Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Internet

Denis_jr -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (23 Şubat 2007; 12:59:45)

arkadaşlar... kablo netten adslye geçicem bu pazartesi... modem için en uygun hangisi olabilir wireless yada normal... hangisini öneriyonuz??? marka olarak fln... güzel bi modem olsunda ne olursa olsun [;)]

mafaky -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (23 Şubat 2007; 13:28:02)

quote:

Orjinalden alıntı: Denis_jr

arkadaşlar... kablo netten adslye geçicem bu pazartesi... modem için en uygun hangisi olabilir wireless yada normal... hangisini öneriyonuz??? marka olarak fln... güzel bi modem olsunda ne olursa olsun [;)]

Güzel kardeşim; şu sorunu sormazdan önce Forum'da araştırma yapmayı bir deneseniz???
Hadi yine son defa söyleyeyim tavsiyemi ama nedenlerini söylemeyeceğim: Kablosuz ise AirTies RT-211, kablolu ise AirTies RT-111.

Prokizya -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (23 Şubat 2007; 15:57:13)

quote:

Orjinalden alıntı: Denis_jr

Geçen sene rt-101 aldım nazar deymesin bağlantıda felan sorun olmuyor.[:'(]

oky_the_one -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (28 Şubat 2007; 1:43:26)

arkadaslar sorun su......emule kullanıorum kısa bi suredir....emuleye ip sabitleyip router ayarını yapıp girdiimde ok sorun yok....ancak 20 30 dk sonra hiçbişey yapmadıım halde high id im low id oluo ...baglantı yavaslıo....sonra cıkıp ip sabitleyip tekrar port ayarlarını yapıorum ancak yine 20 30 dk sora aynı sorun nedir nedendir cozemedim size kostumm....fikri olann?????????

someone74 -> Zyxel Arcor m 200 ( P-660HW T7C) (22 Mart 2007; 23:19:56)

Modeli tam olarak Zyxel Arcos Wlan Modem 200 ama parantez içinde Model P-660HW T7C ( sanırım prestige 660 Hw serisi ) olarak geçiyor ve firmware v3.40 gözüküyor. Ancak kurulum cd si almanca olduğu için bir türlü kurulumu yapamadım :) Ayrıca ingilizce driver bulamıyorum, sadece firmware var. İlgili sitelerde http://www.zyxel.com/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20040812093058&CategoryGroupNo=AC5783AE-9475-41AD-BDA5-0997187F44AA softwareler malesef fransızca ve basit bir çözüm yolu yok mu bunun? 192.168.1.1 menüsü bana ingilizce gözükse neyse ya almanca ya da fransızca :) Yok mu bunun ingilizce versiyonu?

MC GRADY -> Cevap: Zyxel Arcor m 200 ( P-660HW T7C) (23 Mart 2007; 19:59:26)

arkadaşlar nerdeyse 1 ayı geçti kota bilgisine ulaşamıyorum türk telekomun sitesinden giriyordum,girdiğimde işlem hatası vermeye başladı 1.5 aydır[X(]. ne yapacağım

secomen34 -> Cevap: Zyxel Arcor m 200 ( P-660HW T7C) (25 Mart 2007; 0:27:31)

arkadaşlar datron 1030 w wireless modemim var bunda wireless başka birinin bağlı olup olmadığını görücem.başkasının bağlanmasını nasıl engelleyeceğim söyleyebilirmisiniz

burak026 -> Cevap: Zyxel Arcor m 200 ( P-660HW T7C) (31 Mart 2007; 19:34:27)

arkadaslar adsl kullanıyorum ve komsumla paylasıyorum. son zamanlarda maalesef ben internete bağlanamıyorum, ne zaman uyarmaya gittiysem ya ares ya limewire programlarıyla bağlantının hepsini o kullanıyo oluyor. Bunu nasıl engelleyebilirim baglantı yı esit olarak dagıtmak mumkun mu? modemin boyle bı ozellıgı yokmus. bu durum ıcın program veya windows ayarı falan varmı?

NOT: Forum da bulamadım daha once konusulduysa kusura bakmayın

mersinli_arif -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (2 Nisan 2007; 8:58:43)

Arkadaşlar AirTies modem kullanıyorum ama hiç memnun degilim benim baglantı bir gidip bir gelmiyor ya şaka bir tarafa ara sıra bende baglantı sorunu yaşıyorum ama nerden oldugunu anlayamadım bilmiyorum lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler.

furkat -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (2 Nisan 2007; 21:47:37)

merhaba arkadaşlar benim inca modemim var ve ben ethernetten bağlanamıyorum devamlı usb den bağlanıyorum ilk önceleri bağlanıyodum ama sonradan ne olduysa bağlanamıyorum sınırlı bağlantı veya ağ bağlantısı yok diye bir ibare çıkıyo ethernete geçtiğim zaman vede bağlantı simgesinin üzerinde ünlem işareti çıkıyor modemi servise gönderdim ama yine aynı sorun devam ediyo lütfen bana yardım edermisiniz ne yapmalıyım modemin modeli inca IM-251 şimdiden teşekkür ederim [X(]

PRAVADALI -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (10 Nisan 2007; 21:05:56)

Arkadaşlar kullandğım interneti apartmadan başkasıyla paylaşıcam.Yalnız modemim tek portlu değiştirecem.Bağlantıda sorun yaratmıyacak,hızımı fazla yavaşlatmayacak sağlam bir modem önereblirmisiniz?Teşekkürler bekliyorm...

takein -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (29 Nisan 2007; 15:25:40)

Kullanıcı adı : root
Şifre : root

zy77 -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (30 Nisan 2007; 20:42:42)

arkadaşlar basit bi soru sorucam biz 7 komsu 256 sınırsız kullanıyoduk ve pek bir problemimiz yoktu.. 2048 e terfi ettik ve zaman zaman bağlantımız kopmaya basladı.. modem ayar sayfasından reset atınca düzeliyo.. acaba modem bu kadar çok kişiyi bu yüksek hızda taşımıyo olabilirmi bunu öğrenmek istiyorum.. yani modemlerin böyle bir kapasite limiti varmı.. bu arada modam cnet..

SPQR.Octavian -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (10 Mayıs 2007; 0:47:11)

şu anda evimde usr 9105 modem kullanıyorum ve dizüstü için de modeme ayrı olarak airties mini access point taktım. problemim şu, masaüstü ile u-torrent'i açıp bişeyler indirmeye başladıktan bir süre sonra adsl bağlantım gidiyor, ama şöyle gidiyor, sadece masaüstü için. airties ile modemden internete çıktığım dizüstü bilgisayarımda böyle bir sorun yok, o saatlerce bağlı kalsa da internet erişimi gitmiyor.

pek çok şeyi denedim, önce programlardan birinden kaynaklanan bir sorun mu acaba diye düşündüm ve baktım, her iki bilgisyarda da aynı programlar var hemen hemen, sadece desktop yakın zamanda formatlandığı için bazı programlar yok. acaba kullandığım pc-cillin internet security mi yapıyo diye baktım, dizüstü ile masaüstünün firewall ve diğer ayarları aynı. sonra u-torrent'in aynı versiyonlarını yükledim ama dizüstünde çatır çatır saatlerce çalışan program masaüstünde bi süre sonra bağlantı yüzünden duruyo.

daha sonra acaba fiziksel mi problem diye bakmaya karar verdim ve kabloları kontrol ettim, hatta 1 tane yeni kablo yapıp iki bilgisayarda da denedim. problem yoktu, ancak şunu farkettim, usr9105 modemin üzerinde birinci porta masaüstünden gelen rj-45 takılı, o kablonun ucunu başka bir porta takınca yeni taktığım portun ışığı yanmıyo, ama dizüstünden kablo takınca ya da airties access point'in kablosunu takınca portun ışığı yanıyo. modemin ayarlarına girip ARP tablosuna sabitlenip sabitlenmediğine baktım ama sabitlenmiş bi MAC adresi bulamadım, ayrıca zaten modem resetlenince ARP tablosundaki o değerler de siliniyo. firefox'dan modemin kullanıcı sayfasına girdikten sonra, 1-2 sayfada gezinmenin hemen ardından bağlantının yine gittiğini farkettim, üstelik bu sefer LAN tarafında hiçbir şeye erişemiyodum. airties'ın kullanıcı sayfasına bile giremedim.

bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra bağlantı tekrar geliyor ve internette istediğim gibi dolaşabiliyorum. ama ping atmayı denediğimde ne dizüstünü, ne de gateway'i ping'leyebiliyorum. ancak dizüstünden herhangi bir yere pinglediğimde sonuç başarılı. paketlerdeki süreler bile ADSL için oldukça iyi. :D

ben sorunun ethernet kartında olduğunu düşünüyorum, ancak sizlerin de fikrini almak istedim. çünkü böyle bir sorunla ilk kez karşılaştım. yardım edebilirseniz sevinirim.

aNeXiEtY -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (12 Mayıs 2007; 14:33:09)

Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N) Neredeyse tüm modemlerde kullanılabiliyor fakat şuanki modemler N uyumlu olmadıkları için bu yeni nesil özelliği kullanamıyorum.
N destekli modemleri nasıl bulurum. Hepsinin tek tek özelliklere gidip bakamıyoruz ister istemez N desteklimi değil mi diye?
Bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim.

erasersamo -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (16 Mayıs 2007; 17:42:17)

arkadaşlar laptopla komşunun kablolu adsl modemine kablo çekmeden bağlanılabilirmi

kozcivan -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (16 Mayıs 2007; 23:48:13)

eğer komşunun modemi kablosuz ise ve sen şifresini biliyosan girebilirsin.bi de kapsama alanında olacak

sarmatian -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (17 Mayıs 2007; 11:21:51)

Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N) Neredeyse tüm modemlerde kullanılabiliyor fakat şuanki modemler N uyumlu olmadıkları için bu yeni nesil özelliği kullanamıyorum.
N destekli modemleri nasıl bulurum. Hepsinin tek tek özelliklere gidip bakamıyoruz ister istemez N desteklimi değil mi diye?
Bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Türkiye pazarında şu an aşağıda ki iki ürün satılmakta ( Yanlışım varsa düzeltin lütfen ) burada dikkat edeceğin husus ZyXEL 'in modeli bir router yani hali hazırda bir ADSL modemin olması gerekmekte, Linksys'in modeli ise ADSL Modem. Her ikiside 802.11N teknolojisine sahip oldukları için kablosuz bağlantı hızı ve çekim alanı olarak 802.11b/g uyumlu ürünler ile karşılaştırmana bile gerek kalmadan açık ara önde. Bunun yanında bu ürünlerin genişband paylaşım performansı dışında ekstra özellikleri mevcut fakat fiyatları.....!!

http://www.pclabs.gen.tr/2007/03/13/zyxelin-kablosuz-nleri-nbg-415-ve-nwd-170n/
http://www.pclabs.gen.tr/2007/03/13/linksys-wag300n/

aNeXiEtY -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (18 Mayıs 2007; 7:57:16)

eyvallah dostum

fez@33 -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (27 Mayıs 2007; 21:53:38)

arkadaslar pikatel combo modem kullanıyorum adsl hız ölçümlerimde ttnet sayfasında 108 kb/sn cıkıyor 1024 hızındaki adsl için gayet normal fakat bir indirme işlemi yaptıgımda 20/30kb/sn ile indiriyorum genelde indirdiğim sayfanın yogunluğuyla da alakalı ama bu kadar dusmesi ne ile ilgli .
108 kb /sn telekomun hattıma kadar gonderdiği desteklediği hızmı yoksa gercekten bilgisayarıma girdikten sonra download hızımmı
modemmi retlemek gerekirmi
512 kb tan 1024 de cıktıgımızda telekomun sayfasında modem ayarlarını restlemeniz gerekir diye bişey yazdıgı soyleniyor dogrumu(ben goremedim)
1024 desteklerken 512 ile internete indirmemi yapıyoruz acaba
sagolun

m__emin -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (30 Mayıs 2007; 3:13:28)

S.a kardeşlerim ben airties rt-102 modem kullanıyorım pc ye format attım modemi kurarken airties pc nizde ağ ürünü bulunamadı diye hata veriyor modemin tüm kablolarını falan kontrol ettim ama bi türlü kuramadım modemi arkadaşlar yardım

FirSt_SlaYeR -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (9 Haziran 2007; 23:00:40)

quote:

Orjinalden alıntı: m__emin

S.a kardeşlerim ben airties rt-102 modem kullanıyorım pc ye format attım modemi kurarken airties pc nizde ağ ürünü bulunamadı diye hata veriyor modemin tüm kablolarını falan kontrol ettim ama bi türlü kuramadım modemi arkadaşlar yardım

bir de usb den baglanarak kurmaya calıs kurduktan sonra gene ethernet den girebilirsin ben öle yapmıstım

cemald -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (10 Haziran 2007; 0:43:19)

notebook alıyorum bi kaç güne kadar evdeki bilgisayrda usb adsls modem var ben hem ethernet portu olan hemde wirelessı olan modem istiyorum ethernet portunun 1 veya 4 olması çok önemli mi? notebooku wireless ile kullansak download yapmak istesek sorun olurmu dız bakımından birde bazı modeller arasında kaldım önerisi olan varmı fiyat önemli biraz

bunlar beni biraz zorlayan fiyatı olan 4 portlu seçenekler

airtires RT 211

zyxel 660HW
Dlink 624T

birde simens ve thomson var nasıldır bu iki marka

Simens
Thomson

birde tek port ethernet +wirelesslar var onların fiyatları da 90$+kdv civarında

nedir öneriniz eve tek port+ wireless yetermi yoksa lazım olu diye 4 portlu +wirelesss alayımmı yada wireless totapnmı lüzumsuz

şimdiden teşekkürler

DunkeR -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (14 Haziran 2007; 2:30:28)

ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM EDİN!

benim internet 256 lık.

internette internette upload veya download yaparken internetten düşüyor modemin online yazan yerinde ışık yanmıyor.

niye böyle oluyor yardım ederseniz sevinirim.

şimdiden teşekkürler. [:)]

PatRonx -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (26 Haziran 2007; 19:25:16)

arkadaşlar actiontec home dsl modem kullanıyorum..fakat kurulum kitapçığını kaybetmişim ve şimdi modemin kuramıorm...
modulation=G.dmt,multi-mode,T1.413
rj11 settings= inner pair, auto detect,outer pair
seçeneklerinden hangisi olacak..
bide diğer ayarları 8-35 ve ppp0E olacak sanırım.
Yardım ederseniz sevinirim arkadaşLar...

muhkad -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (11 Temmuz 2007; 15:11:10)

arkadaşlar yardım lütfen..

bende win 98 eski bir bilg. var.. içinde 56 k modem var.çeviemeli bağlanıyordum.şimdi ttnet in kampanyasından pikatel combomax aldım. fakat kuramıyorum.modem algılamıyor diyor. 56 k iptal mi etmem gerekiyor ytada bilg. çıkarmam mı. bunları nasıl yaparım bilgisi olan varmı..çakışıyorlar mı aacaba diye düşünüyorum.. yardımmmmmm

cimbomluevrim -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (11 Temmuz 2007; 16:46:59)

Datron modemim var.5 tane Led'i(Işığı) var.İlk açtığımda ses çıkartıyo ve ışıklarda sorun var.Yani Işıkların isimleri şunlar:
1-Power
2-DSL
3-PPP
4-Ethernet
5-Usb
İlk Zamanlar modemi açtığımda power ışığı kırmızıdan yeşile geçiyodu eskiden.Ama artık 5-10 dakka bekliyorum zor açılıyo ışık.Sizce nedendir ve ne yapmalıyım ?

orbital -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (31 Temmuz 2007; 11:54:11)

arkadaşlar merhaba bir ay önce kadar usr9110 marka modem aldım, masaüstü bilgisayar kablolu laptopumla da kablosuz bağlantısını kullanıyorm, fakat son zamanlarda laptopla bağlanırken bağlantı sınırlı hatası vermeye başladı, hatayı düzeltmek için modeme dokunmama gerek yok laptopun kablosuz özelliğini kapatıp açmam bağlantıyı yeniden başlatmam yeterli olujyor , sonra bir süre daha bu şekilde devam edip bağantı sınırlı hatası vermeye devam ediyor. sorunum ne olabilir sizce acaba?

cimbomluevrim -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (1 Ağustos 2007; 11:59:06)

Ya bu bölümde moderatör eksikliği var.Bu konuyla kimse ilgilenmiyo yaw [sm=s20.gif]

turgutcaa -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (27 Ağustos 2007; 23:09:59)

Modemi yeni aldım Airties rt205 modeli adsl bağlantım var iken xp nin baloncuklarından şu mesajı aldım "Airties güncellemesi hazır yüklemek için balonu tıklayın" tıkladım ama sanırım yükleme başarısız oldu ve bağlantım kesildi. Modemi açıp kapattım, bu kezde Adsl ve PPP ledleri yanmıyordu. Tekrar açıp kapattım bu kezde adsl ve lan ledleri yanmıyordu fakat ppp ledi yanıp sönüyordu. Modeme reset atmak için 15-20 sn kadar resete basılı tutmama rağmen reset atmadı. Ve 192.168.2.1 ile de modeme giremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

cebusta -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (2 Eylül 2007; 11:14:10)

iyi günler;
TTnet yaz kampanyası ile 1 ay önce aldığım Airties ADSL rt-103tt modemim takır takır çalşıyodu taa ki ben reset tuşuna 5 sn basılı tutana kadar. Bundan sonra kitapçığı okuduğumda modem ayarlarına format çektiğimi öğrendim. Modemin yazılımını tekrar kurdum. ve şu an internete bağlanabiliyorum yalnız ufak bir ayrıntı var. daha önceden açılmayan airties ADSL hizmet programı die birşey her başlangıçta açılıyo.eskiden böyle bişey yoktu. msconfig den kaldırdığımda ya da programı sildiğimde internet bağlantım kesiliyor. Bu program olmadan internet e bağlanmak için ne yapmalıyım. Lütfen konu ile iligli arkadaşlardan yardım beklikyorum.
Teşekkür ederim.

World of Wireless -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (5 Eylül 2007; 14:57:07)

LÜTFEN OKUYUN!
Benim zoom 4 modemim vardı eski. bir kaç yıl önce almıştım. sonra bilgisayar modemi görmemeye başladı. USB kablosunu taktığımda yeni görüyordu. ve bu sorun hala devam ediyor. bana yardım edebilecek bir baba yiğit varmı?

bayx78 -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (6 Eylül 2007; 22:57:39)

Bende de Pegasus modem var. Pegasus güç kaynağı var 1000 K lık. Modem güç kaynağına takılı iken sayfalarda bağlantı zaman zaman kopuyor. ama hat düşmüyor. Msn açıkken oradan çıkmadığın sürece kalıyor ama yeni explorer sayfası veya msn açmaya izin vermiyor. Bir ara gidip gidip gerliyor. Ama modemi direk prize takınca sorun çözüldü. Acaba neden olabilir?

Archelot -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (10 Eylül 2007; 21:57:54)

Bwen zyxel aldım yeniii...Bişiler yanlış gibi ya...

xxdarklightxx -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (10 Eylül 2007; 22:00:29)

arkadaslar asus aam6000ug usb adsl modemim var ve vista için drvieri yok..vistada kullanabilemem için bişey yapabilirmiyim...illede baska modemmi almalıyım yoksa vistaya driveri olan???[sm=s20.gif]

system_ -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (15 Eylül 2007; 13:19:25)

yaw arkadaşlar allah sen yardım edin ben adsl nakil yaptırdım we bana yeni kullanıcı issmi yeni şifre bide PORT werdiler inca modem yapılandırmaya giriorum herseyeyi yapıorum ama portu nereye yazıcam tam olarak allahsen yardım edin bea...PORTTT...

xavi06 -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (16 Eylül 2007; 18:42:46)

arkadaslar ıptale ttırdıgım ınternet hattımı tekrar actırdım ama usrobotıcs modemımı tekrar tanıtmam gerekıyormus bılgısayarıma bı yolunu bulamadım acaba reset falan atıp tekrar mı ayar gırecegım bı bılgı veya lınk verırmısınız..

sagopa -> Cevap: inca-201 modem problemi (30 Eylül 2007; 14:02:47)

arkadaşlar modem kurarken sorunlar yaşıyorum oncelikle kullanıcı adımı telno@ttnet şifremi telno olarak girmeme rapmen ttnet alan adını yanlış girdiniz modem kurulumunuzu yeniden yapın diye uyarı veriyor.
bunun sebebi nedir.

sorun halloldu

djcenk_58 -> Cevap: inca-201 modem problemi (20 Ekim 2007; 10:45:05)

arkadaşlar bende rt 101 airties modem var mac ox 10..4.8 kurtum ama onda balanmiyor birdulu bulamadin bunu nasil yaparaim yardim [sm=s20.gif][sm=s20.gif][sm=s20.gif]

nevertheles -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (23 Ekim 2007; 23:18:02)

quote:

Orjinalden alıntı: Ado

paylaşımlarınız için lütfen burayı kullanınız...
aynı zamanda anket linkide aşağıdadır...
http://forum.donanimhaber.com/m_2096623/tm.htm

Kardeş Benim sorunum modemin içine giremiyorum.İnternet bağlantısı yok çünkü modemin VCI-VPI ayarları nın değiştirilmesi lazım 2 senedir kullanıyordum dün akşam kapadım pc yi sabah açtım bağlantı gitti internet olmadığı için modemin içine giriş yapamıyorum bu sorun nasıl düzelir yada modemin içine başka girebilme yolu yok mudur ?

silikon tabancası -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (8 Kasım 2007; 19:09:51)

arkadaşlar bende us robotics 9110 var. aşağıdaki linkteki sorunu yaşıyorum.
http://forum.donanimhaber.com/m_18835372/mpage_1/key_//tm.htm#18932159 yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

fabe -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (12 Kasım 2007; 23:05:24)

merhaba. arkadaşlar elimde zyxel kablosuz modem var. ve şu anda bu modemin sadece bir portu çalışyor. modeme bağlanmaya çalışıncada şifre istiyor. admin ve 1234 ü denedim ama bir türlü giremiyorum. modeme girmek için reset attım gene aynı şey oldu. nasıl girebilirim ve diğer portlar neden çalışmıyor olabilir. Bu bir fiziksel arıza mıdır. değilse farklı bir yol mu izlenmelidir.

5kursun -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (18 Kasım 2007; 19:20:58)

Merhaba arkadaşlar,
ßen Gezz As 900u diye bir usb modem kullanıyorum ve her 15-20 dkk en fazla 30 dkk içinde bağlantı kopuyor sonra tekrar geri geliyor ve çevirmeli bir bağlantı olduğu icin
hep yeniden interneti cevirmeli olrak başlatmak zornda kalıyorm ve bu yüzden hic uzun süreli bir download yapamıyorm.
Buna bir çözüm varmıdır?

crazy64 -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (15 Aralık 2007; 19:10:25)

Merhaba Arkadaşlar[:)].Ben adsl kullanıcısıyım.Sınırlı.Bildiğiniz üzere modem den telefona bi kablo modemden bi kablo kasada.Sorum şu internete bağlıyken telefonu açtığımda hışırtı geliyor ve internet bağlantısı kesiliyor.Modemden gelen kabloyu çıkardığım zaman hışırtı gidiyor.Sizce sorun modemdemi?[sm=s18.gif]

bilgisayars -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (16 Aralık 2007; 20:04:59)

sanırım burası sadece soru alanına dönüşmüş...cevaplayan yok pek hepsine birden cevap vermem imkansız ama genel özet bilgi vereyim herkes yararlanabilir: modem kurulumları: öncelile modeminizin kullanım klavuzunu okuyun. modeminizin ip adresini bulun modeme ethernet kablosuyla bağlanıp internet explorer ile modeminize bu adresle bağlanın. usb olanlar hariç.... usb olanlar zaten yazılım cd siyle kuruluyor ve sizi kendisi yönlendiriyor. usb bağlantı tavsiye etmem
modeme bağlandıktan sonra size verilen kullanıcı adı ve şifreyi gerekli yerlere yazın. genelde user name ve password yazan yeri arayın. kablosuz modemlerde şifreleme sistemi olarak wpa seçin ve bir şifre girin. broadcast name yazan yere modeminizin yayın yaparken hangi isimle yayın yapmasını istiyorsanız bunu yazın .... ayarları kaydedip çıkın..
kablosuz modemlerde kabloyu çıkarın pc nin başına geçip yayınları taratın broadcast name e yazdığınız ismi bulun bağlan deyin ve şifreyi yazın...kablolu modemler bu ayarlarla otomatik bağlanır artık zaten..
özet olarak bu kadar ...
sorunlarınız için aşağıdaki bilgilerden iletişime geçebilirsiniz. vakit oldukça yardımcı olmaya çalışacağım
[:)]

merve_sponge -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (20 Aralık 2007; 22:35:14)

ya arkadaslar bana acil yardim edebilirmisiniz Pikatel USB modemim var, bunu laptopuma yüklerken yükleniyormuş gibi gözüküyor ancak 3 saat bekledim hiç bir gelişme yok neden duraklıyor acaba ve ne yapmalıyım fikri olan varsa yazsın çok acil sygılar

kaiser şoze -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (12 Şubat 2008; 21:46:22)

quote:

Orjinalden alıntı: bilgisayars

sanırım burası sadece soru alanına dönüşmüş...cevaplayan yok pek hepsine birden cevap vermem imkansız ama genel özet bilgi vereyim herkes yararlanabilir: modem kurulumları: öncelile modeminizin kullanım klavuzunu okuyun. modeminizin ip adresini bulun modeme ethernet kablosuyla bağlanıp internet explorer ile modeminize bu adresle bağlanın. usb olanlar hariç.... usb olanlar zaten yazılım cd siyle kuruluyor ve sizi kendisi yönlendiriyor. usb bağlantı tavsiye etmem
modeme bağlandıktan sonra size verilen kullanıcı adı ve şifreyi gerekli yerlere yazın. genelde user name ve password yazan yeri arayın. kablosuz modemlerde şifreleme sistemi olarak wpa seçin ve bir şifre girin. broadcast name yazan yere modeminizin yayın yaparken hangi isimle yayın yapmasını istiyorsanız bunu yazın .... ayarları kaydedip çıkın..
kablosuz modemlerde kabloyu çıkarın pc nin başına geçip yayınları taratın broadcast name e yazdığınız ismi bulun bağlan deyin ve şifreyi yazın...kablolu modemler bu ayarlarla otomatik bağlanır artık zaten..
özet olarak bu kadar ...
sorunlarınız için aşağıdaki bilgilerden iletişime geçebilirsiniz. vakit oldukça yardımcı olmaya çalışacağım
[:)]

koca forumda yokmu bu işleri bilen ya herkes sormuş cvp yok bende bişe sorcaktim vaz gectim [8D]

melart -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (6 Mart 2008; 22:57:14)

USRobotics Wireless ADSL2+ Router (USR9114) kullanıyorum 1 sorum AP isolation:enab. yoksa dis. olmalı ne ıse yarıyor 2cısı ınternet sayfalarında veya msn bır sorun yok ama onlıne bır oyuna baglandıgımda ınternetten verı alımı kesılıyor :( portlardanmı oluyor acaba lutfen yardımcı olun

mazoli -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (14 Temmuz 2008; 19:32:59)

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaslar beni 10 gündür cıldırtan bi konu var ve yardıma cok ihtiyacım var yeni bir eve tasındık ve ev arkadasımın dahan önce kullandığı kablonet modem net master la birlikte geldi o bir sene boyunca bu modemden 2 kisi interneti kullanıyordu ve hic bir sorun yoktu fakat biz simdi 2 kisi internete girmek istedigimizde bunu yapamıyoruz arkadasımın bilgisayarına daha fazla veri giderken bana gelen gidenden az oluyor ben tek basıma baglanmak istedigimde ise hic bir sorun olmuyor önce sorunun cogaltıcıdan kaynaklandıgını düsündük ve yeni bir tane aldık fakat benim pc gine internete girmedi daha sonra pcme format attım fakat sorun yine düzelmedi gene arkadasımın pc si girerken benimkine veri daha az geliyor ve sayfayı 3 dakikada acıyor acaba sorun nerden kaynaklanıyor kablonettenmi yoksa bizdenmi bir hata var nolur bana bu konuda yardımcı olunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

---SY--- -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (27 Eylül 2008; 17:49:44)

Slm arkadaşlar,
ZYXEL P-600 Serisi bir modem kullanıyorum...Kullandığım internet hızı 4096 ama çok yavaş ve durmadan kopuyor...4096 hızla bazen google girmek için bile 8-10 saniye kadar beklediğim oluyor.Rapidden birşey indirmeye çalışıyorum 20 kb-40 kb gibi hızlarla indiriyor.ama bazen de bişeyler oluyor normal şekilde hızlanıyor indirme hızı 400-450 kb oluveriyor,bişey anlamadım valla ...telefın hattından modeme gelen ana kabloyu (line) en az 4-5 kez değiştirdim olmadı,splitter da bi sorun vardır dedim onuda değiştirdim amafayda etmedi durmadan kopmaya devam ediyor...yeni bi modemmi alıcaz şimdi...bir bilen arkadaş yardım edebilirse sevinirim...

mmustafa1 -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (6 Ekim 2008; 22:57:57)

ONIXON dsl x202 marka modemim var. Bağlantım 1-2 saatte bir düşüyor. Modemin üzerindeki bağlantı ışığı yanıyor olmasına rağmen hem bende hem de ağdaki bilgisayarlara bağlantı gitmiyor. Modemin fişini çekip tekrar taktığımda ise bağlantı geliyor ancak benim bilgisayara (Usb den takılı) olduğu için bilgisayarı donduruyor. Problem ayarlardan mı kaynaklı sürücüden mi yoksa modem mi arızalı olabilir. Teşekkürler...

techoz -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (21 Kasım 2008; 9:31:49)

Arkadaşlar benim çok acil yardıma ihtiyacım var. Evde 1 yıldır 2 adet bilgisayar kullanıyoruz. Modemimiz U.S. Robotics USR 9110. Son 2 haftadır bizi çıldırtan bir problem var. 2 hafta önce durup dururken internet kesilmeye başladı ve sadece internet değil aynı zamanda telefon da kesiliyor. Türk telekom ile bağlanıyoruz. Arayıp arıza kaydı verdik. İnternet ve telefon arada kesilip arada geliyordu gün içinde bir anlam veremedik. Hatla ilgili apatmanın altından çalışma yaptlar o anda düzelmiş gibi göründü ertesi gün aynı şeyler yaşandı. Bu arada ilk haftanın sonunda benim bilgisayarım laptop'tan iMac'e geçti. Yani şimdi bir de sisteme yabancılığım var hayatımda ilk kez mac os kullanıyoyorum. Sonradan şunu farkettik ben bilgisayarda internet erişimi yaptığım zamanlarda herhangi bir sorun olmuyor. Ama ben bilgisayarı kapadığımda veya internette surf yapmadığımda annemin bilgisayarının bağlantısı kesiliyor ve ben açana kadar da ne internet ne telefon geri gelmiyor. Mac le ilgili bi konfigürasyon desem laptop varken de aynı şekildeydi son 1 haftadır ama ben ne mac e geçtiğimde ne de laptop'u kullanırken son 2 haftada herhangi bir değişiklik yapmamıştım adsl ile ilgili ne modemde ne bilgisayarlarda. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz annem internet üzerinden çalışıyor bu gidişle ya kovulacak ya da biz çıldıracağız. ADSL cileri çağırsam bi türlü çağırmasam bi türlü çnkü hatla mı ilgili bilgisayar konfigürasonu ile mi anlayamadım ne yapacağımı bilmiyorum. Bunu çözmek için kimi çağırabilirim?

baris_655 -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (21 Aralık 2008; 4:00:10)

arkadaşlar lütfen yardım edin :(( 1024 olan internet hızımı 4096 ya yükselttim ama yükselttikten sonra modeme sinyal gelmiyor geldiği zamanda en fazla 1 dakida duruyor sonra kopuyor neden olabilir

bodur -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (25 Aralık 2008; 14:38:51)

Arkadaşlar;uzun süredir ASUS Wireless modem kullanıyorum.Hayatımda ilk defa basıma gelen ve daha evvel hi yasamadıgım bir sorun yasadım.

İphone Wİ-Fİ açıyorum.İnternet Bağlantım Kopuyor.Önceden kopmuyordu.Ayarlar herşey eskisi gibi normal.Fakat bişi var santralden 4 yıldır kullandıgım portumu degiştrdiler,son 1 haftadır yogun opmalar yasıyordum.

Son 1 soru daha,telefodaki hasırtı ve gürültünün sebebi nedir ve nasıl halledilir ve bağlantıyı nasıl etkiler..

Lütfen fikirlerinizi belrtirseniz sevinirim..

sol_ak -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (10 Nisan 2009; 15:07:19)

konuyu yeni gördüm, bilseydim teknik konulara konu açmazdım.
BENİM SORUNUM ŞU

modemin elektrik fişini çekip taktığımdan beri internete bağlanamıyorum.
ttnet'i aradım modem ayarlarınızda problem var dedi.
modem ayarlarıda ingilizce hiç bir şey anlamıyorum. Nasıl ayarlayabilirim.
Modemi markası asus. 192.168.1.1 ile modem ayarlarına girdiğimde şöyle bir ekran geliyor
[simage]http://img19.imageshack.us/img19/3675/68564721.jpg[/simage]

yardımcı olurmusunuz arkadaşlar?

------------------------------------------------------------------------

http://adslistanbul.ttnet.net.tr/modemler/asus/asus_router.html

Yukarıdaki verdiğim linkdeki ayarlar bendede aynıydı. aynı ayarları modeme reset attıktan sonrada yaptım. yine bağlanamadım.

modemin line lambası arasıra (ama uzun aralıklarla ) yanıyor

ayrıca modemimin özellikleri de burada >> http://www.hardwaremania.com/forum/internet-cep-telefonlari-mobil-uygulamalar/internet/adsl/asus-adsl-combo-router-36822.html

sol_ak -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (10 Nisan 2009; 15:19:30)

KONU UNUTULMUŞŞ[sm=alala.gif][sm=alala.gif][sm=alala.gif][sm=alala.gif][sm=alala.gif][sm=alala.gif]

aLpR™ -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (10 Nisan 2009; 17:03:21)

Ben Smile Adsl abonesiyim...Modemim Zoom X4... Daha önce hiç yaşamadığım bir sorunla karşılaştım...İnternet 10 sanyiye açık 1 dk gidio...Yerel ağ bağlantısı 2 uyarısı verio...bugünlerde sorunum azaldı...

aLpR™ -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (12 Nisan 2009; 15:49:33)

quote:

Orjinalden alıntı: sol_ak

KONU UNUTULMUŞŞ[sm=alala.gif][sm=alala.gif][sm=alala.gif][sm=alala.gif][sm=alala.gif][sm=alala.gif]

evt konu unutulmuş kimse yok :(

gsliyim -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (16 Nisan 2009; 22:37:27)

quote:

Orjinalden alıntı: aLpR™

Ben Smile Adsl abonesiyim...Modemim Zoom X4... Daha önce hiç yaşamadığım bir sorunla karşılaştım...İnternet 10 sanyiye açık 1 dk gidio...Yerel ağ bağlantısı 2 uyarısı verio...bugünlerde sorunum azaldı...

up up

aLpR™ -> Cevap: ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** (25 Nisan 2009; 18:12:21)

quote:

Orjinalden alıntı: gsliyim

quote:

Orjinalden alıntı: aLpR™

up up

evet up up up

Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4] 5   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.109375