Şimdi Ara

İlginç sorun - HD 6950 - 775W görüntü kesilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mevzunun tam olarak güç kaynağında mı kaynaklandığını bilmeiyorum. Zira AMD x4 965 ile 400Mhz'de ve ekran kartın 950Mhz - 1.250V ile sorunsuz Crysis 2 - BattleField oynuyordum. En yükse olmasada Extreme vs. FPS açısından yetiyordu. Hiç bir şekilde oyundan düşmüyordum. Şimdi her iki oyunda da bazan görüntü kesliyor (ses devam ediyor) ancak ekrana bir uyarı gelmiyor. Bazan karelenme yaşıyorum. Hot pursuit sorun yok. Kombustor vs. yazılımlar ile stres testi yaptım sorun yok. 3Dmark2011 ile extreme olarak arka arkaya 3-4 kez çalıştırdım sorun yok. Hatta en son aida64 Stress test ve Kombustor stress testini aynı anda 5-6 dakika çalıştırdım göçmedi. Sorun oyun ya da sürücüden midir? Günlük uygulamalarda hiç sıkıntı yok.

3D mark vantage göçüyor. Ancak programın kendisinde bir sıkıntı olduğunu sanıyorum. Prime95 1 saat çalıştı sorun yok.

12.3 sürücüsü yüklü. 775W Thermaltake XT Toughpower güç kaynağı var.

i7 2600k - 4600Mhz 1.42V
    MSI Twinfrozr II HD 6950 (950Mhz - 1.250V - Shader açık)
    4 adet Sata mekanik disk
    4 soket ram 16 GB (1600Mhz - 1.5V )
    6 adet 120mm fan
    1 adet DVD yazıcı
    1 adet firewire ses kartı

sistemdeki parçalar bunlar.

Sistemi sonuna kadar zorlayacak ve hem ekran kartı hem işlemciye aynı yüklencek bir yazılım var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 11 Mayıs 2012; 0:42:20 >

• 3dmark 11 denesen?
  • Onu denedim, arka arkaya 4 kez Extreme olarak çalıştırdım.

BurnInTest adında bir yazılım varmış. Bütün donanımlara yükleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 11 Mayıs 2012; 1:14:19 >
  • Yazilimsal kaynak oldugunu dusunuyorum format at bi bakalim sorun devam edecekmi
  • Ekran kartini fabrika cikis hizlarina alip deneyin bir de voltaj da dahil olmak uzere.
  • Driver Sweeper programı ile şuanda yüklü olan driveri kaldırın ve farklı driverlar deneyin.
  • http://www.ocbase.com/
    Bu bilgisayarlarin anasini aglatan programdir.

Senin sorunun bence sicaklik sorunudur. vertical sync. acik olsun. Kapali olursa bu sorunu yapabilir.

Dedigim gibi senin sorunun sicaklik sorunudur. Bilgisayarindaki sogutma sistemini tekrar gözden gecir. Ya anakartta yada ekran kartinda cok isinma oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.250 950mhz saglam yuklenmissin hocam :) 1.180v ile 930mhz goruyordum modlu . Biraz kis istersen oc yi :) 20mhz icin o volt deymez bence

http://forum.donanimhaber.com/m_57760407/mpage_1/f_/key_//tm.htm#57760407
  • Yok daha önce stabildi bu şekilde. Normalde güç kaynağı kaldırabilecek durumda, rahat yeter. Tabi daha önce AMD olan işlemci 4000Mhz çalışıyordu, bu 600 MHz daha fazla. 3Dmark2011 Extreme göçme yok. Akşam prime95 ile kombustor aynı anda yükleneceğim..

Sıcaklıklarda normaldi. İşlemci maksimum 78, ekran kartı 75 görüyor. Hot pursuit oynarken 70 bile olmuyor ve göçme yok. Black Ops kurdum onda göçmedi.

Crysis 2 ve BF3 göçüyor.

Hatta şu başlıkta incelemiştim kartı; stabil değerleri bulana dek testlemiştim

http://forum.donanimhaber.com/m_57586491/mpage_1/key_shader+acildi/tm.htm

Şu siteden hesaplamıştım ama 700W bulmuyordu

http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

site şu an saçmalıyor... Yanlış hesaplıyor

Ayrıca bu işlemci 95 W, yani amd'den daha düşük olması lazım? O yanlış hatırlamıyor isem 125W olması lazım.

Thermaltake sayfasından yaptım, işlemciyi OC gösterdim ve %100 yüklendim 578W çıkarttı

http://www.thermaltake.outervision.com/Power

Ekran kartını 6970 göstersem 673W çıkıyor

Tabi ekran kartına bir OC ayarı verilemiyor hesaplamada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 11 Mayıs 2012; 13:05:11 >

• Gerçek bir işkence testi uyguladım, kesintisiz 25 dakika.

Önce prime95'i açtım ve 5 dakika yüklendim. Altta çalışırken 3Dmark2011 açtım ve Extreme moduna getirip işlemci testlerini devre dışı bırakarak 4 grafik testini uyguladım;

Bu işlem biter bitmez Unigine Heaven 3'ü açtım ve her şeyi extreme moda alıp, prime95 çalışmaya devam ederken çalıştırdım;

kart sıcaklığı 70 dereceyi geçmedi. İşlemci 84 dereceyi gördü.

ardından prime95 çalışırken OCCT'yi açıp 3 dakika grafik kartına işkence yaptım. Bana mısın demedi. Hemen ardından Kombustor'ı açtım ve farklı modlarda 1-2 dakika çalışıtrdım. Ve prime95 çalışırken Kombustor ile işkence testi uyguladım tekrar (tüm testlerde 1920 x 1080) diğer monitörde de sıcaklık ve hızları takip ettim. Yani çift ekranda aktifti, sıcaklık 4-5 derece farkediyor tek ekrana göre. Ve bu şekilde tam 25 dakika boyunca devam etti.

Hem işlemci hem de ekran kartı ve bellekler çekebilecekleri en yüksek gücü çekmişlerdir sanırım. Zira OC ayarlarını biraz değiştim ve bellekler 1.65V'ta yani olması gerekenden yüksekte çalıştılar.

Çarpan 44
    BCLK 104

İşlemci : 4576Mhz (1.4V tepe değeri)
    Ram : 1940Mhz (1.65V) (9.11.10.28 - 2T)
    GPU : 950Mhz (1250V)

Güç kaynağı ya da donanımsal bir sorun yok sanıyorum. Sürücü sorunu olabilir!?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 11 Mayıs 2012; 17:19:33 >

• kombustor açıkken bi ss alıp koyabilirmisin
  • Ram Voltajını biraz daha düşürdüm (1.55V - anakartın seçtiği 1.50V zaten) ve 1 saat üzeri Prime95 ve beraberinde 3Dmark2011 Extreme çalıştırdım sorunsuz. Ancak yine de BF3 çöküyordu.

Daha önce yaptığım stabilite testlerinde 920-1375 ve voltajsız çalıştırmışım. Ben de bu değerlere aldım ve BF3'tan Ultra seçtim ve Motion Blur'u kapattım. 45-50 Fps arası oynadım (oynuyorum) henüz bir sorun yok. Yarım saat üzeri oldu.

Düzenleme : O kadar Ultra oynadım, sonra auto'ya aldım 5 Dak. sonra gitti :) Saçmalık... O kadar yükleniyorum sisteme göçmüyor, tek bir oyun açıyorum göçüyor. 12.4 deneyelim bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 11 Mayıs 2012; 22:27:49 >
  • Sürücü güncelledim. Hot Pursuit kilitlenmedi. Crysis 2 kilitlendi. MW3 kurdum, her şey OC 40 dakika oynadım kilitlenmedi. BF3 kaldırıp kurdum, normal değerlerde oynadım kilitlenmedi. Prime95 ve 3Dmark 2011 Extreme kilitlenmedi. DX11 ile ilgi bir saçmalık mı var acaba. Zira Cryss 2 ve BF3 DX11
  • PSU yada diğer bileşenlerde sorun yok belliki, pc ye işkence etmeyin artık. Ya oyunlarda bir sorun vardır ya da sürücü kaynaklıdır.
  • eğer gpu'ya çok yüklenirseniz ve voltaj yeterli gelmezsse sesin devam etmesi ve görüntünün gitmesi gibi bir durum yaşamanız normal benimde başıma çok geldi 50-100 mhz için voltaj verip zoralamaya bence hiç değmez
    ekran kartını varsayılan ayarlara çekip deneyin olmadı mod varsa modu iptal edip varsayılan ayarları deneyin ve bencede artık daha fazla bilgisayarınıza işkence etmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 12 Mayıs 2012; 14:42:45 >
  • Limitlerimi görmeye çalıştım ve sanırım oyunlarla ilgili bir sıkıntı var. Zira az önce Furmark işkence testi ve prime95'i birlikte 30 dakika çalıştırdım göçmüyor.

Teşekkürler.
  • quote:

Ayrıca bu işlemci 95 W, yani amd'den daha düşük olması lazım? O yanlış hatırlamıyor isem 125W olması lazım.

bu dediginiz TDP yani isinma ile ilgilidir guc cekme farkli bir olaydir.2600k'yi 4.6 ghz yaptiginizda 185w cekiyormus bir yerden hesaplattim.4 ghz amd dediginiz 965 miydi onu 4 ghz yaptiginizda 170w cekiyormus daha dusuk degil yani mevcut islemci.

bazi oyunlar bazi oc degerlerinde hata verebilir.yaptiginiz bir oc 10 uygulamada hata vermese bu stabil demek degildir oyunun biri cikar hata verir.ben asus 6850 kartimla voltajsiz 950 mhz cakilan program gormezken msi 6850 kartimi voltajsiz 930 mhz avp gibi testleri alirken dmc4'te kesinlikle cakiliyor 900 mhz'ye kadar test aliyordu yani genelleme yapmak dogru degil baskalarina bakip.biraz karttaki veya islemcideki oc'yi kisarak deneyin oyunda sorun derken eminim stokta sorunsuz calisiyordur.oyunun oc ile ilgili bir sorunu var diyelim ona.

• Orijinalden alıntı: cybernoid

Gerçek bir işkence testi uyguladım, kesintisiz 25 dakika.

Önce prime95'i açtım ve 5 dakika yüklendim. Altta çalışırken 3Dmark2011 açtım ve Extreme moduna getirip işlemci testlerini devre dışı bırakarak 4 grafik testini uyguladım;

Bu işlem biter bitmez Unigine Heaven 3'ü açtım ve her şeyi extreme moda alıp, prime95 çalışmaya devam ederken çalıştırdım;

kart sıcaklığı 70 dereceyi geçmedi. İşlemci 84 dereceyi gördü.

ardından prime95 çalışırken OCCT'yi açıp 3 dakika grafik kartına işkence yaptım. Bana mısın demedi. Hemen ardından Kombustor'ı açtım ve farklı modlarda 1-2 dakika çalışıtrdım. Ve prime95 çalışırken Kombustor ile işkence testi uyguladım tekrar (tüm testlerde 1920 x 1080) diğer monitörde de sıcaklık ve hızları takip ettim. Yani çift ekranda aktifti, sıcaklık 4-5 derece farkediyor tek ekrana göre. Ve bu şekilde tam 25 dakika boyunca devam etti.

Hem işlemci hem de ekran kartı ve bellekler çekebilecekleri en yüksek gücü çekmişlerdir sanırım. Zira OC ayarlarını biraz değiştim ve bellekler 1.65V'ta yani olması gerekenden yüksekte çalıştılar.

Çarpan 44
    BCLK 104

İşlemci : 4576Mhz (1.4V tepe değeri)
    Ram : 1940Mhz (1.65V) (9.11.10.28 - 2T)
    GPU : 950Mhz (1250V)

Güç kaynağı ya da donanımsal bir sorun yok sanıyorum. Sürücü sorunu olabilir!?

görüldüğü üzere işlemciyi pert etmissin. eger işlemcin x4 965 ise bu linkte yazan işlemci özelliklerine bir göz atmanı tavsiye edeceğim. Zira işlemci sıcaklığı 84 derece yazmışsın. linkte maximum 62 erece yazıyor.
    http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=617&f1=&f2=&f3=&f4=&f5=&f6=&f7=&f8=&f9=&f10=&f11=&f12=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyn2802 -- 13 Mayıs 2012; 16:26:55 >

• üstteki arkadaş haklı 3d mark'a göre konuşursak i7-2600K 'nın tcase değeri 72.6 derece verilmiş 78 derecede sıkıntı olması normal görünüyor.(http://ark.intel.com/products/52214)
    o kadar oc yapmışssınız o işlemci sizin elinizden çok çekmiş öyle anlaşılıyor eğer bu sıcaklıkta uzun süreler prime95 vb testler aldıysanız geçmiş olsun
    işlemcinizde ileride oluşabilecek stabilite sorunları için ilk adımı atmış oldunuz tebrikler...
  • @hsyn2802 Yanlış anlamışsın hocam :) O eski işlemci. AMD olan eski, bu test yeni işlemciye ait. i7 2600K kullanıyorum şu an. AMD olan 55 dereceyi hiç geçmedi

Şu an 35 derece i7. Oyun esansında 50 derece civarlarında oluyor. İşlemcide sıkıntım yok. Ayrıca yabancı sitelerden daha önce baktığımda 80 dereceleri görebiliyor işlemci. Ki bu değer normal yazılımlarda ulaşabiliecek bir değer değil zaten.

Örneğin Sony Vegas'ta render alırken değerler; o kadar zolanmıyor yani. Ben de her gün işkence testi yapmıyorum zaten :)

Maksimum 72 görüyor, ki anlık.

http://superuser.com/questions/239230/what-is-a-normal-safe-temperature-for-an-i7-2600k-cpu

http://www.overclockers.com/intel-i7-2600k-sandy-bridge-review

3D Mark Vantage sonuçları : 810 - 950

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 12 Mayıs 2012; 18:40:04 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.