Şimdi Ara

SAMSUNG ES SERİSİ KANAL LİSTESİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
11
Favori
105.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bozkan38 kullanıcısına yanıt
    http://www.dosya.tc/server35/qpgfY2/channel_list_UE40ES8000_1201.rar.html
    UE40ES8000 kanal listesidir.

    zip'ten çıkartın, USB ye atın tv de USB'den kanal listesini aktar yapın dersiniz.

    herkese iyi seyirler
  • USB Dahili Receiver ayarları, Kanal sıralama ve Bellekten Samsung Led Tv'ye Kanal listesi aktarma

    Merhaba Arkadaşlar. Samsung 55S8000 led tv var bende. Bir durum nedeniyle kendi receiver bilgilerini sıfırladım ve destek test bölümünden fabrika ayarlarına döndüm. Malesef kendi üzerindeki tüm uydu bilgileride gidiyor. Kanallar uydular her şey. Hallettim ama zor oldu. bilgiler tazeyken aynı durumdaki arkadaşlara yardımcı olayım.

    en önemlisi fabrika ayarlarına çekecekseniz tv yi kanal listenizi USB belleğe yedekleyin. Uydu simgesinin içinde bu var. Sonradan geri vererek pek çok sıkıcı işten kurtulabilirsiniz. Bu durumda transponder sinyali aramanıza taratmanıza ve kanal sıralamanıza gerek kalmıyor.

    yok eğer iş işten geçtiyse veya transponder uydu vs ile cebelleşcekseniz buyurun.

    Şimdi arkadaşlar bu tv nin dahili uydusuna türksatın eski uydularını çakmışlar. amaç sanırım varsayılana çekilen uyduların kolayca çalışmasını sağlamak. Evet öylede şimdi türksat 4a var ve transponder sinyalleri sürekli değişiyor. Ben bu çakılı uydu tanımlarında transponder sinyalini (örn. 11747H 27500 5/6) alamadım. kısaca network search açık konumda bu frekans ile tarama yaparak karışık kanal listesini alamadım. zira işin başında doğru dayzek - LNB ayarları ile sinyali dahi göremedim. Dediğim gibi kısıtlı bişi var bu kendinden tanımlı uydularda. Başka receiverlerde de bunu gördüm. Mesela yumatu dada olduydu. en ufak bi ayar yap kapat aç aynı oluyordu. openteldede ancak kendin tanımlarsan kaydediyordu.

    Şimdi arkadaşla yanlış bir tahlil yapmadıysam bu işte usersat 1,2,3 ve 4 ü kullancaz. Bunlar kullanıcı tanımlı boş uydular. daha doğrusu biz uydu ekliyemiyoruz bu yerleşik receiverde. ama en azından boş bir şekilde bizim kullanımımıza sunulmuş yerler var.

    devam edersek mesela uydu seçimlerinden tüm uyduları kaldırın ve yalnızca user sat 1 i bırakın. transponder olarak 11747 H SR:27500 FEC:5/6 bunu girin. %100 ise diğer transporderide kullanabilirsiniz yani sinyal alışınız iyiyse demek istedim 90 olsada kusur olmaz yeterki tarasın. şimdi önemli bir konu yayın hangi dayzek kanalından geliyor. biliyorsunuz bunu seçmek gerekiyor. mesela hotbir LNB1 den ama türksat LNB2 den geliyor olabilir. deneyerek veya sorarak bulabilirsiniz. bizim sitede LNB1 de türksat LNB2 de hotbird var. bu nedenle 4 adet dayzek kanalından (diğerlerini saymadım) 1/4 olarak LNB1 i seçmiş oldum.

    kazık ama basit bir püf noktası daha. eğer lnb alt üst frekans ayarını yanlış yaparsanız sittin sene (600 yıl demektir osmanlıca) transponder sinyalini yakalamıyor. bu nedenle alt üst frekans ayarını kendiniz değiştirmeyin. onun verdiği ayarları değiştirerek kullanın. universal lnb degerlerini girin. yaw benim yayından bu frekans ayarının üstünde diye işgüzarlık yapıp yüksek frekans yazmayın. dediğim gibi 600 sene az değil.

    normal universal lnb frekans aralığıda bile üst frekanlar yerini alıyor merak etmeyim. sanırım üst frekan 10600 falandı. yalan olmasın. altta 9000 li bişi di. bununla milim oynayınca özellikle elle girmeye kalkınca transponder sinyali sıfır olarak kalıyor.

    22 KHZ ayarı otomatik olacak. TV radyo kafana göre seç orasını. başka ne vardı orda. ıııı. sanırım bunlar şimdi menüleri göremiyorum eklerim. hayati olanlar bunlar. şimdi artık transponder sinyalini tüksat olarak görmeniz lazım. şebeke search varsa açık olcek. ve lnb besleme varsa mutlak açık olcek.

    dayzek kanalı mutlak doğru olcak. eğer hotbirdde falan kalısa kanal her seferinde yabancı kanalları listelersiniz ve nolluyo yaw desiniz. aslen türksat adı altında horbirdi tarayıp durursunuz.


    devam ederrsek artık tarayabilirsiniz. transponder olarak hemen kopyalayım buraya "Hatırlatma:Otomatik güncelleme yapabilmek için, Türkiye ve Avrupa’dan TÜRKSAT TANITIM (12380 V SR:27500 FEC:3/4) Türkiye ve Orta Asya’danTURKSAT PAKET (11747 H SR:27500 FEC:5/6) yayınlarımızın parametreleri manuel olarak girilmeli ve şebeke arama (Network Search) açık seçilmelidir." şu anda bunlar. değiştirmezlerse tabi.

    aklıma gelmişken bu dahili receiver çok kısıtlı ve aptal. bunca yıl bu kadar uyduyazılımı gördüm 4500TL lik bir tv den bundan daha kötüsü olamaz. Öylesine mal bir yazılım ki menü ile değerlerin içine girmeden kumandadan sayılara basınca yazılımdan çıkıyor iyimi. Defalarca kere aynı menüye geri gelip yine istemeden aynı hatayı yapıyorsunuz. ve bu televizyon 140 ekran samsungun en üst düzey tvsi. ayarlarken katil bile olabilirsiniz. ama bir o kadarda kaliteli görüntü. harici olarak aldığım 150 tl değerindeki receiveri satın alıp iade ettim iyimi. resmen HD yayınları bile SD gibiydi tv nin receiverin yanında. Ayrıca biss yok. yani şifreli kanalları açmak için biss key giremezssiniz. telif hakları korkusuna samsung koymamış ve güncelleme ile koyma ihtimalide yok bilesiniz.

    yine devam edelim. kananallar listelendir. ama bide ne. atv 245 te trt1 322 de falan filan. artık kanalları deftere yazcanız seyretmek için. aslında çözüm tv de var. ama yerse şeyin uğraş. Favori düzenleme var. veya smart menüde kanal düzenleme var. ömür tüketmek istiyorsanız dizebilirsiniz.

    hayır sakın uğraşmayın. işte ilaç Samsung ChannelListPCEditor 1.10 bunu indirin. mevcut karışık kanal listenizi tv nizin usb bağlatısına takacağınız usb belleğe aktarın. bu programı pc ye kurun. aktarılan scm uzantılı kanal listesini programa gösterin. program üzerinde sattelaytı seçin. kanalları sürükle bırak yöntemi ile kolayca dizebilirsiniz. ayrıca çoklu çentikler atarak tolu olarak kaydırabiirsiniz. az önce 500 adet kanalı 20 dakikada dizdim.

    sonra kaydedin. USB deki eski scm uzantılı dosyayı silerek ana dizine bir başka ifadeyle dışarıya (root) bu yeni kanal listesini koyun. tv nin kanal menüsünden usb den kanal listesi almayı yine teknik ifade ile import ile usb bellek içerisinden yeni düzenlediğiniz SCM uzantılı dosyayı transfer edin. tev açılıp kapanacak ve her şey hazır. bu kadar. ana çok istiyorsanız TV nin kumandası ilede yapabilirsiniz. tabi 500 kanalı birden biraz zor.

    konu ile ilgili dğer önemli programlarıda vereyim. daha profesyonel takılanlara. ChanSort_2014-09-11 bu program lie pid provider ne varsa her türlü kanal bilgisine müdahale edilebiliniyor.win7 altında SamToolBox böyle bir programda var. daha modern. ama eksikleri var. daha kötü görünen Samsung ChannelListPCEditor 1.10 programı çok daha iyi.

    ücretsiz ve internette var bu yazılımlar.

    aslen programları ve kanal listesini koyardım ama iş yerinde bloklanmayan bir upload sitesi bulamadım. evdede uğraşacak vaktim olursa koyarım. ama ben balık tutmayı öğrettim. bu daha iyi değil mi?

    foruma şimdi baktımda şunu denemedim. yerleşik uydulardaki kanalları smart ekrandaki kanal listesinden tamamını silip denemedim. bak bu şekilde bu uydularada yazılıyor olabilir. zira eski liste silinmiş oluyor. ama ben transponder görememiştim. bununla ilgisi olabilir mi? sanmıyorum ama denemem gerekirdi. kanal listesini bu şekilde çakılı listeden boşaltmayı denememiş ve uset sat 1 i ayarlamıştım. siz deneyip yazarsınız artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 24 Nisan 2015; 15:10:03 >
  • ARKADAŞLAR MERHABA,
    ES SERİSİ KULLANAN ARKADAŞLAR , D SERİSİNİN KANAL LİSTELERİ UYUMSUZ.
    BUNUN HARİCİNDE BEN TARATTIĞIMDA TRTHD Yİ TV DE BULAMADIM.
    BİR TANE KANAL LİSTESİ HAZIRLADIM.2 Yazan listeyi kullanabilirsiniz.
    İSTEYEN ARKADAŞLAR KULLANABİLİR.TAM HAZIR DEĞİL AMA GÜNCELLEME YAPICAM TEKRAR.
    İYİ GÜNLER.
    LINK



  • bende tv yi yeni aldım ve kanalları bulamıyorum yardımcı olabılırmısın ? d serısı kanal listeleride olmuyor lutfen yardım
  • Hocam slm.Direk uydunu ayarlayıp taraama yaptığında kanallar listeleniyor.Bir kanalda sorun oldu onuda manuel tarattım.İstersen kanal listemi gönderebilirim direk yüklersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sktem

    Hocam slm.Direk uydunu ayarlayıp taraama yaptığında kanallar listeleniyor.Bir kanalda sorun oldu onuda manuel tarattım.İstersen kanal listemi gönderebilirim direk yüklersin.

    hocam bende es7000 var kanalların yerini değitiremiyorum seninki düzgünse gönderde onu yukleyım ya
  • Kanal listesi ve program link tedir.Kolay gels,in.

    LINK
  • tesekkurler
  • İyi çalışmalar ne demek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sktem

    İyi çalışmalar ne demek

    slm guncel lıstenı ılk mesaja eklersen daha kolay ulaşılabilir, faydalı olur ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sktem

    Kanal listesi ve program link tedir.Kolay gels,in.

    LINK

    elinize sağlık, teşekkürler.
  • Güncel liste varmı
  • es sersinde kanal listesini istediğiniz gibi sıralayabilirsiniz.Programa bence hiç gerek yok.
  • es serisine biss şifresi girilebiliyormu ???
  • Hocam sizin vermiş olduğunuz hazır kanal listesini Samsun UE46ES 6340 led tv ye yüklemek istedim, geçersiz ÜLKE diye yüklemiyor. Ülke olarak neyi seçmem gerekli. Ben Türkçe olmadığı için diğer'i seçmiştim, fakat olmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alparslan06

    es sersinde kanal listesini istediğiniz gibi sıralayabilirsiniz.Programa bence hiç gerek yok.

    Merhaba nasıl sıralandığı konusunda bilgi verirmisiniz çok uğraştım olmuyor (samsung 46ES7000)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sktem

    Kanal listesi ve program link tedir.Kolay gels,in.

    LINK

    Arkadaşım çok teşekkürler emeğine sağlık çok işime yaradı. Loader de istediğim sıralamayı yapıp tv ye attım süper oldu tekrar tşk.
  • Es serisi kanal sıralaması;

    1-Kumandanın SMART tuşunu tıklıyoruz
    2-Açılan ekranda KANAL sekmesini tıklıyoruz
    3-Açılan kanal listesinden istediğimiz kanalı işaretliyoruz (tek kanal seçiyoruz)
    4-Kumandadan TOOLS tuşunu tıklıyoruz
    5-Sağda açılan araçlar menüsünden KANAL NO DÜZENLE yi tıklıyoruz
    6-Yeni açılan ekranda işaretli kanalımız var şimdi sağdaki ''----'' yazan yere yön tuşları ile gelerek istediğimiz kanal numarasını veriyoruz.
    7-Diğer kanalllarda da aynı işlemi tekrarlıyoruz.

    Kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alparslan06 -- 2 Ağustos 2012; 21:19:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alparslan06

    Es serisi kanal sıralaması;

    1-Kumandanın SMART tuşunu tıklıyoruz
    2-Açılan ekranda KANAL sekmesini tıklıyoruz
    3-Açılan kanal listesinden istediğimiz kanalı işaretliyoruz (tek kanal seçiyoruz)
    4-Kumandadan TOOLS tuşunu tıklıyoruz
    5-Sağda açılan araçlar menüsünden KANAL NO DÜZENLE yi tıklıyoruz
    6-Yeni açılan ekranda işaretli kanalımız var şimdi sağdaki ''----'' yazan yere yön tuşları ile gelerek istediğimiz kanal numarasını veriyoruz.
    7-Diğer kanalllarda da aynı işlemi tekrarlıyoruz.

    Kolay gelsin



    Çok teşekkürler deneyeceğim.
  • arkadaşlar bende 46es7000 var.siz bu dizileri dizi sitelirinden izleyebiliyormusunuz. sanırım flash desteği yok. bende açmıyor 'x' işareti gözüküyor.bu flashı indiremiyorumda sanırım.bunun çözümü için yapabileceğim bir güncelleme veya indirebileceğim bir program varmı. siz bu sorunu nasıl hallettiniz. bide bu kablosuz klavye kullananınız varmı. varsa hangi marka ve model kullanıyorsunuz ve verim alabiliyormusunuz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.