Şimdi Ara

Epson L800 yazıcı hk. görüşler.. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
440
Cevap
9
Favori
53.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • L100 serisi yazıcılarda Epson'un kullandığı mürekkeplerin solma direnci düşüktür. Çünkü L100, L200 ve L300 serisi yazıcılar fotoğraf amaçlı değil ofis yazıcısı segmentidir. Eğer canlı ve solmayan mürekkep isterseniz L800 mürekkeplerini kullanabilirsiniz.
  • Arkadaslar l800 aldim bitane .bursa techboss diye bir yerden.yaziciyi kurdum inanilmaz kotu fotograf ciktisi aldim sebebi ne olabilir ? Bunlarin yan sanayisi olabilirmi ? Normalin 200 lira altindaydi
  • Armam Onurumdur kullanıcısına yanıt
    dostum aynı firma l800 adı altında l800 muadil mürekkep satmakta açıkcası bu zamanda ucuz da aldım diyosan içindeki mürekkepler muadil yani çakma olabilir..
  • Vay arkadaş düşmüyor aletin fiyatı. Vatanda 991 TL yarını bekliyorum 29 ekim kampanyası felan olursa diye yoksa bu fiyata razı olacaz malesef.
  • dolankartus.com.tr kullanıcısına yanıt
    L serisi mürekkeplerde 4 renkli ve 6 renkli modellerin ortak renklerinin farklı kalitede olduğundan emin misiniz?
    Deneysel tecrübe mi yoksa tahmin mi bunlar?
  • Deneysel tecrübe L serisinde L110 vb.. 4 renkli ofis tipi yazıcıların fotoğraf kağıtlarında solma direnci düşük, biz bunu test ederek gördük. Ama L800 mürekkeplerinin kesinlikle orijinalde solma direnci çok yüksek. Tahmini değil bu görüşlerim, tecrübelerime ve en önemlisi bizim kriterlerimize göre. Biliyorsunuz mürekkep söz konusu olunca renk, solma ve baskı kalitesi herkeste farklı yorumlara göre değişkenlik gösterebiliyor. Biz L800 mürekkeplerinin baskı kalitesi ve solma direncinden son derece memnunuz. Ama L100 vb.. serisi için aynı şeyi söyleyemem. Zaten Epson'ında bu mürekkepleri fotoğraf segmenti için satmadığından dolayı böyle bi iddiası da yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dolankartus.com.tr

    Deneysel tecrübe L serisinde L110 vb.. 4 renkli ofis tipi yazıcıların fotoğraf kağıtlarında solma direnci düşük, biz bunu test ederek gördük. Ama L800 mürekkeplerinin kesinlikle orijinalde solma direnci çok yüksek. Tahmini değil bu görüşlerim, tecrübelerime ve en önemlisi bizim kriterlerimize göre. Biliyorsunuz mürekkep söz konusu olunca renk, solma ve baskı kalitesi herkeste farklı yorumlara göre değişkenlik gösterebiliyor. Biz L800 mürekkeplerinin baskı kalitesi ve solma direncinden son derece memnunuz. Ama L100 vb.. serisi için aynı şeyi söyleyemem. Zaten Epson'ında bu mürekkepleri fotoğraf segmenti için satmadığından dolayı böyle bi iddiası da yok...

    Aynı serinin 4 ve 6 renklisinin baskı kalitesinde farklılık olması gayet doğal. Fakat mürekkep kalitesini (solma dayanımı) farklı tutmanın mantıklı bir sebebini bulamıyorum.
    Litresi nerdeyse 300 tl olan bir mürekkebin sadece solma direncini düşürüp ne kadar daha ucuza mal ederler. Stok çeşitlililği de cabası.
    Yanlış anlamayın bu mürekkepleri test etmişliğim yok, tek dayanak noktam OCP'nin bütün L serisi modeller için aynı kodlu mürekkepleri önermesi.
    Mürekkepler farklı olsaydı Hans üşenmez farklı üretirdi. :)
  • Arkadaşlar 15x21 yazdırabilen var mı kendi arayüzünden yazdıramadım.
  • Bu yazıcı ile 3-4 hafta çıktı almadım. 2 rengi basmamaya başladı. Çıkmayan renklerin hava deliklerine 2-3 kez iğne batırdım. Sorun düzeldi. Bu sorun normal midir? Böyle çözülmesinde sıkıntı olur mu?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    hava delikleri
    ne nasıl igne batırdınız? nerdeki hava delikleri?
  • Arkadaşlar merhaba bugün deneme amaçlı rovi advanced mat 10*15 kağıt aldım fakat baskıda köşelere mürekkep bulaştırıyor sadece kağıt cinsini epson photo quality ink jet seçtiğim zaman bulaştırmıyor forumu kaç kez baştan sona okudum ama böyle sorun yaşandığını görmedim problem kağıttan kaynaklı çünkü epson marka kağıtta bu sorun olmuyor. Ama anlamadım neden bunu yapıyor. Sende Quality ink jet olarak bastır diyebilirsiniz fakat bu kezde detay kaybı oluyor fotoğrafta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maliozi

    Arkadaşlar merhaba bugün deneme amaçlı rovi advanced mat 10*15 kağıt aldım fakat baskıda köşelere mürekkep bulaştırıyor sadece kağıt cinsini epson photo quality ink jet seçtiğim zaman bulaştırmıyor forumu kaç kez baştan sona okudum ama böyle sorun yaşandığını görmedim problem kağıttan kaynaklı çünkü epson marka kağıtta bu sorun olmuyor. Ama anlamadım neden bunu yapıyor. Sende Quality ink jet olarak bastır diyebilirsiniz fakat bu kezde detay kaybı oluyor fotoğrafta.

    Dostum bir kere benim de başıma geldi rovi mat kağıtta aynı şey. Siyah beyaz bir foto bastırmıştım mat kağıda, fakat bende sadece bir köşede çok küçük bir siyah leke olmuştu.Daha sonra aynı kağıda renkli fotolar da bastım hiçbir sorun olmadı. Rovinin inci mat kağıdıydı sanırım tam hatırımda değil. Sorun büyük ihtimalle kağıttan kaynaklanıyor, değişik mat kağıt türlerini deneyebilirsin. Rovinin premium parlak kağıtlarında hiç sorun yaşamadım aksine çok iyi kağıtlar.
  • Bendeki de aynen siyah bulaştırıyor yalnız öyle ufak nokta değil bildiğin bulaşıyo yani bir köşesine akşam kafayı temizliycem bakalım ne olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maliozi

    Bendeki de aynen siyah bulaştırıyor yalnız öyle ufak nokta değil bildiğin bulaşıyo yani bir köşesine akşam kafayı temizliycem bakalım ne olacak.

    önce bir nozül check yap sorun yoksa boşuna kafa temizleme yapma bence, diğer kağıtlarda problem yoksa sorun kağıt tipindendir, rovinin başka çeşit matlarini deneyebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maliozi

    Arkadaşlar merhaba bugün deneme amaçlı rovi advanced mat 10*15 kağıt aldım fakat baskıda köşelere mürekkep bulaştırıyor sadece kağıt cinsini epson photo quality ink jet seçtiğim zaman bulaştırmıyor forumu kaç kez baştan sona okudum ama böyle sorun yaşandığını görmedim problem kağıttan kaynaklı çünkü epson marka kağıtta bu sorun olmuyor. Ama anlamadım neden bunu yapıyor. Sende Quality ink jet olarak bastır diyebilirsiniz fakat bu kezde detay kaybı oluyor fotoğrafta.

    kağıt mat diye yazdırma tercihlerinden mat kağıt seçeneğini işaretlemeyin gene premium parlak seçeneğinde baskı alın. Birde bu tarz köşede siyah bırakma olayı kağıdın köşesinde kıvrılma falan varsa da yapabiliyor azcık bile kıvrılma varsa düzlemeye çalışın öyle deneyin.

    düzeltme: değişik kağıt türü seçeneklerinde denemişsiniz zaten pardon.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chungkingexpress -- 1 Kasım 2013; 18:47:40 >
  • sorun kağıtta renkli yada renksiz öndemli değil aynı kafa aynı ay şekilde sağ sola gidiyor siyah beyaz baskı kafası ve renkli baskı kafası farklı olsa durum farklı olabilirdi..

    rovi adventec mat ları malesef biraz esnek buyüzden 300 gr kullanmak gerek diye bilirim bende ilk pakette 1 tane bile sorun olmadan 100 tane a5 i bitirdim 2. pakete gelince sorunlar yaşamaya başladım.. genel olarak kağıtlar bobin olarak ithal edilir sonra 70 100 gibi boyutlara yavaş yavaş kesen bi makinaya bağlanır sonrasında normal matbaacı bıçağı ile kesilip müşteriye yollanır buradaki sorun şu, bobine sarılı gelen kağıt baş tarafı daha çok kıvrılır bobin büyüdükçe bu kıvrılma azalır, bobinin baş kısmı denk geldi diyebiliriz..
  • Rovi kağıtlar bobin olarak gelmiyor. Tabaka halinde gelmekte ve tabakadan kesim yapılmaktadır. İthalat ve satış sürecini bildiğim için bu kadar net konuşuyorum. Bence yaşadığınız sorunlar tamamen kağıtların kargo vb.. aşamasında kulaklarının kıvrılması ve kısmende yazıcı ile alakalı olabilir. Size önereceğim bir kaç çözüm seçeneği var bunları dener ve sonucu buradan paylaşırsanız, bu sorunu yaşayan diğer kullanıcılara da rehber niteliğinde olur. Bazen yazıcının baskı kafasının altı mürekkep birikmesi fazla oluyor ve buda kağıta bulaşabiliyor. Kafa temizleme işlem yapın. Eğer sorun hala devam ediyor ise; yazıcının üst kapağını açın, yazıcıyı ilk açtığınızda baskı kafası sağa sola giderken yazıcının elektrik bağlantısını kesin ve kafa serbest olarak ortada kalsın. Daha sonra eliniz ile kenara çekin ve yazıcının alt zeminine kağıt havlu serin. Baskı kafasını eliniz ile peçete üzerinde sağa sola götürün ve alt tarafındaki mürekkep birikmesini giderin. Büyük ihtimalle sorununuz düzelecektir.
  • dolankartus.com.tr kullanıcısına yanıt
    farketmez üretimi bobin olarak yapılıyor yinede :) ha orda kesilmiş ha burada :)
  • Ben herşeyi denedim olmadı sonradan aklıma gelen bişey vardı ona baktım büyük ihtimalle sorunun kaynağını buldum. Kağıdın uzun tarafı bir tarafı bir tarafı 172mm gelirken diğer tarafı 172.5 geliyor yarım milimlik kesim hatası yazıcının ilk tutucusundan kağıdı bırakırken bir tarafı diğer taraftan daha önce kurtuluyor ve kağıdı dönderiyor dolayısıyle bu sorun gerçekleşiyor. %90 ihtimalle sorunun kaynağı yine kesimle alakalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrzMet -- 2 Kasım 2013; 12:42:44 >
  • Eğer kesimde hata varsa ve orijinal boyutlarının dışında ise de sorun ondan kanaklanıyordur. Çünkü yazıcı verilen ölçüye göre kağıdı bırakıyor veya çekiyor. Kesimden dolayı ölçü bozuk ise denge bozulacağı için kağıt yazıcı içinde yazdırma işlemi dışında hareket ettiğinden dolayı bu sorun oluyordur. Sizin dediğiniz akla daha yatkın geliyor şimdi...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.