Şimdi Ara

kavşakta yapılan kazada %100 kusur bana verilmiş (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
32.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bizim burda kavşağa kim hızlı girerse yol onundur . Hatta iki taraf da birbirine keskin bakışlar atıp gaza biraz daha basar kavşak noktasına doğru gelirken , kim korkup ayağını gazdan çekerse o kaybeder . Bir nevi rulet yani yada poker mi desem
  • BU çizimde A aracı suçlu, B aracı geçerken, A aracı direkt beklemeden hızlıca geçip bindirmediğini nereden bilelim? Çizime göre, A aracı gelmiş arkadan vurmuş ve suçlu.

    Amerika'da bir kavşakta geçiş sırayla oluyor, herkes kavşakta durmak zorunda bir kere. Duruyorsunuz, önce ilk gelen geçiyor, sonra öbürü falan sıralı, ben o sıraya hiç uymadığım için bana hep korna çalarlardı, bir süre sonra sıkılıp ben de o sıraya uymaya başlamıştım Başak bir güzellik daha var, sağa kırmızı yansa bile yol boş olursa geçebiliyorsunuz.

    DHL araçları hiç durmamak için, routelarını özel sağa dönecek şekilde çizerler ve asla sola dönmezler... Sağdan dönmek için gerekirse yolu uzatırlar... Acayip bir lojik var adamlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 7 Aralık 2013; 13:40:43 >




  • B aracı sağdan gelene yol verecek olay bu kadar basit.Geçme hakkı A nın.Kavşağın içinde dışında olmaz.Sağdan gelene bakmayıp hızlı bir şekilde kavşağa girilirse zaten her zaman kavşak içinde olunur ve hızlı gelsin gelmesin biri size çarpabilir.
  • İşte bu yüzden kavşaklarda hızı azaltarak yada durarak geçiyorum,ülkemizde haklı bile olsan bir anda böyle bir şokla karşılaşma ihtimalin çok yüksek
    oluyor.Geçmiş olsun tekrar
  • Mahalle arası da olsa bazı yolların geçiş üstünlüğü var. Cadde tanımlı olabilir o yol .
    İş yerimin yakınında sık sık kaza oluyor bildiğin mahalle arası kavşak lakin bir taraf cadde olarak geçiyor diğeri caddeyi kesen sokak gibi. O nedenle hep caddeden gelen haklı oluyor.
  • Dilara519 D kullanıcısına yanıt
    B aracı %100 suçlu, kavşağın içindeki aracı beklemeniz gerekirdi. geçmiş olsun
  • Dilara519 D kullanıcısına yanıt
    Size vuran arac hatali. Sonucta siz ona degil o size vurmus. Cizime gore siz kavsaga daha once girmissiniz. O kavsak icinde sizin yarida kalan gecisinizi beklemesi gerekirdi. Bahsi gecen kural sizin kavsaga girmeden onceki durumunuz icin gecerli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kavşağa giren aracın ana yoldan gelen aracı beklemesi gerekir. Hatalı d tarafı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukardaki cvpları görünce kazaların neden olduğu anlaşılıyor, kavşaktaki araç beklemez kavşağa yaklaşılırken yavaşlanır kavşağın içindeki araca yol verilir.
    kural tanımaz zihniyetin görüşü ben hızlı geliyorum duramam kavşak içindeki beklesin, yok öyle bir dünya. B aracı burda komple hatalı. ilk olarak durup kavşakta onu bekleyen diğer araca(D aracı değil diğer bekleyen) yol vermeliydi.
  • Geçmiş olsun, büyük kaza atlatılmış, ölümle sonuçlanabiirdi. Her zaman yazdığım "ülkede önce yollar kurala uymuyor" tespitinin kötü bir sonucu. Çok daha kötüleri de oluyor.

    Uzaktan ve önceden işaretleşmek modern (hızlı) trafiğin temelidir. Buradaki işaretlerden yola çıkarak burası kontrolsüz ana yol/tali yol kavşağı mı, bekleme ceplerinin olduğu bir dönüş adası mı, yoksa dönel kavşak mı söylemek mümkün değil. Buraya yaklaşan üç farklı sürücü pekala üç farklı şekilde yorumlayabilir.

    Yani işaretleme çizimdeki gibiyse bu kavşakta kaza olması beklenen bir durum. Eğer tabelalar da eksikse hatanın büyüğü belediyede.

    Eğer burası kontrolsüz bir kavşaksa: Bekleyen ve D aracı hatalı. (Bu hızlara da bağlı ama D aracı sağdan geleni kontrol etmemiş gibi duruyor).
    Eğer burası bekleme cebinin olduğu bir dönüş adasıysa: D aracı hatalı (B aşırı hızlı değilse).
    Dönel bir kavşaksa: Bekleyen ve B aracı hatalı.

    Yol çizgileri her durumda hatalı ve eksik.




  • 46 plaka aracın geldiği yerde yol ver levhası var.
    Bu arada çizim harika çizen poliste yetenek varmış.
  • Dilara519 D kullanıcısına yanıt
    Zamanaşımına uğramadan itiraz edin bence.

    Kaba hesaplar çok yanılabilirler ama mesafelere göre pek aşırı hızlı görünmüyorsunuz (*). Orada bekleme yapan araç da hatalı.

    Burası kontrolsüz, üstelik de tali yolun belli edildiği bir kavşakmış. Son halde:
    quote:


    "Eğer burası kontrolsüz bir kavşaksa: Bekleyen ve D aracı hatalı. (Bu hızlara da bağlı ama D aracı sağdan geleni kontrol etmemiş gibi duruyor)."
  • Dilara519 D kullanıcısına yanıt
    Hocam ehliyet alırken bir kitap oluyordu onu hiç mi okumadınız? Forumda da kuralları bilen pek yok herhalde.
  • bazı yorumları okudukça gerçekten de hataların neden olduğu anlaşılıyor. Allah kazasız sürüşler nasip etsin hepimize...
  • Bende dün Arkadaşımızın kazasına çok benzeyen bir kavşakta kaza yaptım. Şu ana kadar hhepinizin ortak fikri olan kavşakta bulunan araç sağından gelen aracın önce geçişine izin verir kuralına uymayan bir bayan sürücü tarafından aracımın ön ve arka kapısında ciddi hasar oluşturdu. Bayan sürücü hatalı olduğunu benim sağdan geldiğimi görmediğini kabul ederek Tutanakta ki düşünceler kısmına ben çarptım şeklinde bir cümle ilave ederek imzaladı.
    şimdi aracım eksper bekliyor. Bu durumda bana kusur vermeleri sanırım mümkün değil. Değil mi?  kavşakta yapılan kazada %100  kusur bana verilmiş kavşakta yapılan kazada %100  kusur bana verilmiş kavşakta yapılan kazada %100  kusur bana verilmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captainmemo3 -- 10 Kasım 2016; 14:3:59 >




  • captainmemo3 C kullanıcısına yanıt
    mümkün değil. Kusurlu olan bayan.

    hatta şöyle söyleyeyim, siz ona tam ortadan çarpsaydınız da hatalı o olurdu. Daha yeni arkadaşımın başına geldi. Tam sağ ortadan vurdular. kusuru da bizim arkadaşa verdiler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.