Şimdi Ara

5 litre sızma zeytinyağı 30 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
3
Favori
34.600
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bim'lerde 5 litre natural sızma zeytinyağı 30 TL. 1 Litre natural sızma zeytinyağı 6.75 ve 2 litre riviera zeytinyağı 11.50 lira civarı. Marka Sırım. Üretici Ekiz Zeytinyağı.

Şimdi ilk nokta riviera ile natural sızma fiyatlarının kafa kafaya olması. İkincisi Sırım zeytinyağı'nın üzerinde PH asitlik derecesi yazmıyor. Fakat üretici firma olan Ekiz, kendi markası olan Ekiz zeytinyağlarının derecesini 0.8 olarak web sitesinde yazmış.

Denemek için 1 litre Sırım Zeytinyağı aldım. 0.5 litre de daha önceden aldığım pahalı bir marka var. İkisi de natural sızma. Fakat buzdolabında pahalı marka donarak kristalleştiği halde Sırım aynen duruyor.

Geçen sene donanımhaber'de bu yağ hakkında konuşulmuştu. Şimdi üretici firma değişti. Kullananlar ya da bilgisi olanlar yazabilir mi?

Ekleme {12 Mayıs}:

Yazıyı yeni okuyanlardan tüm 3. sayfaya kadar tüm mesajları okumasını tavsiye ediyorum. Ekiz Yağ ile iletişime geçtik ve yağın Ekiz Yağ ile aynı üretim bandından çıktığını söylediler.

Bim için ürettikleri ürün ile kendi markaları aynı kalitedeymiş. Donmama meselesi de pahalı dediğim marka Ankara'da üretim yapıyormuş. O yüzden daha çabuk donuyormuş zeytinyağı. Ekiz Yağ'ın ürettiği Sırım markası ise buzdolabında donmazmış. Zeytinlerin wax gibi değerleri değişiyormuş. Dipfrize koyduktan sonra donma gerçekleşiyormuş kısa sürede. Serbest yağ asitliği'ni ambalaja tüm analiz bilgileri sığmayacağı için yazmamışlar ama 1'den küçükmüş 0.6 civarıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible_jn -- 1 Haziran 2012; 17:31:47 >

• Ekiz neden başka bir marka ismi ile asıl ismini riske atıyor yada yudum markası gibi, bim için başka marka adı ile üretim yapıp BİM de satıyorlar.? Bence başka yerde asıl isimleri ile sattıkları ürünlerinin posası,daha kötüsü,daha kalitesizi,daha bozulmaya yakını vb. diye düşünüyorum.

Fakat buz dolabında donmadı demişsiniz. Gerçek saf zeytin yağı, bu dolabında değil soğuk havada dışarıda bile donar. Eğer donmuyorsa o yağdan şüphelenirim.
    8 tl nin altında sızma zeytin yağı olmaz olamaz.,

Diye açıklaması var. belki karışım olabilir. Riviera sızma karışımı .

Bu aralar sahte üreticilere savaş açılmış durumda sahte olmasın buda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfve -- 8 Mayıs 2012; 13:55:21 >

Orijinalden alıntı: abrahamme

riviera ile sızma yağ aynı fiyattan satılıyorsa o işte bir terslik var demektir.
    Bu arada riviera yağ zararlı değildir. içinde başka bir yağ veya başka bir madde yoktur. oda zeytin yağıdır. Bilmeyenler için diyorum. Ama kalite farkı vardır.
    Bu yüzden aynı fiyata satılamazlar. Şuanda sızma yağın kilosu minumum 8 Tl olması lazım. riviera ise 6 TL normaldir.

Fakat buz dolabında donmadı demişsiniz. Gerçek saf zeytin yağı, bu dolabında değil soğuk havada dışarıda bile donar. Eğer donmuyorsa o yağdan şüphelenirim.

+1905
  • evet 7tl alti sizma olmaz derler.riviera işlemden geçmiş karışım yağ olduğundan artık alınmamalı diyorlar.ki fark 2 tl cıvarı değmez almaya.sızmanın da soğuk sıkma olanı makbul tabii litresi 10l üstüdür muhtemel.asidi 0,8 altı fiyatı 7tl üstü sızma en sağlıklı yağ.birde köy terayağı, bulursanız.başka yağ kullanmayın sağlık açısından.
  • Ekiz Zeytinyağı'nı aradım ve burada yazdıklarımı onlara ilettim. Operatör ilgili kişinin döneceğini söyledi fakat dönen olmadı. Sonuçta natural sızma zeytinyağı diyorsunuz belli kalitesi olması lazım. Sağlık bakanlığı'na şikayet etme olanağı varmıdır? Sonuç olarak 5 kg 30 TL bile olsa bir para ödüyoruz. Gerçekten çakma zeytinyağı ise bu yazıklar olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • %10 zeytinyağıdır %90 transyağ karışımlar saçma sapan şeylerdir. Ayçiçek yağı bile 5kg si 24tl civarında :D bu şu demek olur tabiri caizze normal 24 ayar altın gramoı 150tl ise;

bunlar 1 gram 24 ayar altını 100tlye satıyorlar :D buda imkansızdır :D

Bulaşma!
    Ya Banlanırsın, Ya da HAcKlanırsın!
  • quote:

Kesinlikle doğru. 500 ml ' si 20 TL den soğuk sıkma zeytinyağı da alıyorum salatalar için. Azıcık serin bir yerde dibinde kristallenmeler oluşuyor. O da sıcaklığına geçince kayboluyor.

Bu arada isteyen olursa BİM'den alınmış sıfır 3 teneke Sırım yağı (Yudum üretimi) tanesi 27.5 TL den verebilirim. Bizimkiler bana sormadan almışlar, iade için süresi de geçti. (Yer Balıkesir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 8 Mayıs 2012; 14:20:30 >
  • Bim'deki ürünlerin üretim yerleri bölgelere değişiyor. Ankara'da Bim'lerde sızma zeytinyağı uzun süre 35.95'ten satıldı, sonra 32.95'e düştü. Bu aşamalarda üretici firma Yudum'du. Son indirimden sonra sana 29.90'a indikten sonra Ankara'daki Bim'lerde Yudum yerine Zade üretimi zeytinyağlar satılmaya başlandı. Şuan Ankara'dakiler Zade üretimi, sınırlı markette Yudum üretimi bulunabilir. Fiyata gelince uzunca bir süredir öyle. A101'lerde de Sızma tabir edilen yağlar aynı fiyattan satılıyor.
  • bizim de dedelerimizden kalma zeytinliklerimiz var.miras olurken bize dağın tepesindeki yer çıktı.ağaçlar 35-40 yıllık en az.hiçbir zirai ilaç kullanılmadı bu zamana kadar.zaten dağın tepesinde sırf zeytinlikkesinlikle tarla vs. yok yan tarladan sıkılan bulaşma vs imkanı yok.özeliikle eski fabrikada sıktırıyoruz(yıkanır çuvala konur preslenir sıcak suda ayrışır) yağı ,kontüni sistem yağın tadını bozuyor bize göre.eski sistem sıkılma da bize göre doğaldır.alır gelir bodruma koyarız soğukta donar.yani kısaca gerçek zeytin yağı da donar.bir de 1in altında asitlerde birkaç kere rafine edildilmiş olma olasılı yüksektir.zaten bir kere bile rafine olsa o yağ sızma değil rafinedir.yağın asidi rafine edilerek düşürülebilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35ben35 -- 8 Mayıs 2012; 14:25:31 >

Zeytinyağının kralı budur bana göre...Denemenizi tavsiye ederim...
  • Bu BİM de satılan ya ürünlerde terslik var yada markalarda.Ben YUDUM olarak satılan ayçiçek yağını bir marketden ortalama 25 TL den alacağım,BİM de yudumun üretiği SIRIM yağı ortalama 15 TL den alacağım.Neye güvenmek gerekir BİM.?SIRIM altında yazan YUDUM tarafından üretilmişe mi.?YUDUM markası ile satılan üründe kazıklandığıma mı.?BİM de satılan ürünlerin gerçek rayiçlerinin bu olduğuna mı.?
    Marka kaliteli diye diğer emsallerine göre daha fazla ödediğimiz ürünlerin BİM de satılan başka yerden aldığımız kaliteli markanın başka bir isimle üreterek daha uygun fiyatlarda başka isimle (üretim sürecinde aynı bantdan çıktığı imajı verilmesi için altına şu marka üretmiştir ibaresi ile marka güveninin kullanılması.) satılması düşündürücü.

yakınınızda köfteci varsa arayın sorun, yoksa Akhisar'a telefon edin istediğiniz şubee istediğiniz ürünü gönderiyorlar. peynir, zeytin, zeytinyağı, sucuk, köfte. ürünleri çok güzel ve kaliteli.
  • Piyasada 35-39 lira gibi fiyatlarla bulunabiliyor kaliteli markalar Komili, Yudum gibi. Geçen Yudum Sızma 39'a almıştım. 3-5 lira için sağlığınızla oynamayın BİM'in ne idüğü belirsiz yağını almayın derim. Markasız zeytinyağı ararsanız daha ucuza da bulursunuz zaten. Yine de keyfinizin bileceği iş. Şunlara da bir bakın:
    http://www.gidahareketi.org/Besler-i-Aciklayip-Bim-i-Neden-Gizlediler--1395-haberi.aspx
  • hatay da memurum zeytin yağından çok anlamam ama burada 5-6 tl ye satılıyor zeytin yağı evlerde ve fabrikalarda ama marketlerde çok daha pahalı şimdi bu satılanlar kalitesiz mi yoksa market karı mı yüksek.

Arkadaşım bilemiyorum ne kadar ilgilenirler, ne kadar faydalı olur ya da bunların konusu mudur ama istersenhttp://www.alo174.gov.tr/ adresinden bir başvuru yapmayı deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

hatay da memurum zeytin yağından çok anlamam ama burada 5-6 tl ye satılıyor zeytin yağı evlerde ve fabrikalarda ama marketlerde çok daha pahalı şimdi bu satılanlar kalitesiz mi yoksa market karı mı yüksek.

Hatay'da bir ara bulunmuştum orada zeytinyağı sabunları da çokça vardı. Dediğiniz zeytinyağı'nı buzdolabına koyun bakalım donacak mı?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.