Şimdi Ara

ATI'nin yeni çipseti Xpress 3200 ; gerçek dual PCIe X16 desteği ve fazlası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ATI, kullanıcıların merakla beklediği Xpress 3200 (RD580) serisi çipsetini geçtiğimiz günlerde resmi olarak duyurdu. 110 nm üretim teknolojisi kullanılarak üretilen Xpress 3200, dünyanın ilk çift PCIe x16 çözümünü tek çipte sunan çipseti olma özelliğini taşıyor. Daha önceki ATi çipsetlerinde olduğu gibi, ULi M1575 güney köprüsü ile birlikte kullanılan yeni çipset, Xpress 200 ün bütün özellikleri yanında 8 adet SATA 2 disk bağlantı portu, çift 1Gbps ethernet, çift IEEE 1394 portu, 8 adet USB 2.0 portu, 7+1 HD ses, Vista ile hayatımıza girecek TPM 1.1 ve 1.2 desteği gibi özellikler içermekte.

    Xpress 3200'de şimdi ki ve gelecek nesil Crossfire destekli grafik kartlarına destek sunulduğunu belirten ATI, bellek, CPU, Hyper Transport ve PCIe için ince ayarlara izin veren kullanımı kolay BIOS ile hız aşırtma severleride memnun etmeye çalışıyor. Xpress 3200'de x1300 ve x1600 gibi grafik kartları kablosuz olarak Crossfire modunda kullanılabilmekteler.

    Asus, ABIT, Sapphire ve DFI gibi üreticilerin Xpress 3200 yongası taşıyan anakartlarının ön siparişi başlamış durumda. ATI'nin ileri ki günlerde RD550 kod isimli bir çipseti daha piyasaya sürmesi bekleniyor. RD580'in ucuz versiyonu olacak çipset, tek PCIe x16 desteği içericek.

    Şu an için sadece AMD Athlon 64 platformu için hazır olan çipsetin Intel versiyonunun ne zaman çıkacağı hakkında bir bilgi mevcut değil. Soket 939 destekli çipsetin soket M2'ye desteği konusunda bilgi verilmemiş durumda. ATI yeni çipseti ile ne kadar başarılı olur bunu ilk testler yayınlanana kadar görmek zor fakat ULI'ın Nvidia tarafından satın alınmasıyla ironik bir şekilde her satılan ATI anakart ile Nvidia'da kâr sağlamakta. ATI'nin bir sonraki çipsetlerinde bu duruma son vermek için Nvidia'nın NF3 ve sonrası çipsetlerinde olduğu gibi güney köprüsü ihtiyacını ortadan kaldırması beklenebilir.


    Sayfanın Linki : http://www.ati.com/products/crossfirexpress3200/index.html








  • bismillah.. hayırlı uğurlu olsun .. @Speed-Step Allah klavyene zeval vermesin
  • benim merak ettigim.vista ile birlikte desteklenmeye başlayacak olan tpm1.1 ve 1.2 nedir. ne işe yarar.
  • beklenen an saol step
  • iŞTE BEKLEDİĞİM KART
    PEKİ BU ALETİN ONBOARD EKRAN KARTI NE OLACAK ??
  • 1-) Çift 16x pci-express desteği daha önce çıkmamış mıydı? Bildiğim kadarıyla nvidia sli x16 intel edition kartlarda bu olay yok mu?

    2-)Vista ile hayatımıza girecek TPM 1.1 ve 1.2 desteği nedir? Açıklayabilir misiniz?

  • çıkmıştıda arkadaşım bu dikkatli okudunsa tek çipte olacak bide bağlantı kablosu olmayacak yani yeni bir çağ açıyor her zamnki gibi ati
  • TPM (Trusted Platform Module) Donanımsal olarak şifrelerin saklandığı veya şifreleme için rastgele sayıların üretilebildiği bir modüldür. Microsoft Vista ile bir PC de daha açılıştan itibaren BIOS ekranından hemen sonra bütün bilgilerin şifreli ve 3. kişiler tarafından okunamaz olmasını planlamakta. TPM bu şifrelemeler esnasında kullanılacak anahtarların üretilmesinde ve saklanmasında kullanılacak.
  • ati chipset konusunda nvidia dan geriydi.umarım 3200 ile bu kısır döngüyü kırar...
  • Eline salık speed bi sorum olacak Crossfire modundu ne ? :)bi acıklarsan sevinirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ata_sener

    Eline salık speed bi sorum olacak Crossfire modundu ne ? :)bi acıklarsan sevinirim


    Nvidia : SLI
    Ati : CrossFire
    http://www.tomshardware.com.tr/graphic/index.html




  • tesekkurler anladım :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ata_sener

    tesekkurler anladım :)


    Rica ederiS ... ne mutlu bize yaşasın DH
  • kahrolsun tekelci zihniyet
    abi nedir bu ya, nvidia gider ne kadar üretici varsa alır, ea gider ne kadar oyun stüdyodsu varsa alır. aç gözlü caniler ..

    neyse konuya geleyim :) bu anakartlar ne zaman piyasaya giriyor. Türkiyede ne zaman görürüz bilen varmı
  • bu TPM olayı , lisanssız yazılım ve medyaya karşı önlem değilmiydi yoksa sadece NX tarzı virüslere karşı donanımsal önlem mi

    quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step

    TPM (Trusted Platform Module) Donanımsal olarak şifrelerin saklandığı veya şifreleme için rastgele sayıların üretilebildiği bir modüldür. Microsoft Vista ile bir PC de daha açılıştan itibaren BIOS ekranından hemen sonra bütün bilgilerin şifreli ve 3. kişiler tarafından okunamaz olmasını planlamakta. TPM bu şifrelemeler esnasında kullanılacak anahtarların üretilmesinde ve saklanmasında kullanılacak.
  • ati mi yapmış bunu way way way
    yükselişte ha
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Azimkar

    bu TPM olayı , lisanssız yazılım ve medyaya karşı önlem değilmiydi yoksa sadece NX tarzı virüslere karşı donanımsal önlem mi

    quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step

    TPM (Trusted Platform Module) Donanımsal olarak şifrelerin saklandığı veya şifreleme için rastgele sayıların üretilebildiği bir modüldür. Microsoft Vista ile bir PC de daha açılıştan itibaren BIOS ekranından hemen sonra bütün bilgilerin şifreli ve 3. kişiler tarafından okunamaz olmasını planlamakta. TPM bu şifrelemeler esnasında kullanılacak anahtarların üretilmesinde ve saklanmasında kullanılacak.




    Genel olarak her türlü içeriği korunmuş bilginin çalıştırılması veya bilginin şifrelenmesi amaçlı. Yani kişisel bilgilerinizi koruduğu gibi ileriki zamanda TPM destekli video ve müzik dosyalarının korunması içinde kullanılabilir.




  • senelerdir diyorum ati en büyük
  • quote:

    Orjinalden alıntı: King Cersei

    senelerdir diyorum ati en büyük


    kaç senedir diyosun ?
  • Bu kripto sistemi yerine göre kapatılabilecek mi?

    Bu arada ATi nin özellikle ses ve disk + i/o denetleyici çipin patentini satınalıp bunu çipsete dahil etmesi lazım. Hem form üzerinde daha sade anakartlar üretimini de sağlar.

    Özellikle , Acer dan çıkıp nVidia eline geçen ULi nin çip fiyatlarını artırmasıyla kullanılması muhtemel kartların fiyatını şişirip Ati yi zor durumda bırakabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.