Şimdi Ara

PC'den TV'ye Görüntü Aktarımı Üzerine Notlar (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
670
Cevap
5
Favori
391.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hoguzkhan
    kusura bakma bağladığımda demek istemiştim..

    Lcd Tv'nizin modeli nedir ? Eğer PC (VGA) girişi varsa, S-video ile uğraşmayın, çünkü düşük çözünürlük alırsınız ve amaca hizmet etmez. Bu durumda VGA-VGA kablo ile bağlantı yapmanızı öneririm. Daha da ideali HDMI-HDMI bağlantı yapmaktır ama, notebook'larda genelde HDMI çıkış olmuyor (güncel modellerde var).

    Bu şekilde bağlantı yaptıktan sonra, ekran kartı gelişmiş ayarlarından ikinci monitör ayarı yaparsınız. Dediğim gibi önce düşük çözünürlük seçin, çünkü eğer Tv'nizin desteklemediği yüksek bir çözünürlük ayarlı ise görüntü alamazsınız. Kullanım kılavuzunda yazar PC girişinden hangi çözünürlükleri desteklediği.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • evet , bir kez bağlasam daha kaliteli kablo alıcam(hdmi-dvi)..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hoguzkhan
    evet , bir kez bağlasam daha kaliteli kablo alıcam(hdmi-dvi)..

    Notebook modelinize baktım, DVI çıkışı var.

    Hala Tv'nizin modelini bilmiyorum. Üst konudaki listede "DVI-HDMI Dönüşümü ile Pixelmapping" konusunda bir göz atın.

    Bu arada, S-video veya VGA bağlantı ile DVI-HDMI bağlantının bir ilgisi yok, hepsini ayrı ayrı değerlendirmek gerekir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hoguzkhan


    quote:

    Orjinalden alıntı: signore

    1) Notebook'u S-video ile bağlamadığımda demişsiniz, peki hangi kablo ile bağlıyorsunuz ?
    2) Tv'nize bağlantı yaptığınızda, ekran kartı gelişmiş ayarlarından "ikinci monitör" olarak Tv'yi seçmek için ne gibi ayar yapıyorsunuz ?
    3) Notebook masaüstü çözünürlüğünü deneme amaçlı 800x600 gibi düşük bir çözünürlüğe getirip deneme yapar mısınız ?



    2) ekran donduğu için hiç bir ayar yapamıyorum..aslında ilk başlarda yapabiliyodum ama görüntü ayarlarını kurcalarken bir yanlışlık yaptım galiba..

    3)bunu hiç denemedim hemen deniyorum..


    çözünürlüğü 800x600 e getirip tekrar denedim ama yine sonuç alamadım :( ...
    dediğim gibi ayarları kurcalarken bir yerde yanlışlık yaptım ama nasıl düzelticeğimi bilmiyorum , zaten tvye bağladığımda biligisayarın ekranı donduğu için artık ayarda yapamıyorum.. bağlamadan önce yapabileceğim ayar var mı acaba..

    tv' nin modeli lg - 42le2r




  • pc den görüntü aktarırken (hd ready - lcd ) vga - vga mı yoksa vga- rgb (yuv) mu daha kaliteli görüntü taşır?? arada ne kdar fark olur?? vga - hdmi bağalntısı varmı?? performansı nasıl olur??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Plenus

    pc den görüntü aktarırken (hd ready - lcd ) vga - vga mı yoksa vga- rgb (yuv) mu daha kaliteli görüntü taşır?? arada ne kdar fark olur?? vga - hdmi bağalntısı varmı?? performansı nasıl olur??

    sevgili Plenus,PC den LCD TV veya Plazmalara görüntü aktarırken kullanacağımız bağlantı türünden önce,panellerimizin hangi çözünürlüğü hangi bağantı tipine göre kabul ettiğini bilmeliyiz.burada görüntüdeki kaliteyi panel belirliyor.çünkü PC nin ekran kartı görüntüyü ve sesi istediği kadar kaliteli göndersin önemli değil,esas önemli olan alıcı yani panellerdir.bu nedenle siz önce,sahip olduğunuz LCD TV nizin kullanma klavuzuna bakıp,hangi bağlantı tipinde hangi yüksek çözünürlüğü verdiğini tespit edeceksiniz.çünkü her TV nin analog(VGA,KOMPONENT,S-VIDEO,KOMPOZİTE) ve digital bağlantı(DVI,HDMI) tipindeki desteklediği çözünürlükler farklıdır.elbette digital bağlantı analog bağlantı şekline göre daha net ve temiz görüntüler verir.ama analog bağlantı tipi,digitale göre daha esnektir.örneğin;benim 508XD panel;digitalde geniş ekran olarak yalnızca 1360*768 çözünürlükte verirken,analog bağlantıda 1280*720 ve 1360*768 olmak üzere 2 çözünürlükte geniş ekran veriyor.demek istediğim esneklik olayı bu işte.digital sert bir bağlantı tipidir genellikle.VGA-VGA ile VGA-RGB bağlantı arasında bir fark olmaz kanısındayım,zaten ben VGA-RGB ve VGA-HDMI diye direkt bağlantı tipi duymadım ve böyle bir kabloda görmedim.ama varsa bir arkadaş belirtsin ki ben de öğreneyim.siz en iyisi ne yapmak istediğinizi ve sisteminizi tam olarak yazarsanız arkadaşlar daha iyi yardımcı olurlar.sevgilerle




  • bağlantı tipleri arasında sıralama yaparsak en iyiden en kötüye sıralama nasıl olur

    hdmı
    YpBr
    scart
    s-video
    DVI
    VGA
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zeus1907

    bağlantı tipleri arasında sıralama yaparsak en iyiden en kötüye sıralama nasıl olur

    hdmı
    YpBr
    scart
    s-video
    DVI
    VGA



    teşekkürelr. benm televizyonum vestel 32760 ve çözünürlük 1366 x 768 HD-READY Çözünürlük e sahip. herturlu bağlantı var bu saydıklarınız dahil. ben s-video ile pcden görüntü aldım ama çok kötüydü. dün teknosa da dvi hdmi bağlantısı gördüm. çok iyiydi. benm sorum, vga vga mı dvi hdmi mı daha kaliteli görüntü verir. bi de vga ın en kötü görüntü olduğunu yazmışsınız. ama çoğu arakdaş iyi olduğunu yazıyodu burda
  • yoo ben sıraya koymadım sadece şıkları yazdım

    bende vestel 32800 aldım dvı - hdmi çevirici ile bağladım,görüntü fena değil ama biraz titreşme var,sanırım kaliteli kabloyla çözülür
  • titrete sorunu filmi izlerken bsplayerde çözünürlük değiştir seçeneği ile ortadan kalkıyor. ilk bağladığımda bende de oldu. dediğin gibi filmi izlerken çözünürlüğü değiştirin.
  • film izlerken dikkatimi çekmedi ama masaüstünde titreme bariz belli oluyor özellikle yazılarda ve simgelerde
  • Arkadaşlar merhaba. ben pc'yi lcdye bağlamak istiyorum. lcd 32r81b ekran kartım palit 8600 gt + acaba hangi yoldan bağlasam? çok araştırdım herkes bişeyler yazmış kafam karıştı.
    1-)vga-vga
    2-)dvi-vga
    3-)dvi-dvi
    4-)dvi-hdmi
    hangi yoldan bağlasam daha iyi görüntü alırım, kablo 5 metre olucak. şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BEŞİKTAŞK1903

    Arkadaşlar merhaba. ben pc'yi lcdye bağlamak istiyorum. lcd 32r81b ekran kartım palit 8600 gt + acaba hangi yoldan bağlasam? çok araştırdım herkes bişeyler yazmış kafam karıştı.
    1-)vga-vga
    2-)dvi-vga
    3-)dvi-dvi
    4-)dvi-hdmi
    hangi yoldan bağlasam daha iyi görüntü alırım, kablo 5 metre olucak. şimdiden teşekkürler.



    Tabiki DVI-HDMI
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eozen81


    quote:

    Orjinalden alıntı: BEŞİKTAŞK1903

    Arkadaşlar merhaba. ben pc'yi lcdye bağlamak istiyorum. lcd 32r81b ekran kartım palit 8600 gt + acaba hangi yoldan bağlasam? çok araştırdım herkes bişeyler yazmış kafam karıştı.
    1-)vga-vga
    2-)dvi-vga
    3-)dvi-dvi
    4-)dvi-hdmi
    hangi yoldan bağlasam daha iyi görüntü alırım, kablo 5 metre olucak. şimdiden teşekkürler.



    Tabiki DVI-HDMI



    kablonun ve çeviricininde kalitesi önemli ama
  • dvi - hdim çok iyi bağlantı. diğerlerini denemedim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zeus1907
    kablonun ve çeviricininde kalitesi önemli ama


    Peki marka olarak ne önerirsiniz? öyle çok pahalı modellerden değil de orta sınıf bişey olsa daha iyi olur
  • arkadaşlar merhaba bende imzamdaki laptop vede vestel lcd var s-video ile bağlantı kuruyorum fakat ses tv den çıkmıyor bu normalmidir birde VESTEL PIXELLENCE 32760 lcd için daha iyi bir bağlantı şekli var mı
  • Arkadaslar isinize yarar ve aynı sorunu yasayanlar vardır diye buraya da koyuyorum..


    quote:

    Orjinalden alıntı: mutu07

    Arkadaslar gecen gun bir soru sormustum Samsung 40n87 ye laptoptan full hd aktaramıyorum diye.. Bugun o sorunu cozdum ve buraya yazıyorumki herkes faydalansın..

    Gecen gun de yazdıgım gibi Samsung 40n87 lcd tv me Laptopumdan (nvidia 7600) goruntu aktarıyordum.. Ama bir turlu 1024*768 in ustune cıkamıyor, 1920*1080 cozunurlukte ise Lcd Tvmde soldan yaklasık 30 cm sagdan ise 10 cm falan bosluk kalıyordu.. Bu sorunu tamamen cozmus bulunmaktayım suanda..

    Sorunumun kablodan oldugunu sanıyordum yurtdısı forumların birisinde okudugum vga kabloların (biliyorsunuz 15 pin oluyor) 9. pini eksik ise full hd goruntu alamazsınız yazıyordu.. Bugun bunun yanlıs oldugunu gordum.. Sorun kablodan degil surucu ayarlarındanmıs.. Bunu bugun aldıgım 9. pini eksik olmayan Vga kabloda da aynı sorunu yasadıgımda bizzat test etmis oldum.. Simdi sorunun cozumune gelirsek..


    Bu anlatım Nvidia 7600 ekran kartı icin gecerli olup (Winxp) buyuk ihtimalle bu ayarda bir ekran kartında da uygulanabilir..


    İlk olarak masaustune sag tık yapıp ozelliklere giriyoruz.. Acılan pencereden ayarlardan gelismise giriyoruz..
     PC'den TV'ye Görüntü Aktarımı Üzerine Notlar


    Acılan pencereden ekran kartınızın modeli ne ise onu secip (geforce go 7600) sol taraftaki menuden Nview Goruntu Ayarlarını seciyoruz..
    Çift ekranlı gorunum yani dualview i seciyoruz..
     PC'den TV'ye Görüntü Aktarımı Üzerine Notlar


    Analog goruntu birimine sag tıklayıp cozunurlugu degistiri seciyoruz..
     PC'den TV'ye Görüntü Aktarımı Üzerine Notlar


    Simdi burası ve bundan sonrası onemli.. Aılan sayfada buyuk ihtimalle 1920*1080 cozunurlugu standart olarak bulunmuyor olucak.. Buyuzden yapacagımız ilk is EKLE butonuna basıp sag menude gorundugu gibi 1920*1080 cozunurlugu manuel olarak tanıtmak olucak.. Alanları gorundugu gibi doldurmamız gerekiyor..Doldurduktan sonra ekle ye basıp tamama bastıktan sonra cıkıyoruz..
     PC'den TV'ye Görüntü Aktarımı Üzerine Notlar


    İste burası onemli cunku az once yaptıgımız islem buyuk ihtimalle ise yaramadı.. Simdi yapacagımız islem onu calısır hale getiricek..
     PC'den TV'ye Görüntü Aktarımı Üzerine Notlar


    Asagıdaki hic bir ayarla oynamadan (onemli) sadece en ustte bulunan Mod-Zamanlama bolumunden resimde de gorunen 861b (1920x1080 @ 59.94)-P yi seciyoruz.. Hemen asagıdan uygulaya basıp simdi diger isleme geciyoruz..
     PC'den TV'ye Görüntü Aktarımı Üzerine Notlar


    Son olarak ise yapacagımız islem Zamanlama Standartı bolumunden Koordineli Video Zamanlamaları-Azaltılmıs Karartma yı seciyoruz.. Ve uygula dedikten sonra tamama basıp butun menuleri kapatıyoruz..
     PC'den TV'ye Görüntü Aktarımı Üzerine Notlar




    Eger yanlıs bir sey yapmadıysanız ve baska bir sorun yok ise cok buyuk ihtimalle sorununuz cozulmus bulunmakta zira iki gundur kafayı yeme noktasına gelip aldıgım kabloların haddi hesabı yokken 9. pini eksik kabloyla bile bu ayarları yaptıktan sonra (deneme yanılma şans ) sorunumu cozdum..


    Ve suanda Lcd Tv mde 1920-1080 cozunurluk ve 1.1 pixelmapping alabiliyorum.. İ harfinin noktası artık bir pixel :) Kusursuz bir sekilde oturuyor goruntu bu ayarlarla..

    Bir sey daha var Media player Classicte Lcd Tv nizde video izleyemiyorsanız bu ayarlardan sonra yapmanız gereken tek sey Media Player Classic in ayarlarına girip optionstan sol taraftan outputu secip sag taraftan vmr9 (renderless) ı secmek..

    Hepsi bukadar..














  • en iyi görüntü sanırım hdmi ile sağlanıyor. ben de vestel lcd ye öyle baladım. memnun edici bi görüntü elde ettim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Plenus

    en iyi görüntü sanırım hdmi ile sağlanıyor. ben de vestel lcd ye öyle baladım. memnun edici bi görüntü elde ettim.



    tabiki en iyisi HDMI
    hele ekran kartında HDMI çıkışı varsa en iyi görüntüyü alırsın
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.