Şimdi Ara

### Yeni Pentax K30 DSLR ### (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
0
Favori
19.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Deathulazam

Pentax k30 135mm lensiyle sparisi verdim yakinda resimleri atarim

Hayırlı olsun şimdiden, nereden ve ne kadara sipariş verdiniz acaba ?
  • Suan amerikadayim amazondan siparis ettim 1199 dolara geldi 1aydir takip ediyorm fiyati ayni bende aldm yorumlar cok iyi makina desen harika haftaya elimde olcak hayirlisiyla inceleme yaparm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dört gözle bekliyoruz o zaman incelemeyi
  • k30 elime ulaştı ilk izlenimler super kasa lens makine super

işten vakit bulunca incelemeyi yapıcam
  • K30'un govdesine baktim. K5'in yaninda pek saglam bulmadim. Hele K20D'ye gore oyuncak gibi duruyor. Ilginc. Ama tek basina baktiginda iyi tabi, sonucta giris seviyesine gore saglam govdesi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

K30'un govdesine baktim. K5'in yaninda pek saglam bulmadim. Hele K20D'ye gore oyuncak gibi duruyor. Ilginc. Ama tek basina baktiginda iyi tabi, sonucta giris seviyesine gore saglam govdesi var.

Baktım derken reel de mi baktınız hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

quote:

K30'un govdesine baktim. K5'in yaninda pek saglam bulmadim. Hele K20D'ye gore oyuncak gibi duruyor. Ilginc. Ama tek basina baktiginda iyi tabi, sonucta giris seviyesine gore saglam govdesi var.

Evet bugun bir dukkanda inceledim. K20D de vardi ikinci el. K20D zaten cok ciddi iyi ve saglam bir govde. K5 de oyle ama boyutlari bana ufak geliyor, K30 da ona benzer olmus. Ama bu bile birsey sonucta alet giris seviyesi, ne beklersin ki giris seviyesi bir aletten? Yani bu hali bile yeterli bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

quote:

Evet bugun bir dukkanda inceledim. K20D de vardi ikinci el. K20D zaten cok ciddi iyi ve saglam bir govde. K5 de oyle ama boyutlari bana ufak geliyor, K30 da ona benzer olmus. Ama bu bile birsey sonucta alet giris seviyesi, ne beklersin ki giris seviyesi bir aletten? Yani bu hali bile yeterli bence.

senın görüşün sadece ben ıse cok saglam buldum ufak olmasına ragmen bu kadar dayanıklı ve kulanıslı yapmaları buyuk avantaj k30 için

makine elimde bu hafta incelemeyi paylaşıcam

• Arkadaşta sağlam değil dememiş ki K5 kadar sağlam değil demiş.Buda gayet normal bir durum sınıf farkından ötürü..
  • Sınıfı "giriş seviyesi" olduğunda öyle ahım şahım birşey beklememek gerekli . Lakin WR olması ve sağlam bir body olması zaten ürünü alınabilir kılıyor . Görüntü kalitesi ise K5 seviyesinde bir ürün için giriş seviyesi denirmi onuda bilmiyorum
  • Giriş seviyesi ise D3100, D5100, 1100D, 550D gibi makinalarla kıyaslamak lazım herhalde. Canon ve Nikon'un giriş seviye diye belirttiği makinalar da onlar. Gövde kalitesinde Canon giriş seviyesi direkt kaybediyor zaten Nikonlarla nasıl kıyaslanır bilmiyorum.

Ha bana "k5 mi k30 mu" derseniz k5 derim. "d300 mü d5100 mü" demek gibi bişey bu her şey sinirsel her şey
  • K30'un studyo karsilastirmalari yayinlandi:
    http://www.dpreview.com/previews/pentax-k-30/4
    ISO400'de bile RAW dosyalarinda gurultu giderme goruyorum. ISO1600 ve uzerinde kesinlikle NR var ve ISO arttikca buyuzden detay azaliyor, hem de RAW dosyalarinda. 650D ve 550D ile karsilastirdim, ilk basta K30'da cok az gurultu var gibi geliyor ama dikkat ederseniz. Benzer seyi K-5 de yapiyor ama en azindan renk gurultusunu (Chroma Noise) azaltmiyor.
    Dikkat ederseniz ayni ISO'daki K30 dosyalari K-5'tekilerden ve 550D'dekilerden cok daha ufak (yaklasik %30 daha kucuk), bu hem 12 bitten (k5 ve 550D 14bit) hem de gurultu gidermeden kaynaklaniyor. JPEG algoritmasi K5'e gore biraz daha iyi sanki, dusuk ISOlarda daha cok begendim ama yuksek ISO'da biraz daha fazla JPEG bozulmasi var sanki.
    Ek: NR yüzünden dosyadaki detaylar azalır, bu yüzden dosya boyutu düşer. JPEG'de de aynı durum var. ISO6400'de detaylı bir şeyi (örneğin çok renkli bir eşarp) bir NR'li bir NR'siz çekin ve aradaki dosya boyut farkını görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 28 Ağustos 2012; 10:28:59 >

• quote:

K30'un studyo karsilastirmalari yayinlandi:
    ISO400'de bile RAW dosyalarinda gurultu giderme goruyorum. ISO1600 ve uzerinde kesinlikle NR var ve ISO arttikca buyuzden detay azaliyor, hem de RAW dosyalarinda. 650D ve 550D ile karsilastirdim, ilk basta K30'da cok az gurultu var gibi geliyor ama dikkat ederseniz. Benzer seyi K-5 de yapiyor ama en azindan renk gurultusunu (Chroma Noise) azaltmiyor.
    Dikkat ederseniz ayni ISO'daki K30 dosyalari K-5'tekilerden ve 550D'dekilerden cok daha ufak (yaklasik %30 daha kucuk), bu hem 12 bitten (k5 ve 550D 14bit) hem de gurultu gidermeden kaynaklaniyor. JPEG algoritmasi K5'e gore biraz daha iyi sanki, dusuk ISOlarda daha cok begendim ama yuksek ISO'da biraz daha fazla JPEG bozulmasi var sanki.

o zaman çok da mantıklı değil raw çekmek. sonuç olarak kafasına göre müdahalede buluyor ve bu bahsettiğin 400 de bile oluyorsa ötesinde sıkıntı çıkar gibi geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

quote:

o zaman çok da mantıklı değil raw çekmek. sonuç olarak kafasına göre müdahalede buluyor ve bu bahsettiğin 400 de bile oluyorsa ötesinde sıkıntı çıkar gibi geliyor bana.

pentaxın ömürlük sorunu abicim o .adamlar bir türlü gideremedi şunu 800 ve üzeri leş gibi nois.özellikle düşük ışıkda çekilen yüksek iso lar ki zaten yüksek iso nun mantığı da düşük ışıkta çalışmaktır.

• Yanlış anlamayın Pentax düşük ışıkta kötü değil elbet hatta bence hepsi aynı ama dert RAWlarda bile NR uygulaması. Zaten 12bit bir de NR yapınca hiç RAW çekme daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

quote:

pentaxın ömürlük sorunu abicim o .adamlar bir türlü gideremedi şunu 800 ve üzeri leş gibi nois.özellikle düşük ışıkda çekilen yüksek iso lar ki zaten yüksek iso nun mantığı da düşük ışıkta çalışmaktır.

Aslında iso başarımı oldukça iyi makineleri var Pentax ın. en basitinden k-x 1600 e kadar çok sorun teşkil etmiyor bana kalırsa. Benim bahsettiğim nr yapması veya iso başarısı da değil zaten. Raw çekiliyorsa fotoğrafa dokunmasını istemiyorumdur makinenin. Nr yapıp kalitesini düşürmenin manası yok

@ozturert

Zaten ben de aynı şeyi söylüyorum. JPG de yapsın tamam ama raw çekiyorsam bir bildiğim vardır. Sen dokunma ben ayarlarım diyorumdur. Ne gereği var nr ye

• quote:

Orijinalden alıntı: memotembelgezer

quote:

quote:

KX ve sonrasında çıkan tüm gövdelerde İSO problemi yok :)

Yani KX , KR , K5 ve Çirkin K01 mükemmeller bu konuda :) Bu arada fotoğraf demek iso performansı demek değil :) Zaten hep şu İSO performansı yarışları yüzünden tüm markalar imaj kalitelerini bozdular... Nerde D100 , D200 , K10D , K20D , 30D , 40D'lerin imaj kaliteleri :)Hepsi mazide kaldı :) Yüksek megapiksel , yüksek İSO başarımı arayan tüketici fotoğraf çekmeyi unuttular :)

• ama makinaların NR kapalı bile olsa NR yapması hikayesi biçok modelde yok mu? canon'un 5d mark ll'sinde bile var bildiğim kadarıyla. bir de hatırladığım kadarıyla d80 mi, d90 mı çıktıktan bi süre sonra 100-200 isoda bile NR yaptıkları anlaşılmış, olay olmuş vs vs.

k30'u bilemem ama k5'de NR'yi kapatsanız dahi 1600'den itibaren NR yapıyor. bunu anlamak için hiç %100 bakmaya gerek yok, fotoğrafın ekrana geliş süresinin uzamasından anlıyorsunuz. ama artık nasıl bi algoritma ise o, color noise birçok yüksek iso fotoğrafında sıfıra yakın, chroma noise oluyor genelde k5 fotoğrflarında. Yani işin b**unu çıkarmak olmasa ben sürekli 6400'lerde filan gezerim çünkü detaylar hala orda ve noise arttıkça görüntü film görüntüsüne dönüyor :)

bunları pentax konusuna koymuştum. k5 yüksek iso örnekleri:

ISO 3200

### Yeni Pentax K30 DSLR ###

ISO 8000

ISO 8000

ISO 25600

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Bu arada fotoğraf demek iso performansı demek değil :) Zaten hep şu İSO performansı yarışları yüzünden tüm markalar imaj kalitelerini bozdular... Nerde D100 , D200 , K10D , K20D , 30D , 40D'lerin imaj kaliteleri :)Hepsi mazide kaldı :) Yüksek megapiksel , yüksek İSO başarımı arayan tüketici fotoğraf çekmeyi unuttular :)

Kesinlikle aynı fikirdeyim..
  • D100 dedin de geçen Şile otobüsünde Japon turist gördüm.Adamın boynunda D100 vardı.Japonya'da yaşamasına rağmen oda vazgeçememiş anlaşılan kaç yıllık makine
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.