Arkadaşlar merhaba bugün kendime dell u2412m ips monitor aldım. Monitör her şekilde mükemmel bir monitör. Grafik tasarımcıyım, çok işime yarayacak fakat bugün ölü pixel testi yapan bir program ile kontrol ettim ve ölü pixele rastladım. Daha doğrusu bu ölü pixel mi yoksa stuck denen pixel mi bilemiyorum. Siyah arkaplanda belli olmuyor ama kırmızı arkaplanda siyah, turuncu arkaplanda yeşil, beyaz arkaplanda yeşil, mor arkaplanda yeşil. Nedir bu ölü pixel mi yoksa sıkışmış pixel mi? Bunu geçirmenin bir yolu var mı? Ayrıca monitörü bugün aldım daha. Yarın gitsem değişirler mi? Ben dell ultrasharp monitörlerde sıfır ölü pixel garantisi var diye biliyorum, yanılıyor muyum? Teşekkürler.
Dostum bendede DELL U2410 var, 2 ölü pixelde bende mevcut allahtan monitörün en alt bölümündeler, bemde bununla alakalı olarak müşteri hizmetlerini aradım 5 taneden daha az olan pixellere dell değişim uygulamıyor. Şöyle söyliyeyim bu durum çoğu ips ve amatör panellerde oluşan bir durum, eğer takıntılı biri değilsen farketmezsin bile bence fazla kafana takma keyfini çıkar.