Şimdi Ara

İddia : Facebook kendi tarayıcısı için Opera'yı satın alabilir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İddia : Facebook kendi tarayıcısı için Opera'yı satın alabilir






    Son dönemlerin firma satın alma işlemleriyle adından en çok söz ettiren markası Facebook, satın almalara devam edecek gibi görünüyor.




    Pocket-lint sitesinin güvenilir kaynaklarına dayandırdığı iddiaya göre Facebook kendi tarayıcısını geliştirmek için Opera Software firmasını satın almayı planlıyor. Sosyal ağ pazarında 1 milyara yaklaşan kullanıcısıyla lider platform olan Facebook, bu potansiyelinden farklı alanlarda yararlanmaktan çekinmiyor.

     

    Satın alma sonrasında ortaya bildirim eklentileri ve araç çubukları ile tam bir Facebook entegrasyonu sağlamış bir Opera tarayıcısı çıkacak. 




    Google, Apple, Microsoft, Mozilla gibi rakiplerin mücadele ettiği internet tarayıcı pazarında kullanıcı desteğini de arkasına alan Facebook, kendi adını taşıyan tarayıcısı ile üst sıralara tırmanma peşinde.




    Google+ ile kendisine rakip olan Google'ın karşısına Facebook da kendi tarayıcısı ile çıkabilir. Opera 270 milyon aylık kullanıcısı ile son iki yılda önemli bir yükseliş kaydetti. Opera'nın satın alınması ile Facebook sıfırdan tarayıcı geliştirmek yerine mevcut altyapı ile pazara girebilecek. 




    TheNextWeb sitesi de iddiayı doğrularken kendi kaynaklarından Opera yönetiminin daha büyük bir organizasyonun parçası olmak için potansiyel alıcılarla görüştüğünü teyit ettirmiş. Ayrıca Opera yönetimi işe alımları bir süreliğine durdurmuş durumda.




    Borsaya açılmasıyla birlikte 16 milyar doları kasasına koyan Facebook, şirket satın alma ve yatırım yapma konularında daha cesur davranmaya başladı. İddialar doğru çıkarsa Facebook'un bu hamlesi tarayıcı pazarında taşları yerinden oynatabilir.

     








  • ben en çok arama motoru yapmalarından korkuyorum,google insanları takip etmekle suçlanıyor ama facebook resmen yakamızda,gerçekten çok fazla büyümesini ve tekelleşmesini istemiyorum facebook'un ya da diğer şirketlerin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: | OMG! |

    ben en çok arama motoru yapmalarından korkuyorum,google insanları takip etmekle suçlanıyor ama facebook resmen yakamızda,gerçekten çok fazla büyümesini ve tekelleşmesini istemiyorum facebook'un ya da diğer şirketlerin.

    Kesinlikle hocam telefon numaralarına kadar ellerinde
  • Opera'yı aldı, kendine uygun olarak modifiye etti ve aynı Google gibi başka tarayıcılar açıkken sağda "Facebook için özelleştirilmiş Opera tarayıcsını indirin" tarzındaki güçlü reklamlarla işe girişti.
    Dürüstçe söylemek gerekirse böyle bir durumda tarayıcı pazarındaki liderlik Chrome ve Opera arasında gelip gider.
    Firefox ciddi bir darbe yer. Hatta Mozilla Vakfı, başka işlere de yoğunlaşabilir.
    Dengeleri müthiş değiştiricek bir hamle olur bu.
  • Hayır böyle bir şey olmasın. Sevdiğim tek tarayıcı Opera ve Facebook'tan nefret ediyorum.
  • Böyle birşey olmamalı zaten dava açarlar (kullanıcılar)

    VE google dava açar, Haksız rekabetten :)
  • Vallaha şu facebook u da biz insanlar olarak zengin ettik ya birşey diyemiyorum. Nereye baksak facebook la karşılaşıyoruz. Ben kapattım bir nebze kurtuldum :S
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrPerFormance

    Vallaha şu facebook u da biz insanlar olarak zengin ettik ya birşey diyemiyorum. Nereye baksak facebook la karşılaşıyoruz. Ben kapattım bir nebze kurtuldum :S
    hayıııır opera
  • alsın alsın nasıl olsa yakında batacak
    bare paraları yazılım geliştirenler gitsin ! :)
  • Hayir yaaa almasin opera yi... Facebook u hic sevmiyorum...
  • Para basıyorlar la, oraya 1 milyar, buraya 2 milyar, on numara iş la
  • opera zaten şu anda yazılmış en iyi tarayıcı, ama hiç bir yerde reklamı yok o yüzden fazla bilinmiyor, barındırdığı özellikleri insanlar görse açık ara lider olur. Mesut Çevik'in de dediği gibi, chrome kullananlar bilgisayardan anlamayan insanlardır
  • Ben Chrome'u çok hızlı ve sade bir tarayıcı olduğu için kullanıyorum. Facebook bunu başarabilirse dengeler değişebilir
  • HAYIIIIIRRRRRR!!!!! :)
    http://www.nooooooooooooooo.com/
  • Bence sosyal ağ- web tarayıcı entegrasyonu açsından güzel bir gelişme olur. Chrome'da +1 ve GTalk uyumluluğu pek yoktu. Ayrıca rekabet de piyasayı canlandırır. Yine de Chrome'dan vazgeçebileceğimi sanmıyorum.
  • Opera reklamsız ve içerdiği yıllar öncesi yeniliklerden dolayı her zaman favorim oldu.8 yıldan fazladır opera kullanırım ve barındırdığı özeliklere diğer tarayıcılar yeni sahip oluyor...Facebook sevmeyen birisi olarak Opera'nın üstünde "F" harfinin ve Facebook kelimesinin geçmesini istemiyorum.
  • ABD ile diğer devletler arasında ki fark giderek açılıyor. ABD yazılım konusunda çok gelişti. Hemen hemen tüm yazılımlar oradan çıkıyor. Buda yer altı kaynakları ve diğer kaynaklarına dokunmadan bir ülkenin sanal hayali şey olan yazılımlar sayesinde dünyanın geri kalanının parasını hooop kendi ülkesinin cebine koymak oluyor. Bu nedir ya hammadde kullanmadan, ülkenin zenginliklerine dokunmadan hayal ürünü olan yazılımlar sayesinde dünyanın parasını kazanıyorlar. Bir ülke gerçek kaynaklarını tüketmeden bu kadar çılgın paralar kazanabiliyorsa diğer devletler bu devlet karşısında git gide fakirleşiyor demektir. ABD nin ürettiği yazılımlara verilen paralar inanılmaz rakamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leventalpsal

    HAYIIIIIRRRRRR!!!!! :)
    http://www.nooooooooooooooo.com/
    Facebook'u Opera'yı satın alması Opera açısında çok iyi olur diye düşünüyorum facebook gibi finansal bir desteği arkasına aldığında ne firefox kalır ne ie muhtemelen chrome ve opera çekişmesini izleriz. Opera hali hazırda zaten iyi bir tarayıcı ancak pazar paylarına bakıldığında firefox, chrome ve ie ile rekabet etmekten çok çok uzakta ancak facebook ile işler değişebilir.
  • Opera reklamsız ve içerdiği yıllar öncesi yeniliklerden dolayı her zaman favorim oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stradale

    opera zaten şu anda yazılmış en iyi tarayıcı, ama hiç bir yerde reklamı yok o yüzden fazla bilinmiyor, barındırdığı özellikleri insanlar görse açık ara lider olur. Mesut Çevik'in de dediği gibi, chrome kullananlar bilgisayardan anlamayan insanlardır

    Explorer olabilir mi o
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.