Şimdi Ara

YEDEK PARÇASI UCUZ OLAN ARAÇLAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
166.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SEVGİLİ FORUM ÜYESİ ARAKADAŞLAR KULLANIP SERVİS BAKIMINI YAPTIRDIĞINIZ ARAÇLARDAN HANGİLERİNİN YEDEK PARÇASI UCUZDU. HERKES YAZSIN.MODEL VE MARKA BELİRTMEYİ UNUTMAYALIM.



  • BENCE FİAT IN BÜTÜN MODELLERİNİN PARÇASI UCUZ VE ÇOK HER YERDE WAR KOLAY BULUNUR HEMDE UCUZ BEN FİAT DERİM TÜRKİYE İÇİN EN AVANTAJLISI
  • şu an arabam yok ama 2 hafta önceye kadar uno s vardı parçaları pahalıydı bunun sebebini sorun ca ital araba olarak geçiyormuş ondan dediler ama tofaşın kuş serisinin parçaları çok ucuz.
  • hyundai yedek parçaları genelde ucuz olur.
  • Tofaş-kuş serisi ucuz parçada üstüne tanımam
  • quote:

    Orjinalden alıntı: *FuRKaN*

    Tofaş-kuş serisi ucuz parçada üstüne tanımam

  • BEN BİR OTO YEDEK PARÇACISI OLARAK.TOFAŞ KUŞ SERİSİ EN UCUZ YEDEK PARÇASI OLAN ARAÇTIR.
  • TOFAŞ KUŞ SERİSİ bu forumdaki arkadaşların ilgi alanına pekgirmediği için başka tavsiyeler bekliyoruz.
  • ilgi alanlarına girmiyorsa neden herzaman tartışmaya giriyorlar?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: *FuRKaN*

    ilgi alanlarına girmiyorsa neden herzaman tartışmaya giriyorlar?


    genelde şaka matrak amaçlı heralde
  • kuş serisinin parçası ucuzdur ama ömrü kısadır bişeye yaramaz hem can taşıyoruz dimi
  • Acaba mazda 323 lerin yan sanayisi var mı? bizde 99 model var. sırf bu yuzden satmayı düşünüyoz aracı. Bişey mişey olur altından kalkamayız korkusuyla.
  • arkadaşım madem yedek parçacısın, en ucuzdan en pahalıya doğru bir marka listesi yaparmısın. ben kulaktan dolma en pahalı wolksvagen ve opel biliyorum doğrumu. ayrıca focusun y.parçaları makulmu?
    quote:

    Orjinalden alıntı: emrahsaral

    BEN BİR OTO YEDEK PARÇACISI OLARAK.TOFAŞ KUŞ SERİSİ EN UCUZ YEDEK PARÇASI OLAN ARAÇTIR.
  • Ucuz yedek parçanın önemi hakkında bir yazı da ben ekleyeyim . Otomobil alacakların dikkatine.
    Kaynak:http://otomobil.superonline.com/2005_12_20/haber__EDT5378_49.html



    Ucuz yedek parça otomobil sattırıyor
    Aynı sınıftaki araçların yedek parçaları arasında 2-3 katını bulan fiyat farklılıkları gözlenirken, müşterilerin önemli bölümünün, fiyatın dışında servis hizmetlerini, yedek parça portföyünü inceleyerek alım yaptıkları belirtildi.
    Tüketicilerin otomobil alırken yedek parça fiyatlarına, kolay bulunabilirliğine ve ikinci el satışlarına dikkat etmesi, sektördeki satış grafiğinin de yönünü belirliyor.

    Özellikle son iki yılda düşen döviz kuru, faiz oranları ve artan vadelerle kredi imkanları karşısında yoğun talebin gösterildiği otomotiv sektöründe, özellikle satış sonrası memnuniyet talebi etkiliyor. Orta gelir seviyesindeki vatandaşlar, uzun yıllar kullanmak istedikleri araçlarının sadece dış görünüşüne ve satış fiyatına değil, satışın ardından yaşanacak problemler karşısında karşılaşacakları yedek parça bilançosunu da gözönüne alıyor.

    Otomobil almadan önce firmaların servis hizmetleri, yedek parça portföyü incelenerek, bütçeye uygun araç tercih ediliyor. Pazardaki rekabet de müşterilerin bu tutumu doğrultusunda gelişiyor. Firmalar, olası arıza karşısında anında müdahale edecek gezici ekipler, yurdun her tarafında hatta yurtdışında bile servis desteği verme çabası gösteriyor.

    Satış sonrası hizmet ve maliyet hesabı 1-2 yıl gibi kısa süreli araç alacakları da etkiliyor. Satış sırasında aracın değeri bu kıstaslara göre belirlendiği için zararını en aza indirgemek isteyen tüketici piyasa koşullarını inceliyor.

    KAMPANYALAR ALDATMASIN

    Aynı sınıftaki yurtiçi ve yurtdışında üretilen otomobillerin yedek parça fiyatlarında önemli fark olduğunu vurgulayan uzmanlar, kampanyalarla düşük fiyatta tutulan buna karşı yedek parça fiyatı yüksek olan araçlar konusunda tüketicileri uyarıyorlar.

    Çukurova Yetkili Otomobil Satıcıları Derneği (YODER) Başkanı Süleyman Onatça, Aralık ayında yoğunlaşan kampanyalar konusunda tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini dile getirdi. Onatça, çok sayıda müşterinin bu konuda dikkatli davranmasına karşın kampanyaların cazibesine kapılan, ancak, şatış sonrası hizmet, parça bulunurluğu ve ucuzluğu gibi konuları gözardı eden tüketiciler de olduğunu vurguladı.

    Otomobilin, yaşamın ve ailenin bir parçası konumuna geldiğini ifade eden Onatça, şunları kaydetti: “Tüketiciler ailelerine bir parça eklerken, her özelliği dikkate alıyor. Zaten doğrusunu da yapıyorlar. Sadece satış fiyatına bakmak doğru olmaz. Yedek parça başta olmak üzere, teknik servis gibi özelliklere dikkat etmeliyiz. Bunu dikkate alan kesim Türkiye'de oldukça fazla. Bu da satışların grafik yönünü belirliyor. Ancak, yine de vatandaşları uyarıyoruz. Araç alırken aracın yakıt sarfiyatı, satış sonrası servis hizmetlerindeki kalite, yedek parça bulunabilirliği ve fiyat uygunluğu, satış sonrası servis hizmetlerinde işçilik ve yedek parça garantisi, konfor, teknoloji ve güvenlik enstrümanlarını bir arada bulundurması ve aracın ikinci el değerine dikkat edilmesi gerekir.”




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bekir__

    Acaba mazda 323 lerin yan sanayisi var mı? bizde 99 model var. sırf bu yuzden satmayı düşünüyoz aracı. Bişey mişey olur altından kalkamayız korkusuyla.


    Bizim bie arkadaşta 90 model 626 vardı.
    Amortisörlerini değiştirmek için 1 maaş vermişti.
  • Bu saatte kalkıp da, kuş serisi otoların örnek verilmesi abesle iştigal. Bilenler yeni otomobillerden hangisinin parçası ucuz? Onları yazsın. Ama maalesef yeni otolarda yedek parçalar hiç de ucuz değil.
  • arkadaşlar ben bir üniv. araştırmasını o kumustum burada megane 2 , focus, lancer , civic ve corollo nun yedek parça fiyat karşılaştırmaları vardı. Burada en ucuz megane iken ona oldukça yakın focus vardı. diğerleri ile ise fiyat uçurum giderek artıyordu. bu araştırma en çok değişen ve sorun olabilecek parçalar üzerinde yapılmıştır. Fren diskleri, kaporta vs gibi. Eniştem ford bayisinde çalışıyor öğrendiğim kadarıyla inönüdeki kamyon fab da yedek parça üretildiği için ucuzmuş ama şunu unutmayalım focus full ithal olduğu halde yedek parçası nerdeyse yerli üretim megane seda kadar ucuz... Ama en saçma politikkada ford da var hiç guvenlik yok arabada yok o paket yok bu paket. bide adamlar hiç fiyatını düşürmüyor sadece ödeme için kampanya yapıyorlar...
  • broadway bence yedek parca olarak en ucuzuydu ama kaporta masrafi bizi bitirdi
  • eğer orjinal parça soruyorsan renaultun kesinlikle ucuz olmadığını söylerim. mesela r19 1.6e için eksoz manifoldu 360 ytl, direksiyon kutusu 750 ytl, merkezi kilit butonu 70 ytl.. ve durmadan bi taraftan patlıyodu. bu parçaların yan sanayisi yok. bizde gittiği yere kadar gittik ve 6 ay önce astra aldık. henüz ilk bakıma girmedi. bakalım noolcak.
  • Focus,opel filan onların parçaları yok bizde.Bizim sattıklarımız Renault,Tofaş,Peugeot,Citroen,Connect
    Bunların arasında da en ucuz başta

    1.Tofaş
    2.Renault



    quote:

    Orjinalden alıntı: emekli1955

    arkadaşım madem yedek parçacısın, en ucuzdan en pahalıya doğru bir marka listesi yaparmısın. ben kulaktan dolma en pahalı wolksvagen ve opel biliyorum doğrumu. ayrıca focusun y.parçaları makulmu?
    quote:

    Orjinalden alıntı: emrahsaral

    BEN BİR OTO YEDEK PARÇACISI OLARAK.TOFAŞ KUŞ SERİSİ EN UCUZ YEDEK PARÇASI OLAN ARAÇTIR.






  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.