Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: PC'den TV'ye Görüntü Aktarımı Üzerine Notlar

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: PC'den TV'ye Görüntü Aktarımı Üzerine Notlar Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 6 [7] 8 9   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
volkanag

14 Şubat 2008; 15:42:22 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Teşekkür ederim...Bir de işi bilen elektronikçilere bakmakta fayda var galiba...

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Burada var ama fiyat kazık pazarlıkla belki fiyatta düşme olabilir

http://www.tahtakalepazar.com/main/product_detail.asp?pro_ID=3820&sub_cat_ID=0&cat_ID=144

http://www.ranteks.com.tr/index.php?cmd=urun_goster&urun=783

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Gerçek çözüm aşağıdaki linkteki VGA -HDMI aktif çevirici ama oda stokta yok bitmiş, belki başka sitelerde bulunabilir.

http://www.kablocenter.com/index.php?main_page=product_info&products_id=295

quote:

Orjinalden alıntı: volkanag

Arkadaşlar sorum net olacak, akıl verirseniz sevinirim...

Laptop: Vaio Intel Pentium M 740 Centrino 1.73 GHz - """"VGA Çıkışlı""""
LCD: Philips 32PFL5322 - """" HDMI + S-Video (Sarı) Girişli"""" (VGA girişi yok)

Bu iki aleti ne yaparsam birbirine bağlayabilirim?

Teşekkürler.

kontr

14 Şubat 2008; 22:21:52 

10m kablo ile daha önce belirttiğim x550 ekrankartlı pc de tv kullanıyordum. kablo kaliteli kablo idi kablo uzunluğu etkili olurmu
quote:

Orjinalden alıntı: laciwert

Ben sorunumu çözdüm büyük ihtimalle sende de aynı problem var.
Ben önce normal özellikte 5 metre bi VGA-VGA kablo kullanıyordum ve bilgisayarım sony LCD tv mi tanımıyor ve ekranda yukarıdan aşağıya kayan bir görüntü çıkıyordu. Sonra projeksiyon makinelerinin içinden çıkan 1.5 metre bi kablo ile denedim görüntü müthiş oldu şimdi başından kalkamıyorum. Ayrıca Bilgisayar şimdi televizyonu tanıyor monitör kısmına girince orada SONY LCD TV yazıyor. Sende kısa iyi bir kablo ile dene büyük ihtimalle sorunun çözülecektir.

Aspire 5920G 602G16Mn
Microsoft® Windows Vista™ Home Premium
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7500 @ 2.20GHz
2 GB Ram
NVIDIA GeForce 8600M GS 256Mb
TOSHIBA MK1637GSX, 149.05(160) GB HDD
Mhead

15 Şubat 2008; 21:53:21 

Ellerine saglik, cok detayli ve guzel bi anlatim olmus. Yalniz kafama takilan bi sey var; 2-3 ay kadar sonra bi full hd 100 hz buyuk bir lcd tv almayi planliyorum, 2 tane de 500 gb wd external hdd'ye sahibim, haliyle buyuk bir arsivim var ve giderek buyuyor. Desktopum kendi odamda, lcd tv koymayi dusundugumuz yer ise salon. Ozellikle HD ve bluray cekmeye basladim bi suredir. External hddyi notebooka, notebooku da alacagim ve salona koyacagim lcd tvye baglayim desem, notebookun tv outu yok, eski. Notebookta tv out olsaydi bile, full hd goruntu alabilmek icin nasi bir kablo ile lcd tvye baglamam gerekirdi? Benim yillar once odamdaki desktoptan salondaki tvye cektirdigim rekor uzunlukta bi s-video kablosu var, hatta audio kablosu bile var, lcd tvyi alinca full hd izlemek icin bi ise yarar mi bunlar? Asil istedigim odamdaki desktoptan, harici disklerdeki medyalari acip, o goruntuyu salondaki lcd tvye, full hd formatinda aktarip izleyebilmek. Ne yapmam gerekir?
HiGHWAYMOUSE

16 Şubat 2008; 0:40:28 

quote:

Orjinalden alıntı: Mhead

Ellerine saglik, cok detayli ve guzel bi anlatim olmus. Yalniz kafama takilan bi sey var; 2-3 ay kadar sonra bi full hd 100 hz buyuk bir lcd tv almayi planliyorum, 2 tane de 500 gb wd external hdd'ye sahibim, haliyle buyuk bir arsivim var ve giderek buyuyor. Desktopum kendi odamda, lcd tv koymayi dusundugumuz yer ise salon. Ozellikle HD ve bluray cekmeye basladim bi suredir. External hddyi notebooka, notebooku da alacagim ve salona koyacagim lcd tvye baglayim desem, notebookun tv outu yok, eski. Notebookta tv out olsaydi bile, full hd goruntu alabilmek icin nasi bir kablo ile lcd tvye baglamam gerekirdi? Benim yillar once odamdaki desktoptan salondaki tvye cektirdigim rekor uzunlukta bi s-video kablosu var, hatta audio kablosu bile var, lcd tvyi alinca full hd izlemek icin bi ise yarar mi bunlar? Asil istedigim odamdaki desktoptan, harici disklerdeki medyalari acip, o goruntuyu salondaki lcd tvye, full hd formatinda aktarip izleyebilmek. Ne yapmam gerekir?

Çok eski bir notebooksa zaten o hd-rip veya blu-ray rip filmleri oynatmaya gücü yetmez. Desktopunun mutlaka monitör çıkışı vardır doğal olarak. Vga-vga denen monitör kablosu ile diğer odadaki desktoptan tv ye bağlantıyı gerçekleştirebilirsin. vga kablo hd görüntler seyretmek için yeterli olur. s-video kablosu ile hd film izlemenin olacağını sanmıyorum. O kadar yüksek çözünürlükteki görüntüleri taşıyamaz. elde ettiğin görüntüde sıradan bir görüntü olur... kaynağın hd olmasına rağmen. Ama ses kablosu işine yarar.

Birde unutmadan, bazı lcd tv lerde vga girişi olmayabiliyor. Phlips'in lcd leri gibi. Düşündüğün markayı söylemediğin için hatırlatmakta fayda gördüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 16 Şubat 2008; 0:41:54 >

Mhead

16 Şubat 2008; 3:14:37 

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: Mhead

Çok eski bir notebooksa zaten o hd-rip veya blu-ray rip filmleri oynatmaya gücü yetmez. Desktopunun mutlaka monitör çıkışı vardır doğal olarak. Vga-vga denen monitör kablosu ile diğer odadaki desktoptan tv ye bağlantıyı gerçekleştirebilirsin. vga kablo hd görüntler seyretmek için yeterli olur. s-video kablosu ile hd film izlemenin olacağını sanmıyorum. O kadar yüksek çözünürlükteki görüntüleri taşıyamaz. elde ettiğin görüntüde sıradan bir görüntü olur... kaynağın hd olmasına rağmen. Ama ses kablosu işine yarar.

Birde unutmadan, bazı lcd tv lerde vga girişi olmayabiliyor. Phlips'in lcd leri gibi. Düşündüğün markayı söylemediğin için hatırlatmakta fayda gördüm...

Cevabin icin tesekkurler yalniz dedigin vga-vga monitor kablosunu uygulamak icin saniyorum bir de 1 erkek - 2 disi cikis almak gerekiyor? Cunku odamdaki desktoptan, monitorden acicam butun medyayi. Bir de goruntuyu bu vga-vga kablosundan daha iyi tasiyabilen kablolar var midir full hd bi lcd tv icin? Sesin daha iyi olmasi icin baska secenekler var midir? Yoksa benim durumumdaki biri icin en iyi cozum bunlardan mi ibarettir? Vga - dvi kablo da buldum, vga - vga'e nispeten daha iyi mi olur? Ya da vga - dvi dvi - hdmi daha iyi bi goruntu saglar mi? Ama gorunen o ki her seyden once ekran kartinin vga cikisina takilmak uzere, ustte de dedigim gibi, 1 erkek - 2 disi cikis almak gerekiyor? Odamda kullandigim monitor Philips 190X6, driver ise catalyst 6.1. Monitor ozelliklerinde maksimum 1920X1080 75 Hz destekledigini goruyorum. Bu monitor tarafindan desteklenen hdtv modlarini ise 720p ve 1080i olarak siralamis. Kafam hakikaten cok karisti. Icerde full hd goruntu alabilmek icin, burda da ayni cozunurlugu elde edebilmem mi gerekiyor? Destekleyebiliyorsa, lcd tvyi taktiktan sonra masaustumu mu genisletmem gerekiyor?

Bu arada, Sony Bravia KDL-46X3000 almayi dusunuyorum. Pc sinyal algilamasi da 1920X1080 bu modelin. Samsung LE-46F86BD dusunuyodum aslinda ama XGA olmasi korkutuyor beni. Bu konuda da bir fikir verirsen sevinirim. 2 tane kullanim amaci var; 1. Ps3 2. Odamdaki desktoptan medya aktarip salonda full hd izlemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhead -- 16 Şubat 2008; 3:51:35 >
Mhead

16 Şubat 2008; 21:04:42 

Saniyorum, analog da olsa, benim ve benim durumuma benzer durumdaki arkadaslar icin en iyi yol, vga - vga.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhead -- 16 Şubat 2008; 21:03:51 >
chaot1c

17 Şubat 2008; 4:07:58 

Selamlar.

HP Pavilion serisi bir laptopu Samsung le32s81b lcd tv'ye bağlamak istiyorum. Mecburen 2 metrelik Monster S-Video kablo aldım. Ancak bir türlü görüntü alamadım. Kabloları doğru taktım ve en azından Nvidia Control Panel'de s-video - NTSC vaya PAL standart çözünürlükte televizyon ve Türkiye/PAL ibarelerini görebiliyorum. (Kabloyu çıkartınca TV özellikleri de Nvidia Control Panel'den kayboluyor)

Kabloyu takınca otomatik olarak görüntü gelmiyor mu anlamadım ki. Tv kumandasında source denen tuşa da bastım ancak sonuç yok. Digiturk ve kablotv sahibiyim. Dahili 1'i Digiturk olarak algılıyor, Dahili2'de ise sinyal yok diyor. Acaba kumandada basmam gereken extra bir tuş mu var ?

Teşekkürler şimdiden, sıyıracağım valla.

lanetli

18 Şubat 2008; 12:27:55 

hocam bende casper nırvana 9e95b modelı bı makına war bunu tv ye nasıl baglarım yardımlarınızı beklıyorum hepsıburada.com dan alıcam kabloyu soylersenız mm kalırım ıyı gunler

ben bide soyle bı kablo almıstım ama bunlada yapamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lanetli -- 18 Şubat 2008; 12:34:57 >

virgull

18 Şubat 2008; 15:01:25 

Arkadaşlar, Samsung'un R8 ve M8(37 ve üstü) serisi bütün lcd televizyonları, bilgisayardan 1:1 piksel mapping (Türkçeleştirelim, 1e1 oturma) yapıyor. Ancak; bunun için ya HDMI ya da DVI çıkışlı bir ekran kartına ya da dizüstüne ihtiyacınız var. Ben kendim Ankamall Teknosa'da test ettim, onayladım. Ha monitör, ha TV, otur odanda, paşa paşa film seyret, internete gir vs. Ben de monitörün köşesine yazdım, 37M82B, tam hd panel, fiyatlar düşsün, alırız birgün. Forumun önceki sayfalarında tartışıldığı gibi, LCD TV monitör olmaz, olursa da pahalı olur, gibi bilgiler geçersizdir. Şu linkte http://pixelmapping.wikispaces.com/Pixel+mapping+explained de model ve marka bazında bunu destekleyen tvleri görebilirsiniz. Küçük bir not: Philips'in hiç bir modelinde böyle bir destek olmadığını da belirtelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virgull -- 18 Şubat 2008; 15:04:46 >
yapici

19 Şubat 2008; 0:15:26 

Arkadaşlar şöyle bir sorunum var bir akıl verin lütfen, ben TV yi(m87) bir sehpaya koydum askılı bir sehpa fakat askısı tam pc(vga) girişine denk geldi, kablo takılıyor ama sehpa bayağı bir yukarıya doğru itiyor kabloyu(hani giriş yeri kalın ya orayı yukarı doğru itiyor) bende giriş yerindeki o kabalığı biraz bıçak ile kestim(kablo zarar görmedi) bir sorun teşkil edermi acaba;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yapici -- 19 Şubat 2008; 14:27:27 >

HiGHWAYMOUSE

19 Şubat 2008; 0:39:30