Şimdi Ara

Nedir bu NO FROST - LOW FROST Meselesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
6
Favori
139.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Köye buzdolabı gerekli oldu, evdeki Samsung 500 litreliği köye götürelim, 600 litrelik gibi XXL cinsi buzdolabı alalım dedik. Gardrop olmayacak, satıcılardan biri 2 dolap alınıp, kapı yönlerini zıt takarak çok geniş gardrop gibi kullanılabileceğini anlattı ki, oldukça mantıklı. Mutfakta yer sorunu pek rahatsızlık vermeyecek. Birini aktif gündeliğe kullanırken, diğerini daha az açıp kapayacağımız şekilde kullanırız diye düşünüyorum.

    2250 gibi fiata Arçelik 5845NFY kampanyası (620 litre brüt hacim) NO FROST
    1289 * 2 =2578 liraya Siemensin KD 58 VVW 30N modelinden (514 litre * 2 = 1028 litre brüt hacim) LOW FROST


    Bulunduğum yer büyük kent değil. Soruştururken, low frostlu dolapların olduğunu gördüm ve elektrik sarfiyatları günlük 1KW altında. DH; çok yararlandığım site ve ayrıntılarına kadar bilen bilgi deryası insanlarımız var.

    Ne dersiniz?







  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    low frostta düşük buzlanma oluyor uzun zaman sonra temizlik istiyor...

    Alıntıları Göster
    no frost: sözlük anlamı buzlanma yok demek. ama temelde tam bu durumu sağlamaz. soğutma; kabin dışındaki soğutma panellerinden geçirilip soğutulan havanın kabin içine gönderilmesi ile sağlanır. karlanma veya buzlanma bu kabin dışı bölümde oluşur ve kullanma alanında kar-buz olmadığı için karlanma-buzlanma yapmadığı izlenimi oluşur sadece. bu kabin dışı kar-buz kompresör ısısından faydalanılarak buharlaştırılıp uzaklaştırılır. saman zaman oluşan buzun ani-şok ısıtma ile kırılması sağlanarak kompresör üzerindeki buharlaşma tavasına düşmesi sağlanır. hava sirkülasyonu devamlı olmalıdır. bu yüzden no-frost sistemde ilave fan sarfiyatı vardır.yine bu sistem ciddi boyutta hava dolaşımına ihtiyaç duyduğu için yeterli duvar izolasyonu sağlanamaz ve kayıp fazla olur. 12 saatten uzun elektrik kesintileri no-frost dolapta gıda bozulması başlatır.

    low frost: az buzlanma anlamına gelir. eski statik sistem dolabın entegre regüle devrelerle desteklenip dijital termostat vasıtasıyla ayarlanan ısı seviyesini hassas biçimde koruyabilen halidir. soğutma odasındaki statik panelde oluşan karlanma hızlı müdahalelerle eritilip buharlaşma tavasına aktarılır. bu sırada kabin ısısı yükselmez ama soğutucu panel kısa süreli ısınıp tekrar soğutmaya geçer. bu sistemle soğutma odası buzlanmadan korunur. aynı şey dondurucu bölüm için geçerli değildir. burada buz oluşmaması için kaliteli bir izolasyon yeterli gelir zaten. dondurucuya ambalajsız gıda konmazsa, kapağı sık açılmazsa mevcut kaliteli izolasyon sayesinde hemen hiç buzlanma-karlanma olmayacaktır. soğuk hava fanı olmadığı ve duvar izolasyonuna engel hava sirkülasyon kanalları bulunmadığı için enerji tüketimi oldukça düşüktür. ayrıca 48 saat kesintiye dayanıklıdır.

    fakat bu üstünlüklerine rağmen firmalar low-frostu olağanüstü pahalı satıyorlar. no-frosttan ucuz satmalarına rağmen low-frost yaptıran sistemin maliyeti buzdolabının satış bedelinin otuzda biri kadar bile değil. uğur cam kapaklı şişe soğutucuya işçilik dahil yüz lira civarında masrafla dijital termostat taktırdım, dandik şişe soğutucu resmen low-frost dolap haline geldi. aşı dolabı olarak kullanıyorum. +4 ile +8 arasında sıcaklığını koruyor, hafifçe buzlanıp buzlanıp eritiyor. ön kapağı cam olduğu için bütün aşamaları takip edebiliyorum.

    saygılarımla.
    Hocam çok bilgili olmasam da kafanızda şekillenmesi açısından yazayım.
    Eskiden evlerimizde kullandıklarımız statik dolaptı. Bu dolaplar çok fazla buzlanma(karlanma) yapardı bildiğiniz gibi.
    No-frost ise karlanma yapmayan bir teknoloji bunu da soğuk kuru hava üfleyerek başarıyor.
    Low frost ise Bosch-Siemens-Profilonun ürettiği statik dolaplara verilen isimdir. Liebherr bu teknolojiye smart frost ismini vermiştir misal.
    Low frost anlamından da anlaşılacağı üzere az miktarda buz demektir ve eski statik dolapların yeni versiyonu, daha az karlanma yapan tipidir. Soğutucu kısımdaki karlanma oluşmazken(aslında oluşur da dolap kendisi eritip suyu dışarı verip buharlaştırır), dondurucu kısımda oluşan karlanma çok azdır ve senede 1 eritme işlemi yetmektedir (çok sıcak iklimde değilseniz ve kapağı fazla açık bırakmazsanız)

    Bosch-Siemens-Profilo(BSH) için iki dolap türünü kıyaslayayım size kısaca...
    No Frost: karlanma yapmaz, her rafın sıcaklığı eşittir, enerji tüketimi fazla fiyatlar pahalıdır.
    Low Frost: Sadece derin dondurucu kısmında az miktarda karlanma yapar, soğutucu kısmında raflar arası sıcaklık farkı vardır(7-8 dereceyi gören kullanıcılar var), enerji tasarrufu daha fazla fiyatları daha ucuzdur.

    NoFrost-LowFrost tercihini kendiniz yapmalısınız. Ben de buradan öğrendiklerim sonucunda low frost dolap tercih ettim. Low frostun 2 önemli dezavantajı var. Birincisi derin dondurucu az da olsa karlanma yapıyor. diğeri ise raflar arası sıcaklık farkı ki bunu avantaj olarak görenler de var. Benim için de avantaj olabilir eğer çok fazla fark olmazsa. Buna karşın Lowfrost daha ucuz, enerji tüketimi daha az.
    Yerimizin genişliği 72cm olduğundan bizim için en fazla net hacim verecek dolap tipi olması da cabası.
    BSH için konuşursak yiyeceklerin taze tutulabilmesi açısından Low-Frostların çok daha iyi olması benim tercihimi etkileyen kriterdi.
    Ayrıca BSH grubunun no-frostlarını pek beğenmemiş kullananlar.

    Bosch Siemens Profilo aynı fabrikadan çıkar modelleri de aynıdır birkaç aksesuar dışında, fakat profilo daha ucuzdur(malzeme kalitesi farkından diyenler var forumda)
    No-Frost Sharp ve Liebherr harici model bakmadığımdan tavsiyede bulunamam, fakat low frost almaya karar verirseniz liste fiyatlarıyla Boschun 2 dolabını yazayım. Sadece enerji tüketimleri farklı bildiğim kadarıyla.
    KDV58VW30N--A++ 1649TL
    KDV58VW20N--A+ 1399TL
    Bayilerden ve internetten daha ucuza bulabilirsiniz ya da Siemens muadillerini Serdar Beyden alabilirsiniz forumdan uygun fiyatlarla. Ya da daha uygun fiyatlarıyla profilo tercih edebilirsiniz.

    A++ olan model A+'ya göre senede 30 lira daha fazla tasarruf sağlar elektrikten ama kağıt üzerindedir bu fark. Gerçek hayatta bu değer daha mı fazla yoksa daha mı az olur bilemiyorum.
    mahçup m kullanıcısına yanıt
    M mahçup demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: mahçup

    quote:

    Orijinalden alıntı: desertrock

    Buzdolabının içi nemleniyor (buzluk değil soğutucu bölümünden bahsediyorum) ve iç arka duvarda kötü bir görüntü oluşuyor.Alacak arkadaşların bunu gözönünde bulundurmasında fayda var(Bosch).

    LOW FROST İŞİ
    40 YILLIK STATİK NORMAL BUZDOLABININ İÇ ARKA DUVARINA 5 LİRALIK PERVANE KOYMUŞLAR HANİ DOLAbın kapağını açınca karşında büyükçe 15x15 cm ebatlarında dört köşe bir kutu görürsün işte onunla HAVA SÜRKİLASYONU SAĞLAMIŞLAR o kutunun içinde pervane var dolabın kapağını kapattığında termostatın komutuna Göre dolabın içindeki havayı dolaştırıyor
    40 YILLIK STATİK BUZDOLABI OLMUŞ LOWFROST
    GERİSİ FASAFİSO

    EĞER TERMOSTATSIZ YAPMAK İSTERSEN
    YANİ EVİNDEKİ STATİK BUZDOLABININ İÇİNE KOY UFAK FAN ONUNDA KABLOSUNU KOMPRESSÖRÜN ELEKTRİĞİNE BAĞLA
    KOMPRESSÖR ÇALIŞINCA FANDA ÇALIŞSIN AL SANA LOWFROST

    AKSİNİ İDDA EDEN VARSA YAZSSIN


    EN KRALI NO FROST

    GERİSİ LAF RENGİ
    İÇİNE FAN KOYUNCA OLMUŞ LOW FROST YANİ UZAY ÜSSÜ DEĞİL

    Low Frost teknolojisinin fanla uzaktan yakından alakası yok.

    Low Frost'un dayandığı teknoloji elektronik soğukluk kontrolüdür.

    En ideal sistem dondurucusu no frost, soğutucusu statik ayrı bir sistemle soğutulan buzdolabıdır. Bu tip dolap da maalesef piyasada çok az.
  • Araştırmalarım sonucu low/no pek bir sonuca varamadım, bilinen no frost tüketim değerlerine katlanarak XXL hacmi önemli özellik olduğu için;

    Arçelik 5845 NFY modelini 3 ay taksit atlatma + 8 taksit + 7 yıl servis uzatma toplamda 2250 liraya aldım. (8*281.25)http://www.arcelik.com.tr/buzdolaplari-nofrost-buzdolabi-5845-NFY-Buzdolabi.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.R.YILDIRIM

    Araştırmalarım sonucu low/no pek bir sonuca varamadım, bilinen no frost tüketim değerlerine katlanarak XXL hacmi önemli özellik olduğu için;

    Arçelik 5845 NFY modelini 3 ay taksit atlatma + 8 taksit + 7 yıl servis uzatma toplamda 2250 liraya aldım. (8*281.25)http://www.arcelik.com.tr/buzdolaplari-nofrost-buzdolabi-5845-NFY-Buzdolabi.html
    Arkadaşlar araştırdım fakat bir sonuca ulaşamadım lowfrost ile no frost arasındaki fark nedir bilen bir arkadaş özet geçerse sevinirim teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sykra

    Arkadaşlar araştırdım fakat bir sonuca ulaşamadım lowfrost ile no frost arasındaki fark nedir bilen bir arkadaş özet geçerse sevinirim teşekkürler

    Alıntıları Göster
    armut piş agzıma düş.

    googla yazsan ögreneceksin ama nerde o kabiliyet insanımızda yatsın herşey ayagına gelsin.


  • quote:

    Orijinalden alıntı: tutankemon

    armut piş agzıma düş.

    googla yazsan ögreneceksin ama nerde o kabiliyet insanımızda yatsın herşey ayagına gelsin.




    Alıntıları Göster
    gözlemlediğim buzdolabı kısmında arka tarafta azda olsa karlanma yapıyor fakat bunu belli aralıklarla kendi kendine çözüyor. derin dondurucu kısmı içinde servisin dediği 6ay 1 sene arasında 1 defrost etmek gerekirmiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sereye

    Araştırmalarım sonucu low/no pek bir sonuca varamadım, bilinen no frost tüketim değerlerine katlanarak XXL hacmi önemli özellik olduğu için;

    Arçelik 5845 NFY modelini 3 ay taksit atlatma + 8 taksit + 7 yıl servis uzatma toplamda 2250 liraya aldım. (8*281.25)http://www.arcelik.com.tr/buzdolaplari-nofrost-buzdolabi-5845-NFY-Buzdolabi.html

    paylaşmak daha güzel googla dan no frostlar karlanma yapmadığını biliyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilirer

    quote:

    Orijinalden alıntı: sereye

    Araştırmalarım sonucu low/no pek bir sonuca varamadım, bilinen no frost tüketim değerlerine katlanarak XXL hacmi önemli özellik olduğu için;

    Arçelik 5845 NFY modelini 3 ay taksit atlatma + 8 taksit + 7 yıl servis uzatma toplamda 2250 liraya aldım. (8*281.25)http://www.arcelik.com.tr/buzdolaplari-nofrost-buzdolabi-5845-NFY-Buzdolabi.html

    paylaşmak daha güzel googla dan no frostlar karlanma yapmadığını biliyorum

    Alıntıları Göster
    low frostta düşük buzlanma oluyor uzun zaman sonra temizlik istiyor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    low frostta düşük buzlanma oluyor uzun zaman sonra temizlik istiyor...

    Alıntıları Göster
    no frost: sözlük anlamı buzlanma yok demek. ama temelde tam bu durumu sağlamaz. soğutma; kabin dışındaki soğutma panellerinden geçirilip soğutulan havanın kabin içine gönderilmesi ile sağlanır. karlanma veya buzlanma bu kabin dışı bölümde oluşur ve kullanma alanında kar-buz olmadığı için karlanma-buzlanma yapmadığı izlenimi oluşur sadece. bu kabin dışı kar-buz kompresör ısısından faydalanılarak buharlaştırılıp uzaklaştırılır. saman zaman oluşan buzun ani-şok ısıtma ile kırılması sağlanarak kompresör üzerindeki buharlaşma tavasına düşmesi sağlanır. hava sirkülasyonu devamlı olmalıdır. bu yüzden no-frost sistemde ilave fan sarfiyatı vardır.yine bu sistem ciddi boyutta hava dolaşımına ihtiyaç duyduğu için yeterli duvar izolasyonu sağlanamaz ve kayıp fazla olur. 12 saatten uzun elektrik kesintileri no-frost dolapta gıda bozulması başlatır.

    low frost: az buzlanma anlamına gelir. eski statik sistem dolabın entegre regüle devrelerle desteklenip dijital termostat vasıtasıyla ayarlanan ısı seviyesini hassas biçimde koruyabilen halidir. soğutma odasındaki statik panelde oluşan karlanma hızlı müdahalelerle eritilip buharlaşma tavasına aktarılır. bu sırada kabin ısısı yükselmez ama soğutucu panel kısa süreli ısınıp tekrar soğutmaya geçer. bu sistemle soğutma odası buzlanmadan korunur. aynı şey dondurucu bölüm için geçerli değildir. burada buz oluşmaması için kaliteli bir izolasyon yeterli gelir zaten. dondurucuya ambalajsız gıda konmazsa, kapağı sık açılmazsa mevcut kaliteli izolasyon sayesinde hemen hiç buzlanma-karlanma olmayacaktır. soğuk hava fanı olmadığı ve duvar izolasyonuna engel hava sirkülasyon kanalları bulunmadığı için enerji tüketimi oldukça düşüktür. ayrıca 48 saat kesintiye dayanıklıdır.

    fakat bu üstünlüklerine rağmen firmalar low-frostu olağanüstü pahalı satıyorlar. no-frosttan ucuz satmalarına rağmen low-frost yaptıran sistemin maliyeti buzdolabının satış bedelinin otuzda biri kadar bile değil. uğur cam kapaklı şişe soğutucuya işçilik dahil yüz lira civarında masrafla dijital termostat taktırdım, dandik şişe soğutucu resmen low-frost dolap haline geldi. aşı dolabı olarak kullanıyorum. +4 ile +8 arasında sıcaklığını koruyor, hafifçe buzlanıp buzlanıp eritiyor. ön kapağı cam olduğu için bütün aşamaları takip edebiliyorum.

    saygılarımla.




  • elmaci kullanıcısına yanıt
    klavyane ALLAH uzun ömürler versin geç okudum ama gerçekten bilgilendirici açıklama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t-miharbi

    klavyane ALLAH uzun ömürler versin geç okudum ama gerçekten bilgilendirici açıklama.

    teşekkür ederim

    saygılarımla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elmaci

    quote:

    Orijinalden alıntı: t-miharbi

    klavyane ALLAH uzun ömürler versin geç okudum ama gerçekten bilgilendirici açıklama.

    teşekkür ederim

    saygılarımla.

    Alıntıları Göster
    no frost dolapları, verimli soğutmaları açısından tıka basa doldurmamak gerekiyormuş, doğrumu acaba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaçatı

    no frost dolapları, verimli soğutmaları açısından tıka basa doldurmamak gerekiyormuş, doğrumu acaba.

    Mantıken doğru görünüyor.
    Ama bizim hanım bırak tıka basa doldurmayı, çaka çaka dolduruyor dersem abartmış olmam. Fark varsa da denemiş değilim, okuyanları yanıltmayayım.
  • Liebherr CPESF 4613 modelini aldık. Liebherr'de Low Frostun adı Smart Frost. Mükemmel bir buzdolabı. 2800-3000 lira gibi bir piyasa fiyatı var. Satürn'den 2300 liraya aldık. No frost iyiki de almamışız. Yiyeceklerin lezzetini simdi alıyorum. Zaten marka liebherr oldugundan servis ya da kalite anlamında cok rahatım. Buzdolabında Liebherr ve Miele en iyileridir. Smart frost bir Liebherr tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daxteroy

    Liebherr CPESF 4613 modelini aldık. Liebherr'de Low Frostun adı Smart Frost. Mükemmel bir buzdolabı. 2800-3000 lira gibi bir piyasa fiyatı var. Satürn'den 2300 liraya aldık. No frost iyiki de almamışız. Yiyeceklerin lezzetini simdi alıyorum. Zaten marka liebherr oldugundan servis ya da kalite anlamında cok rahatım. Buzdolabında Liebherr ve Miele en iyileridir. Smart frost bir Liebherr tavsiye ederim.
    Buzdolabının içi nemleniyor (buzluk değil soğutucu bölümünden bahsediyorum) ve iç arka duvarda kötü bir görüntü oluşuyor.Alacak arkadaşların bunu gözönünde bulundurmasında fayda var(Bosch).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desertrock

    Buzdolabının içi nemleniyor (buzluk değil soğutucu bölümünden bahsediyorum) ve iç arka duvarda kötü bir görüntü oluşuyor.Alacak arkadaşların bunu gözönünde bulundurmasında fayda var(Bosch).

    LOW FROST İŞİ
    40 YILLIK STATİK NORMAL BUZDOLABININ İÇ ARKA DUVARINA 5 LİRALIK PERVANE KOYMUŞLAR HANİ DOLAbın kapağını açınca karşında büyükçe 15x15 cm ebatlarında dört köşe bir kutu görürsün işte onunla HAVA SÜRKİLASYONU SAĞLAMIŞLAR o kutunun içinde pervane var dolabın kapağını kapattığında termostatın komutuna Göre dolabın içindeki havayı dolaştırıyor
    40 YILLIK STATİK BUZDOLABI OLMUŞ LOWFROST
    GERİSİ FASAFİSO

    EĞER TERMOSTATSIZ YAPMAK İSTERSEN
    YANİ EVİNDEKİ STATİK BUZDOLABININ İÇİNE KOY UFAK FAN ONUNDA KABLOSUNU KOMPRESSÖRÜN ELEKTRİĞİNE BAĞLA
    KOMPRESSÖR ÇALIŞINCA FANDA ÇALIŞSIN AL SANA LOWFROST

    AKSİNİ İDDA EDEN VARSA YAZSSIN


    EN KRALI NO FROST

    GERİSİ LAF RENGİ
    İÇİNE FAN KOYUNCA OLMUŞ LOW FROST YANİ UZAY ÜSSÜ DEĞİL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahçup -- 16 Eylül 2013; 15:15:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahçup

    quote:

    Orijinalden alıntı: desertrock

    Buzdolabının içi nemleniyor (buzluk değil soğutucu bölümünden bahsediyorum) ve iç arka duvarda kötü bir görüntü oluşuyor.Alacak arkadaşların bunu gözönünde bulundurmasında fayda var(Bosch).

    LOW FROST İŞİ
    40 YILLIK STATİK NORMAL BUZDOLABININ İÇ ARKA DUVARINA 5 LİRALIK PERVANE KOYMUŞLAR HANİ DOLAbın kapağını açınca karşında büyükçe 15x15 cm ebatlarında dört köşe bir kutu görürsün işte onunla HAVA SÜRKİLASYONU SAĞLAMIŞLAR o kutunun içinde pervane var dolabın kapağını kapattığında termostatın komutuna Göre dolabın içindeki havayı dolaştırıyor
    40 YILLIK STATİK BUZDOLABI OLMUŞ LOWFROST
    GERİSİ FASAFİSO

    EĞER TERMOSTATSIZ YAPMAK İSTERSEN
    YANİ EVİNDEKİ STATİK BUZDOLABININ İÇİNE KOY UFAK FAN ONUNDA KABLOSUNU KOMPRESSÖRÜN ELEKTRİĞİNE BAĞLA
    KOMPRESSÖR ÇALIŞINCA FANDA ÇALIŞSIN AL SANA LOWFROST

    AKSİNİ İDDA EDEN VARSA YAZSSIN


    EN KRALI NO FROST

    GERİSİ LAF RENGİ
    İÇİNE FAN KOYUNCA OLMUŞ LOW FROST YANİ UZAY ÜSSÜ DEĞİL

    Alıntıları Göster
    Bana elektrik 100 TL civarında gelir. Evimde eski tip arçelik buzdolabı var. No Frost bile değil.

    Benle yaklaşık aynı eşyalara sahip başka bir arkadaşın evinde Low Frost buzdolabı var. 20-25 TL elektrik faturası geliyor.

    Bu dediğim arkadaş Kayserili ve epey bi araştırıp alır eşyayı. Bana "kesinlikle low frost al, No frost değil bak low frost" diyip duruyor.

    Benim bilgim bundan ibaret :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahçup

    quote:

    Orijinalden alıntı: desertrock

    Buzdolabının içi nemleniyor (buzluk değil soğutucu bölümünden bahsediyorum) ve iç arka duvarda kötü bir görüntü oluşuyor.Alacak arkadaşların bunu gözönünde bulundurmasında fayda var(Bosch).

    LOW FROST İŞİ
    40 YILLIK STATİK NORMAL BUZDOLABININ İÇ ARKA DUVARINA 5 LİRALIK PERVANE KOYMUŞLAR HANİ DOLAbın kapağını açınca karşında büyükçe 15x15 cm ebatlarında dört köşe bir kutu görürsün işte onunla HAVA SÜRKİLASYONU SAĞLAMIŞLAR o kutunun içinde pervane var dolabın kapağını kapattığında termostatın komutuna Göre dolabın içindeki havayı dolaştırıyor
    40 YILLIK STATİK BUZDOLABI OLMUŞ LOWFROST
    GERİSİ FASAFİSO

    EĞER TERMOSTATSIZ YAPMAK İSTERSEN
    YANİ EVİNDEKİ STATİK BUZDOLABININ İÇİNE KOY UFAK FAN ONUNDA KABLOSUNU KOMPRESSÖRÜN ELEKTRİĞİNE BAĞLA
    KOMPRESSÖR ÇALIŞINCA FANDA ÇALIŞSIN AL SANA LOWFROST

    AKSİNİ İDDA EDEN VARSA YAZSSIN


    EN KRALI NO FROST

    GERİSİ LAF RENGİ
    İÇİNE FAN KOYUNCA OLMUŞ LOW FROST YANİ UZAY ÜSSÜ DEĞİL

    Low Frost teknolojisinin fanla uzaktan yakından alakası yok.

    Low Frost'un dayandığı teknoloji elektronik soğukluk kontrolüdür.

    En ideal sistem dondurucusu no frost, soğutucusu statik ayrı bir sistemle soğutulan buzdolabıdır. Bu tip dolap da maalesef piyasada çok az.




  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    Iyi geceler can bey,
    Çok az derken birkac fwrkli markadan bu tip dolaplara ornek model soyleyebilirmisiniz? Ya da nasil ayirt ederiz bu dolaplari?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahçup

    quote:

    Orijinalden alıntı: desertrock

    Buzdolabının içi nemleniyor (buzluk değil soğutucu bölümünden bahsediyorum) ve iç arka duvarda kötü bir görüntü oluşuyor.Alacak arkadaşların bunu gözönünde bulundurmasında fayda var(Bosch).

    LOW FROST İŞİ
    40 YILLIK STATİK NORMAL BUZDOLABININ İÇ ARKA DUVARINA 5 LİRALIK PERVANE KOYMUŞLAR HANİ DOLAbın kapağını açınca karşında büyükçe 15x15 cm ebatlarında dört köşe bir kutu görürsün işte onunla HAVA SÜRKİLASYONU SAĞLAMIŞLAR o kutunun içinde pervane var dolabın kapağını kapattığında termostatın komutuna Göre dolabın içindeki havayı dolaştırıyor
    40 YILLIK STATİK BUZDOLABI OLMUŞ LOWFROST
    GERİSİ FASAFİSO

    EĞER TERMOSTATSIZ YAPMAK İSTERSEN
    YANİ EVİNDEKİ STATİK BUZDOLABININ İÇİNE KOY UFAK FAN ONUNDA KABLOSUNU KOMPRESSÖRÜN ELEKTRİĞİNE BAĞLA
    KOMPRESSÖR ÇALIŞINCA FANDA ÇALIŞSIN AL SANA LOWFROST

    AKSİNİ İDDA EDEN VARSA YAZSSIN


    EN KRALI NO FROST

    GERİSİ LAF RENGİ
    İÇİNE FAN KOYUNCA OLMUŞ LOW FROST YANİ UZAY ÜSSÜ DEĞİL





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tostmania

    quote:

    Orijinalden alıntı: mahçup

    quote:

    Orijinalden alıntı: desertrock

    Buzdolabının içi nemleniyor (buzluk değil soğutucu bölümünden bahsediyorum) ve iç arka duvarda kötü bir görüntü oluşuyor.Alacak arkadaşların bunu gözönünde bulundurmasında fayda var(Bosch).

    LOW FROST İŞİ
    40 YILLIK STATİK NORMAL BUZDOLABININ İÇ ARKA DUVARINA 5 LİRALIK PERVANE KOYMUŞLAR HANİ DOLAbın kapağını açınca karşında büyükçe 15x15 cm ebatlarında dört köşe bir kutu görürsün işte onunla HAVA SÜRKİLASYONU SAĞLAMIŞLAR o kutunun içinde pervane var dolabın kapağını kapattığında termostatın komutuna Göre dolabın içindeki havayı dolaştırıyor
    40 YILLIK STATİK BUZDOLABI OLMUŞ LOWFROST
    GERİSİ FASAFİSO

    EĞER TERMOSTATSIZ YAPMAK İSTERSEN
    YANİ EVİNDEKİ STATİK BUZDOLABININ İÇİNE KOY UFAK FAN ONUNDA KABLOSUNU KOMPRESSÖRÜN ELEKTRİĞİNE BAĞLA
    KOMPRESSÖR ÇALIŞINCA FANDA ÇALIŞSIN AL SANA LOWFROST

    AKSİNİ İDDA EDEN VARSA YAZSSIN


    EN KRALI NO FROST

    GERİSİ LAF RENGİ
    İÇİNE FAN KOYUNCA OLMUŞ LOW FROST YANİ UZAY ÜSSÜ DEĞİL



    Alıntıları Göster
    low frostlar a talep artmaya başladı....




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.