Şimdi Ara

CANON 550D Mİ ALMALI 500D + LENS YATIRIMI MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler yazın canon makine almayı düşünüyorum hala aklımda bir kaçş soru var.
    Canon eos 500D alırsam + kit lensi + başka lens(50mm olabilir) alacağım
    Diğer alternatif Canon eos 550D alıp kit lensiyle takılacağım.

Canon 550d yi hayyamda 1550 tl hafıza kartı dahil kit olarak fiyat aldım
    Canon 500D fiyat sormadım ama oda 1100tl felan olsa gerek. bilen varsa söylerse iyi olur

500d alırsam keşke 550d alsaydım gibi düşüncelere sokar mı beni?
    Kısa film yarışması düşünüyorum şimdi makineyi alınca düşünür müyüm bilmem ama beni 500D götürür mü?

Son olarak Hayyam'dan ikinci el alsam sıkıntı olur mu? sıfır mı daha iyi olur?
    Garantili mi almalıyım Spot alsam sıkıntı olur mu? (çünkü 200-300tl oynuyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brtgltkn_ -- 3 Mayıs 2012; 18:28:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brtgltkn_
    Kısa film yarışması düşünüyorum şimdi makineyi alınca düşünür müyüm bilmem ama beni 500D götürür mü?

Eğer bunları düşünüyorsanız;

1) 500D eski bir sensör kullanıyor. 550D ise 60D ile aynı 7D ile neredeyse aynı sensöre sahip. Buda çekim kalitesini artırıyor. İmaj kalitesinde ISO başarımı dışında çok fazla fark göremezsiniz gözle :)

2) Kısa film çekicekseniz kesinlikle 550D yi seçmenizi öneririm. Çünkü 500D FullHD çözünürlükte 20 kare/saniye gibi düşük bir imkan tanıyor. 720P de ise bu hız 30kare/saniyeye çıkıyor. Fakat 550D de ise 720P 60fps / 1080p 30fps sunuyor. Buda kısa film çekiminde slowmotion gibi efek kullanmada çok yardımcı oluyor.20fps gerçektende çok düşük videoda takılmalar yaratıyor.

• Bence 550d al
  • quote:

Orijinalden alıntı: MounT531

quote:

Eğer bunları düşünüyorsanız;

1) 500D eski bir sensör kullanıyor. 550D ise 60D ile aynı 7D ile neredeyse aynı sensöre sahip. Buda çekim kalitesini artırıyor. İmaj kalitesinde ISO başarımı dışında çok fazla fark göremezsiniz gözle :)

2) Kısa film çekicekseniz kesinlikle 550D yi seçmenizi öneririm. Çünkü 500D FullHD çözünürlükte 20 kare/saniye gibi düşük bir imkan tanıyor. 720P de ise bu hız 30kare/saniyeye çıkıyor. Fakat 550D de ise 720P 60fps / 1080p 30fps sunuyor. Buda kısa film çekiminde slowmotion gibi efek kullanmada çok yardımcı oluyor.20fps gerçektende çok düşük videoda takılmalar yaratıyor.

peki spot alsam veya ikinci el alsam ne gibi sıkıntılar olur? alsam karlı mı olur yoksa sıkıntılarla zrara girer miyim?

• Pek farketmez ama 2. el alırken kozmetiğine , shutter (perde sayısı) lensine ve sensörüne dikkat ederek almanızı tavsiye ederim :)
  • quote:

Pek farketmez ama 2. el alırken kozmetiğine , shutter (perde sayısı) lensine ve sensörüne dikkat ederek almanızı tavsiye ederim :)

shutter sayısı ort kaç olmalı 4000 felan iyi deniliyor

edit: sensörüne nasıl dikkat edebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brtgltkn_ -- 3 Mayıs 2012; 22:33:05 >
  • Eğer elden alacaksanız kısık diyaframda fotoğraf çekip toz lekesi olup olmadığına bakın. 4000 civarı shutter sayısı iyidir. Ortalama 50.000 civarı ömrü var. Tabi kullanıma göre artıyorda azalıyorda :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nikon d3100 alınır mı?
    8 yıl önce açıldı
    Canon EOS 60D için lens önerisi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Eğer elden alacaksanız kısık diyaframda fotoğraf çekip toz lekesi olup olmadığına bakın. 4000 civarı shutter sayısı iyidir. Ortalama 50.000 civarı ömrü var. Tabi kullanıma göre artıyorda azalıyorda :)

Hayyam'da spot almak mantıklı o zaman değil mi? birde dükkan garantisi bağlarsam oooo :D
    birde spotun 2.el olmadıgını nasıl anlayabılırım?
  • Shutter sayısını öğrenemezsiniz. O artık satıcının insafiyetine kalmış birşey. Para yeterse spot almak daha mantıklı tabiki.
  • quote:

Shutter sayısını öğrenemezsiniz. O artık satıcının insafiyetine kalmış birşey. Para yeterse spot almak daha mantıklı tabiki.

sadece fotoğraf çekersem canon 500d daha mantıklı sanki?
    çünkü 550dye verceğim paradaki farka lens alsam 500d ye daha mantıklı olmaz mı?
  • 550D alırsın rahat edersin.Eğer 1500TL verecek(ortalama) gücün varsa sıfır alın(spot tabi o fiyata hatta 1500 e yanında hafıza kartınız çantasını falanda al)
  • quote:

quote:

Shutter sayısını öğrenemezsiniz. O artık satıcının insafiyetine kalmış birşey. Para yeterse spot almak daha mantıklı tabiki.

sadece fotoğraf çekersem canon 500d daha mantıklı sanki?
    çünkü 550dye verceğim paradaki farka lens alsam 500d ye daha mantıklı olmaz mı?

Youtubeta 550d ile çekilmiş bir dolu kısa film var.İzleyin.Sonra pişman olmayın kısa film çekecekseniz.

http://www.youtube.com/results?search_query=550d+short+film&oq=550d+sho&aq=0&aqi=g4g-m6&aql=&gs_l=youtube.3.0.0l4j0i5l6.2273.10138.0.12337.16.14.2.0.0.0.165.1816.1j13.14.0...0.0.

• quote:

Tabiiki öğrenebilirsiniz..

Canon'un Digic III ve üzeri işlemci kullanan bodylerinde shutter sayısı öğrenilebiliyor.

EOSinfo adlı programı bilgisayarınıza kurup makineyi USB ile bağlamak yeterli. Program otomatik olarak çıkarıyor ekrana shutter sayısını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

quote:

Tabiiki öğrenebilirsiniz..

Canon'un Digic III ve üzeri işlemci kullanan bodylerinde shutter sayısı öğrenilebiliyor.

EOSinfo adlı programı bilgisayarınıza kurup makineyi USB ile bağlamak yeterli. Program otomatik olarak çıkarıyor ekrana shutter sayısını.

550D de denedim ve sonuç malesef hüsran :( eoscount da çalışmıyor malesef.
  • quote:

550D de denedim ve sonuç malesef hüsran :( eoscount da çalışmıyor malesef.

550D'de sorunsuz çalışıyor program.
  • 550 d efsane bir makine bencede 550d
  • Hocam 550d nin fiyatını hayyamda nereden aldınız acaba rica etsem öğrenebilirmiyim (: geçen hafta salı günü canon 1100d ye aşagı yukarı aynı fiyatı verdiler 550d o fiyattan verirlerse bende düşünüyorumda yardımcı olursanız banada teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8600gts -- 5 Mayıs 2012; 22:31:47 >
  • 550D daha üstün bir alet.
    zaten bir iki yıl içinde yeni bir lens almak için para biriktireceksiniz.. biraz daha geç almış olursunuz o kadar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mephistopheless

550D daha üstün bir alet.
    zaten bir iki yıl içinde yeni bir lens almak için para biriktireceksiniz.. biraz daha geç almış olursunuz o kadar..

+1
  • Bu tarz makinelerin birbirlerinden öyle "bariz" üstünlükleri yoktur. Video önemli değilse, amatör bir kullanıcı için 350D - 400D bile fazlasıyla uygundur başlangıç için. Mesleği fotoğrafçılık olan ve hala moda çekimlerinde 350D kullanan profesyoneller tanıyorum!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.