Şimdi Ara

HTC ONE X Kullanıcıları Kulübü ve Destek Bölümü|4.2.2&Sense 5| (850. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17.347
Cevap
120
Favori
736.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 848849850851852
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam bahsettiğim şey kurtarmak ile ilgili değil rom kendi kerneliyla kurulmuyor bitane custom romla kurabildim ama romun daha geliştirilmesi gerek çoğu kulanicida sorun yaşamış sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar,,
    daha once bu HTC ONE X Beatsaudio 32gb Modelinin camının kırılmasını tecrübe edenler...! bende aynı problemle basbasayim... acaba orjinal olarak taktırsam suan ki fiyati nekadar? sadece camını degistirmeyi mi tavsiye edersiniz? Yoksa orjinal sekilde komple degistirmeyi mi acaba?

    elektronik esyalarda biraz titizim..eger sadece cam degistirmek en iyi yapan yer bile tatmin etmiyo derseniz, hic bunu dusunmicem..Konuyu bastan sona okudum ama bunu yasayan 400 kusurlerden bahseden arkadaslar 2,5 sene once nerdeyse yasamıslar bu sorunu.. simdi ustune kac model cıktı orj screen ve lcd ucuzlamıstır diye dusunuyorum.. ne dersiniz? guncel fiyatini bilen varmı acaba?

    * birde ebay da yada aliexpress de fln satilan camlar direk orjinal gibi cammı yoksa sert plastikmi acaba? bilen varmı arkadaslar?
  • mechan M kullanıcısına yanıt
    benimde başıma iki kere geldi bu problem, kısa bir şekilde özetleyeyim siz karar verin,

    Türkiye'de herhangi bir telefoncuya yaptıracaksanız en az 200-250 lira para isterler ve taktıkları ekranlar kesinlikle piyasanın en ucuzları oluyor. Bu nedenle iyi ekran takabilecek telefoncu bulmakta başlangıçta zorlanacaksınız. Bu taktığınız ekranlarda sizi tatmin etmez orjinal ekranın arkasından. Gerek dokunmatik hassasiyeti gerekse kapasitif tuş ışıklarının sağdan soldan sızması gerekte ekranın orta kasadan ayrılma problemi.

    Bu nedenlerle ebay, aliexpress gibi sitelerden top seller ya da yüksek satış rakamına ulaşmış ve olumlu geri dönüşü yüksek kullanıcılardan komple kasası ile birlikte lcd panel+dokunmatik üzerinde komple olanlardan satın alın. Bunları şu şekilde bulabilirsiniz

    "HTC One X s720e LCD Frame housing+Digitalizer"

    Aslında bilindiğinin aksine bu parçayı kendiniz bile takabilirsiniz. İşçilik ücretinden de kutulursunuz nette videoları da var ve oldukça basit. Fiyatı yaklaşık 35-50$ arasında değişecektir. Bu dediğim parça da lcd ekran, dokunmatik, cam ve komple kasası beraberinde gelir. Yapacağınız sadece ekranın bağlantı filmini anakarta takmaktır. Bu fiyata zaten bedava kargo verenler çıkacaktır onları tercih edebilirsiniz.

    Ayrıca birde şunu belirteyim HTC One X'in tegra modeli olan s720e Endavour ile snapdragon s4'lü operatör modelleri ile OneX+ 'ın ekranları ne kadar aynı görünse de ekran bağlantı filmleri farklıdır. Alırken muhakkak s720e Endavour için uyumlu olmasına dikkat edin.

    Bunların dışında buralardan alacağınız ekranlar burada taktıracaklarınızdan çok daha kaliteli emin olabilirsiniz. Örneğin benim ekran ile orjinal arasında tek bir fark bile yok. Dokunmatik hassasiyeti olsun, parlaklık renk ve çözünürlük olsun oldukça iyi. Ekranın mid frame'den yukarı doğru kalkma problemi de şu ana kadar olmadı.




  • mechan M kullanıcısına yanıt
    Ebay den display+digitizer birleşik şekilde alın birde kesinlikle one x mid frame gibi aratip orta kasayi temin edin hiç ugrasmadan 5 dk lik iş kalıyor geriye. Kendiniz yapacaksaniz sakin sadece ekranı alıp eski kasaya yapistirmaya calismayin batirirsiniz. Bu dediklerimi de ayrı ayrı alın birleşik olmasın siz birlestirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar gercekten yurekten tsk ederim..
    bu telefonu daha tam tanimiyorum yeni almistim malesef kirildi..oncelikle aklima gelen sorularim sunlar arkadaslar:

    1- bu sitelerden getirtilen lcd ekranlar orjinali gibi mi acaba? yani yan sanayi gibi geliyo sanki bana ve orjinal lcd gibi olmaz gibi dusunuyorum sanki..?? yani hic bir fark yok demissin wasburn_x arkadasim ama yan sanayi orjinali kadar nasil kaliteli olabilir?
    2- sadece ordaki sitelerden ust cam getirtiyim diye dusunmustum, ama oneriniz su ki ust cam+lcd ekran+orta kasa demissiniz.. orta kasadan kastiniz nedir arkadaslar? dis kasasi mi yani?
    3- ekran isik ve dokunma hassasiyetleri nasil acaba bu getirtilen urunlerin?
    4-dis cam gercekten cammi? yoksa sert mika plastik tarzi biseymi? orjinali cunku cam...
    5-dis kasa demissiniz birde, benim telefonun arka kasasi gercekten cok temiz.. bunu illaki degistirmem mi lazim acaba? ekran la kasa acikligi demek istediginiz nedir?
    6- sizler daha tecrubelisiniz deneyim yasamissiniz, bana sizinde onayiniz olan bi parcanin linkini gonderebilirmisiniz acaba rica etsem?yanlis bisey almiyim istiyorum.. cok sevinirim arkadaslar..pm atabilirsiniz.

    bekliyorum arkadaslar cevabinizi... cok cok tsk ederim...




  • .... birde arkadaslar;
    benim telefon beyaz ve evet ben kendim takmak istiyorum.. hizlica bi baktim ebay.uk a hep siyah renk var.. beyaz goremedim..bu 3 parcayi simdi ayri ayri mi almak lazim yoksa birlesik sekildemi tam anlayamadim?

    bana tavsiyeniz olan bi link verirseniz cok sevinirim..bekliyorum..
  • mechan M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sana linkini de vereyim istersen bu arkadaştan alabilirsin. Benim aldığım ürünü bu arkadaştan almıştım onlar tükenmiş bunlarda aynısı fiyatı yükseltmiş biraz sadece.

    http://www.ebay.com/itm/LCD-Touch-Digitizer-Display-Screen-Assembly-For-HTC-One-X-S720e-Gorilla-Glass-/131119143473?pt=US_Cell_Phone_Replacement_Parts_Tools&hash=item1e874f5a31

    1- birçok arkadaşıma da ekran getirttim inan Türkiye'de ki satıcılardan çok daha kaliteli mallar var maalesef. Eğer kafana çok takılıyorsa, ben sana istanbul tarafında isen haftaya telefonumu göstereyim orjinalden farklılık görebilecekmisin? Eğer tatmin etmezse satıcılara sorabilirsin, lcd 'nin üreticisi kim hangi firmalardan temin ediyorlar diye ? Büyük ihtimal sharp ve bir firma daha vardı ismi aklıma gelmiyor ama bu iki firma yapıyor One X için, bunlarda zaten HTC'nin resmi OEM üreticileridir.

    2- Sadece cam getirtirsen sen halledemezsin en iyi ihtimal elinde ısı tabancanın olması gerekli hiçbir şekilde dokunmatiği yerleştiremezsin ;) Orta kasa dediğimiz mid-frame diye geçer bu da ekranın etrafında dolaşan siyah plastik kısımlar diyebiliriz.

    3- 1 numarada söylediğim gibi hiçbir fark göremezsin, fakat üreticisi belli olmayan çin mallarında ekranda hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen kapasitif tuşların olduğu bölüm bildiğin plastik üzerine siyah boya gibi olabiliyor. O bölgedenin ışıklandırmasında göstergelerin yanından ışık sızabiliyor. Ayrıca yine mid-frame içerisinde ekranı tutan saçma bir sistem var. Bu da ekranın alt tabakaya çift taraflı bant tarzı bir yapıştırıcı ile tutunması. Ekran zamanla yukarı doğru çıkıp kenardan ışık sızması yapabiliyor. Bu da yine iyice dandik mallarda meydana geliyor.

    4- Evet dış cam gerçekten cam ve gorilla glass ;)

    5- Arka kasadan bahsettiğim ekranın oturduğu arka bölümüydü, verdiğim linki incelerseniz fotoğrafın sağındaki bölüme tekabül eder ;)

    6- link yukarda :D




  • mechan M kullanıcısına yanıt
    siyah veya beyaz dediğiniz nedir? telefonun kasasını almayacaksınız. Söylediğimiz ekranın oturduğu frame'ler aslında.

    Ekran aslında 4 parça, lcd panel+dokunmatik+cam+ekran kasası, hepsi birleşik bir halde üstteki mesajda linkini verdiğim gibi alın sadece resimlerde gördüğünüz soketi yerine takacaksınız sonrasında ekran hazır ;) Ayrı ayrı alırsanız kendinizin birleştirme ve sonucunda mükemmel bir dokunmatik ve ekran kazanma şansınız bence sıfıra yakın :D
  • Yukarıda washburn_x in paylaştığı ekranı alın. Birde bu parçayi alın:

    http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=131167412305&alt=web

    Ahize, ses tuşları ve hoparlör devresini yeni kasaya yapistirirsaniz telefon sıfır gibi olur ama yanınızda tecrübeli biri olması iyi olur. Öbür taraftan orta kasayı değiştirmeden sadece ekranı alıp yenisine yapıştırmak zor is. Yapılsa bile ileride kenarlardan atma ihtimali yüksek. 

    Not: 5 6 kere ekran değiştirdikten sonra en temiz yöntemin bu olduğunu farkettim :D arasına sürekli toz kaçıyordu buda insanı deli ediyor, aynı şekilde htc sensation xe var onunda ekranini böyle değiştirdim suan tertemiz telefon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaslar... oncelikle bu derece sorularıma ve sorunuma olan duyarliligniz icin gercekten tesekkuru artık bir borc biliyorum..Tum samimiyetimle tekrar tekrar tsk ederim..:)

    İkinizde tam bir ekip gibi :) sorularımı hizlica ve tek tek sade sekilde anlatmissiniz, cok sagolun..Bu tarz sitelerden Etrafımdaki insanların cin mali yedek parcalar camlar(plastik geliyordu) aldıklarını gorunce inanin guvenim gitmisti bu tarz sitelerdeki saticilara..dedigin gibi washburn_x arkadasım bunu Turkiyede telefonculara da yaptırmak istemiyodum..ne hale gelebilceni tahmin edebiliyorum cunku.. en iyisi servis diyordum ama bu onerinizi uygulama kararı aldım samimi yardiminizdan sonra..:)
    yalnız arkadaslar su varki;

    1-bu parcaları aldıktan sona nasıl yapicam.. Tamam bircok video var ama ısı tabancası vs vs aletler var ben nasıl yapicam, acaba yapabilirmiyim? suanki kırık camı ve altını nasıl cıkartıcam? eski lcd ekran ise yararmı acaba? yedek olarak kalsa duzgunce cıkartabilirsem? ama zaten olsa suan bunu alma derdiniz dimi:)? anladıgım kadarıyla lcd ekranın ustune sadeec cam montajı cok zor ve olsa bile ilerde yanlardan ısık sızması falan yapıyo dediniz..
    2-karakay_o arkadasım, ayrı bir link vermissin mid frame icin.. acaba washburn_x arkadasın verdigi linkteki urun bu frame i içermiyormu? buda orjinal kaliteli bir urunmu?neyi nereye nasil yapistircami nasıl anlicam ya kasayı duzgunce acabilirsem :)
    3-yapısacak kisimlar icin ne tarz yapistirici kullanmak lazım?
    4-ve en onemli konulardan biri bence; herseyi hallettikten sonra lcd ekranda ve gorilla cam alt tarafında parmak izi olmadan toz vs kacırmadan nasil kapatıcaz?
    5-yani lcd ekran gercekten orjinali gibi diyorsun? gercekten cinden gelecek bir yedek parcanın ki ozellikle lcd panelin orjinali gibi net ve kaliteli olabilecegini hayal edemiyorum :) cevremden de yasadıgım tecrubelerden sonra..:) bu da orjinali gibi 1080 cozunurluktemi acaba?

    ist da olsaydım kesin gormek isterdim gercekten cihazı.. gecenlerde samsung s3 camı kırık olan bi arkadasım cam(plastik resmen) getirtmis ve yapmaya calısmıslar.. aman Allahım gorseniz telefondan sogursunuz..ekran net gostermiyo sanki bugulu gibi.. hafif toz girmis vs.. direk yukardada dedigim gibi bunları gorunce vazgecmistim camı kendim degistirmekten.. bende de suan s3 var ve oda tuz buz olmasada yan tarafında ustten ortaya kadar buyuk bir catlak var.. sıfır aldıgım telefonun daha 20. gununde olmustu 2 sene one:) ve ozamanlar cok pahalı oldugu için 2 senedir olee kullanmıstım teli.halada ole:) ve arik sistemide kasıyor illallah ettirdi beni bu samsung ilk ve son olur ins hayatımda samsung elektronik urunleri olarak..bu telide bu sekilde aldım yaparım diye.. sagolun siz bana destek oldudunuz...!




  • ..simdi hatırladım birde bu mid frame siyah renk arkadaslar.. benim tel beyaz.. sikinti olurmu? yoksa bu mid frame inde beyazı varmı? ( eger kasanın-telefonun- dısından da gozukecekse sayet)??
  • HTC One X telefonumun bataryası artık dayanmıyordu. Hızlıal dan 29 TL ye batarya aldım. (içinden çıkan batarya ile birebir aynı çıktı) . Youtube dan izleyerek bataryayı değiştim. telefonu açmışken 3-5 mesaj yukarıda behsedildiği gibi wifi ve GPS antenlerinide az yukarı kaldırdım. çekim gücü mükemmel oldu. resimleri ekleyen arkadaşa teşekkürler.
  • Arkadaşlar Merhaba,

    HTC One X telefonumu 2 hafta önce teleservice'den aldım. Sürekli kendine reset atıyordu. Bataryayı değiştirmişler. Ama IMEI'de değiştiği için sanırım ana kartıda değiştirdiler. Şimdiki sorunum yine can sıkıcı.

    Telefon çalışıyor tıkır tıkır, ama ekran gelmiyor. Telefonun dokunmatiği herşeyi çalışıyor fakat ekran simsiyah. Nasıl yaparım ne yaparım? 28 Ağustos'a kadar garanti süresi var. Ne yapmamı önerirsiniz?
  • wasburn_x ve karakaya_o arkadaslar..

    ustteki dun yazdıgım maile yazmadınız bisey.. verdigin linkteki satıcıya mail attim dun ve bana frame li istedigim için su modeli almamı onermis.. bi inclermisniz eger sizin bahsettiginizle aynı kalite ve aynı urunse siparis vermek istiyorum..
    bir diger konuda degisimi kolay mi acaba?yapabilirmiyim ben?
    mesela suan nerden baslıcam ekranı cıkartmak icin..?

    http://www.ebay.co.uk/itm/131116500670?ru=http%3A%2F%2Fwww.ebay.co.uk%2Fsch%2Fi.html%3F_sacat%3D0%26_from%3DR40%26_nkw%3D131116500670%26_rdc%3D1

    tsk ederim..




  • mechan M kullanıcısına yanıt
    benim size verdiğim ile aynı satıcı zaten ve aynı ürün sıkıntı olmaz bizim size israr ettiğimiz konu komple almanızdı ki bu üründe komple set, sıkıntı yok alabilirsiniz.

    Değişim işine gelince oda oldukça kolay kafanıza takacak bir durum yok. Zaten satıcı ekranın yanında tornavida seti ve ekranı kasadan çıkartmanız için plastik pena benzeri bir üründe gönderiyor. Youtube üzerinden HTC One X display ya da HTC One x screen replacemant olarak aratırsanız birçok video olduğunu görürsünüz bunlara bakarak kendiniz yapabilirsiniz. Aldığınız ürün için ısı tabancasına falan gereksinimiz olmayacak zaten ürün komple geliyor sadece bağlantıları yapacaksınız.
  • chirkinordek kullanıcısına yanıt
    ekran gelmiyor derken geç geldiğinden mi bahsediyorsunuz? Eğer geç gelme problemi varsa garantiye verin direk büyük ihtimal anakart arızalı, ya da anakart üzerindeki entegrelerde sıkıntı var ;)
  • tsk ederim kardsm..

    peki en son yerlestirip hepsini kapatma anında toz girme parmak izi sıkıntı olabilirmi?

    diger sorumda enson kapatırken nasıl kapatıcam yani bi yapistiri falan gerekicekmi acaba?
    bu enson urun ok diyosan aksam veriyorum siparisi...:)
  • mechan M kullanıcısına yanıt
    Şunu anlatamadık galiba, bu aldığınız ekran komple set lcd'si ekran camı ve dokunmatiği ile birlikte bunları bir arada tutan tüm ekran gövdesi bir arada ve hazır halde geliyor. Yani ekranı ayrı camını ayrı takmayacaksınız. Sadece anakarta bağlantısını yapıp ekran hazır hale gelecek. Fişi prize takmak gibi birşey yani. O nedenle parmak izi toz vs. gibi durumlar mümkün değil. Bunları eski telefon modellerindeki gibi kasayı değiştirince ekranın altına toz kaçtı gibi düşünmeyin. Ekran+cam+dokunmatik preslenmiş ve monteli bir şekilde elinizde olacak.
  • Bu ekranlar orjinal ama ekran kalitesi olarak başka bir one x le fark görürseniz olay şudur; one x için 3 adet panel üreticisi var sharp, acer, sony. Bunlardan en iyisi sharptir. Ekran parlaklığı olarak diğer panellere göre daha yüksek renk canliligida daha iyi. Ama öyle aman aman bir fark yok. Yanlis hatirlamiyorsam ekran flex rengi turuncuysa sharp, yesilse acer, sariysa sony oluyordu. Ama dediğim gibi kafaya takılacak bir fark yok öyle bilgi vermek istedim. Ekranla dokunmatik panel birleşik olduğundan toz kaçma olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar simdi oldu ok.. :) anladım dediginizi gayet acık ve net ama, ebay deki adamın yolladıgı linke bakıyorum orda lcd ekran ve frame ayrı ayrı gozukuyo.bende bunları birlestirirken toz vs bisey kacabilir diye dusundum. ok .

    Birde parası cok onemli degil olmusken iyisi olsun daha kaliteli komple bu sekilde varmıdır ebay de acaba? bulursanız link atarmsınız bikac saat icinde.. cunku aksam artık siparisi vermek istiyorum.

    enson bu komple presslenmis parcaları soketini taktıktan sonra son asamada yapıstırma durumu da yok degilmi? direk oturucakmı? neyse gelince gorcez bakalim..

    karakaya_o arkadsım tskler...
    ben dedigin gibi canli renkler olsun istiyorum ekranda ve dedigine gore sharp aslinda benim almam gereken.. ama adama sordugum halde yazmamıs ne marka lcd panel oldugunu.. dedigin gibi umarım cok fazla farklı gelmez gelen lcd panel... sharp arıyorsak eger bunu nasil bulabilirki ebay de. baktım sole bi marka yazan yok .

    acmisken bende gps telini hafif kaldırıcam wifi telide aynı yerdemi acaba?




  • 
Sayfa: önceki 848849850851852
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.