|
SPQR.Octavian -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (10 Mayıs 2007; 0:47:11)
|
şu anda evimde usr 9105 modem kullanıyorum ve dizüstü için de modeme ayrı olarak airties mini access point taktım. problemim şu, masaüstü ile u-torrent'i açıp bişeyler indirmeye başladıktan bir süre sonra adsl bağlantım gidiyor, ama şöyle gidiyor, sadece masaüstü için. airties ile modemden internete çıktığım dizüstü bilgisayarımda böyle bir sorun yok, o saatlerce bağlı kalsa da internet erişimi gitmiyor. pek çok şeyi denedim, önce programlardan birinden kaynaklanan bir sorun mu acaba diye düşündüm ve baktım, her iki bilgisyarda da aynı programlar var hemen hemen, sadece desktop yakın zamanda formatlandığı için bazı programlar yok. acaba kullandığım pc-cillin internet security mi yapıyo diye baktım, dizüstü ile masaüstünün firewall ve diğer ayarları aynı. sonra u-torrent'in aynı versiyonlarını yükledim ama dizüstünde çatır çatır saatlerce çalışan program masaüstünde bi süre sonra bağlantı yüzünden duruyo. daha sonra acaba fiziksel mi problem diye bakmaya karar verdim ve kabloları kontrol ettim, hatta 1 tane yeni kablo yapıp iki bilgisayarda da denedim. problem yoktu, ancak şunu farkettim, usr9105 modemin üzerinde birinci porta masaüstünden gelen rj-45 takılı, o kablonun ucunu başka bir porta takınca yeni taktığım portun ışığı yanmıyo, ama dizüstünden kablo takınca ya da airties access point'in kablosunu takınca portun ışığı yanıyo. modemin ayarlarına girip ARP tablosuna sabitlenip sabitlenmediğine baktım ama sabitlenmiş bi MAC adresi bulamadım, ayrıca zaten modem resetlenince ARP tablosundaki o değerler de siliniyo. firefox'dan modemin kullanıcı sayfasına girdikten sonra, 1-2 sayfada gezinmenin hemen ardından bağlantının yine gittiğini farkettim, üstelik bu sefer LAN tarafında hiçbir şeye erişemiyodum. airties'ın kullanıcı sayfasına bile giremedim. bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra bağlantı tekrar geliyor ve internette istediğim gibi dolaşabiliyorum. ama ping atmayı denediğimde ne dizüstünü, ne de gateway'i ping'leyebiliyorum. ancak dizüstünden herhangi bir yere pinglediğimde sonuç başarılı. paketlerdeki süreler bile ADSL için oldukça iyi. :D ben sorunun ethernet kartında olduğunu düşünüyorum, ancak sizlerin de fikrini almak istedim. çünkü böyle bir sorunla ilk kez karşılaştım. yardım edebilirseniz sevinirim.
|
|
|
|