Şimdi Ara

Yeni ipad için operatörlerin data performansı. Hangisini seçmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu hafta bie Yeni ipad almayı planlıyorum 4G'li olarak.
    Operatörlerin fiyatları birbirine oldukça yakın. Bu nedenle en sorunsuz olanı almayı düşünüyorum.

Operastörlerin internet/data performanslarını karşılaştıran bir site veya kişisel blog/yorum var mıdır acaba?

Sizce en çok yerde, en hızlı ve sorunsuz, kaliteli bağlantı için hangi operatörü tercih etmeliyim?

Yıllardır telefonumda Turkcell kullanıyorum ve çekim gücü ve kalitesinden menmun gibiyim. şu an kafamda Turkcell var ama Vodafone'un da paketlerinde yurtdışı 50 MB hakkı olması da benim için güzel olabilir.

Sizlerin de görüşlerini alabilirsem çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Designer83 -- 6 Mayıs 2012; 22:27:32 >

• Ben kendi aldığım sonucları yazayım
    New iPad ile Turkcell de 37 ms Ping , 16,88 mbps download ve 2,67 mbps upload
    Açıkcası ben bile sok oldum
  • http://resim.donanimhaber.com/m_60548880/tm.htm

sorunun cevabı bu linkte saklı

şu an new ipaddeki dual carrier'in hakkını verebilecek tek operatör turkcell...
  • Diğer operatörlerinkileri kullananlardsn da yorumlarını alabilir miyim?

Şu an Turkcell baya önde gözüküyor bu durumda.
  • Turkcell kesinlikle. Max. 19 mbit gördüm ortalama 14-15 civarında. Ama çoğunlukla 10mbit üzeri.
  • Evdeki internet hızı 20mbit, speedtest yapınca iPad ile downloadı 15 uploadı ise 12 gösteriyor bu sonuçlar sizce de garip değil mi? Wireless da download da 10 üzerine çıkamıyor normalde laptopda. Çıkamaz diye biliyorum o degerin üzerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fushia -- 13 Mayıs 2012; 14:58:09 >
  • 12yildir turkcell kullanicisiydim son 1 yildir vodafone kullaniyorum. Vodafonun interneti ulkemizde turkcelle gore cok daha iyi. Amerikada teyzem oturuyor biz 4gden baglanmamiza ragmen burda 3g daha hizli diyor.
    Cok yakin muhendis bi arkadasimda bunu dusunun bi otoban var ve otobanda hiz limiti 300km altinizda da son model bi ferrari var trafik sikisik olursa 200km hizi birak 100km hizla bile gidemezsin. Ama oyle bi otoban var hiz limitide 200km ve yol bombos demisti. Oyuzden degerler sasirtici olmasin. Ben turkcellden sonra vodafonu kullanmaya baslayinca hizi bariz hissettim. Hatta bicok arkadasimda internetimin gercekten hizli oldugunu ve hangi operatoru kullandigimi sorur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sezgintr -- 13 Mayıs 2012; 15:14:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgintr

12yildir turkcell kullanicisiydim son 1 yildir vodafone kullaniyorum. Vodafonun interneti ulkemizde turkcelle gore cok daha iyi. Amerikada teyzem oturuyor biz 4gden baglanmamiza ragmen burda 3g daha hizli diyor.
    Cok yakin muhendis bi arkadasimda bunu dusunun bi otoban var ve otobanda hiz limiti 300km altinizda da son model bi ferrari var trafik sikisik olursa 200km hizi birak 100km hizla bile gidemezsin. Ama oyle bi otoban var hiz limitide 200km ve yol bombos demisti. Oyuzden degerler sasirtici olmasin. Ben turkcellden sonra vodafonu kullanmaya baslayinca hizi bariz hissettim. Hatta bicok arkadasimda internetimin gercekten hizli oldugunu ve hangi operatoru kullandigimi sorur.

Nedense çevremde Vodafone kullananlar sırf internet için Turkcell'e geçmek istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 13 Mayıs 2012; 15:25:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih_h

quote:

12yildir turkcell kullanicisiydim son 1 yildir vodafone kullaniyorum. Vodafonun interneti ulkemizde turkcelle gore cok daha iyi. Amerikada teyzem oturuyor biz 4gden baglanmamiza ragmen burda 3g daha hizli diyor.

Nedense çevremde Vodafone kullananlar sırf internet için Turkcell'e geçmek istiyor.

Oda bi tercih meselesi ben evimde 5-6aya kadar ttnet 8mbit kullaniyordum bazen 8mbit olmasina ragmen bir filmi takila takila izliyordum. Yogun kullanicinin olmadigi baska bi firmayi sectim kablonet nede olsa 8mbitte bazen film izleyemiyorum sayfa acacak kadar olsa yeter dedim gittim 1mbit olan tarifeyi aldim ve simdiye kadar film izlerken bile hic takildigini gormedim cunku yol bombos. Kendi adima konusayim genel beni ilgilendirmez bu tarz olaylarda yogun kullanicisi olmayan seyleri tercih ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fatih_h

quote:

Oda bi tercih meselesi ben evimde 5-6aya kadar ttnet 8mbit kullaniyordum bazen 8mbit olmasina ragmen bir filmi takila takila izliyordum. Yogun kullanicinin olmadigi baska bi firmayi sectim kablonet nede olsa 8mbitte bazen film izleyemiyorum sayfa acacak kadar olsa yeter dedim gittim 1mbit olan tarifeyi aldim ve simdiye kadar film izlerken bile hic takildigini gormedim cunku yol bombos. Kendi adima konusayim genel beni ilgilendirmez bu tarz olaylarda yogun kullanicisi olmayan seyleri tercih ederim.

Ben Turkcell kullanıyorum ortalama 15 mbit'ler görüyorum. Gayet memnunum. Fiyatlar vodafone'la aynı olduğu için Turkcell'den vazgeçmeyi hiç düşünmedim o yüzden. Tabi ki herkesin kesesine göre uygun olanı seçer.

• Vodafone'lu yeni iPad cihazından aldığım sonuçlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: UCH

Vodafone'lu yeni iPad cihazından aldığım sonuçlar.

Turkcell'in sonuçlarına göre vasat. Turkcell 3 kat hızlı nerdeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 13 Mayıs 2012; 17:29:21 >

• Upload hızını göz ardı etmeyin derim sonuçta maximum 64gb lık depolama alanına sahip bir cihazın ne kadar çok download hızına ihtiyacı olabilir tartışılır.
  • Kesinlikle turkcell'i tavsiye ederim.
  • Turkcell ile yapılan testte wi-fi açık görünüyor. Resmi sonradan mı yüklediniz acaba?

Bu arada ben de Turkcell kullanıyorum ve çok memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GALDER -- 13 Mayıs 2012; 18:09:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UCH

Upload hızını göz ardı etmeyin derim sonuçta maximum 64gb lık depolama alanına sahip bir cihazın ne kadar çok download hızına ihtiyacı olabilir tartışılır.

Kesinlikle upload hızı da önemli. O yüzden evdeki ADSL ile 0,65 mbit görürken 3G ile 3 mbitler görebiliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GALDER

Turkcell ile yapılan testte wi-fi açık görünüyor. Resmi sonradan mı yüklediniz acaba?

Bu arada ben de Turkcell kullanıyorum ve çok memnunum.

Tabletten direkt upload edemiyorsun. Ben ekran görüntüsünü daha sonra aldım ve bilgisayardan upload ettim o esnada evdeki wifi'ye bağlıydı. Download hızının yanında şebeke simgesi var. Wifi olsaydı ya da wifi'ye bağlı testler olsaydı yanında süpürge simgesine benzer simge olurdu. Test yaparsanız ikisinin arasındaki farkı anlarsınız zaten :) kaldı ki Evimdeki ADSL keske bu kadar hızlı olsaydı :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican09turk -- 13 Mayıs 2012; 18:13:08 >
  • Teşekkürler fiber optik olan yerlerde wi-fi da bu hızları yakalayabiliyorlar o yüzden merak ettim :) Tabi cihazı hiç test etmedim hızı şu ana kadar hiç sorun yaşatmadığı için. Bilgi için teşekkürler.
  • benım ınternetım superonlıne fıber ve wı fı de 19 download ı gordum. Normal demekkı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GALDER

Teşekkürler fiber optik olan yerlerde wi-fi da bu hızları yakalayabiliyorlar o yüzden merak ettim :) Tabi cihazı hiç test etmedim hızı şu ana kadar hiç sorun yaşatmadığı için. Bilgi için teşekkürler.

Turkcell SUPERONLINE fiber ağını genişletse de biz de TTNET'ten kurtulsak saniyesine geçicem :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.