Şimdi Ara

Volkswagen Kafer-Beetle-Tosbağa-vosvos-tostos...| Almayı düşünüyorum yardım lütfen ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
4
Favori
29.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abilerime kardeşlerime selamlar

    Üniversite 2. Sınıf öğrencisiyim. Tahminimce 3 aya kadar paramı tamamlayıp Volkswagen 1302-1303-1303s-1303 Big-1500-Pre model araçlarından birini almayı düşünüyorum.

    Öncelikle belirteyim. Kendimi bildiğimden beri vosvos hayranıyım. Benim için bir arabadan daha fazlası olacak. Sizlere "vosvos mu alsam yoksa favorit mi" demiyorum. Bu şekilde algılamayın lütfen

    Sizlerden rica ediyorum, lütfen sorularımı cevaplayın, bana rehber olun




    Bu yaşıma kadar kendimi bildim bileli bir hayranlık, bir sevgi.. Çocukken oyuncak vosvoslarla oynardım, okula başladıktan sonra resim derslerinde hep arabalarım kaplumbağa gibiydi. Liseye geldim, derslerde hep vosvos çizdim. Yandan, önden, arkadan, 3d.... Adeta tapıyorum. Üniversitede derslerde bu arabayı anlattım. O kadar iyi bir sunum yaptım ki ingilizcem AA geldi. Söz konusu vosvos olunca şimdi de iş hayatıma atılıyorum. 3000 Tl biriktirmem halinde babam üzerini tamamlayacak ve 5-6bin Tl ye bir vosvos alacağız. Ruhsatı üzerime olacak, plakası özel olacak, her şeyden önemlisi benim bir vosvosum olacak İnsanı 20 yaşında iken bile 5 yaşındaki çocuk kadar sevindirebilen bir alet bu.. :) Ben sizlere birkaç soru sormak istiyorum;


    • Bu arabalar, aylık net 600 lira geliri olan, ailesiyle beraber yaşayan bir öğrenciye yük olur mu ? (Bu zamana kadar haftalık 50 lira alarak geçinebiliyordum.)
    • Şehir olarak ufak bir şehirdeyim (Kütahya). Evimizden çarşıya ve iş yerime mesafemiz 2.5km, okuluma 13.6km. Bu araba haftada 2-3 gün okul ve devamlı çarşıya gitmem için ne kadar yakar? (Okul yolu ile çarşı aynı yolda. Okula gitmek için çarşıdan geçiyoruz. Yani haftalık 76km civarı yol.)
    • Normal hava şartlarında (ilkbahar-yaz-sonbahar) lpgli olarak yakıtı, şehir içi tasarruflu ve devirsiz kullanarak ne kadar olur?
    • Bu arabalarda ikinci el alırken (vosvos için ayrıca) dikkat etmem gereken çok önemli noktalar neler ?
    • En başta saydığım modellerde, modelden modele farklılıklar neler ?
    • Bu arabaların hangi modelini almalıyım. Kaç senesi otomobili olmalı?
    • 40 yaşını geçen arabalar antika segmente geçiyor. Yıllık 90 lira vergisi olan bir vosvos, 41 yaşına geldiğinde çok pahalı vergileri olan bir burjuvaya dönüşecek mi ?
    • Hava soğutma sistemli olmasının ne gibi zararları/yararları var ?
    • Sizce kaportası-motoru yapılı-bakımlı bir vosvos mu almalı, yoksa hurda alıp kendim mi uğraşmalıyım? Hangisi daha ekonomik olur?
    • İç koltuk ve döşemeleri kendim yaptırmak istesem kaliteli bir işçilikle toplam maliyeti ne kadar tutar?
    • Bu arabaların LPG sistemi ne kadara mâl olur?
    • Ön camında ve arka camında kelebek cam gibi açılmalı sistem hangi modellerinde var? Bunların olmadığı bir model alırsam yaptırmam mümkün mü? Ne kadara mâl olur ?


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Arabayı alana kadar bu konuyla ilgim yüksek olacaktır. Bu esnada karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde birebir bilgi paylaşımında bulunmak çok güzel olur. Alınca da fotoğrafları buraya koymak nasip olur inşallah . Her detayı anlatacağım, beni sabırla dinleyen forumdaşlar arıyorum. Umarım beni sabırla dinleyen ve sabırla bildiği soruları cevaplayan birkaç ağabeyim çıkacaktır. Sonsuz saygılarımla..

    Şimdiden teşekkür ederim







  • Gece Gece Biraz Çokmu Sordun NeNormal Bişey Alıp Zevkime Göre Düzenlicem Dersen Bütçe Biraz Problem Yaşatabilir Ama,Hayaller İçin Değer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-1974-model-1303s-vosvos-cok-temiz-ve-masrafsiz-85255949/detay

    Bu Güzelmiş,Çok Şeker Araba Ya

    gerçekten çok güzel ve en sevdiğim renklerden birisi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-klasik-araclar-klasik-otomobiller-1974-model-1303s-vosvos-cok-temiz-ve-masrafsiz-85255949/detay

    Bu Güzelmiş,Çok Şeker Araba Ya

    cidden çok güzel bu




  • Vosvosdan anlamam ama şuna rahatlıkla yanıt verebilirim.

    quote:

    Bu arabalar, aylık net 600 lira geliri olan, ailesiyle beraber yaşayan bir öğrenciye yük olur mu ? (Bu zamana kadar haftalık 50 lira alarak geçinebiliyordum.)


    Etme eyleme, araba senden çok para yer buna emin ol kardeşim. Hevesini anlıyorum, ben de o yollardan geçtim. Baba arabasına benzemez ruhsatı eline almak. TuvTürk muayenesi, egzos muayenesi, sızdırmazlık muayenesi, bakımı, yolda kalması, yakıtı, vergisi, cezası(yemem deme sakın), park ücreti, beni şuraya at hele hacı diyenleri hepsi başını ağrıtacak.

    En basitinden bir arıza verecek aracın 3 gün yaptıracak yer arayacaksın, herkes başka bir şey zırvalayacak, sanayicilerden tiksineceksin, özel servisler gözünün içine baka baka seni kazıklayacak, her pompaya gittiğinde kendini mal gibi hissedeceksin evrenin en pahalı yakıtını alırken, değmez.

    Şart değilse araç sahibi olmak sana, bu gelirle bence uzak dur otomobilden, vosvos da olsa masrafı boyundan büyüktür.




  • bu güzeli geç al kaportacıya götür baktır içine dışına , 6bin liraya aldığın arabada kaporta masrafı çıkarsa en kötü 2500liraya kaporta boya yaptırırsın ki çoğunun koltuğu döşemeyi kaldırınca küflenmiş olduğunu görüyosun dikkat et yeter biraz alırken
  • bir heves seninki anliyorum yüreginin sesini dinle.
  • Isteyim ve mobildeyim ama bildiklerimi yazayim. Bu arabadan arkadasimda var 1303 modelini kullaniyor, bir kere sikayet etmedi,arabayi yasli bir amcadan almisti bakimsiz bir seydi parasinin yettigince bakimini yaptirdi oda universite ogrencisiydi ve gelir duzeyi 1000 tl civari idi ,tamam bir kac kere yolda biraktigina sahit oldum ama hep cocugun zaten bildigi hatalardi ve yolda birakacagini biliyordu elbet hala satmadi duruyor su anda asker kendisi aralarinda duygusal bir bag olustu, en cok aklimda kalan cok yakiyor olmasiydi gercektende cok yakiyordu birde surekli yag koymasiydi ama parca sikintisi hic cekmedi her aradigini hemen ucuza buldu.ve en onemlisi insanlarin ilgisini pahali bir spor otomobilden daha cok cekiyordu, cocuklar parmaklariyla gosteriyordu , arkadasim askerden gelince bagdat caddesinde gormeye baslarsiniz. Tavsiyem suki bu arabayi almaya karar verirsen arabadan anlayan birine degilde bettle dan anlayan biriyle kararini ver ... hatta facebook ta unlu bir cocuk vardir konusmuyorum tanimiyorum ama hayraniyim, can öz diye aratirsan sari beetle a yaslanmis pozu cikar o cocuk surekli beetle tamiri isiyle ugrasir.Son aldigim bilgiye gorede dun antalyadan istanbula gelmis bulusma var diye :-)




  • Sizin durumunuzun aynisini yasadim. Sabahlara kadar vosvos arastirdigim zaman oldu. Herkese sordum. Bilende konustu bilmeyen de. Kimisi cok fazla yakar dedi kimi surekli bozulur dedi. Hic kimseye inanamadim birde olumsuz yorumlar moralimi bozdu. İnternete baktim arabalar hep curuk carik. Orjinallerde cok istiyor. En sonunda bir tane vos vos sahibi buldum. Baktim adam lpg taktirmis. Zaten kucuck araba. Ama cok yakıyor. Aslında cok degil o araca gore ama bizim benzin alisimiza gore cok. Lpg ile sorun olmuyor yakit konusu onu soyleyebilirim. Motorlari eski oldugu icin komple elden gecmesi lazim. Kapirtası da keza oyle. Yani arabayi 5 e alsaniz illaki 5 bin lira daha masraf etmeniz gerekiyor. Toparlanmasi icin

    Hepsine tamam dedik bu seferde park yeri sikintisi cikti. Hazirda 2 arac var bir tanesini daha garaj almadi.o araci yaptirdiktan sonra sokaga da birakamazdim. ( sabaha bulamam falan ;) ) bu yuzden ben vazgectim. Ve motor a yoneldim. En azindan farkli bir his motorculukta. Kendime uygun motor bakiyorum simdi ;)

    Yani size tavsiyem alinmasina alinir. Komple bakim gordukten sonra aylik 600 lira alan birine fazla fazla yeter onu soyleyebilirim bize. Koparsa gaz teli koparmis. Onu da siz takabiliyorsunuz. Sorun kalmiyor. Soru sorarsanız ictenlikle cevaplarim.




  • kardeş bence yeni beetle al masrafsız yeni kasası gelicek türkiyeye.orjinaline bağlı modern bir tasarım yapmış VW
  • yav arkadaş 5bin liraya alacagın araçtan ne hayır gelir bide vosvos alacam diyosun = )

    3 arkadasımda var vosvos ikisi 66 pre kasa biri bus t2a modeli bu arkadaşların başka arabalarıda var ve bu vosları devamlı kullanmıyorlar.

    o halde bile 3üde habire para harcıyorlar = ) arabanın bi yeri düzelse diger tarafı yamuluyor... sen devamlı kullancam diyorsan hiç bulaşma...

    çok paran varsa uğraşıcam diyosan al yoksa hiç bulaşma pişman olursun... 5 bin alacagın araba 1 senede sana 5 bin masraf acacak ayrıca bunlar yakıtı yakmıyor içiyor... günümüz 1.4 araçları ile arasında yakıt olarak 3 kat fark var.

    birde işin şu yanı var bunlara lpg onayı vermiyorlar... onuda kafana koy yani... benzinci ile ahbap olursun sonra.
  • Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ediyorum Ciddiye alıp cevap vermeniz beni çok mutlu etti. Yorumlara cevap niteliğinde birkaç şeyden bahsedeyim.

    Ben çarşıda bulunan Orduevinden yararlanabiliyorum, otoparkını kullanabiliyorum. Ayrıca çalıştığım yer çarşının göbeği ve alt katında kocaman ve bana ücretsiz park yeri olan bir AVM. Aynı şekilde evimiz de lojmanda, güvenli ve geniş bir kapı önümüz var. Park konusunda sıkıntım yok kısacası..

    LPG onayı konusu kafama takıldı. Onay vermiyorlarsa nasıl ruhsata işli vw'lar var ? Bu konuda kesin ve net bilgisi olan var mı ?

    @onboardx param olsa da almam hocam, alternatif model tavsiyesi istemiyorum, benim bir vosvosum olmalı

    @ K.B.R.O Kütahya gerçekten çok soğuk bir yer. Sadece 3-4 ay motora binilebilir. O yüzden motor almayı düşünmüyorum. Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun

    @ aykutkk Facebooktan dediğiniz arkadaşı arattım ama bir sonuca varamadım. Ayrıca tavsiyeleriniz için sağolun

    @ L.J Masraflar konusunda vergi ve muayeneler babamdan. Aylık 50 lira gaz da babamdan. Eğer winwin ticket geçen bir benzinlik bulursam 150 lira daha artı yakıtım olacak. Ufak tefek masraflar 2006 TDCi Focus ta da oluyor, o kadarına boyun eğmek lazım sonuçta hemen hemen 40 yıllık araçlar..




  • Cevap bekliyorum
  • hocam insanoğlunda hep bi heves olur ilk başlarda.bi alsam onu uff neler yaparım filan der ama o şeyi alıp kullandıktan sonra bıkar... tamam seviyosun iyi güzelde başını ağrıtır vosvos.masraf çıkartır.sonuçta 30 -40 yıllık araba bu.yerinde olsam bütçen 6-7 bin ise gider uno alırım.yada başka bir tercih ama karar senin tabii



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genccocuk61 -- 13 Mayıs 2012; 11:12:40 >
  • Haftalık 50 TL.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Keen Eddie

    Haftalık 50 TL.

    Pardon anlamadım ?
  • ufak ufak da masraf edersin  Volkswagen Kafer-Beetle-Tosbağa-vosvos-tostos...| Almayı düşünüyorum yardım lütfen ? böyle de olabilir :)
    vosvoslar sevimli arabalardır. temizini bulursanız iyi olur, hayırlı olsun
  • Diger forumdaslarin temkinli yanitlarina katiliyorum: En yeni araclar bile surekli masraf kapisi, boyle bir aracta mutlaka daha fazlasi ile karsilasacaksiniz. Zaten sinirli butcenize ciddi yuk getirecektir.

    Bununla birlikte: Ilandaki arac temize benziyor. Bu tur bir araci Vosvos ustasinin tavsiyesi sart olmak uzere alip bir sure deneyebilirsiniz. En azindan bir hayalinizi gerceklestirmis olursunuz. Baktiniz masraflara yetisemiyorsunuz, elden cikarirsiniz. Sonucta Vosvos'un kemiklesmis bir merakli kitlesi var. Alim-satim surecinde cok buyuk zarara ugrayacaginizi sanmam. Bu yaslarda olup da "son sahibi olursunuz" diyemeyecegimiz ender araclardan biridir Vosvos. Yasadiginiz yaninizda kar kalir. Pisman etmez yani...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Keen Eddie

    Haftalık 50 TL.

    komik olan nedir ? 50 lira size gülünç mü geldi yoksa ????
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.