Şimdi Ara

Yeni Aldığım Citroen C4 Hakkındaki Gözlemlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
2
Favori
28.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    2012 model Citroen C4 sahibiyim, aynı zamanda 2011 model yeni kasa Jetta kullanıyorum. Jettayı daha aktif kullanıyorum, c4 ise 2. araç, yinede her fırsatta c4 ile çıkmaya çalışıyorum. Az kullanmama rağmen yeteri kadar km yaptım diyebilirim.

    Aracı hemen aldıgımda c4 bölümünde birkaç paylaşımda bulunmuştum ama daha detaylı gözlem yapmadan konu açmamın doğru olmayacağını düşündüm. Sizlere kısaca aracın özelliklerinden ve bunların pratikte ne kadar işe yaradığından, kullanılabilirliğinden bahsedeceğim. Belki bu bilgiler ileride başkalarının işine yarar.

    Dış Tasarım; Aracın dış tasarımını genel olarak beğeniyorum. Ben Exclusive modeline sahibim, confort plus vs gibi diğer seçeneklere baktığımızda ciddi fark oldugunu düşünüyorum. Özellikle 17 inç jantlar araca farklı bir hava katıyor, ayrıca jantların tasarımıda çok güzel.

    Daha çok beyaz ve mercan kırmızı renkler yakışıyor, özellikle cam tavan araca sportif bir görünüm sağlıyor. Yani, bu araç alınıyorsa eğer cam tavan ve 17'' jantlı halini mutlaka görmelisiniz. Bununla birlikte önden de araç şık bir görünüşe sahip, ön camın görüş açısı hayli büyük, belki küçük bir ayrıntı ama sileceklerde tüm camı temizleyecek şekilde konulmuş, bu da hoşuma gidiyor.

    İç Tasarım; İç tasarımını da hayli beğeniyorum. Exclusive modelde özellikle gösterge renklerinin değişmesi sportif bir hava katıyor, bunun dışında diğer fonksiyonlarda(klima vb.) yeni model araçlar gibi hayli güzel. Navigasyon opsiyonu bende yok, almadan önce işlevsellik açısından baktım ve iPhone kullandığımdan navigasyon ihtiyacımın olmayacağını düşündüm, tahmin ettiğim gibi işlevsellik açısından sıkıntı yaşamadım ama navigasyonlu halinin daha güzel durduğunu da inkar edemem, bu da mutlaka bütçeye göre gözden geçirilmeli.

    Bununla birlikte soğuk hava bölmesi çok kullanışlı, aynı zamanda Usb çıkışı olması büyük kolaylık sağlıyor. iPhone, ipadi şarj edebiliyor. Ben navigasyonu açtığımda bu şekilde kullanıyorum, kesinlikle çok kullanışlı. Diğer bölmeler ise gayet yeterli, dediğim gibi iç dizaynda göze çarpan rahatsız eden bir durum yok.

    Şanzıman; en çok tartışılan konulardan biri. Mcp vitesin DSG kadar iyi olmadıgı kanaatine vardım. Ama forumda abartıldığı kadar da olmadıgını düşünüyorum. Araç sadece 1-2 viteslerde bazen kararsızlık sorunları yaşıyor, özellikle trafik aniden yavaşladığında, veya aniden hızlandığında bunu net bir şekilde görebiliyorsunuz.

    DSG de ise böyle bir sorunla karşılaşmadım. Bunun dışında araçta titreme, vites geçişlerinde aşırı yığılma gibi durumlar yok. Sadece Dsg kadar seri değil, yine de tatmin edici. Ayrıca kimilerine hoş gelmeyebilir ama kulakçıkları da bazen kullanıyorum gerçekten süper, araç sollarken çok işime yarıyor, özellikle benim gibi otomatik araç aldıktan sonra manuele ara sıra hasret duyanlara bu hazzı verdiğini söyleyebilirim. Tek seferlik kulakçıklardan vites değiştirip devam edebiliyorsunuz otomatik olarak, yani o sırada vitesten manuele almaya gerek olmuyor.

    Motor; Bu ağırlıktaki bir araca göre iyi bir motor oldugunu düşünüyorum. Fakat aynı motoru C5 te denedim ve yeterli bulmadım bunu belirtmeliyim. Hızlanmada vs en ufak sorun yok, seri hareketleri yapabiliyorsunuz. Bende zaten aracı performanslı kullanan biri olarak sorun yaşamadığımı söyleyebilirim.

    Start&Stop; Bu arabanın en hayran kaldığım özelliği bu. Arabayı ilk incelerken pek önemsememiştim. Ama şimdi ne kadar önemli oldugunu anlıyorum. Bunu tekrar tekrar anladım. Daha geçen gün, sadece gidiş yönünde 17 dakika bütün arabalar trafikte benzin yakarken ben o sırada tasarruf ettim. Hem cebime hem çevreye katkım oldu. Ve en önemlisi motor otomatik olarak durduğundan aracın hiçbir fonksiyonunda sorun yok. Her şey çalışmaya devam ediyor.

    Bu özellikle ilgili en büyük tereddütüm, motor tekrar çalışmaya başlarken, örneğin kırmızıdan yeşile dönen lambada, ya da birden hareketlenen trafikte sorun yaşayacağımı zannetmemdi. Ama gördüm ki bu yersizmiş. Frenden ayağımı çekmemle birlikte araç hemen hareketleniyor, bu o kadar hızlı gerçekleşiyor ki hissetmiyorsunuz bile.

    Kör Nokta Uyarı sistemi; Bu da mükemmel bir özellik. Araç sollarken, hızlanırken, şerit değiştirirken, kör noktadan motorlu kurye gelirken çok işime yarıyor. Özellikle sıkışık trafikte nereden araba geldiğini anlayamadığınız yerlerde inanılmaz yardımcı oluyor, çok işime yarıyor. Aynada yanıp sönen bir ışık hepsi bu kadar !

    Park sensörleri; bunlara ayrı bir başlık açmak istedim. Neden derseniz eğer şöyle açıklayayım. Araçta ön ve arka sensörler var ve işin ilginç tarafı bunlar sürekli devrede. Yani trafikte giderken bir araç size fazla yaklaşırsa hemen sizi uyarıyor veya görmediğiniz yerden bir taş vb bir şeye denk gelirseniz her an devreye giriyor. Benim Jetta da bu yok, sadece geri vitese basarsam ve park sensörü tuşuna basarsam devreye giriyor. Park sensörleri aynı ama C4 teki daha iyi diyebilirim işlevsellik olarak.

    Ses sistemi; Ses sisteminden genel olarak memnunum. Ama çekim kuvveti antenden mi bilmiyorum Jetta kadar iyi değil, daha önce Ford vs de kullandım ondan da kötü, ama Usb üzerinden veya cd den ses mükemmele yakın, olması gerektiği gibi.

    Park yardımcısı; Bu park yardımcısı park sensöründen farklı, mesela boş bir yer gördünüz iki araç arası, araba oradaki alanı ölçüyor ve girip giremezsiniz sizi bilgilendiriyor, 1 kere kullandım bence gereksiz bir özellik.

    Tüketim; yakıt tüketimi gayet iyi, verileri sıfırlayıp performanslı bir şekilde kullanmama rağmen 5.2 ye kadar düşen veriler elde ettim şehirler arasında. Şehir içinde ise sıfırladıktan sonra ortalama 7-8 arasında gidip geliyor.

    Yalıtım; ben aracı ziebart yaptırırken de altını üstüne getirdim, gerçekten işçilik çok iyi diyebilirim. Motor sesi, rüzgar sesi(130 dan sonra) hiçbir şey yok. En ufak sorun yok.

    Klima; buna ayrı başlık açmak istedim, filtreden mi bilmiyorum fazla dumanlı bir yerde bile içeriye o kokuyu almıyor, tabi az kullanılmasının da etkisi vardır. Zamanla kötüde olabilir kullanıma bağlı olarak.

    Masaj, Bluetooth vb geri kalan fonksiyonlar da hayli kullanışlı, masaj çok iyi ya uzun yolda, 1-2 hareket yapıyor ama gayet yeterli, araba bu sonucta.

    Şimdilik bunlar aklıma geldi arkadaşlar genel olarak güzel bir araba oldugunu düşünüyorum, confort kullansam eminim bu kadar sevmezdim, aracı sevmemde bu yeni özelliklerin etkisi çok büyük. Araçla ilgili farklı sorular gelirse memnuniyetle cevaplarım, okudugunuz için teşekkür ederim.

    İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi It's My Life -- 10 Haziran 2012; 19:55:24 >







  • Hayırlı olsun hocam.Sakıncası yoksa bir kaç fotoğraf yükleyin konu şenlensin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yerel Extremum

    Hayırlı olsun hocam.Sakıncası yoksa bir kaç fotoğraf yükleyin konu şenlensin.

    Yarın ekleyebilirim ancak, bugün yıkatmıştım aklıma gelmedi de değil mutlaka ekleyeceğim.
  • Çok İyi Anlatmışsınız.Güle Güle Kullanın.
  • Aracınız hayırlı olsun,detaylı bir değerlendirme olmuş ayrıca teşekkürler..Citroén sanırım eskiden kalma algıları yıkacak gibi bu çizgide devam ederse..Tabi önemli noktalardan biri servislerdeki hizmet kalitesi,o konuda acaba durumları nedir?
  • Güle güle kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    Çok İyi Anlatmışsınız.Güle Güle Kullanın.


    Çok teşekkür ederim.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Phaldor

    Aracınız hayırlı olsun,detaylı bir değerlendirme olmuş ayrıca teşekkürler..Citroén sanırım eskiden kalma algıları yıkacak gibi bu çizgide devam ederse..Tabi önemli noktalardan biri servislerdeki hizmet kalitesi,o konuda acaba durumları nedir?


    Servise bir kere yolum düştü, gayet ilgilendiler, daha sonra birkaç kere memnunmuyum diye aradılar. Allah korusun kaza gibi durumlarda, parça temin etmede ne kadar hızlılar bilmiyorum, ilk bakımda henüz gelmedi, dolayısıyla çokta bilgim yok maalesef.




  • benim şöyle bir gözlemim var,i30 ve c4 ün eski kasaları gerek iç,gerekse dış tararım olarak çok çok çirkin.ama ikisinin de yeni tasarımları çok çok güzel.yani eskileriyel yenileri arasında dağlar kadar fark var.kısacası iki model içinde ''atılım'' sözkonusu!
  • C4 bence şuan c sınıfı hb de referans alınması gereken araç.

    Ben kusur bulamadım araçta

    Sadece mcp ye alışma süreci var ondan sonra otm sıkıntısıda yok.Az yakıyor motoru yeterınce güçlü inanılmaz sessiz geniş bagaj geniş iç mekan navigasyonla birlikte mukemmel konsol opsiyon listesi geniş.Ancak doğru ya fransız dökülür...
  • Güzel anlatım, güle güle kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.B.R.O

    Güle güle kullanın.


    Teşekkürler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: sarapci

    C4 bence şuan c sınıfı hb de referans alınması gereken araç.

    Ben kusur bulamadım araçta

    Sadece mcp ye alışma süreci var ondan sonra otm sıkıntısıda yok.Az yakıyor motoru yeterınce güçlü inanılmaz sessiz geniş bagaj geniş iç mekan navigasyonla birlikte mukemmel konsol opsiyon listesi geniş.Ancak doğru ya fransız dökülür...


    Ben memnun olmama rağmen sırf fransız oldugu için bazen niye aldım diyorum, ön yargılar var maalesef.

    quote:

    Orijinalden alıntı: AirDream

    Güzel anlatım, güle güle kullanın.


    Teşekkür ederim.




  • Ön yargı falan yok ver bakalım altına citroen abi araba buymuş der onu satar honda alır citroen neymiş araba bu der honda satar vw alır araba buymuş der.Sürekli altındaki aracı över çünkü ona para verdi.Malesef ülkemizdeki sırf bu sistem yüzünden bazı firmalardan araç almaya korkar oldu insanlar.Aracınızı güle güle kullanın ve sizde görüceksinizki citroen gayet iyi bir otomobil markası
  • Hayırlı olsun hocam.
    Güzel anlatım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarapci

    Ön yargı falan yok ver bakalım altına citroen abi araba buymuş der onu satar honda alır citroen neymiş araba bu der honda satar vw alır araba buymuş der.Sürekli altındaki aracı över çünkü ona para verdi.Malesef ülkemizdeki sırf bu sistem yüzünden bazı firmalardan araç almaya korkar oldu insanlar.Aracınızı güle güle kullanın ve sizde görüceksinizki citroen gayet iyi bir otomobil markası


    Haklısınız. Tekrar teşekkür ederim, umarım sorunsuz şekilde kullanırım.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Passenger

    Hayırlı olsun hocam.
    Güzel anlatım.


    Teşekkürler hocam.




  • sensörü anlamadım,ne yani trafikte giderken dangır dungur ötüyor mu sürekli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    sensörü anlamadım,ne yani trafikte giderken dangır dungur ötüyor mu sürekli?

    Çok yaklaşırsa uyarı ikazı veriyor bip diye sürekli ötmüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    sensörü anlamadım,ne yani trafikte giderken dangır dungur ötüyor mu sürekli?

    Hayır, park ederken ki gibi sürekli ötmüyor, hani park ederken son noktaya geldiğinizde gelen ses varya işte bir şey o kadar yakına gelirse uyarıyor, yoksa trafikte rahatsız eden bir durum yok.
  • Vakit ayırıp görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler, çok güzel anlatıp olmuş gidip alasım geldi bi C4.

    Hayırlı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berks.7

    Vakit ayırıp görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler, çok güzel anlatıp olmuş gidip alasım geldi bi C4.

    Hayırlı olsun.

    İmzanızdakiler yeterli duruyor hocam

    Çok teşekkür ederim, biraz geç paylaştım ama böylesi daha iyi oldu, çünkü aracı ilk aldığınızda tarafsız yorum yapamıyorsunuz.




  • c4 uygun fiatı ve yüksek donanımıyla iyi bir yer edindi pazarda kendine.
    citroeni tebrik etmek lazım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.