Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ : GIGABYTE EP45-DQ6 BIOS SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selaamun Aleykum gıgabyte EP45-DQ6 anakartımı @bios programı ile Bios güncellemesi yaptımm ve sonrasında PC sürekli reset yapıyor ve hiç açılmıyor (boot etmiyor) sorunu nasıl çözebilirim. ACİL YARDIM ederseniz sevinirim.
    ESKİ BIOS : F11
    GÜNCELleME YAPTIIĞIM BIOS : F13D (BETA)

Lütfen Sorunu Çözecek tavsiyelerde bulunuz.
    Saygılarımla Herkesin geçmiş Kandili mubarek olsun

quote:

Orijinalden alıntı: anlayisli

Tekrar Selamlar
    Arkadaşlar sorunu çözdüm.
    Çözüm (Tahminen) : Bios pilini çıkartıp kısa devre yaptım.
    Sonuç : Bios ver. F13D K:0428009

Açıklama:
    Arkadaşlar bios güncellendikten sonra biosu resetlemem gerekiyordu. ben bunu anakart üzerinde bulunan Clr CMOS ile yaptım (Birkaç defa) ama bir türlü PC açılmıyordu. Anakart dvd sini koydum yine çözülmedi. En son aklıma; Bios pilini çıkartıp Kısa devre yaparak resetlemek geldi ve de oldu da. ilk önce Bios le alakalı (tam hatırlamıyorum) default seçeneği vardı. enter dedim sonra kapnıp açıldı. Sonra X saniyede geriye doğru saydı. Sonra sitem açıldı. Çözüme Tahminen diyorum çünkü bunu yaptığım sırada DVD içinde anakar DVD si de vardı. Bilginize BIOS u eski haline geitrmedim.Çok şükür Rabbimin izniyle bunu da hallettik...

Herkese ilgilerinden dolayı teşekkür eder Hayırlı Cumalar dilerim.
    Selaamun Aleykum ve Rahmetullaahi ve Berakaatüh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlayisli -- 25 Mayıs 2012; 14:45:41 >

• Güzel anakart. Yapabilirseniz 12 versiyonunu disketle yüklemeye çalışın. Varsa anakartın cdsiyle sistemi başlatarakta biosu eski haline döndürme şansınız var. Bunları yapmadan öncede anakart üzerinden biosu resetleyip deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01myavuz -- 25 Mayıs 2012; 12:53:06 >
  • Biostan disk konfigurasyonu önceden IDE seçilmiş ise, bios updaten sonra varsayılan değer olarak AHCI ye dönmüş olabilir. AHCI kısmını IDE veya SATA yapacaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatalmind

Biostan disk konfigurasyonu önceden IDE seçilmiş ise, bios updaten sonra varsayılan değer olarak AHCI ye dönmüş olabilir. AHCI kısmını IDE veya SATA yapacaksınız

selaamun aleykum
    sizin dediğiniz işlem bios a girip yapılıyor. fakat benim bilgisayar hiç açılmıyor. sürekli reset atıyor. ekrana hiç yazı gelmiyor. , lütfen acil yardım.
  • beta biosların kronik hatalarından birisi anakartın orjinal dvd si ile bilgisayarı açın eğer dvd yi okuyup bios kurtarma menüsünü açarsa kurtarırsınız yoksa servisine yollamanız lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Güzel anakart. Yapabilirseniz 12 versiyonunu disketle yüklemeye çalışın. Varsa anakartın cdsiyle sistemi başlatarakta biosu eski haline döndürme şansınız var. Bunları yapmadan öncede anakart üzerinden biosu resetleyip deneyin.

İlginiz için teşekkürler ama sizin dediğinizi yapmak için Pc nin açılması lazım.
  • Tekrar Selamlar
    Arkadaşlar sorunu çözdüm.
    Çözüm (Tahminen) : Bios pilini çıkartıp kısa devre yaptım.
    Sonuç : Bios ver. F13D K:0428009

Açıklama:
    Arkadaşlar bios güncellendikten sonra biosu resetlemem gerekiyordu. ben bunu anakart üzerinde bulunan Clr CMOS ile yaptım (Birkaç defa) ama bir türlü PC açılmıyordu. Anakart dvd sini koydum yine çözülmedi. En son aklıma; Bios pilini çıkartıp Kısa devre yaparak resetlemek geldi ve de oldu da. ilk önce Bios le alakalı (tam hatırlamıyorum) default seçeneği vardı. enter dedim sonra kapnıp açıldı. Sonra X saniyede geriye doğru saydı. Sonra sitem açıldı. Çözüme Tahminen diyorum çünkü bunu yaptığım sırada DVD içinde anakar DVD si de vardı. Bilginize BIOS u eski haline geitrmedim.Çok şükür Rabbimin izniyle bunu da hallettik...

Herkese ilgilerinden dolayı teşekkür eder Hayırlı Cumalar dilerim.
    Selaamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berakaatüh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anlayisli -- 25 Mayıs 2012; 14:45:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gigabyte XMP Sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • betayı kurarak yanlış yapmışsın adı üstünde beta yani deneme sürüm

neyse kurtarmışsın ama normaldir kurtarman çünkü pili çıkarınca bios sıfırlanır 5 yada 10 dakikada işin garibi nasıl bios eski yüklü olana dönmedi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.