Şimdi Ara

PATEN ile ilgili Sorular&Cevaplar (Habere konu olmuşuz, Link geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
692
Cevap
51
Favori
176.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, havaların da ısınmasıyla ve eski patenimin iyice külüstür olmasıyla beraber ne zamandır aklımda olan pateni sonunda aldım.

    Rollerblade Fusion X3

    Dış Kaplama : Nefes alabilir deliklere sahip üst kalıp kaplama
    Astar : Uzman 5 yıldızlı iç bot ve tabanlık.PU köpük şok emici
    Kapatma : Velcro güç kayışı , 45 derece açılı velcro bilek bağlaması ve çift sarım bağcık.
    Teker Çerçevesi : UFS Kompozit - 260mm
    Tekerlekler : 80mm - 80/A
    Rulmanlar : SG7




     PATEN ile ilgili Sorular&Cevaplar (Habere konu olmuşuz, Link geldi)


    Birkaç gün oluyor alalı ama geçen gün bir arkadaşın patenle ilgili konusunu görünce ben de böyle bir konu açma gereği duydum. Aslında konuyu açma sebebim pateni tanıtmanın yanında paten kaymakla ilgilenenlerle sohbet etmek. Havalar da iyice ısındı tam sezonu şuan. Herkese tavsiye edebilirim. Hem maliyetsiz (pateni aldıktan sonra tabi ) hem de mekana bağlı kalmayan spor ve eğlence. Türkiye de paten kaymak fazla bilinmese de herkesin zevk alacağını düşündüğüm, güzel vakit geçirme yollarından biri. Özellikle eğer İstanbuldaysanız sürekli buluşmalar oluyor 20-30 kişilik.

    Aklınıza takılan sorular olursa yardımcı olmaya çalışırım.



    Arkadaşla habere konu olmuşuz. Otobüse yakın olan arkadaşım, diğeri benim.

    Paten üstünde ölümle dans

    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=23014314

    http://www.ankarasayfasi.com/haber-28126-Paten-ustunde-olumle-dans.html


    ***SIKÇA SORULAN SORULAR***

    1-Patene başlamak istiyorum ama hiç bir bilgim yok, ne tarz paten almalıyım?

    *Paten seçiminde öncelikle nasıl kayacağınızı seçmelisiniz. Genel olarak 3 paten türü vardır. Fitness, Urban ve Agressive. Speed pateni ve Slalom pateni hariç tutuyorum çünkü speed paten alacak kişinin zaten paten tecrübesi vardır. İlk başlayan kimse gidip speed patenle başlamaz. Yarışlarda ve maratonlarda kullanılıyor. Slalom patenin ise Urbandan frame boyu hariç aman aman bir farkı yoktur. Hem slalom için hem de Urban için kullanılabilen modeller de vardır Rollerblade Twister 80 gibi. Slalom patenin frame boyu ve teker aralıkları daha kısa olur.)

    Fitness: Genel olarak kullanılan paten türüdür. Bu 3 tür arasında botu en konforlu olandır. Teker çapları 76mm-100mm arasında değişir. Uzun süre kaymak için birebirdir. Düz yolda kullanmak için en mantıklı patendir. (sahil yolu vs.) Hafif atlama, zıplama da yapılabilir ama tavsiye etmem çünkü botu genellikle deri-kumaş tarzında olduğu için atlayıp zıpladıkça esneme yapabilir, deforme olabilir.

     PATEN ile ilgili Sorular&Cevaplar (Habere konu olmuşuz, Link geldi)

    Agressive: Patenin tabiri caizse BMXidir. Tamamen parkurlarda hareket yapmak için, atlayıp zıplamak için tasarlanmıştır. Frame'i olsun botu olsun tekerleri olsun oldukça sağlamdır. Teker çapları 50mm civarındadır. Botunun konforu modelden modele değişmesiyle beraber yine de Fitness patenlerin daha alt seviyesindedir. Normal yollarda da nispeten kayılabilir, iş görür ama Urban ve Fitness patenler kadar hızlı gitmez. Yokuş aşağı hızlı inişlerde teker boyu yüzünden diğerlerine göre daha güvensizdir. Hızlandıkça titreme yapar.

     PATEN ile ilgili Sorular&Cevaplar (Habere konu olmuşuz, Link geldi)

    Urban: Şahsen en sevdiğim türdür. Teker çapları 80-90mm arasında değişir. Botu tamamen sert malzemeden yapılmadır ve zamanla esneyip açılma yapmaz. Fitnessa göre konfor açısından biraz daha geride kalır botunun sert olmasından dolayı. Uzun süreli kaymalarda (3-5 saat gibi) ayağı ağrıtıp terletebilir. Ama sert kullanım için idealdir, atlama zıplamalarda stabildir. Şehir içi ulaşım için, hızlı kaymak için tavsiye ederim. Frame'i kısa olanlarla ufak tefek slalom hareketleri de yapılabilir.

     PATEN ile ilgili Sorular&Cevaplar (Habere konu olmuşuz, Link geldi)



    2-Hangi pateni almalıyım?

    *Kayacağınız türü belirledikten sonra paten seçiminde tabii ki ikinci önemli nokta ayırabileceğiniz bütçedir. Marka seçerken de dikkat etmeniz gereken fason, paten yapmış olmak için yapan, ufak firmalara paten yaptırıp üzerine markalarını basan firmalardır. Sadece paten işinde olan, sadece paten üretmeye odaklanmış bir firmadan paten aldığınız sürece paranızın karşılığını alırsınız. Şu daha iyi bu daha kötü mevzuları (bilindik markalar arasında) genelde kişinin zevkiyle alakalıdır. Bot rengi, deseni, teker boyu, teker sertliği, framei vs. Kısacası bilindik markalar dışına çıkmadan paten alacağınız takdirde geriye kalan tek şey zevkiniz ve bütçeniz.

    3-Yeni başlayacağım, etrafımda paten kayan kimse yok. Nasıl öğreneceğim?

    *Öncelikle paten kaymayı öğrenmek için illa öğreten birine ihtiyacınız olmuyor. Pratiklerle kendiniz de öğrenebilirsiniz. Yine de çevrenizde paten kayan birileri varsa daha iyi olur. Tavsiyem patene yeni başlıyorsanız KESİNLİKLE trafiğe çıkmayın. Paten aldıktan sonra koruma ekipmanı da alın. 30 lira ile 100 lira arasında değişir fiyatları. Aşırı farkları olduğunu söyleyemem korur mu korur. Ekstra koruma için özellikle yeni başlıyorsanız, hareket denemeleri yapacaksanız kask almanızı da tavsiye ederim.

    Güvenilir Paten alış-veriş siteleri.

    www.buz24.com
    http://www.patendeposu.com
    http://www.caddepaten.com/
    http://www.caddecarsi.com/
    http://www.marintekstore.com/?catId=500098
    https://www.facebook.com/sadecepaten
    http://www.slalomsport.com/Patenler-ve-Kaykaylar,LA_254-2.html#labels=254-2

    Şimdilik bu kadar. Aklıma geldikçe ekleyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powermove -- 24 Ağustos 2014; 1:58:03 >







  • Hayırlı olsun ne kadar verdin?
  • Hocam kaymak çokmu zor? Çok zevkli görünüyor ama ayak falan kırmayalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4goodlife

    Hayırlı olsun ne kadar verdin?

    +1
  • Hocam bende çok heves ediyorum istanbul and yakasındayım. Öğrenmek kaç ayımı alır bide. İyi patenler 300 den falan başlıyor galiba başlangıç için öneri yapabilirmisn
  • @4goodlife
    Sağolasın dostum 425 TLye geldi. Kışın stok kapatırlarken daha da ucuzlatıyorlar ama o zaman da numara bulma şansı çok düşük.

    @CGunok
    Aslında biraz da nasıl kaydığınla alakalı. Başlarken kademe kademe ilerlemen lazım, trafiğe çıkmadan önce 1 hafta falan boş alanlarda çalışmak lazım. İyice yavaşlamayı ve durmayı öğrenmen faydana olur. Sonrasında eğer atlayıp zıplıyorsan ufak tefek incinmeler, sıyrıklar muhakkak olur ama 1-2 hafta sonra öyle durduk yere düşmezsin artık.

    Bir şekilde kaymaya başladığın zaman geliştirmen daha hızlı oluyor. 1-2 hafta sonrasında zaten pateni ayağından çıkarmak istemiyorsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamkardeş

    quote:

    Orijinalden alıntı: 4goodlife

    Hayırlı olsun ne kadar verdin?

    +1

    +2





    Edit. Guzelmis gulegule kullan
  • yeni başlayacak olanlara hangi pateni önerirsin ucuz birşeyler ?
  • Nasıl durabiliyorsun ? Lütfen alıntı yaparsan sevinirim
  • nasıl duruyorsun bunla
  • gerçekten ciddi anlamda çok güzel bir spor paten kaymak.. fakat bizim zamanımızda ayağıma göre numara bulamadığımdan bırakmak zorunda kalmıştım rollerblade markasını inceledim de hakikaten çok kaliteli aletler üretmişler..
    47 numarası var mı bunların
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KralCıplak

    Hocam bende çok heves ediyorum istanbul and yakasındayım. Öğrenmek kaç ayımı alır bide. İyi patenler 300 den falan başlıyor galiba başlangıç için öneri yapabilirmisn

    1-2 haftaya kaymaya rahat rahat kaymaya başlarsın. İlk önce gitmekten çok durmaya odaklanırsan daha iyi olur. Patende zaten belli başlı markalar vardır Rollerblade, Powerslide, Roces gibi. Bunlar en çok bilinenlerden. 200-250 civarına da modelleri bulunuyor.

    Yukarıdaki paten Urban sınıfında yani hem şehir içi dolaşmak hem de atlayıp zıplamak için. Tamamen plastik olmasının nedeni de atlayıp zıplarken ayağı daha iyi tutması. Eğer düz kayarım sokaklarda gezerim dersen fitness daha iyi olur. İlk başlayacağın için büyük tekeri ve yüksek frame'i tavsiye etmem. (frame=tekerlerin takılı olduğu yer)


    Fitness paten örneği;
     PATEN ile ilgili Sorular&Cevaplar (Habere konu olmuşuz, Link geldi)




  • Hep heves ettim ama utanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert103

    Nasıl durabiliyorsun ? Lütfen alıntı yaparsan sevinirim

    Birçok durma çeşidi var powerslide ve paralel slide bunların en prof. olanı. Topuk fren en kolayı ondan sonra T fren. Ben şuanda powerslide yapabiliyorum ama paralele daha vakit var sanırım.Ayrıca zikzak giderek de yavaşlanabiliyor.

    T fren;


    Powerslide


    Paralel Slide


    Ve daha prof. olanları.


    Bunların arasında en çok kullanacağınız ve en kontrollü olanlar t-fren, topuk fren ve zikzak yöntemiyle hızı kontrol etme. T-fren yumuşak tekerleri aşındırı çok fazla kullanmamakta fayda var. Ben şahsen topuk frenini çıkardım çünkü atlayıp zıplarken rahat olmuyor. Ama Topuk fren iyidir, aynı zamanda korna görevi görür.

    Yeni başlayacak arkadaşlara eski patenimi önerebilirim. Kendim kullandığım için değil, gerçekten parasını hakettiği için. 130TL gibi bir fiyatı olması lazım. Decathlon'da bulabilirsiniz. Ayrıca en güzel tarafı decathlon patenin arkasında duruyor. Bir keresinde tekerin birini parçalamıştım. Yeni teker vermeleri umuduyla gittim, direk raftan sıfır pateni indirip koydu adam önüme eskisini alıp sıfırı verdi. O yönden sıkıntı olmuyor.

    Oxelo FIT3
     PATEN ile ilgili Sorular&Cevaplar (Habere konu olmuşuz, Link geldi)


    Patenin 2. el piyasası da çok karlı oluyor. Bazen adamlar sırf alışamadılar diye neredeyse yarı fiyatına satıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powermove -- 30 Nisan 2012; 0:13:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

    Çocuk musun la?


    Evilolu son anda farkettim.

    Yinede sen dedin diye değil de cidden o çevre o gözle baktığı için çekinenler var şöyle bir video paylaşayım.




    Ve emin olun aynı bu şekilde olmasa da hemen hemen bu tarz kayabilmek senelerinizi almaz. Zaten bir sürekli yeni şeyler deneyesi geliyor insanın.




  • patent diye okuyorum deminden beri diyorum patentle tekerlek ne alaka ne saçmalıyor diye düşünürken paten yazdığını fak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 30 Nisan 2012; 0:13:28 >
  • benim arkadaş parallel slide yapayım derken kafayı gözü bi' güzel dağıtmıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dexter '

    Hep heves ettim ama utanırım

    Hocam ben patene okuduğum üniversitenin kampüsü içinde başladım. Önce geceleri otoparklarda kayıyordum sonra az çok ayakta durmaya başlayınca insan içine çıktım. Şuana kadar kaç kere düşmüşümdür milletin arasında hatırlamıyorum ama kimsenin tepkisi beklediğin gibi olmuyor. Yani rezil olmuyorsun aksine kızlara daha sempatik göründüğü kanaatindeyim. Düşünce yanına gelenler oluyor kaldırmak için vs. Bizim yurt kampüsün içinde. Yurdun önü akşamları ana baba günü olur akşam çayını alan yurdun önüne çıkar. Bir akşam son hız iniyorum yurdun önündeki yokuştan, sırtımda çanta var bozuk yolun üzerinden zıplayım derken dengem bozuldu bildiğin yuvarlandım üst baş toz, pantolon yırtıldı vs. kalkıp üstümü silkeleyip devam ettim.
    Yanına gelip ilgilenen, soru soran çok oluyor. Sırf paten kayarken kız-erkek 20 kişiyle tanışmışımdır.




  • Hocam twitter hesabınıza bakınca gördüm konyadasınız sanırım tam olarak neresinden?
  • Yeni Patentim (SS'li) Patentle ilgili Sorular&Cevaplar


    Diye okudum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.