Şimdi Ara

Microsoft, Barnes & Noble firmasına 300 milyon dolar yatırım yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Barnes & Noble firmasına 300 milyon dolar yatırım yaptı






    Apple ile Samsung firmalarının patent konusunda karşıya karşıya gelmesi ancak üretim konusunda işbirliği yapması örneğinin bir diğerine Microsoft ve Barnes&Noble firmalarında rastlıyoruz.




    Android tabanlı Nook modelleri nedeniyle Microsoft'un bir süredir lisans ücreti almak için zorladığı B&N firması bu kez Microsoft firmasından aldığı yatırımla gündeme geldi.




    Bugün yapılan duyuruda Microsoft'un B&N firmasına 300 milyon dolar yatırım yaptığı ve hisselerin yüzde 17.6'sını elde ettiği açıklandı. Yüzde 82.4 ise B&N firmasında kalacak. Yatırım B&N firmasının dijital içeriklerini pazarlamak için başlattığı Newsco yan firmasına yapılacak. Ortaklık B&N firmasının dijital okuma teknolojilerine erişimi de kapsıyor.




    Ortaklık kapsamında firmanın Nook adlı uygulaması Windows 8 için de uyarlanacak ve dünyanın en büyük dijital kütüphanelerinden birisi Windows kullanıcılarına sunulmuş olacak.




    B&N firması Amazon'un ardından en büyük ikinci e-kitap platformu ve e-okuyucu üreticisi. Microsoft'un bu hamleyle dijital kitap alanında Windows 8 işletim sistemine önemli bir katkı yapacağı tahmin ediliyor.

     








  • Tam bilmiyorum ama mümkünse eğer e-ink teknolojisi kullanılabilir mi tabletlerde?Eğer öyleyse belki Windows 8'li tabletlerde bunu görebiliriz.
  • Bu iş dünyası beni hergün dumur ediyo.Daha geçen gün microsoft bize rahat vermiyo android patentleri yüzünden saldırıyo oramı mıncıklıyo buramı mıncıklıyo diyen ve genelge yayınlayan barnes&noble şimdi gidip o şirketle ortaklık yapmış! çok garip.Microsoft acaba windows 8 planları yüzünden tehditler filan mı savurdu,seni sonun olurum gibisinden birşeyler filan mı dedi?Çünkü bunlar bu alemin kabadayısı.Her istediklerini istedikleri şekilde alıyorlar.Detaylı bilgi için : google
  • Microsoft'un Windows Phone 8'e yatırım yapması güzel bir haber, insanlar Microsoftu beklemekden patladı, bence Windwos Phone 8 ile mükemmelliğe en yakın işletim sistemi olmazsa işi fazlasıyla İOS ve Android'in karşısında zor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.