Lcd Tv'nizin modeli nedir ? Eğer PC (VGA) girişi varsa, S-video ile uğraşmayın, çünkü düşük çözünürlük alırsınız ve amaca hizmet etmez. Bu durumda VGA-VGA kablo ile bağlantı yapmanızı öneririm. Daha da ideali HDMI-HDMI bağlantı yapmaktır ama, notebook'larda genelde HDMI çıkış olmuyor (güncel modellerde var).
Bu şekilde bağlantı yaptıktan sonra, ekran kartı gelişmiş ayarlarından ikinci monitör ayarı yaparsınız. Dediğim gibi önce düşük çözünürlük seçin, çünkü eğer Tv'nizin desteklemediği yüksek bir çözünürlük ayarlı ise görüntü alamazsınız. Kullanım kılavuzunda yazar PC girişinden hangi çözünürlükleri desteklediği.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
1) Notebook'u S-video ile bağlamadığımda demişsiniz, peki hangi kablo ile bağlıyorsunuz ? 2) Tv'nize bağlantı yaptığınızda, ekran kartı gelişmiş ayarlarından "ikinci monitör" olarak Tv'yi seçmek için ne gibi ayar yapıyorsunuz ? 3) Notebook masaüstü çözünürlüğünü deneme amaçlı 800x600 gibi düşük bir çözünürlüğe getirip deneme yapar mısınız ?
2) ekran donduğu için hiç bir ayar yapamıyorum..aslında ilk başlarda yapabiliyodum ama görüntü ayarlarını kurcalarken bir yanlışlık yaptım galiba..
3)bunu hiç denemedim hemen deniyorum..
çözünürlüğü 800x600 e getirip tekrar denedim ama yine sonuç alamadım :( ... dediğim gibi ayarları kurcalarken bir yerde yanlışlık yaptım ama nasıl düzelticeğimi bilmiyorum , zaten tvye bağladığımda biligisayarın ekranı donduğu için artık ayarda yapamıyorum.. bağlamadan önce yapabileceğim ayar var mı acaba..
pc den görüntü aktarırken (hd ready - lcd ) vga - vga mı yoksa vga- rgb (yuv) mu daha kaliteli görüntü taşır?? arada ne kdar fark olur?? vga - hdmi bağalntısı varmı?? performansı nasıl olur??
pc den görüntü aktarırken (hd ready - lcd ) vga - vga mı yoksa vga- rgb (yuv) mu daha kaliteli görüntü taşır?? arada ne kdar fark olur?? vga - hdmi bağalntısı varmı?? performansı nasıl olur??
sevgili Plenus,PC den LCD TV veya Plazmalara görüntü aktarırken kullanacağımız bağlantı türünden önce,panellerimizin hangi çözünürlüğü hangi bağantı tipine göre kabul ettiğini bilmeliyiz.burada görüntüdeki kaliteyi panel belirliyor.çünkü PC nin ekran kartı görüntüyü ve sesi istediği kadar kaliteli göndersin önemli değil,esas önemli olan alıcı yani panellerdir.bu nedenle siz önce,sahip olduğunuz LCD TV nizin kullanma klavuzuna bakıp,hangi bağlantı tipinde hangi yüksek çözünürlüğü verdiğini tespit edeceksiniz.çünkü her TV nin analog(VGA,KOMPONENT,S-VIDEO,KOMPOZİTE) ve digital bağlantı(DVI,HDMI) tipindeki desteklediği çözünürlükler farklıdır.elbette digital bağlantı analog bağlantı şekline göre daha net ve temiz görüntüler verir.ama analog bağlantı tipi,digitale göre daha esnektir.örneğin;benim 508XD panel;digitalde geniş ekran olarak yalnızca 1360*768 çözünürlükte verirken,analog bağlantıda 1280*720 ve 1360*768 olmak üzere 2 çözünürlükte geniş ekran veriyor.demek istediğim esneklik olayı bu işte.digital sert bir bağlantı tipidir genellikle.VGA-VGA ile VGA-RGB bağlantı arasında bir fark olmaz kanısındayım,zaten ben VGA-RGB ve VGA-HDMI diye direkt bağlantı tipi duymadım ve böyle bir kabloda görmedim.ama varsa bir arkadaş belirtsin ki ben de öğreneyim.siz en iyisi ne yapmak istediğinizi ve sisteminizi tam olarak yazarsanız arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar.sevgilerle
bağlantı tipleri arasında sıralama yaparsak en iyiden en kötüye sıralama nasıl olur
hdmı YpBr scart s-video DVI VGA
teşekkürelr. benm televizyonum vestel 32760 ve çözünürlük 1366 x 768 HD-READY Çözünürlük e sahip. herturlu bağlantı var bu saydıklarınız dahil. ben s-video ile pcden görüntü aldım ama çok kötüydü. dün teknosa da dvi hdmi bağlantısı gördüm. çok iyiydi. benm sorum, vga vga mı dvi hdmi mı daha kaliteli görüntü verir. bi de vga ın en kötü görüntü olduğunu yazmışsınız. ama çoğu arakdaş iyi olduğunu yazıyodu burda
titrete sorunu filmi izlerken bsplayerde çözünürlük değiştir seçeneği ile ortadan kalkıyor. ilk bağladığımda bende de oldu. dediğin gibi filmi izlerken çözünürlüğü değiştirin.
Arkadaşlar merhaba. ben pc'yi lcdye bağlamak istiyorum. lcd 32r81b ekran kartım palit 8600 gt + acaba hangi yoldan bağlasam? çok araştırdım herkes bişeyler yazmış kafam karıştı. 1-)vga-vga 2-)dvi-vga 3-)dvi-dvi 4-)dvi-hdmi hangi yoldan bağlasam daha iyi görüntü alırım, kablo 5 metre olucak. şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba. ben pc'yi lcdye bağlamak istiyorum. lcd 32r81b ekran kartım palit 8600 gt + acaba hangi yoldan bağlasam? çok araştırdım herkes bişeyler yazmış kafam karıştı. 1-)vga-vga 2-)dvi-vga 3-)dvi-dvi 4-)dvi-hdmi hangi yoldan bağlasam daha iyi görüntü alırım, kablo 5 metre olucak. şimdiden teşekkürler.