Şimdi Ara

AMD'nin Piledriver tabanlı FX işlemcileri üçüncü çeyrekte üretime giriyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • AMD'nin Piledriver tabanlı FX işlemcileri üçüncü çeyrekte üretime giriyor


     

    Trinity kod adını taşıyan ikinci nesil Fusion işlemcilerini pazara sunmaya başlayan AMD, yüksek performanslı masaüstü sistemler için planladığı FX Next kod adlı yeni işlemci ailesinin hazırlıklarını sürdürüyor. Bulldozer mimarisinin güncellenmiş versiyonu olan Piledriver çekirdek tasarımını alacak yeni işlemcilerin üretim sürecine ilişkin bazı önemli detaylar ortaya çıktı.

     

    Elimize ulaşan bilgilere göre, AMD'nin Piledriver tabanlı yeni FX ailesi ilk etapta üç modelden oluşacak ki bunlar, 8 çekirdekli FX-8350, 6 çekirdekli FX-6300 ve 4 çekirdekli FX-4320. Hacimli üretimleri üçüncü çeyrekte başlayacak işlemcilerden 8 çekirdekli FX-8350, mühendislik örneğinin hali hazırda AMD laboratuvarlarında denendiği bildirilirken, FX-6300 ve FX-4320'nin mühendislik örnekleri içinse henüz somut bir bilgi bulunmuyor. 

     

    Mevcut yol haritasına göre üçüncü çeyreğin ortalarına doğru lanse edilmesi beklenen yeni işemcilerin çıkışıyla birlikte bu yılın sonuna doğru birinci nesil FX işlemci modelleri EOL sürecine girecek ve yavaş yavaş üretimleri sonlandırılacak. Bir başka önemli detay olarak mevcut FX ailesinin en hızlı üyesi olan FX-8150'nin üzerine gelmesi beklenen FX-8170 işlemci modeli, AMD'nin güncel tarihli yol haritalarında görünmüyor. Resmi bir açıklama olmamakla birlikte FX-8170 işlemcisinin iptal edilmiş olabileceği de ihtimaller dahilinde yer alıyor. 

     




  • 8 çekirdeğin hakkını verirler umarım. Ben umutluyum bu işlemcilerden.
  • Çekirdek bazı performansı güncellemeyle intele ortak yapamayacaklar

  • haswell e yetişirler. böylece 1 sene geriden gelmeye devam ederler.

  • Bu yılın 3. çeyrek sonu demek yeni bir işlemci için; Türkiye'de yeni yıl sonrasına tekabül eder neredeyse. Zaten ilk nesil FX serisi ile hayal kırıklığı yaratmıştı AMD, şimdi bu yeni nesil işlemcileri, son kullanıcıların bekleyeceğini veya büyük ümit besleyeceğini sanmıyorum.

    Umarım yanılırım. Son kullanıcı açısından, güçlü İntel karşısında, güçlü bir Amd şart.
  • son seri FX lerde çıkıyorsa piledriver güncellemesinden sonra bir süre performans serisinde işlemci gelmeyecek Soket AM3+ 2013 sonunu görür ama APU'lar yerine oturduğu takdirde ki Trinity ile az çok belli olacaktır. AM3+ e yatırım yapmak boş olacak gibi geliyor...

    AMD tüm yol haritalarını artık APU birimlerine göre şekillendirme başladı ayrıca Haswell in rakibi FX serisi değil 3. Nesil Fusion (Steamroller) olacak

    ilk nesil FX in intelde karşılığı Sandy-E serisi soket 2011
    ikinci nesil FX in intelde karşılığı ise ivy-E olacak yine soket 2011 de saf çekirdek performansı yeterlidir yada yeterli değildir tartışılır o kısım ama gpu lu ürünler gpu lu rakip ürünlerle gpusu olmayan bildiğimiz işlemciler rakibin benzer ürünleri ile karşılaştırılmalı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 22 Mayıs 2012; 14:17:54 >
  • Amd strateji olarak performans anlamında intel'i geçme gibi bir derdi yok gibi görünüyor.Uygun fiyat segmentinde sürümden kazamnayı hedefliyor sanırım.Yeni çıkacak işlemcisininde %40-50 bir hız artışı beklemiyorum şahsen.

  • ben 5 senede bir sistem değiştiririm ve 3570k ivy işlemci sistem yaptım benim gibi 10 senelik amd fanını bile intele kaptırdı ben bile inanamıyorum
    5 sene sonra görüşürüz AMD...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaköy_soğancısı -- 22 Mayıs 2012; 14:43:08 >
  • Hadi AMD zorla olacak bir gün inteli geride bırakacaksın.

  • AMD ihtiyacını bilen kullanıcılara başka marka arattırmıyor, Via işlemcili bilgisayar kullanıyorum, aylar önce çıkan EPIA-M910-16PQ anakartı bulup alamıyorum, AMD kullanıcısı haline şükretsin, hangi modeli arayıpta bulamamışlar.

  • @Fx57,

    Yeni nesil işlemciler ile ilgili sürekli haber yayınlıyorsunuz.
    Tek bir konu var açıklığa kavuşmayan. Soket yapısı ne olacak ?
    Yıl sonuna doğru EOL olacak serinin anakartları daha 3-5 aydır piyasaya sürülmüşten daha soket yapısı belli olmayan anakartlar işlemcilerden 2 sene sonra mı piyasaya sürülecek acaba ?

  • amd ilk islemcilerde cok buyuk bir yanlis yapti ilk cok onemliydi ve simdi acisini cok cekecek ve ben amd kullanicisiyim ama benim amd nin yeni cikacak islemcilerine hic guvenim kalmadi.

  • intelfanlar yine coşmuş!



    artık çoktan baymış olan, ancak yinede birilerinin yutması ümidi ile amd`den intel`e geçtikleri palavralarını yinelemişler





    sizleri 1 fbs fark için 800 dolar fazla para istemekten utanmayan intelciğinizle bol şans :D



    sayesinde haswell işlemcileri 8-10 ay sonra görebileceğiniz amd`ye karşı körükörüne saldırganlık yerine vefalı olsanız keşke, ama çizmedinki çizesin deyişindeki gibi zaten öyle vefakar bilince olsaydınız; körükörüne markaya saplanıp kalmak yerine, intel`i ancak donanım cahillerinin kullanacağını bilecek kadar gerçek performans arayışında donanım araştırması yapan kullanıcı bilincine sahip olurdunuz! ;)

  • Umarim bu sefer husran yaratmaz da alip kullanirim su 8 cekirdekli islemciyi..

  • quote:

    8 çekirdekli FX-8350, mühendislik örneğinin hali hazırda AMD laboratuvarlarında denendiği bildirilirken, FX-6300 ve FX-4320'nin mühendislik örnekleri içinse henüz somut bir bilgi bulunmuyor.


    Acaba test sonuçlarına ulaşamazmısınız Fx ? Hadi be hacı yaparsın sen Testleri yayımla da yıkılsın forum
  • Sadece Masallar Masallar Sandy bridge işlemcileri geçerse öpüp başına koysun
    adam 2013 de 14 ns ye geciyor. O değilde artık fiyat performans olayıda havada kalacak bakalım amd neyin peşinde anlamak mümkün değil

  • bu sefer beklenti düşük işallah iyi olur

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    @Fx57,Yeni nesil işlemciler ile ilgili sürekli haber yayınlıyorsunuz.Tek bir konu var açıklığa kavuşmayan. Soket yapısı ne olacak ?Yıl sonuna doğru EOL olacak serinin anakartları daha 3-5 aydır piyasaya sürülmüşten daha soket yapısı belli olmayan anakartlar işlemcilerden 2 sene sonra mı piyasaya sürülecek acaba ?


    Eğer soket değiştirmenin işlemci performansına ciddi getirisi olacaksa, AMD'nin yerinde olsam bunu hiç düşünmeden yapardım. Kısa vadede tepki alsa bile, uzun vadede hem AMD, hem de AMD işlemci alacaklar bu değişimden memnun kalacaklardır.

  • fx8350 nin sonuçlarında bir ümit olsaydı şimdiye çoktan duymuştuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 22 Mayıs 2012; 22:37:46 >
  • fotoğraf güçsüz robotu andırıyor.. biraz daha yapılı bir robot koyamadılarmı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.