Şimdi Ara

Bosch WAS20461

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumdaki arkadaşlar sayesinde bu modelden almayı düşünüyorum. Bir konuda tekrar danışmak istedim sizlere. Herhangi bir bosch bayisine gittim. bu makina için peşin 1455 peşin 1555 taksitli fiyat verdiler. artı garanti isterseniz de cihazı aldıktan sonra kuruluma gelen arkadaşlar 100 liraya 4 yıllık garanti veriyor dediler. aynı makinanın fiyatını mediamarkttan sordum 1655 peşin ve taksitli fiyat verdiler. kur farkından mı ne, böyle bir yolla 1555 liraya geliyor dediler.3 yıl mediamarkt garantisi ise 200 lira dediler. fakat mediamarkttaki kadın haliyle bir bosch bayisinden almamızı önermedi. oralar ilgilenmez, cihaza birşey olduğunda işte garanti kapsamına girmez deyip sizden para alırlar. büyük bir mağazadan almanız bence sizin için daha uygun filan dedi. ek garantisi boschun değil mediamarktın dediler.

    sizce hangisi daha mantıklı. mediamarkttan daha fazla fiyata almak mı? yoksa bayiden daha uygun fiyata almak mı?



  • Mediamarkt'taki görevli prim alacak diye saçmalamış resmen.

    En mantıklısı bırakın bayiyi, spot veya internetten en ucuza temin etmektir.

    Önemli olan makinenin ambalajlı ve faturalı olmasıdır.

    Satın aldıktan sonra muhattabınız Bosch firmasıdır. Emin olun bir sorun olursa ne Mediamarkt ne de bayi sizinle ilgilenmeyecek ve topu servise atacaktır.

    1300TL verdiğiniz makine için 200TL'ye ek garanti almak bence manasız.
  • candoğan bey internetten almayı düşündüm bende ama hangi site güvenilir, hangisi uygun olur tavsiye edebilir misiniz?
  • tekcarsi, beyazesyam, avrupabilisim, hepsiburada gibi sitelere güvenebilirsiniz. Başka bir site görürseniz sikayetvar.com da veya Google'da aratarak şikayetleri okumanız kafi. Satış sözleşmesi çıkıyor zaten alırken, onu okursanız ve sitede iletişim bilgilerini görebiliyorsanız sorun yaşama riskini azaltırsınız.
  • çok sağolun hocam. yardımlarınız için teşekkürler.
  • evimister.com da %20 indirim kuponuyla 1312 tl ye geliyor ama kargo bazen geç geliyomuş diye yorumlar var, karar senin.

    http://www.evimister.com/Bosch-Was20461Tr-Loggixx8-Sensitive-Camasir-Makinesi-32019.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi p@l@ -- 5 Mayıs 2012; 21:05:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazansaribay

    fakat mediamarkttaki kadın haliyle bir bosch bayisinden almamızı önermedi. oralar ilgilenmez, cihaza birşey olduğunda işte garanti kapsamına girmez deyip sizden para alırlar. büyük bir mağazadan almanız bence sizin için daha uygun filan dedi. ek garantisi boschun değil mediamarktın dediler.

    Sana o öneriyi yapan hatun , 1 sene sonra mediamarkt'ta olmayacak. Çünkü hepsi belirli bir sürelerde mağazadan mağazaya transfer oluyor. Sana bir söz veriyor , 1 sene sonra geldiğinde o bayanın ismini vereceksin ve bana böyle böyle dedi diyeceksin ama seni dinlemeyecekler ve yardımcı olmayacaklar . Arkadaşım 3 senedir mediamarkt ta çalışıyor .

    Bende arkadaşımın yanına gittim Bosch alacağım diye . bi baktım bayii de 1645TL olan çamaşır 1745TL . Arkadaşıma sordum neden böyle diye, biz daha sonra müşterilere 1745TL ama size 1645TL ye verebiliriz diyoruz dedi.Anlayacağın araştırmayan insanları kandırma taktiği.

    İnternetten alacaksan da kapıda ödeme seçeneğini seç,ürün gelsin paketi incele vuruk var mı diye , öyle ödeme yap. Demedi deme




  • Benim evimin tüm eşyaları BOSCH fakat uzak durmanı tavsiye ederim.. Bir cihazı aldığında arkasında duran servis ve satıcıda önemlidir. BOSCH servis olarak cihazı aldığında seni yanlız bırakan bir marka, ben daha önce ARÇELİK kullanıyordum, ARÇELİĞİN servisini mumala arar oldm. Yok benim için kalite daha önemlidir diyorsan sen bilirsin ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazansaribay

    candoğan bey internetten almayı düşündüm bende ama hangi site güvenilir, hangisi uygun olur tavsiye edebilir misiniz?


    Hocam, internetten alayım derseniz alınacak yerler belli. Ben de daha geçen hafta aynı makineyi (Bosch WAS20461) ve SIEMENS'teki ikiz kardeşi WM10S461TR modelini araştırdım. Aynı makineyi alacaktım, bununla ilgili konu açmıştım, oraya da bakabilirsiniz:
    http://resim.donanimhaber.com/m_60221909/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60514764


    Çok ilginç, daha geçen cuma günü (Bonus ve Asya karta 8-10 taksitle) Siemens 1409 TL idi, şimdi 1470 TL'lere fırlamış. Bosch fiyatı da 20-30 TL kadar artmış.

    En uygun fiyat Shopmana ve Tekçarşı'da görünüyor.
    http://www.akakce.com/camasir-makinasi/en-ucuz-bosch-was20461-fiyati,380371.html

    Kargo fiyatlarına bakmak için boşuna üye olmayın, ben size söyleyeyim: Bu fiyatlara 48-55 TL arası kargo fiyatı eklerler.

    Tam internetten alacaktım, ancak kargo firmalarının ufak paketleri bile ne hale sokabildikleri aklıma geldi. Bu firmalardan birinin de ARAS KARGO ile ürünü göndereceğini duyunca hepten vazgeçtim.

    Ankara İtfaiye meydanına gittim. Oradaki Bosch-Siemens satıcılarını tek tek gezdim.
    - Bir tanesi Siemens-Bosch-Profilo'nun dağıtım sistemi CEVA ile daha güvenli denilebilecek biçimde gönderiyordu. Siemens WM10S461TR için 1450 TL Bonus karta 10 taksit (4+6) fiyat verdiler. Burasının fiyatı gerçekten iyiydi.

    - Köşe başı spotçu bir Siemens satıcısı 1400 TL 10 taksit dedi. Ürünü paketli halde orada gördüm, hemen gönderecekti. İnternetten aldığım fiyat çıktılarını gösterince "O tarafa dönen bir nakliyeciyle 20 TL'ye göndertirim" dedi. Ancak şunu da iyi bilirim: Nakliyecilere asla ama asla güven olmaz! Adam malını satmak için size 20 TL nakliye parası vereceksin der, ancak nakliyeci eve gelince tutar 50 TL ister hiç belli olmaz. Üstelik tek kişi olduğu için de apartmanın önüne atıp gider, 50 TL versen bile en iyi ihtimalle ürünü sizden yardım alarak yukarı taşır.

    - Sonuç olarak ben Bosch ya da Siemens almadım. BSH grubuna bağlı Profilo'nun hem Alman üretimi, hem bu makineler gibi fırçasız 10 yıl garantili motorlu, hem 9 kg kapasiteli hem de 1200 devirli modelini 1300 TL fiyatla aldım. Profilo CM1200DTR miydi neydi... Motor, program özellikleri, tüm teknik spesifikasyonlar (enerji-su tüketimleri, gürültü seviyeleri vs.) Bosch ve Siemens ile aynıydı. Makineleri Ankara Etlik semtindeki ANTARES AVM'nin alt katındaki karşılıklı Profilo-Siemens bayilerinde detaylı olarak inceledim. Deterjan gözleri tamamen aynı, programlar aynı, kapak mekanizmaları aynı, tamburu dış kasaya bağlayan körük lastiklerine varana kadar aynı... Sadece makyaj farkı vardı. Ben de 1450 TL Bosch-Siemens almaktansa aynı grubun daha üstün Profilo'sunu Etlik Antares PROFILO yetkili bayiinden (Aslantepe Ticaret) taksitle 1300 TL'ye aldım.

    Makine bugün gelecek bakalım. Yetkili bayinin dediğine göre bunlar eski fiyatlı son ürünler... Yakında fiyatları arttıracaklar haberiniz olsun. Siemens bile bu hafta 60 TL arttırmış baksanıza...




  • Biz daha önce (3-4 yıl önce) Tek Çarşı adlı sanal mağazadan (İstanbul firması) Regal büro tipi buzdolabı satın aldık. Memnun kaldık. Telefonla arayıp bilgi aldık, hatta kargo ücretini bizim için biraz düşürdüler falan... Daha sonra ufak bir mutfak aleti de almıştık. Blender sanırım. Ondan da memnun kaldık.

    Fiyatları ve taksit imkanları iyi. Yok ben çamaşır makinesinde kargoya güvenemem derseniz o zaman dediğim yerlere bakın. Ankara İtfaiye Meydanındaki satıcılara "Ceva teslim" Bosch-Siemens sorun. Ancak hepsinden önce MediaMarkt veya ElectroWorld gibi bir yerden veya en güzeli Antares AVM'den PROFILO'nun ürününü incelemenizi hararetle tavsiye ederim. Hem Antares zamin kattaki yer SIEMENS satıcısıyla tam karşı karşıya. Bosch-Siemens bire bir aynı makineler. Orada PROFILO ile SIEMENS'in malzeme kalitesi olarak neredeyse tamamen aynı olduğu gözlerinizle görün.
    150-170 TL daha ucuza 1200 devirli Profilo makine alıp ek olarak 99 TL daha verip 7 yıl garanti yaptırabilirsiniz.



    Bu arada Mediamarkt'taki reyon elemanı harbiden de saçmalamış.

    Bunları duyunca aklıma birden daha geçen hafta Etlik FORUM AVM'de erkek WC'de iki reyon elemanının konuşması geldi:
    - "Vitrindeki 4 yıllık WHIRLPOOL çamaşır makinesini bugün birine öyle anlattım ki inanamazsın lan! Alttan girdim üstten çıktım ve adam sonunda diğer yeni modelleri değil ısrarla vitrindekini istedi."
    - "Ya oğlum neden adama yeni modellerden aldırmadın da o eski makineyi aldırdın ya..."
    - "WHIRLPOOL'da iki kat prim vardı oğlum. Patron o model satılsın diye ondaki primi arttırmıştı! "



    Spotçudan da alsanız, yetkili bayiden de alsanız, teknomarketlerden de alsanız sonuçta aynı servis gelip garantiyi başlatıyor.
    Bir Bosch-SIEMENS yetkili bayii de bana saçmalamıştı. "Spotçular arızalı ma gönderebilir, spotçular fabrikadan tamirden dönmüş ürünleri ucuza satarlar" falan da filan da diyerek zırvalamıştı.




  • WAS20461TR yerine WAS20763TR öneririm.

    arasındaki farkları sayayım.

    20763 ün üstünlükleri.

    +2 adet hafıza tuşu mevcut
    +Otomatik leke çıkartma programı (16 farklı leke için)
    +su akış sensörü
    +Yük tanımlama ve deterjan miktarı önerme
    +durulama sensörü(süper ötesi özellik)
    +Otomatik kirlilik derecesi belirleme (süper ötesi özellik)

    Bunlar 20461 modele oranla daha üstün özellikleri.Leke çıkarma ve sensör özelliklerini düşününe bence bu makineyi almak çok mantıklı.
    Ben uzun süredir araştırıyorum ama kimsenin 20763den şikayetçi olduğunu okumadım galiba hatırlamıyorum.
    İyi bir kampanya yakalaıp bende alacağım inş.

    Ayrıca daha tasarruflu bir model
    20461 Pamuklu 95derece 87L iken 20763 68 L
    20461 Renkli 40 derece 76 L iken 20763 57 L
    20461 Sentetik 40 derece 55L iken 20763 41 L


    Seçim sizin :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

    WAS20461TR yerine WAS20763TR öneririm.

    arasındaki farkları sayayım.

    20763 ün üstünlükleri.

    +2 adet hafıza tuşu mevcut
    +Otomatik leke çıkartma programı (16 farklı leke için)
    +su akış sensörü
    +Yük tanımlama ve deterjan miktarı önerme
    +durulama sensörü(süper ötesi özellik)
    +Otomatik kirlilik derecesi belirleme (süper ötesi özellik)

    Bunlar 20461 modele oranla daha üstün özellikleri.Leke çıkarma ve sensör özelliklerini düşününe bence bu makineyi almak çok mantıklı.
    Ben uzun süredir araştırıyorum ama kimsenin 20763den şikayetçi olduğunu okumadım galiba hatırlamıyorum.
    İyi bir kampanya yakalaıp bende alacağım inş.

    Ayrıca daha tasarruflu bir model
    20461 Pamuklu 95derece 87L iken 20763 68 L
    20461 Renkli 40 derece 76 L iken 20763 57 L
    20461 Sentetik 40 derece 55L iken 20763 41 L


    Seçim sizin :)

    Hocam arada yaklaşık bi 250-300 lira oynuyor. Sizce değer mi diyorsunuz? Birde bosch'un ek garanti süresi ve ücreti hakkında bilginiz var mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

    Hocam, internetten alayım derseniz alınacak yerler belli. Ben de daha geçen hafta aynı makineyi (Bosch WAS20461) ve SIEMENS'teki ikiz kardeşi WM10S461TR modelini araştırdım. Aynı makineyi alacaktım, bununla ilgili konu açmıştım, oraya da bakabilirsiniz:
    http://resim.donanimhaber.com/m_60221909/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60514764


    Çok ilginç, daha geçen cuma günü (Bonus ve Asya karta 8-10 taksitle) Siemens 1409 TL idi, şimdi 1470 TL'lere fırlamış. Bosch fiyatı da 20-30 TL kadar artmış.

    En uygun fiyat Shopmana ve Tekçarşı'da görünüyor.
    http://www.akakce.com/camasir-makinasi/en-ucuz-bosch-was20461-fiyati,380371.html

    Kargo fiyatlarına bakmak için boşuna üye olmayın, ben size söyleyeyim: Bu fiyatlara 48-55 TL arası kargo fiyatı eklerler.

    Tam internetten alacaktım, ancak kargo firmalarının ufak paketleri bile ne hale sokabildikleri aklıma geldi. Bu firmalardan birinin de ARAS KARGO ile ürünü göndereceğini duyunca hepten vazgeçtim.

    Ankara İtfaiye meydanına gittim. Oradaki Bosch-Siemens satıcılarını tek tek gezdim.
    - Bir tanesi Siemens-Bosch-Profilo'nun dağıtım sistemi CEVA ile daha güvenli denilebilecek biçimde gönderiyordu. Siemens WM10S461TR için 1450 TL Bonus karta 10 taksit (4+6) fiyat verdiler. Burasının fiyatı gerçekten iyiydi.

    - Köşe başı spotçu bir Siemens satıcısı 1400 TL 10 taksit dedi. Ürünü paketli halde orada gördüm, hemen gönderecekti. İnternetten aldığım fiyat çıktılarını gösterince "O tarafa dönen bir nakliyeciyle 20 TL'ye göndertirim" dedi. Ancak şunu da iyi bilirim: Nakliyecilere asla ama asla güven olmaz! Adam malını satmak için size 20 TL nakliye parası vereceksin der, ancak nakliyeci eve gelince tutar 50 TL ister hiç belli olmaz. Üstelik tek kişi olduğu için de apartmanın önüne atıp gider, 50 TL versen bile en iyi ihtimalle ürünü sizden yardım alarak yukarı taşır.

    - Sonuç olarak ben Bosch ya da Siemens almadım. BSH grubuna bağlı Profilo'nun hem Alman üretimi, hem bu makineler gibi fırçasız 10 yıl garantili motorlu, hem 9 kg kapasiteli hem de 1200 devirli modelini 1300 TL fiyatla aldım. Profilo CM1200DTR miydi neydi... Motor, program özellikleri, tüm teknik spesifikasyonlar (enerji-su tüketimleri, gürültü seviyeleri vs.) Bosch ve Siemens ile aynıydı. Makineleri Ankara Etlik semtindeki ANTARES AVM'nin alt katındaki karşılıklı Profilo-Siemens bayilerinde detaylı olarak inceledim. Deterjan gözleri tamamen aynı, programlar aynı, kapak mekanizmaları aynı, tamburu dış kasaya bağlayan körük lastiklerine varana kadar aynı... Sadece makyaj farkı vardı. Ben de 1450 TL Bosch-Siemens almaktansa aynı grubun daha üstün Profilo'sunu Etlik Antares PROFILO yetkili bayiinden (Aslantepe Ticaret) taksitle 1300 TL'ye aldım.

    Makine bugün gelecek bakalım. Yetkili bayinin dediğine göre bunlar eski fiyatlı son ürünler... Yakında fiyatları arttıracaklar haberiniz olsun. Siemens bile bu hafta 60 TL arttırmış baksanıza...



    Hayırlı olsun üstad. Güle güle kullanın.

    Mümkünse fotoğraf ve inceleme yazınızı okumak isteriz. Herhalde bir konu açarsınız tecübelerinizi, izlenimlerinizi aktarırsınız.

    Saygı ve selamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazansaribay

    quote:

    Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

    WAS20461TR yerine WAS20763TR öneririm.

    arasındaki farkları sayayım.

    20763 ün üstünlükleri.

    +2 adet hafıza tuşu mevcut
    +Otomatik leke çıkartma programı (16 farklı leke için)
    +su akış sensörü
    +Yük tanımlama ve deterjan miktarı önerme
    +durulama sensörü(süper ötesi özellik)
    +Otomatik kirlilik derecesi belirleme (süper ötesi özellik)

    Bunlar 20461 modele oranla daha üstün özellikleri.Leke çıkarma ve sensör özelliklerini düşününe bence bu makineyi almak çok mantıklı.
    Ben uzun süredir araştırıyorum ama kimsenin 20763den şikayetçi olduğunu okumadım galiba hatırlamıyorum.
    İyi bir kampanya yakalaıp bende alacağım inş.

    Ayrıca daha tasarruflu bir model
    20461 Pamuklu 95derece 87L iken 20763 68 L
    20461 Renkli 40 derece 76 L iken 20763 57 L
    20461 Sentetik 40 derece 55L iken 20763 41 L


    Seçim sizin :)

    Hocam arada yaklaşık bi 250-300 lira oynuyor. Sizce değer mi diyorsunuz? Birde bosch'un ek garanti süresi ve ücreti hakkında bilginiz var mı?

    Leke çıkarma ve yük tanıma deterjan miktarı önerme özelliğinin olması bence o farka değer.
    20461de tartı sistemi yazılmamış Bosch sitesinde ama acaba var da mı yazılmamış diye de düşünüyorum.

    Hem su tasasrrufu da olduğundan bence 20763 daha mantıklı.
    1580 TL ye kadar alınabiliyor zaten 20763 olan modeli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramazansaribay

    quote:

    Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

    WAS20461TR yerine WAS20763TR öneririm.

    arasındaki farkları sayayım.

    20763 ün üstünlükleri.

    +2 adet hafıza tuşu mevcut
    +Otomatik leke çıkartma programı (16 farklı leke için)
    +su akış sensörü
    +Yük tanımlama ve deterjan miktarı önerme
    +durulama sensörü(süper ötesi özellik)
    +Otomatik kirlilik derecesi belirleme (süper ötesi özellik)

    Bunlar 20461 modele oranla daha üstün özellikleri.Leke çıkarma ve sensör özelliklerini düşününe bence bu makineyi almak çok mantıklı.
    Ben uzun süredir araştırıyorum ama kimsenin 20763den şikayetçi olduğunu okumadım galiba hatırlamıyorum.
    İyi bir kampanya yakalaıp bende alacağım inş.

    Ayrıca daha tasarruflu bir model
    20461 Pamuklu 95derece 87L iken 20763 68 L
    20461 Renkli 40 derece 76 L iken 20763 57 L
    20461 Sentetik 40 derece 55L iken 20763 41 L


    Seçim sizin :)

    Hocam arada yaklaşık bi 250-300 lira oynuyor. Sizce değer mi diyorsunuz? Birde bosch'un ek garanti süresi ve ücreti hakkında bilginiz var mı?

    Mrb.

    Ben de WAS20761 (eski seri) kullanıcısıyım. 20763 şu an 8 kg. modeller arasında en cazip cihazlardan biridir.

    Ancak 20461 ile arada yukarıda belirtilen farklar için 200 - 250 TL fark vermeye değermi? Burası iyi düşünülmeli..

    Bir de makinanın kullanım tarzı, kullanacak kişide önemli.

    Mesela ben şimdi kendime alsam bütçem iki cihaza da yetse 20763 alırım, çünkü çok karıştırıım makinayı, farklı programlarda kullanırım, ekstra özellikleri kullanırım. Ama anneme alsam 20461 alırım, nedeni fazla ayrıntıya girmeyen genellikle 2-3 program kullanan eski topraklara fazla özellik gerekmez. Onlar için makina temiz yıkasın yeter. :))

    Bir de üstte bir arkadaş Profilo 1200 DTR modelini almış. O cihazı incelemenizi şiddetle tavsiye ederim. 20461 ayarında, kalitesinde 100-150 TL daha ucuza alınabilecek bir cihazdır.

    Bosch - Siemens - Profilo aynı firma olup cihazı kuruluma gelen yetkili servise 99 TL ödeyerek 4 yıllık ek garanti belgesi alabiliyorsunuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: h_öztuna06

    quote:

    Orijinalden alıntı: ramazansaribay

    quote:

    Orijinalden alıntı: By_C@BB@R

    WAS20461TR yerine WAS20763TR öneririm.

    arasındaki farkları sayayım.

    20763 ün üstünlükleri.

    +2 adet hafıza tuşu mevcut
    +Otomatik leke çıkartma programı (16 farklı leke için)
    +su akış sensörü
    +Yük tanımlama ve deterjan miktarı önerme
    +durulama sensörü(süper ötesi özellik)
    +Otomatik kirlilik derecesi belirleme (süper ötesi özellik)

    Bunlar 20461 modele oranla daha üstün özellikleri.Leke çıkarma ve sensör özelliklerini düşününe bence bu makineyi almak çok mantıklı.
    Ben uzun süredir araştırıyorum ama kimsenin 20763den şikayetçi olduğunu okumadım galiba hatırlamıyorum.
    İyi bir kampanya yakalaıp bende alacağım inş.

    Ayrıca daha tasarruflu bir model
    20461 Pamuklu 95derece 87L iken 20763 68 L
    20461 Renkli 40 derece 76 L iken 20763 57 L
    20461 Sentetik 40 derece 55L iken 20763 41 L


    Seçim sizin :)

    Hocam arada yaklaşık bi 250-300 lira oynuyor. Sizce değer mi diyorsunuz? Birde bosch'un ek garanti süresi ve ücreti hakkında bilginiz var mı?

    Mrb.

    Ben de WAS20761 (eski seri) kullanıcısıyım. 20763 şu an 8 kg. modeller arasında en cazip cihazlardan biridir.

    Ancak 20461 ile arada yukarıda belirtilen farklar için 200 - 250 TL fark vermeye değermi? Burası iyi düşünülmeli..

    Bir de makinanın kullanım tarzı, kullanacak kişide önemli.

    Mesela ben şimdi kendime alsam bütçem iki cihaza da yetse 20763 alırım, çünkü çok karıştırıım makinayı, farklı programlarda kullanırım, ekstra özellikleri kullanırım. Ama anneme alsam 20461 alırım, nedeni fazla ayrıntıya girmeyen genellikle 2-3 program kullanan eski topraklara fazla özellik gerekmez. Onlar için makina temiz yıkasın yeter. :))

    Bir de üstte bir arkadaş Profilo 1200 DTR modelini almış. O cihazı incelemenizi şiddetle tavsiye ederim. 20461 ayarında, kalitesinde 100-150 TL daha ucuza alınabilecek bir cihazdır.

    Bosch - Siemens - Profilo aynı firma olup cihazı kuruluma gelen yetkili servise 99 TL ödeyerek 4 yıllık ek garanti belgesi alabiliyorsunuz.

    Dediğiniz çok doğru.
    Ama profilo Bosch ile birebir aynı ürün değil azıcık yan sanayisi.
    Kötü mü kesinlikle değil.Arçelikle Altus arasındaki fark gibi de değil ama yine de insan Boschdan vazgeçemiyor ya :)




  • Arkadaşlar bir sorum olacak. 20461te zaman ayarıyla çalıştırma var mı? Yani istediğin saate ayarlayıp o saatte otomatik olarak çalışmasını sağlayan programı var mı? Onda yoksa, 20763te var mı? Bilen arkadaş varsa cevabına müteşekkir olurum.
  • Candoğan bey ve forum sahipleri merhaba. Sizlerin ve candoğan beyin forumda yazılarını okudum. Candoğan beyin makul, bilgiye dayanan, ustrublu yorumları var. Yanlış anlaşılmayacaksam ve çok vaktinizi almayacaksam hayranınız olarak size birkaç sorum olacak.
    Sizin önerilerine göre 5000lirayı çok da (5400) aşmıyacak bütçem için buzdolabı, çamaşır,bulaşık makinsaı ve ankastre set almam gerekiyor. Ben beyaz eşyaların hepsini aynı markadan nakit almak (boschdan alcam) indirim açısındandan sizce mantıklı mı ilk sorum
    http://www.alalimbakalim.com/urun/bosch-kge58aw30n-cift-kapili-buzdolabi.aspx?ref=akakce&v=1.69.7
    http://www.alalimbakalim.com/urun/bosch-was-20461tr-8-kg-1000-devir-camasir-makinesi.aspx?ref=akakce&v=1.99.7
    Buzdolabı olarak [bosch KGE58AW30N çamaşır makinası bosch WAS20461TR alıcam sizin yazılarınızdan çıkardığım dersler neticesinde kararım böle.Ben yeni evleneceğim ama 10-15 sene kullanacağım makina almak istediğimden ince eleyip sık dokumam lazım. İlerde çoluk çocuk olacağınıda hesap ederek 10 yılımı kurtaracak tercihlerde bulunmam lazım. bulaşık makinesinde ve ankastre setlerinde kararsızlığım var. Bulaşık makinesi olarak Bosch SMS53E02TR modeli ile SMS53M42TR arasında kaldım.Bu iki makine arasında pahalı alanı mı tercih edeyim, aradaki fark sadece birkaç ilave program mı?
    http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-2483-Bosch-SMS53E02TR-5-Program-Bulasik-Makinasi.html&ref=akakce&v=1.55.1
    http://www.avrupabilisim.com.tr/?urun-2485-Bosch-SMS53M42TR-5-Program-Bulasik-Makinasi.html&ref=akakce&v=1.39.4
    Ankastre setinin fırınları arasında terettütlerim var. Bosch mayıs kataloğunda ankastre setlerini class elegant gourmet olarak sınıflandırmış hocam. Ben bu setlerden fırın olarak 3 modelin arasında kaldım HBN 532E3 T - HBG 43T450 ve yeni çıkan siyah renkli HBG 43S460 E modellerinde birinde karar kılmam lazım.
    http://www.beyazesyalar.net/?urun-893-BOSH-HBN-532E3-T-CELiK.html
    İmdi hocam 532E3T fiyatı benim için makul ama diğer modellerle arasında pişirme teknoloji konusunda çok fark var mı? Fiyatı pahalı olan HBG43T450 ve HBG43S60E modelinde bulaşık makinası gibi kullanmayacağım programlara mı para ödicem? Yoksu bu fırınlar (HBG43T450 ve HBG43S60E ) ile ucuz olan HBN 532E3 T bambaşka teknolojilere sahip üst sınıf fırınlar mı? Hangisini tercih etmek en mantıklısı? Ankastre ocak olarak bosch PBH 615B80E ve davlumbaz olarak DWB 063451 400m box tasarım denilen modeli beğendim. sizce bu seçimlerim nasıl? Paramı sokağa atmam için bosch neleri almayım. Birde aynı markadan tüm beyaz eşyayı almak bana nakitte büyük indirim sağlar mı?
    Hocam hakkını helal et.Çok başını ağrıttım. Şimdiden teşekkür ederim.




  • Yorum yapan yol gösterecek yok mu?n Candoğan bey size pm attım, bakabilir misiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anka45

    Yorum yapan yol gösterecek yok mu?n Candoğan bey size pm attım, bakabilir misiniz

    Bende senin gibi evleniyorum,
    Bir aydan daha uzun süre araştırma yaptım, ürünleri yerinde inceledim.

    Seçtiğin buzdolabı statik arka duvarına yasladığın her şey buz tutacaktır.

    Kendi seçimlerim;

    was20461TR bence fiyat performansı en yüksek ürün.

    56A01NE buzdolabı [Ailem 12yıldır bunun aynısını kullanmakta bu yıl defrost yapan parçası bozuldu artık iki ayda bir içi buz tutuyor fişi çekip eritiyoruz parçayı bulabilsem değiştiricem, bilen yapabilen varsa bana ulaşsın :) ]

    58M82TR senin seçtiğinle bunun arasında kalmıştım arasında aradaki fiyat farkını çıkarıcak enerji tasarrufu var.

    HGV74W320T Size hitap etmeyen bir ürün.

    Ürünlerin hepsi için üç bayiden fiyat aldım, spotculara sordum.

    Benim için en güvenilir ve toplamda uygun fiyatlı gelen shopmanya.com.tr sitesinden Zeynep ve Kerem beyden satın aldım.

    Hatta yerlerinide ziyaret ettim. Temmuzda evleneceğim için daha cihazların kurulumunu yaptırtmadım ama hepsi orjinal ambalajında. Güvenilirler.

     Bosch WAS20461




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.