Şimdi Ara

Dell'den işletmelere yönelik Latitude 6430u Ultrabook modeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dell'den işletmelere yönelik Latitude 6430u Ultrabook modeli






    Geçen yılın yükselen trendleri arasında yer alan Ultrabook modellerini genelde tüketiciyi hedefleyen bir yaklaşım içerisinde görüyoruz. Dell ise işletmelere yönelik hazırladığı Ultrabook modeli ile segmente farklı bir katkı yapmaya hazırlanıyor.




    Hollandalı Tweakers sitesinin haberine göre Dell'in yeni Ultrabook modeli Latitude serisi içerisinde yer alıyor ve 6430u adını taşıyor. 




    Modelde Ivy Bridge tabanlı Core i3, i5 ve i7 işlemciler sunulacak. 14 inçlik ekranda 1366 x 768 piksel çözünürlük, versiyona göre değişen 8GB'a kadar RAM, 256GB'a kadar SSD, 20.9mm kalınlık, 1.74Kg ağırlık şeklinde özellikler mevcut.




    İşletmelere yönelik olarak ise donanım seviyesinde şifreleme ve güvenlik sağlayan vPro platformu, alüminyum gövde, değiştirilebilir batarya, parmak izi ve kart okuyucu, Data Protection veri koruma yazılımları şeklinde ek özellikler sunuluyor.




    Latitude 6430u modeli ile ilgili fiyat ve çıkış bilgisi bilinmezken, lansmanın ise kısa bür süre sonra yapılması bekleniyor.

     








  • Dell gerçekten nasıl şık bilgisayar yapılır biliyor. Bu konuda lenovada az değil.. Beğendim..

  • Önüne işletmelere yönelik ibaresi koyunca aslolan ultrabook kavramı ne oluyor.

  • Açıkçası şu zamana kadar gördüğüm en akılcı çözüm olmuş.Dell i bu konuda tebrik etmek gerek. Eksikleri var mı var. Ancak benim gibi ultrabookların inceliği ve hafifliği, notebookların ise güçlü teknik özellikleri arasında kalanlar için çok iyi olmuş. Şimdi sıra geldi bu tür ultrabookların en ince noktalarının 1 cm civarı olmasına. Ultrabooklar pazara giriş yaptığından beri beklediğim model; 1.5 cm civarı sağlam ve şık kasa, 2-1.5 kg arası ağırlık, intel ivy bridge, min nvidia gt 650 veya muadili ati ve win 8. Birde fiyatı maks 2-2.5 arası olursa alınmaması için hiç bir neden kalmıyor.

  • Normal kullanıcılara sunduğuklarını işletmeler için ek özellikler gibi göstermeşler, tebrik ederim. Çalıştığım şirkette, aynı anlayışla satış yapan Hp'nin işletmeler için ürettiği bilgisayarları alınıyor sık sık. Hiçbir artısı olmayan bilgisayarlara 3500 lira veriyoruz. Gidip bir mağazadan aynı özelliklerde bir bilgisayar 2000 liraya alınabilir ama işyeri standartları nedeniyle aynı uyduruk makineye 3500 lira verip duruyoruz. Yani hepsi aynı MAL demek istiyorum.
  • Dell i bu konuda tebrik etmek gerek.

  • bana - yi veren niye verdi acaba? bunuda açıklasaydı bari. Belki ben yanlış bir açıdan yaklaşıyorum konuya, belirtinde öğrenelim. Hiç bir şey demeden - verip gitmenin forum mantığıyla ilgisi nedir?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7Mhz

    Normal kullanıcılara sunduğuklarını işletmeler için ek özellikler gibi göstermeşler, tebrik ederim. Çalıştığım şirkette, aynı anlayışla satış yapan Hpnin işletmeler için ürettiği bilgisayarları alınıyor sık sık. Hiçbir artısı olmayan bilgisayarlara 3500 lira veriyoruz. Gidip bir mağazadan aynı özelliklerde bir bilgisayar 2000 liraya alınabilir ama işyeri standartları nedeniyle aynı uyduruk makineye 3500 lira verip duruyoruz. Yani hepsi aynı MAL demek istiyorum.


    Peki işletmeye yönelik bilgisayarın garanti kapsamı normal son kullanıcı ile aynımı?Yerinde tamir ve birebir değişim son kullanıcıda olmadığı kadar rahat yapılamıyor mu?Ayrıca normalde garanti 2 yıldır ama kurumsalda 3 yıl olabiliyor.
    Hp'nin işe yönelik probook ve probook elite serisi için o fiyatlar çok değil ama şu var pavillionlardan kurumsal makine uyduruyorlar onlar harbiden çöp.





  • müntekim
    Sadece 1 yıl garanti süresi için iki kat fazla ödenmesi hiç mantıklı değil. Zaten çoğu üretici 1 yıl fazladan garanti, az bir ücret ile ek 1 yıl garanti, sigorta gibi kampanyalar yapıyor. Donanım üreticilerinde de 3 yıl garanti ile sık sık karşılaşıyoruz. Servis imkanları aynı, zaten teknik servisin bu işletme bilgisayarı diye bir ayrım yapması zor. Bu modelleri büyük mağazalardan alamadığımız için sorun yaşandığında mağazaya götürme seçeneğimiz de olmuyor. Genelde satanlar kurumsal olmayan bilgisayarcılar ve garanti sürecinde kendilerinin de sorumlu olduklarından haberdar bile değiller. Yerinde tamir gibi bir durum teknik olarakta imkansız zaten. Benim kendime aldığım bir dizüstü bilgisayarım ilk ayında bozuldu ve Vatan'a götürdüm. 1 günde kontrol edip hemen yenisini verdiler. İşletme bilgisayarlarında bundan ötesine geçebilirler mi?
    Bizde şöyle bir durum var: şirketin belirlerlediği modellerin dışına çıkamıyoruz. IT'miz yurtdışında ve sorun yaşandığında zaman kaybı olmadan ghost ile eski haline çevirmek gerekiyor. Ghost ile yüklendiğinde, kullandığımız bütün programlarda dahil sıfırmış gibi oluyor ama IT'de her modelin ghost'u olamayacağı için aynı modeller üstünden devam etmek zorunda kalıyoruz. Bizde yok ama yine bu şekilde bilgisayar alan büyük firmalarda sadece standart olması için bile aynı model bilgisayarlar alınabiliyor. Galiba üreticilerde bu durumun farkında olduğundan işletmelere özel fiyatlar belirliyorlar.




  • dell su an bana göre 1 numara

  • Tasarım budur. Kenardaki çizgiyi çok beğendim. Dell işi biliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.