Şimdi Ara

Yeni iPhone modelinin ekranı için 3.95 inç boyuta ve 1136 x 640 piksel çözünürlüğe işaret ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
8.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni iPhone modelinin ekranı için 3.95 inç boyuta ve 1136 x 640 piksel çözünürlüğe işaret ediliyor









    Apple'ın muhtemelen yıl sonunda piyasaya süreceği yeni iPhone modeli için özellikle ekran boyutu konusunda ardı ardına iddialar ortaya atılıyor. Genelde 4 inçlik bir boyut etrafına odaklanan iddialardan birisinde çözünürlükle ilgili de bazı bilgiler gün ışığına çıktı.




    9to5Mac sitesinin iddiasına göre Apple laboratuvarlarında şu an iki farklı model test ediliyor. N41AP (iPhone 5,1) ve N42AP (iPhone 5,2) kod adına sahip bu cihazlar olası bir sızıntıya karşı kalın ve kilitli kutular içerisinde muhafaza ediliyor.  




    Her iki modelin de 3.95 inçlik diagonal ekrana sahip olduğu belirtiliyor. Çözünürlük ise 640 x 1136 piksele yükseltilmiş. Genişlik aynı kalsa da uzunluk olarak 176 piksel daha eklenmiş.

     

    Ekranın genişliği 1.94 inç iken uzunluğu 3.45 inç boyutlarına gelmiş. Bu çözünürlüğün 16:9 görüntü oranına çok yakın olduğuna işaret ediliyor. Böylece 16:9 oranındaki videolar tam ekran olarak yerleşik oranlarında oynatılabiliyor. Ayrıca Retina Ekran oranı da korunmuş oluyor.




    Yazılım tarafında da yeni boyutlara entegrasyon çalışmalarının yapıldığı söyleniyor. Apple iOS 6 işletim sisteminin yeni çözünürlüğe uyumlu hale getirilmiş özel bir sürümünü test ediyor. Bu sürümde en alttaki yerleşik dock ikonları hariç 5 sıra ikonun ekrana yerleştirildiği belirtiliyor. Uygulamaların kullanıcı arayüzleri de daha fazla içerik gösterecek şekilde optimize ediliyor. Şu anki iPhone Retina ekranının sağladığı keskinliği Apple'ın bu ekranla da sağladığı vurgulanıyor.




    Ekran dışında Home tuşunun ve daha küçük bir konnektörün yeni prototipte yer aldığı belirtiliyor. Apple bu yeni küçük konnektörünü zamanla diğer iOS cihazlarına da getirecek. Bu yeni konnektörün microUSB ve miniUSB girişi boyutlarının arasında bir boyuta sahip olacağı düşünülüyor.




    Yeni iPhone'un lansman tarihi yaklaştıkça iddialar da artarak devam edecektir. Ancak Apple'ın yeni ürünlerin üretimi öncesinde farklı boyutlarda prototipleri testlere tabi tuttuğu da biliniyor.

     

     







  • Yeni Ipad'ten sonra Apple'dan Iphone için de böyle bir süpriz beklerdim ama çözünürlük bana az geldi.1280*720 ve 1920*1080 arası bir çözünürlük olabilirdi.

  • samsung bitti şimdi apple başladı. artık aylarca, çıkana kadar, hadi hayırlı olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alphekka -- 22 Mayıs 2012; 19:32:15 >
  • 300 ppi 'a yakın oranlar bence gayet yeterli sonuçta gözlerimiz mercek değil ki zoom yapıp pikselleri görelim :) Ama oldum olası ios'u sevemedim inş daha özelleştirilebilir hale getirirler

  • genişliğin sabit kalıp sadece yüksekliğin artırılması çok saçma geldi bana.. 3:2 oranını koruyarak hem enden hemde boydan artıracaktır ekranı.. diğer türlüsü uygulamaların adaptasyonu içinde zor olur... bu haber %99 fake duruyor..

  • madem bu kadar gizliymiş gotomac nasık öğrenmiş bunları
  • Telefon boyutunu büyütmeden ekran boyutunu büyütmeleri iyi olur.Şu resimde görünen gerçek olmayan tasarım bile çok iyi duruyor.

  • biraz olsun genişlemesi lazım böyle çok tipsiz olur
  • Aynı genel boyutu korumaları akıllıca olur. Dev gibi bir telefon istemiyorum ben şahsen. Tasarım güzel bence bu şekli ile. Bakalım. :)
  • "bu cihazlar olası bir sızıntıya karşı kalın ve kilitli kutular içerisinde muhafaza ediliyor."

    Testleri nasıl yapıyorlarmış acaba. Bu kadar korunan cihaz bilgilerine nasıl ulaşmışlar.

  • Ana sayfada haberin (daha doğrusu dedikodunun) başlığını görür görmez kim yazmış anlıyorum. Habere (daha doğrusu dedikoduya) girince de kesinlikle yanılmadığımı görüyorum. Erdim mi ne :)

  • Protatip de olsa ayni cakma Galaxy s 3 gibi olmus :) Muha ha ha.
    Hep siz mi diyceksini sony nin, lg nin samsung un htc nin telefonuna simdi sira androidcilerde cunki eger boyut buyurse bundan sonra bu laflari cok duycaksiniz :)

  • parası eksildi her halde apple ın

  • o boyuta 4.3 de sıgdıra bilirler bence
  • Yok 3.95 ınc yok 640x1136 cozunurluk.Yap 4 ınc HD cozunurluk ne kafa yoruyosun ya.

  • Apple'in 3:2 oranindaki ekrani degistirmesi adaptasyon icin cok zorluk yaratacaktir. Eski uygulamalar yeni versiyonda ya siyah pixellerele kapli ya da yayik bir sekilde oynanacaktir ki bence ekran ayni kalacak. Bu haber %90 yalan bence. Ayrica bazi arkadaslar pixelleri 1920x1080 felan yapsin demis. Ne farkeder ki gozun zaten 960x640 i bile ayiramiyor sadece fiyat artar baska bir avantaji olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cCc iPhone cCc

  • Bana pek gerçekçi gelmedi. Genişliğin sabit bırakılıp yüksekliğin artırılmasını mantıklı bulmuyorum. Ayrıca 1136 x 640 3:2 formatına uygun bir çözünürlük değil. Uygulamalarda uyum sorunu olabilir. Mevcut çözünürlüğü ve ekran formatını düşündüğümüzde en uygun çözünürlük 1440 x 960 pikseldir. 4 inç ekrana bu çözünürlüğü koy işte cihaz budur dedirtirsin. Benim dizüstünde bile 1366 x 768 :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • galaxy s3 varken bunu kim alır ki? s3'e gerek yok hatta s2 bile ezer bu elmayı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -b0Ni

    galaxy s3 varken bunu kim alır ki? s3e gerek yok hatta s2 bile ezer bu elmayı


    sen nesin abi ya sen nesin ya boş çuvaldan sallıyosun be kardeşim!

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.