Şimdi Ara

***ADSL Modem soru ve sorunları olanlar...***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
274
Cevap
1
Favori
118.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • paylaşımlarınız için lütfen burayı kullanınız...
    aynı zamanda anket linkide aşağıdadır...
    http://forum.donanimhaber.com/m_2096623/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ado -- 27 Şubat 2006; 9:12:53 >



  • burda tarifi var ingiliscehttp://www.freeantennas.com/projects/Ez-10/ sitedeki ölçülere göre birebir karton kes,süt kutusu ideal

    bu da forumdaki yeri http://forum.donanimhaber.com/m_5145816/tm.htm
    quote:

    Orjinalden alıntı: oak1969

    Saol arkadaşım, firmware olayını bir deneyelim bakalım,
    antene refletör nasıl yaptın onu merak ettim, biraz açıklayabilir misin?


    quote:

    Orjinalden alıntı: leventolg

    kardeş bende de aynısı oluyordu (çok sık olmamakla birlikte)özellikle wireless ta kopmalar oluyordu,firmware update yaptım düzeldi şimdi hemen hemen hiç kopma olmuyor,ayrıca 5 dpi lık antene refletör yaptım %70 lerdeki çekim gücü %82 ye çıktı
    quote:

    Orjinalden alıntı: oak1969

    Selam arkadaşlar,

    Bende usr9106 modem vardı, bi arıza yaptı ve değiştirdim,
    usr9108 aldım ve iyi çeksin diye bir de 5dBi anten taktım, fakat daha önceki modemde olmadığı halde bu modemde sürekli kopmalar oluyor. Arka odadan çekmiyor, daha ne yapayım, modeme çanak anten mi takayım, bu nasıl iştir anlamadım.
    Sizce arıza modemde midir, hatlardan mıdır? Bu kadar kaliteli ve tavsiye edilen bir modemde arıza olması aklıma gelebilecek en son sorun. Umarım öyle değildir.
    Modem ile notebook arasında MAC filtre ve otomatik wep şifreleme var.
    Bilgisayarda virüs vs. taraması da yaptım. Sizce sorun ne olabilir? Lütfen yardım...








  • http://forum.donanimhaber.com/m_3931352/mpage_6//tm.htm#6954344

    USR 9108 den uzak durun derim...

    quote:

    Orjinalden alıntı: oak1969

    Firmware falan da fayda etmiyor malesef, nedendir anlamadım, usrobotics'ler bu kadar kötü mü? USR9108 modemimle internetten birşey indiremez oldum. Dakkada bir bağlantım kopup tekrar bağlanıyor. Artık usrobotics almak istemiyorum... Aldığım yere iade edip Airties R210 alayım diyorum...

    Benden başka usr9108 sorunu olan yok mu acaba? Yoksa sadece bana mı denk geliyor?
    Ya da bu modemde bilmemiz gereken başka ayarlar mı var?


    quote:

    Orjinalden alıntı: oak1969

    Selam arkadaşlar,

    Bende usr9106 modem vardı, bi arıza yaptı ve değiştirdim,
    usr9108 aldım ve iyi çeksin diye bir de 5dBi anten taktım, fakat daha önceki modemde olmadığı halde bu modemde sürekli kopmalar oluyor. Arka odadan çekmiyor, daha ne yapayım, modeme çanak anten mi takayım, bu nasıl iştir anlamadım.
    Sizce arıza modemde midir, hatlardan mıdır? Bu kadar kaliteli ve tavsiye edilen bir modemde arıza olması aklıma gelebilecek en son sorun. Umarım öyle değildir.
    Modem ile notebook arasında MAC filtre ve otomatik wep şifreleme var.
    Bilgisayarda virüs vs. taraması da yaptım. Sizce sorun ne olabilir? Lütfen yardım...






  • heartybroken, port açman için update etmene gerek yok.
    Buraya bakabilirsin.
    http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
  • arkadaşlar zoom x5 modemim var bu modem direk ağa bağlı modem üzerinden hiç bir program kullanmadan meselawww.googl.com adresine herkesin girişini engelleyebilir miyim?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rdme

    Arkadaslar US robotics 9110 nasıl sifrelenir beceremedim yardıma ihtiyacım var!!!!


    Yanlış anlamadım ise wireless özelliğini şifrelemek istiyorsun.

    http://192.168.2.1/ modem ile bağlantıyı kur, ana menüden wireless seç oradan security bölümüne gir gelen ekranda kullanmak istediğin güvenlik yöntemini soracak Allowed Client Type burada WEP only seçersin sonra WEp sekmesine gir burada istediğin şifreleme sistemini seç 64bit, hex, static yap alt tarafta passphrase önündeki kutucuğu işaretleyip şifreyi kendin belirlersin 10 karakter sayı ve harf olabilir, wireless usb adapter dan bağlanacaksan oradaki güvenlik ayarlarını aktif hale getirip aynı şifreleme sistemlerini seçmelisin use passphrase işaretleyip modeme yazdığın şifreyi yazarsan bağlanmana izin verir ayarları yanlış yapman halinde wireless bağlantı kuramassın bu durumda kablo ile bağlanıp eski ayarlara dönebilirsin.

    Bunun dışında Wireless menüsünden Access Control menüsüne girip mac adresi tanımlaya bilirsin bu diyerine göre çok daha basit ve etkili bir yöntem bunun için öncelikle bağlantı kurduğun yerel ve wireless adapterlerin mac adreslerini öğrenip bu adresleri modemin Access control menüsünden
    Enable MAC Filtering : Yes
    Access Rule for registered MAC address : Allow
    seçip en alt taraftaki SAVE SETTİNGS butonuna bas. Daha sonra mac adreslerini aşağıki tabloya yaz ve Add currently associated Mac station butonuna bas bu işlemden sonra senin tanımlamış olduğun mac adreslerine sahip pc lerin haricinde modeminle hiç bir pc bağlantı kuramıyacaktır.




  • beyler artsistem den 5 adet Intel Pro/DSL 3200 modem aldım yalnız bunları bi türlü pppoe de kuramıyorum sürekli pppoa olarak kuruluyo hepsinde aynı sorun var ve bu yüzden de adsl bağlantı kuramıyorum kullanıcı şifresi doğrulanıyor da kalıyor ve uzaktaki bilgisayara bağlanamıyor diyor pikatel modem kuruyorum bi sorun yoq
    bi yardımcı olursanız çoq sevaba girersiniz çıldırmaq üzereyim

    http://www.qwest.com/dsl/customerservice/images/intelxp-5.jpg modelin resmi
  • Modeli tam olarak Zyxel Arcos Wlan Modem 200 ama parantez içinde Model P-660HW T7C ( sanırım prestige 660 Hw serisi ) olarak geçiyor ve firmware v3.40 gözüküyor. Ancak kurulum cd si almanca olduğu için bir türlü kurulumu yapamadım :) Ayrıca ingilizce driver bulamıyorum, sadece firmware var. İlgili sitelerdehttp://www.zyxel.com/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20040812093058&CategoryGroupNo=AC5783AE-9475-41AD-BDA5-0997187F44AA softwareler malesef fransızca ve basit bir çözüm yolu yok mu bunun? 192.168.1.1 menüsü bana ingilizce gözükse neyse ya almanca ya da fransızca :) Yok mu bunun ingilizce versiyonu?




  • Wireless LAN (802.11a/b/g/Draft-N) Neredeyse tüm modemlerde kullanılabiliyor fakat şuanki modemler N uyumlu olmadıkları için bu yeni nesil özelliği kullanamıyorum.
    N destekli modemleri nasıl bulurum. Hepsinin tek tek özelliklere gidip bakamıyoruz ister istemez N desteklimi değil mi diye?
    Bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim.


    Türkiye pazarında şu an aşağıda ki iki ürün satılmakta ( Yanlışım varsa düzeltin lütfen ) burada dikkat edeceğin husus ZyXEL 'in modeli bir router yani hali hazırda bir ADSL modemin olması gerekmekte, Linksys'in modeli ise ADSL Modem. Her ikiside 802.11N teknolojisine sahip oldukları için kablosuz bağlantı hızı ve çekim alanı olarak 802.11b/g uyumlu ürünler ile karşılaştırmana bile gerek kalmadan açık ara önde. Bunun yanında bu ürünlerin genişband paylaşım performansı dışında ekstra özellikleri mevcut fakat fiyatları.....!!


    http://www.pclabs.gen.tr/2007/03/13/zyxelin-kablosuz-nleri-nbg-415-ve-nwd-170n/
    http://www.pclabs.gen.tr/2007/03/13/linksys-wag300n/




  • notebook alıyorum bi kaç güne kadar evdeki bilgisayrda usb adsls modem var ben hem ethernet portu olan hemde wirelessı olan modem istiyorum ethernet portunun 1 veya 4 olması çok önemli mi? notebooku wireless ile kullansak download yapmak istesek sorun olurmu dız bakımından birde bazı modeller arasında kaldım önerisi olan varmı fiyat önemli biraz

    bunlar beni biraz zorlayan fiyatı olan 4 portlu seçenekler


    airtires RT 211

    zyxel 660HW
    Dlink 624T

    birde simens ve thomson var nasıldır bu iki marka

    Simens
    Thomson

    birde tek port ethernet +wirelesslar var onların fiyatları da 90$+kdv civarında

    nedir öneriniz eve tek port+ wireless yetermi yoksa lazım olu diye 4 portlu +wirelesss alayımmı yada wireless totapnmı lüzumsuz

    şimdiden teşekkürler




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ado

    paylaşımlarınız için lütfen burayı kullanınız...
    aynı zamanda anket linkide aşağıdadır...
    http://forum.donanimhaber.com/m_2096623/tm.htm




    Kardeş Benim sorunum modemin içine giremiyorum.İnternet bağlantısı yok çünkü modemin VCI-VPI ayarları nın değiştirilmesi lazım 2 senedir kullanıyordum dün akşam kapadım pc yi sabah açtım bağlantı gitti internet olmadığı için modemin içine giriş yapamıyorum bu sorun nasıl düzelir yada modemin içine başka girebilme yolu yok mudur ?
  • arkadaşlar bende us robotics 9110 var. aşağıdaki linkteki sorunu yaşıyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_18835372/mpage_1/key_//tm.htm#18932159 yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • konuyu yeni gördüm, bilseydim teknik konulara konu açmazdım.
    BENİM SORUNUM ŞU

    modemin elektrik fişini çekip taktığımdan beri internete bağlanamıyorum.
    ttnet'i aradım modem ayarlarınızda problem var dedi.
    modem ayarlarıda ingilizce hiç bir şey anlamıyorum. Nasıl ayarlayabilirim.
    Modemi markası asus. 192.168.1.1 ile modem ayarlarına girdiğimde şöyle bir ekran geliyor


    yardımcı olurmusunuz arkadaşlar?

    ------------------------------------------------------------------------

    http://adslistanbul.ttnet.net.tr/modemler/asus/asus_router.html

    Yukarıdaki verdiğim linkdeki ayarlar bendede aynıydı. aynı ayarları modeme reset attıktan sonrada yaptım. yine bağlanamadım.

    modemin line lambası arasıra (ama uzun aralıklarla ) yanıyor

    ayrıca modemimin özellikleri de burada >>http://www.hardwaremania.com/forum/internet-cep-telefonlari-mobil-uygulamalar/internet/adsl/asus-adsl-combo-router-36822.html




  • Firmware falan da fayda etmiyor malesef, nedendir anlamadım, usrobotics'ler bu kadar kötü mü? USR9108 modemimle internetten birşey indiremez oldum. Dakkada bir The North Face Uk Sale bağlantım kopup tekrar bağlanıyor. Artık usrobotics almak istemiyorum... Aldığım yere iade edip Airties R210 alayım diyorum...

    http://www.northfaceoutletukshop.com/tnf-jackets_c1




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.