Şimdi Ara

CEPNETLE PC'DEN NASIL HIZLI SURF YAPILIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
5
Favori
3.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • VODAFONE CEPNET'İ 3G MODEM VEYA TELEFONUNU MODEM OLARAK TANITIP PC ÜZERİNDEN GİRENLER İÇİN, NASIL DAHA HIZLI SURF YAPILIR, VERİLEN HIZ NASIL DAHA VERİMLİ KULLANILIR ONUNLA ALAKALI BİLGİLER VE EKLENTİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İÇİN BU KONUYU AÇTIM.

Benim tavsiyem tarayıcı olarak Google Chrome kullanmanız, ilk başlarda farketmeyebilirsiniz ama sonradan Cepnet'le Chrome kombinasyonunun mantıklı bir seçim olduğunu düşüneceksiniz. Öncelikle aşağıdaki eklentileri kuralım.

AdBl0ck- Çoğu reklamı engeller, gereksiz reklamlardan kurtarır.

https://chrome.google.com/webstore/detail/gighmmpiobklfepjocnamgkkbiglidom?utm_source=chrome-ntp-icon

AdbL0ck Plus - Reklam engelleyici, mutlaka kurulası.

https://chrome.google.com/webstore/detail/cfhdojbkjhnklbpkdaibdccddilifddb?utm_source=chrome-ntp-icon

FlashBlock - Animasyon, flash içerikli reklam, banner vb. şeyleri engeller, sayfaların hızlı yüklenmesini kolaylaştırır.

https://chrome.google.com/webstore/detail/gofhjkjmkpinhpoiabjplobcaignabnl?utm_source=chrome-ntp-icon

Do Not Track Plus - Sizi reklamlardan koruyan ve sitelerin 4 kat daha hızlı açılmasına sebeb olan yazılım diyebiliriz.
    Analistler, son dönemde yaşanan gizlilik ihlallerinden giderek endişe duymaya başlayan internet kullanıcıları için çözüm niteliğinde bir eklenti öneriyor: Do Not Track Plus.
    Internet Explorer, Firefox, Chrome ve Safari’de çalışan yazılım, çerezlerin önüne geçiyor. Eklentinin aynı zamanda sayfa yüklenme süresini dört kat hızlandırdığı öne sürülüyor.

https://chrome.google.com/webstore/detail/epanfjkfahimkgomnigadpkobaefekcd

Ghostery - Chrome için ghostery eklentisini kurup bir miktar daha trafik azaltabilirsiniz. Bu eklenti ile internette gezidiğiniz sitelerle ilgili bilgileri toplayan ve izleyen tracker bağlantılarını bloke ederek gereksiz internet trafiği oluşmasını engelleyebilirsiniz.

https://chrome.google.com/webstore/detail/mlomiejdfkolichcflejclcbmpeaniij

SpeedyFox: Mozilla Firefox hızlı bir tarayıcı olmasına rağmen üzerinde tuttuğu profil kayıtları sebebiyle bir süre sonra yavaşlamaya başlar. Özellikle açılış sırasında bekleme süreniz giderek artmaya başlar. Database'in parçalanmasından kaynaklanan bu problem günden güne işlemleri yavaşlatır. SpeedyFox yer imleriniz ve şifreleriniz gibi kişisel kayıtlarınıza zarar vermeden Mozilla Firefox tarayıcınızı hızlandırır.

Kurulum gerektirmeyen bu ücretsiz program ile tek tıklama ile Firefox tarayıcınızı 3 kat hızlandırabileceksiniz. Firefox'un kullandığı SQLITE databaseleri pek çok ayarı kaydederken bir süre sonra şişmeye başlar. SpeedyFox bu verileri herhangi bir kayba sebep olmadan birleştirir. Tarayıcı kullanma sıklığınıza göre programı 1-2 haftada bir kez kullanabilirsiniz. Program Chrome ve Mozilla Firefox ile uyumludur arkadaşlar, bilgilerde hep mozilla ismi geçiyor ama chrome'dada uyumluluk göstermektedir program.

indirmek için;http://www.crystalidea.com/downloads/speedyfox.exe

Yukarıdaki eklenti ve programları kurduktan sonra;

+ DNS AYARINIZI;

8.8.8.8
    8.8.4.4

yapınız.

+ Daha önce sık girdiğiniz sitelerin daha hızlı açılmasını istiyorsanız, chrome'daki ingiliz anahtarına tıklayın, ayarlara giriniz, sonra "geçmiş" diyin, ve tarayıcı geçmişini temizleme kısmındaki "önbellek" tikini kaldırın, bunu yapmamızın amacı -> daha önce girdiğiniz sitelerdeki veriler önbelleğe kaydedilir, tekrar aynı siteye girdiğinizde sunucudan değilde bilgisayarınızdan yüklenir veriler, buda sık girdiğiniz sitelerin hızlı açılmasına sebep olur. Bunu mutlaka yapın tavsiye ederim. Ayda 1 kez önbelleği temizlemeniz fazla şişkinliği önler ve problem olmaz.

+ Başlat/Çalıştır/msconfig yazın BAŞLANGIÇ sekmesine gidip virüs programı dışındaki arka planda çalışan programları devre dışı bırakın.

+ Daha iyi optimize sağlamak için Advantec System Care 5 programı tavsiyemdir. (Full sürümü bende mevcut, isteyene gönderebilirim)

+ ONSPEED programıyla girdiğiniz sitelerdeki görselleri ve verileri sıkıştırarak daha hızlı surf yapma şansına sahipsiniz. Program hakkında a'dan z'ye detaylı bilgi almak için; http://www.hizligprs.gen.tr/ adresini ziyaret edin.

Yoğun Istek Uzerine; CEPNETLE HQ KALITEDE VİDEO IZLEME & MUZIK DINLEME YONTEMI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivenrec -- 22 Haziran 2012; 23:06:13 >

• bunlardan hangisi en iyisiki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar birer proğram mı? nasıl nerden yükleyecez detaylı bilgi lütfen..
  • quote:

Orijinalden alıntı: çılgıncocuq

bunlardan hangisi en iyisiki?

Bravo hcm, can damarından yakalamışsın valla mevzuyu...

• hiçbir prg ile cepnetin hızını artıramazsınız. çünkü santralden hızınızı düşürdükleri için bunu 3. parti programlar değiştiremezsiniz. boşuna uğraşmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

hiçbir prg ile cepnetin hızını artıramazsınız. çünkü santralden hızınızı düşürdükleri için bunu 3. parti programlar değiştiremezsiniz. boşuna uğraşmayın.

Vodafone Cepnet'i PC üzerinden kullananlar hızlarını daha verimli kullanabilmek için yukarıdaki programlara göz atabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj.trust.06

quote:

bilmeden yaptım kardeş anladıysan anlatta bilelik yav

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    psp'ye video nasıl yüklenir?
    19 yıl önce açıldı
    ipad e film nasıl yüklenir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dj.trust.06

quote:

bilmeden yaptım kardeş anladıysan anlatta bilelik yav

mevzu şöyle bi mevzu hacı gari: "üfürükten teyyare selam söle eltine" cinsinden bir konu...(Alıntı yaparaktan, bade süzerekten yorum yaptım, kişisel algılanmasın ltfn)

• cepnetciler ne ya
    cepciler anladim ilk önce :) $aka biyana,pc de hiz vodafonun izin verdigi kadardir,gerisi faydasiz malesef...
  • denedim hepsi boşş
  • Tek tavsiyem unblock programıdır, yani reklam engelleyen eklenti. Bunun dışındaki programlara bulaşmayın...

• Cfossped ve onspeed'in işe yaradığını söyleyebilirim. diğer programların full sürümlerini bulmak lazım. ayrıca mozilla ve google chrome kullananlar SpeedyFox programını indirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bozo46

Bunlar birer proğram mı? nasıl nerden yükleyecez detaylı bilgi lütfen..

hocam özel mesajla ulaş bana sana daha detaylı yardımcı olayım
  • bende geçensenelerde buprogramlardan bir kaçını indirdim kurdum pek bi faydasını göremedim... Yalnız şuda bir gerçek aylık 8 tl lık cepnet ile max indirme hızıyla IDM programı sayesinde 45-50 kbps/s hızında veri indiriyordum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

bende geçensenelerde buprogramlardan bir kaçını indirdim kurdum pek bi faydasını göremedim... Yalnız şuda bir gerçek aylık 8 tl lık cepnet ile max indirme hızıyla IDM programı sayesinde 45-50 kbps/s hızında veri indiriyordum...

Hocam bir üstteki gönderide paylastigim eklentileri uygulayarak daha hizli surf yapabilirsin
  • Ayrıca chrome için ghostery eklentisini kurup bir miktar daha trafik azaltabilirsiniz. Bu eklenti ile internette gezidiğiniz sitelerle ilgili bilgileri toplayan ve izleyen tracker bağlantılarını bloke ederek gereksiz internet trafiği oluşmasını engelleyebilirsiniz.
  • Bu kadar programın yerine:cep telefonu için opera mini, bilgisayar için opera kurun. Turboyu açın yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Ayrıca chrome için ghostery eklentisini kurup bir miktar daha trafik azaltabilirsiniz. Bu eklenti ile internette gezidiğiniz sitelerle ilgili bilgileri toplayan ve izleyen tracker bağlantılarını bloke ederek gereksiz internet trafiği oluşmasını engelleyebilirsiniz.

Teşekkürler hocam. Bu eklenti chrome'da surf konusunda biraz daha verimlilik sağlar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

Bu kadar programın yerine:cep telefonu için opera mini, bilgisayar için opera kurun. Turboyu açın yeter

Hocam sanki chrome opera'dan hızlı gibi. Vede opera kullanmayi sevmeyenler icin yukarida paylastigim eklentiler faydali olacaktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimdevrim

quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Ayrıca chrome için ghostery eklentisini kurup bir miktar daha trafik azaltabilirsiniz. Bu eklenti ile internette gezidiğiniz sitelerle ilgili bilgileri toplayan ve izleyen tracker bağlantılarını bloke ederek gereksiz internet trafiği oluşmasını engelleyebilirsiniz.

Teşekkürler hocam. Bu eklenti chrome'da surf konusunda biraz daha verimlilik sağlar mı ?

evet sağlar. eklentiyi kurduğunuz zaman ikonu üzerinde kaç tane tracker linkini bloke ettiğini gösteriyor. engellenen her link bağlantı hızını gereksiz trafikten kurtarıyor. sonuçta cepnetin çok sınırlı bir hızı var. bunu en verimli kullanmak için hangi imkan varsa kullanılmalı.

chrome bencede operadan daha hızlı çalışıyor. operadaki turbo özelliği cepnet üzerinde stabil çalışmıyor. çoğu zaman devre dışı kalıyor.
    cepnet için chrome tavsiye ederim

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.