Şimdi Ara

Faturalı hatta ön ödeme saçmalığı başlıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eğer faturalı hat kullanıcısıysanız, ay ortasında operatörünüzden gelecek bir telefonla şok olabilirsiniz. Zira operatörler artık ay ortasında ön ödeme dönemini başlattı.

    Faturalı hat kullanıcılarını artık ayın ortasında büyük bir sürpriz bekliyor. Sürprizin adı "Ön Ödeme Saçmalığı".

    Artık faturalı hat kullanıcıları aylık tarifelerini aşmaları halinde 24 saat öncesinden aranarak, bir gün içerisinde faturanın %62.5'luk kısmını ödemek zorundalar.

    Uyarının yalnızca 24 saat önce yapılmasının garipliğini bir kenara koyacak olursak, faturanın böyle bir kısmının ödenmemesi durumunda hattınızın ay ortasında kesileceğini de bilmeniz gerekiyor.

    Dün operatörümden aldığım telefon ile öğrenmiş olduğum bu duruma akıl sır erdirmek mümkün değil. Bu uygulama ile birlikte fatura kesim tarihinin ya da faturalarınızın son ödeme tarihlerinin artık bir manası kalmadığını da söyleyebiliriz aslında. Nasıl olsa istedikleri an benden para talep ederek hattımı kapatmakla tehdit edebiliyorlar.

    Operatörden gelen telefonda konuştuğum kişinin konuyla ilgili açıklaması, "Yoğun telefon kullanımızdan dolayı faturanızın belli bir kısmını ödemeniz gerekiyor. Eğer ödeme yapmazsanız hattınız kısıtlanacaktır." şeklinde oldu.

    Böyle bir uygulamadan haberimin olmadığını söylediğimde ise "Sözleşmede böyle bir madde yer alıyor." cevabını aldım. Tabii ki telefon konuşmasının güzel bir şekilde noktalanmadığını ve faturayı ödemeyeceğimi söylediğimi de belirtmek istiyorum.

    Artık telefonla ne kadar konuştuğumuza dahi karışmaya başlamaları oldukça can sıkıcı bir durum. Hatta bu durum, "Abi paramız kalmadı bir 50 lira atın da yolumuzu bulalım." tarzı bir yaklaşım gibi geldi bana. Siz siz olun, telefonunuzu "yoğun" kullanmayın.

    kaynak: shiftdelete.net
    yazan: murat sağlam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 26 Mayıs 2012; 0:47:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ara ödeme adamlar seni düşünüp bu yönde ödeme istiyo faturan normalden yüksek geldiği için hem de operatör kendini garantiye alıyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nino4u

    Ara ödeme adamlar seni düşünüp bu yönde ödeme istiyo faturan normalden yüksek geldiği için hem de operatör kendini garantiye alıyo.

    Ara odeme tamamen operatorlerin sacmaligi ve sark kurnazligi... Evet sozlesmelerde var o madde.
  • Aboneler bir de bununla mi uğraşacak.. faturasızdayım ve memnunum. Faturan var derdin var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanirim bu sacmaligi avea'dan baska uygulayan yok. Bu olaya avea'da daha önce de sahit olmustum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu ben meğer ne kadar uzak kalmışım kontorümü yükleyip iyi kötü konuşuyordum.Bu bölüme girdim içim karardı yemin ediyorum.
    2saat bedava paketinin iptal olduğunu öğrendikten sonra bir an için faturalı hatları düşündüm..Ta ki konuyu görene kadar.
    Allah biz tüketicilere sabır versin gerçekten..
  • Bahsedilen konu 5 sene öncesinden beri var. belkide daha öncedende vardı.
    Yakın arkadaşımın tarifesine göre 4 kat guncel tutarı oldu. MHDen aradılar, Yetkili TİMe gidip ara ödeme şeklinde ücret ödemesini talep ettiler.
    Zaten maddi durumu iyi olan biriydi, aksatmazdı ama yinede ara dönemde 100 küsür lira ödeme yaptı.

    Birkaç sene öncede aynı durum bir akrabamda oldu. Akrabam beni aradı şaşkınlıka, ama gitti yatırdı.
    bahsedilen olayla aynı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MUTAF -- 26 Mayıs 2012; 0:43:26 >
  • bundan yaklasik 11 sene once arkadasimin hatti ay ortasinda kapandi neden kapandi derken 1 gunsonra mh den aradilar faturaniz 500 lira oldu ara odeme yapilinca acilacak dediler tabi kim olabilir turkcell artik 500 tl yi yatirdilar hat acildi babasi hatti elinden aldi kontorlu hat aldi icine 200 tl lik kontor yatirdi 2 ay kullandi hala kontorlu hat kullanir ara odeme den dolayi hatti kapanmasin diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13 Nisan 2015 itibari ile numaramı kaçmaz 39 faturalı tarıfeye taşıdım.. ertesi günü öğle üzeri turkcellden aradılar ve 40 tl lık ara odeme talep ettıler odemedıgım takdırde hattımın kapanacagını soyledıler.. direk afalladım kızdım kapatın dedım umrumda degıl daha 1 gun bıle olmadan nasıl 40 tl odeme cıkartıyorsunuz dedım.. fatura bellı tutarı gectıyse ve hattım yenı oldugu ıcın boyle bı onlem almıslar.. kısacası sozun ozu faturalı hat pısmanlıktır.. en kısa zamanda faturasız hatta cevırecegım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.