Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...***

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Internet >> ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** Sayfa: [1] 2 3 4 5   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Ado
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

27 Şubat 2006, 9:10:23  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

paylaşımlarınız için lütfen burayı kullanınız...
aynı zamanda anket linkide aşağıdadır...
http://forum.donanimhaber.com/m_2096623/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ado -- 27 Şubat 2006; 9:12:53 >
kibegh

27 Şubat 2006, 9:43:18  

Arkadaşlar evimde bir adet masaüstü pc ve bir adet laptopu usr 9108 modemle internete bağlıyorum. kullandığım adsl hattı aynı zamanda telefon hattım. bundan 1 ay önceye kadar başka modem kullanırken hiçbir sorun yaşamıyordum ama şimdi hergün sorunlarla boğuşuyorum.
1. masaüstü pc bazen ağ kablosu takılı değil/takılı uyarısı veriyor durmadan. yani nedenini bilmediğim birşey modemi durmadan yeniden başlatıyor.
2. emule kullanırken internet kesiliyor.
3.telefon gelince bile bağlantım gidiyor bazen.

yalnız bu söylediklerimin hepsi bazen olan şeyler bu bazenler günde 1 defanın üzerinde ama herzaman değil.

ne yapacağımı şaşırdım modemi arızayamı götürsem acaba?

Asus A6VQ 1 gb ddr-2 533 mhz ram
p4 3ghz PRESCOTT, 512 mb kingston ram, 256 mb fx5500 vga, 100 gb seagate sata hdd, samsung combo cd writer dvd reader, philips dvd dl writer, creative 4.1 ses sistemi, 107s6 Philips monitör, hp 1510 all in one printer, us robotics 9108 adsl2 + wireless modem, hp m417 dijital fotograf makinası...
SeKiL
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

27 Şubat 2006, 11:54:01  

quote:

Orjinalden alıntı: kibegh

Arkadaşlar evimde bir adet masaüstü pc ve bir adet laptopu usr 9108 modemle internete bağlıyorum. kullandığım adsl hattı aynı zamanda telefon hattım. bundan 1 ay önceye kadar başka modem kullanırken hiçbir sorun yaşamıyordum ama şimdi hergün sorunlarla boğuşuyorum.
1. masaüstü pc bazen ağ kablosu takılı değil/takılı uyarısı veriyor durmadan. yani nedenini bilmediğim birşey modemi durmadan yeniden başlatıyor.
2. emule kullanırken internet kesiliyor.
3.telefon gelince bile bağlantım gidiyor bazen.

yalnız bu söylediklerimin hepsi bazen olan şeyler bu bazenler günde 1 defanın üzerinde ama herzaman değil.

ne yapacağımı şaşırdım modemi arızayamı götürsem acaba?

Sorunun modemden olduğu kesin değil gibi görünüyor. Bence modemi bir kaç yerde test etmelisin. modem normal çalışıyorsa soketlerde sorun olabilir.
dealp

27 Şubat 2006, 15:50:52  

USR 9107 modemde daha önceden açtığım portlar bu sabahtan beri açık görünmüyor?Bunu nasıl düzeltebileciğimi bilen var mı?Local ipim sabit,modemdeki portlarım açık ama buna rağmen açık portlarım görünmüyor nasıl düzeltebilirim?Yardım Lütfen

Sempron 2800+ ATI9550 2*512 Kingston 120Seagate IDE
defacto99

27 Şubat 2006, 21:58:53  

USR9106 modem nasıl şifrelenir. Bilen war mı? Walla etraf beleşci dolu we bnm modem şifrelenmemiş.Acil yardım!!

leventolg

28 Şubat 2006, 12:49:38  

Firmware update yaptın mı?

[DH] Alman BMW Klubu

BMW LC.
BMW 535i
cagdas27
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Şubat 2006, 9:16:57  

arkadaşlar cnet marka modem kullanıyorum ama her zaman internetten düşüyorum.hiçbir zaman download yapamıyorum her zaman yarım kalıyor bunun yüzünden.lütfen yardım edin.modemin sadece wan kısmı ile ayarlarını yaptım.eğer başka bir yerde gereken ayar varsa yazarsanız çok sevinirim.veya driver falan kurulması lazımsa verirseniz çok iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdas27 -- 28 Şubat 2006; 9:19:06 >
karas

28 Şubat 2006, 11:48:36  

kablosuz adsl ile 2 üst kata sinyal gidermi ?

2 üst kattan çekebiyorum ve kullanıyorum, diyen varmı? kullanıyosa modemin markası nedir ?

yada 2 üst katada bi alıcı gibi kablosuz bi parça varmı

cam kenarına yakınına koysam yinede çekmezmi us robotics yada aynı kalitede bi modemle?

dealp

28 Şubat 2006, 17:22:21  

USR 9107 modemde daha önceden açtığım portlar bu sabahtan beri açık görünmüyor?Bunu nasıl düzeltebileciğimi bilen var mı?Local ipim sabit,modemdeki portlarım açık ama buna rağmen açık portlarım görünmüyor nasıl düzeltebilirim?Yardım Lütfen
DMZaçık olduğu halde forward ettiğim portlar malesef açık görünmüyor,bir tavsiye lütfen!

Sempron 2800+ ATI9550 2*512 Kingston 120Seagate IDE
emecercelik

28 Şubat 2006, 22:47:07  

arkadaslar u.s. robotics 9105 ethernet modemim var bunun nasıl kurulabilecegini anlatırmısınız

uN3xP3Ct3D

1 Mart 2006, 11:09:08  

quote:

Orjinalden alıntı: dealp

DMZaçık olduğu halde forward ettiğim portlar malesef açık görünmüyor,bir tavsiye lütfen!

Bu anlattıklarım Windows Xp Sp2 icin
Başlat>Ayarlar>Denetim Masası>Güvenlik Merkezi>Windows Güvenlik Duvarı
burda özel durumlara izin verme seçeneğinin işaretli olmaması lazım ve Özel Durumlar bölümündende internete açmak istediğin programların TCP ve UDP için portunu açman gerekli.

nungor

1 Mart 2006, 19:23:32  

Arkadaşlar Airties 210 aldım eve geldim fakat benim masaüstünde ethernet çıkışı olmadığını atlamışım.
İlla ki şimdi pc'ye ethernet mi taktırmalıyım yoksa usb ye bağlama imkanı varmı.
Lütfen acil yardım
nungor

1 Mart 2006, 19:57:42  

quote:

Orjinalden alıntı: nungor

Arkadaşlar Airties 210 aldım eve geldim fakat benim masaüstünde ethernet çıkışı olmadığını atlamışım.
İlla ki şimdi pc'ye ethernet mi taktırmalıyım yoksa usb ye bağlama imkanı varmı.
Lütfen acil yardım

Yardım arkadaşlar...

Nokia N81
HP NX6125
Redline CS 100
mafaky

1 Mart 2006, 20:55:41  

quote:

Lütfen acil yardım

PCI'dan takılmalı Ethernet kartları gayet ucuz artık günümüzde. Ve unutmayın ki en iyi bağlantı kablolul bağlantı, en iyi kablolu bağlantı da Ethernet türü bağlantıdır...

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies Air 5050, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
Blackblue

Sisteme Gözat

1 Mart 2006, 21:19:04  

arkadaşlar bundan 1 ay önce internetim kesildi.Kesilmeden önce hiç kopma olmazdı.Faturaları ödedim ve internetim geldi.Fakat Arasıra link almıyor.link kopuyor ve çok kısa bi süre sonra geri geliyor.Fakat bu seferdede makina IP almıyor.IP adresim sabit.SPlinter da filan mı sorun var acaba.Telefonda biri ararken filan kesilmeler olmuyor????

nungor

1 Mart 2006, 22:51:06  

quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

Lütfen acil yardım

PCI'dan takılmalı Ethernet kartları gayet ucuz artık günümüzde. Ve unutmayın ki en iyi bağlantı kablolul bağlantı, en iyi kablolu bağlantı da Ethernet türü bağlantıdır...

USB çözümü yokmu ?

Nokia N81
HP NX6125
Redline CS 100
mafaky

2 Mart 2006, 13:36:19  

quote:

USB çözümü yokmu ?

Olduğunu zannetmiyorum... Olsa bile, Ethernet'den vazgeçmeyin; USB bağlantılarda CPU performansı her halükarda düşük kalır...

AMD taraftarı, AirTies-Zyxel ve yeni nesil Linksys destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. (Evlerinde 4 ayrı ADSL hattında AirTies WAV-140 generic, AirTies Air 5050, Linksys WAG-200G & Pikatel AirPlus, işyerlerinde AirTies RT-210 & AirTies WAV-140 generic ADSL modemlerini kullanır; KomTurk VoIP SS (UMTH) aboneliğinden memnundur... Kullandığı bilgisayar sistemlerinin konfigürasyonlarını yazmak epeyce uzun süreceğinden "kimse bilmesin" daha iyi!...)
mafaky

2 Mart 2006, 13:39:38  

quote:

Orjinalden alıntı: mafaky

quote:

USB çözümü yokmu ?

Olduğunu zannetmiyorum... Olsa bile, Ethernet'den vazgeçmeyin; USB bağlantılarda CPU performansı her halükarda düşük kalır...

Yani USB'den "kablolu Ethernet adaptörü" çözümü yoktur sanıyorum demek istedim. Yoksa, kablosuz bir USB ağ adaptörü alır (örneğin AirTies WUS-200) RT-210'a kablosuz olarak bağlanırsınız. Ama bana göre vereceğiniz paraya yazık. PCI'dan takılacak bir Ethernet kartı + 1-2 metrelik Cat5e UTP (Ethernet kablo) size $ 10 civarına mal olacaktır. Alt tarafı, kasayı açıp Ethernet kartını boş PCI soketlerden birine sokacak sonra da sürücüsünü yükleyeceksiniz (not: bu sürücüler genelde floppy diskette gelir...).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 3 Mart 2006; 13:40:03 >

adyge

2 Mart 2006, 20:52:21  

Applet ADSL USB Modem kullanan veya kuruluma yardımcı olacak var mı?Böyle dandik bir modem kullanan olabileceğini pek sanmıyorum ama inşallah yanılıyorumdur.

toshiro

4 Mart 2006, 21:05:17  

arkadaslar usb 1.1 den adsl router kullanan var mı aranızda??? ben bu tarz bisey yapmayı planlıyorum da

ARKADASLAR BU ACELE GERCEKTEN, ACAİP TESEKKUR ETCEM YARDIMLARINIZA YANİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toshiro -- 5 Mart 2006; 1:02:34 >

krmbz

5 Mart 2006, 3:37:11  

arkadaşlar aranızda d-link kullanan arkadaş var mı? benim modemim son 1-2 haftadır durduk yere internet bağlantısını kesiyor. açıkca anlatmak gerekirse ortalama 1 veya 1 buçuk saate bir internet bağlantısı çok kısa bir süreliğine kesiliyor ve geri geliyor , bu süre o kadar kısa ki bağlantının koptuğunu dahi anlayamıyorsun. ancak o sırada download yapıyorsam ( ki özellikle rapidde sorun yaratıyor ) yptığım download yarım kalıyor , örneğin 100 mb lık bir dosya indiriyorum ve bu yarım kalıyor. başında kesilince çok sinir etmiyor ama bazen tam 98 - 99 mb a ulaşmışken kesiliyor ve o kadar emek boşuna gidiyor.

modemi reboot ettiğinizde power ışığı hariciinde ki diğer 3 ışık ( ethernet , adsl , status ışıkları ) kapanıp açılır , bunda da bir kere görmek nasip oldu , aynı şey oluyor. yani modem sanki kendi kendine reboot yapıyor. acaba bu sorunun neyden kaynaklandığını söyleyebilecek yada bu sorunla daha once karşılaşmış bir arkadaş var mı? artık sinirlerimi bozmaya başladı , kaldırıp atacam modemi

Ne mutlu TÜRKÜM diyene!!!
Blackblue

Sisteme Gözat

5 Mart 2006, 16:42:37  

asıl böyle forum kirliliği oluyor ne biçim konu hiç bişey anlamadım.Eski sistem daha iyi.

adyge

5 Mart 2006, 20:40:03  

quote:

Orjinalden alıntı: krmbz

ancak o sırada download yapıyorsam ( ki özellikle rapidde sorun yaratıyor ) yptığım download yarım kalıyor , örneğin 100 mb lık bir dosya indiriyorum ve bu yarım kalıyor. başında kesilince çok sinir etmiyor ama bazen tam 98 - 99 mb a ulaşmışken kesiliyor ve o kadar emek boşuna gidiyor.

Modem konusunda bir şey diyemiyecem ama indirdiğin dosyaların herhangi bir kesinti sonrasında kaldığı yerden tekrar devam etmesini sağlamak elinde. Bunun için çeşitli yazılımlar var.Daha önce Download Accelator kullanıyordum. Gayet de memnundum. Bir dene istersen.

TOPAZ

7 Mart 2006, 22:52:37  

quote:

Orjinalden alıntı: krmbz

arkadaşlar aranızda d-link kullanan arkadaş var mı? benim modemim son 1-2 haftadır durduk yere internet bağlantısını kesiyor. açıkca anlatmak gerekirse ortalama 1 veya 1 buçuk saate bir internet bağlantısı çok kısa bir süreliğine kesiliyor ve geri geliyor , bu süre o kadar kısa ki bağlantının koptuğunu dahi anlayamıyorsun. ancak o sırada download yapıyorsam ( ki özellikle rapidde sorun yaratıyor ) yptığım download yarım kalıyor , örneğin 100 mb lık bir dosya indiriyorum ve bu yarım kalıyor. başında kesilince çok sinir etmiyor ama bazen tam 98 - 99 mb a ulaşmışken kesiliyor ve o kadar emek boşuna gidiyor.

modemi reboot ettiğinizde power ışığı hariciinde ki diğer 3 ışık ( ethernet , adsl , status ışıkları ) kapanıp açılır , bunda da bir kere görmek nasip oldu , aynı şey oluyor. yani modem sanki kendi kendine reboot yapıyor. acaba bu sorunun neyden kaynaklandığını söyleyebilecek yada bu sorunla daha once karşılaşmış bir arkadaş var mı? artık sinirlerimi bozmaya başladı , kaldırıp atacam modemi

1-modemin ısınıyor olabilir
2-arkasında ataç la basabileceğin bir düğme deliği war oraya bas (modem fabrika ayarlarına dönecektir tekrar kur)
3-yine kopmalar oluyorsa bilgisayarında trojen bulunabilir aynı anda birçok trojen veya spaywr.. interneti kullanmak isteyebilir bu da kopmana neden olabilir

4-adsl htın sağlıksız olabilir bağlantıları kontrol ediniz

5-yine düzelmediyse 2 seçenek var telekomdaki hattınızın bağlı olduğu port mu diyolar herneyse ordan yani telekomdan yada modeminiz arızalı olabilir

acizane düşüncelerim bunlar umarım halledersin

BİR İNSANI KALDIRABİLMEK İÇİN ,İLK ÖNCE DÜŞTÜĞÜNE İNANDIRMAK GEREKİR
kirgiz

7 Mart 2006, 23:03:04  

arkadaaslar modemler durup duruken sorunları olanlar yani Sinyal kopmaları yaşıyorsanız hemen status'ten gürültü testi yapın. ordan belli olur hatta mı modemde mi problem oldugunu.
thuran

10 Mart 2006, 17:32:15  

arkadaşlar ben milli eğitimin adsl ile nete giriyorum ve bu modem radyo dinlememe ve msn de web camla görüşmemem izin vermiyor ve bu sorunu hiç bir arkadaş düzeltemedi bu güne kadar daha doğrusu bilen birisi çıkmadı ... en çare siz değerli arkadaşların yardım edeceğini umuyorum isteğim sadece webcam ve radyo dinlemek... bunu modemdeki portlardan nasıl açabilirim... varsın zararlı siteleri engellesin işlim olmaz... lütfen arkadaşlar yardım edin..

MODEMİM :ZyXEL Prestige 662HW-61...
konuyu birkaç yere açtım özür dilerim belki farklı yerdeki arkadaşlar yardımcı olur diye… tekrar özür dilerim…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thuran -- 10 Mart 2006; 17:45:59 >

::::::Bilen insanla dost ol, çünkü seni aydınlatır. Bilgisiz insanlarla dost ol çünkü sen onları aydınlatırsın. Bilmedigin bilmeyenlerden hemen uzaklaş çünkü onlar seni aptallaştırır..::::
zEnci

10 Mart 2006, 17:38:52  

bende de minton mdsl210 var. emule yada edonkey gibi programlar açıkken sürekli internet bağlantım kopuyor. explorer da dahi gezemiyorum. modemin ayarlarından güvenlik duvarını kapadım 1 aydır rahat rahat dolanıyorum. modem bağlantı sayısı paylaşım programlarında arttıkça engelleme yapıyoru sanırım. belki sana da faydası olur...
kolay gelsin...
bothero

13 Mart 2006, 15:10:47  

arkadaşlar benim mercury modemim var fakat bğlantıyı ben yapmadığım için ve kitapçığıda kaybolduğu için kullanıcı adı ve şifresini bilmiyorum acaba bütün mercury modemlerin kullanıcı adı ve şifresi aynıysa bana benimkininde ne olduğunu söyleyebilirmisiniz.Şimdiden teşekkürler

CaMaRqUe

13 Mart 2006, 16:45:36  

nedir bu DIAL-UP ?

///CORT B5\\\
///CORT A6\\\
CaMaRqUe

14 Mart 2006, 15:38:31  

???
quote:

Orjinalden alıntı: CaMaRqUe

nedir bu DIAL-UP ?

///CORT B5\\\
///CORT A6\\\
tahas

17 Mart 2006, 23:05:49  

arkadaşlar speedtocuh 580/580i wireless modem aldım.masaüstü bilgisayarı ehernetle bağladım,bir de laptop var onuda wireless bağlayacağım,fakat 7 saattir uğraşıyorum bu modemi bir türlü kurmayı beceremedim.kullanma klavuzunu aynen uyguluyorum ama nafile allah rızası için biri bana yardım edebilir mi???

erhanlale

Sisteme Gözat

18 Mart 2006, 11:31:26  

Almanya dan bir dsl modem getirdim. Üzerinde marka olarak Teledat 331 lan yaziyordu. Beraberinde getirdigim splitter ile türkiyedeki hattima baglayip, kendi tarif ettigi kurulum ile denedigimde baglanti kuramadim. Marka olarak servis saglayicisinin kendi ismi yazildigi icin, uygun bir firmware yükleyerek problemi cözebilecegimi düsündüm...

Marka ve modeli suydu : Zyxel Prestige 650m-37
Fakat malesef, zyxel in ne türkiye sitesinde, nede global sitesinde bu ürün icin hicbir firmware yoktu. Resmi olmayan bir firmware yüklemeye cekindim.

Bunun üzerine telnet ile modeme girdim, zira modemde web arayüzlü bir kontrol paneli yoktu. Internet baglantisi ayarlarini bildigim kadari ile yaptim. Netice asagidaki gibi oldu:

Menu 4 - Internet Access Setup

ISP's Name= MyISP
Encapsulation= PPPoA
Multiplexing= LLC-based
VPI #= 8
VCI #= 35
ATM QoS Type= CBR
Peak Cell Rate (PCR)= 0
Sustain Cell Rate (SCR)= 0
Maximum Burst Size (MBS)= 0
My Login= **********
My Password= ********

"Encapsulation" icin PPoE diye bir secenek yok, o yüzden en yakini olan PPoA yi sectim.
Yalniz aklima takilan "ATM QoS Type" kismi. Bunun icin yapabilecegim secenekler ise UBR, VBR veya CBR. Hangisini yapmam gerektigini bilmiyorum. Ayrica ardindan gelen 3 satira da degerler girmelimiyim, bunu da bilmiyorum. Bu konuda bana yardimci olurmusunuz?

Not: Eger bu aygiti Zyxel Prestige serisi baska bir modemin firmware dosyasi ile calistirabiliyorsam, bu harika olur. Bu konuda da yardima ihtiyacim var.

Tesekkürler

nevercare

21 Mart 2006, 24:46:37  

Merhaba Ado Kardeş,

Saatlerdir girmediğim site kalmadı.Çıldıracağım.Allah rızası için bana yardımcı ol.Elimde Pikatel Combo ve Zoom X5 olmak üzere iki modemim var.Bunların UTP ve PTP portlarını 1000'den 10000'e kadar açmam lazım.Lütfen ne yapmam gerektiğini söyler misin?

zekisutcu@hotmail.com

kontroller

24 Mart 2006, 15:02:26  

Arkadaşlar 4 portlu adsl ethernet modem almayı düşünüyorum.
önerilerinizi bekliyorum.fiyat oalrak 65$ a kadar verebilirim.
şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontroller -- 24 Mart 2006; 15:06:02 >

Toshiba A100-912
oak1969

31 Mart 2006, 10:33:02  

Selam arkadaşlar,

Bende usr9106 modem vardı, bi arıza yaptı ve değiştirdim,
usr9108 aldım ve iyi çeksin diye bir de 5dBi anten taktım, fakat daha önceki modemde olmadığı halde bu modemde sürekli kopmalar oluyor. Arka odadan çekmiyor, daha ne yapayım, modeme çanak anten mi takayım, bu nasıl iştir anlamadım.
Sizce arıza modemde midir, hatlardan mıdır? Bu kadar kaliteli ve tavsiye edilen bir modemde arıza olması aklıma gelebilecek en son sorun. Umarım öyle değildir.
Modem ile notebook arasında MAC filtre ve otomatik wep şifreleme var.
Bilgisayarda virüs vs. taraması da yaptım. Sizce sorun ne olabilir? Lütfen yardım...

leventolg

31 Mart 2006, 13:41:08  

kardeş bende de aynısı oluyordu (çok sık olmamakla birlikte)özellikle wireless ta kopmalar oluyordu,firmware update yaptım düzeldi şimdi hemen hemen hiç kopma olmuyor,ayrıca 5 dpi lık antene refletör yaptım %70 lerdeki çekim gücü %82 ye çıktı
quote:

Orjinalden alıntı: oak1969

Selam arkadaşlar,

usr9108 aldım ve iyi çeksin diye bir de 5dBi anten taktım, fakat daha önceki modemde olmadığı halde bu modemde sürekli kopmalar oluyor. Arka odadan çekmiyor, daha ne yapayım, modeme çanak anten mi takayım, bu nasıl iştir anlamadım.
Sizce arıza modemde midir, hatlardan mıdır? Bu kadar kaliteli ve tavsiye edilen bir modemde arıza olması aklıma gelebilecek en son sorun. Umarım öyle değildir.
Bilgisayarda virüs vs. taraması da yaptım. Sizce sorun ne olabilir? Lütfen yardım...

[DH] Alman BMW Klubu

BMW LC.
BMW 535i
oak1969

31 Mart 2006, 15:48:12  

Saol arkadaşım, firmware olayını bir deneyelim bakalım,
antene refletör nasıl yaptın onu merak ettim, biraz açıklayabilir misin?

quote:

Orjinalden alıntı: leventolg

kardeş bende de aynısı oluyordu (çok sık olmamakla birlikte)özellikle wireless ta kopmalar oluyordu,firmware update yaptım düzeldi şimdi hemen hemen hiç kopma olmuyor,ayrıca 5 dpi lık antene refletör yaptım %70 lerdeki çekim gücü %82 ye çıktı
quote:

Selam arkadaşlar,

leventolg

31 Mart 2006, 22:13:28  

burda tarifi var ingilisce http://www.freeantennas.com/projects/Ez-10/ sitedeki ölçülere göre birebir karton kes,süt kutusu ideal

bu da forumdaki yeri http://forum.donanimhaber.com/m_5145816/tm.htm
quote:

Saol arkadaşım, firmware olayını bir deneyelim bakalım,
antene refletör nasıl yaptın onu merak ettim, biraz açıklayabilir misin?

quote:

Orjinalden alıntı: leventolg

quote:

Selam arkadaşlar,

[DH] Alman BMW Klubu

BMW LC.
BMW 535i
machool

1 Nisan 2006, 19:21:03  

Arkadaşlar bende siemens speedstream modem var.Kablosuz ağ ve ethernet çıkışlı olarak kullanıyorum.Laptop ile kablosuzu ben ;ethernet ile ise komşular kullanıyor.Tabi bu nedenle 24 saat açık kalması gerek.Ama modem ısınınca kendini kapatıyor.Buzdolabının üstünde kullanıyorum.Bu sorunun bi çaresi var mı yada diğer modemler bu şekilde ısınmaz mı?Yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler....

nasıl yani
_UrsamajoruS_

11 Nisan 2006, 21:08:31  

quote:

Orjinalden alıntı: machool

Arkadaşlar bende siemens speedstream modem var.Kablosuz ağ ve ethernet çıkışlı olarak kullanıyorum.Laptop ile kablosuzu ben ;ethernet ile ise komşular kullanıyor.Tabi bu nedenle 24 saat açık kalması gerek.Ama modem ısınınca kendini kapatıyor.Buzdolabının üstünde kullanıyorum.Bu sorunun bi çaresi var mı yada diğer modemler bu şekilde ısınmaz mı?Yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler....

machool arkadaşım modemlerde genellikle böle sorun olmaz ama tabi bunlar elektronik aletler. Elbetteki çalışan herşey gibi ısınırlar. Benim sana tavsiyem modemi sat yeni bir modem al. Yeni modemlerde bu tür problemler ya kalmadı yada çok düşük seviyelerde hadi kal sağlıcakla....

We Are The Generation Growed Up By Women!!!
bilgin_cocuk

12 Nisan 2006, 14:44:32  

quote:

1. modemini degistir cunku degistirmezsen yakin zamanda baglanti kopukluklari baslicak, daha sonra da modem iflas edecek
2. yeni modem alirken sehirdeki voltaj dalgalanmalarina karsi ozel guc adaptoru olan birini sec. sanirim bu sadece YAKSU SW550, YAKSU S400 ve YAKSU S200 modellerinde var. Modem kurulumlari yapiyorum ve isinma sikayeti olmayan tek marka. turkiyede sehir hatlari cok dalgali o yuzden bu ozellik cok onemli.
3. yeni modemin chipsetine dikkat et. Connexant chipseti olan modemi alma . tukiyedeki modemlerin 90% si connexant kullaniyor. Broadcom veya Texas Instrments Chipseti olanlari tercih edebilirsin. Yine YAKSU yada ZyXel alabilirsin ancak benim tavsiyem kesinlikle Yaksu olacaktir.
4. Kablosuz alcaksan anten gucune dikkat et. Yine Yaksu dicem cunku 3dBi gucunde antene sahip tek modem. digerlerine bakarsan tum populer bilinen markalar hep 2dBi gucunde. o yuzden kimse belirtmiyo bu ozelligi.
Sanirim biraz reklam gibi oldu :) ancak dogru bilgilendirme cok onemli cunku herkes aldigi modemin en iyisi oldugunu bi sekilde herkese ispat etmek icin yorumlar yaziyor kimse yogurdum eksi diyemiyor o yuzden bi suru yanlis yonlendirmeler oluyor. YAKSU'nun turkiyenin en iyi modemi oldugunu teknik acidan her yonuyle ispatlarim. duelloya acigim

r7brtpires
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

14 Nisan 2006, 2:33:18  

ip bugün iki kez sıfırlandı nedenini anlayamadım ama kabloları takıp çıkardıktan sonra düzeldi belki düzeliceği gelmişti bilmiyorum kabloları takıp çıkarmam nekadar etkili olmustur?

modem olarak zoom x6 ver 1.0.6_42 kullanıyorum

sorun modem demi acaba?
leventaysan

14 Nisan 2006, 3:06:10  

arkadaslar 2 bilgisayara adsl vermek istiyorum hersey mevcut denedim ama yapamadım bir yanlıslıkmı yapıyorum acaba yardımlarınızı bekliyorum kablom hub hersey var ama olmuyor saygılarımla...

SeKiL
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

14 Nisan 2006, 14:42:09  

quote:

Orjinalden alıntı: leventaysan

arkadaslar 2 bilgisayara adsl vermek istiyorum hersey mevcut denedim ama yapamadım bir yanlıslıkmı yapıyorum acaba yardımlarınızı bekliyorum kablom hub hersey var ama olmuyor saygılarımla...

Kablolardaki Renk Sırasını Söyleyebilirmisin ...
dj bahar

21 Nisan 2006, 10:11:23  

Bende Yaksu SW550 Kablosuzdan önce S400 modeli vardı. Üst dairedeki arkadaşlarım 24 saat sorunsuz kesintisiz ethernetle bağlantı sağlayabiliyorlardı. Özel güç adaptörü sayesinde ısınma gibi bir sorunla karşılaşmadık. Her modemde ısınma oluyor ama sanırım aldığın üründen kaynaklanan bir arıza. Kesinlikle YAKSU yu tavsiye ediyorum.[image]

quote:

dj bahar

21 Nisan 2006, 10:25:31  

Merhaba

Şuan YAKSU SW550 kullanıyorum eğer laptop kullanmıyorsan S400 modelini önerebilirim. Modem alırken ilk dikkat edeceğin özellikler ADSL2/2+ desteklemesi. Türkçe arayüz ve Kolay kurulum olması. Tabi hepsinden önce 7/24 Destek hattının olması. Bunlarda YAKSU da mevcut. Chipseti en iyisi olan Texas Instrument. Hala modem almadıysan tavsiye edeceğim bir ürün.Şuana kadar sorun yaşamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: kontroller

şimdiden teşekkürler.

SeKiL
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

21 Nisan 2006, 13:26:32  

quote:

Orjinalden alıntı: kontroller

şimdiden teşekkürler.

Speed Com o fiyata vardı. 4 port
tanercolak

27 Nisan 2006, 21:59:13  

speedcom yazılımlarını nerde bulabilirim.

oak1969

28 Nisan 2006, 13:16:27  

Firmware falan da fayda etmiyor malesef, nedendir anlamadım, usrobotics'ler bu kadar kötü mü? USR9108 modemimle internetten birşey indiremez oldum. Dakkada bir bağlantım kopup tekrar bağlanıyor. Artık usrobotics almak istemiyorum... Aldığım yere iade edip Airties R210 alayım diyorum...

Benden başka usr9108 sorunu olan yok mu acaba? Yoksa sadece bana mı denk geliyor?
Ya da bu modemde bilmemiz gereken başka ayarlar mı var?

quote:

Selam arkadaşlar,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oak1969 -- 2 Mayıs 2006; 9:34:13 >

leventolg

28 Nisan 2006, 17:17:14  

arkadaşlar,31 martta buraya yazdıklarımı aynen geri alıyorum,çünkü 2- 3 günde bir gece zırt-pırt hattan düşüyor,modem çok kızıyor,garantiye yolluyacaktım ama baktım herkes aynı dertten muzdarip,airties r210 u denedim çok memnun kaldım,şimdi benim bilgisayarcı bunu alacak airties getirecek,üste 5 dpi lık anten de hediye olarak gidecek,Usr çok büyük hayal kırıklığı ama bizim türklerin yaptığı airties ise şaşılacak derece de iyi vay bee... aferim bizimkilere

[DH] Alman BMW Klubu

BMW LC.
BMW 535i
Nw22

29 Nisan 2006, 12:03:22  

Arkadaşlar merhaba,

ADSL2 ve ADSL2+ 'modem almak ne avantaj sağlıyor?

Şu an bilebildiğim kadarıyla Türkiyede en yüksek 2Mbps/512Kbps hız var.(Onun fiyatıda aylık 238 YTL sanırım)

Sadece ADSL 8 Mbps'ye kadar destekliyor sanırım. Türkiye bu hıza kaç yıl sonra gelecek? ve fiyatı ne kadar olur acaba?

ADSL2'nin 12 Mbps ve hele ADSL2+'nın 25Mbps(Türkiye için hayal bile edemiyorum! kaç sene sonra kaç para olabilir diye?)

Sanki uzun bir süre avantajlarını kullanamayacağımız ADSL2ve 2+'modemlere gereksizmi Para ödüyoruz!

Bunlar benim dergilerden okuduklarımdan anlayabildiğim kadarı.

Ben şimdi uygun fiyatlı bir ADSL modem alsam problem yaşarmıyım?(Mesela 40 YTL'ye Minton ADSL var örnek olarak)

2.cisi eğer daha kaliteli bir modem alıp daha fazla para ödeyeceksem daha fonksiyonlu bir ADSL modem olan Airties markasının(sanırım Türkiyede üretiliyor) VOIP (AloDSL) özelliği olan yani telekom standart hattan şu an 100 de 35 ucuz konuşturduğu iddia edilen(bilgisayar kapalıyken bile görüşülebilen vs.vs özellikleri olan modeminimi almak daha mantıklı olur sizce?

Yoksa USR9600 vb model bir internet telefonu alıp (skype ve google talk üzerinden ücretsiz görüştürdüğü söylenen ) telefon faturalarını azaltmakmı?

Başka markalarında bu özellikte Adsl modemleri Türkiyede varmı bilmiyorum ama herhalde önümüzdeki aylarda çıkar.

Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar lütfen fikrini söylesin benimkiler sadece dergilerden okuyup anlayabildiklerim yoksa derinlemesine bir bilgim yok!

Teşekkürler...

zythum

30 Nisan 2006, 24:28:45  

Merhaba Arkadaşlar,
Derdime bir çare lütfen...
Ayıptır söylemesi internetten bir yazılım indirdim. Yazılımın "product key" ini indirmek için bir siteye girdim ve sonuç malumunuz. Programı indirdim ve akabinde bilgisayar "Windows Infected" mesajı verdi. Bağlantım ve bilgisayarım yavasladı. Fırsat bu fırsat bilgisayara yeni sistem yükledim (xp). Fakat yine nete bağlanamıyorum. Daha doğrusu bağlanıyorum ama hız çok değişken. Modemim ZOOM 5510. Speedtest yaptığımda değerler 2-3 kbps falan çıkıyor. Ping değerleri 35-750 arasında değişiyor. ADSL destek hattını aradım ama kendilerinden kaynaklı bir problem olmadığını herşeyin düzgün göründüğünü söylediler. Hız düşük çıkıyor ama modemin data led i çıldırmışçasına yanıyor. Sanırım modemde bir sıkıntı var.
Lütfen çabuk bana yardım edin... Ne yapmalıyım?

M@rKSm@N

3 Mayıs 2006, 14:21:56  

mrb arkadaşlar. kablosuz bağlantı ile ilgili bi sorum olacaktı. gerçi cevap alan pek yok gibi ama şansımı deniym.
bizim salonda kablosuz internet bağlantısı var. yani salondan internete girebiliyorum. ama benim odamda yok. benim odamdan giremiyorum yani. salondaki sinyali arka odaya nasıl taşırım?

Paylaşıyorum, o halde varım
http://alttanalanlar.net
exca57

5 Mayıs 2006, 19:21:07  

Arkadaşlar ITSPEED modem kullanıyorum setup a girmem için gerekli kullanıcı adı ve şifresini bilmiyorum lütfen yardım edin şimdiden teşekkürler.

---DoBLo TeAm---
Dyn. Lux 2006 Van of the Year
nemecek

6 Mayıs 2006, 14:24:10  

http://forum.donanimhaber.com/m_3931352/mpage_6//tm.htm#6954344

USR 9108 den uzak durun derim...

quote:

Firmware falan da fayda etmiyor malesef, nedendir anlamadım, usrobotics'ler bu kadar kötü mü? USR9108 modemimle internetten birşey indiremez oldum. Dakkada bir bağlantım kopup tekrar bağlanıyor. Artık usrobotics almak istemiyorum... Aldığım yere iade edip Airties R210 alayım diyorum...

Benden başka usr9108 sorunu olan yok mu acaba? Yoksa sadece bana mı denk geliyor?
Ya da bu modemde bilmemiz gereken başka ayarlar mı var?

quote:

Selam arkadaşlar,

Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.
K.Atatürk
Azimkar

6 Mayıs 2006, 15:06:41  

şu wireless modemleri sadece menzil ve wireless bağlantı stabilitesi bakımından bir sıralamaya tabi tutsak diyorum , kullanan arkadaşlar , olmazsa yeni bir başlık açalım

İmzanız kural dışı. ( hadi canım sen de , ben bu imzayı 6 ay kullandım , mod a da sormuştum o zamanlar , kurallar ne kadar sık değişiyor !!! )
Cathan

6 Mayıs 2006, 21:56:31  

USR9105 durup dururken arızalandı, garantiden değişitirdiler fakat yerine USR9107 verdiler bu seferde bağlantı sürekli kopuyo delircem hiçbir ayar fayda etmiyo telekomdan da şüphelendim ama bi düzelme olmadı yapılabilcek bişey yok heralde?
umudof

10 Mayıs 2006, 11:27:02  

zte zxdsl 831c 4 portlu bi modemim var tek pc i baglayabildim ama ikinci pc iternette baglayamadım ne yapcaz bi yardım yaaaaa

dodi_fb

10 Mayıs 2006, 24:25:38  

quote:

Orjinalden alıntı: Cathan

USR9105 durup dururken arızalandı, garantiden değişitirdiler fakat yerine USR9107 verdiler bu seferde bağlantı sürekli kopuyo delircem hiçbir ayar fayda etmiyo telekomdan da şüphelendim ama bi düzelme olmadı yapılabilcek bişey yok heralde?

aynı sorun bendede var sürekli kopuyo netten bi şey indirirken kopuyo yükleme duruyo bide büyük bişe indiriosan çıldırtıyo bi ara modemi yumrukladım düzeldi ama yine oldu

call of duty 2...
metalord

11 Mayıs 2006, 13:39:10  

Merhaba,
Bir tanıdığım ADAM ADADSL marka usb modeminin bir gün çalışmamaya başladığını söyledi. Modemi kaldırıp yeniden kurmayı denedim ama sonuç alamadım. Bunun üzerine modemin ayarlarına girmeye çalıştım. Modemin ip si 10.0.0.2. Bu ip yi internet explorer a girdim ve karşıma kullanıcı adı ve parola isteyen bir ekran çıktı. Kullanım kılavuzunda yazdığı üzere kullanıcı adına admin girip parolayı boş bıraktım. Ama girişe izin vermedi. Aynı modemi kendi bilgisayarıma kurdum ve ayar sayfasına ulaşıp gerekli ayarları yaptıktan sonra internete bağlandım. Sorun yaşanan bilgisayara xp yi yeniden kurmak dahil herşeyi denedim ama olmadı.
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

MeTaLoRD
Sayfa:   [1] 2 3 4 5   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Internet >> ***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...*** Sayfa: [1] 2 3 4 5   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Prototype
İnanılmaz güçler kontrolünüzde!
Computex 09: MSI Standı
Tayvan Computex 09'da MSI standındayız

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç