Şimdi Ara

Ubuntu işletim sisteminin pazar payı artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  •  

    En popüler Linux dağıtımı olan Ubuntu'nun pazar payı artıyor. İşletim sisteminin arkasındaki isim olan Canonical'da başkan yardımcısı Chris Kenyon'ın açıklamasına göre Ubuntu işletim sisteminin global bilgisayar pazarındaki payı %5 seviyesine yükselecek ve geçtiğimiz yıl 8-10 milyon seviyesinde olan satış rakamının iki kat artarak 18 milyon seviyesine yüksekeceği ifade edildi.

     

    Quantal Quetzal kod adını taşıyan Ubuntu 12.10 sürümü için Oakland, Amerika'da düzenlenen Geliştiriciler Zirvesi'nde Chris Kenyon, bu yıl içerisinde Çin'de bir ofis açacaklarını ve Amerika pazarında Ubuntu işletim sistemine sahip sistemlerin yeniden Best Buy'da satışa sunulacağını da açıkladı. 7 Mayıs'ta başlayan Ubuntu Geliştiriciler Zirvesi 11 Mayıs'a kadar devam edecek. 







  • O %5'in icerisindeyim ve mutluyum. :)
  • Ubuntu çok güzel bir işletim sistemi ama internetiniz sınırsız değilse ve normalde kullandığınız miktar fazla ise faturaya kötü yansıyor Ubuntu. Çünkü uygulamalar, güncellemeler derken herşeyi kurmak için internet gerekiyor. Bir zamanlar kullanıyordum birkaç ay içerisinde internetimin sınırsız olmasıyla tekrar kurucam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sfaunl



    O %5in icerisindeyim ve mutluyum. :)




    Win7 alışkanlık yaptı. :)
  • Ubuntu güzel bir sistem. Aslında linux kullanan kemik kesimden çok, günlük kullanım için özel ihtiyaçları olmayan insanlar bu sisteme yönelse ve yıllık belli bir satış rakamı yakalansa belki de markaların da bu sisteme verdikleri önem artacaktır. Şu an için Ubuntu'lu cihaz satan en çok bilinen iki marka var. Biri Dell (ki en son Microsoft'un baskıları yüzünden sorun olmuştu. sonra ne oldu bilmiyorum) bir diğeri de özellikle Avrupa pazarına hizmet eden System76. Özellikle System76 bu konuda çok meşhur.
  • Söz konusu geliştiriciler zirvesine Electronic Arts da katıldı ve EA oyunlarının Ubuntu için versiyonlarının hazırlanacağını açıkladı. Sanırım Origin'in Ubuntu versiyonunu hazırlayıp, o platformdan oyun satacaklar. Bir süre önce Steam'in de Linux sürümü için çalışmalara başladığını hesaba katarsak işlerin Ubuntu ve diğer Linux türevleri için iyiye gittiğini söyleyebiliriz.

    Ben yaklaşık bir yıldır sadece Ubuntu kullanıyorum. Açık söylüyorum, kazma Windows'la heba olmuş zamanıma üzülüyorum.
  • Ubuntu hoş bir sistem, çoğu bilgisayar kullanıcısı için de yeterli. Zaten korsan gibi bir olay olmasa çoğu insan windows'a o kadar para vermez. Sonuçta çoğu insanın bilgisayar hayatı facebook'tan ibaret. İnternet'te gezinme ve dizi film izlemenin dışında başka bir şey yapmayanlar için işletim sisteminin aşırı bir önemi de yok bence.
    Bunun dışında şimdilik Windows'a rakip olabilecek çapta bir sistem değil. Çıkıp da ondan daha iyidir demek en iyi tabiriyle fanatiklik derecesinde Microsoft düşmanlığıdır, hiç bir elle tutulur gerçekliği yoktur. He umarım ileride onun kadar sağlam işler yaparlar da rekabet kızışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaLeNDiL -- 8 Mayıs 2012; 21:13:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: danGerfuLL

    quote:

    Orijinalden alıntı: sfaunl



    O %5in icerisindeyim ve mutluyum. :)




    Win7 alışkanlık yaptı. :)

    Zamanla gecer.
  • güzel bir sistem evet fakat açık kaynaklı sürücüler için donanım detayı paylaşmayan kendi geliştirdiği sürücüleri sorunlu olan donanım üreticileri var.Çoğu eski model için windows sürücü desteğini kesen AMDnin gelin siz birde linux sürücülerini düşünün.
  • 3 yıldır kullanıyorum. Basit, güvenli, hızlı ve özgür. Korsan derdim yok. Bir programa ihtiyacım olduğunda da 2 tıkla kurup işimi görebiliyorum.
  • Aslında sürücü program bulmak vs gibi sorunlar olmasa kesinlikle linux kullanırım ama bu sorunları bir türlü aşılmadı ve de oyunlarda var tabi
  • Bir dönem bende kullanmıştım, tam her şey yolunda gidiyor derken olmadık bir yerinden arıza çıkıyor, bir türlü tam halledemediler şu stabilite olayını.
  • ubuntu 11i bir süre kullandım, açıkçası performansı beni tatmin etmedi. tarayıcıya basıyorum tepki vermiyor gibi duruyor açılması 5-6 sn sürüyor. windowsda 1 sn bile değil
  • deneme amacli USB deb acilan sistemi ara sira aciyorum, internet sayflarini daha hizli actigini hissediyorum, belki windows da kaspersky internet security yavaslatiyor olabilir, ama alismak lazim önce, cok prof. olmasada graik programlari falan kullandigimdan windows 1. tercih olmaya devam ediyor, ama yakin zamanda kurcalamayi seven insanlar linux tabanli isletim sistemleri daha cok kullanacaklarini düsünüyorum...
  • 2-3 gündür Ubuntu kullanıyorum.Windows 7 baya sıktı artık insan farklı şeyler öğrenmek istiyor.Hiç olmazsa virüs korkum yok şu an.
  • Hiç kullanmadın ne yazııkki ama arkadaşalrın yaptığı olumlu yorumlar olumlu bir önyargı oluşturdu bende, açıkcası merak içinde kaldım bir kaç video izledim ve sistem içinde sunduğu farklı çözümler gerçekten çok iddalı, Microsoft'un yılalrdır liderlik koltuğunda oturduğu bu sektörde emin adımalrla rakip olma yolunda ilerleyen bir işletim sistemi görmek ne güzel Ya Rabbim... :))
  • bende bir takım işlerimi yapmak için ubuntu kullanıyorum laptopumda daimi olarak ubuntu yüklü
  • Ubuntuyu kurup denemek isteyen arkadaşlar; korkulacak hiçbirşey yok. Çünkü windows üzerinden program kurar gibi kurup, kaldırmak istediğinizde de "program ekle kaldır"dan program kaldırır gibi sorunsuzca halledebiliyorsunuz.
  • Ben 2005 yılından beri linux kullanıyorum. Bir çok linux sürümü denedim, uzun bir süre pardus kullandım. Şu an ise ubuntu kullanıyorum. Hem evdeki masaüstü bilgisayarımda hemde netbook umda ubuntu yüklü. Gerek netbook um için, gerek masaüstü bilgisayarım için ekstra driver arama ihtiyacı hissetmedim. Bütün donanımlarımı otomatik olarak tanıdı ve hepsi gayet stabil çalışıyor.

    Netbook umda hem win7, hem de ubuntu yüklü. Masaüstü bigisayarımda da hem win7, hem de ubuntu yüklü. Fakat win7 ye, zorunlu haller dışında hiç uğradığım yok. O zaorunlu hallerde, Mikrosoft ırkçılığı yapan bazı web sitelerini ve programları kullanmak zorunda oluşluğumdur. Ama bütün samimiyetimle söylüyorum, win7 kullanmaktan haz almıyor, aksine bir an önce işimi bitirip ubuntuya dönmek için can atıyorum.

    Ubuntu, genel performans olarak kesinlikle win7 den daha hızlı.
    Ubuntu, kesinlikle win7 den daha stabil.
    Ubuntu, kesinlikle win7 den daha güvenli.
    Ubuntu, kullanım kolaylığı ve programlarının basitliği olarak win7 den kesinlikle daha iyi.
    Ubuntu, overclock yapanlar için, daha yüksek overclock değerlerinde stabil çalışabilme potansiyeline sahip. (Ben overclock tutkunuyum.)
    Ubuntuyu dilerseniz flash belleğinize kurup herhangi bir bilgisayarda kullanabilirsini. Windows ta bu mümkün değil.

    Linux u insaf nazarıyla deneyip bir süre kullanmamış olanlar, linux hakkında yorum yapmasın...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilelebet
    Ubuntu, genel performans olarak kesinlikle win7 den daha hızlı.
    Ubuntu, kesinlikle win7 den daha stabil.
    Ubuntu, kesinlikle win7 den daha güvenli.
    Ubuntu, kullanım kolaylığı ve programlarının basitliği olarak win7 den kesinlikle daha iyi.
    Ubuntu, overclock yapanlar için, daha yüksek overclock değerlerinde stabil çalışabilme potansiyeline sahip.

    kişisel fantezi ve yorumları bir kenara bırakır
    bilimsel benchmark test sonuçlarını sunarsanız
    daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.