Şimdi Ara

DUALphone, kablosuz Skype ve sabit telefon aynı anda tek cihazda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DUALphone, sabit hatlı bir telefonla, Skype'nin bir araya getirildiği ilgi çekici bir ürün. Özellikle kablosuz olması, 5 dakika gibi kısa bir sürede kurulabilecek kadar basite indirgenmiş yapısı ve normal bir telefondan farksız kullanımı, ürünün her seviye kullanıcıya hitap etmesini sağlıyor. Ofisimizde kullanma şansı bulduğumuz ürün ilk başta görünüşü ile heyecan yaratmasa da kullanmaya başladıktan sonra oldukça beğenimizi kazandı ve emektar kablosuz telefonumuzun hızlıca yerini aldı.

    Kutusundan kullanma kılavuzu, kurulum CD'si, AC-DC adaptör, 1 adet kablosuz el terminali ve merkez bağlantı istasyonu çıkan DUALphone, oldukça kolay bir kuruluma sahip. Merkez bağlantı istasyonunu USB üzerinden PC ye bağlayıp, kurulum CD'sini bilgisayara yüklendikten sonra Skype üzerinden kullanıma hazır hale gelen ürün, sabit telefon hattı merkez üniteye bağlandıktan sonra normal telefon görüşmelerine de açılmış oluyor. DUALphone, sadece sabit telefon olarak kullanılacaksa bilgisayara ihtiyaç duymuyor, bilgisayar bağlantısı ve CD kurulumu sadece Skype kullanımı için gerekmekte.

     

    4 adet el terminaline kadar destek veren merkez bağlantı ünitesi aynı zamanda el terminallerini şarjı etmek için de kullanılmakta. Merkez ünite üzerinden normal veya kalpalı devre sesli görüşme yapılamıyor. Gelen çağrıların hepsine el terminali üzerinden cevap vermek gerekmekte. Merkez ünite üzerinde şarj durum ledi ve el terminali kaybolduğunda sesli sinyal vererek yerini belli etmesi için kullanılan Page tuşu haricinde bir şey bulunmamakta.

    Arama, gelen çağrıları cevaplama ve kayıt tutma işlemlerinin hepsinin birden yapıldığı el terminali, her biri 16 karekterden oluşen 2 satır LCD ekrana sahip. Gelen çağrının, online olan Skype kullanıcılarının ve benzeri durumların rahatlıkla takip edilebildiği ekran aynı zamanda tarih, saat ve belli durum göstergeleri için de ayrı alanlara sahip. El terminali üzerinde rehber, çağrı geçmişi, Skype veya normal telefon hattı üzerinden çağrı başlatma ve çağrı sonlandırma gibi işlemlerin kontrolü için ayrı kontrol tuşları bulunmakta. Ekranın hemen altında yer alan kontrol takımı tuşlarından sonra, yazı ve rakam yazabilmek için kullanılan tuş takımı gelmekte.

    El terminalinde LCD ekran üzerinde ve tuş takımında ne yazık ki arkadan aydınlatma bulunmuyor. Gerçi bu durum pek sorun yaratacak bir şey değil, zira ev ve ofisler genel olarak aydınlık mekanlardır fakat en azından LCD ekran da aydınlatma bulunması karanlıkta işinizi kolaylaştıracaktır. El terminali, arayan numaraları gösterme, cevapsız çağrıları kayıt altına alma, telefon rehberi gibi günümüz telefonlarında bulunan özelliklerin hepsine sahip. DUALphone'u özel kılan asıl konu Skype kullanımında ön plana çıkıyor. El terminali, Skype listenizde biri online olduğunda ismini görüntüleyerek uyarı sesi çıkartıyor veya listenizdeki biri size yazılı mesaj gönderdiğinde bilgisayarınıza yazılı mesaj geldiğini yine kullanıcı ismi ve sesli sinyal ile size bildiriyor.

    Skype üzerinden birini arayacaksanız PC yazan yeşil telefon simgeli tuşa basarak o an Skype listenizde aktif olan kullanıcıların listesine ulaşabiliyor ve aşağı, yukarı tuşları yardımıyla listede arayacağınız kişiyi seçip, arama işlemini başlatabliyorsunuz. Eğer Skype Out hizmetinden faydalanacaksanız, numarayı tuşlayıp PC tuşuna bastığınızda Skype üzerinden yazdığınız numarayı arıyorsunuz. Ofisimizde Skype Out hizmetini kullanma şansımız olmasa da Skype üzerinde VoIP ile ücretsiz olarak bir çok görüşme gerçekleştirdik. Online olan kullanıcıların isimlerinin görüntülenmesi, mesaj bildirim notları ve online kullanıcılar arasında gezinme oldukça hızlı ve sorunsuz gerçekleşmekte. DUALphone'da ürün kablosuz olarak haberleşmesine rağmen herhangi bir gecikme veya yavaşlama yaşamadık.

    Cihazın görüşme kalitesinden söz etmek gerekirse, normal telefon görüşmelerinde standart sabit telefonlardan eksik veya fazla bir yanı yok. Skype görüşmelerinde ise karşı taraftan gelen ses kalitesinde herhangi bir kalite kaybı söz konusu değilken ürünün karşı tarafa ilettiği ses aşağı yukarı AM bandında yayın yapan radyo kalitesinde kalıyor. Ses kalitesi karşı tarafı rahatsız etmeyecek ve konuşmaların anlaşılır kalmasına yetecek düzeyde fakat biraz daha iyi olabilirdi. Ayrıca kapalı alanda 50 metre kapsama alanı olduğu söylensede çok odalı ve kalın duvarlı bir evdeyseniz kapsama alanı 20-25 metreyle sınırlı kalmakta.

    Genel işçiliği ve tasarımı orta kalite olan DUALphone, artık sabit hatlı telefonlarınızıda değiştirmeniz gerektiğinin işaretçisi. Skype'nin size sunduğu arkadaşlarınız, akrabalarınız veya sevgiliniz ile saatlerce ücretsiz olarak görüşebilme olanağını oturma odanızda gerçekleştirebilme lüksü sunan ürün ülkemizde 159$+KDV fiyat etiketi ile satılmakta. DUALphone'un tanıtım broşürlerine ve detaylı özelliklerine cihazın Türkiye distribitörü olan Poliges'in WEB sitesinden ulaşabilirsiniz. (http://www.poliges.com/)


    Sayfanın Linki : http://www.poliges.com








  • skype böyle devam ederse msn avcunu yalamaya başlar
    bence çokta iyi olur
  • özellikleri ne kadar güzel olsada bence tasarım yani görsellik bakımından kötü diyebilirim..

  • Bunlar daha ilk olanlar bence ilerde cep telefonlarında olduğu gibi boy boy tip tip dual phone larımız olacak...
    Ancak şu an için bu telefonun tipi iyi değil ve fiyatı yüksek...
  • işte internet üzerinden telefonun normal ev telefonlarını ele geçirmeye başlamasının ilk sinyallerinden biri.
    once ortak kullanım sonra da sabit telefon kalmayacak. :)
  • Şahsen bol bol skype kullanmıyorsanız hala Turk Telekom ya da GSM şebekesini kullanmıyorsanız hemen deneyin.

    Aynen dial-up (çevirmeli ağ) internet ile broadband (geniş bant) internet gibi müthiş bir fark var.

    Konuşurken ne kadar yazdı, aramadan önce acaba bu ay çok mu oldu gibi düşünceler yok istediğiniz kadar sizin. Üstelik kaliteli ve hızlı.

    Bu üründe işi öyle bir hale getiriyor ki vazgeçemiyeceğiz bir format olacağı kesin. Denemeyenler varsa sık sık görüşme yapan varsa ve iki taraftada internet bağlantısı varsa kesinlikle denesin.

    Bir tarafın yaptığı download 40 kbit/sn olduğundan kotalılar bile çok rahatlıkla kullanacaklardır.
  • Voipbuster la sadece bilgisayardan bilgisayara değil bilgisayardan sabit telefonuda arayabiliyorsunuz.Hatta kısa süre önce Türkiye bedava oldu.Eğer kredi satın almadıysanız 1 dakik sınırlamalı konuşuyorsunuz.10 euroluk kredi yüklerseniz sınırsız konuşuyorsunuz.Harika bir fırsat derim.

    DUALphone,  kablosuz Skype ve sabit telefon aynı anda tek cihazda



    İşte burdada görüyosunuz "call is free" yani "agaya beleş"

    Ama şunuda belirtim arkadaşlar.Türkiye'nin ve diğer yeni ülkelerin bedava olması işi kullanıcı kazanmak içinde yapılmış olabilir.Kısa bir süre sonra tekrar ücretli olabilir.Kredi alırken bunuda düşünün...




  • peki bu alet ile sadece skype içinmi? bunu voipbuster için kulLANABİLİRMİYİZ?
  • bu aleti USB ye baglamak ve bilgisayari acik birakmak gerekiyor skype ile kullanabilmek icin.

    Yakinda cikacak olan shu alet bu piyasada olay budur dedirtir (direk router ustunden baglaniyor):

    http://tools.netgear.com/skype/#

    DUALphone,  kablosuz Skype ve sabit telefon aynı anda tek cihazda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dig -- 3 Mart 2006; 22:29:12 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.