Şimdi Ara

AMD, Intel ile yarıştan çekiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu haber doğrumu ? eğer doğruysa çok kötü olur bu.
    http://www.tomshardware.com/news/amd-intel-cpu-apu-processors,15741.html

• google translate çevirisi

Şirketin CEO'su, özellikle üst yönetim süregelen değişim ışığında şirketin tarihindeki diğer tüm olay, daha yıkıcı olarak görünen bir geçiş yolu üzerinde AMD almıştır. Orada yıllardır süren Intel bir işlemci savaşı sürdürmek için AMD hiçbir ilgi olduğunu, ancak zaman zaman üstünlüğü ile AMD ödüllendirdi.

"O devrin yapılır," Rory Read bir röportajda söyledi ve ekledi: "gezegenin bugün her dizüstü bilgisayarda yeterli işlem gücü var." Uh oh. Bu tırnak meraklısı kullanıcıların bütün bir sadık müşteri tabanı sarsacak kadar önemli ve kelime akıllı seçim olmamış olabilir spekülasyon için yer bırakın.

Bu, AMD'nin en azından biraz performans rekabetçi fişleri gelişen olmadığını varsaymak erken biraz olacağını, ancak ARM çip üreticileri ile bina tehdit Intel odağı olmaktan uzaklaşıyor gibi görünüyor düşünerek belirgin bir değişim söz konusu Nvidia da dahil olmak üzere. Bunun yerine performans odaklı olma, AMD, maliyet çok daha fazla arıyor gibi görünüyor ve dolaylı Intel'e karşı biriktiği bir güce katılmak - ve özellikle bu Ultrabook zifiri dışlayıcı pazarlama hareketlere karşı.

"Sanırım gelip bütün ince ve hafif hareket etrafında pastırma çalmaya ve orada fırsat önemli bir bölümünü yakalamak düşünüyorum," Oku dedi.

Tabii ki, o AMD, bir bütün olarak ve geleneksel zayıflıklarını ele alınması olduğu gibi değiştirmek zorunda olduğunu kabul eder.

"Bu ileriye dönük çok daha farklı bir AMD olabilir, ama biz gitmek için uzun bir yol var," dedi. "Yenilik için bir tutku var oldu ama müşteriler için teslimat ve bir tutku için bir tutku olması gerekir."

Bu dönüşüm Oku göre, 2015 yılına kadar yapılabilir. Biz son aylarda gördüğümüz yönetici değişiklikleri göz önüne alındığında, AMD'nin eski kan dışarı atılır ve yeni bir düşünce yolu ile değiştirilmiş olduğunu biraz açıktır. Okuma hızı AMD itici göz önüne alındığında, şirket zaten dönüşü olmayan bir noktaya geçti olabilir. AMD için yeni bir dönem olacak ve bunu pazar liderliğini oynamak için bir şans olacaktır olmadığını görmek ilginç olacak

mavi ile belirttiğim yeri Rory READ bi röportajında söylemişti.. günlük kullanım için doğru bi yaklaşım.. artık daha az güç çekme ve grafik performansı ve tabiki gpu odaklı porgramlar daha ön planda çok hızlı olmak belli bi kesime hitap eder 2000 liralık notebook da işimi görüyor 1000 liralık olanıda..şu anki kullandığım Athlon II 2.3 ghz de

• yeni 4 cekirdek 2 ghz inteller 750 tl olur artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci rekabetinden çekiliyorlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

işlemci rekabetinden çekiliyorlardı.

amd athlon ve athlon x2 nın devamını getıremedı.ıntel c2d ıle devrım yaparken amd ddr2 destegı getırmekle yetındı
  • İşlemci piyasasından değil, GHZ yarışlarından çekiliyorlarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

İşlemci piyasasından değil, GHZ yarışlarından çekiliyorlarmış.

Yani evet bende hız yarışından ayrılıyorlar diye anladım hocam.çünkü o çağ artik sona erdi demiş ve bu sözler tutkunu olan kişileri kızdırmaya yeter falan demişler.ultrabook alanına kayıp oranın kaymağından yararlanmaya çalışıyorlar diyor sanki.evet islemci piyasasindan ayrilmiyorlar dediginiz gibi ama rekabeti birakiyorlar galiba yepyeni bir yol haritalari var rekabet mantalitesi adina onlerinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jon doe -- 27 Mayıs 2012; 2:49:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu haber geçen gün düzgün bir tercümeyle yayınlandı zaten. Haberde Read, artık yarışın saf CPU performansı odaklı olmadığını bu yüzden de cipsete entegre çözümlere de yatırım yapacaklarını söylemişti. Yani adam kısaca, artık dahili gpu performansı da çok önemli enerji tüketimi de. Biz bunları da geliştireceğiz diyor.
  • yakın zamanda ne kadar rakip olabildiki zaten?
  • valla intele hç kazıklanamam..amdye devam .d

• Fusion serisinden belli zaten.

• birşey değişmez zaten amd phenom II lerden den sonra hız yarışında değildi ki,
    ben inanmıyorum konsept olarak az enerji tüketen,iyi gpu'lu işlemciler mantıklı olsa da performansa dayalı güçlü işlemcilerde
    firma itibarı açısından önemlidir, düşük hızda aynı işlemleri yaptırırz derlerse anlarım o ayrı tabi.
  • Geçen bir haberde de AMD'nin saat hızlarıyla ilgili patentleri olan bir firmayı aldığını söylüyordu. Yani ghz'le alakası yok hatta bence yeni fusionlar 4 ghz üzeri saat hızlarıyla gelecek. Ama AMD bir süre fx serisi gibi saf cpu performansına dayalı cpu yapmayacak sanırım.
  • mobil ultrabook alanina bakarim fusion yani apu'nun dibine vururum demis adam kisaca ama bu donusum 2015'te tamamlanacakmis yani piledriverden sonra streamroller ve ekvator mu ecuavator mu o acaip isimli dalga da cikacak sonrasinda 12 cekirdek hede hodo cache ghz islemci cikmayacak diyor.bulldozer mimarisinden sonra daha guclu ne cikaracak acaba bu adamlar diye merak ediyordum ogrenmis oldum cikarmayacaklarmis ama bu masaustu islemci cikarmayacaklar anlamina gelmez.giris orta seviyesinde hala satisi olacaktir diye dusunuyorum.intel i3 2100'u 250 liraya satiyorsa amd'nin giris orta seviye islemcileri yuzunden.ust seviye islemcilerinde zaten at kosturuyor 1300 liraya islemci satiyor nedir diyebilen yok.amd intel'i ust segmentte zaten tutamiyordu.anca 2500k'yi yakalamaya calisiyordu ve 2500k intel'e gore ust segment degil.intel'in bizim isimize yarayan islemcileri oyle ucuk fiyatlara firlamaz yani.bir de apu agirlikli olsa bile omur boyu bulldozer mimarisi ile gidecek halleri yok illa ki yeni bir sey yapacaklar ve bunu masaustu islemci olarak da cikaracaklar.

• Böyle birşey yok. Intel'le rekabet ederek kendini yıpratmak yerine mobil alana ağırlık vereceklerini söylemişlerdi sadece. Hem, bununla ilgili anasayfa haberi bile çıkmıştı zamanında. Yani yeni bir gelişme değil.
  • e bu guzel iste sidik yaristirmanin kime faydasi olmuski

• amd kullanmayı özledim hatta amd alıp hd 6850 crossfire yapmak gibi niyetim var ama fx serisini görünce vazgeçiyorum.
    tdp leri 30 watt düşürseler döngü başına %10-15 daha fazla performans olsa güzel olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aѕℓαη66™

e bu guzel iste sidik yaristirmanin kime faydasi olmuski

bize son kullanıcılara
  • aynı zamanda bekletinde oluşturmuyorlar ilk bulldozer gibi..beklentileri karşılayan yeni seri bulldozer çıkıncada beklenti olmadığından insanların gözünde olumlu yönde daha farklı yorumlanacak
  • Bu haber yeni değil başlıkta yanlış olmuş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.