Şimdi Ara

Exynos 4412 işlemcili Galaxy S III ve Meizu MX, HTC One X'den %20 daha hızlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
1
Favori
16.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Exynos 4412 işlemcili Galaxy S III ve Meizu MX, HTC One X'den %20 daha hızlı


     

    Samsung'un resmi tanıtımını dün gerçekleştirdiği Galaxy S III, güçlü donanım özellikleriyle performans testlerinde pek çok rakibini geride bırakmayı başarıyor. Güney Koreli üreticinin 32nm üretim teknolojisiyle hazırladığı dört çekirdekli Exynos 4412 işlemcisinin güç verdiği Galaxy S III için AnTuTu yazılımıyla gerçekleştirilen performans değerlendirmesinde, Nvidia'nın 4+1 çekirdekli Tegra 3 platformunu kullanan HTC One X'e, %20 fark attığı görülüyor. Nvidia Tegra 3 gibi ARM Cortex-A9 tasarımını temel alan ancak farklı olarak çift kanal bellek kontrolcüsü ve Mali 400 grafik birimi ile gelen Samsung Galaxy S III, büyük üreticilerin global anlamda satışa sunulan üst seviye Android telefonları arasında en hızlısı olarak gösterilirken, asıl sürprizi ise Çinli Meizu firması gerçekleştirdi.

     

    Galaxy S III gibi Samsung üretimi Exynos 4412 işlemcisini kullanan Meizu MX, aynı testte çok ciddi oranda olmasa bile Galaxy S III'ün önünde yer almayı başardı.  Tasarım anlamında Apple iPhone benzeri çizgiler taşıyan Meizu MX bu açıdan bakıldığında tasarımıyla Galaxy S III'e ciddi bir rakip/alternatif olacak gibi görünüyor ancak bu noktada Meizu firmasının uluslararası pazarlara girmek için izleyeceği yöntem belirleyici olacak. Görünen o ki, şu an hacimli üretim telefonlar için en yüksek işlem gücünü Samsung üretimi Exynos 4412 işlemcisi sunuyor. Üstelik bu işlemci kendi segmentinde 32nm fabrikasyon süreciyle hazırlanan ilk platform olduğu için performansın yanında enerji verimliliğinde iddialı olacak gibi görünüyor. Son bir not olarak teste dahil olan Galaxy S III'ün piyasa versiyonu olmadığını, kullanıma sunulacak telefonun bir takım optimizasyonlar ile daha yüksek performans sunmasının güçlü bir olasılık olduğunu da hatırlatmakta fayda var.










  • s2 çıktığında onu geçebilen veya yaklaşabilen telefon var mıydı? ben tam bilmiyorum ama sanırım yoktu ki hala bile çoğu telefona kafa tutuyor.
  • Tegra 3'ün beklenileni veremiyor olması çok kötü.
  • Antutu ile en hızlı olacaksa varsın o olsun :d

    640 x 960 pixels, 4.0 inches (~288 ppi pixel density) Birde Samsungun tasarladığı chipset.Geçmemesi için hiç bir neden yok..
  • İnsanları yanıltmasak 640 x 960 çözünürlükte Meizu MX,htc one x ve s3 ise yarı hd çözünürlükte 1280x720 yani aradaki fark o yüzden kaynaklanıyor
  • Allah aşkına bu adamlar nerde yapıyorlar bu testi ? Antutu ile kaç defa test ettim Htc One X her zaman 11.000 küsür puan aldı ne alaka şimdi 9 bin ? Alın size bir video bakın kaç puan almışhttp://www.youtube.com/watch?v=dpHxPskili0&feature=relmfu Ayrıca herşey puan demek değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sworn -- 4 Mayıs 2012; 15:09:02 >
  • yakında one XE çıkarırlar yanında beats kulaklıkta verirler. ancak o yarışır S3 ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 4 Mayıs 2012; 14:20:11 >
  • En kötü yanı pentile ekran kullanması.Samsung Super Amoled Plus'u o kadar met etti ama kullanmadı.
  • şuan telefonların tek engeli ısınma ve enerji verimliği bu sorunlar olmasa kimse tutamaz
  • Aman ne büyük fark :D
  • Bu sizin bildiğiniz pentile değil ki ! Şu an daha kaliteli bir ekran yok!Lütfen S3'de kullanılan pentile ekran hakkında okuyalım,görürsünüz...
  • herkes takmış o iki puan önde bu iki puan geride. Oyun meraklısı değilseniz film müzik ve internette bu üç telefon şu an birbirine yakın performans vericektir. Oyun ve internette özellikle oyunda ilerki zamanlarda fark açılır. Yani demek istediğim çok oyun meraklısı değilseniz bu üçünden en ucuzu size en faydalı olan olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erci501

    yakında one XE çıkarırlar yanında beats kulaklıkta verirler. ancak o yarışır S3 ile.


    Keşke yapsalar öyle bir şey.
  • quote:

    Samsung üretimi Exynos 4412 işlemcisini kullanan Meizu MX, aynı testte çok ciddi oranda olmasa bile Galaxy S III'ün önünde yer almayı başardı.


  • Büyük ihtimalle One X 1.29 versiyonu ile test edilmiş 1.28 versiyonunda 11 bin civarı puan alıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: depeche35

    Bu sizin bildiğiniz pentile değil ki ! Şu an daha kaliteli bir ekran yok!Lütfen S3de kullanılan pentile ekran hakkında okuyalım,görürsünüz...


    Bende SGS3'ü bekliyordum her şeyiyle iyi olur diyordum kamerası hariç birde tabiki Pentile ile çıkması kötü oldu diğer Pentile'nden farkını gösterebilir misin?
  • telefon beklendiği gibi gene hepsine performans olarak cakmıs
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare70

    İnsanları yanıltmasak 640 x 960 çözünürlükte Meizu MX,htc one x ve s3 ise yarı hd çözünürlükte 1280x720 yani aradaki fark o yüzden kaynaklanıyor


    çok doğru kimse kimseyi kandırmasın htc one x kraldır samsung epic faillığına devam ededursun 640x960 5110da gecer tüm telefonları :)
  • Nehalem arkadaşım

    Ekranı birçok sitede belirtilenin aksine sadece PenTile, yani çözünürlüğün görüntü kalitesine etkisini düşüren altpiksel dizilimini kullanmıyor. Super AMOLED Plus’taki 12 altpikselli RGBG dizilimi ile PenTile dizilimi aynı ekranda kullanılıyor. Bu sayede hem enerji tasarrufu sağlanıyor, hem ekran kalitesi gerçek HD seviyesinde oluyor hem de insan gözünün en çok duyarlı olduğu yeşil renk arttırılarak tüketiciye daha iyi bir tecrübe yaşatılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paradoksumsu

    Tegra 3ün beklenileni veremiyor olması çok kötü.


    nasıl bekleneni versin ki nvidia bile gördü Tegra 3+ yongada sistem tasarımının geleceğini duyurdu HTC one X alanlar şuan için memnun olabilirler ama Tegra 3+ gelince bir 6 ay sonra One X aldıklarına pişman olma ihtimalleri yüksek

    Nvidia bu Tegra 2 ye Neon motorunu eklemedi endüstride ilk çıkan 4 çekirdekli platform ben olacam diye Tegra 3 ü 40 nm tasarladı ama görüldüğü üzere tegra 2 nasıl sonradan çıkan çift çekirdekli işlemciler gibi geçildiyse tegra 3 te geçildi

    kısacası klasik Nvidia hatasız mobil işlemci çıkarması pek mümkün görünmüyor ...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.