Şimdi Ara

The Elder Scrolls Online'dan Bütün Ayrıntılar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  •       Bildiğiniz üzere The Elder Scrolls MMO-RPG'si duyuruldu ve oyun, Game Informer'ın yeni sayısına konuk oldu. Dergi taramalarını geçtiğimiz saatlerde sizlere aktarmıştık. Şimdi ise sıra ayrıntılarda.
     
         250 kişilik dev bir geliştirici ekip tarafından hazırlanan The Elder Scrolls Online, serinin oyuncularıyla MMO kitlesini birleştirmeyi hedefliyor. 2007 senesinin başında yapımına başlanan ünlü serinin MMO-RPG'si, genel anlamda Dark Age of Camelot'ta önemli görev üstlenen Matt Firor'a emanet.
     
          Bir MMO'da pek görmediğimiz fakat The Elder Scrolls oyunlarında gördüğümüz üzere oyundaki bütün karakterler seslendirilmiş olacak. Oynanış olarak üçüncü bakış açısına dayanan The Elder Scrolls Online, diğer MMO'lardan daha farklı bir yetenek barına sahip olacak. 
     
          Görüntü yapısı olarak Hero Engine kullanması sebebiyle Star Wars: The Old Republic'le benzerlik gösteren The Elder Scrolls MMO'sunun sanat tarzı RIFT ve Everquest 2'yi andırıyor. Taramalarla gelen ilk görüntülerde bunlar zaten gözüküyordu.
     
         Game Informer'da yayınlanan bilgilerde oyunun tüm ayrıntıları yer almasa da, bazılarına dergi aracılığıyla erişebiliyoruz. Örneğin dergide oyundaki sınıflar açıklanmamış fakat Werewolf ve Vampir olamayacağımız belirtilmiş. Ayrıca oyunda craft, alchemy ve soul stone sistemi de devam edecek.
     
         The Elder Scrolls Online'da bazı Daedric Prensleri de yer alacak. Bunların arasında en önemli baş düşmanlarımız olarak Molag Bal ve Vaermina gösteriliyor.  Bu isimler sadece ikisi, diğerleri henüz açıklanmadı.
     
         İlk olarak dergi kapağında tüm Tamriel'i görsek de, oyunun ilk aşamasında bütün evreni içermeyeceği açıklandı. Henüz tüm ayrıntılar belli olmasa da, Skyrim, Morrowind, Summerset Isle, Cyrodiil ve Elsewyr'in oyunda yer alacağı kesin. Böylelikle bir sürü ana şehir de ortaya çıkmış oluyor. Onaylanmışlar arasında Imperial City, Windhelm, Daggerfall, Sentinel, Mournhold, Ebonheart, Elden Root, Shornhelm, Evermore, Riften bölgeleri yer alıyor. Diğer ana bölgeler ek paketler için saklanıyor.
     
         Bu bölgeler arasında daha hızlı ulaşım yapmamızı sağlayacak bazı binekler de yer alacak. Ancak bu binekler arasında World of Warcraft misali uçan binekler yer almıyor. Yani Skyrim sonrası ejderlerle dolaşma hayaliniz The Elder Scrolls Online'a kaldıysa, biraz daha ertelemelisiniz. Ayrıca bineklerin haricinde belirli bölgeler arasında daha hızlı ulaşımı sağlayan Wayshrine'lar da yer alacak.
     
         Şimdiye kadar olanlardan bahsettik, biraz da olmayanlara değinelim. Öncelikle, Skyrim'den 1000 yıl öncesini konu alacak The Elder Scrolls Online'da ejderler yer almayacak. Evcil hayvanlar hakkında bir söz söylemeyen oyun yetkilileri, oyuncuya özel evlerin olmayacağını da ekliyor. Ayrıca NPC'lerle derin ilişkiye girmemiz veya evlenmemiz de oyunda yer almayacak. Tüm bu RPG yapısına uygun düşmeyen yoklukların yanı sıra, hırsızlığın The Elder Scrolls Online'da olacağı açıklandı. Fakat nasıl bir yapıda olduğuna değinilmemiş.
     
          The Elder Scrolls Online üç farklı kabilenin macerasına dayanacak. Kabileler ve seçilebilecek ırklar şu şekilde;

    -Ebonheart Pact: Nord, Dunmer, ve Argoninan
    -Aldmeri Dominion: Altmer, Bosmer, ve Khajit
    -Daggerfall Covenant: Breton, Redguard, ve Orc
     
         Bu üç kabilenin ana düşmanı da Imperialler olarak gösteriliyor. Oyundaki amaçlarımızdan birisi, ruhumuzu çalan Molag Bal'dan onu geri almak olacak.
     
         Oyunun görev yapısında yapımcı ekip ilginç bir yol izleyeceğe benziyor. Görev odaklı olmayan The Elder Scrolls Online'da bu görevleri almanız zorunlu değil. Gelişmek için ise oyun size yaptıklarınızdan dolayı ödüller verecek. Örneğin Undead Barrow'daki bütün Necromancer'ları öldürürseniz oyun size kendiliğinden ödüller verecek. 
     
         The Elder Scrolls Online, genel anlamda klasik MMO dinamiklerini kullanacak. Sınıf sistemi, experience sistemi genel olarak MMO klasiklerine bağlı. Fakat oyunda The Elder Scrolls serisine özgü bazı dinamikler de yer alacak. Yani ilk başta da dediğimiz gibi oyun hem klasik MMO oyuncusuna, hem de The Elder Scrolls oyuncusuna hitap ediyor.
     
         Dünyanın büyüklüğü konusunda ise henüz kıyaslama açısından bir açıklama gelmese de dergide, "Skyrim'e oranla çok daha büyük." cümlesi yer alıyor. Ayrıca bu Skyrim'den çok büyük dünyada gördüğümüz neredeyse herşeyle etkileşime geçebileceğiz.
     
        Ve şimdi, eğer bir haftada sonuna ulaştığınız MMO'lardan sıkıldıysanız hazır olun. Oyunda sadece sınır seviyeye ulaşmak 120 saatten fazla sürecek. Ayrıca oyunu bitirenlere daha taze içerik sunmak için, bütün kabilelerin level içerikleri de birbirinden farklı olarak hazırlanıyor.
     
         Gelelim The Elder Scrolls Online'ın PvP sistemine. Oyunun başındaki isim Dark Age of Camelot gibi PvP'si zengin bir oyundan gelme olunca, The Elder Scrolls Online'ın PvP sisteminden beklentilerimiz de hayli yüksek oluyor. Belirtilenlere göre oyundaki PvP savaşları bu üç kabilenin kargaşalarını konu alacak. PvP sırasında bazı araçlar kullanılabilecek ve sınır level PvP'si 100 kişiye karşı 100 kişinin savaşını işleyecek.
     
         Genel olarak PvP senaryolarındaki amaç Cyrodiil'i ele geçirmek olacak. Savaşlardan sonra Cyrodiil topraklarını gezmek de mümkün. Ayrıca ekip, oyunu e-Spor müsabakalarına uygun hale getirmek için PvP'yi dengesini iyi ayarlayacaklarının sözünü veriyor.
     
         Genel anlamda World of Warcraft sisteminden değil de, Guild Wars'dan esinlendiğini söyleyebileceğim The Elder Scrolls Online'ın skill sistemi de Guild Wars oyunlarında olduğu gibi. Savaş sırasında kullanabileceğiniz yetenekler oldukça sınırlı olacak ve bu yetenekler, girdiğiniz savaş alanı içerisinde değişmeyecek. Yani Guild Wars misali, PvP'lere veya zindanlara girmeden önce yetenek barınızı stratejik olarak ayarlamanız gerekecek.
     
         Yetenek konusunda sınıflar, birbirlerinden faydalanabilecek. Örneğin Rogue tarzındaki sınıf yere gaz dökerken, büyücü sınıfı da gazı yakarak ortaya daha yüksek boyutta yetenekler çıkarabilecek. Tabiki bu yetenekler düşman yetenekleriyle bir araya gelmeyecek, sadece kabilenizdeki dostlarınızla yapabileceksiniz.
     
          Son olarak, kısa kısa özellikler;
     
    - Thieves Guild ve Dark Brotherhood oyunda yer alacak. MMO haline nasıl çevirilecek, ne halde yer alacak detaylandırılmadı.
    - Raidlerle girebileceğiniz Heroic moddaki zindanlar yer alacak.
    - Yapay zeka konusunda yapımcı ekip çok titiz davranıyor.
    - Zindanlar da dahil, oyunda aggro mekaniği olmayacak. Yani yapay zeka düşmanlarımız her an herkese saldırabilecek.








  • gayet iyi geliyor
  • Tam okumadım da, P2P-F2P-B2P mı olacak ? Bir bilgi varmı ?
  • tepeden görüş mü olacak yoksa fps tarzdamı?
  • Neredeyse tüm içeriği beğendimde,kullanılan oyun motoru hoşuma gitmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CryForYou

    Tam okumadım da, P2P-F2P-B2P mı olacak ? Bir bilgi varmı ?

    bu kadar teferruatdan sonra p2p olur heralde . ama f2p e geçenin yüzü gülüyo
    o da sonunda f2p olur
  • 2013 çıkacakmış.Şurda 3 ayı bekleyemiyorum nerde 2013
  • Beklediğim gibi, görsellere de bakarak ana seriden ayrı ve Skyrim ile gelen ilgiyi iyice çekmek ve tek amacı para olan TES ismini hak etmeyen bir oyun, neyse Bethesda amacına ulaşacakta isim değer kaybediyor, gerçi Skyrim'den sonra TES VI'nın çok daha fazla bir piyasa oyunu olacağını söylemek zor değil.
  • İnanmak güç. Elder scrolls ve MMORPG :O Hero Engine kullanılması kötü olur, bence bu kararlarından dönmeliler çünkü Hero Engine denilen grafik motorunda aşırı derecede optimasyon problemi var. Uzaktan baktığınızda "Ben bunu HD4850 ekran kartımla bile yüksek detaylarda oynarım" denilebilecek bi grafik yapısına sahip olmasına rağmen hd4850 gibi ekran kartlarıyla medium ayarlarda bile sıkıntı yaşanabiliyor.

    Dipnot: HD4850 ekran kartı sahibi değilim örnek olarak söyledim, aklıma o seviyeden ilk o ekran kartı aklıma geldi.
  • Ayrıntılarda "görev odaklı olmayan" diye bir ifade var. Yani level atlama şekli Skyrim'deki gibi mi olacak? Bu belli mi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faaty

    Ayrıntılarda "görev odaklı olmayan" diye bir ifade var. Yani level atlama şekli Skyrim'deki gibi mi olacak? Bu belli mi acaba?

    Party topla slotlara gidiyoz exp kascaz
  • Çok iştah açıcı! Umarım The Elder Scrolls serisindeki çizgi korunur ve 2. bir Age of Conan faciası olmaz. Skyrim bug makinası gibiydi çünkü
  • çıkış tarihi biran önce açıklansa keşke
  • güzel güzel
  • Hemen yerimizi kapalım ilk sayfadan

    Wow daki gibi iyi tank arama günlerine son diyebiliriz.

    Ancak healerler olursa (-ki olacak ) onu korumak için baya sıkıntı çekeceğimize benziyor.


    Bence Pvp sistemi wow dan çok daha iyi olacak çünkü genel elderscroll serisi oldukça iyi bu konuda RPG de.

    Eminim ki binlerce bu olacak ilk başta.Elder scroll's un her zaman içerdiği buglardan yola çıkarak söylüyorum

    Beklentim büyük bu oyundan.Fiyatı ve aylığı ne kadar olursa olsun ilk çıktığı aydan itibaren oynamaya başlayacağım bir aksaklık olmazsa.

    Sağlam bir guild ve iyi nicklerle çok iyi zamanlar geçirilecektir oyunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 4 Mayıs 2012; 21:13:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    Hemen yerimizi kapalım ilk sayfadan

    Wow daki gibi iyi tank arama günlerine son diyebiliriz.

    Ancak healerler olursa (-ki olacak ) onu korumak için baya sıkıntı çekeceğimize benziyor.


    Bence Pvp sistemi wow dan çok daha iyi olacak çünkü genel elderscroll serisi oldukça iyi bu konuda RPG de.

    Eminim ki binlerce bu olacak ilk başta.Elder scroll's un her zaman içerdiği buglardan yola çıkarak söylüyorum

    Beklentim büyük bu oyundan.Fiyatı ve aylığı ne kadar olursa olsun ilk çıktığı aydan itibaren oynamaya başlayacağım bir aksaklık olmazsa.

    Sağlam bir guild ve iyi nicklerle çok iyi zamanlar geçirilecektir oyunda.




    Elder Scrolls un hangi oyununda PvP yaptında WoW dan iyi olcak diyorsun ki :) WoW a kurban olun. Oyun Bugsız çıksında her türlü oynanır denenir. Skyrim çok başarılıydı ama iyi bir MMO yapmak kolay değil resmen rus ruleti gibi bu işler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledox -- 4 Mayıs 2012; 21:41:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ledox

    quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    Hemen yerimizi kapalım ilk sayfadan

    Wow daki gibi iyi tank arama günlerine son diyebiliriz.

    Ancak healerler olursa (-ki olacak ) onu korumak için baya sıkıntı çekeceğimize benziyor.


    Bence Pvp sistemi wow dan çok daha iyi olacak çünkü genel elderscroll serisi oldukça iyi bu konuda RPG de.

    Eminim ki binlerce bu olacak ilk başta.Elder scroll's un her zaman içerdiği buglardan yola çıkarak söylüyorum

    Beklentim büyük bu oyundan.Fiyatı ve aylığı ne kadar olursa olsun ilk çıktığı aydan itibaren oynamaya başlayacağım bir aksaklık olmazsa.

    Sağlam bir guild ve iyi nicklerle çok iyi zamanlar geçirilecektir oyunda.




    Elder Scrolls un hangi oyununda PvP yaptında WoW dan iyi olcak diyorsun ki :) WoW a kurban olun. Oyun Bugsız çıksında her türlü oynanır denenir. Skyrim çok başarılıydı ama iyi bir MMO yapmak kolay değil resmen rus ruleti gibi bu işler :)

    sen elders scrolls un hangi oyununu adam akıllı oynadıdnda wow dan iyi olmayacağını söylüyorsun .

    Wow un ahı gitmiş vahı kalmış.

    Bütün hcler fethedilmiş -panda ayıcıklarla beraber yeni hc ler aynı şeyler tekrar edecek.İyice rutine bindi wow.LK dan sonrası bana yaramadı kaldıki benim gibi bir çok oyuncu aynı düşüncede.

    En azından elderscrolls'un tamamen kendine ait bir konsepti var ve bu konsepti online yapmadan kanıtladı.Onli oyun yaptığında ise bir çok kişiyi ekrana kilitleyecek wow oyuncularının belli bir kısmı kesinlikle geçiş yapacak aynı benim yapacağım gbii.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ledox

    quote:

    Orijinalden alıntı: Knisath

    Hemen yerimizi kapalım ilk sayfadan

    Wow daki gibi iyi tank arama günlerine son diyebiliriz.

    Ancak healerler olursa (-ki olacak ) onu korumak için baya sıkıntı çekeceğimize benziyor.


    Bence Pvp sistemi wow dan çok daha iyi olacak çünkü genel elderscroll serisi oldukça iyi bu konuda RPG de.

    Eminim ki binlerce bu olacak ilk başta.Elder scroll's un her zaman içerdiği buglardan yola çıkarak söylüyorum

    Beklentim büyük bu oyundan.Fiyatı ve aylığı ne kadar olursa olsun ilk çıktığı aydan itibaren oynamaya başlayacağım bir aksaklık olmazsa.

    Sağlam bir guild ve iyi nicklerle çok iyi zamanlar geçirilecektir oyunda.




    Elder Scrolls un hangi oyununda PvP yaptında WoW dan iyi olcak diyorsun ki :) WoW a kurban olun. Oyun Bugsız çıksında her türlü oynanır denenir. Skyrim çok başarılıydı ama iyi bir MMO yapmak kolay değil resmen rus ruleti gibi bu işler :)

    sen elders scrolls un hangi oyununu adam akıllı oynadıdnda wow dan iyi olmayacağını söylüyorsun .

    Wow un ahı gitmiş vahı kalmış.

    Bütün hcler fethedilmiş -panda ayıcıklarla beraber yeni hc ler aynı şeyler tekrar edecek.İyice rutine bindi wow.LK dan sonrası bana yaramadı kaldıki benim gibi bir çok oyuncu aynı düşüncede.

    En azından elderscrolls'un tamamen kendine ait bir konsepti var ve bu konsepti online yapmadan kanıtladı.Onli oyun yaptığında ise bir çok kişiyi ekrana kilitleyecek wow oyuncularının belli bir kısmı kesinlikle geçiş yapacak aynı benim yapacağım gbii.

    Öncelikle sözlerimi yanlış anlama art niyet veya tartışma amaçlı yazmadım sadece eleştiri.

    Ve Elder Scrolls serilerini yeterince oynadım. Benim eleştirdiğim nokta senin PvP hakkındaki düşüncelerin. Ben PvP diyorum sen gelip bana HC lerden bahsediyorsun.Evet WoW PvE de kendini tekrar ediyor büyüler karıştırılıp yeni bosslar yaratılıyor yeni mekanlar çiziliyor önümüze geliyior Mobların yapay zekası hala aynı oyunun mekanikleri değişmedi. Ama WoW arena ve BG sistemi hala çoğu oyuna örnek oluyor PvP olarak ve hala başarılı durumda arenada düzgün işler yapanlar için. 2200 hayatında görmemişlerin yaptığı gibi WoW un PvP sine qq yapıp ağlamak yersiz. Hala başarılı ve zevk verici. Kısaca daha oyunun mekaniklerini bilmeden WoW dan PvP iyi olcak demek yanlış zamanında ne oyunlar geldi geçti böyle Aion,AoC,Warhammer vs. vs. hepsi balon oldu. İnşallah güzel olurda oynarız iştahlı iştahlı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ledox -- 4 Mayıs 2012; 23:18:43 >




  • Takip etmekte yarar var ama kafama oturmuyor nasıl olabileceği doğrusu.
  • hero engine mi, ahahahahahauhahauhaua
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.