Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.675
Cevap
129
Favori
450.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kilitlenmiştir, bölünmemesi için büyük konudan devam:
    ★★ GALAXY S3 [ANA KONU] ★★ (Ilk Sayfayi Okuyun!)

    http://forum.donanimhaber.com/m_61518873/tm.htm


    />


    İLK MESAJIN EN ALTINDA İMZA BÖLÜMÜMÜZ VARDIR. BİRBİRİNDEN FARKLI PEK ÇOK İMZA BULUNMAKTADIR. Arkadaşlar rica ediyorum destek verelim. Lütfen imzamıza konuyu koyalım.

    9. SAYFANIN EN BAŞINDAN İTİBAREN BU KONU YENİ ANA KONU OLMUŞTUR. 9. SAYFADAN İTİBAREN BAŞLAYABİLİRSİNİZ.

    En başta @ hunkar1, grolof, elmasdağ, noyancelebi, Espa, SpyPC, online1, BeSuBa, berkozcann, M@ni@c ve aklıma gelmeyen diğer tüm üyelere teşekkürler.

    Açmış olduğu SSS konusundan ( şu anda konu kilitlenmiştir ) yararlandığım BeSuBa kardeşime çok teşekkür ederim.

    ->>>Samsung Galaxy SIII Ana Konu
    Kullanıcı Kulübü
    Oyun/Program Paylaşım
    Destek
    Sorulan Tüm Soruların Çözümü (( SSS )) by NomadCRY!!!-<<<


    Konunun Sağlıklı Bir Şekilde Devam Etmesi İçin Bazı Basit Kurallar!!!

    - Bu konuda ilk sayfa tamamen okunmadan soru sorulmaz.
    - Eğer sorulan sorunun cevabı ilk sayfada varsa o soru tarafımdan ve başkaları tarafında asla cevaplanmaz.
    - Sorulan sorunun cevabı ilk sayfada varsa ve o sorunun cevabını başkası biliyorsa o kişi soruyu asla cevaplamaz. İlk sayfaya bak şeklinde bir şey de demez.
    - Bu tip mesajlar şikayet edilecektir.
    - Eğer sorulan soru ilk sayfada yoksa sorunuzu konuya sorup aynı zamanda bana mutlaka PM atarsınız ve ben ilk sayfaya eklerim.
    - Bu konu root-custom rom konularını derinlemesine anlatmaz. Ancak root nasıl yapılır nedir ne işe yarar custom rom nedir nasıl kurulur bunları en ince ayrıntısına kadar videolu bir şekilde anlatır.

    Bu root-custom rom konularının daha fazla ayrıntısı için @ Firaristt in ROOT-ROM-KAMERA ana konusuna bakacaksınız.http://forum.donanimhaber.com/m_65365278/tm.htm


    - O zaman başlayalım.


     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]


    Önemli özellikler:
    - 1.4GHz Quad-core Exynos 4412 işlemci
    - 4.8" Super AMOLED (800x1280) HD ekran
    - TouchWiz UI Nature UX
    - 8MP AF + LED arka kamera, 1080p@30FPS video kayıt/oynatma, 2 MP HD arka aydınlatmalı ön kamera
    - NFC, GLONASS GPS Teknolojisi
    - Wi-Fi a/b/g/n, USB 2.0, OTG, MicroUSB, 3.5mm kulaklık jak girişi
    - 1GB RAM, 16GB/64GB hafıza, 64 GB'a kadar microSD
    - Android OS Ice Cream Sandwich 4.0.3
    - Accelerometer, Magnetometer, Gyroscope, Barometer
    - Polikarbonat gövde
    - Pop-up Play
    - Smart Stay
    - Smart Alert
    - S Voice
    - Allshare Cast


     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]




     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]


    Lansman videosu ve reklam filmleri @ GaMeLeCtROniCa nick'li üyenin mesajından alıntılanmıştır.

    UNPACKED 2012 SGS3 LONDRA LANSMANI



    GALAXY S3 REKLAM VİDEOLARI





    29 Haziran 2012 Samsung Galaxy SIII Ayrıntılı Video İnceleme


    Arkadaşlar S3'ü uzun uzadıya her türlü ayrıntısına değinmeye çalışarak videolu bir sekilde inceledim.

    Video çekimi Galaxy Note ile yapıldı. .mp4 formatında 480p'dir. Olabildiğince az kotanızı götürmek ve aynı anda olabildiğince iyi bir görüntü kalitesi sunmak için MPEG4 mp4 formatı seçildi.

    Biraz geç kalınmış bir video inceleme oldu ancak anca bu zamanlara vakit bulabildim.







    10 Haziran 2012 Samsung Galaxy SIII Ayrıntılı İnceleme


    13 Haziran 2012 GPS maddesinde güncelleme, Titreşim ile ilgili yeni bir madde


    Herşeyiyle inceleme fırsatım oldu. Fazla uzatmadan geçiyorum incelemeye. Ancak ön incelememi okumayanların incelemeyi okumadan önce ön incelemeyi okumalarını tavsiye ederim.


    Tasarım, Malzeme kalitesi, Dayanıklılık


     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]



    Dış malzemede polikarbonat kullanılmış. Böylece dayanıklı olması amaçlanmış. Cihazda herhangi bir çerçeve yok. Ve ele geldiğinde plastik hissi vermiyor. Pek çok kişi cihaza plastik diyor kalitesiz diyor ama kesinlikle böyle değil. Malzeme çizilmeye dayanıklı gözüküyor. Galaxy S2'de krom çerçeve vardı. Ve bu çerçeve telefon düştüğünde oluşan düşme etkisini absorbe ediyor, telefo0na ve ekrana birşey olmasını engelliyordu. Ancak S3'te çerçeve olmadığı için düştüğünde ilk zarar görecek şey ekran. Daha ağır olması nedeniyle bu etki daha da fazla olacak.

    Tasarımı hoşuma gitti. Yani gerçekten elinize aldığınızda S2'den daha iyi bir görünüm sunuyor size. Ancak arka tasarımı hiç beğenmediğimi belirtmek isterim. Gerçekten kötü bir tasarım. Galaxy Ace, Y vs. nin büyütülmüş modeli gibi duruyor.

    Ekran

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    Ekran SAMOLED HD teknolojisini kullanıyor. Ancak Pentile dizilimine sahip. Yani bu ekrana çok yakından baktığınızda zor da olsa pikselleri sayabilmeniz demek. Ekran S2'ninkinden çok daha canlı ve keskin gözüküyor. Artan çözünürlük PPI'ı da etkiledi ve daha kaliteli bir görüntü alabiliyorsunuz ekrandan. Ancak ekranın parlaklığı yetersiz. Evet gerekten yetersiz. Yani S2 ile S3'ü yan yana koyuyorum ve S3'ten çok daha parlak bir ekran beklerken yerine göre daha soluk bir görüntü bile verebiliyor. Bu konuda biraz şaşırttı beni. Öte yandan dokunmatik hassasiyeti ICS'li bir S2'ye göre daha iyi. Kaydırmaları çok daha iyi ve çabuk algılıyor. Sayısız deneme yaptım ve dokunmatik hassasiyetinin, daha iyi olduğuna karar verdim. Bunu da geliştirdikleri kernel'e borçluyuz.

    S2 ve S3'ü alıp ikisine de bastırınca S3 hiç esnemezken S2 de ufak bir esneme olduğunu görüyoruz. Evet bayağı bastırdım ekrana. S3'te Corning Gorilla Glass 2 kullanıyor ve daha sağlam, çizilmeye daha dayanıklı. Biraz korkarak da olsa anahtarla hafif bastırıp denemeler yaptım, şimdilik bir çizik oluşmadı.

    Güneşli bir yere çıktığınızda S3 daha az yansıma yapıyor. Ancak parlaklığı HTC One X ve iPhone 4-4S'e göre zayıf kalıyor.

    Kontrastı test etmek amaçlı iki telefonda da sırasıyla siyah ve beyaz renk testi yapıyorum. S3 kesinlikle kontrastlarda daha başarılı. Özellikle çok daha yoğun bir siyah renk var S3'te. Ancak Pentile ekran kullanan S3'te beyaz renklerde hafiften görülen mavilik gözünüze çarpıyor. S2'de ise yerine göre hafif sarılıklar gözüküyor.

    İki telefonda da ekranda uzun bir süre aynı görüntüyü tam parlaklıkta açık bıraktığımızda S2'nin ekranında 16 dk sonra hafiften burn-in'ler başlıyor. S3 ise yarım saat boyunca burn-in olmadan dayandı. Ben de daha fazla bekleyemedim açıkçası.

    Alt dokunmatik tuşlar

    Alt tarafta bulunan Seçenekler ve Geri işlevi gören dokunmatik tuşlar olağanüstü derecede hassas. Hatta kesinlikle ama kesinlikle ekrandan daha hassas. Sony Xperia S'te altta bulunan dokunmatik tuşlar pek hassas değil. Kullananlar bilir. ( Sony bu sorunu U modelinde düzeltti. ) S3'teki tuşlar ise daha siz dokunmadan algılıyr neredeyse. Aslında iyi birşey ama yerine göre bu kadar hassas olması sorun çıkartabilir.

    Telefonla görüşme denemeleri

    S2'de kılıf kullanırken görüşme yaptığınızda, karşıdaki kişi size " Sesin yankı yapıyor. " diyebilir. Bu yankı sorunu tüm S2'lerde olmasa da çoğunda var. S3'te ise böyle bir sorun yok. Ses hiçbir şekilde yankı yapmıyor ayrıca sesinizi ve karşı tarafın sesini bariz bir şekilde daha kaliteli veriyor.

    S2'de hoparlörle neredeyse hiç konuşmadım diyebilirim. Çünkü gerçekten hoparlörle konuştuğunuzda karşı taraf sesinizi anlamakta zorluk çekiyor. S3'te ise bu sorun giderilmiş diyemem ama yine de daha iyi. 5800 ve iPhone 4 ile hoparlörle görüşme yaptığımda, sesim hem S3'ten, hem de S2'den daha kaliteli bir şekilde karşı tarafa gidiyor.

    Öte yandan S3 ile görüşme yaptığınızda sadece sizin sesinizi iletmeye çalışıyor ve bunu da nispeten başarıyor.

    Şans eseri fark ettiğim bir durumu da belirteyim. S3'ten herhangi bir ev/iş telefonunu aradığınızda sesiniz bir süre sonra kesik kesik gitmeye başlıyor. Bunu başka bir incelemede de belirtmişler.

    TouchWiz Nature UX

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]


    Yeni TW'yi deniyoruz. Kilit ekranı oldukça hoş. Dokunduğunuz yerlerde su damlaları oluşuyor. Numara çevirme ekranında ise oldukça hoş bir ses efekti kullanılmış. Ekran geçişlerine herhangi bir takılma gözükmüyor. Neredeyse 1 dk boyunca her iki telefonun ekranında da hızlı bir şekilde kaydırmalar yaptığımızda S3 hiç bir lag göstermezken S2'de ara ara takılmalar olabiliyor. Özellikle 2.3.X sürümlerini taşıyan bir S2 ekran geçişlerinde oldukça takılıyor.

    Öte yandan ana menüye geçiyoruz. Kurduğum programlar ve oyunlar sonucu S3'ün ekranı 14 sayfaya ulaştı. Her iki telefonu 9. sayfaya getiriyoruz. İki parmağımızla her iki telefonun ana menüsünde küçültme hareketi yapıyoruz ve ana menüdeki sayfaların listelenmesini sağlıyoruz. S2'de 16 sayfa var. En baştaki ekrana dokunuyoruz ve S3 anlamsız bir şekilde hafiften takılarak geçiş yapıyor. Bunu anlayabilmiş değilim. 4 çekirdekli bir işlemci ve O.C. edilmiş GPU'lu S3, bu konuda S2'nin gerisinde kalıyor. Ancak FW Update'lerle düzelecektir diye düşünüyorum.

    Ve burada kimsenin değinmediği ilginç bir noktaya parmak basacağım.

    S3 kullandığı efektler nedeniyle S2'den yavaş çalışıyormuş gibi gözüküyor. Evet öyle. İki telefonun da efekt hızını Geliştirici Seçeneklerinden X1'e ayarlasanız da S3 görüntü geçişlerini daha yumuşak bir şekilde yapıyor. Özellikle her iki telefonda aynı anda Mesajlaşma butonuna dokunduğumuzda S2 efektinin hızı nedeniyle " şak " diye görüntüyü getirirken, S3 daha yumuşak bir şekilde görüntüyü değiştiriyor. Bu yüzden efekt hızını artırabilirsiniz S3'te.

    Ana menü kullanımında ise S3 ile S2 arasında pek bir fark yok. Her iki telefonda gayet hızlı çalışıyor. Ancak S3 bastığınız bir uygulamayı hemen açıyor. Bastığınız anda.


    İşlemcinin getirdikleri ve multitasking performansı

    S3 gerekli ayarları yaptığınızda aynı anda 13 uygulama açabiliyor. S2 ise 9. uygulamadan sonra LMK'nın etkisiyle uygulamaları kapatıyor. Ayrıca oyundan oyuna geçişlerde S2 biraz bekletiyor hatta donup kalabiliyor ve Rapor ekranı çıkabiliyor. S3 ise oyundan oyuna geçişi, videodan browser'a geçişi anında yapıyor bekletmiyor. 4 çekirdekli Exynos 4412, burada kendini gösteriyor.

    Ayrıca S3 bir videoyu oynatmaya daha hızlı başlıyor. Video çekimine de daha hızlı başlıyor ve kaydı sonlandırdığınızda daha hızlı yapıyor yazma işlemini.

    Browser performansı


     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]



    S2'de, S3'te 1 GB RAM taşıyorlar. ( S3'ün çift çekirdekli ve 2 GB RAM'li modelleri de var ama onları saymıyoruz. ) S2 ve S3'te aynı sekmeleri açıyorum. S2 5. sekmeden sonra bir sekmeyi uykuya alıyor. Yani 5 sekme varken başka bir sekmeye geçtiğinizde o sayfayı refresh'liyor. S3'te ise 7 sekmeye kadar uykuya geçen bir sekme olmadı. Aslında iki telefonda da 1 GB RAM var. Ama S3'teki RAM yönetimi çok daha başarılı. Buradan anlayabiliyoruz. CPU'nun da ufak bir etkisi olabilir tabi.

    ICS'deki tarayıcıda çift dokunuşta zum yaparken problem var. S3'te bu sorun giderilmiştir diye düşünmüştüm ama bir değişiklik yok.

    İki telefonda da mynet i açtığımızda S3 3 sn önce sayfayı tamamen yüklüyor.
    Vatancomputer ın sitesini açtığınızda ise 2 sn önce sayfayı yüklüyor S3.

    Ayrıca ekranın HD olması nedeniyle Youtube'daki videoları HD olarak sorunsuz izleyebiliyorsunuz.

    Wi-fi

    Çekim gücü artırılmış durumda. S2'nin 2 çubuk çektiği yerde S3 tam çekiyor. Bu konuda gerçekten güzel bir artış var. Wi-fi ağına bağlanma hızında ise bir değişiklik yok.

    GPS ve navigasyon

    Hayal kırıklığına uğradığım bir nokta daha. S2, S3'ten tamı tamına 2 dk 17 sn önce GPS'e bağlandı. Aradaki fark gerçekten büyük. Azımsanacak bir fark değil. Her denememde S2 daha hızlı bağlanıyor uydulara. Bunu da anlayabilmiş değilim açıkçası. Ayrıca yolculuk esnasında S3'te çalışan iGO dondu ve rapor ekranı çıktı, kendini kapattı. S2'de ise bir sorun yoktu.

    Edit:

    quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY


    quote:

    Orijinalden alıntı: applause

    Arkadaşım;
    Emeğine sağlık. Çok iyi ve faydalı bir inceleme olmuş.
    Ama S, S2 ve şu anda S3 kullanıcısı olarak GPS' deki düşüncelerine katılmıyorum.
    S3 hem daha hızlı bağlanıyor. 2-3 saniye gibi bir sürede. Hem de uyduya bağlanma gücü diyeyim; daha fazla.
    Evde aynı noktada, aynı anda S2 asla bağlanamazken S3 anında diyebileceğim bir hızla uyduları bulup bağlanıyor.

    Baska bir konuda da bir arkadas ayni seyi soyledi. Bugun Trabzon daydim ben. GPS testini yaylalarda yaptim. Hava oldukca sisliydi ve bulutluydu ve bu sonucu aldim. Istanbul a dondum. Yarin tekrardan bir test yapip sonucu yazarim buraya.

    Ayrica GPS ile ilgili dusuncelerimi kafama gore yazmadim. Test ettim ne ciktiysa aynen onu yazdim. Belirteyim.

    Tesekkurler.



    Edit: 13.06.12

    Merhabalar.

    GPS performansını tekrar değerlendirdim. İstanbul da Üsküdar dan Kayışdağı'na yapılan 16 km'lik bir yolculuktu. Tabi hava oldukça güzeldi. İki cihazda da aynı anda açtım iGO'yu. Kronometreyle tam bir ölçüm yaptım. S3 tam 42 sn sonra uyduyu buldu. S2 2 dk 11 sn sonra uydu buldu. Trabzon'un sisli yaylalarında yaptığım denemeden sonra İstanbul'da yapılan ölçümlerde S3 çok daha iyi bir sonuç verdi. Üst üste birkaç deneme daha yaptım. Ama önce GPS'in çalışma mantığını belirtmek isterim.

    GPS ateş gibidir. Araba gibi çalışır.Yani telefon ilk denemede uyduyu geç bulur. Burada anteni ısınmış gibi düşünebilirsiniz. GPS'i kapattığınızda ise anten soğumaya başlar gibi düşünün. Siz GPS'i kapatıp 5 sn sonra tekrar açsanız GPS hızlı bir şekilde bulur uyduyu. Ancak aradan 20-30 dk civarı bir vakit geçtikten sonra GPS'i açarsanız telefon uyduyu hemen bulamaz. Yani tabiri caizse motorunun tekrar ısınması gerekir.

    S3 GPS'i kapatıp hemen açtığımızda uyduyu 5-6 sn içerisinde buluyor. S2 ise 30 sn kadar bekletiyor. Aradan 15 dk geçip tekrar GPS'lerini karşılaştırdığımızda S3 27 sn içerisinde uyduyu buluyor. S2'nin uyduyu bulması ise 1 dk 53 sn sürüyor.

    Yön tayininde ise herhangi bir farklılık yok iki telefon arasında.

    Şunu da belirtmek isterim.
    GPS anteni sağ üstte olan bir telefonu sola doğru 45 derece açıyla yatırmak gerekir.

    Ancak

    dediğim gibi sisli yaylalarda S2'nin uydu bulma hızı S3'ten çok daha iyiydi. Aslında tekrar bir deneme yapmak gerekirdi ama İstanbul'a döndük artık. Belki de o sırada telefonun hali yerinde değildi.

    Karar sizin ama S3'ün uydu bulma hızı çok ama çok çok iyi. Bu aşikar. Yaylalarda ise...

    Sensörlerdeki geliştirme

    Bildiğiniz gibi S2'de de, S3'te de bir widget'ı ena ekrana eklemek istediğinizde basılı tutuyoruz o widget'ı, ve sensörleri kullanarak ev ekranları arasında geçiş yapabiliyoruz. S2'de, bu sensör gereksiz hassasken, S3'te bu sorunu düzeltmişler. Yani bir widget'ı basılı tutup ev ekranına taşırken sensörleri kullanıp geçiş yapmak daha kolaylaşmış. Öte yandan S2'nin ekranını yan döndürmek için daha az yatırmak yeterli.

    Titreşim ayarlarının fazlalığı ve titreşim şiddetinin artması, dokunma geri bildirim titreşiminde geliştirme

    S2'de bence yetersiz bir titreşim şiddeti vardı. Bunun için SuperVib gibi alternatif titreşim programlarına yöneliyordum. S3'te ise çeşitli titreşim preset'leri var. Hatta kendi titreşiminizi bile oluşturabiliyorsunuz. Ve S3'ün titreşim şiddeti kesinlikle daha fazla.

    S2'deki ekrana dokunduğunuzda oluşan titreşim açıkçası pek hoşuma gitmiyordu. Özellikle Swype'ta hızlı hızlı mesaj yazarken bazen titreşim takılıyor, az titriyordu. S3'teki dokunma titreşimini çok güzel yapmışlar. CPU'nun kelime tahminlerinin yapılma hızını artırmasının da etkisiyle harfler hızla ekrana geliyor ve S3 titreşimi takılmadan, yumuşak bir şekilde veriyor.

    Ancak bu dokunma titreşimi konusunda en iyi işletim sistemi Symbian Belle'dir. Kaydırdığınızda listenin sonuna geldiğinizde artandan azalana doğru yaptığı titreşim, dokunduğunuzda ve parmağınızı çektiğinizde yaptığı iki farklı titreşim gibi ince ayrıntılar oldukça hoş.

    S3'te ise Talkback'i açtığınızda listenin sonuna vs. kaydırdığınızda titreşim yapıyor. Ama bu özellik için Talkback'i açmayacağız tabiki.

    Dokunma titreşimi en güçlü olan telefonları ise HTC üretiyor.

    Ses kaydedicinin kalitesizliği

    Normalde bunu denemek aklımda yoktu ancak her iki telefonda da olabildiğince fazla uygulamayı denemek, incelememin en önemli ayrıntısı olacağından denedim. Her iki telefonda da kısa bir ses kaydı yaptığımızda S3 bariz bir şekilde sesi daha kötü alıyor. Farklı ses kaydedici programlarıyla denediğimizde nispeten bir gelişme oluyor ama S2 kesinlikle daha kaliteli bir şekilde ses kaydediyor. Telefon görüşmelerinde sesi daha iyi ileten S3, ses kaydedicide çuvallıyor. Ben bu sorunun yazılımsal olduğunu ve FW update ile düzeleceğini düşünüyorum.

    Mesajlaşma ve Swype


    S3'ün büyüyen ekranı doğal olarak tuşları da büyütüyor. Ve özellikle dik ekranda, S3'te daha rahat mesaj yazabiliyorsunuz. O anda aklıma gelen birşeyi de denedim. Her iki telefonda da Swype'ın yeni sürümü kuruluydu. Dört çekirdekli işlemcinin gerçekten işe yarayıp yaramadığını garip bir yolla deneyecektim. S2'de parmağınızı kaydırarak yazı yazarken fazla hızlı olursanız kelimeler biraz geriden gelir, S2 kullananlar bilir. Çünkü o sırada sürüklemeyi yorumlayıp ekrana getirmesi gerekiyor telefonun, ve bu kolay bir işlem değil. S3'te ise kelime sürükleme tahminleri çok daha hızlı. Ne kadar hızlı sürüklerseniz sürükleyin S3 daha hızlı bir şekilde getiriyor kelimeleri ekrana.

    Müzik çalar ve ses kalitesi

    S3 bu sefer kaliteli denebilecek bir kulaklıkla geliyor. S2'nin kulaklığı bir işe yaramazken, S3'ün kulaklığıyla gayet güzel sonuçlar alınabiliyor.

    Öte yandan Müzik Çalar uygulaması yenilenseydi güzel olurdu.

    Kulaklığım Philips O'neill SHO8810 The Snug. Gayet kaliteli bir kulaklık. Hatta karşılaştırmalarda çoğu 300 TL'lık kulaklardan daha iyi sonuçlar veriyor. İki telefonda da bu kulaklıkla yaptığım testler sonucu S3'ün daha kaliteli ses verdiğini fark ettim. Aradaki farkı en iyi Stan şarkısında anladım. Özellikle yağmur seslerini S3 çok iyi verdi.( Biraz konu dışına çıkalım. Eminem ft. Dido - Stan. Gelmiş geçmiş en iyi 500 şarkı arasındadır. En iyi 50 hip-hop şarkı arasındadır. Başlı başına bir hikayeyi anlatır. ) S3'ün default ayarları daha iyi yapılmış.

    Kamera

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]


    Gelelim benim için en önemli konuya. S2'de beni rahatsız eden olaylar, kameranın bazen geç açılması, çekim hızının düşük olması ( özellikle rakibi iPhone 4-4S'e göre. ) , ve en önemlisi video çekimi yaparken telefonu farklı bir yöne çevirdiğinizde 1-2 sn boyunca telefonun görüntüyü netleştirmeye, yani AF yapmaya çalışmasıydı.

    S3'ün kamerası müthiş bir hızda açılıyor. Ancak bu konuda kral hala HTX One X. One X'te kamera daha hızlı açılıyor.

    Çekilen fotodaki kişilere social tag yapabiliyorsunuz , yani fotoda kimler varsa Facebook'ta etiketleniyor vs.

    S3'ün kamerası anında çekim yapıyor. ANINDA. One X'ten bile daha hızlı çekim yapıyor. 0.1 saniyede çekim yapan bu telefon saniyede ard arda 3 tane çekim yapabiliyor. Çekim hızı harika. İşte budur dedirtiyor adama.

    Video çekimine daha çabuk giriyor S3. Ve S2'deki lanet olası , bulanıklaşma sorunu S3'te yok. Çünkü S3'te video çekimi sırasında ekranın istediğiniz yerine dokunup AF yaptırabiliyorsunuz telefona. Ben S2'ye iPhone 4'ten geçiş yapmıştım. iPhone 4'te istediğiniz yere dokunup AF yapabiliyordunuz, ama S2'de bunun olmadığını gördüğümde açıkçası hayal kırıklığına uğramıştım. S3'te ise telefonu farklı bir yöne çevirdiğinizde odaklama bozulmuyor anında AF yapıyor. Bunda 4 çekirdekli işlemcinin etkisi büyük.

    Düşük ışıkta yaptığım çekimler sonucu S3 maalesef S2'den kötü sonuç verdi. Bu konuda One X'in üstünlüğü tartışılmaz. Daha iyi bir sonuç beklerken düşük ışıkta S3 kötü sonuçlar veriyor. Özellikle evinizde floresan falan varsa S2 çok daha iyi çekimler yapıyor.

    İlginç bir ayrıntı da şu. S3'te sarsıntı önlemeyi açtığınızda hafiften zum yapıyor.

    S2'nin sevmediğim özelliklerinden biri de Full HD çekim yaparken zumlu bir şekilde çekim yapması, çekim sırasında zuma izin vermemesiydi. S3'te bu sorunlar yok. Ayrıca S3'teki zum daha kullanılabilir bir halde. S2'de zum yapar yapmaz görüntü bozulurken S3'te en azından yarıya kadar zum yapabiliyorsunuz.

    Güneşli havalarda S3 daha canlı bir görüntü sunuyor. Ve renkleri daha gerçekçi gösteriyor. S2'deki renkler daha fazla, daha iyi ancak gerçekçi değil. Açıkçası ben renklerin gerçekçiliğine değil, yoğunluğuna bakarım. Bu yüzden S2 daha iyi bence bu konuda.

    S3'ün hızlı çekim özelliği işe yarar bir şey. Ard arda yaptığı çekimlerden sonra en iyi 8 resmi seçiyor ve mantıklı sonuçlar geliyor elinize.

    S3'te daha güçlü bir flaş var.

    Ön kamera ile HD çekim yapabiliyorsunuz. Ve ön kamera yerleşik arka aydınlatmaya sahip.

    Pop-Up Play


     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]



    Açıkçası telefon çıkmadan önce bu beni en çok etkileyen özelliklerden biri olmuştu. Hatta ön incelemeyi okursanız ne kadar heyecanlı olduğumu görürsünüz. Ancak inceledikten sonra hayal kırıklığına uğradım. Sadece videoları küçültmeye izin veriyor. Evet ekranın istediğiniz yerine taşıyabilme olayı da güzel birşey.

    Ancak ...

    Biz bu özelliği zaten kullanıyorduk. Super Video adlı uygulama bundan çok daha kapsamlı ve iyi çalışıyor. Özellikle arkaplanda YouTube oynatmaya izin vermeyen aptal Android, bu programla Youtube ekranını küçültebiliyor, çok daha fazlasını yapıyor. Kesinlikle her S2'de olması şart bir program Super Video.

    Ben Pop-Up Play'den çok daha fazlasını bekliyordum. Ama olmadı.


    Smart Stay

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]


    Ayarlardan akıllı beklemeyi etkinleştiriyorum. İnternete girip bu konuyu açıyorum. Bir süre okuyorum. Daha sonra gözlerimi kapıyorum. Babama soruyorum " Baba, ekran kapandı mı? " Gelen cevap " Hayır. " " Kapanması lazımdı, emin misin baba?" " Kapanmadı işte yahu " " Baba, yanımdan uzaklaş bi de öyle bak. " Uzaklaşır. " Hala kapanmadı. " Gözlerimi açıyorum. Neden böyle olduğunu anlamıyorum. Browser'ı kapatıp tekrar açıyorum. Yine aynı sayfayı açıyorum. Telefonu kendime biraz daha yaklaştırıyorum. 2 dk kadar sonra kapatıyorum gözlerimi. Babamdan gelen cevap " Aha kapandı vallaha ! " Zaten etraf karanlıksa ışığın kesildiğini anlayabiliyorsunuz. Ya da kilit sesinden. İlk denemede niye çalışmadı bilmiyorum ama bu özellik ara ara takozluk yapıyor, çalışmadığı anlar oluyor. Geliştirilmesi lazım. Reklamdaki gibi gözünüzü kapattığınız anda ekran kapanmıyor.

    Smart Alert

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]


    Heyecanlı bir deneme daha. Mesajı yazarken bir süre sonra telefonu kulağıma götürüyorum ve ilk denememde ilgili kişiyi aramayı başarıyor S3. Tekrar tekrar deniyorum bir sorun yok. Her seferinde telefon güzelce algılıyor ve ilgili kişiyi arıyor.

    S3 kilitli bir şekilde masada dururken birkaç mesaj ve arama yapıyorum S2'den S3'e. Daha sonra telefonu elime alıyorum ve telefon titriyor. Yani cevapsız aramaların mesajların var gel de bir bak diyor. Bu özellik de gayet güzel çalışıyor.

    LED bildirimi

    S2'de eksikliğini hissettiğim bir konuydu. S3'e gelmesi iyi oldu. Bitti bu kadar daha ne anlatacağım bu özellk hakkında? Öbür bölüme geçiyorum.

    S Voice

    http://www.log.com.tr/wp-content/uploads/2012/05/Samsung-S-Voice.jpg

    Evet geldik S Voice'e. Siri ile karşılaştırma olanağımız yok tabi ki. Ama yine de Voice Talk ile karşılaştırabiliriz.
    Telefona Open Message diyorum ilk denememde. Sorun yok. Send Message " Gelirken ekmek al. " to Babam tarzı bir şeyler dediğinizde de güzelce mesajı yazıp babanıza gönderiyor. Ama bunlar zaten S2'de vardı. Daha zorlarını denemek lazım. Open Internet Browser diyorum. Anlamıyor. Tekrar tekrar, telaffuza dikkat ederek defalarca deniyorum ama anlamıyor salak. Open Firefox Browser dediğinizde ise Firefox'u açıyor. Garip bir durum. Hava durumunu sorduğunuzda komple size anlatıyor S3. Alarm kuruyorum. Alarm çaldığında " I wanna sleep a little bit more " ( biraz daha uyumak istiyorum ) dediğimde anlamıyor. Tekrar deniyorum. " I want to sleep a little more " dediğimde ise telefon demek istediğimi anlıyor ve alarmı tam istediğim gibi 3 dk erteliyor. Bu gerçekten güzel birşey.

    Batarya dayanma süresi

    Zaten karşılaştırma yaptığım için iki telefonu olabildiğince eşit şartlarda kullanmaya çalıştım. S3'ün şarjı 7 saat 46 dk gitti. S2 ise 6 saat 2 dk sonra elveda dedi. Ki S3'ü daha fazla kullandığımdan eminim. Yani daha iy ibir batarya performansı gösteriyor S3. Kullanım sırasında olabilecek herşeyi denediğimden dolayı genel bir kanıya varabiliyorum buradan. Açıkçası bataryası daha iyi dayanan Android'li bir telefon olduğunu sanmıyorum.

    Allshare


     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]



    S2'de ekran görüntüsünü kablosuz bağlantıyla TV'ye aktaramıyordunuz. Sadece video ve resimleri göstermenize izin veriyordu. S3 ise güzel bir şekilde ekran görüntüsünü TV'ye aktarıyor. İki telefonda karşılaştırma yaptığımızda S2 ara ara videolarda takılmaya sebebiyet verirken, S3 daha iyi bir performans sunuyor.

    NFC

    Bu özelliği deneyemedim ama şunu anlatmak istiyorum. Telefonu cüzdanla aynı cebe koyduğumda bol bol sesler çıkarıyor. Kredi kartından para çekiyor mu acaba ? diye düşünmemek elde değil.

    Oyun performansı

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]


    Öncelikle oyunların loading sürelerini karşılaştırıyorum. Temple Run'da ana menü S3'te 5 sn içinde gelirken S2 yerine göre 7 sn kadar bekletiyor. Ayrıca artan PPI kendini en iyi Temple Run'da gösteriyor. Çok daha net ve keskin bir görüntü var. Temple Run ara ara takılan bir oyun. Acaba S3'te takılacak mı diye bakıyorum ve evet belli bir süre sonra S3'te takılıyor. Yani bu sanırım oyunla alakalı birşey.

    Dungeon Hunter 3 oyununda loading süresi S3'te 2 sn daha kısa.
    NFS Shift de 3 sn daha erken açıyor S3.
    ShadowGun oyununda S2'nin takıldığı yerlerde S3 gerçekten hiç takılmadan ilerliyor. Hatta S2'nin 7 FPS'e kadar düştüğü Nova 3'te S3 çok daha iyi çalışıyor. S3 çoğu oyunda takılma yapmıyor, yapsa bile S2'ye göre çok daha iyi çalışıyor.
    Meşhur 9 mm adlı oyunda ise 2. bölümde bir patlama sahnesi vardır. S2 orada hafif yalpalar oynayanlar bilir. S3 o sahneyi hiç takılmadan geçiyor, ayrıca artan PPI nedeniyle patlama çok daha gerçekçi gözüküyor.

    SONUÇ S2'den S3'e geçilir mi?

    Evet geçilir. Bu kadar basit, geçilir. Ama maddi durumunuz iyiyse. Evet arada dağlar kadar fark yok, olağanüstü farklar yok, müthiş yenilikler yok, hatta donanımsal açıdan beni hayal kırıklığına uğrattı ama yazılımsal anlamda pek çok güzel yenilik içeriyor S3. Gelişmiş ekranı ve oldukça gelişmiş müthiş kamerası S3'ü çok iyi bir telefon yapıyor. S2'den S3'e geçilmez diyenlerin S3'ü hakkıyla kullanmadıklarından eminim. Ön incelememi okursanız S2'den S3'e geçmenin pek mantıklı olmadığını söylemiştim ama telefonu uzun süre hakkıyla kullandıktan sonra S3'e gönül rahatlığıyla geçilebileceğini anlayabiliyorsunuz. Ve tasarım hoşuma gitti. Arkası hariç kesinlikle S2'den daha iyi ve lüks bir görüntü sunuyor. Ben normalde yumuşak hatları sevmem ( sakat cümle biliyorum ), keskin kenarlar her zaman daha iyidir ama S3 elde gayet güzel duruyor. Yerine göre tek elle kullanmadığınız anlar oluyor ancak Note gibi kaba da değil.


    Smart Alert , Smart Stay gibi özelliklerin geliştirilmesi gerekse de gayet iyi çalışıyorlar ve FW Update'lerle çok daha iyi bir hale geleceklerdir.

    İncelemem umarım hoşunuza gitmiştir. Olabildiğince her fark ettiğimi anlatmaya çalıştım. Kimsenin değinmediği ayrıntılara değinmeye çalıştım. Ama gözden kaçırdığımız şeyler olabilir. Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz. Şu anda S2 de S3 de elimde olduğu için rahatlıkla karşılaştırma yapabiliyorum.

    LÜTFEN İNCELEMEYE EKLENMESİNİ İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VARSA SÖYLEYİN.

    Bu S3 incelemesi, bu forumdaki 3. incelemem oldu. Hayırlısıyla, bir başka incelemede görüşmek dileğiyle.



    -----------------------------------




    7 Mayıs 2012 Samsung Galaxy SIII ön incelemesi


    Merhabalar. Bu sefer ki konumda Galaxy S3 hakkındaki naçizane fikirlerimi paylaşacağım sizlerle. Forumda bileni, bilmeyeni, cahili, bilgilisi herkes kendine göre bir takım yorumlar yazıyor. Kimisi doğru, kimisi yanlış. Ama görüyorum ki çok fazla görüş ayrılığı ve yorum ayrılığı var. Özellikle insanlar sadece donanıma bakıyorlar, bir telefonu donanımdan çok yazılım belirler. S3 pek çok yazılımsal yenilikle geliyor ama insanlar bunun farkında değil, ve sadece donanıma veya tasarıma odaklanarak yorumlar yapıyorlar. Ben de kendi fikirlerimle ufak da olsa bir ön inceleme yapmak istedim. En azından bir fikir sahibi olmanız için. Unutmayın ki aşağıdakilerin tamamı teorik bilgilerle desteklenmiş olsa da, benim fikirlerimdir. Karşı çıkanı olacaktır, katılanı da.

    Şunu da söylemeliyim ki iPhone 3G zamanından beri iPhone kullandım. Sayısız Symbian cihaz elimden geçti uzun bir süre 5800 kullandım. Aralık ayında iPhone 4’ü satıp Galaxy S2 satın aldım. Hala da kullanıyorum. Ve bir daha iPhone almamaya kararlıyım bunu da belirteyim. Neyse.

    Galaxy S3 öncelikle benim için bazı açılardan hayal kırıklığı oldu (donanımsal olarak). Bazı açılardan da beni çok şaşırttı ( özellikle yazılımsal olarak ) . Maddeler halinde yazacağım.

    Tasarım

    Bu göreceli bir konu açıkçası. Ve telefonu elime almadan hiçbir şey söyleyemem ama resimlerden gördüğüm kadarıyla pek hoş bir tasarımı yok. Özellikle arkadaki kamera, flaş, hoparlör üçlüsü berbat olmuş maalesef. Ön yüzü yine güzel ama yumuşak hatlar hoşuma gitmiyor. S2'nin tasarımı şimdilik daha güzel duruyor keskin hatları nedeniyle.

    Ekran

    Ekran tahminimden de büyük çıktı. 4.65 inç'lik bir ekran beklerken 4.8 inç ile çıkageldi Samsung. Ekran boyutu açıkçası benim için problem değil. Dokunmatik ekranda ekranın her zaman büyük olması gerektiğini düşünüyorum. İnternet kullanımı, izlenecek filmler, oynanacak oyunlar, yazılacak mesajlar bunların hepsi büyük ekranda daha zevkli ve rahat bir şekilde yapılır. Galaxy Note bile kot cebe rahatça sığarken 4.8 inç benim için bir sorun oluşturmaz.

    Öte yandan çoğu yerde gördüğüm saçma yorumlardan biri de şu.
    quote:

    Ekran büyük ve çözünürlük 720p. PPI oranı iPhone'a göre hala düşük vs. vs.
    Öncelikle insan gözü 301 PPI'dan sonrasını algılayamaz. One X, iP4 ve S3, bunların üçü de 301 PPI'n üstünde. Bu yüzden PPI değerinin düşük olduğunu tartışmaya, bilip bilmeden yorumlar yapmaya gerek yok. Çözünürlük daha fazla olsa olur muydu, evet olurdu açıkçası. Ama gerek yok.

    Peki Pentile ekran dizilimi nedir? Cidden soruyorum Samsung'a, ne gerek vardı Pentile'a. Pentile kısaca açıklamak gerekirse beyazları hafif mavimsi gösteren ve çözünürlüğü olduğundan daha yüksek gösteren ( sahte çözünürülük diyebiliriz ) bir ekran dizilimidir. Pentile kullanmasalardı daha iyi olurdu açıkçası ama sonuçta Note da Pentile ekran kullanıyor yalnız önünüzde harika bir görüntü var. İnsan daha çok gözüyle gördüğüne inanmalıdır. Note da mükemmel bir görüntü var ve S3'te bu görüntünün daha iyi olacağından eminim. Yani bu çok da büyük bir sorun teşkil etmiyor.

    Corning Gorilla Glass 2 ise gerçekten iyi bir özellik. Bu ekranı kırmak, çizmek imkansız gibi birşey.

    İşlemci

    İşlemci tahmin ettiğim gibi çıktı. Ancak yine bilgisiz milletin gözünde telefonu büyütmek için çekirdek sayısını artırma hatasına düşen Samsung 4 çekirdekli Exynos 4212 kullandı.

    Halbuki bunun yerine Cortex A-15 üzerine 2 çekirdekli bir işlemci kullansa daha iyi olurdu. Ama bunu yapamazlar tabi ki, rakipleri 4 çekirdekli telefonlarını çıkarmış zaten, Samsung aslında daha iyi olan Cortex A-15 CPU'lu bir S3 çıkarsaydı bilgisi olmayan tüketici " Bu telefon niye 2 çekirdekli, almıyorum bunu, One X alacağım ben. " diyip S3'ten vazgeçecekti. Rakamların gözü kör olsun yapacak bir şey yok.

    E tabi bu işlemcinin güç tüketimi oldukça harika, One X gibi bir hayal kırıklığı değil, HTC güncellemeyle düzelteceğim diyor, güncellemelerle düzeltseler bile ne kadar düzelebilir Allah aşkına? Ancak 32 nm'lik Exynos 4412'nin güç tüketimi harika.

    Ve bu CPU piyasadaki en güçlü CPU'ya sahip 2. telefon olma ünvanını kazandırıyor Samsung'a. İlki hangisi diye sormayın bilinmeyen bir markanın telefonu.

    Ekran kartı ( GPU )

    İşte hayal kırıklığı burada. Mali 400 GPU nedir Allah aşkına Samsung? Geçen yılın GPU'sunun bu telefonda ne işi var. One X oyunlarda GPU'su sayesinde çok daha iyi bir performans sergileyecek bu şimdiden belli. Mali 400'ün mantığını hala anlayabilmiş değilim. O güzelim CPU'nun yanına bu GPU yakışmamış açıkçası, çok daha iyi bir GPU kullanılabilirdi. Yazın Snapdragon Sony Xperia'lar geliyor, bakalım o zaman n'apacak S3?

    Ancak S3 CPU'su sayesinde daha az ısınacak, daha az güç tüketecek, ve GPU açığını kapatacaktır.

    RAM

    RAM konusunda da ufak bir hayal kırıklığı var benim için. 2 GB koyulabilirdi. Gerekli mi? Kısmen evet. Çünkü ekran boyutu büyüdü, çözünürlük arttı ve RAM'in de artması gerekirdi. Galaxy Note'da ekran boyutu yüzünden ekran geçişlerinde ufak takılmalar söz konusu, bunun tek sebebi ise RAM. S2'de Note'dakinden daha yavaş bir işlemci olsa da ekran geçişlerinde Note kadar bir takılma söz konusu değil. Ha tabi yanlış anlaşılmasın Note'un da çok takıldığı falan yok, 10'da 2 veya 3 diyelim. S3'te de 4.8 inçlik bir ekran var, o RAM bazı durumlarda telefona yetmeyebilir.

    PC'ler için yapılan ekran kartlarında da RAM'in tek önemi yüksek çözünürlüklerde kasmayı azaltmasıdır. Aynı mantık mobil GPU'lar için de geçerli.

    Motorola Atrix 3, yıl sonuna doğru çıkacak 2 GB RAM'li LG'ler, ve Snapdragon+2 GB RAM'li Sony Xperia'lar S3'ü zorlayacak.

    Kamera

    Kamera konusunda hiçbir olumsuz yorumda bulunmayacağım. Olması gereken neyse var. LED flaşın daha da güçlendiği söyleniyor. Ve ön kamera HD çekim yapabiliyor. ( S2'de ki ön kamera 2 MP idi ama HD çekim yapamıyordu, S3'te 1.9 MP HD bir ön kamera var )

    Kamera neden 12 MP değil diyen arkadaşlara da sesleniyorum buradan. MP herşey demek değildir. Hatta MP ilk bakılacak şeylerden bile değildir. Bundan önce mercek kalitesi, mercek açıklığı, mercek büyüklüğü vs. pek çok şey gelir. Bezelye tanesi kadar merceğe Allah aşkına 12 MP kamera koysanız n'olur, koymasanız n'olur? Sony Xperia S'te 12.1 MP'lik bir kamera var. Ama mercek boyutu olması gerektiği gibi değil. Mercek boyutu aynı kalırsa bir kameranın, ve MP değeri büyürse daha kötü sonuçlar bile ortaya çıkabilir.

    3D ise şimdilik telefonlar için çok gereksiz birşey. Olmaması çok iyi olmuş. Çok istiyorlarsa Galaxy 3D diye ayrı bir model çıkarılabilir.

    Galaxy S3'ün 0.01 saniyede odaklanıp 0.1 saniyede çekim yapabildiği söyleniyor. Öncelikle HTC One X'in olağanüstü bir çekim hızı var. Anında çekiyor fotoğrafı, abartmıyorum kullananlar bilir, gerçekten anında çekiyor. Bu konuda 10 satır yazarım ama siz çekim tuşuna basar basmaz fotoyu çekiyor ve bildiğim kadarıyla One X 0.1 saniyede çekim yapıyor. S3 de aynı hızı yakalamışa benziyor. Bu sadece yazılımsal değil, donanımsal olarak da düşünülebilir. S2'nin çekim hızı çok iyi değil, bunu biliyoruz ve bu sadece yazılımdan kaynaklanmıyor.

    Ve S3 şöyle bir özellikle geliyor. Aynı anda 20 foto çekebiliyor ve en güzelini seçmenize olanak sağlıyor. Bu da harika bir özellik.

    Ön ve arka kamera da arka aydınlatmaya sahip.

    Bağlantı

    Telefonun güçlü yanları burada ortaya çıkıyor. S2'de zaten bulunan Allshare özelliği daha da geliştirilmiş. Birden fazla ekrana kablosuz görüntü gönderebilme özelliği var ve S3'teki ekran görüntüsü direk olarak kablosuz bir şekilde TV'ye aktarılabiliyor. S2'de ekran görüntüsü TV'ye aktarılamıyordu, HDMI kablo gerekiyordu. S3'te ise artık HDMI kabloya gerek yok.

    NFC ve BT 4.0 güzel gelişmeler. Her ne kadar şimdilik pek bir işe yaramayacak olsa da.

    Pop Up Play : Ve geldik en bomba özelliğe !

    İşte bu beni en çok etkileyen özellik oldu. Başta dediğim gibi telefonda beni etkileyen özellikler daha çok yazılımsal anlamdaydı. Onlardan biri de bu zaten.
    Mesela bir video izliyorsunuz ama mesaj geldi, videoyu durdurmanıza gerek yok, video ekranın köşesine gidiyor oynamaya devam ediyor siz mesajınızı okuyup cevaplamaya devam ediyorsunuz. Veya aynı anda video izleyip Web tarayıcıda dolaşmak harika birşey. Ve şimdiye kadar gelen tepkilere göre bu özellik harika bir şekilde çalışıyor. İşte bu harika bir özellik benim için. Telefon piyasaya sunulduğunda daha ayrıntılı bir şekilde görebilmek dileğiyle.

    Samsung Smart Stay : Bir başka güzel özellik daha !

    Bu da çok güzel düşünülmüş güzel bir özellik. Mesela bir yazı okuyorsunuz ama 30 sn sonra ekran kapanıyor veya kararıyor. İşte bu teknoloji bunu engelliyor. Ön kamera göz hareketlerinizi takip ediyor siz gözünüzü kapatmadığınız sürece ekran da kapanmıyor.

    Smart Alert : Yok artık diyebiliriz !

    Bu özelliği okuduğumda çok şaşırdım gerçekten. S3 mimiklerinizi ve gözleriniz kontrol ediyor sürekli, birine mesaj yazıyorsunuz ama mesaj çok uzadı, sıkıldınız, " Yeter lan, en iyisi şunu bi' arayım ! " diye düşündüğünüzde telefonu kulağınıza götürmeniz yeterli. Telefon kendi kendine o kişiyi arıyor !

    Cevapsız aramalara bakmayı unuttuğunuzda bir süre sonra telefon bunu anlıyor ve titriyor.

    Şimdilik bu özellik hakkında bu iki şeyi biliyoruz. Daha fazlası bilinmiyor ama gerçekten güzel bir şeye benziyor.

    Samsung S Voice

    iOS'un Siri'sine rakip. Siri kadar iyi çalıştığı söyleniyor hatta Siri'den daha iyi olmasına neden olan birkaç ek özellik barındırdığı söyleniyor ama bunların hepsi laftan ibaret. Bu konu hakkında konuşmak doğru olmaz. S Voice, telefonu konuşarak kontrol etmenize yarıyor. Alarm çaldığında Ertele demeniz yeterli mesela. Şimdilik Türkçe desteklemiyor.

    Neden TouchWiz 4 ?

    Herkes S3'ün yeni bir TouchWiz arayüzüyle geleceğini umuyordu. Ama aynı tas, aynı hamam. En azından TouchWiz sürümü değişseydi, S2'den S3'e geçecek olanlar " Ben farklı bir telefon kullanıyorum. " hissine kapılırlardı.

    Batarya

    Motorola incecik telefona 3300 MAH'lık bataryayı koydu ( Atrix 3 ) S3'te ise 2100 MAH'lık bir batarya var. Ekran boyutu büyüdüğünden S2 ile arasında pek bir fark olacağını sanmıyorum ama 32 nm teknolojisi sayesinde biraz daha uzun bir kullanım süresi sunabilir.

    Kablosuz şarj

    Telefon kablo olmadan şarj olabiliyor. Bu da sonuçta bir yeniliktir, güzelliktir, özelliktir. Bu özellik daha önce ilk defa Samsung D serisi TV'lerde görülmüştü.Kablo olmadan telefonu şarj edebilmek, belli bir özgürlük alanı oluşturacaktır. Rezonans özelliğiyle Wireless üzerinden S3 şarj olabiliyor.

    LED bildirimi

    Olması gereken bir özellikti. Muadillerinde, özellikle HTC modellerinde bu özelliği sıklıkla görüyoruz. Sonunda S3 de LED bildirim ışığıyla geliyor.

    ---------------

    Sonuç olarak donanım yönünden beni biraz hayal kırıklığına uğratan ama yazılımsal anlamda sevindiren bir model var karşımda. Ve testlere göre One X'ten % 20 civarı daha hızlı. Öte yandan Samsung biraz erken davrandı. Yaza doğru LG'ler, Snapdragon'lu Sony'ler ve büyük ihtimal iPhone 5 piyasada olacak. Ve bu modellerin çoğu CPU, GPU ve RAM açısından daha güçlü olacağa benziyor. Kim bilir belki de Samsung, sonbahara doğru S4 çıkarır. Belki de S3 sadece bir nabız yoklamasıdır.

    Peki ben S2'den S3'e geçecek miyim? Telefonu elime almadığımdan, kullanıcı yorumlarını görmediğimizden hiçbir şeye karar veremem. Ancak cep telefonlarına olan ilgi, merak, bilgi vs. den dolayı S3'e geçebilirim. Özellikle yazılımsal anlamda pek çok yenilik var. Ama tasarıma çok önem veren biri olarak S3 elime aldığımda hoşuma gitmezse asla geçmem, S2'de devam ederim. He şunu bilin, S3'e geçsem S2'ye desteği kesmem, SSS konusunu başıboş bırakmam, bunu da bilin.

    Ancak S2'den S3'e geçilmesi taraftarı değilim. Çünkü donanımsal olarak daha büyük farklar bekliyordum. Bir bakımdan cihaz patladı denilebilir. Özellikle tasarımı beğenmeyenler ağırlıkta.

    Sonuç olarak da karşımızda One X'den daha iyi bir cihaz duruyor. Piyasadaki en güçlü cihaz olmayı yine başardı Samsung. Ancak bu sefer S2 gibi olmayacak. S2 1 yıl boyunca en güçlü telefon olmayı başarabildi, buna rekor bile denebilir. Ama şu saatten sonra işler böyle yürümüyor, artık 6 ayda bir amiral gemileri yenileniyor. Özellikle biri HTC’yi durdursa iyi olacak. Sanki random tasarım üreten bir program yazdılar, habire telefon çıkartıyorlar. O kadar tasarımı kim çiziyor tebrik ediyorum.

    />











    ->>>Samsung Galaxy SIII Sorulan Tüm Soruların Çözümü (( SSS )) by NomadCRY!!!-<<<


    Kuralları tekrar etmekte fayda var.

    Konunun Sağlıklı Bir Şekilde Devam Etmesi İçin Bazı Basit Kurallar!!!

    - Bu konuda ilk sayfa tamamen okunmadan soru sorulmaz.
    - Eğer sorulan sorunun cevabı ilk sayfada varsa o soru tarafımdan ve başkaları tarafında asla cevaplanmaz.
    - Sorulan sorunun cevabı ilk sayfada varsa ve o sorunun cevabını başkası biliyorsa o kişi soruyu asla cevaplamaz. İlk sayfaya bak şeklinde bir şey de demez.
    - Bu tip mesajlar şikayet edilecektir.
    - Eğer sorulan soru ilk sayfada yoksa sorunuzu konuya sorup aynı zamanda bana mutlaka PM atarsınız ve ben ilk sayfaya eklerim.
    - Bu konu root-custom rom konularını derinlemesine anlatmaz. Ancak root nasıl yapılır nedir ne işe yarar custom rom nedir nasıl kurulur bunları en ince ayrıntısına kadar videolu bir şekilde anlatır.

    Bu root-custom rom konularının daha fazla ayrıntısı için @ Firaristt in ROOT-ROM-KAMERA ana konusuna bakacaksınız.http://forum.donanimhaber.com/m_65365278/tm.htm

    - O zaman başlayalım.



    Konuda cevabını bulamadıysanız sorunuzu lütfen konuda sorun. 24 saat içinde cevap gelmezse sorunuzu bana PM olarak atın. Her türlü soruyu sorabilirsiniz.


    Türk Forumlarındaki en düzenli, en kapsamlı, sürekli güncellenen, video, resim ve yazı gibi değişik yollarla konuları/soruları açıklayıp sürekli insanlarımıza yardımcı olmaya çalışan ve bunların hepsini içinde barındıran tek konu!

    Konu sürekli düzenlenmektedir. Sizden soru-cevaplarınızı bekliyoruz. Aklınıza geldikçe ve karşılaştıkça yazın ve ilk sayfaya eklenmesi için PM atın.


    Almadan önce kontrol edilecek şeyler ( almadan önce bakılamıyorsa aldıktan sonra bakılabilir )


    *#0*# kodunu tuşlayarak LCD TEST menüsü altında;

    -red
    -green
    -blue
    -Receiver(White)
    -vibration(Black)
    -dimming
    -megacam
    -sensor
    -touch
    -sleepmode
    -SPEAKER
    -Sub Key
    -Front cam

    ve diğer fonksiyonları test eden

    testlerine ulaşabilirsiniz. Tek tek hepsini deneyerek ekranda ölü piksel olup olmadığını anlayabilirsiniz.

    Genel Sorular


    1- İlk kez bir Android cihaz kullanıyorum. Android hakkında pek çok terimi bilmiyorum. Belli başlı terimler nelerdir?


    El-cevap : İlk defa Android işletim sistemli bir telefon aldınız ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Rom, Root, Custom Rom gibi terimler kafanızı karıştırıyor. Önce hangisini yapacağınızı, hangisinin ne işe yaradığını, nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. O zaman bu rehberi baştan sona doğru dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum.

    Eğer telefonu yeni aldıysanız arayüze alışıncaya kadar içindeki varolan firmware ve uygulamaları kurcalayın, bozun, silin yükleyin. Nasılsa sonunda firmware yükleyeceksiniz ve içindekiler silinecek. Öncelikle telefonunuzun içindeki versiyonu öğrenmelisiniz. Ayarlar/Hakkında kısmında Buildnumber/Yapım Numarası bölümünde yazan I9100XXKG1 şeklindeki kod sizin versiyonunuzdur.

    Öte yandan ROM, Kernel, ROOT bölümünde Terimler sözlüğümüz bulunmaktadır. Orayı lütfen okuyun.

    2- Galaxy S3'ü USB depolama moduna kısa yoldan nasıl alabilirim?

    El-cevap: Telefonunuzu USB ile direk bilgisayara bağlayın, en üstteki bildirimler barını aşağı doğru çekin, depolama birimi uyarısı göreceksiniz tıklayın, usb depolama birimini açın yazısına tıklayın.

    3- Galaxy S3'te tethering (internet paylaşımı) nasıl kullanabilirim?

    El-cevap: Ayarlar > Kablosuz özelliği ve ağlar > Taşınabilir wi-fi alanı bölümden kullanabilirsiniz.

    4- GLONASS GPS nedir?

    El-cevap: İlk defa S3'te kullanılan ve uydulara çok kısa sürede bağlanmayı sağlayan bir GPS teknolojisidir. S3, piyasadaki en iyi GPS performansına sahip telefondur.

    5- Galaxy S3'te neden 1 GB RAM' in tamamını göremiyorum?

    El-cevap: Bir kısmı GPU'ya sunulur ve Görev Yöneticisinde gözükmez.

    6- Google Müzik oynatıcısı nerede?

    El-cevap: Google müzik oynatıcısı stok romlarda yüklü gelmez. Bunun yerinde TouchWiz' in yani telefonun kendi oynatıcısı bulunur. Google müzik oynatıcısına Android Market' ten ulaşabilirsiniz.

    7- Galaxy S3'te Kurtarma' ya giriş şifrem nedir?

    El-cevap: Ekran kilidi şifreniz ile aynıdır.

    8- Hafıza 16 GB deniyor ama o kadar gözükmüyor?

    El-cevap: Telefonunuz 500 MB alanı sistem yazılımları için kullanır. 2 GB civarında bir alanı da uygulamalarınız ve onların veri depolamaları için kullanır. Eksiklik bundan kaynaklıdır.

    9- Galaxy S3'te kamera sesini nasıl kapatabilirim?

    El-cevap: Eğer root yetkiniz var ise system/media/audio/ui klasöründeki shutter sound dosyasının uzantısını .ogg.bak olarak değiştirin. Ses çıkmayacaktır.

    10- Galaxy S3'te Orijinal ekran kilidi resmini nasıl değiştirebilirim?

    El-cevap: Normal arkaplan olarak seçin, resim olarak kaydedin, ekrankilidi arka planı olarak seçin.

    11- S3'te kronik sorun var mıdır?

    El-cevap: Hayır herhangi bir kronik sorun yoktur.


    12- Galaxy S3' ye takılacak en büyük hafıza kartı ne kadar olabilir?

    El-cevap: 64 GB. Hafıza kartı alırken class numaralarına dikkat edin. Class numaraları 2,4,6,8 ve 10 şeklinde sıralanır. Class 10 en iyisidir. Fakat class derecelendirmesi her markada aynı ölçüde olmuyor. Örneğin Sandisk class 2 bir kart Kingston class 4 bir karttan daha iyi.

    13- 3G mi yoksa Wi-fi mi daha az pil tüketir?

    El-cevap: Wifi ağı, mobil ağa göre daha az pil sarfiyatı yapar. Bu yüzden ev iş gibi sürekli wifi bulunan mekanlarda, wifi açarsak arka plan senkronizasyonlar dahil her türlü data transferini wifi üzerinden yapacaktır ve bize daha az pil tükettirecektir.

    14- Bu telefona oyun/program nasıl yüklenir? Ve Android Market'teki ücretli uygulamaları indirebilmek için ne yapılmalıdır? Oyunu indirdim hala benden dosya indirmemi istiyor? SD kart dosyaları içeren oyunlar/uygulamalar nasıl yüklenir?

    El-cevap: Android Market'te çeşitli uygulamalar ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bir Google hesabı alarak indirmeye başlayabilirsiniz.

    Marketteki ücretli uygulamaları indirebilmek için Black Market ve Applanet adlı market programlarını yüklemeniz yeterlidir.

    Bazı oyunlar beraberinde SD kart dosyaları da bulundurur. Özellikle Gameloft oyunları. Genelde boyutu düşük bir apk dosyası bulunur. Bu apk dosyası internette aratılıp bulunur. Telefona kopyalanır. Ve telefon üzerinden apk dosyası telefona kurulursa oyun/program yüklenmiş olur. Oyunu açtığınızda sizden yüksek boyutlu veri indirmek için izin isteyecektir. Wi-fi ile indirdikten sonra oyununuz açılacaktır. Eğer telefondan indirme şansınız yoksa ilgili oyunun SD kart dosyalarını bilgisayarda internette aratıp bulun. Ve bunu telefona gereken yere kopyalayın. Bu SD dosyalarını istediğiniz yere kopyalayamazsınız. Dosyaları indirdiğiniz yerde nereye kopyalamanız gerektiği yazar. Bu işlemden sonra oyununuz açılacaktır. Gameloft oyunları için varsayılan dosya yolu sd/games/gameloft dur.

    15- Telefondaki medya içeriğini DLNA destekli TV'mde nasıl izleyebilirim?

    El-cevap: Öncelikle telefonunuz ve TV'niz aynı Wi-fi ağına bağlı olsun. Telefonunuzdan Allshare uygulamasını açın. Otomatik olarak arama yapacaktır. TV'niz listede çıktığında tıklayın. TV'nizde bir uyarı çıkacak. Cihazın bağlanmasına izin verdikten sonra medya içeriğini kontrol edebilirsiniz. Bu özellik bazı TV'lerde DLNA olsa bile çalışmayabiliyor. DLNA destekli ve Allshare özellikli bir Samsung TV'niz varsa kesin sonuç alırsınız. Görüntüde asla bir takılma,atlama olmuyor. Öte yandan TV'nize bir DLNA kablosu alarak ta bu özelliği kullanabilirsiniz. Veya HDMI kablosu satın alarak kabloyla izleyebilirsiniz.


    16- GPS bağlanmıyor ya da geç bağlanıyor?

    El-cevap: İlk bağlantı açık havada 5dk kadar sürebiliyor, daha sonraki bağlantılar bu kadar zaman almıyor. Bazı kullanıcılar evin içinde de bağlanmaya çalışıyor, bundan dolayı da sorun yaşıyorlar, zira gps gsm mantığında bir antenden sinyal alarak değil, direk gökyüzüdeki uyduyu görerek çalışıyor. Bunun için de kapalı mekanlarda en azından cam kenarlarında deneme yapalım.

    17- GPS bağlantı hızını nasıl artırabilirim?

    El-cevap: Öncelikle cihazın rootlu olması gerekiyor. Daha sonra root explorer programını kurup gerekli izinleri vererek etc klasörünün içindeki gps.config dosyasına uzun basıyoruz burada Open With seçerek açılan listeden Text Editor seçiyoruz. Karşınıza 9-10 satırlık text çıkacak.
    En üst satırdaki
    NTP_SERVER=buraya.pool.ntp.org
    bölümünde buraya yazdığım kısmı silip sadece tr yazıyoruz. Yani NTP_SERVER=tr.pool.ntp.org olacak.
    Daha sonra kaydet sorusuna evet deyip çıkacaksınız bu kadar.

    NOT: Yazıyı değiştirip kaydetmede sorun yaşayanlar CF Root programının sağ üst köşesindeki "Mount R/W" ayarlarını değiştirerek denesinler.

    18- Telefonumla Samsung marka Wi-fi destekli televizyonumu kumanda edebilmek yani telefonu kumanda olarak kullanabilmek istiyorum. Nasıl yaparım?

    El-cevap: Marketten Samsung Remote adlı uygulamayı indirin. TV ve telefonun aynı ağa bağlı olduğundan emin olun. Programı açın. Refresh'e basın. TV'nizi bulacak. Dokunun. Sonra TV ekranında bir uyarı belirecek. İzin ver diyin. Bir kere izin verdikten sonra tekrar tekrar sormayacaktır. Ve telefonunuzu artık kumands olarak kullanabilirsiniz. Şu kadar söyleyeyim kesinlikle ama kesinlikle TV'nin kendi kumandasını kullanmamaya başlayacaksınız. Samsung Remote'un o kadar göze hoş gözüken görsel bir tasarımı, kullanışlılığı ve fonksiyonları var ki şaşırıp kalacaksınız.

    19- OTG nedir? Nasıl kullanılır? Bu telefona harici harddisk, USB, gamepad bağlanabilir mi?

    El-cevap: OTG telefonunuza harici harddisk, flash disk USB bağlayabilmenizi ve içeriğini görebilmenizi sağlar. İşte bu telefonu diğerlerinden ayıran önemli özelliklerden biridir. Bir seyahatte yanınıza alın harddiskinizi takın telefona ve müziğinizin, videolarınızın keyfini çıkarın Bu özelliği kullanmak için bir aparat alınması gerekir. Bu konudan aparatı alabilirsiniz.http://forum.donanimhaber.com/m_50035827/tm.htm

    Bir de örnek videolar verelim.





    20- Bu telefona OTG ile klavye, mouse, harici harddisk, USB bağlanabilir mi?

    El-cevap: OTG ile telefonunuza klavye, mouse bağlayabilirsiniz. Evet doğru okudunuz.

    21- Ad-Hoc,Hot spot ağlara nasıl bağlanabilirim?

    El-cevap:

    Kablosuz Ağ arabirim çalışma modları
    Kablosuz ağ adaptörleri kullandıkları sürücüye ve yapacağı işleve bağlı olarak dört farklı modda çalışabilir. Bunlar: Managed, Master(hostap), Ad-hoc ve Monitor mod.
    Master Mod: Etraftaki kablosuz ağ istemcilerine hizmet vermek için kullanılan mod. Erişim noktası olarak adlandırılan cihazlarda kablosuz ağ adaptörleri bu modda çalışır.
    Managed Mod: Bir erişim noktasına bağlanarak hizmet alan istemcinin bulunduğu mod.
    Ad-Hoc Mod: Arada bir AP olmaksızın kablosuz istemcilerin haberleşmesi için kullanılan mod.
    Monitor Mod: Herhangi bir kablosuz ağa bağlanmadan pasif olarak ilgili kanaldaki tüm trafiğin izlenmesine olanak sağlayan mod. Kablosuz ağlarda gücenlik konusunda sık sık kullanılan bir moddur.

    sorumluluk size aittir.

    root explorer ile telefonumuza giriş yapıyoruz.
    " /data/misc/wifi/ " içerisindeki wpa_supplicant.conf dosyasının üzerine tıklayıp uzunca tutup açılan menüde txt editor de açıyoruz.
    -----------------------------------------------------
    ctrl_interface=/data/misc/wpa_supplicant
    ctrl_interface_group=1000
    update_config=1
    eapol_version=2
    ap_scan=2
    fast_reauth=1
    WiFiAdHoc=1

    network={
    ssid="Bağlantı adını"
    scan_ssid=1
    key_mgmt=NONE
    wep_key0= "varsa şifre yoksa bu satırı silin"
    mode=1
    priority=1

    }
    ----------------------------------------------------------
    yazıyoruz ve menu tuşuna basıp kaydedip çıkıyoruz artık wifi ile Ad-Hoc(IBSS) bağlantımıza bağlanabiliriz.

    Gerekli program ve dosyaları toplu halde sawgent tarafından ziplenmiştir:
    "http://www.dosya.tc/server2/pjyvmC/Ad-Hoctools.rar.html"


    22- Cihazımda apk ve ayarların yani herşeyin yedeğini almak istiyorum ne yapmam lazım?

    El-cevap: Öncelikle cihazın rootlu olması lazım. Titanium Backup Pro programını kurduktan sonra gerekli izinleri vererek programın ana ekranında sol tık yapıp "Toplu İşler" seçilecek, Tüm kull.Öğelerini ve sistem verilerini yedekle tıklanıp çalıştırılacak. Geri yükleme ise aynen yine toplu işlerdeki geri yükleme butonu ile yapılacak.
    NOT: Bu işlemi farklı romlar arasında uygulayabilirsiniz.

    Ayrıca sadece istediğiniz programların yedeğini alma şansınız da var.

    23- CWM Recovery ile nasıl yedek alırım? Titanium Backup ile yedek nasıl alırım ve yedeği nasıl geri yüklerim?

    El-cevap:

    CWM Recovery için :

    Öncelikle fw uygun CVM kuracaksınız. Daha sonra programın menüsünden Clockworkmod seçip ok diyorsunuz. Cihaz otomatik olarak recovery modda açılacaktır. Cihaz açıldığında ses tuşları yardımıyla Backup and restore adımına gelip backup seçiyoruz ve yedekleme işlemi başlıyor. Geri yükleme işlemi ise yine aynı şekilde olacak sadece backup and restore adımına geldiğimizde bu kez restore diyecez. Eski yedeğimizi bulup yüklüyoruz.

    NOT: Bu işlemi farklı romlar arasında yapamazsınız. Çünkü program pc deki Ghost la aynı işi yapıyor ve doğal olarak o anki kullandığınız Rom

    dosyalarınıda yedekliyor.

    Titanium Backup için



    24- Hangi işlemlerde verilerimi kaybederim?

    El-cevap: Wipe Firmware yüklediğinizde verileriniz silinir.
    Non-wipe Firmware yüklediğinizde verileriniz silinmez.
    Cihazı Kies ile veya Wi-fi ile güncelleştirdiğinizde silinmez.

    Kernel yüklemelerinde verileriniz silinmez.

    Cihazın IMEI numarasını da içeren bir kod vardı tam hatırlayamadım(hatırlayan ekleyebilir:). Onunla IMEI bölge değiştirirseniz tüm verileriniz silinir.

    Farklı kurulumlar arasında kendi verilerinizi silmeden, eski uygulama artıklarında kurtulup temiz bir yükleme yapmak isterseniz cihazı recovery modda başlatıp "wipe cache partition" adımını uygulamanız gerekir. Bu işlem kişisel verilerinizi silmez.

    25- Uygulamalar kısmında klasör oluşturuyorum ve uygulamarı bu klasörlere yerleştiriyorum. Cihazı yeniden başlattığımda klasörler var ama içleri boşalmış herşey eski yerine dağılmış neden?

    El-cevap: Tamamen kullandığınız Firmware sürümü ile ilgili. 2.3.6 ve 2.3.5 in bazı sürümlerinde bu sorun var. Mesela 2.3.5 KI3 te bu sorun yok rahatlıkla klasörleme yapabilirsiniz. Ben firmware değiştirmek istemiyorum derseniz bu işi layığıyla yapan "Folder Editor" programını kullanabilirsiniz.

    26- IMEI numarası değiştirilmiş bir Galaxy S3'e yüklenebilecek herhangi bir resmi ya da custom rom değiştirilen IMEI numarasını eski haline çevirebilir mi?

    El-cevap: Değiştirmez.

    27- Telefonumun ses yüksekliğini artırabilir miyim?

    El-cevap: Evet.

    yesilcin.com dan alıntıdır. @ online1'e teşekkür ederim.

    Bu numarayı tuşlayıp arayın *#*#197328640#*#*
    service mode menu gelir
    [5] AUDIO
    [1] (VOICE CALL)
    [1] HANDSET
    [1] Volume
    [1] SRC Speech RX Volume
    [5] 5_lvl : 87
    menu ya basın (soldaki)
    0 ve 100, arası bir değer seçin.
    100 en sesli seçenektir.
    OK deyip çıkın.

    Menu ye basın ve geriyi seçin.
    Bu menuden aynı zamanda bluetooth sesi, kulaklık sesi, video arama seslerinide artırabilirsiniz.

    Not: Bu ayarlar kalıcı değildir. Telefonu kapadığınızda eski haline döner.

    28- Telefonumda 3g ve edge açık olmasına rağmen aktif olmuyorlar. Nasıl düzeltebilirim?

    El-cevap: Sırası ile; Ayarlar - Kablosuz ve ağ - Mobil ağlar - Erişim noktası adları - sol seçim tuşu - varsayılana sıfırla.

    29- Telefonumun altinda yer alan dokunmatik tuslarin isigi yanmiyor. Nasil acarim? Veya isigin surekli acik kalmasini nasil ayarlarim ?

    El-cevap: Ayarlar / Ekran / Tuş kilidi ışığı süresi.

    30- Arka planda çalışan uygulamaları nasıl yönetirim?

    El-cevap: http://yesilcin.com/autostarts-t1515.0.html

    Veya Root varsa, Optimize Tool Box bu konuda en iyisidir, nam-ı diğer İsviçre çakısıdır. Yesilcin de mevcut.

    31- Telefonu Kies e nasil baglarim.

    El-cevap: Bilgisayarda Kies acikken ve telefon ev ekranindayken hicbir ayar menusune girmeden bilgisayara baglayin. Kendi kendine Kies e baglanacaktir. USB Debugging kismina girmenize gerek yok.

    32- BT kulaklık aldım fakat çalışmıyor.

    El-cevap: CallRecorder adlı programı kaldırın.

    33- iGO tam ekran olmuyor?

    El-cevap:http://yesilcin.com/android-icin-igo-primo-967235654-tts-mayis-2012-tum-cozunurlukler-icin-t9522.0.html

    34- İnternetten indirip te telefona attığım programlar yüklenmiyor.Sadece Market'ten indirdiklerim kuruluyor.

    El-cevap: Ayarlar-Uygulamalar-Bilinmeyen kaynakalrdan gelen uygulamaların yüklenmesine izin ver.Tikleyin.

    35- Samsung Apps'e Wi-fi ile bağlanmıyor mu?

    El-cevap: Hayır bağlanmıyor.

    36- Fotoğraflarda aşırı beyaz patlaması oluyor

    El-cevap: Pozlama değerini düşürün.

    36- Set-CPU nasıl kullanılır?

    El-cevap: Telefon Root'lu olmalıdır.

    Video @ norton772'ye aittir.Bizzat kendisi sizler için çekmiştir.



    37- Bir mesajı aynı anda en fazla 10 kişiye gönderebiliyorum. Bu sayı artırılamaz mı ?

    El-cevap: Hayır artırılamaz. Ancak Go SMS Pro adlı programla yapabilirsiniz.

    38- S2'deki düşük özelliklere sahip G modeli olayı S3'te de var mıdır??

    El-cevap: Hayır yok.

    39- İnternette birşeye tıklıyorum ama telefon 3g de kalıyor sonra h +- oluyor tekrar 3g oluyor ve sonra giriyor takdir edersiniz ki bu da eziyet oluyor.

    El-cevap: Şu anda bir çözümü yok.

    40- Google Play Store'dan kredi kartıyla aldığımız paralı uygulamalar telefonu formatladıktan sonra tekrar yüklenebiliyor mu? Tekrar para vermek gerekiyor mu?

    El-cevap: Formattan sonra Store'dan Seçenekler Uygulamalarım ı açarsınız ve para vermeden tekrar yükleyebilirsiniz.

    41- Müzik çalarımda şarkılar karışık çalıyor. Nasıl kapatırım? ( @ rivalboss'a teşekkürler. )

    El-cevap: Albüm kapağının sol alt köşesinde birbirine geçmiş iki ok işareti varki bunlar shuffle ı temsil eder buradan shuffle ı devre dışı bırakırsanız şarkılar sırayla çalmaya başlar.

    42- Mkv formatlı videolarda ses gelmemesi problemi yaşayanlar? ( @ Twilight Darkness'a teşekkürler. )

    El-cevap: Bu sorunu görüntü kalitesinden ödün vermeden sadece sesin formatı değiştirerek düzeltebiliriz.Ses formatını AC3 e çevirecez.
    sizin için gerekli dosyları tek klasöre topladım hiçbir kurulum yapmadan direk çevirebileceksiniz.Rar dosyanını indirip
    resimdeki adımları takip etmeniz yeterli .

    http://www.mediafire.com/?6s9y35f4s4ceq84

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    43- Ana ekranda en alttaki sabit 4 uygulamayı değiştirebiliyor muyuz, nasıl?

    El-cevap: Evet değiştirilebiliyor. Bunun için uygulamalara girip, sol dokunmatik tuş ile düzenleyi seçip, eklemek istediğimiz uygulamayı sürükleyerek değiştirmek istediğimiz uygulamanın üzerine bırakmak yeterli. Böylece ikisi yer degişmiş olacak.

    44- O anda ekranda olan görüntü yani ScreenShot nasıl alınır?

    El-cevap: Aynı anda home ve güç tuşuna yarım saniye basılı tutmak yeterli.
    Veya elinizin dış keskin tarafıyla ekranda belli bir köşeden öteki köşeye kaydırma yapabilirsiniz.

    45- Telefon rehberimi Gmail hesabıma nasıl yedeklerim?

    El-cevap: Ayarlar/ Hesaplar ve senkr adımında Hesapları Yönet başlığında bulunan mail adresinize tıklayıp açılan ekranda Şimdi senk et derseniz Rehber, Mail ve Takvim verilerinizi hesabınıza yedeklemiş olursunuz. Pc den rehberinize ulaşmanız için Gmail giriş yaptığınzda gelen kutusu sayfasının sol üstünde yer alan POSTA başlığına tıklayıp Rehber i seçmeniz yeterli.
    NOT: Ayarlar/ Hesaplar ve senkr adımında Otomatik senkr işaretlerseniz telefonda rehberinize kaydettiğiniz veya sildiğiniz veriler ilk internet bağlantısı kurduğunuzda Gmail hesabınızla eşitlenecektir. Ama Otomatik senkr seçeneğinin pil kullanımını arttırdığını unutmayın.


    46- Uygulamalar listesinde ızgara görünümündeyken, var olan uygulamaları nasıl harf sırasına göre düzenleyebiliriz?

    El-cevap: Ana ekrandan uygulamaların olduğu ekrana geçilir . Sol alttaki tuşa basılır. Çıkan menüden simge sırala ile sıralama yaptırılabilir.

    47- 3G'yi kısa yoldan nasıl açarım?

    El-cevap: Güç düğmesi basılı tutulur Veri ağı modu Etkin'leştirilir. Ekranda 3G veya H+ yazısınını görürseniz 3G açılmış demektir.

    Veya bildirimler barı aşağı çekilir. Veri ağı seçilir.

    48- Telefondaki gizli menü kodları nelerdir?

    El-cevap: Hepsi çalışmayabilir.

    *#1234# = Firmware Version. 
    *#2222# = H/W Version.
    *#8999*8376263# = All Versions Together.
    *#8999*8378# = Test Menu.
    *#4777*8665# = GPSR Tool.
    *#8999*523# = LCD Brightness.
    *#8999*377# = Error Menu.
    *#8999*327# = EEP Menu.
    *#8999*667# = Debug Mode.
    *#92782# = PhoneModel. (Wap)
    #*5737425# = JAVA Mode.
    *#2255# = Call List.
    *#232337# = Bluetooth MAC Adress.
    *#5282837# = Java Version.
    #*4773# = Incremental Redundancy.
    #*7752# = 8 PSK uplink capability bit.
    #*7785# = Reset wakeup & RTK timer cariables/variables.
    #*7200# = Tone Generator Mute.
    #*3888# = BLUETOOTH Test mode.
    #*7828# = Task screen.
    #*#8377466# = S/W Version & H/W Version.
    #*2562# = Restarts Phone.
    #*2565# = No Blocking? General Defense.
    #*3353# = General Defense, Code Erased.
    #*3837# = Phone Hangs on White screen.
    #*3849# = Restarts Phone.
    #*3851# = Restarts Phone.
    #*3876# = Restarts Phone.
    #*7222# = Operation Typ: (Class C GSM)
    #*7224# = !!! ERROR !!!
    #*7252# = Operation Typ: (Class B GPRS)
    #*7271# = CMD: (Not Available)
    #*7274# = CMD: (Not Available)
    #*7337# = Restarts Phone. (Resets Wap Settings)
    #*2787# = CRTP ON/OFF.
    #*2886# = AutoAnswer ON/OFF.
    #*3737# = L1 AFC.
    #*5133# = L1 HO Data.
    #*7288# = GPRS Detached/Attached.
    #*7287# = GPRS Attached.
    #*7666# = White Screen.
    #*7693# = Sleep Deactivate/Activate.
    #*7284# = L1 HO Data.
    #*2256# = Calibration info? (For CMD set DEBUGAUTONOMY in cihard.opt)
    #*2286# = Databattery.
    #*2527# = GPRS switching set to (Class 4, 8, 9, 10)
    #*2679# = Copycat feature Activa/Deactivate.
    #*3940# = External looptest 9600 bps.
    #*4263# = Handsfree mode Activate/Deactivate.
    #*4700# = Please use function 2637.
    #*7352# = BVMC Reg value (LOW_SWTOFF, NOMINAL_SWTOFF)
    #*2558# = Time ON.
    #*3370# = Same as 4700.
    #*3941# = External looptest 115200 bps
    #*5176# = L1 Sleep.
    #*7462# = SIM Phase.
    #*7983# = Voltage/Freq.
    #*7986# = Voltage.
    #*8466# = Old Time.
    #*2255# = Call Failed.
    #*5187# = L1C2G trace Activate/Deactivate.
    #*5376# = DELETE ALL SMS!!!!.
    #*6837# = Official Software Version: (0003000016000702)
    #*7524# = KCGPRS: (FF FF FF FF FF FF FF FF 07)
    #*7562# = LOCI GPRS: (FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FE FF 01)
    #*2337# = Permanent Registration Beep.
    #*2474# = Charging Duration.
    #*2834# = Audio Path. (Handsfree)
    #*3270# = DCS Support Activate/Deactivate.
    #*3282# = Data Activate/Deactivate.
    #*3476# = EGSM Activate/Deactivate.
    #*3676# = FORMAT FLASH VOLUME!!!
    #*4760# = GSM Activate/Deactivate.
    #*4864# = White Screen.
    #*5171# = L1P1.
    #*5172# = L1P2.
    #*5173# = L1P3.
    #*7326# = Accessory.
    #*7683# = Sleep variable.
    #*8465# = Time in L1.
    #*2252# = Current CAL.
    #*2836# = AVDDSS Management Activate/Deactivate.
    #*3877# = Dump of SPY trace.
    #*7728# = RSAV.
    #*2677# = Same as 4700.
    #*3728# = Time 2 Decod.
    #*3725# = B4 last off.
    #*7372# = Resetting the time to DPB variables.
    #*7732# = Packet flow context bit Activate/Deactivate.
    #*6833# = New uplink establishment Activate/Deactivate.
    #*3273# = EGPRS multislot. (Class 4, 8, 9, 10)
    #*7722# = RLC bitmap compression Activate/Deactivate.
    #*2351# = Blinks 1347E201 in RED.
    #*4472# = Hysteresis of serving cell: 3 dB
    #*2775# = Switch to 2 inner speaker.
    #*9270# = Force WBS.
    #*7878# = FirstStartup. (0=NO, 1=YES)
    #*3757# = DSL UART speed set to. (LOW, HIGH)
    #*8726# = Switches USBACM to Normal.
    #*8724# = Switches USBACM to Generator mode.
    #*8727# = Switches USBACM to Slink mode.
    #*8725# = Switches USBACM to Loop-back mode.
    #*3838# = Blinks 3D030300 in RED.
    #*2077# = GPRS Switch.
    #*2027# = GPRS Switch.
    #*0227# = GPRS Switch.
    #*0277# = GPRS Switch.
    #*8370# = Tfs4.0 Test 0.
    #*8371# = Tfs4.0 Test 1.
    #*8372# = Tfs4.0 Test 2.
    #*8373# = Tfs4.0 Test 3.
    #*8374# = Tfs4.0 Test 4.
    #*8375# = Tfs4.0 Test 5.
    #*8376# = Tfs4.0 Test 6.
    #*8377# = Tfs4.0 Test 7.
    #*8378# = Tfs4.0 Test 8.
    #*8379# = Tfs4.0 Test 9.
    #*7878# = FirstStartup. (0=NO, 1=YES)
    #*3838# = Blinks 3D030300 in RED.
    #*2077# = GPRS Switch.
    #*2027# = GPRS Switch.
    #*0227# = GPRS Switch.
    #*0277# = GPRS Switch.
    #*22671# = AMR REC START.
    #*22672# = Stop AMR REC. (File name: /a/multimedia/sounds/voice list/ENGMODE.amr)
    #*22673# = Pause REC.
    #*22674# = Resume REC.
    #*22675# = AMR Playback.
    #*22676# = AMR Stop Play.
    #*22677# = Pause Play.
    #*22678# = Resume Play.
    #*77261# = PCM Rec Req.
    #*77262# = Stop PCM Rec.
    #*77263# = PCM Playback.
    #*77264# = PCM Stop Play.
    #*22679# = AMR Get Time.
    *#8999*364# = Watchdog ON/OFF.
    *#8999*427# = WATCHDOG signal route setup.
    *2767*226372# = Camera Reset. (deletes photos)
    *2767*3855# = E2P Full Reset.
    *2767*2878# = E2P Custom Reset.
    *2767*927# = E2P Wap Reset.
    *2767*226372# = E2P Camera Reset.
    *2767*688# = Reset Mobile TV.
    #7263867# = RAM Dump. (On or Off)

    samsung mobile code. - - - wap / mms code.
    *2767*43927# = Austria WAP Settings.
    *2767*420927# = Czech WAP Settings.
    *2767*33927# = France WAP Settings.
    *2767*49927# = Germany WAP Settings.
    *2767*30927# = Greece WAP Settings.
    *2767*39927# = Italy WAP Settings.
    *2767*31927# = Netherlands WAP Settings.
    *2767*351927# = Portugal WAP Settings.
    *2767*7927# = Russia WAP Settings.
    *2767*34927# = Spain WAP Settings.
    *2767*46927# = Sweden WAP Settings.
    *2767*44927# = UK WAP Settings.
    *2767*380927# = Ukraine WAP Settings.
    *2767*73738927# = WAP Settings Reset.

    *2767*43667# = Austria MMS Settings.
    *2767*420667# = Czech MMS Settings.
    *2767*33667# = France MMS Settings.
    *2767*49667# = Germany MMS Settings.
    *2767*30667# = Greece MMS Settings.
    *2767*39667# = Italy MMS Settings.
    *2767*31667# = Netherlands MMS Settings.
    *2767*351667# = Portugal MMS Settings.
    *2767*7667# = Russia MMS Settings.
    *2767*34667# = Spain MMS Settings.
    *2767*46667# = Sweden MMS Settings.
    *2767*44667# = UK MMS Settings.
    *2767*380667# = Ukraine MMS Settings.
    samsung mobile code. - - - email code.
    #*36245# Turns Email TestMenu on.
    *2767*22236245# Email EPP set (....)!
    *2767*837836245# Email Test Account!
    *2767*29536245# Email Test2 Account!
    *2767*036245# Email EPP reset!
    *2767*136245# Email EPP set (1)!
    *2767*736245# Email EPP set (7)!
    *2767*3036245# Email...
    *2767*3136245# Email...
    *2767*3336245# Email...
    *2767*3436245# Email...
    *2767*3936245# Email...
    *2767*4136245# Email...
    *2767*4336245# Email...
    *2767*4436245# Email...
    *2767*4536245# Email...
    *2767*4636245# Email...
    *2767*4936245# Email...
    *2767*6036245# Email...
    *2767*6136245# Email...
    *2767*6236245# Email...
    *2767*6336245# Email...
    *2767*6536245# Email...
    *2767*6636245# Email...
    *2767*8636245# Email...
    *2767*85236245# Email...
    samsung mobile code. - - - lock code.
    *#7465625# = Check the locks.
    *7465625*638*Code# = Enables Network lock.
    #7465625*638*Code# = Disables Network lock.
    *7465625*782*Code# = Enables Subset lock.
    #7465625*782*Code# = Disables Subset lock.
    *7465625*77*Code# = Enables SP lock.
    #7465625*77*Code# = Disables SP lock.
    *7465625*27*Code# = Enables CP lock.
    #7465625*27*Code# = Disables CP lock.
    *7465625*746*Code# = Enables SIM lock.
    #7465625*746*Code# = Disables SIM lock.
    *7465625*228# = Activa lock ON.
    #7465625*228# = Activa lock OFF.
    *7465625*28638# = Auto Network lock ON.
    #7465625*28638# = Auto Network lock OFF.
    *7465625*28782# = Auto subset lock ON.
    #7465625*28782# = Auto subset lock OFF.
    *7465625*2877# = Auto SP lock ON.
    #7465625*2877# = Auto SP lock OFF.
    *7465625*2827# = Auto CP lock ON.
    #7465625*2827# = Auto CP lock OFF.
    *7465625*28746# = Auto SIM lock ON.
    #7465625*28746# = Auto SIM lock OFF.
    samsung mobile code. - - - sound code.
    Samsung phones.
    Dial *#6984125*#
    Test menu dial *#9072641*# (You need this one i think.)
    Click 5 Audio - 2 AP volume config

    Now you see zie je 4 things:
    1 RCV config
    2 EAR config
    3 SPK config
    4 BTH config

    Now you see this:
    1 MP volume
    2 Keytone volume
    3 Ringtone volume
    4 Rec volume
    5 FM radio volume
    6 Camera volume
    7 Voice call volume
    8 Vt call volume
    9 Voice memo volume

    ( SPK = Speaker )( Ear = Headset )

    Tune Headset volume:
    *#9072641*# - 2 EAR config - 3 Ringtone volume - Stap 6 tune it to 10
    Tune movie volume:
    *#9072641*# - 3 SPK config - 3 Ringtone volume - Stap 6 tune it to 10




    49- Fotoğraflarda yüzlerin etrafında sarı karecikler çıkıyor, nasıl kapatılır??

    El-cevap: Fotoğraf açıkken Seçenekler tuşuna basılıp Yüz imi-> Kapalı yapılır.

    50- Oyunları hafıza kartına kurabilir miyiz veya oyunların data dosyalarını SD karta yükleyebilir miyiz?

    El-cevap: Directory Bind adlı uygulamayla yapabilirsiniz. Ancak Directory Bind programların % 90'ında işe yaramamaktadır. S3 kullandığı bellek yönetim sistemi nedeniyle buna izin vermez.

    Bazı programlar kendi kendine kafıza kartına kurulabilir.

    51- Telefonumu güncelledikten sonra hat kesildi şebekeye bağlanmıyor. Ne halt yiyeceğim ben şimdi? Yurtdışından S3 aldım. Sorun olur mu?

    El-cevap: Almadan önce cihazı aldığınız satıcıyı adam akıllı sorguya çekip bilgi alsaydınız böyle olmazdı. Adam size IMEI klonlu cihaz satmış. Şu linke bakın.http://yesilcin.com/galaxy-s3-custom-rom-yukledikten-sonra-sebeke-bir-daha-gelmedi-t9360.0.html

    52- Cihazda SIM kart kullanmak için SIM kartı kestirmek mi gerek?

    El-cevap: Evet. S3 Micro SIM kullanır.

    53- Sesli mesaj özelliğini nasıl kullanırız? Konuşarak mesaj yazmak istiyorum.

    El-cevap: İnternete bağlı olmanız gerekir. Ayrıca ayarlar simgesine (çıkrık şeklinde) basılı tutup mikrofonu açmalısınız.

    54- Kilit ekranındaki hava durumu, Yahoo News gibi şeyleri nasıl kaldırabilirim?

    El-cevap: Ayarlar/Güvenlik/Kilit ekranı seçenekleri/Kısayollar

    55- Kamerada sesli çekim modunu nasıl aktif ederiz?

    El-cevap: Uygulamalar / Ayarlar / Dil ve Giriş /Uygulamalar İçin Ses Komutları menüsünden Gelen aramalar – alarm - kamera ve müzik çaları aktif edip daha sonra bunları sesle kontrol edebiliyorsunuz.

    56- Video çekerken aynı zamanda fotoğraf çekmek için gerekli buton çıkmıyor?

    El-cevap: Sarsıntı önleme özelliğini kapatmalısınız.

    57- İnternete girdiğimde ekran parlaklığı kısılıyor nasıl engelleriz?

    El-cevap: Tarayıcı açıkken Seçenekler e basıp çıkan ekrandan ayarlayabilirsiniz.

    58- Gmail de gelen maildeki resimler gözükmüyor?

    El-cevap: Gmail–>Menü–>Genel ayarlar–>İletideki resimleri gizle seçeneğinden düzenleyebilirsiniz.

    59- Hotmail hesabımda maillerime baktığımda resimli maillerimi açarken maildeki resimlerimi göstermiyor. Ta ki mail sonuna gidip “Daha fazla ayrıntı için yükle” ye tıklarsam, o zaman resimleri gösteriyor. Nasıl düzeltiriz?

    El-cevap: Ayarları yaparken manuel kurumu seçin ve ayarların içinde POP3 sunucusunu seçin ve kurulumu bitirin arkasından mail ayarlarına girerek resimleri göster ikonunu işaretleyin.

    60- Saat geri kalıyor yav

    El-cevap: Otomatik tarih ve saati açın. Otomatik saat dilimini kapatın. Saat dilimini Doğu Avrupa Yaz Saatine (GMT +3.00) ayarlayın.

    61- Telefon kilitli bir şekilde masada dururken durduk yere ekran kısa bir süreliğine açılıyor ve kapanıyor? Söyle Nomad kardeş, cinler mi musallat oldu telefonuma?

    El-cevap: Öncelikle sakin ol. Bu sorun telefona yüklediğin abuk subuk programlardan kaynaklanıyor. Özellikle batarya ve görev yöneticisi programları bunu yapar. Yüklediğin uygulamaları gözden geçir, tek tek silip denemekten başka çaren yok. Bundan sonra da önüne her çıkan şeyi yükleme.

    62- Menü tuşuna bastığımda ev ekranına geç dönmesinin sebebi nedir?

    El-cevap: S Voice'i kapatırsanız sorun düzelir. S Voice açıkken Seçenekler tuşuna basıp "Double pressing vs. " işte öyle bir seçenek ar adı aklıma gelmedi onu kapatacaksınız. Bir de Launch S Voice'li birşey daha vardı onu da kapatın.

    63- Ana menüde klasör nasıl oluşturulur?

    El-cevap: Menü açıkken Seçenekler tuşuna basıp Klasör oluştur diyin. Ve uygulamaları klasör ikonuna sürükleyin. Ekranda çıkan menüden uygulamaları seçip tikleyerek tamam diyebilirsiniz.

    64- Sürüş modu ve Senkronizasyon nedir?

    El-cevap: Sürüş modunu açtığınızda telefon bir mesaj gelince vs. okumaya başlar. Biri aradığında ismini okur vs. Ancak türkçe desteği yok.

    Senkronizasyonu açtığınızda telefona tanımlı ve kayıtlı olan mail,Face,Twitter vs. hesaplarınızla telefon sürekli bir iletişim olur. Gelen mailler i anında görmek, Face ve Twitter'dan gelen bildirimleri görmek için senkronizasyon açık olmalıdır. Ayrıca rehberinizi sürekli yedekli bir şekilde tutmak için de faydalıdır. Ancak şarj tüketimini artırır.

    65- Telefondaki interneti diğer cihazlarda nasıl kullanabilirim?

    El-cevap: Ayarlar-> Kablosuz ve ağda Diğer ayarlar -> Bağlanılabilir ve taşınabilir Wi-fi alanı

    66- Birisi aradığında zil sesi düşükten başlayıp gittikçe artıyor bunu nasıl engellerim?

    El-cevap: Telefonu root etmeniz gereklidir.

    67- Ekrana bakarken gözlerimi kapattığımda ekran kapanmıyor?

    El-cevap: Öncelikle sayın kullanıcı, sen gözlerini kapattığında ekranın kapandığını nasıl anlıyorsun yahu?

    Gözlerini kapattığınız anda ekran kapanması gibi bir durum söz konusu değildir. Ekran zaman aşımı devreye gireceği anda gözleriniz kapalıysa ekran kapanır. Ancak bu özellik limdilik düzgün çalışmamaktadır.

    Ve ayarlardan Akıllı Bekleme yi açmalısınız.

    68- Telefondaki hava durumu widgetlarında kendi şehrimi nasıl eklerim?

    El-cevap: Widget'a tıklayıp sağ üstteki + ya basıp ekleyebilirsiniz.

    69- GPS ücretsiz midir?

    El-cevap: Evet tamamen ücretsizdir.

    70- GPS çekim kuvvetini nasıl arttırırız?

    El-cevap: Ayarlardan Konumlama ayarlarına gelin oradan Sensörleri kullan ı açın.

    71- Yasaklı sitelere girmek için DNS'i nasıl değiştiririz?

    El-cevap: Wi-fi ayarlarında kullandığınız ağa basılı tutup Ağı Değiştir diyin. IP ayarını statik yapıp DNS ayarlarını değiştirerek yasaklı sitelere girebilirsiniz.

    72- Kilit ekranındaki Yahoo News'teki haberleri Türkiye haberleri yapamaz mıyız?
    El-cevap: Hayır yapamazsınız.

    73- Neden Custom ROM yüklemesini tavsiye etmiyorum?

    El-cevap: Custom ROM'lar her yönden cihaza artı katıyor olabilir. Doğru. Ancak kısa vadede fark edilemeyen sorunları oluyor her birinin. Mutlaka bir yanından uyumsuzluk sorun çıkıyor. Sorun şurada. Bir rom deneyen aynı gün 5 tane daha deniyor. Yani kimse bir rom la 1 ay geçirmiyor. Bu yüzden sorunları anlamıyorlar. Halbuki bir custom rom temp dosyalarini belli aralıklarla temizlemez. (birkaç rom hariç) Odex/deodex sorunu olur. Ve bir süre sonra şişme kasma yapar.

    74- Reklamları nasıl kaldırırız?

    El-cevap: AdFree ile.

    75- Oyunlardaki ve uygulamalardaki reklamları nasıl kaldırırız?

    El-cevap: Telefonu root'layıp Lucky Patcher adlı uygulamayı indirdikten sonra uygulamayı açarsınız. İlgili programa basılı tutup Remove Google Ads dersiniz.

    76- Oyunları ve uygulamaları crack'leyen bir program?

    El-cevap: Yine Lucky Patcher. Root bölümünde nasıl kullanıldığını anlattım.

    77- Mesaj geldiğinde telefon ses çıkarmıyor ve bildirim gelmiyor? ( Mesajı için @ ndr777 ye teşekkürler. )

    El-cevap: 1) Mesajlasma - Ayarlar - Bildirim ayarları

    --Zil Sesi Seç kısmından istediginizi secin
    --Bilidirimler kısmına da tik koyarak aktive hale getirin

    2) Ana Ekran - Ayarlar - Ses
    --Ses düzeyi kısmından sesleri istediginiz kadar acın
    --Ses ve titresim kısmına da tik koyarak aktive hale getirin

    3) Ana Ekran - Bildirim Cubugunu Assagi indirin
    --En ustte soldan 3. ses modu ayarlama butonuna üzerinde hoparlor isareti belirip altında ' Ses ' yazana kadar bası
    --En ustte soldan 6. bildirim butonunu ise ( i ) yesil yanacak sekilde aktive edin

    4) Bunları zaten yaptık o kadar da degil demeyin yapmayan cok insan olmus ama eger hala cozulmediyse sorunumuz mesajlardan kaynaklanıyor. Asagıdakilerden birini tercihen hepsini yaparak işlemi sonlandıralım:
    * Mesajlasma kısmına girin ve tüm mesajlasmaları ya da varsa sadece cok fazla dialogu icinde barındıran mesajları silin
    * Mesajlasma - Ayarlar - Eski Mesajları sil kısmından tiki kaldırıp pasif hale getirin ya da metin mesajı sınırı kısmını arttırabildiginiz kadar arttırın

    78- MHL Kablo ile HDMI bağlantısı nasıl yapılır?

    El-cevap:
     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]


    79- Gmail ve mail olarak 2 ayrı giriş var. Farkları nedir?

    El-cevap: Biri Gmail kontrol etmek için ,diğeri kurumsal ( exchange ) sunucu, pop/smtp mailler icin.
    Gmail ve Exchange sunucular anlık senkronize olmakta , Galaxy note exchange senkronize uyumu başarılı ,
    Pop/smtp mailler ise anladıgım kadarı ile 5 dk da bir senkronize .
    K9 mail ve Aqua mail gibi programlarda öneriliyor.

    80- Telefonumu KIES'e tanıtamıyorum, ne yapmalıyım?

    El-cevap: Öncelikle PC veya notebook'un önündeki arkasındaki bütün USB port'ları deneyin. Bazen kasa içindeki USB HUB'lardan dağıtılan USB portlarda sıkıntı olabiliyor. eğer bu yöntemle çalışmazsa;(aşağıdaki her bir adımda, telefonu PC'ye bağlamadan önce mutlaka hem PC'yi hem telefonu kapatıp açın)
    a)KIES'i PC'den kaldırın, PC'yi kapatıp açın, KIES'i yeniden kurun, PC'yi kapatıp açın, bağlantıyı deneyin.
    b)Telefonunuzu uçak modu'na alarak bağlantıyı deneyin.
    c)PC'nizdeki java run time environment sürümünü sun'ın sitesinden güncelleyin bağlantıyı deneyin
    d)PC'nizdeki Windows Media Player'in en son sürüm olduğunu kontrol edin gerekiyorsa güncelleyin ve bağlantıyı deneyin

    81- Telefonumun ülkesine nasıl bakabilirim, nasıl değiştirebilirim?

    El-cevap: Telefonunun kendi telefon uygulamasında *#272*<<IMEI numarası>> yazmalısın. Hem ülke kodunu hem de varsa değiştirebileceğin ülkelerin listesi çıkar. Ülke’yi değiştirirsen telefonundaki bilgiler formatlanır.

    82- Müzik çalarda kayıtlı olan parçanın albüm kapağını internete bağlanarak indirip parçaya hemen entegre etmek için ne yapmamız gerekiyor.?

    El-cevap: Power AMP adlı programı yüklemeniz gerekiyor. Kendisi en iyi müzik çalar programıdır.

    83- Herhangi bir program açtıktan sonra menü tuşuna bastığımızda ev ekranındaki widget lar çok geç yükleniyor. Bazen menüye girdiğimde ikonlar çok geç çıkıyor. Bunun sebebi nedir?

    El-cevap: Bu S3'ün RAM yönetiminin kötü olmasından kaynaklanıyor. Android de UAK ve LMK denen çift kanallı bir bellek yönetim sistemi vardır. UAK sistemde açık olan uygulama sayısına bakar. RAM'in doluluk oranına bakmaz. Bu sayının kaç olduğunu kimse bilmiyor şimdilik. Bu sayı geçildiğinde UAK devreye girer ve en az kullanılan ilk uygulamayı kapatır. Böylece kasmalar önlenmiş olur.

    Ancak S3 zaten RAM'i oldukça fazla kullanan bir telefon. Ve berbat RAM yönetimi sayesinde UAK gereksiz zamanlarda durduk yere devreye giriyor ve RAM'i temizliyor. Bu sorunun çözümü yok ancak güncellemelerle gideriliyor gittikçe.

    84- Marketteki bazı oyunları indiremiyorum. Cihazınız desteklemiyor diyor. ( Soran: @ Natsukaw.S Cevaplayan: @ Ben )

    El-cevap: Bazı oyunlarda öyle sorunlar oluyor ilginç bir sekilde.
    Ülkeyi değiştirince düzelebiliyor.
    Varsa Samsung Apps'ten deneyin.
    Ya da alternatif market programlarında olabilir.

    85- Şarjı doldurmak istiyorum taktıktan bi 10 sn sonra pil çıkartıldı diyor.Nedeni nedir ? ( Soran: @ PleasantSinger0 Cevaplayan: @ Ben )

    El-cevap: Voltaj geriliminde düzensizlik var. Orijinal şarj aletiyle mi kullanıyorsunuz? Cihaz aşırı ısınıyor olabilir. Ya da şarj devresinde arıza olabilir.

    Ya da basit bir yazılımsal sorun olabilir wipe yapınca düzelebilir.

    86- Bu swift keyboard gibi klavyeler ne kadar güvenilirdir. Çünkü yüklerken yazdıklarınızı toplayabilir gibi bir şey çıkıyor. Özellikle internet bankacılığı falan kullananlar için bu bence önemli bir soru. Ya da bunları daha güvenli bir hale getirebilir miyiz. ( Soran: @ weneorn Cevaplayan: @ Ben )

    El-cevap: Emin olun Samsung klavye de topluyor. Hatta Android yaptığınız herşeyi kaydediyor aslında. Yapılabilecek bir şey yok açıkçası. Ama bir sorun çıkması imkansız. O numaralarla hiçbir şey yapamazlar emin olun.

    87- Telefonum flash içerikleri göstermiyor? Flash var diye aldık telefonu ama olmuyor? Marketten de Flash Player'ı kaldırmışlar. ( Soran: @
    zero6666 ve @ nevai
    Flash player apk linkini veren @ retey
    Apk yüklendikten sonra çözüm yollarını açıklayan @ ozkaracalar ve @ Ben )


    El-cevap: Öncelikle Adobe, Flash desteğini kesti. Yani resmi yollarla flash yüklenemiyor. Ancak şu son sürüm flash'ıhttp://download.macromedia.com/pub/flashplayer/installers/archive/android/11.1.115.17/install_flash_player_ics.apk
    kurarsanız ve ardından şunları yaparsanız sorununuz düzelir. Son olarak Chrome, flash desteklemez.

    Linkteki flash ı kurduktan sonra Uygulamalar kısmına girip ''Flash Player Settings'e girin eş destekli ağ iletişimi etkinleştiri işaretleyin. Flash player desteği olan tarayıcılarda istek üzerine değil, her zaman açık işaretlediğinize emin olun.

    Ayrıca Flash'ın çalışıp çalışmadığını test etmek için de şu siteye girebilirsiniz. Ayrıca pek çok oyun da bulunmaktadır çocuklar için. Linki veren @neyno78'e teşekkürler

    http://www.flashoyun.mobi

    88- Telefon titreşimdiyken sesle kontrol çalışmıyor? Nedeni nedir? ( Soran: @ yusuftaner cevaplayan @ emreee85 )

    El-cevap: Zaten titreşimdeyken sesli kontrolleri açarken şu resimdeki gibi bir uyarı çıkıyor.

    http://resim.donanimhaber.com/upfiles/186548/54B799C32FFB49C6B3F3769F206876A8.jpg

    89- Daha dün bağlandığım wi-fi ağına bugün bağlanamıyorum. Sebebi nedir? ( Soran: @ UmFo cevaplayan yine @ UmFo )

    El-cevap: Telefonun wi-fi ayarlarında Dhcp etkin şeklindeydi fakat otomatik ip almadığı için bu sorun oluştu. Manuel ip verince düzeldi.

    90- Samsung WDH Dongle Upgrade ne işe yarıyor? ( Soran: @ srknpower cevaplayan @ Ben )

    El-cevap: Telefonda embedded halde bulunan bazı uygulamaları kapsıyor. Yani gömülü gelen uygulamalar paketi.

    91- Bütün uygulamalar ister home tuşuna basıp çıktığımızda, ister geri tuşuyla çıktığımızda arkada açık kalıyor. Home tuşuna uzun basıp tek tek kapatıyorum veya toplu kapatıyorum. Bende artık alışkanlık oldu hiç bir zaman her şeyi kapatmadan bir başka uygulamayı açmıyorum. bu bu kadar gerekli mi? yani diyelim bi gün boyunca hiç kapatmadım, her şey açık kaldı. telefon yavaşlar mı? Şarj daha fazla mı gider? ( Soran: @ Chandler Bing cevaplayan @ Ben )

    El-cevap: Geri tuşuyla çıkarsanız uygulamalar arkada açık kalmaz. Menü tuşunu basılı tuttuğunuzda çıkan liste en son açılan uygulamaları gösterir. Açık olan uygulamaları değil. Yani o sizi yanıltmasın. Ama menü tuşuna basarsanız kapanmazlar.
    Kapatmazsanız telefon belli bir süre sonra yavaşlayabiir. Şarj tabiki daha fazla gider.

    92- İnternet tarayıcıda herhangi bir resmi nasıl kaydederim. ( Soran: @ koraygs cevaplayan @ Ben )

    El-cevap: Çok basit. Resmin üstüne basılı tutun. Çıkan pek çok seçenekten Resmi Kaydet'i seçin.

    93- Torrent linklerini indirebilmek için hangi programı kullanmalıyım? ( Soran: @ hunkar1 cevaplayan @ M@niæc ve @ Ben )

    El-cevap: Bu 2 program önerilir.https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.tagsoft.ttorrent.lite&hl=tr
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.utorrent.web&hl=tr

    Eğer Ttorrnet kuracaksanız şunları yapın.

    BlackMart Alpha'dan indir
    Kur AMMA SAKIN ÇALIŞTIRMA
    Lucky Patcher kurulu değilse KUR, ÇALIŞTIR.
    Kendisini güncellemesine izin ver.
    Sonra tekrar çalıştır.
    Listesinde ttorrent pro'yu bulup "remove licence verification" yapıp işlemin bitmesini bekle.

    istediğin siteden torrent'i indirdikten sonra zaten ttorrent "ben açayım mı?" diye soruyor?

    94- Dosya yöneticisinde bir klasörün adını değiştirirken başına nokta koyduğunuzda klasör kaybolur. Geri nasıl getirilir? ( Soran: @ -alikan- cevaplayan @ ogezzy )

    El-cevap: Dosyalarım uygulamasını aç. Daha sonra Seçenekler'den "Ayarlar"ı seç, "gizli dosyaları göster" seçeneğini işaretle.

    95- Ülkemizde çalışmayan Google Maps Navigasyon özelliğini kullanmak için ne yapılmalı? ( Anlatımı yapan @ -alikan- )

    El-cevap: Bu apk'yi kurun menüye bir tane daha Google Maps ikonu gelecek. Sorunsuzca navigasyon kullanabilirsiniz. Ancak Türkçe ses desteği yoktur.
    İndirme linki:http://www.dosya.tc/server21/pKFOHk/maps6.4.0-ownhere-changepn.rar.html
     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]


    96- Herhangi bir müzik nasıl zil sesi yapılır? ( Soran: |SEÇKiN| Cevaplayan @ berkcombil )

    El-cevap: Aldığınız parçayı dosyalarım-sdcard'ın içindeki Ringtones klasörünün içine atın ya da parçayı çalarken cihazınızın sol altında bulunan kapasitif tuşa bastığınızda seçenekler açılır.Oradan da Zil Sesi yapabilirsiniz.

    97- Bilgisayarımda virüs var. Telefonu bilgisayara bağlarsam telefona virüs bulaşır mı?

    El-cevap: Android Linux tanablı bir işletim sistemidir. Windows virüslerini Android çalıştıramaz. Yani telefona bir zararı olmaz.

    98- Dropbox'tan 50 GB hediye upload alanı kazanmak için ne yapmalıyım? ( Anlatımı yapan @ -alikan- )

    El-cevap: Gördüğün gibi Get Started menüsüne girdiğin zaman steplerin tamamı yani 7 tane görünüyor. Yapılanların üstü çizili + yanında complete yazıyor. 5 tanesini yap 50 Gb alanı kap :)
    Ben toplamda 55Gb gibi bi alan almışım ilk kurulumdan gelen 5gb ile birlikte. Ayrıca Dropbox'a kazandırdığın her arkadaş için ayrıyetten 2Gb alan daha kazanıyorsun.

    - Dropbox tanıtım turunu tamamla
    - Bilgisayarına Dropbox indir kur ve giriş yap.
    - Dropbox'ı telefonuna kur.
    - Dropbox'a resim vs bir şeyler upload et.
    - Dropbox'ı diğer bir bilgisayarına da kur yani 2 ayrı pc ye kurup giriş yapman lazım.

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]


    98- NFC özelliğini kullanark telefonumu nasıl kredi kartı olarak kullanabilirim arkadaşlar? Tecrübeli olan var mı? ( Soran: @ diffriend Cevaplayan: @ Ben )

    El-cevap: NFC özelliği Türkiye'de yaygınlaşmadığından şu anda kullanılamıyor.

    99- MacBook ile telefona nasıl dosya atılır? ( Soran: @ slajer Cevaplayan: @ emiLL )

    El-cevap: AirDroid adlı programla yapılabilir. Ayrıntı ve indirme linki TAVSİYE PROGRAMLAR 2 bölümünde bulunmaktadır.

    100- Modern Combat 3 adlı oyun açılmıyor?

    El-cevap: Telefonun dilini İngilizce yapın. Oyunu açın. Sonra dili Türkçe yapabilirsiniz. 1 kez yapmanız yeterlidir.

    101- S3'ü şarjdayken kullanmak sorun oluşturur mu??

    El-cevap: Hiçbir sorun olmaz. Saatlerce de olsa kullanabilirsiniz. Teleofn yanmaz patlamaz. Telefon 61 derecede 3 saat boyunca çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. Aşırı ısınma durumunda telefon kendini kapatır zaten, soğuyana kadar açamazsınız. Telefon çok fazla ısınırsa dokunmatik ekran kapanır. Dokunmaları algılamaz. Daha da ısınırsa telefon kapanır. Belli bir süre açılmaz.

    102- Telefondaki tüm mesajları silsem de Mesajlaşma ikonu üstünde 1 yazısı duruyor ve gitmiyor. Bu salak sorunu nasıl yok ederim? ( Cevaplayan: @ the_showstopper15 )

    El-cevap: Hiçbir sorun olmaz. Saatlerce de olsa kullanabilirsiniz. Teleofn yanmaz patlamaz. Telefon 61 derecede 3 saat boyunca çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. Aşırı ısınma durumunda telefon kendini kapatır zaten, soğuyana kadar açamazsınız. Telefon çok fazla ısınırsa dokunmatik ekran kapanır. Dokunmaları algılamaz. Daha da ısınırsa telefon kapanır. Belli bir süre açılmaz.

    Telefonu güncelleme, ROOT, Kernel, Custom ROM ile ilgili konular



    1- Güncelleme, Kernel, ROM, ROOT vs. nedir?

    El-cevap: Öncelikle verdiğimiz Android terimler sözlüğüne bakın.


    http://yesilcin.com/android-terimler-sozlugu-t462.0.html

    Firmware: Telefon içerisindeki komple yazılım sistemidir. Yani Android. Marka ve modele göre farklı kodlamalar isimler alabilir. Bütün yazılımsal yapı firmware üzerine kurulur. Güncellemeler ve düzeltmeler asıl olarak firmware üzerine çıkar. Firmware için asıl kök yapı diyebiliriz.
    Rom: Kimileri firmware ile aynı kefeye koysa da aslında tam olarak onunla aynı değildir. Matematiksel olarak ifade etmek gerekirse Firmware > Rom'dur. Firmware için kök yapı demiştik, Rom için de bu kök yapıyı kullanıcılara göre özelleştiren ve onlara yönelik ek yazılım ve ayarlar içeren yazılım diyebiliriz. Google Android firmware i geliştirip samsung'a verdikten sonra, samsung da stock rom üretip bunu cihaza yükleyip piyasaya sunar.
    Stock Rom: yazılım üreticisi Google ın ürettiği firmware'in cihaz üreticileri tarafından kendi cihazlarına göre özelleştirilmiş hali.
    Custom Rom: üretici firmaların piyasaya sürdüğü stock romların, geliştirici kullanıcılar tarafından üzerinde performans ve görselliğe yönelik değişiklikler içeren modifiye edilmiş hali.
    Kernel: donanımlar ile işletim sistemi arasındaki çalışmayı sağlayan ve kontrol eden yapı.
    Wipe: kabaca silmek demektir. bu terimi gördüğünüz yerlerdeki işlemler sistemdeki ayar ve kullanıcı verilerini siler.
    wipe data/factory reset: recovery seçeneklerinden birisidir. uygulandığında SD card bölümü hariç herşey sıfırlanır.
    wipe cache partition: uygulandığında, kurulumlar esnasında oluşturulan geçici dosyaların temizlenmesini sağlar. kullanıcı verileri(rehber vs.) silinmez. bilgisayarınızda bulunan temp dosyasının temizlenmesi gibidir.
    Non-Wipe: sistem ayarları ve kullanıcı verileri üzerinde değişiklik yapmayan yazılımlardır.
    Recovery: kabaca kurtarma anlamına gelir.
    Download Mod: cihaza firmware yapısı içerisindeki dosyaları yüklemede kullanılan çalışma modudur.
    Recovery Mod: cihazı zor durumlarda kurtarmaya yarayan çalışma modudur. içerisinde birkaç sıfırlama seçeneği olduğu için bu isim verilmiştir.
    Custom Binary Counter (rom counter): orjinal olmayan firmware, custom rom ve kernel yüklemelerinin her birinde 1 artan sayaçtır. download moduna girildiğinde görebilirsiniz.
    Jig: download moduna tuş kombinasyonu ile girmeyen ve rom yükleme sayacını sıfırlamak için kullanılan minik usb aparatı.
    Market: resmi ve gayri resmi olarak bulunan uygulama ve oyunların edinildiği kaynaktır.
    BLN: Açılımı Back Light Notification'dır. Normalde android cihazlarda bulunmayan bir özellik olan çağrı yada mesaj geldikten sonra uyarı görüntülenmemesi özelliğini ekleyen fonksiyondur.
    Wipe Dalvik Cache: Sistem içerisinde bulunan uygulama artıklarını temizlemek için kullanılır. Rom yüklemelerinden sonra oluşacak açılış sorunlarında tavsiye edilir. CWM Recovery menüsünde bulunur.
    AOSP: Açılımı Android Open Source Project olan ve Android Açık Kaynak Projesi olarak çevrilebilen androidin tabanını oluşturan kısaltılmış terimdir. esas olarak hiçbir android sürümünü baz almayan ve dağıtılan kaynak kodlardan üretilmiş romları tanımlamak için kullanılır. örnek olarak miui ve cyanogen gösterilebilirler.

    PIT Nedir?

    PIT dosyaları, en basit haliyle partition haritalarıdır. Karışık mı geldi? Pekala daha anlaşılır bir şekle sokalım. Android cihazlarda bir veri alanı barındırırlar, ve dosyalarınız, işletim sisteminiz tıpkı bilgisayarınızda olduğu gibi buraya yüklenir. Buraya kadar sorun yok. Fakat Linux işletim sisteminde -bilenler bilir- işletim sistemi kurmak biraz farklı olabilir. İşletim sisteminin kendisi için ayrılacak disk alanı, ön bellekleme alanı, takas alanı v.b gibi bir çok partition, yani tek disk üzerinde temel bölümleme yapılabilir ve işletim sistemi bu bölümleme mantığına göre kurulur ve ilgili alanları düzenleyip kullanmaya başlar. Yani bir Android ROM kurarken PIT dosyası ile bunu yapmanız, yeni kurulumu seçtiğiniz PIT dosyasının haritasına göre yapacaktır.

    Seçilen PIT dosyası neyi değiştirir?

    Bir çok kullanıcı, web sitesi, forum v.b her bir ROM sızıntısında 512.PIT ya da 803.PIT gibi dosyalar önerirler ya da beraberinde dağıtırlar. Dikkat etmişseniz internet otamında iki farklı türde ROM'lar bulunur, biri tek dosyadan oluşur, diğeri ise 3 dosyadan. İşte 3 dosya şeklinde olan ROM'lar CSC, PDA ve MODEM bileşenlerini ayrı ayrı sağlar. İşte bu noktada Cihazınıza bunları nereye, hangi alana ve ne şekilde kuracağı bilgisi verilmelidir, işte bunu da PIT dosyası yapar.

    Dolayısıyla bir PIT dosyası dosyalar için ayrılan disk bölümlerini belirlemekten başka hiç bir işe yaramazlar. Kimi daha fazla takas alanı açar (ki birkaç MB'lık bir fark bile değildir), kimi işletim sistemi için daha fazla alan ayırır. Yani hangi PIT'i seçtiğinizin hiç bir önemi yoktur. Hiçbir zaman size gözle görülür farklar sağlamayacağı için PIT seçimi kuruluma rehberlik etmekten başka işe yaramayacaktır.

    Fakat bazı ROM'lar doğası göreği disk üzerinde özel alanlara ya da özel boyularda alanlara ihtiyaç duyabilir, elbette ki o zaman ilgili PIT dosyasını kullanmanız şart olacaktır. Son olarak eğer hangi PIT'i kullanacağınızı bilmiyorsanız, 512.PIT çoğu zaman sorun çıkartmayacaktır.

    Android ROM yüklerken PIT seçmek ya da seçmemek neyi değiştirir?

    Öncelikle kurulumda tek dosyalık bir ROM yükleyecekseniz, PIT dosyası seçmenizin bir anlamı ve işlevi yoktur. Öte yandan 3 dosyalık ROM kurulumu yaparken de eğer Re-Partition seçeneğini işaretlemezseniz, partition'lar yeniden yapılanmayacağ için PIT dosyalarını kullanmanın yine bir anlamı ve işlevi yoktur.

    PIT dosyası seçmeden de 3 dosyalı ROM kurulumu yapabilir miyim?

    Elbette ki! Eğer yeniden partition yapılandırmayacaksanız bunun hiç bir anlamı olmadığını tekrar hatırlatalım.

    ODIN'de Re-Partition seçeneği ne işe yarar?

    Yukarıda bahsettiğimiz gibi, PIT dosyaları partition yapılandırmasında harita / kılavuz görevi görürler. Re-Partition seçeneğini seçerek bir kurulup yaptığınızda Anroid, seçtiğiniz PIT dosyasının tercih ettiği şekilde diski biçimlendirir ve kurulur.

    ROM kurarken, Re-Partition işaretlemek ya da işaretlememek neyi değiştirir?

    Re-Partition temelde iki amaçla işaretlenir;

    Diskin partition dizilimi değiştirmek (örneğin 803.PIT ile kurulu bir sistemi 512.PIT haritasıyla yeniden biçimlemek)
    Tıpkı bilgisayarlardaki FDISK komutu gibi, partition'ları yani tüm diski kazıyıp yeniden yaratmak. Bu, çoğu zaman her yeni ROM kurulumunda geçmişten tek bir kırıntı bile kalmasını istemeyenlerin tercihidir.
    WIPE ne anlama geliyor?

    Bazı ROM kurulumlarında, WIPE'lı seçenekler görebilirsiniz. Bunun anlamı tüm verileri silip yeni / temiz bir kurulup yapacağıdır. Unutmayın WIPE, tertemiz bir kurulum getirir, öyle ki telefon rehberinizden resimlerinize kadar herşey temizlenir!

    Bootloader, Secondary Bootloader SBL tüm bunlar ne anlama geliyor?

    Hiç kafanızı karıştırmadan basitçe anlatalım. Bootloader'lar tüm işletim sistemlerinde bulunan ve "cihazı" işletim sistemiyle bağlayan ilk açılış dosyalarıdır. Örneğin ilk Galaxy S'lerde yaşanan 3 Buton Sorunu, bir Bootloader problemiydi. Yani bu komut tanımı daha Bootloader üzerinde yoktu. Bazı ROM'lar köklü değişiklikler içerebilir, örneğin ekran kullanım algoritmasını ve mantığını değiştirebilir, işte bu aşamada bu ROM mutlaka bir SBL, Bootloader ile dağıtılır ki yeni işletim sisteminin cihazı kullanma mantığı da daha ilk açılışta eşleşmiş olsun.

    Kurulumda ODIN'de Phone Bootloader Update seçeneğini işaretleyip işaretlememek neyi değiştirir?

    İşte sık sorulan ve cevabı her seferinde yanlış verilen bir soru! Eğer ODIN'de kurulum sırasında Phone Bootloader Update'i işaretlemezseniz bu Bootloader güncellemesi sadece o seferlik olacaktır. Yani 3 buton sorununu gideren bir Bootloader yüklediğinizi varsayalım, Phone Bootloader Update'i işaretlemezseniz, evet yine de 3 buton sorunu ortadan kalkacaktır, fakat ta ki yeni bir kuruluma kadar! Ardından telefon aynı Bootloader'a geri dönecektir.

    Bir başka değişle Phone Bootloader Update, o bootloader'ı bir daha aynı şekilde bir başkasıyla değiştirene kadar kalıcı hale getirir. Yani bazılarının dediği gibi "işaretleseniz de işaretlemeseniz de aynı şey" değildir!


    "Bricked" ne demektir?

    Android bir cihaza yeni ROM (firmware) yüklerken eğer herhangi bir hata oluşursa, örneğin bağlantı kablosu çıkarsa, sistem kilitlenirse v.s telefon yazılımlar olarak çökebilir. Bu duruma Soft Brick adı verilir. Çok kullanılan Samsung Galaxy S cep telefonlarının Bricked olduğu ekran sabit kalan cep telefonu ve bilgisayar ikonlarından kolayca anlaşılabilir. Çözümü ise neden bağlı olduğundan net bir yanıt vermek çok zordur. Pili çıkartıp 5 dakika kadar bekledikten sonra tekrar takmak, telefonu Download ya da Recovery modunda açmaya çalışmak veya bir JIG aygıtı kullanmak akla gelebilecek ilk yöntemlerdir.

    Aşağıdaki link'ten alıntıdır:

    http://www.androidshake.com/android-bilgi-bankasi/android-ne-nedir/80-android-kullaniyorsaniz-bunlari-bilmeniz-gerekiyor.html



    2- Telefonumun Android sürümü eski. Nasıl güncellerim? Telefonu yurtdışından aldım. Güncellemeyi görmüyor.

    El-cevap: ICS 4.0.4'e (XXBLFB) güncelleyebilirsiniz. Kies update'i görmüyorsa Odin kullanacaksınız. Aşağıları okuyun.

    Yurtdışından aldığınız telefonun güncellemesini anca Odin ile yapabilirsiniz.

    Odin 3.07 ( Bu program, güncellemeyi ve kernel dosyasını yüklemenizi sağlar. )
    http://d-h.st/hSj



    Firmware Dosyaları


    Official Firmware

    Bu firmware'i yüklediğinizde telefondan hiçbir şey silinmez. Ancak kurulum sonrası wipe yapmanız tavsiye edilir. Bu hataları giderir. Wipe'ın ne olduğu bu mesajda anlatılıyor zaten.

    Odin ile stock orijinal ROM kurulu olan S3 üzerine kurulur. Odin programının linki ve Odin ile nasıl FW kurulacağı aşağıda anlatılmaktadır.

    I9300XXEMA2 – Galaxy S III Android 4.1.2 Jelly Bean

    http://www.hotfile.com/dl/191744263/33aa9ed/I9300XXEMA2_I9300OJVEMA1_TUR.zip.html


    3- İndirdiğim bu dosyayla güncellemeyi nasıl yapacağım? Recovery ve Download mod nedir?

    El-cevap: FW güncellemesi öncesi telefonu Download moduna almak gerekir. Bunun için telefon kapatılır. Ses kısma+ev tuşu ve açma/kapama tuşlarına basılı tutulur. Önünüze bir ekran çıkacak. Ses artırma tuşuna basarsanız telefon Download moduna girer ve artık Odin ile flaşlamaya başlayabilirsiniz.

    Recovery mod ise şu işe yarar. Wipe data/ factory reset yani fabrika ayarlarına dönülebilir. Modifikasyon zip dosyaları yüklenebilir. Sistem verileri temizlenebilir.
    Cihazı bu moda almak için ses açma+home+açma/kapama tuşlarına aynı anda bir süre basmanız gerekli.


    Bir sonraki soruda kurulumu görebilirsiniz.

    4- Odin ile firmware kurulumu.

    İndirdiğiniz zip dosyasını Winzip ile açmalısınız.Daha sonra tar uzantılı bir dosya çıkacak. tar uzantılı dosyayı arşivden çıkartmayın. Aslında tar uzantılı dosya arşiv değildir ama winrar arşiv gibi gösterir.

    Bazı FW dosyaları ise 3 parçalı veya daha fazla olabiliyor.

    Ama genelde tek parçalıdır FW dosyaları.

    Tek dosyalı kurulum

    1- Odin'i açıyoruz.
    2- Re-partition bölümünü işaretlemiyoruz.
    3- PDA yazısına tıklıyoruz.Bilgisayarımıza indirdiğimiz tar uzantılı dosyayı seçiyoruz.
    3- Download modundaki telefonumuzu bilgisayara bağlayıp ID:COM penceresi sarı renk aldığında Start'a basıyoruz.
    4- Bu kadar basit !!

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]



    3 ve daha fazla sayıda dosya içeren firmware dosyalarının kurulumu

    Öncelikle elinizde bir pit dosyası olmalıdır. Yukarıdaki FW linklerinin sonunda pit dosyasının linkini göreceksiniz. Oradan pit dosyanızı indirin.


    1- Telefonumuzu Download moduna alıyoruz.
    2- Odin'i Windows 7 veya Vista kullanıyorsak yönetici olarak çalıştırıyoruz.
    3- Re-Partition işaretlenmelidir.
    4- PDA'ya tıklayıp CODE dosyasını seçiyoruz.
    5- PHONE'a tıklıyoruz. MODEM dosyasını seçiyoruz.
    6- CSC'ye tıklayıp bilgisayardan CSC ile başlayan dosyayı seçiyoruz.
    7- Telefonu bilgisayara USB ile bağlıyoruz. ID:COM yazan yerin altındaki boş kutucuk sarı olduğunda Start'a basıyoruz. Ve bekliyoruz. Telefonumuz otomatik olarak açılacak.



    Bu işlemlerden sonra telefonu yukarıda anlatıldığı gibi Recovery moda alıyoruz. İçinde Wipe yazan tüm seçenekleri ve Fix Permissions seçeneğini uyguluyoruz. ( Kernel'den kernel'e seçenekler değişiklik gösterecektir. )



    5- Odin ile kurulum yaptım ama telefonum açılmıyor.Ne yapacağım?

    El-cevap: Telefonun bataryasını çıkartıp takın.Telefonu yukarıda anlatıldığı gibi Recovery moduna alın.Ses kısma tuşuna basıyoruz. Home tuşuna basıyoruz. Yes seçeneğine gelip Home tuşuna basıyoruz. Reboot System Now yazısı geldiğinde tekrar Home tuşuna basıyoruz ve telefon kapanıp açılmış olacak.

    6- Unofficial firmware nedir? Bir sakıncası var mıdır? Official firmware nedir?

    El-cevap: Official FW Samsung'un resmi olarak yayınladığı orijinal yazılımlardır.

    Unofficial FW'ler ise official lar gibi telefonun kendi orjinal yazılımlarıdır. Yeni sürümler Kies üzerinden kullanıcılara verilmeden önce test, geliştirme ve düzeltme amaçlı el altından farklı kanallarla kullanıma sunulmasıdır. Daha sonra toplanan feedback lere göre, resmi yani official olanı Kies de yayınlanır.

    7- Odin ile official veya unofficial fw yüklemek garantiyi bozar mı?

    El-cevap: Hayır bozmaz. Ancak recovery modda görebileceğimiz custom binary download sayacını artıracak, root, custom rom ve custom kernel yüklemeler garantiyi teoride bozar. Pratikte değisebiliyor. Bu sayacı sıfırlamak için de usb jig aparatına ihtiyaç duyulur. Ya da Triangle Away adlı programla sayacı sıfırlayabilir ve garantiyi geri getirebilirsiniz. Crt effect, ekran döndürme animasyonları gibi orjinal dosya ile yer değiştiren modifikasyonlarda sayaç artmaz.

    8- Odinle farklı fwler veya custom romlar yükledikten sonra tekrar Kies den güncellenebilir hale nasıl getirebiliriz?

    El-cevap:
    1- Önce Türkiye için olan ve Kiese düşen, örneğin KG1 gibi bir fw yi indirip, Odin ile telefona yüklememiz gerekiyor.
    2- Yüklediğimiz unofficial romlarla telefonumuzun product kodu değiştiğinden, onu da Türkiye koduna geri çevirmemiz lazım. Bunun için arama ekranına *#272*imei numaranız# tuşladığımızda, açılan pencerede "Tur" seçeneğini işaretleyeceğiz. Telefon format atmış gibi orjinal haline dönecek ve tüm verilerimiz silinecek.
    3- Daha sonra Kiese bağlandığımızda güncellemeyi görecektir.

    NOT1: Bazı romlar bir kaç ülkeye birden çıktığından (örneğin KG1 kore-tur-izlanda gibi), yüklediğimiz eski rom hangi ülke için çıkmışsa listede o ülkeler görünecek ve biz bunların içinden Türkiye'yi seçeceğiz.
    NOT2: Kies güncellemeleri telefonların seri nosuna ve ürün koduna göre veriliyor. Örneğin Kies ile 2.3.4 Türkiye sürümü de verildi ama bunu her telefon alamadı zira telefonlar 3-4 farklı ithalatçı kanalıyla geliyor memlekete. Kimileri 2.3.4 göremedi kimileri de suan olduğu gibi 2.3.5 göremiyor. Bu yüzden Odin'i seviyoruz

    9- EFS nedir?

    El-cevap: EFS nin açılımı Encryption File System olup, işlev olarak içerisinde telefona özel bilgilerden olan IMEI, Wifi Mac Adresi, ürün kodu gibi bilgiler saklanır. Bu klasör Custom rom yüklemeleri, root, kernel yüklemeleri, firmware yüklemeleri gibi işlemler esnasında zarar görebilir, silinebilir yada değiştirilebilir. Bu durumda telefonunuzun IMEI numarası 049......., 00000...., şeklinde bir hal alır ve şebekeye erişilemez. Böyle bir durumda yapılabilecek tek şey teknik servisten yardım almaktır.

    Böyle bir duruma düşmemeniz için bu klasörün yedeğini önceden alırsanız daha sonra olası bir problemde geri kopyalayarak sorununuzu kendiniz çözebilirsiniz.

    10- EFS yedeklemesi nasıl yapılır?

    El-cevap:
    1- Sistem dosyalarına erişim yapılacağından öncelikle telefonunuzun rootlanmış olması gereklidir. Forumdaki konulardan yardım alabilirsiniz.
    2- Root işleminden sonra klasörlere erişimde kullanabileceğiniz bir dosya yöneticisi gereklidir. Tavsiyem Root Explorer.
    3- Dosya yöneticisini çalıştırıp içerisinden efs klasörünün olduğu dizine gelin.
    4- efs klasörü üzerine basılı tutarak açılan menüden ister "zip this folder" komutu ile zip şeklinde ister "copy" komutuyla direkt klasör olarak herhangi bir yere yedek oluşturun.
    5- Yedeğinizi silinme olmayacak bir yere kopyalamanız tavsiye edilir.
    6- Olası bir problemde aynı işlemlerin tersini yaparak aldığınız yedeği orjinalinin üzerine yazmanız yeterlidir.

    http://yesilcin.com/efs-nedir-nasil-ve-neden-yedeklenir-t943.0.html

    11- Fabrika ayarlarına dönmek root'u kaldırır mı?

    El-cevap: Hayır kaldırmaz. Odin ile orijinal FW yüklemelisiniz.

    WIPE SEÇENEKLERİNİ UYGULAMA ANLATIMI


    Video @ norton772'ye aittir.Bizzat kendisi sizler için çekmiştir.



    Wipe genelde telefona yeni bir yazılım, ROM, kernel vs. yüklendiğinde telefonun takılmadan stabil çalışması için yapılır.

    Wipe ile ilgili açıklamalar yukarıda zaten anlatılmıştır.

    Öncelikle sisteminize uygun CWM'yi indirin.Bu Root'lamakla aynı iştir.Telefonu root'ladığınızda CWM yüklenmiş olur.Telefona kurun.Ve telefonu Recovery moda alın.Recovery moda alma işlemi yukarıda anlatılmıştır.Telefonunuzu Recovery moda aldığınızda kullandığınız CWM'nin sürümüne göre ya ses tuşlarıyla kontrol yapacaksınız ya da dokunmatik arayüzden kontrolleri yapacaksınız.Menüde Wipe yazan her şeyi uygulayabilirsiniz.Ve yine en başa gelip Advanced bölümüne girin. Oradan Fix Permissions seçeneğini uygulayın.İsterseniz SD kartı da CWM Recovery'den formatlayabilirsiniz.

    GÜVENLİ MODDA BAŞLATMA NEDİR?


    Açılmayan telefonlar için kullanılır. Telefonu açtığınızda Samsung logosu geldiği anda menü tuşunu basılı tutarsanız telefon güvenli modda açılır.

    ROOT ANLATIMI



    ROOT nedir?

    Bildiğiniz gibi Android, Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Linux kullanıcı hakları ve yetki seviyeleri konusunda en hassas işletim sistemidir. Eğer Android dahil bir Linux işletim sisteminde derinlemesine bazı ayarlar yapmak ve sisteme müdahelelerde bulunmak istiyorsanız, ROOT seviyesinde bir kullanıcı hakkına sahip olmanız gerekecektir. Neredeyse tüm cep telefonları ve tabletlerde Android, ROOT seviyesi -normal olarak- engellenmiş seviyede gelmektedir. Bunu harici müdahalelerle aşmanız gerekecektir.

    ROOT hakkına sahip olmak bana ne sağlar?

    ROOT hakkıyla Android cihazınıza "kernel" seviyesinde müdahale etmeniz mümkün hale gelir. Değiştirilemeyen hiç bir ayar kalmaz, sıradan telefonlarda sıradan uygulamaların "ayar" yetkilerinin çok ötesine geçebilirsiniz. Örneğin Android cep telefonunuzun sesini hiç olmadığı kadar fazla açabilir, ya da basit uygulamalarla DNS ayarlarınızın değiştirilmesini sağlayabilirsiniz.

    ROOT işlemi garantiyi bozar mı?

    Evet bozar. Root ve custom rom işlemlerinde sayaç artar. Ancak jig denen bir aparatla veya Triangle Away adlı programla sayacı sıfırlayabilir ve garantiyi geri getirebilirsiniz. Ancak servisler sayaca genelde bakmazlar, sorun olacağını sanmıyorum.

    Telefon yere düştü açılmıyor gibi bir durum olduğu zaman zaten servis jig denen bir cihazla 3 parçalı FW yükler ve sayaç ta sıfırlanmış olur ve birşey anlamazlar.

    Dediğim gibi servis bu tip şeyleri önemsemiyor. Sayaca falan pek bakmıyor. İçiniz rahat olsun yani. Alan herkes neredeyse root yapıyor burada. Bugüne kadar bir tane kişi çıkıp " Ben telefonu servise gönderdim root'lu diye garanti geçersiz dediler. " tarzı birşey demedi.

    Root sonrası Marketten Root Explorer programını indirin.Bu program sistem dosyalarını değiştirebilmenize olanak sağlayacak.

    ROOT NASIL YAPILIR? CWM RECOVERY ( CF-ROOT ) NEDİR , NASIL KURULUR?



    - Root yetkisi kazandıran şu dosyayı indirin.http://www.mediafire.com/?wxdbj4ijmzabz79 CF-ROOT 6.4
    Siyah kernel in yeni sürümleri cihaza oto root yetkisi kazandırmaz. Eğer siyah kernel yüklerseniz cihaza root yetkisi kazandırmak için ekstra ayarlar yapmanız gerekir. Ancak verdiğim link root yetkisi kazandırır. Kernel değildir.
    - Odin programını açın.
    - PDA kısmına tıklayarak bilgisayarınıza gokhanmoral.com dan indirmiş olduğunuz tar uzantılı CF-Root kernel dosyasını seçin(tar yada md5 uzantılı olması gereklidir.)
    - Telefonu kapatıp Download Mod a alın.
    - Telefonu usb kablonuz ile PC ye bağlayın.
    - ID:COM yazan bölümün altında ki boş pencere SARI renk olunca START butonuna basın ( Alttaki resimde görüldüğü gibi olacak ).
    - Menüde Superuser uygulamasını gördüğünüzde Root olmuş demektir..

    Telefonu Rootladığınızda CWM Recovery de yüklenmiş olur.Versiyonuna göre ya dokunmatik arayüzle ya da telefondaki fiziksel tuşlarla kontrol edebilirsiniz.Telefonunuzu Recovery moda aldığınızda CWM Recovery'i çalıştırmış olursunuz.Telefonu ilk aldığınız hale dönüştürme, sorunları giderme amaçlı kullanılır.Özellikle telefonunuzun yazılım sürümünü güncelledikten sonra, kernel, ROM vs. yükledikten sonra CWM Recovery'den Wipe seçenekleri uygulanmalıdır.

    Aşağıda hangi ayarın ne işe yaradığı açıklanmıştır.

    Aşağıdaki tablo yesilcin.com'dan alıntıdır.@ sawgent'e teşekkürler.

    - reboot system now 
    - apply update from sdcard (sdcard içinde bulunan update.zip dosyasını yüklemek için kullanılır.)
    - wipe data/factory reset (cihazdaki tüm kişisel veri ve ayarları sıfırlamak için kullanılır.)
    - wipe cache partition (önceki kurulumlardan kalan verileri temizlemek için kullanılır.)
    - install zip from sdcard
    >>choose zip from sdcard (sdcard içinde bulunan zip uzantılı rom ve modifikasyonları kurmak için kullanılır.)
    >>apply sdcard/update.zip (apply update from sdcard ile aynı işlevi görmektedir.)
    >>toggle signature verification (imza kontrolünü açıp kapatır. açık konumda iken imzalanmamış çoğu custom rom yüklenemez.)
    >>toggle script asserts (komut işlevlerini açıp kapatır. çoğu kullanıcı bu seçeneği kullanmaz.)
    >>choose zipe from internal sdcard (dahili depolama alanından zip dosyası seçip yüklemeye yarar.)
    >>go back (bir önceki menüye dönmenizi sağlar.)
    - backup and restore
    >>backup (telefonda kurulu olan sistemi herşeyi ile birlikte yedeklemede kullanılır.)
    >>restore (daha önce backup kısmından alınan yedeği geri yüklemek için kullanılır.)
    >>advanced restore (daha gelişmiş seçeneklerin bulunduğu üstteki seçenek ile aynı işe yarayan kısım.)
    >>backup to internal sdcard (hafıza kartı kullanıyorsanız dahili depolama alanına yedek almak için kullanılır.)
    >>restore from internal sdcard (daha önce dahili depolama kısmına alınan yedeği geri yüklemek için kullanılır.)
    >>advanced restore from internal sdcard (bir üstteki seçeneğin daha gelişmiş geri yükleme seçeneğidir.)
    - mounts and storage (bu bölüm karşılık gelen partition kısımlarını aktif/inaktif hale getirmeyi ve buraları formatlamayı sağlar)
    >>mount(unmount) /efs
    >>mount(unmount) /cache
    >>mount(unmount) /system
    >>mount(unmount) /data
    >>mount(unmount) /sdcard
    >>mount(unmount) /emmc
    >>format /cache
    >>format /system
    >>format /data
    >>format /sdcard (dahili depolamayı formatlar)
    >>format /emmc (takılı ise hafıza kartını formatlar)
    >>mount USB storage (recovery açık ike usb kablosu ile dahili depolama alanına erişimi sağlar)
    >>go back
    - advanced
    >>reboot recovery (recovery modunu kapatıp açmada kullanılır.)
    >>wipe dalvik cache (java sanallaştırması için kullanılan geçici dosyaları temizler.)
    >>wipe battery stats (batarya kullanım istatistiklerini sıfırlar.)
    >>report error (recovery üzerinden yapılan işlemlerde çıkan hata kayıtlarının görüntülenebildiği kısımdır.)
    >>key test (telefon tuş fonksiyonlarının test edilebildiği kısım.)
    >>show log (recovery üzerinde yapılan işlemlerin kayıtlarının görüntülenebildiği kısım.)
    >>partition sd card (sdcard bölümünün boyutlandırmasının yapılabildiği ve depolama alanının boyutunun belirlenebildiği kısımdır. işlemden sonra bu bölümler otomatik formatlanır.)
    >>fix permissions (dosya izinlerinin varsayılan ayarlara döndürüldüğü kısım.)
    >>go back
    - power off (cihazı komple kapatır.)
    - go back


    Lucky Patcher Kullanımı ( Reklamları kaldırma ve oyun/uygulamaları crack'leme)


    Telefonunuzu ROOT'ladıktan sonra internete bağlı bir şekilde uygulamayı açın. Reklamını kaldıracağınız veya crack'leyeceğiniz uygulamaya basılı tutun. Çıkan menüden Remove Ads dediğinizde reklamını kaldırırsınız. Remove Lisence Verification dediğinizde de cracklersiniz.

    http://yesilcin.com/lucky-patcher-v200-android-apk-app-t9021.0.html Buradan indirin.

    STweaks (exTweaks kullanımı) Siyah kernel yükleyenler içindir.
    Mesajı için @ emiLL e teşekkürler.

    Sadece verdiğim kısımları değiştirin yeterli.

    -CPU SEKMESİ-
    CFS Tweaks : Linux Kernel Defaults (samsung defaultsta olabilir bi fark görmedim açıkcası)
    Smooth Scaling Level : 1200 Mhz
    Max Cpu Lock : Quad Core Mode
    Cpu Undervolting : -50 mV
    Scaling max freq : 1200 mhz
    Scaling min freq : 100 (isteğe bağlı 200 olabilir batarya süresine etkisi çok düşük denilebilir)

    -Gpu Sekmesi-
    Gpu Threshold kısmı yukardan aşağı 70/50 90/70 90/80
    Gpu staycount kısmı yukardan aşağı 0/0/0/1

    -Misc Sekmesi-
    Android logger tiki kaldırın yeterli

    UYGULAMALARIN AÇILMA VE GEÇİŞLERİN TAKILMA OLAYLARINDA EN ÖNEMLİ NOKTA BURASI

    Ardından Telefon ayarları/geliştirici seçenekleri/Pencere Animasyon ve Geçiş animasyon ölçeklerini 0.5x yapın.

    Uygulamarın çok daha hızlı açıldığını geçişlerin hızlandığını farkediceksiniz.




    CUSTOM ROM KURMA ANLATIMI



    Video @ norton772'ye aittir.Bizzat kendisi sizler için çekmiştir.



    ROM kurmak için telefonda CWM Recovery olmalıdır dolayısıyla telefonunuz Root'lu olmalıdır.

    ROM'lar genelde CWM Recovery ile yüklenir.ROM'lar zip dosyası halinde iner.Zip dosyası açılmaz.Öyle bırakılır.Ve direk telefonun hafıza kartına kopyalanır.Telefon Recovery moda alınır.CWM Recovery'den install zip from sdcard/choose zip from sdcard seçeneğinden ROM kolayca yüklenir.Kurulum sonrası stabiliteyi sağlamak için wipe cache, advanced/wipe dalvik cache ve advanced/fix permissions seçeneklerini uygulayıp telefonu Reboot ( reset ) edebilirsiniz.

    Bazen ROM kurulumu sonrası telefon açılmaz, ya da sürekli titrer.Böyle birşey olursa pil çıkartılıp tekrar takılır, ve aynı Wipe seçenekleri uygulanır.

    Bazen ROM'lar tar.md5 dosyası şeklinde iner.Bu tür ROM'lar ı da Odin ile yükleyebilirsiniz.Odin ile FW yükleme anlatımı zaten yukarıda anlatıldı.Orayı arayıp bulabilirsiniz.

    Custom ROM yüklemek garantiyi bozar mı?

    Evet bozar. Root ve custom rom işlemlerinde sayaç artar. Ancak jig denen bir aparatla veya Triangle Away adlı programla sayacı sıfırlayabilir ve garantiyi geri getirebilirsiniz. Ancak servisler sayaca genelde bakmazlar, sorun olacağını sanmıyorum.


    İpuçları


    Gereksiz yavaşlamaları önlemek ve pil tüketimini azaltmak için olabildiğince sık Görev Yöneticisi'ne girip RAM temizliği yapmak tamamiyle saçmalık ve yanlıştır. Aksine pil tüketimini artırır.

    S Voice açıkken seçenekler e basıp ayarlardan Wake up Command ayarlayın ve kilit ekranında telefona belirlediğiniz komutu söyleyerek telefonunuzla konuşun.

    Hareket ayarlarından Doğrudan Aramayı açtıktan sonra rehberde bir kişiyi seçtiğinizde Arama tuşuna dokunmadan direk kulağınıza götürerek ilgili kişiyi arayabilirsiniz.

    Rehberde ve tarayıcıda aşağılara doğru gelmişken kaydırma yapmadan en yukarı dönmek için telefonun tepesine iki kere vurabilirsiniz. Öncesinde Hareket ayarlarından Çift Vur u açın.

    Rehberdeyken kişinin üstünde parmağı sağa kaydırdığınızda arama yaptığını sola kaydırdığınızda mesaj gönderme ekranına gittiğini göreceksiniz.

    Ev ekranındayken veya menüdeyken iki parmağınızla uçlardan ortaya doğru bir birleştirme hareketi yaparsanız ev ekranlarınız veya menünüz güzel bir 3D efekt eşliğinde toplu halde karşınıza çıkar.Yani tüm ekranları aynı anda görebilir aralarında hızlı geçişler yapabilirsiniz.

    Menüde veya ev ekranında düzenleme yaparken ikonu basılı tutup telefonu sağa sola hareket ettirirsek sayfalar arası geçiş yapar.

    Menüde veya aşağıda sayfa numaralarının yazdığı noktacıklar var.Bu noktacıklara dokunup direk o sayfaya geçiş yaparsınız.Ya da o noktacıklara basılı tutup sağa sola sürükleyin güzel bir 3D efekt eşliğinde sayfalar arasında geçiş yaparsınız.

    Bir resimde veya bir internet sayfasında iki parmağımız ekrana dokunurken telefonu ileri geri hareket ettirirsek zoom yapar/zoom'u geri alır.Çok kullanışlı bir özellik kesinlikle kullanın.

    Menü tuşuna iki kere hızlıca basıp S Voice'i yani Sesli Kontrol'ü açtıktan sonra telefonunuzla konuşabilirsiniz :)

    Güç Tasarrufu ayarlarında Maksimum CPU Gücünü Sınırla nın tikini kaldırırsanız telefon yavaşlamaz. Ancak güç tasarrufu tam anlamıyla çalışmamış olur. Güç Tasarrufu kapalıysa zaten işlemci tam performansta çalışıyordur. @ gltsry2000 e teşekkürler

    Telefondaki ses kalitesini görmek istiyorsanız .flac uzantılı müzikler dinlemelisiniz. @ gltsry2000 e teşekkürler


    Hareket İpuçları
    @ BeSuBa ya teşekkürler.

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP] SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP] SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP] SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP] SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    KULLANICILARIMIZIN BATARYA KULLANIM SÜRELERİ
    @ BeSuBa ya teşekkürler.

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]  SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]  SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]  SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    GALAXY S3 PARÇALARI SÖKME/TOPLAMA REHBERİ
    @ BeSuBa ya teşekkürler.



    TÜM RESMİ AKSESUARLAR
    @ BeSuBa ya teşekkürler.



    DUVAR KAĞIDI PAYLAŞIMLARI


    Aşağıdakiler için @ mebrar'a teşekkürler.

    Cosmic Flow

    Yeni Xperia serisinde bulunan canlı duvar kağıdıdır. Şu an bunu kullanıyorum ve özellikle mavi rengi hoşuma gitti.
     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]
     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]
     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?lv146w6a9u82s7l

    Galaxy Pack

    Bu canlı duvar kağıdı paketi de çok güzel. Cosmic Flow'dan önce de bunu kullanıyordum ve bunu da çok seviyorum. SS'lerde bir tane Galaxy çeşidinin SS'sini almışım ama toplamda yaklaşık 10 tane felan var. Bunun arkaplanın ayarını vs. ince ayarlarını felan da yapabiliyorsunuz.

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]
     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]
     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]
     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?v5nsdssml7aqsjg

    OYUN/PROGRAM TAVSİYE BÖLÜMÜ


    Aşağıdaki oyun/program/klavye önerileri ve linkleri için @ mebrar'a teşekkürler.


    Birazcık oyun, uygulama vs. paylaşalım

    Klavye Önerileri

    SwiftKey 3 v3.0.4.343

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    Play Store linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey

    Hızlı yazı yazmak için çok iyi bir klavyedir. Kesinlikle denemenizi öneririm.
     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]
     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]
    Tahmin konusunda da çok başarılı bir klavye. Gördüğünüz gibi hesaplarınızdan, hatta blogunuzdan dahi yazım stilinizi kavrama özelliği var.
     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]
    Ayrıca mesela atıyorum "Nasılsın" yazdıktan sonra genelde "canım" yazıyorsanız, siz "Nasılsın" yazıktan sonra tahminde de "canım" kelimesi gözüküyor.

    İndirme linki: http://www.mediafire.com/?9sdx7z7w5mkyab5

    Hacker's Keyboard

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]


    Play Store linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.pocketworkstation.pckeyboard

    Dili Türkçe'ye ayarladığınızda bilgisayarınızdaki Q klavyeden farksız bir Türkçe klavye oluyor.

    Ayrıca Ctrl ve Shift fonksiyonlarını da(örneğin: Ctrl+A, Ctrl+C, Ctrl+V) kullanabilirsiniz.

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]
     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    İndirme linki: http://www.mediafire.com/download.php?dwi0d38fmkz3104



    Oyunlar/Programlar

    Whatsapp Sorunsuz Son Sürüm

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    Henüz Play Store'da bu sürüm mevcut değildir. Play Store'daki sürüme göre daha stabil ve sorunsuzdur. Bazen yaşanan "son görülme zamanı"ndaki sıkıntı bu sürümde mevcut değildir.

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?l4443k43mnwqtl3

    PES 2012 Pro Evolution Soccer

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?q24futs464jydsf

    Grand Theft Auto 3

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?gwys5hd3kagsx8u

    Sorunsuzdur, herhangi bir kasma yaşamadım ben. Fakat ilk yüklendiğinde bende, dil Almancaydı. Oyunun ayarlarından İngilizce yapabilirsiniz.

    Football Manager Handheld 2012

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    Play Store Linki:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sigames.fmhi
    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?84dg35mscrd3jb5

    C.H.A.O.S

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?oinmc8w3364j3o9

    Osmos HD

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    Benim çok severek oynadığım bir oyun. Kesinlikle oynamanızı öneririm.

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?rtm1hxc3hu5vexf

    Biraz da toplu bi' şekilde oyun paylaşalım.

    Where's My Water

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    Tavsiye ettiğim bir oyundur. Zaman öldürmek için birebir ve baya zevklidir

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?wdbu3or88afn381

    Where's My Perry

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    Where's My Water ile aynı mantıkta bir oyundur ama bu da gayet zevklidir.

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?w4aobqeo0y3121q

    Temple Run Brave

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    Ne yalan söyleyeyim ben genelde burada beğendiğim oyunları paylaşıyorum. Temple Run benim hiç hoşuma gitmiyor ama bu oyunu çok seven olduğu için paylaşayım bunu da.

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?loe8t3co2o85rhf

    Can Knockdown 2

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    Yine bu oyun da severek oynadığım oyunlardan birisi. Play Store'da 1.oyun ücretsiz. Onu da yükleyip oynayabilirsiniz.

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?9nz6ei0e9qcbw81

    Amazing Alex HD

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    Bu oyun da yine böyle bulmaca çözmeye dayalı zevkli bir oyun.

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?92hucei47xibabq

    Draw Something

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    Oyunun mantığını çoğumuz biliyordur zaten. İnternet üzerinden başka insanlarla çizim vs. yaparak ne olduğunu tahmin ediyorsunuz. Baya bir kullanıcı kitlesine sahip bir oyun.

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?86z2r5g60egr7ql

    Jetpack Joyride

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    Henüz Play Store'da bulunmamaktadır. Amazon AppStore'da mevcuttur. Oradan alınmıştır.

    İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?c2xn9286xptvcp3

    Boost 2

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    İndirme Linki: http://www.mediafire.com/?ahkeki7rhlxui6f

    Riptide GP

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    İndirme Linki: http://www.mediafire.com/?dombmg15mr2l79z

    Minecraft Pocket Edition

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]

    İndirme Linki: http://www.mediafire.com/?c9z2o9in35t8jqr

    Ski Safari

     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]
    Çok eğlenceli bir oyundur. Oynamanızı tavsiye ederim. Arkamızdan bir çığ geliyor ve ski yaparak bu çığdan kaçıyoruz.

    İndirme Linki: http://www.mediafire.com/?7b9o5xwmp7j5945


    Aşağıdaki klavye önerileri ve linkleri için @ bakieryigit'e teşekkürler.


    Kendi fikrimi belirtmem gerekirse en iyi klavye Swype'tır. Swype eğer ICS değil de 2.3.X'li sürümleri kullanıyorsanız, zaten telefonda gelmektedir. ICS'lerde ise elle yüklemeniz gerekir. Bunun için


    Swype v3.26.92D.38303.t0.8611 Full Sürüm Klavye (Türkçe Klavye indirilebilir)


     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]



    Herkesin bildiği gibi androidin kendi klavyesi harici custom rom olsun , stok rom olsun cihaza yüklü klavye gelmiyor.

    Swype klavye'yi kullanmak isteyenler için tam sürüm ekliyorum.

    Alttaki linkten Baki-klavye isimli dosyayı indirdikten sonra winrar'dan çıkarın. swype.v3.26.92D.38303.t0.8611.ENSP.apk uzantılı dosyayı Telefonunuza yükleyin.

    Klavyeyi aktif etmek için yapmanız gerekenler (Temel Kullanıcılar için);

    Ayarlar ---> Dil ve Giriş ---> Klavye ve giriş yöntemleri ---> Swype'yi seçiyoruz.

    Swype isminin yanındaki ayarlar simgesine tıklıyoruz ve ---> Giriş yöntemini seçe giriyoruz. Burdan giriş yöntemi olarak Swype'yi seçin.

    Klavye olarak artık Swype Klavye aktif oldu.

    Swype Ayarlar bölümünde (yukarıda anlatılan kısımda) : Dil seçenekleri'ni göreceksiniz. Buraya tıklayın ve girin.

    Burdan Dilleri indir'i seçiyoruz. Hangi dili indirmek istiyorsanız ilk seferinde seçiniz , Türkçe vb.. 40 dan fazla dil seçeneği mevcuttur.

    Yüklemeyi yaptıktan sonra , Dil seçeneklerinden ---> Geçerli dili değiştir ---> Türkçe'yi seçerek Türkçe Swype'yi son sürüm olarak kullanabilirsiniz.

    Tercihler bölümünden de isteğinize göre artık klavyeyi kişiselleştirirsiniz.

    Download Swype Klavye :

    http://www.mediafire.com/?zxpakk00z4h0htv

    Aşağıdaki programların linkleri en altta toplu halde verilmiştir.

    Slide IT Keyboard (Klavye) Versiyon 4.5 / Son sürüm


     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]


    Google Play Linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dasur.slideit

    Türkçe Klavye'yi içinde barındırır. Ayarlardan , dil seçenekleri bölümünden istediğiniz dili indirerek kullanabilirsiniz.


    **********
    **********

    En altta bütün klavyeleri toplu şekilde ekleyeceğim.


    ***********
    ***********


    Perfect Keyboard Pro Versiyon : 1.4.4 / Son Sürüm



     SAMSUNG GALAXY S3 ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program <-- [KULÜP]



    Google Play Linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=inputmethod.latin.perfectkeyboard

    Türkçe Klavye içinde mevcut değildir ama Ayarlardan Romania (Romanya) dilini ana dil olarak seçerseniz Türkçe karakterleri kullanabilirsiniz. Sadece ğ harfi çıkmıyor. Onuda üstte özelleştirilmiş harf ekleme bölümü var oraya ekleyebilirsiniz. Çok iyi Klavyedir. Bütün klavyelerin Güzel temaları da içlerinde mevcuttur yada market indirmeniz için ilgili sayfalara yönlendirecektir.

    Klavyeleri Tek tek indirmek yerine klasörde düzenleyip tek indirme linki ekliyorum. İstediğinizi deneyip kullanırsınız.


    DOWNLOAD (İndirme Linki) :


    http://www.mediafire.com/?p35a9uohz96fd3l

    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    ÇALIŞAN FIFA 2012 APK LİNKİ @ nevai'ye çok teşekkürler

    http://db.tt/yMiBV1tC

    --------------------------------------------------------------------------------------------------

    STUPID ZOMBIES @ srknpower'a çok teşekkürler

    http://www.mediafire.com/?ti15y7lavrhafb9





    PROGRAM ÖNERİLERİ

    Dolphin Browser HD ----> Bana göre en iyi internet tarayıcıdır. CPU'ya daha fazla yük bindirerek sayfaları daha hızlı açar, daha az RAM tüketir ama doğal olarak şarjı daha fazla götürür. Ancak tonla eklentiye sahiptir. Bilgisayardaki Chrome kadar iyi bir tarayıcıdır. İnternete bilgisayardaki gibi girmenizi sağlar. ÖNEREN: @ Ben
    Volume+ ----> Bu program sayesinde telefonun sesi yazılımsal olarak kısık olduğundan sesi artırmanızı sağlar.
    Galaxy Nexus LED ----> Telefonunuz şarj olurken, bataryası düşükken ve cevapsız arama varken bildirim ışığının yanıp sönmesini ayarlamaya yarar.
    Advanced Task Killer -----> Telefonunuzda arka planda açık kalan programları kapatıp ramin temizlenmesine yardımcı olur, kullandığım en kullanışlı task killer.
    Boot Manager -----> Telefonuz açıkken extra rom ve bu rom için kullanılacak kernelleri yüklemenizi sağlar ve bu romlar arasında geçiş yapmanızı sağlar.Çift windows gibi düşünün.
    Barcod Scanner -----> QR kodlarını okutacağımız yazılım olup mutlaka yüklü olması gereken yazılımlardan biridir.
    ES File Manager -----> Kesinlikle Cihazınızda yüklü bulunması gerek uygulamadır. Dosya yöneticisidir. Mevcut uygulamaları telefon hafızasına atıp kurmayada yarar.
    AD Free -----> Uygulamayı yükledikten sonra sizden erişim izni isteyecektir. Boot normally seçeneğini seçtikten sonra mevcut 4 kutucuğu işaretleyin ve download butonunu kullanın. Güncellemeden sonra yazılım yeniden başlayacaktır. Artık uygulamalarda ya da sitelerdeki reklam bannerlerinden kurtulmuş olacaksınız

    HTC DESIRE S BOLUMUNDEN ALINTI PROGRAM ÖNERİLERİ
    adbWireless ----> Wifi üzerinden ADB kullanmak için kullanıyorum.
    Adobe Reader ----> PDF okuyucu
    AndExplorer ----> Dosya Yönetici
    AndFTP ----> FTP işlemlerim için
    Android Mate ----> telefonda neler yüklü, neler çalışıyor, dosya yöneticisi ve kendi uygulama gruplamalarım için
    Android System Info ----> Ram, Dahili ve Harici Hafıza, Kurulu Programlar ve Log takibi
    AndroZip ----> Sıkıştırılmış dosyaları açmak için
    Angry birds ----> Eğlenmek bizim de hakkımız, iOS platfomundan sonra Android’de
    Animal Planet ----> Hayvanları seviyorum :)
    Antennas ----> Çevremdeki Baz istasyonlarını görebilmek için
    Antigen ----> Güzel bir oyun daha, trackball ile daha iyi oynanıyor.
    Apk manager ----> .apk dosyaları kurmak için, gerekli değil ama var :)
    Apk Upload for root ----> Telefonda kurulu uygulamaların .apk dosyalarını FTP üzerinden yedeklemek için
    AppBrain App Market ----> appbrain.com ile senkronizasyon
    AsciiCamera ----> Çekilen resimleri ascii karakterlerle ifade etmek için
    Asphalt ----> 3D araba yarışı
    AutoStarts ----> Bazı durumlarda kendini çalıştıracak uygulamaları kontrol etmek için.
    Barcode Generator ----> URL, Kontak vs için Line, QR barkod oluşturucu
    Barcode Scanner ----> Barkod taramak için, bazı uygulamaları sitesinden direk indirmeye yarıyor.
    Battery Indicator Pro ----> Bataryanın ne kadar dolu olduğunu % ile göstermek ve ne ne kadar pil kullanıyor takip için
    Beautiful Widget ----> Ana ekranda hava durumu ve saat olarak tercih ettiğim widget
    Better Keyboard ----> Alternatif Klavye (ADW skin ile muhteşem)
    Better Terminal Emulator ----> Cihazın içinde shell çalıştırmak için
    Box.net ----> box.net uygulaması ile dosyalarım emin ellerde
    Bubble ----> su Terazisi
    Cache Cleaner ----> Cache temizleyicim, arada bir çalıştırırım
    Callend Vibrate ----> Çağrı sonlarında telefonun titremesini sağlıyor
    Camera Pro ----> Kameraya bazı ekstra özellikler getiren ayrı bir uygulama
    Car Home ----> Kullanmıyorum, dahili gelen bir uygulama. Araç kitine takınca otomatik açılan bir uygulama
    Carrom3D Pro ----> 3D Bilardo oyunları (çok ilginç masalar ve oyun türleri var)
    Chessmaster : Satranç oyunu
    Chrome to Phone ----> Chrome tarayıcıya da eklenti ekledikten sonra herhangi bir site adresi veya haritayı telefona gönderen uygulama
    Cliqset ----> Cliqset.com için mobil uygulama
    ClockSync ----> Atomik saat ile senkronizasyon
    Compass ----> Pusula
    Connectbot ----> SSH/Telnet Client
    Crystallight ----> Güzel bir oyun daha
    Deluxe Moon ----> Ayın istediğiniz tarihte hangi şekilde olduğu ve burçlarla ilgili :)
    Discovery ----> Discovery Channel mobil uygulaması, video izlemeye
    Documents To Go ----> Word, Excel vs dosyaları düzenlemeye ve görmeye yarıyor
    Döviz Kurları ----> benim yazdığım uygulama :)
    DroidAnaltyics ----> Google Analytics uygulaması
    DroidSense ----> Google Adsense takip için
    DropBox ----> Dosyalarımı sakladığım ve bilgisayarla da entegre ettiğim depolama uygulaması
    Earth ----> Google Earth, bilgisayardan bile hızlı çalışıyor.
    eBuddy ----> MSN, Gtalk (gerek yok gerçi), Yahoo Messenger vs için IM Client
    Eczane ----> Eczane Rehberi
    Ersin KOÇ ----> blog ersinkoc.com Ersin Koç hali un zengin olmasına yardımcı oluyoruz :)
    ES File Explorer ----> Alternatif dosya yöneticisi
    Evernote ----> Notlar almak için kullanıyorum, bilgisayar üzerinde de var
    Facebook ----> Mark Zuckerberg’in milyarder olmasına yardımcı oluyorum
    Fast Web Installer ----> AppBrain.com üzerinden arka planda uygulama indirmek için
    FingerPaint ----> Parmakla boyamalar yapmak için, çocuk eğlendirmeye :)
    Foursquare ----> foursquare.com mobil uygulaması
    Friendroid ----> Selçuk kardeşimizden friendfeed.com mobil uygulaması, geliştikçe güzelleşiyor
    Fring ----> SIP Client olarak da kullandığım IM uygulaması
    Go Daddy Mobile ----> godaddy.com mobil uygulaması
    Goggles ----> Google nimetlerinden, resim çek, tarat, webde arat
    Google Buzz ----> Google Buzz mobil uygulaması
    Google Sky Map ----> Yıldızlara aval aval bakmamak için :)
    gps Test ----> GPS verilerini teknik olarka görmek için
    Hürriyet Android ----> Hürriyet Gazetesi mobil uygulaması
    Instant Heart Rate ----> Parmağınızı kameraya dayayıp led ışık sayesinde kalp ritminizi ölçen güzel bir uygulama, çok başarılı
    Jewels ----> Güzel bir oyun daha
    JuiceDefender ----> Pili daha verimli kullanmak için güzel profiller oluşturuyorsunuz. Gece 3G/Wifi kapat, şu saatlerde 3G aç vs bir sürü ayar var.
    Labyrinth ----> Elimiz ne kadar hassas görmek için güzel bir oyun daha
    Last.fm ----> Last.fm ile müzik keyfi
    Latitude ----> Google Latitude uygulaması, ana ekrana widget olarak da eklenebiliyor, Google Maps ile geliyor
    Layar ----> En başarılı reality augmented uygulaması, çok güzel katmanlar sunuyor. Emlak, Araba vs gibi güzel Türkçe katmanlar var.
    Linpack for Android ----> Cihazın benchmark değerlerini veriyor
    Logmein ----> Bilgisayarlarıma uzaktan erişmemi sağlıyor, logmein.com dan görebilirsiniz.
    Mackolik ----> mackolik.com Android uygulaması, çok çok iyi
    Mail (Yahoo) ----> Yahoo Mail uygulaması
    mAnalytics Pro ----> Bir başka Google Analytics uygulaması, widget desteği var
    MarketAccess ----> Market’te sadece Amerika’ya özel ve/veya paralı uygulamaları görmek ve indirebilmek için
    MarketEnabler ----> MarketAccess in başka alternatifi
    Messenger (Yahoo) ----> Yahoo Messenger uygulaması
    Multitouch Paint ----> Çoklu dokunma destekli bir boyama uygulaması
    Multitouch Test ----> Dokunmaları test için
    Multitouch Vis Test ----> Yine bir çoklu dokunma test uygulaması
    MultiTouch Visualizer ----> Başka bir alternatif daha :)
    MyBackup Pro ----> Yedekleme uygulaması, Titanium Backup kullanıyorum bunun yerine ama
    MyCon ----> Telefondaki aktif bağlantılar (netstat)
    MyIP ----> Telefonun IP adresi bilgisi
    navigasyon ----> Henüz Türkiye desteklenmese de ROM ile gelmiş :)
    Neocore ----> Grafik kartı testi
    Netcounter ----> Yapilan 3G/Wifi trafiğini takip ediyor
    NetTools ----> ping vb işlemler için
    Network Discovery ----> Wifi ile bağlıyken aynı ağdaki cihazları buluyor
    Network Monitor ----> Yine bir 3G/Wifi takip, ama anlık hızları da veriyor
    NTVMSNBC ----> ntvmsnbc.com mobil sürümü
    Online İşlemler – Turkcell ----> Turkcell online işlemler uygulaması
    OSMonitor ----> Yine sistemi takip için kullandığım bir uygulama
    Palringo ----> Başarılı bir IM uygulaması
    PayPal ----> paypal.com mobil
    Photoshop Express ----> Basitçe resim düzenleme aracım
    PicMe ----> Ekran görüntüsü almak için kullanıyorum
    PicSay Pro ----> Resim düzenleme
    Qik ----> qik.com ile çektiğim videoları webe anında aktarıyorum
    QuickMark ----> Yine bir barkod tarayıcı
    Remote RDP ----> Remote Desktop uygulaması, Windows sunucularım için
    Robo Defense ----> Çok çok iyi bir oyun daha
    SeePU ve SeePU+ ----> Bildirim ekranında CPU/RAM kullanımı ve anlık trafiği izlemek için süper bir uygulama
    SetCPU ----> İşlemciyi overclock edebilmek için
    ShapeWriter ----> Swype benzeri bir klavye
    Shazam Encore ----> Tanımadığım müzikleri dinletip anında bulmak için
    ShootMe ----> Salla telefonu ekranı kaydet
    Sky Force ----> Güzel bir oyun daha
    Skype ----> skype Android uygulaması
    SlideIT Keyboard ----> Türkçe de destekleyen swype alternatifi
    Smart Keyboard Pro ----> Türkçe de destekleyen sevdiğim klavyelerden birisi daha
    SPB TV ----> Mobil televizyon, TRT ve bir kaç Türkçe tv kanalı da var
    Speed Forge 3D ----> 3D oyun
    Speed Test ----> speedtest.net mobil uygulaması
    SQLite Editor ----> SQLite veritabanlarını görmek ve düzenlemek için kullanıyorum
    Swiftkey ----> Bir başka başarılı klavye
    SwiFTP ----> Telefonu Wifi veya 3G üzerinden FTP sunucuya çeviriyor
    System Panel ----> Telefon hakkında bir çok detaya buradan ulaşıyorum
    TA Utility ----> Browser, Mail uygulamalarının cache kısmını sd karta taşıyor
    TagReader ----> Microsoft Tag okuyucu
    TeslaLed ----> Telefondaki led ışığı fener yapmak için, timer veya aç/kapa şeklinde, widget kullanımı var
    Titanium Backup ----> En başarılı yedekleme aracım
    Tumblr : tumblr mobil uygulaması
    Uninstaller ----> Hızlı bir uygulama kaldırma uygulaması
    UPS Mobile ----> UPS ile gelen kargolarımı takip için kullanıyorum
    Uygulamalar – Turkcell ----> Henüz emekleme aşamasındaki Turkcell Android Uygulama Dükkanı
    Whois ----> Anında domain sorgulama için kullanıyorum
    Wifi Analyzer ----> Çevredeki kablosuz ağları inceliyor
    Wifi File Explorer ----> Telefonun içini Wifi sayesinde bilgisayar üzerinden tarayıcı ile gezmek için
    WordPress ----> WordPress altyapısındaki bloglarımı yönetmek için
    XDA ----> forum.xda-developers.com un resmi mobil sürümü
    XING ----> xing.com mobil sürümü

    TAVSİYE PROGRAMLAR 2


    NOT: Program başlıklarına tıklayarak GOOGLE PLAY adreslerine ulaşabilirsiniz!

    Taptu ÖNEREN: @ emreee85

    takip ettiğiniz haber sitelerini tek yerden takip için "Taptu" programını öneriyorum. mobil cihazlara uygun olmayan siteleri daha okunabilir şekilde size sunuyor.


    Screenfilter ( Ekran Işığını kısma ) ÖNEREN: @ Mr.Loney

    gece kitap okurken, internette dolaşırken gözünüz mü yoruluyor? İhtiyacınızı karşılayacak iyi bir program

    Uygulama incelemesi:http://shiftdelete.net/telefon-isigi-gozlerinizi-rahatsiz-etmesin-37651.html


    Teamwiever ( Cepten bilgisayarınızı yönetin ) ÖNEREN: @Mr.Loney

    Uygulamaya girin ve bir hesap oluşturun. team wiever ı bilgisayarınızı da kurun, oturum açın. Bundan sonra tek yapmanız gereken cep telefonunuzdaki uygulamadan bilgisayarınızın adına tıklamak ve yönetmek
    Çok kullanışlı bir program

    Program incelemesi:http://shiftdelete.net/android-icin-teamviewer-incelemesi-37372.html


    Maxton Browser

    Çok sevdiğim bir internet tarayıcı. Özellikle tam ekran seçeneği gerçekten de tam ekran. ÖNEREN: @ akkolmurat

    Sygic: GPS Navigation

    Samsung Galaxy s3 ile uyumlu stabil ve şimdilik en iyi Navigasyon programıdır. Hızlı, kararlı ve güncel Türkiye haritasına sahiptir.
    Daha fazla bilgi için PM atınız.
    (Video Tanıtım Link)

    Light Flow - LED Control

    Samsung Galaxy s3 deki sol üst köşedeki led uyarı ışığının rengini istediğiniz bildirime istediğiniz rengi atayabiliyorsunuz.
    (Video Tanıtım Link)

    Evernote

    Not almanız için biçilmiş kaftandır. Gelişmiş üstün özellikleri mevcuttur. Yazılı, sesli, ekran alıntılı notlar alabilirsiniz. Arama seçeneği ile notlarınız arasında arama yapabilirsiniz.
    (Video Tanıtım Link)

    File Expert

    Dosya yöneticisi programıdır. Şu ana kadardi en güzel ve olmazsa olmaz programlardan dır. Tüm formatları ve paylaşım tiplerini destekler. En önemlisi Galaxy s3 için NFC ile tüm dosyalarınızı paylaşabilirsiniz.
    (Video Tanıtım Link)

    Solid Explorer Beta

    Güzel bir dosya yöneticisi programıdır. ZİP, RAR ve Tar uzantılarını destekler. Ayrıca FTP üzerinden dosya paylaşımı sağlar. Dropbox ile entegredir.
    (Video Tanıtım Link)

    AirDroid

    Şiddetle önerdiğim bir uygulama. Bu uygulama ile cihazı Tarayıcı aracılığı ile herhangi bir bilgisayardan (aynı ağa bağlı) bir şifre ile kontrol edebilirsiniz.
    Neler yapabilirim?
    * Webden indirdiğiniz uygulamaları cihaza direkt kurabilirsiniz.
    * Cihaza dosya gönderebilir veya resimlerinizi zipli bir dosya halinde alabilirsiniz.
    *Kısacası cihazınızı bilgisayarın web tarayıcısından kontrol ediyorsunuz.
    (Video Tanıtım Link)

    Set DNS (Teşekkürler @Adnan008)

    İster wifi ister 3g olsun dns ayarlarınızı hızlı ve kolay biçimde değiştirmenize olanak sağlayan root gerektiren her telefon açıldığında otomatik ayarlayan bir programdır.

    Chrome

    Alternatif tarayıcı programıdır. Fakat Galaxy s3 ün kendi tarayıcısı bence yeterlidir. Kullanmak isteyen olursa diye ekledim. Not: Flash Player DESTEKLEMİYOR.


    OYUN VE PROGRAM İNDİRİLEBİLECEK MARKETLER


    NOT: Telefonunuza root yapmadan aşağıdaki marketlerden birinden oyun veya uygulama indirebilirsiniz.

    http://www.androidmarket.gen.tr/ (Yeni)
    http://www.googleandroid.gen.tr/Forum-google-play (Türkiye'nin En büyük marketi)
    http://applanet.net
    http://www.slideme.org
    http://download.pandaapp.com/
    http://www.coolapk.com/
    http://www.apkshare.com
    http://mobilestore.opera.com/
    http://www.freewarelovers.com/android/
    http://www.androidpazari.com
    http://appsgeyser.com/gallery/
    http://www.1mobile.com/app/market/
    http://www.bestandroiddownloads.com
    http://www.freewarelovers.com/android
    http://www.getjar.com
    http://www.freeandroidware.com/apps/
    http://store.andgeeks.com/
    http://www.androidgear.com/
    http://store.androidguys.com/home.asp
    http://www.brothersoft.com/mobile/
    http://rj.liqucn.com/os/android/
    http://www.4shared.com/ dan "istediğiniz uygulamanın adı" (boşluk) "apk" yazmanız yeterli



    Arkadaşlar rica ediyorum destek verelim. Buyrun hazır kodlar. Lütfen imzamıza koyalım.

    ->>>İMZALAR ( @ Nike'a çok ama çok teşekkürler. ) -<<<


    KOD 1




    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_60587993/mpage_1/key_/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/e1/da/c2/e1dac278a88ed337ca8112648290a854.png[/image] 
    [b][size=1]--> SAMSUNG GALAXY S III ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program/1.5 saat Video İnceleme <--[/size]
    [size=1][color=#FF0000]4.8" Super AMOLED 720p HD Gorilla Glass 2 Ekran | Exynos 4212 Quad Chipset | Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 İşlemci | Mali-400MP GPU | 16/32/64 GB Depolama | 64 GB kadar MicroSD ile Arttırılabilir Hafıza | 1 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 pixels, Autofocus, LED Flash Kamera | 1080p HD Video Kayıt | TV - Out MHL | Android OS, v4.1.1 (Jelly Bean) İşletim Sistemi [/color][/size][/b][/link][/center]




    KOD 2



    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_60587993/mpage_1/key_/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/e1/45/f4/e145f4edc80fef05479a1f0726275766.png[/image] 
    [b][size=1]--> SAMSUNG GALAXY S III ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program/1.5 saat Video İnceleme <--[/size]
    [size=1][color=#FF0000]4.8" Super AMOLED 720p HD Gorilla Glass 2 Ekran | Exynos 4212 Quad Chipset | Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 İşlemci | Mali-400MP GPU | 16/32/64 GB Depolama | 64 GB kadar MicroSD ile Arttırılabilir Hafıza | 1 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 pixels, Autofocus, LED Flash Kamera | 1080p HD Video Kayıt | TV - Out MHL | Android OS, v4.1.1 (Jelly Bean) İşletim Sistemi [/color][/size][/b][/link][/center]




    KOD 3



    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_60587993/mpage_1/key_/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/fe/ca/35/feca35bf074ce9bac0a1bb6395f5ab23.png[/image] 
    [b][size=1]--> SAMSUNG GALAXY S III ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program/1.5 saat Video İnceleme <--[/size]
    [size=1][color=#FF0000]4.8" Super AMOLED 720p HD Gorilla Glass 2 Ekran | Exynos 4212 Quad Chipset | Quad-core 1.4 GHz Cortex-A9 İşlemci | Mali-400MP GPU | 16/32/64 GB Depolama | 64 GB kadar MicroSD ile Arttırılabilir Hafıza | 1 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 8 MP 3264x2448 pixels, Autofocus, LED Flash Kamera | 1080p HD Video Kayıt | TV - Out MHL | Android OS, v4.1.1 (Jelly Bean) İşletim Sistemi [/color][/size][/b[/link]][/center]





    SADECE RESİM 1



    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_60587993/mpage_1/key_/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/fe/ca/35/feca35bf074ce9bac0a1bb6395f5ab23.png[/image] 
    [b][size=1]--> SAMSUNG GALAXY S III ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program/1.5 saat Video İnceleme <--[/size][/b][/center][/link]





    SADECE RESİM 2




    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_60587993/mpage_1/key_/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/e1/45/f4/e145f4edc80fef05479a1f0726275766.png[/image] 
    [b][size=1]--> SAMSUNG GALAXY S III ANA KONU/SSS/Tüm Sorularınızın Çözümü/Destek/Oyun-Program/1.5 saat Video İnceleme <--[/size][/b][/link][/center]





    />
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Bi solukta okudum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zetnakah

    Bi solukta okudum

    Teşekkür ederim. Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    quote:

    Orijinalden alıntı: zetnakah

    Bi solukta okudum

    Teşekkür ederim. Yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize.

    Bana göre objektif bir yaklaşım olmuş. SIII çıktığında sizin incelemenizi dört gözle bekleyeceğimden emin oalbilirsiniz
  • güzel olmuş objektif, fikir jimnastiği için iyi veri...
  • güzel bir inceleme olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexdesouza.10 -- 24 Haziran 2012; 12:35:11 >
  • Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için. İnşaallah S3 incelemesi de yapacağım telefon elime geçtiğinde/aldığımda.
  • Güzel bir ön inceleme bu telefona akıllı telefon demek haksızlık olur artık bu telefonlara süper akıllı telefon denenecek galiba :)

    Not bu arada aynı yazı alt alta eklenince uzun gibi olmuş okumayıp sıkılanlar olabilir düzelt istersen selamlar...
  • svoiceye turkce eklenme ihtimali ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -b0Ni

    svoiceye turkce eklenme ihtimali ?

    Samsung Türkiye'ye değer verdiği için bence geç ya da erken gelecektir mutlaka destek.


    Geniş zamanımda okuyacağım inşallah mesajım bulunsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için. İnşaallah S3 incelemesi de yapacağım telefon elime geçtiğinde/aldığımda.

    Gerçekten objektif bir yazı olmuş tamda sizden beklenen gibi.

    Katılmadığım ufak tefek şeyler var tabii, bence en önemlisi kullanılan touchwiz in yeni bir versiyon olduğu. Bunun bir kaç sebebi var, uygulama ekranlarında aynı ics teli gibi widget,recent app tabları var, yani samsung eleştirileri dikkate alıp tw i ics e uyarlamış, ayrıca pop-up play ve hareketli kilit ekranı%99.9 yeni tw in önemli parçaları.

    İyi bir derleme olmuş teşekkürler.

    Temmuzda s3 Türkiyeye gelene kadar bekleyeceğim, o zamana kadar beni tatmin edecek bir htc veya sony telefon tanıtılırsa onu alırım yoksa s3.

    Kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mebrar

    quote:

    Orijinalden alıntı: -b0Ni

    svoiceye turkce eklenme ihtimali ?

    Samsung Türkiye'ye değer verdiği için bence geç ya da erken gelecektir mutlaka destek.


    Geniş zamanımda okuyacağım inşallah mesajım bulunsun.

    sence samsung Türkiye'ye gerçekten değer veriyormu.
    madem öyle niye bada 2.0 bir çok ülkeye gelmesine rağmen ülkemize bir türlü gelemedi.bugün yarın gelmek üzere demeyin çok gecikti biliyorsunuz.
  • S II ye verdiğiniz destekden sonra S III hakkında görüşlerinizi deneyemeden de olsa objektif şekilde yazmanız güzel olmuş.

    Bende S III bekleyenlerdenim. S III hakkında yazılarımı birçok kişi okumustur eminim. Beklentimerimiz oldugu ve rakiplerine S II de oldugu gibi bir cevap verecek bir S III bekliyorduk. Ama cıkan S III tamamen farklı bir şekilde cıkarak hayal kırıklıgı yarattı. Ayrıntılara değinmeyeceğim sen zaten aynı şeyleri söylemişsin, coğuna katılıyorum.

    Kimileri bu gelişmeleri bile begenir, kimileri begenmez. Begenenleri yıl sonuna cıkacak modellerden sonra özellikle 2-3 ay sonra söylentiler baslayınca göreceğim. Kuşkusuz S II kadar zirvede kalamayacaktır.

    Donanım ve özellikle tasarım olarak düşündüğümden cok farklı cıktı. yazılım olarak ise illaki yenilikler bekliyorduk. bu anlamda bekleneni biraz olsun versede yeni tw ile gelmeyişi bile yazılımda bile beklentileri tam anlamıyla gercekleştiremediğini gösterir.

    Samsung kusura bakmasın ama o kadar bekletip, ustünede kendi telefonu haricindeki kullanıcılara koyun benzetmesinden sonra bize bu S III ü lanse ederek asıl bekleyenleri koyun yerine koymuştur. Hiç bir firma diğer ürünleri kullananlara koyun yada benzeri benzetmeler yapma hakkına sahip değildir. Yorumlarımı ister begenin ister begenmeyin ama fanatiklik yapacak değilim.

    Bana göre artık samsungun her ne kadar, rakibim sadece İphone da dese bence diğer firmalarda bu mantıkla giden Samsunga rakiptir.

    S III ü beklesem de elime alıp denemeden, kullanıcı yorumlarını okumadan bu telefona 2000 tl ve üstünde para vermem...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: virtue28

    S II ye verdiğiniz destekden sonra S III hakkında görüşlerinizi deneyemeden de olsa objektif şekilde yazmanız güzel olmuş.

    Bende S III bekleyenlerdenim. S III hakkında yazılarımı birçok kişi okumustur eminim. Beklentimerimiz oldugu ve rakiplerine S II de oldugu gibi bir cevap verecek bir S III bekliyorduk. Ama cıkan S III tamamen farklı bir şekilde cıkarak hayal kırıklıgı yarattı. Ayrıntılara değinmeyeceğim sen zaten aynı şeyleri söylemişsin, coğuna katılıyorum.

    Kimileri bu gelişmeleri bile begenir, kimileri begenmez. Begenenleri yıl sonuna cıkacak modellerden sonra özellikle 2-3 ay sonra söylentiler baslayınca göreceğim. Kuşkusuz S II kadar zirvede kalamayacaktır.

    Donanım ve özellikle tasarım olarak düşündüğümden cok farklı cıktı. yazılım olarak ise illaki yenilikler bekliyorduk. bu anlamda bekleneni biraz olsun versede yeni tw ile gelmeyişi bile yazılımda bile beklentileri tam anlamıyla gercekleştiremediğini gösterir.

    Samsung kusura bakmasın ama o kadar bekletip, ustünede kendi telefonu haricindeki kullanıcılara koyun benzetmesinden sonra bize bu S III ü lanse ederek asıl bekleyenleri koyun yerine koymuştur. Hiç bir firma diğer ürünleri kullananlara koyun yada benzeri benzetmeler yapma hakkına sahip değildir. Yorumlarımı ister begenin ister begenmeyin ama fanatiklik yapacak değilim.

    Bana göre artık samsungun her ne kadar, rakibim sadece İphone da dese bence diğer firmalarda bu mantıkla giden Samsunga rakiptir.

    S III ü beklesem de elime alıp denemeden, kullanıcı yorumlarını okumadan bu telefona 2000 tl ve üstünde para vermem...

    Tamamına katıldığımı belirtmek isterim.

    quote:

    Orijinalden alıntı: aydink_1903


    quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için. İnşaallah S3 incelemesi de yapacağım telefon elime geçtiğinde/aldığımda.

    Gerçekten objektif bir yazı olmuş tamda sizden beklenen gibi.

    Katılmadığım ufak tefek şeyler var tabii, bence en önemlisi kullanılan touchwiz in yeni bir versiyon olduğu. Bunun bir kaç sebebi var, uygulama ekranlarında aynı ics teli gibi widget,recent app tabları var, yani samsung eleştirileri dikkate alıp tw i ics e uyarlamış, ayrıca pop-up play ve hareketli kilit ekranı%99.9 yeni tw in önemli parçaları.

    İyi bir derleme olmuş teşekkürler.

    Temmuzda s3 Türkiyeye gelene kadar bekleyeceğim, o zamana kadar beni tatmin edecek bir htc veya sony telefon tanıtılırsa onu alırım yoksa s3.

    Kolay gelsin

    E tabi ki TW ICS'ye uyarlandı, widget'lar, ikonlar değişti ama genel olarak aynı TW diyebiliriz maalesef. İnsanların çoğu TW'yi sevmiyor, eleştirileri dikkate alabilirlerdi.

    Teşekkür ederim yorumunuz için, iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 7 Mayıs 2012; 20:16:26 >
  • Verdiğiniz bilgiler için çok tsk. Çok güzel bir inceleme olmuş, daha iyisi olamazdi.

    S3 bir gelsin, elimize de alalım, beğenirsek yola s3 le devam ederiz.
    Cok tsk
  • Çok güzel bir yazı olmuş.


    Bu arada yazıyı iki kere ard arda mı tekrarladınız? Yoksa ikinci bölümü okumadığım için bana mı öyle geldi.
  • Hocam gene döktürmüşsün. Yazı gayet güzel olmuş bilgilendirici ve yönlendirici.

    Yalnız yazıyı iki defa kopyalamışsınız arka arkaya düzeltmek gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için. İnşaallah S3 incelemesi de yapacağım telefon elime geçtiğinde/aldığımda.

    Arkadaşım emeklerin için çok saol,ben de S3 bekleyenlerdenim,yazını okuduktan sonra azımın suyu aktı hani büyük merakla esas incelemeni bekliyorum...
  • Emeğine sağlık.
    "Corning Gorilla Glass 2 ise gerçekten iyi bir özellik. Bu ekranı kırmak, çizmek imkansız gibi birşey"
    Her telefon çıktığında bu tarz yorumlar önceden geliyor inşallah doğrudur.
    Alt tarafı cam kırılınca 400-600tl para ödemek evlat acısı gibi koyuyor insana.
  • Konuyu düzenlerken bir hata yapmışız herhalde aynı yazı iki kere yapıştırılmış. Kusura bakmayın. Düzelttim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.