Şimdi Ara

92/3 Askere Gidecekler! (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
7
Favori
62.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • s.a 59'UNCU TOP.EĞT.TUG.K.LIĞI/ERZİNCANA teslim olucaklar. gitmeden haberleselim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReservoirDogs

    arkadaşlar askeriye giderken traş makinam var sakallarım az çıkar benim götürsemmi onu çalınma gibi olaylar oluyor deniyor 20 30 liralık bir alet.

    bende aldım bir alet ama götürmüycem. son 90-100 günden sonra kullanman daha rahat olur.
  • Bugün son gecem istanbulda uçak ile antalyaya geçip ıspartadaki birliğime 27sinde teslim olucam. Tüm tertiplerime allah kolaylık versin.

    vedalışırken baya duygulandım herkeze kolayca gidip gelmek nasip olur inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReservoirDogs -- 24 Ağustos 2012; 1:05:06 >
  • Hayırlı tezkereler arkadaşlar !
    Sıra bize geliyo be yavaş yavaş
  • Bugün saat 8 de otobüsüm kalkıyor. Yarın teslim olucam. Isparta Merkez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nastygrillz

    quote:

    Orijinalden alıntı: callioped20

    quote:

    Orijinalden alıntı: 1199hakan

    quote:

    Orijinalden alıntı: callioped20

    HAYIRLI UĞURLU OLSUN ARKADAŞLAR...

    6'NCI J.KOMD.EĞT.A.K.LIĞI/KIRKAĞAÇ/MANİSA

    Tertip bende oraya gidiyorum :D Allah hepimizn yardımcısı olsun.

    pek hayırlı şey söylemiyorlar orası için,

    Merhaba gençler...

    Gençler dediğime bakmayın aramızda 2 yaş var 90 doğumluyum. 2 sene tecil ettirdiğim askerliğe 92/2 tertiplerle 3 ay önce MANİSA KIRKAĞAÇ 6. JANDARMA KOMANDO EĞİTİM ALAYI'nda başladım. 31 temmuz günü yani geçtiğimiz salı sabahı da acemi birliğimden dağıtımımı alıp evime geldim. Kırkağaç ve İzmir Yeni Foça, Türkiyede nam salmış 2 cehennemdir. Öyle ısparta,bilecik falan oralar cennet kalır kırkağacın yanında.Bu arada 14. bölükte yazıcı olarak yaptım kırkağaçtaki acemi birliğimi.Yani eğitimlere katılmadım ama millet gözümün önünde sürünürken ben elimde sigarayla onları izledim diyebilirim :))) 14. bölüğe düşen olursa aranızdan 1-2 uzman çavuş ile aram çok iyi kendilerine sıkıntı çektikleri konularda yardımcı olabilirim. Siz sormasanız da ben anlatayım bu yazdıklarım için bana dua edeceksiniz ilerleyen aylarda...

    Öncelikle bu jandarma komando eğitim alayının fiziksel yapısından ve düzeninden bahsedeyim biraz... Kırkağaç binaları ve gerek diğer tesisleri olarak çok eski bir alay... İsmindeki 40 ağaç'ın anlamı bu alayda 40 tane paşa dar ağacında sallandırılmıştır,ordan gelir yani bu KIRKAĞAÇ. Herneyse duygusal mevzuları geçelim biraz daha gerçekçi olalım. Elinizde silüs ile nizamiyeden girdiğinizde arkanıza son bir kez uzun bir şekilde bakın. Çünkü X-RAY cihazından geçtiğinizde artık herşey değişecek. Sadece 3 dakikada sivil hayatı bırakıp komutanlar tarafından azar işiteceksiniz. Ama asla kafaya takmayın çünkü alayda 6000 ASKER var. Kimse sizi kişisel olarak tanıyamaz.(en azından 2 ay boyunca hiçbir komutan isminizi ezberleyemez.)

    Bir yandan şanslısınız fakat bir yandan şanssızsınız alt devrelerim 92/3 tertipler... Neden şanslısınız? 92/3 tertipler araya bayram girdiği için geç gelecek ve 8 hafta eğitim görecek.(Normalde 75 gün yani 10 haftalık bir eğitim programı vardır kırkağaçta.) Neden şanssızsınız? Kırkağaç 92/3 tertiplerden sonra acemi yetiştirmeyecek :) Sadece uzman çavuş yetiştirecek. Yani en son acemiler siz olduğunuz için yüklenen çok olur.

    İçeriye girdiğinizde soyunup muayene olacaksınız.Eğer sivilde geçirdiğiniz bir rahatsızlığınız var ise raporlarınızı yanınızda götürün.Giriş muayenesinde "SPOR YAPAMAZ" raporu veriliyor bazı askerlere. Bacağından platin çıkmış çocuğa vermiyorlar ama kalbim sıkışıyor diyen çocuğa 2 saniye kalp atışını dinledikten sonra veriyorlar mesela. Çok özensiz bir giriş muayenesi olduğu için derdinizi rapor ile çok rahat anlatabilirsiniz. SPOR YAPAMAZ raporu çok işinize yarar. Varsa bir rahatsızlığınız bunu alın.

    Gene bu giriş muayenesinde kollarınıza 2 adet iğne vurulacak.Biri sağa biri sola.Biri hepatit diğeri tetenoz.(İsimlerine aldırmayın en az 1 hafta iğneler yüzünden kollar kalkmıyor.) İğnenizi de olduktan sonra tekrar soracaklar "ÜZERİNDE SİM KART OLANLAR ÇIKARTSIN!" çıkartmayın. İçeriye telefon sokmanıza gerek yok,illaki başkaları sokacaktır. Siz sim kartınızı yanınızda bulundurun yeterli... Evet muayeneler bitti aynı bölüğe düştüğünüz arkadaşlarınızla toplandınız bölüğünüzün amfisine gittiniz kaydınızı yaptırdınız... Sıra geldi istikhak almaya. İstikhak denilen şey askeriyenin size verdiği ihtiyaç malzemeleri oluyor. Kamuflaj ve bottan tutun da şampuan ve diş macununa kadar herşeyi veriyorlar. Diş macunu yaramaz direk atın çöpe. Gitmeden kendinize diş fırçası,macunu,en az 15 çorap(kalın yün olsun çoraplar ne kadar kalın o kadar iyi merak etmeyin ayaklarınız botta pişmez),15 fanila,15 adette boxer alın. Boxerların yeşil olmasına gerek yok kimse kontrol etmiyor ne renk isterseniz öyle alın giyin.

    Bölüğünüze katıldıktan sonra eğer gerçekten excel'e hakimseniz yazıcı olmak için bölüğün İDARİ İŞLER ASTSUBAYLIĞI kısmının önünde 1-2 gün bol bol dolaşın. Ordaki usta askerle bi şekilde sohbet açın.Kendinizi ona gösterirseniz yazıcı olabilirsiniz. Çok zevkli bir görevdir kendisi zor kısımları olsa da altından kalkabilirsiniz.

    Birde bu konu var eğer kollarınızda faça yoksa ASLA RDM OLMAYIN. Zaten façalılar sorgusuz direk RDM oluyor. Dışarıda hep abileriniz size söyler rdm ol silah alma keyfine bak diye.RDM'nin açılımı Rehabilite ve Destek MERKEZİ olarak geçer. Psikolojik sorunlu askerleri,madde bağımlılarını,zeka geriliği olanları vb tipleri bu programa dahil ederler. Getireceği tek avantaj üzerinize silah zimmetlemezler. Fakat "silah vermediler oh eğitimlerden yırttım!" diye düşünmeyin :P Cem yılmazın bi repliği vardı havuç soymaktan turuncu olmuş bi çocuk gördüm diye işte eğer rdm olursanız yapacağınız işler bişeyler soymak olabilir.

    İçeride size Ziraat bankası TSK KART verecek. Herkese verecekler bu kartı merak etmeyin... Cebinizdeki tüm nakiti bu karta atmanız en doğru hareket olacaktır zira kantinlerde ve çarşıda heryerde kredi kartı geçiyor. Üstünüzdeki nakiti çaldırırsanız kötü olur. Çalınma derken kendinize gitmeden 2 tanede kilit alın sağlamlarından ve en küçük boylarından. Bir tanesini çantanıza asarsınız diğeriyle de botlarınızı kitlersiniz. Herhangi birşeyinizi çaldırırsanız çok büyük sorunlar olur.

    Alayın çeşitli bölgelerinde kantinler var. İlk 1 ay çok fazla sıra olur çok kaynak yapan olur. Usta askerlere sıra yoktur onlar direk girer en öne istediğini alır çıkar.Kantin,atm,internet cafe,halı saha gibi her türlü bölgede usta askerler yapar bunu ki dua edin adamların devrecilik anlayışları sadece bu kadar. Bir önceki cümlede söylediğim gibi alayın içinde internet cafe ve halı saha da mevcut. İnternet cafede kuyruk bitmez eskaza içeri girme şansını elde etseniz de interneti olağanüstü yavaştır o yüzden hiç heveslenmeyin zamanınızı çamlık bir bölgede uyuyarak geçirin.

    Unutmadan yanınıza denizbank kartı alın. İçeride 1 ziraat 1 denizbank atmsi var. Denizbank atmsi bomboş olur ziraat atmsinde arka arkaya 200 asker olabilir. Denizbank candır.



    Ekstradan sormak istediğiniz bişey olursa konu altına yazabilirsiniz çömezler benden şimdilik bu kadar biraz tatilimin tadını çıkartayım

    Bu yazdiklariniz biraz olsa icimi rahatlatti, biraz olsun bilgiye ulababildim icin. sevgilim bugün kirkagac/manisaya saat 7de teslim oldu. herkez cok zor, hadi ayvayi yedin diyolar ordan sonrada doguya yolluyolarmis hep dogru mu bu?
    Doguya düsmesinden cok korkuyorum cogunu hep oraya gönderiyolarmis, cok az kisi batida kaliyomus dogru mu? :((

    Ben yurtdisinda yasadim icin iletisim kurmam biraz zor oluyo, ama acemeligi bittinde gelmeyi düsünüyorum ne zaman ögrenebiliyolar acemligi kac gün sürücegi veya ne zaman bitticegi ve 7 gün mü izinli oluyolar?

    Bide yazmisiniz bu sene bayrama denk geldigi icin 75 gün degilde 8 hafta sürücekmis diye yani anladigim kadar kurban bayraminda evde mi olcaklar? Cünkü bu cok iyi bi haber olur.. :)


    cevaplarsaniz sevinirim, simdiden tesekkürler..




  • thisss isss spartaaaa pazartesi aranıza katılcam beylerr.
  • ah çömezlerim ahh okudukça ilk günlerim aklıma geliyo. hayırlısıyla bi başlayın gerisi çorap sökügü gibi geçip gidecektir hiç bişeyi kafanıza takmayın efendiliginizi bozmayın hiç sıkıntı çekmezsiniz
  • beyler benimki 3.piyade er eğitim tugayı antalya eylül de gidecem.birde e devletten nasıl bakıyoz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark_Frr3STylE

    ah çömezlerim ahh okudukça ilk günlerim aklıma geliyo. hayırlısıyla bi başlayın gerisi çorap sökügü gibi geçip gidecektir hiç bişeyi kafanıza takmayın efendiliginizi bozmayın hiç sıkıntı çekmezsiniz

    vayy alt devre nasıl gidiyor senin askerlik
  • Merhaba
    Bir sorum var.Amcamın oğlu Isparta'ya gitti.Acemilikte ziyaretçi kabul ediyorlar mı? Ediyorlarsa hangi gün ve saatlerde?Bilen var mı?
  • Cevabı bilen varsa söyleyebilir mi acil lütfen
  • hocam git fark etmez ama erken saatlerde gitmen faydalı olucaktır.
    burdan askere gideceklere tavsiyem şu
    nasıl başlarsan öyle gider. çeşit çeşit insanlar var dikkatli olun.
    postallarınızın seri numarasını bi yere yazın. pudra götürün, ortopedik ayaklık götürün, ilk iki haftayı unutamazsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bowers wilkins

    quote:

    Orijinalden alıntı: dark_Frr3STylE

    ah çömezlerim ahh okudukça ilk günlerim aklıma geliyo. hayırlısıyla bi başlayın gerisi çorap sökügü gibi geçip gidecektir hiç bişeyi kafanıza takmayın efendiliginizi bozmayın hiç sıkıntı çekmezsiniz

    vayy alt devre nasıl gidiyor senin askerlik

    alt devre senin nasıl gıdıyo askerlik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • antalya er piyade komutanligi tertipler
  • gel bilet gel ; şafak:trabzon(61)
  • [Kunye=] 6. JAN. KOM. EĞT. A. KIRKAĞAC/MANİSA

    92/3 -------
    92/4 LER BENDE SİZLERLEYİM ... 16. BÖLÜK RDM BÖLÜĞÜ TANIDIK VARSA BULSUN BENİ
  • ıspartada yemini ettik.

    1. tabur 3. bölük 2. takım 37. kol 11 sıra numarası tank savar nişancısı. :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 59.Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı Erzincan'da acemi birliğini yaptım bugün evime geldim. Size tavsiyem oraya düşerseniz gitmeyin
  • bugün yemini ettik ve 1-2 günlüğüne izmirde takılmaya karar verdim. pazartesi istanbula geçicem. cuma günü de usta birliğime katılıcam.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.