Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ : GIGABYTE EP45-DQ6 BIOS SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selaamun Aleykum gıgabyte EP45-DQ6 anakartımı @bios programı ile Bios güncellemesi yaptımm ve sonrasında PC sürekli reset yapıyor ve hiç açılmıyor (boot etmiyor) sorunu nasıl çözebilirim. ACİL YARDIM ederseniz sevinirim.
    ESKİ BIOS : F11
    GÜNCELleME YAPTIIĞIM BIOS : F13D (BETA)

Lütfen Sorunu Çözecek tavsiyelerde bulunuz.
    Saygılarımla Herkesin geçmiş Kandili mubarek olsun

quote:

Orijinalden alıntı: anlayisli

Tekrar Selamlar
    Arkadaşlar sorunu çözdüm.
    Çözüm (Tahminen) : Bios pilini çıkartıp kısa devre yaptım.
    Sonuç : Bios ver. F13D K:0428009

Açıklama:
    Arkadaşlar bios güncellendikten sonra biosu resetlemem gerekiyordu. ben bunu anakart üzerinde bulunan Clr CMOS ile yaptım (Birkaç defa) ama bir türlü PC açılmıyordu. Anakart dvd sini koydum yine çözülmedi. En son aklıma; Bios pilini çıkartıp Kısa devre yaparak resetlemek geldi ve de oldu da. ilk önce Bios le alakalı (tam hatırlamıyorum) default seçeneği vardı. enter dedim sonra kapnıp açıldı. Sonra X saniyede geriye doğru saydı. Sonra sitem açıldı. Çözüme Tahminen diyorum çünkü bunu yaptığım sırada DVD içinde anakar DVD si de vardı. Bilginize BIOS u eski haline geitrmedim.Çok şükür Rabbimin izniyle bunu da hallettik...

Herkese ilgilerinden dolayı teşekkür eder Hayırlı Cumalar dilerim.
    Selaamun Aleykum ve Rahmetullaahi ve Berakaatüh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlayisli -- 25 Mayıs 2012; 14:45:41 >

• Güzel anakart. Yapabilirseniz 12 versiyonunu disketle yüklemeye çalışın. Varsa anakartın cdsiyle sistemi başlatarakta biosu eski haline döndürme şansınız var. Bunları yapmadan öncede anakart üzerinden biosu resetleyip deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01myavuz -- 25 Mayıs 2012; 12:53:06 >
    Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm
  • Biostan disk konfigurasyonu önceden IDE seçilmiş ise, bios updaten sonra varsayılan değer olarak AHCI ye dönmüş olabilir. AHCI kısmını IDE veya SATA yapacaksınız

Orijinalden alıntı: fatalmind

Biostan disk konfigurasyonu önceden IDE seçilmiş ise, bios updaten sonra varsayılan değer olarak AHCI ye dönmüş olabilir. AHCI kısmını IDE veya SATA yapacaksınız

selaamun aleykum
    sizin dediğiniz işlem bios a girip yapılıyor. fakat benim bilgisayar hiç açılmıyor. sürekli reset atıyor. ekrana hiç yazı gelmiyor. , lütfen acil yardım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Güzel anakart. Yapabilirseniz 12 versiyonunu disketle yüklemeye çalışın. Varsa anakartın cdsiyle sistemi başlatarakta biosu eski haline döndürme şansınız var. Bunları yapmadan öncede anakart üzerinden biosu resetleyip deneyin.

İlginiz için teşekkürler ama sizin dediğinizi yapmak için Pc nin açılması lazım.
    Sonuç : Bios ver. F13D K:0428009

Açıklama:
    Arkadaşlar bios güncellendikten sonra biosu resetlemem gerekiyordu. ben bunu anakart üzerinde bulunan Clr CMOS ile yaptım (Birkaç defa) ama bir türlü PC açılmıyordu. Anakart dvd sini koydum yine çözülmedi. En son aklıma; Bios pilini çıkartıp Kısa devre yaparak resetlemek geldi ve de oldu da. ilk önce Bios le alakalı (tam hatırlamıyorum) default seçeneği vardı. enter dedim sonra kapnıp açıldı. Sonra X saniyede geriye doğru saydı. Sonra sitem açıldı. Çözüme Tahminen diyorum çünkü bunu yaptığım sırada DVD içinde anakar DVD si de vardı. Bilginize BIOS u eski haline geitrmedim.Çok şükür Rabbimin izniyle bunu da hallettik...

Herkese ilgilerinden dolayı teşekkür eder Hayırlı Cumalar dilerim.
    Selaamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakaatüh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlayisli -- 25 Mayıs 2012; 14:45:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ASUS P5Q3 DELUXE ram sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Gigabyte EX58 Isı sorunu !
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • betayı kurarak yanlış yapmışsın adı üstünde beta yani deneme sürüm

neyse kurtarmışsın ama normaldir kurtarman çünkü pili çıkarınca bios sıfırlanır 5 yada 10 dakikada işin garibi nasıl bios eski yüklü olana dönmedi
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.