Şimdi Ara

ANKARA- ETİMESGUT ZIRHLI BİRLİKLER EĞİTİM VE TÜMEN KOMUTANLIĞI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
153.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SELAMLAR HERKESE
    ANKARA-ETİMESGUT ZIRHLI BİRLİKLER EĞİTİM TÜMEN KOMUTANLIĞI
    BURADA ACEMİ ASKER OLARAK GÖREVE BAŞLIYCAM
    SONRA USTA BİRLİĞİNE NEREYE GİDEBİLİRİM SİZCE ?
    BEN DOĞUYA GİTMEK İSTİYORUM GÖNÜLLÜ OLARAK
    USTA BİRLİĞİ OLARAK DOĞUYA GİTME ŞANSIM YOK MU ?


    GÖNÜLLÜ OLARAK DOĞUYA GİDEMEZ MİYİM?
    ASKERDE KALMA ŞANSIM VAR MI ORADA GÖREVLİ OLARAK KALMA ŞANSIM?
    VATANIMA HİZMET ETMEK İSTİYORUM.


    BURADA ACEMİLİĞİ BİTİRTİKTEN SONRA NERELERE GİDİLİYOR USTA BİRLİĞİ OLARAK
    HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverÜye -- 18 Mayıs 2012; 12:10:52 >



  • Kardeşim öncelikle hayırlı tezkereler benim çömezim oluyorsun :) Zırhlı birlikler çok kalabalık bir askeriyedir ayrıca dünyanın en büyük askeriyelerinden birisi içerisindedir.Kışın çok soğuk yazın çok sıcak geçer;gönüllü olarak doğuya gidemessin tertip emri yapmıyorlar.Allah kolaylık versin.
  • Peki Acemilik Bitince Usta Birliği Olarak Nerelere Gidebilirim
    Teşekkürler
  • Dünyanın en büyük kışlası diyoruz; nereye gönderebilecekerini sen düşün artık. Benim tahminim, Türkiye'nin her yerine gönderebilecekleridir. Netekim piyadelerden Hakkari'ye giden de oldu; tankçılardan Edirne'ye giden de oldu.

    Edit:Konu açılalı bayağı olmuş; bu arkadaş acemiliği bitirmek üzeredir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 17 Temmuz 2012; 17:04:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SilverÜye

    SELAMLAR HERKESE
    ANKARA-ETİMESGUT ZIRHLI BİRLİKLER EĞİTİM TÜMEN KOMUTANLIĞI
    BURADA ACEMİ ASKER OLARAK GÖREVE BAŞLIYCAM
    SONRA USTA BİRLİĞİNE NEREYE GİDEBİLİRİM SİZCE ?
    BEN DOĞUYA GİTMEK İSTİYORUM GÖNÜLLÜ OLARAK
    USTA BİRLİĞİ OLARAK DOĞUYA GİTME ŞANSIM YOK MU ?


    GÖNÜLLÜ OLARAK DOĞUYA GİDEMEZ MİYİM?
    ASKERDE KALMA ŞANSIM VAR MI ORADA GÖREVLİ OLARAK KALMA ŞANSIM?
    VATANIMA HİZMET ETMEK İSTİYORUM.


    BURADA ACEMİLİĞİ BİTİRTİKTEN SONRA NERELERE GİDİLİYOR USTA BİRLİĞİ OLARAK
    HERKESE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER


    Arkadaşım bende burda acemiliğimi yaptım 1 çvş 1 deydim.Orda girdiğim yabancı dil sınavından sonra yemin töreninden K.K.K ya ordanda 28.Mkz ye ordanda Bosna Hersege gitmiştim.Senin statün önemli eğer minimum lise yada yuksek okul mezunu isen çavuş adayı olursun ve usta bırlıgınde 300 den dustukten sonra rahat edersın.Nereye gidecegine gelirse tamamen az oncekı sorumun cevabına göre,orası dunyanın en büyük tümeni ucu bucağı yok,ben tank komutanı olucaktım eger 75 gun acemılık yapsaydım ama diyebilirim ki tum türkiye'ye hatta tum dunyaya asker gonderıyor usta bırlıgıne gore degışıyor(afganistan-lubnan-kosova,bosna hersek/usta bırlıgın 28.mkz pıyade tugayı olursa gıdebılırsın-bruksel ve mons / usa bırlıgn KKK olupta sınavları kazanırsan) Doğu,guneydogu,kıbrıs ve trakya agırlıklı oluyor zırhı bırlıklerın gondergı askerler,ZPT şöforü,doldurucu,nişancı,komutan,tank doldurucusu,nişancı vs vs olursun burdan cıktıgında.Siyah bere düşmez yere diye bagırtırlar seni tüm gün.
  • M60 a1 tk k. asteğmenlerin kurası nereler bilen varmı?
  • buraya düşen arkadaşları bilgilendireyim..
    (32gün 2.alayda- 30günde 1.alayda acemilik yaptım)
    öncelikle, dünyanın en büyük tümeni olduğunu biliyorsunuzdur.. 2 tane alay var.. ve bu alaylarda da 2şer tane tabur var.. 1.alay tankçı, zpt/gztp nişancısı.. 2.alayda zpt ve tank şöförü birlikleri var..
    iki alayda çok kalabalık.. sıra beklemekten isyan edeceksiniz.. 2.alay 1.alaya göre daha sıkıntılı.. normal acemi birliklerine göre daha kalabalık olduğu için sıkıntı daha çoktur.. korkmayın, sabırlı olun.. ama kendiniz ezdirmeyin..
    3+1 kuralını ezberletirler size ama uygulama biraz sıkıntılıdır.. arkanızı kollayın.. her türlü insan var..
    neyse arkadaşlar.. sabırlı olun.. unutmayın " ERKEKLER ASKERLİK YAPAR, OĞLANLAR ŞİKAYET EDER" ortamınız ne kadar kötüde olsa, siz kendinizi iyi tutun.. komutanlar sizi severse, en kötüsü bile size sahip çıkar..

    gelelim son olarak 2.alayla 1.alay arasındaki farklara..

    2.alay kantininde tek bir marka sigara vardır.. 1.alayda tüm sigaralar bulunur..
    2.alayın yemekhaneleri taburlara uzaktır(en uzağı 1km kadar).. 1alayın yemekhaneleri hemen yatakhanelerin arka tarafındadır..
    2.alay konum itibari ile tümene uzaktır.. tümen komutanı 70günde 1 kere gelirse gelir.. 1.alay tümen komutanının yolundadır.. her sabah görürsünz..çarpar sizi eğer yerde oturduğunuzu, yayıldığınızı felan görürse..
    2.alayda bulaşıklar elde yıkanır..1.alayda makina yıkar..( bulaşık ekibi hergün sizlerden olur.. kısa dönem savcı hakim bile bulaşık yıkar, söyliyim)
    2.alayda ne meslek yapıyorsun sivilde önemli değildir..1.alayda mesleğin önemlidir.. mesleğine göre seni kullanırlar..( 2.alay kalabalık olduğundan senin mesleğinde zaten birsürü insan vardır.. arada kaynar gidersin)
    2.alayda her bölüğün 6 telefon kulübesi vardır..(500kişiye 6 kulübe!!!) 1.alayda adım başı telefon kulübesidir..
    2.alayda haftasonları sinema vardır.. (arazi olmak için iyi bir yoldur) 1.alayda haftasonları futbol, basketbol felan oynarsın.. (kafa dağıtmak için iyidir)
    2.alayda nöbet noktanız çoktur.. 1.alayda sadece koğuş nöbeti tutarsınız.. oda hiç sıra gelmeyebilir..
  • kardeşim herkes doğuya gitmek ister ama batıyı da korumak gerekiyor di mi ?
  • Etimesgut Zırhlı birlikler , Dağ komando Okullarından sonra Türkiyedeki en sıkıntılı acemiğin yapıldığı okuldur . Askerliği iliklerinize kadar hissettirirler . Tabi bu ustalık dönemi için büyük kolaylık sağlar. Yukarıda arkadaşların söylediği gibi ZPT/GZPT -Nişancı - Şöförlük eğitimleri verilir.

    Tümen Olduğu için çok yüksek düzeyde disiplin hakimdir , acemi askerler kesinlikle tek er olarak yürüyemez , bir yerden bir yere gidemez , devamlı Manga/takım/bölük olarak hareket edersiniz (banyo - kantin - eğitim alanı ) . Çok fazla rütbeli vardır , adım başı çarpılma ihtimalinizde çok yüksektir . Askerliğinizin geri kalanının tamamında bu kadar yıldızı bir arada görmeyeceksiniz buna emin olun

    Son olarak Dağıtım birlikleriniz için net birşey söylemek mümkün değil . Kadro asker olarak Tümende kalma ihtimaliniz var . ( işte bu ihtimal en kötü olanı , doğuya gitmeyi tercih eder bir çoğu ) diğer ihtimalse , Trakya ve 1. Derece İç güvenlik bölgesine (Doğu ,Güneydoğu) düşersiniz bunlarda diğer ihtimaller. Trakyaya inşallah düşmezsiniz , Malesef Trakya sürgün birliklerinin olduğu bölgedir.
  • bende buraya dusdum teslım tarıhı 22 kasım e devletten bakdıgım ıcın ne statusunde gıttıgım bellıde degıl. 2 senelık unı mevzunuyum ehlıyette var.ben pek fazla bılmıyorm araba falan surmeyı 4 5 senedır cuzdanda gezıyor ehlıyet aldım alalı ıns bısı surdurmezler bn o sorumlulugu alamamda. unı bı ıse yaramıyor burdada herhalde ıcerıde bır suru bırlık varmıs bu cavus seyıne dusme ıhtımalım nedır acaba yada bu rahat olan bırlıge dusme ıhtımalım varmıdır gercı sans ısı dıyorlarda heyecan ıste ınsan yınede soruyor cevaplarsanız sevınırım. sımdıden tesekkurler.
  • Nasıldır beyler? Benim kısa dönem er, acemi de usta birliği de burası çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemiliğe buraya giden var mı beyler.?
  • Beyler 365 kısa dönem. Acemilik buraya çıktı. Usta yazmıyor. Belli değil yani. Var mı buraya gidecek arkadaslar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ygtygtygt7 Y kullanıcısına yanıt
    Kardeşim benimde 365.dönem aynı yerdeyiz usta birliğin yazıyor yedek subay ve asal sevk başvuru kısmına gir ordan bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar.
    365 kd olarak acemi eğitimimi burada aldım.
    yukarıda yazılanları okuyarak gitmiştim ve büyük korkularım vardı. ciddi anlamda çok ezileceğimizi çok hakaret göreceğimizi falan düşünüyordum.
    leş gibi bir ortamda çok leş yemekler yiyip iğrenç insanlarla birlikte acemilik yapacağımı düşünüyordum. fakat gidince işlerin öyle olmadığını anladım.
    öncelikle mesleğin hiç önemli değil. sonuçta acemisin ve askerlik öğreniyorsun. ve hakimin de savcının da amelenin de askerlik eğitimi aynıdır. (yanaşık düzen eğitimi, yürüyüş eğitimi, askeri nezaket ve ast/üst ilişkileri vs.). acemi birliğindeki eğitim bölüğümüz 1 ya da 2. alaya bağlı değildi. direk tümene bağlıydı. uzman erbaş eğitim bölüğü yazıyordu kaldığımız binada. bölük komutanımız ayhan yüzbaşıydı. takım komutanımız da haldun uzman'dı. hepsini saygı sevgi ve özlemle anıyorum. gittiğimizde kayıt şilemlerimiz 3 gün sürmüştü. ilk gece korku filmlerindeki senatarium'lara benzeyen bir yerde kaldıktan sonra, ertesi gün kendi bölüklerimize nakledildik. yataklarımız, çarşaflarımız, yorganlarımız sıfır km idi. bölük binasında kaloriferlerin yanmayıp da üşüdüğümüz tek bir saat bile olmadı. tek sorunumuz duş idi. o da bölük takımlara bölünerek günlere taksim edildi ve bir şekilde çözüldü o sorun da. yanaşık düzen eğitimi, teorik tek er savaş eğitimi ve bol bol yürüyüş eğitimi yaptık. başka da içbirşey yoktu desem yeridir. spor hiç yapmadık. koşu vs hak getire. sadece yemin törenine hazırlık yapıldı, zaten kaşarlandıktan sonra o eğitimden de arazi olduk bi hafta kadar. bulunduğumuz bölükten tören alanı kısa yoldan 2(malazgirt yolu), uzun yoldan 3,5 kilometre idi. 560 kişilik bölükte arazi olmaya götü yiyen 3 kişiydik. ve tören alanında sayım falan da yapılmamıştı. neyse konu çok dağıldı. kantinde herşey vardı hatta eğitime garajlar bölgesine(acemi siken tepesi) çıktığımızda arkamızdan gelen mobil bir kantinimiz bile vardı(beyaz doblo). ama sıra beklemek allahın emriydi. içtimada sayım beklerken, yemekhanede, kantinde. ama çok normal sonuçta 560 tane kazma sapını barındırmaya ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyosun. iyi bile idare ettiler. gittiğimiz ilk gün yemek yetmediği için çok çok az bi yemekle karnımızı doyurmak zorunda kaldık. ekmek bile yoktu ama buna da şükür deyip kantinden bişeyler yiyebilmiştik. sonuçta kantini bulamayanlar da var. neyse çok uzattım. kısaca nerde askerlik yaparsanız yağın korkmayın sızlanmayın ağlamayın. her ortamda başınızın çaresine bakabilmeyi öğrenmek açısından çok çok güzel bir fırsattır. ve yaşadığınız zorluklar için sıkıntı yapmayın kendinize. sonuçta sizinle beraber 500 kişi yaşıyor aynı sıkıntıyı. kaldı ki takım komutanımız beni sevdiğinden nizamiyeye ziyaretçi kaydı yapmaya gönderirdi beni eğitimlerden yırtayım diye sağolsun. yürüyüşten kurtarayım mı seni derdi, sonra postalardı nizamıyeye. pc başında çay kahve içip ziyaretçi kaydı yapardım ehehehe. etimesgutun kapanacağı ve şereflikoçhisara taşınacağını ve bir daha acemi eğitimi yapılmayacağını duymuştum. eğer olur da kapanmazsa ve acemi almaya devam ederse de oraya düşen olursa eşsiz ankara manzarasının ve temiz havasının tadını çıkarsın. sonuçta akşam 5 ten sonra serbest bırakıyorlar istediğin gibi takılıyorsun. hehehe

    ayrıca adettendir: BEN Mİ GİDEYİM ?!
  • Üniversite ve master nedeniyle askere geç gittim. 1988 yılında 201. Kısa dönem (8 ay) olarak önce Etimesgut Zb. Okulu çvş. Talimgah taburuna ardından aynı tümen içinde tank taburuna dağıtım oldum. Tümen komutanımız Çevik Bir idi.

    Burada adı geçecek birlik yer adları değişmiş olabilir veya 32 yıl geçmiş, ben de yanlış anımsıyor olabilirim.

    Talimgah taburunun hemen yanında gösteri ve tatbikat taburu vardı. Kısa dönemleri 1. Ve 2. Bölük olarak ikiye ayırmışlardı. Nisan ayı teslim olduğumdan çok sıcak veya soğuk sorunumuz olmadı ama çamur sorunu feciydi. Çok arkadaşımızın postal topuğunu koparmıştır o çamur.

    Yemek ve eğitim konusunda sıkıntı yaşamamakla beraber kantin, ihtiyaçlarımızı karşılayacak düzeyden uzaktı. Hemen tamamımız ilk 1 hafta büyük hacetimizi yapamadık. Olasılıkla psikolojik nedenledir. Bir de su sıkıntısı yaşanmaktaydı.

    Piyade eğitimi haricinde M48 lerde tank eğitimi de alıyorduk. 2. Bölükte Leopar 1 tankı da vardı. Blk. Komutanının o dönem yeni modernize edilen m48a5t1 ve a5t2'den övgüyle bahsettiğini anımsıyorum. Yemin töreninden sonra onbaşı rütbesiyle ve tank komutanı sıfatıyla tank taburuna dağıtım oldum.

    Burası tümen içinde zorluk derecesi olarak kötü bir şöhrete sahipti. Söylentilerin bir nedeni de kıdemli bnb. olan komutandan kaynaklı idi. Zayıflığından dolayı lakabı, fotoroman kahramanı Kiling olarak takılmıştı. Gerçek ismini hatırlamamaktayım. Biz oradayken Yarbay oldu sonunda.

    1 hafta sonra 5 kısa dönem arkadaş olarak 5. Bölüğe atandık. Tabur esasen acemi birliği idi ve nişancı, doldurucu eğitimi veriyorduk acemi kardeşlerimize. Ancak çoğunlukla güneydoğudan gelen bu arkadaşlar gerek eğitim düzeyleri ve kimilerinin dil sorunu nedeniyle tank telemetresi gibi karmaşık optik aygıtları öğrenmelerini sağlamak oldukça sabır ve meşakkat gerektiriyordu ki her hafta bir denetlemenin olduğu yerde bu sürecin nasıl olduğunu orada askerlik yapanlar çok iyi anlayacaklardır.

    Bölüğümüzdeki tanklar m48a2c idi. Kalan son M47'leri hurdalığa götürme görevini blk. Komutanı bana bahşetmişti! Blk. Komutanı kd. Ütğm. Kurmaylığa hazırlanan, sert görünümünün ardında keyifli ve çok düzgün bir insandı. İsmi bende saklı.

    Uzun dönem er ve erbaşlar arasındaki tertipçilik ve hiyerarşi biz kısa dönemlerde olmadığı gibi, acemiye davranışlarımız açısından da seviliyorduk. Hakaret ve çarpılma olaylarını, kendi taburumuz ve 201 adına, biz yaşatmadık.

    Söylentilerin aksine eğitim zorluğu, sebepsiz ve zamansız ot yolma, çok sık denetleme vb. rutin! Proses haricinde başat bir sıkıntımız olmadı. Tabur kantini yetersizdi ama tümen kantininde her şey bulunuyordu. Kredi kartı yaygın olmadığından her şey nakitti. Haftada 1 gün 5 dakika banyo yapabiliyorduk. Yemekler fena sayılmazdı. Uzun dönemlerle belli bazı sürtüşmeler olsa da daha ileri gidilmedi.

    Dağıtımın 2. Ayında blk. Komutanı şahsımı blk. Vizitesi yapınca (taburdan da sorumlu) ciddi bir rahatlama oldu. Gecenin bir saatinde tam nöbetten dönmüşken, hastalanan bir acemiyi 30 yataklı revire götürme safahatı haricinde iyi bile sayılırdı. Tabur vizitecisi olarak pazartesileri Etimesgut Hava Hst. cumaları Ankara GATA 'ya otobüsle hasta götürüyor, aradaki boş zamanda da özellikle cumaları gatadan çıkıp dolaşıp yemek yiyor, kitap okuyor, mektup! yazıyordum. O zaman henüz akıllı telefon bağımlısı olamamıştık, çünkü yoktu.

    İki acemi devresi arasında 10 gün rahat olsak da adam yokluğunda nöbet sayısı artıyor, hele ki kule nöbeti bizdeyse harika oluyordu. Nöbet deyince, burada askerlik yapanlar bilir, yazın sıcakta kışın sibirya soğuğunda nöbetler yarım saate düşer.

    Üniversiteden sınıf arkadaşım olan asteğmene tanımayıp selam vermem, kaybolan bir kasatura nedeniyle 3 gün alayca dışarıda yatmak, kısa dönem 2 arkadaşımızın psikolojik rahatsızlık nedeniyle çürüğe çıkmaları, 29 ekim ve 30 ağustos hipodrom görevleri gibi olayları yaşadığım, arazi büyüklüğü açısından dünyanın en büyüğü olan ve çoğu zaman yürümek zorunda olduğumuz ve hala tanklara ilgi duymamı sağlayan bu tümeni hiç unutmayacağım.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Von Ryan -- 28 Haziran 2020; 13:4:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.