Şimdi Ara

INTEL CONFIDENTIAL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    QDOM ES MALAY
    i M C '04 HH80551PG0721M
    l504a934 E4

Elime geçen işlemcinin üzerinde yazanlar aynen bunlar, benim araştırıp öğrendiğim kadarı ile bu işlemci ES (Engineering Sample). Yani LGA Dual Core işlemcilerin ilk prototiplerinden. Uzun lafın kısası çarpanı kırık bir Dual Core.

Elimde LGA anakart olmadığı için kenarda yatıyo bu işlemci.

Benim merak ettiğim ise bu yazdıklarım dışında bilgisi olan varmı çünkü o/c yapmaya başladığımda karşıma bilmediğim bir problem çıkmasını istemiorum.

• ES olduğunu sanmıyorum, ES olanlarda ES yazar, Intel Confidential'larda da ES yazıyor.

Olsa olsa, pazara çıkmadan evvel test sitelerine yollanan işlemcilerden bir tanesi satışa gitmiş, yada o kişiler satmış.
  • +1
  • Bu arada çarpanının kırık olması da malesef birşey ifade etmiyor,

çarpanı kırık olunca PRB = 1 ler gibi en az x14 olabiliyor.
  • ama ES yazıyor üstünde 2. satırın ortasında
  • fotosunu yolla :)

okuyalım üstündekileri
  •  INTEL CONFIDENTIAL

biraz kötü ama çekebildiğim en net foto bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Intel Core i9 12900K
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zoom yapmadan mı çektin bunu?
    Zoom yaptıysan ondan böyle çıkar zoom'lamadan çek birde
  • Gocaman "ES" yazıyor
  • bulanık ama ES yazıyo..Şanslısın
  • sizce Engineering Sample'larda ES mi yazıyor?

• üstad sen daha iyi bilirsin ama Engineer Sample için ES yazıyor diye biliyorum

INTEL CONFIDENTIAL
  • zoom fln yapmadım odada florasan ışık var ne açıdan çeksem ne fon rengi kullansam değişmio. yakından çekmesem yazılar okunmuyo. ama uzmanın resmindekiyle aynı bendeki işlemci. bi bi teknik arkadaşla konuştum haftaya güzel bi board bide 1000Mhz corsair ram ayarlio
  • Bende De ES 3GHZ VArdı Sadece 14 Ve 15 Carpanını Secebiliyodun
    Ama 14*250 3500 Sorunsuz Oluyodu
  • bendede var bu tür yazan bi işlemci ...normalde üzerinde pentium d 960 3.6 ghz 4mb chace falan yazması lazım ama intel confidental falan die bişiler yazıyo...alakası yok yani olması gerekenle...cpu-z ile bakınca pentium d falan yazıyo ama benim pentium 4 3.4 2 mb chace HT işlemcimden daha yavaş ...aksine hızlı olması gerekirken...

bu arada bu çarpan seçme olayı nedir...cpu-z programında benimkinde 12x falan yazıyodu...setup tan mı ayarlıcaz o/c bölümünden..?
  • bu çarpan seçme olayı nedir...cpu-z programında benimkinde 12x falan yazıyodu...setup tan mı ayarlıcaz o/c bölümünden..?
  • bendeki 12-18 çarpanlarına kadar destekliyor..işlemci acayip performanslı çıktı...şuan pentium d 3.6 4mb lık işlemci 4230 ghz hızla çalışıyo..epey hızlıymış hatta daha voltaj yükseltmedim bile...260*18 sanırım 4630 a kadar çıkar bu işlemci...p4 ten iyiymiş maşallah...
  • Konuyu acayip hort edecem kusura bakmayın fakat mesele güncel. Geçen gün elime i5 2500 ES geçti yani şu Engineering Sample türünden. Normalde bu işlemci Non K yani OC olmayan işlemciler ama bir şekilde Gigabyte z77 ud3-h anakrtın Biosun'dan voltaj artırmadan sadece Turbo frekansını artırarak stabil olarak 4.1 GHz çalıştırmayı başardım. Düz i5 2500'ler bu seviyelere ulaşabiliryor muydu bilmiyorum.

INTEL CONFIDENTIAL

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.