'ın sağladığı altyapısı sayesinde, şu anda sitede bulunan 36562 kişiye ve her ay 13 milyon kişiye, ürün videolarını, haberleri ve forumları 7/24, ışık hızında ve kesintisiz olarak sunuyoruz.
Cevap: Nvidia dünyanın en hızlı ekran kartını duyurdu; GeForce GTX 690
İşlemciye ve ekran kartına 750şer TL'den fazla vermek bana alıklık gibi geliyor netekim... i7 2600K + GTX560ti + GSKILL DDR3 2000Mhz ram + İyisinden anakart = 2300TL! 1 adet 590 alacağınıza high end denebilecek oyun makinesi kurabiliyorsunuz. Varın görgüsüzlük mü değil mi siz karar verin ben bişey demiyorum alan güle güle kullansın.
Babasının petrol kuyusu olmayan bunun yanına yaklaşmasın... 1000 dolar diye ekran kartı fiyatı mı olur? Yuh!
Neden olmasın ki? Sen belki hayat standartlarına göre bunu söylüyorsun ama yüksek gelirli insanlar için 1000 dolar olması pek bir şey ifade etmiyor onun için önemli olan onda olması.Yoksa o kadar servet sahibi olmanın ne anlamı var? Ayrıca 20tl ye elbise var 10000 tl yede ikiside aynı işi görüyor ama farklar var işte arada..Bu örnekler uzar gider yani çok anlamsız yorumlar bunlar bu kadar olurmu çok pahalı vs. gibi.Daha ucuzunu istiyorsan biraz görüntü ve kaliteden feragat edeceksin hiçbir derdin kalmaz :)
Bekara karı boşamak kolaydır. Hayatta hepimizin kusurları ve hataları var. Ama ağzımızdan çıkan kelimeler sanki hayatta hiç kusur ve hata işlemeyen insanlar gibi onu bunu kötülemekten ve kusur bulmaktan ibaret. Bazı arkadaşlar baba parasıyla şunu yapıyorlar diyorlar. Bir düşünün babanız çok zengin olsa, bir takım olanakları önünüze serse. baba ben senin paranı yiyemem mi diyeceksiniz bence hayır. Herkes babasının parasını yiyor. Analarımızın karnından iş sahibi olup çıkmıyoruz. Kimi 10 yiyor, kimi 100 yiyor, kimiside 1000 yiyor. Belli bir yaşa kadar onların destekleriyle gidiyoruz. Bir arkadaşım var oto yıkama sahibi, bir gün adamın biri geldi Ferrari ile. Oooooooo! yeni araba alımışsın dedi. Oda sağolsun babam hediye etti dedi. 400.000 Euro luk hediye. Şimdi biz bu adama ne diyelim? Babası hediye etmiş. Ne demesi lazımdı. Baba ben bunu alamam senin paranı yiyemem demesi lazımdı dimi. Peki kaçımız bunu diyebilir söyleyin bana. Kaçımız kıpkırmızı alev alev yanan Ferrari ye hayır diyebilir. Ben o konumdaki insanları anlayamam ve anlamam gerektiğinide düşünmüyorum. Kimse kimsenin halinden anlamaz ve halinide bilemez. Haset ediyoruz galiba birilerinin bir takım olanaklara sahip olmasına.
İnsanlar ekran kartlarına 1000TL - 2000TL verenlere enayi enayi deyip duruyorlar ama eminim alacak durumları olsa bir dakika düşünüp beklemez alırlardı.
Bu zamana kadar bir çok bilgisayar parçası aldım. Bazılarını kullanıp sattım, bazılarınıda hediye ettim. Satın alıncada enayi oluyorum, birisine hediye edincede. Söktüğüm parçaları soran arkadaşlarım oluyordu. Şu arkadaşa verdim deyince enayi misin oğlum bana söylesendin, Üç beş para verirdik alırdık diyorlar. Ama aynı şekilde bir süre sonra ona herhangi bir parçayı hediye ettiğimde teşekkürler diyorlar. Çok sağol abi ya falan filan.
Zengin insanlar kötü gibi bir izlenim var. Ama öyle fakir insanlar varki, aman Allah öyle bir insanı başa vermesin. Zengin kötüdür veya fakir kötüdür yada zengin iyidir veya fakir iyidir diye birşey yok. Bu konu hakkında yazılacak daha çok şey var ama zaman yetmez. Saygılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstSoldier_Hawk -- 1 Mayıs 2012; 9:45:29 >
INTEL CORE i7 3770K@3900MHZ - COOLER MASTER V8 - ASUS MAXIMUS V EXTREME - 4X8GB (32GB) DOMINATOR PLATINUM DDR3@2400MHZ - 3X6GB GIGABYTE GTX TITAN (3 WAY SLI) - CREATIVE SOUND BLASTER RECON3D FATAL1TY PRO - 2X480GB TEAM XTREEM S3 - HIGH POWER ROCK SOLID PRO 1600WATT - SILVERSTONE TEMJIN TJ11 - SAMSUNG S27B970D 27" (2560X1440) - RAZER BLACKWIDOW ULTIMATE - RAZER OUROBOROS - RAZER MEGALODON 7.1 - LOGITECH Z906 5.1
Bekara karı boşamak kolaydır. Hayatta hepimizin kusurları ve hataları var. Ama ağzımızdan çıkan kelimeler sanki hayatta hiç kusur ve hata işlemeyen insanlar gibi onu bunu kötülemekten ve kusur bulmaktan ibaret. Bazı arkadaşlar baba parasıyla şunu yapıyorlar diyorlar. Bir düşünün babanız çok zengin olsa, bir takım olanakları önünüze serse. baba ben senin paranı yiyemem mi diyeceksiniz bence hayır. Herkes babasının parasını yiyor. Analarımızın karnından iş sahibi olup çıkmıyoruz. Kimi 10 yiyor, kimi 100 yiyor, kimiside 1000 yiyor. Belli bir yaşa kadar onların destekleriyle gidiyoruz. Bir arkadaşım var oto yıkama sahibi, bir gün adamın biri geldi Ferrari ile. Oooooooo! yeni araba alımışsın dedi. Oda sağolsun babam hediye etti dedi. 400.000 Euro luk hediye. Şimdi biz bu adama ne diyelim? Babası hediye etmiş. Ne demesi lazımdı. Baba ben bunu alamam senin paranı yiyemem demesi lazımdı dimi. Peki kaçımız bunu diyebilir söyleyin bana. Kaçımız kıpkırmızı alev alev yanan Ferrari ye hayır diyebilir. Ben o konumdaki insanları anlayamam ve anlamam gerektiğinide düşünmüyorum. Kimse kimsenin halinden anlamaz ve halinide bilemez. Haset ediyoruz galiba birilerinin bir takım olanaklara sahip olmasına.
İnsanlar ekran kartlarına 1000TL - 2000TL verenlere enayi enayi deyip duruyorlar ama eminim alacak durumları olsa bir dakika düşünüp beklemez alırlardı.
Bu zamana kadar bir çok bilgisayar parçası aldım. Bazılarını kullanıp sattım, bazılarınıda hediye ettim. Satın alıncada enayi oluyorum, birisine hediye edincede. Söktüğüm parçaları soran arkadaşlarım oluyordu. Şu arkadaşa verdim deyince enayi misin oğlum bana söylesendin, Üç beş para verirdik alırdık diyorlar. Ama aynı şekilde bir süre sonra ona herhangi bir parçayı hediye ettiğimde teşekkürler diyorlar. Çok sağol abi ya falan filan.
Zengin insanlar kötü gibi bir izlenim var. Ama öyle fakir insanlar varki, aman Allah öyle bir insanı başa vermesin. Zengin kötüdür veya fakir kötüdür yada zengin iyidir veya fakir iyidir diye birşey yok. Bu konu hakkında yazılacak daha çok şey var ama zaman yetmez. Saygılar.
+1907
Intel 2600K - Asus P8P67 Deluxe MB - Gskill Ripjaws-X DDR3 2x4GB CL9 1600Mhz 1.5v RAM Gigabyte 670oc. Noctua NH-D14 OCZ 60GB VERTEX-2 Samsung 250GB HDD XPREDATOR Black Edition High Power Absolute Power 1000W
Babasının petrol kuyusu olmayan bunun yanına yaklaşmasın... 1000 dolar diye ekran kartı fiyatı mı olur? Yuh!
Neden olmasın ki? Sen belki hayat standartlarına göre bunu söylüyorsun ama yüksek gelirli insanlar için 1000 dolar olması pek bir şey ifade etmiyor onun için önemli olan onda olması.Yoksa o kadar servet sahibi olmanın ne anlamı var? Ayrıca 20tl ye elbise var 10000 tl yede ikiside aynı işi görüyor ama farklar var işte arada..Bu örnekler uzar gider yani çok anlamsız yorumlar bunlar bu kadar olurmu çok pahalı vs. gibi.Daha ucuzunu istiyorsan biraz görüntü ve kaliteden feragat edeceksin hiçbir derdin kalmaz :)
Afedersin ama insan trilyoner olsa bir kumaş parçasına 10000 tl veriyorsa bunun yüzsüzlük görgüsüzlük utanmazlık ve kibir dışında hiç bir mantıklı açıklaması olamaz.
Yemişim hayat standardını, ne kazanırsan kazan karakter kişilik meselesi biraz bunlar.
Sonradan görme mevzuları.
Paraya tapan adam kadın yapar ancak böyle ultra aşırı lüks tüketimi.
Asıl anlamsız olan insanların bu hastalık diyebileceğimiz ( karttan falan bahsetmiyorum ) ultra gereksiz lüks tüketim mantığını normal birşeymiş gibi burada saf saf savunmaları ve göstermeleri.
Anlamadığınız şey şu, hayatın içinde olan hayatın gerçeklerinden olan insanların bu tarz şeyleri yapagelmesi ve yapacağı gerçeği başka, bunun psikolojik sosyolojik görgü kültür karakter kişilik açısından etik olup olmaması hastalıklı tüketim takıntısı olup olmaması başka.
Burada 2000 tl lik bir karttan bahsetmiyorum.
Alan alır ama alan yada alacak olan buradan aldııııım alacaaaam diye yırtıyorsa kendini biraz da işte bu hazımsızlık görgü eksikliği kategorisindedir bence.
Bana ne kardeşim senin ekran kartından.
Lüks tüketim yapmanın da bir adabı olur.
En azından göğsünü gere gere bak bende aldım modunda gezmez insan.
Böyle yazınca da tüm şımarıklığıyla aynı insan modeli ahah kedi uzanamadığı ciğere... motto suna sarılır 5 yaşında ki çocuk aklı idrakıyla.
Herşey insanın hazmıyla ilgili işte o kadar.
Paranın da yakışanı var sırıtanı var.
Mevzu zengini kötülemek yada haset duymak değil.
Tok gözlü insan zengin de olsa orta hallide fakir de aynı adabı, görgüyü, herşeyin en iyisi benim olsun hep bana hep bana hırsını hayatına sokmamayı bilir.
Göz var nizam var.
Mevzu sahip olduklarınızı nasıl taşıdığınız dır.
Atıyorum yukarıda bir arkadaş örneklemiş 400.000 euro luk Ferrari hediye eden baba diye...
O çocuğun suçu yok, tamamen babanın sığırlığı görgüsüzlüğü...
Eh hadi be adam sen yıllarca yırtıp kazandın o paraları diyelim, el kadar bebeye o yaşta servet değerinde araba verirsen o çocuğu yok edersin o yaşta, karakterini dejenere edersin. Psikolojisine zarar verirsin.
Hayatta ne için mücadele etsin o arkadaş mesela, neye inansın, tüm sorunlar çözülmüş başkası tarafından, olabilecek en lüks şeyler tadılmış, sahte arkadaş sahte kadın sahte insanlar...
Para sebepli paradan olma herşey sahtedir, o altında ki arabada öyle.
Günü geldiğinde kafayı kırdığında ne 10000 dolarlık über PC yetecek içinde ki boşluğa ne 400.000 euro luk Ferrari... Farklı seviyelerden aynı kafada, lüks tüketimle tatmin arayan iki farklı ama aynı insan modeli...
İnsanın doyumsuzu aç gözlüsü zengin fakir gözetmez kendini ve çevresini yok eder.
Gözünü mal mülk hırsı bürümüş fakir in kişiliksiz tavırlarından da bu hırsa kapılan zenginin görgüsüz maganda teşhirciliğinden, kibirinden de bir ömür uzak kalmayı dilerim herkese. İkisi de aynı şeyin tonları çünkü.
Yahu şu isteyen alır vs. geyiklerini bir kenara bırakın artık arkadaş. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar hesabı... Parası yetmeyipte alamayanlar sanki durumları el verse almayacaklarmıydı... Boş muhabbet. Amacı 17 inç ekranda medium ayarda takılmak isteyene gereksiz bir kart, dev ekran 3d tvde surround kasmak isteyen adama yetmiyor bile. Herkesin ihtiyaçları farklı arkadaş buna alışın.
Aynen öyle amaç 3D Vision ise neden alınmasın. Bu kadar para sadece ekran kartına vermek yerine yeni nesil konsolları bekleyenler de olabilir tamamen tercih meselesi. Oyun teknolojisi donanım teknolojisi kadar hızlı ilerlemiyor ne yazık ki ve ekran kartı en çabuk eskiyen donanım, 2. elde çok güzel kartlar bulunabiliyor fazla kasmaya gerek yok aslında. NVIDIA'nın son çeyrekde ikinci hamlesi gelsin, forumda uygun fiyatlı GTX 690 ve 680 satış ilanları ortaya çıkmaya başlayacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoNZaREs -- 1 Mayıs 2012; 13:07:36 >
"Zenginler nasıl zengin olur" adlı kitapta dünyanın en pahalı lüks ürünleri listesi var. 5000$'lık kravat bile var listede. 30 milyon dolarlık yat vs... Rivayete göre kitabın yazarı şöyle demiş: "işte zenginler bütün bunları satın almayarak zengin olur..." Kaliteye değer vermek başkaaaaa neyin kaliteli olup olmadığını anlamadığı için otomatik olarak en pahalısına yönelmek başka. Kalite üzerine tezim var bilirim ne olduğunu az çok. Müsadenizle biraz bilgi vereyim: Kalite hakkında tek bir tanımlama yok. Birden fazla görüş ve bu görüşlere bağlı tanımlamalar var. Bir görüşe göre kalite ürünün/hizmetin ihtiyaçları karşılayabilme seviyesidir. İhtiyacınızı ne kadar karşılıyorsa o kadar kalitelidir. Bir diğer görüşe göre ürünün/hizmetin standart özelliklerinin ötesinde katma değer sağlayan etkilerdir (prestij dahil). Bir diğer görüşe göre fiyatın bir fonksiyonudur ve bizim kısaca fayda/maliyet ya da forum ağzıyla söylersek fiyat/performans (f/p) oranıdır.
Hemen ifade etmem gerekiyor ki "zengin adam parasına bakmaz" görüşü tamamen yalandır. Zenginler sizin sandığınızdan çok daha fazla dikkat ederler harcamalarına. Şahsen zengin değilim ama isim veremesem de Türkiye'nin tanınmış zenginlerinden bazılarıyla sohbet etme olanağım olmuştu ve edindiğim izlenim buydu. Zengin adam sadece paradan konuşmaz tek olayı budur. Bunun anlamı paralarını saçıp savurduğu değildir. Görgüsüz insanları örnek almayın kaliteli zenginleri örnek alın.
Bütün bunların ışığında elbette herkesin ihtiyaçları farklı olabilir ve herkesin ihtiyacını farklı ürün karşılıyor olabilir. Benim sergilediğim duruşun sebebi her ne kadar bu bir teknoloji forumu olsa da, sadece olayın teknik kısmına odaklanıp sosyo-ekonomik kısmının göz ardı edilmesini istemememdir. Teknoloji forumunda f/p konuşulmaz diye bir kural yok. Aksine konuşulmalıdır. Sağda solda gördüğünüz "Türkiye pazarı iştah kabartıyor" tadındaki ekonomi haberleri egonuzu okşuyor olabilir ama aslında hayra alamet değildir. Ben bu haberleri görünce aklıma direkt şu geliyor: "Allah! İthalat artışı > diş ticaret açığında büyüme > açığı dengelemek için yeni vergiler > artan ürün fiyatları... " Yani size alakalı gibi gelmiyor olabilir ama beyin yıkamaya yönelik pazarlama faaliyetleri sonucunda ihtiyacınız olandan fazlasını talep ediyorsunuz. Parasını saçıp savurmayı seven zenginler okumasınlar yorumlarımı napayım. Siz onlardan değilseniz ve örneğin bu 590'a gıpta ediyorsanız etmeyin. İhtiyacınız yok çünkü. Olsun diye zorlamayın. İhtiyacınız kadarını alın. Açgözlülük etmeyin. Dış ticaret açığını büyütmeyin! Vergileri zıplatmayın. Fiyatları uçurtmayın! Bilmem sosyo-ekonomik olabildim mi yeterince... Biraz tüketici bilinci... Lütfen....
Ferrari mevzusuna da değineyim: Schumacher değilsen buna özenmeyeceksin arkadaş... Araba sana ait ama sen de arabaya ait değilsen sonun iyi bitmez. Tanınmış bir mağazalar zincirinin sahibinin oğlu olan arkadaşım corvette ile duvara girip öldü! Gitti adam allah rahmet eylesin ama o adam o arabaya ait değildi işte. Zonguldak kömür madenlerinin sahibi de zamanında ferrariyle direğe girmişti de ölmemişti bereket. Severim zenginleri, zenginler ölmesin... Yani alabiliyor olmak tamam ama almalı mı sorusu başka bir soru. Ben diyorum ki sırf alabiliyorsun diye almak doğru seçim değildir. Cumhurbaşkanının ekonomi danışmanlığını yapmış olan iktisat profumuz "almak ya da almamak gibi 2 seçenek varsa almamayı seçin. Ben öyle yapıyorum" demişti... İster dinleyin ister yönü olan bir organınızın doğrultusunda gidin umrumda değil. Paylaşmak istedim.
Bilmemkaç inç ekranda 3D Physx falan kasmak isteyen arkadaşlara lafım yok. Tekrar ediyorum: İhtiyacınız varsa, kullanıyorsanız ve alabiliyorsanız ALIN! 30inç ekranda 3D ile bilmem ne yapan adam o kartın hakkını veriyor demektir. Eğlence de ihtiyaçtır. Kartın hakkını verebiliyorsanız ALIN! Pilotaj okuyan ve simulatör kullanması gereken arkadaşım vardı. Gittik en kralını kurduk sistemin. 8800 o zamanlar kraldı en pahalıydı gittim onu aldırdım. Başka şeye baktırmadım bile. Aynı şekilde ablamın eşi reklamcı/yönetmen ve aftereffects vs kasıyor. Ona da en üst seviye bileşenleri aldırdım. 4000TL tuttu tüm makina. Eski ev arkadaşım GSF'de animasyon bölümünde okuyordu keza onun da bilgisayarı en üst seviye bileşenlerden oluşuyordu. Yani olay kıskançlık ASLA değil. Teknoloji sever insanız diye bazı doğruları savunmayacağız diye bir durum yok. İsteyen istediğine inanır. Yapacak bir şey yok.
adamlar her sene resmen yeni konsol çıkarıyor fakat iş oyun kısmına geldiğinde konsol portlarını önümüzüe atıyorlar. bu kartların gücünü kullanamadıktan sonra neyleyim 690 mış 1090 mış? neden nvidia ve ati kendi oyun firmalarını kurmuyorlar bir türlü kafam almıyor. ulan siz bu kadar yatırımı konsol port oyun açmak için mi yapıyor sunuz? arkadaş bu nasıl bir sistem? biri izah etsin. konsol satışından fazla ekran kartı daha yüksek fiyatlara satılıyor neden hala o hurda yığınlarına oyun yapılıyor? ne zaman görecez tüm türlerde sadece pc için çalışan oyun firmalarını?
Ferrari mevzusuna da değineyim: Schumacher değilsen buna özenmeyeceksin arkadaş... Araba sana ait ama sen de arabaya ait değilsen sonun iyi bitmez. Tanınmış bir mağazalar zincirinin sahibinin oğlu olan arkadaşım corvette ile duvara girip öldü! Gitti adam allah rahmet eylesin ama o adam o arabaya ait değildi işte. Zonguldak kömür madenlerinin sahibi de zamanında ferrariyle direğe girmişti de ölmemişti bereket. Severim zenginleri, zenginler ölmesin... Yani alabiliyor olmak tamam ama almalı mı sorusu başka bir soru. Ben diyorum ki sırf alabiliyorsun diye almak doğru seçim değildir. Cumhurbaşkanının ekonomi danışmanlığını yapmış olan iktisat profumuz "almak ya da almamak gibi 2 seçenek varsa almamayı seçin. Ben öyle yapıyorum" demişti... İster dinleyin ister yönü olan bir organınızın doğrultusunda gidin umrumda değil. Paylaşmak istedim.
Bilmemkaç inç ekranda 3D Physx falan kasmak isteyen arkadaşlara lafım yok. Tekrar ediyorum: İhtiyacınız varsa, kullanıyorsanız ve alabiliyorsanız ALIN! 30inç ekranda 3D ile bilmem ne yapan adam o kartın hakkını veriyor demektir. Eğlence de ihtiyaçtır. Kartın hakkını verebiliyorsanız ALIN! Pilotaj okuyan ve simulatör kullanması gereken arkadaşım vardı. Gittik en kralını kurduk sistemin. 8800 o zamanlar kraldı en pahalıydı gittim onu aldırdım. Başka şeye baktırmadım bile. Aynı şekilde ablamın eşi reklamcı/yönetmen ve aftereffects vs kasıyor. Ona da en üst seviye bileşenleri aldırdım. 4000TL tuttu tüm makina. Eski ev arkadaşım GSF'de animasyon bölümünde okuyordu keza onun da bilgisayarı en üst seviye bileşenlerden oluşuyordu. Yani olay kıskançlık ASLA değil. Teknoloji sever insanız diye bazı doğruları savunmayacağız diye bir durum yok. İsteyen istediğine inanır. Yapacak bir şey yok.
yazınızı baştan sona hayranlık ile okudum. her şey çok güzel özetlenmiş
yazınızı baştan sona hayranlık ile okudum. her şey çok güzel özetlenmiş
Eyvallah usta.
Ekran kartlarının çıkması iyi ama oyunların da evrimleşmesi lazım. Bundan kastım hiçbir yenilik getirmeksizin sadece sistemi kasan oyunlar değil (sözüm sana metro 2033). Gerçek anlamda paradigmaları değiştiren ve buna göre de sistem gereksinimi doğuran projeler oluşturulmalı. Arz var talep yok. Talebi bizim oluşturmamızı bekliyorlar. Ortada ihtiyaç (oyun/program) olmayacak ama biz yine de talep edeceğiz. Paşamların tuzu kuru. Oyun dünyasında son zamanlarda gerçek anlamda yenilik sadece konsollarda oluyor (bkz. ps move vb..). Özellikle arayüzler konusunda daha iyi teknolojiler gerek. Skyrim'i oynamamı sağlayacak bir kılıç olmalı mesela. Hem oyun hem spor! :) Bütün oyuncu tayfası 1 yılda Arnold gibi olmazsa hiçbişey bilmiyorum :) Aynı şekilde yine xbox vb platformlarda guitar hero gitarı, yok bilmem ne tabancası, falanca direksiyonu gibi bir sürü güzel arayüz var. PC'de yok. Var da yok. Ayrıca oyunların da farklı arayüzlere göre özelleştirilmesi lazım. Oyunlarda hala tam anlamıyla gerçekçilik sağlanamadı. Bölüm aralarındaki introlar nereeee oyun içi görüntüler nere. BF3 gibi bazı oyunlarda gerçekçilik güzel oldu ama diğerlerinde hala çizgifilm tadında. Mesela buna eğilmeleri lazım bence. GTX460'ım var gaayet de performanslı. İşlemcim biraz daha iyi olsa hiçbişeye gerek kalmayacak. 560ti olsa hayır demem ama full+full ayarlarda daha rahat ederdi bilgisayar. Hadi 2 sene daha ekran kartı almak istemiyorum diyelim ennnnn fazla 580 alınır. 3Dmax falan çalışmıyorsanız 590'a raflardan bakın. Elinizi bile sürmeyin derim
Burda insanların birbirini eleştirmesi çok yanlış.Eğer adam asari ücretle çalışıp 1 yıl para biriktirip bu tarz bir kart alıyorsa onu eleştirebiliriz.Yoksa arkadaşların dediği gibi 10 bin lira kazanan insan yılda 3bin liralık masraf yapsa ne olur?Kartı alanları eleştireceğinize devletin koyduğu gümrük vergisi kadar kar yapmaya çalışan yerel satıcılarımızı eleştirin.Bir gecede 1-2 milyar içki sofrasında harcayıp sağlığına da kastedenlere kimse laf söylemiyor. Karta gelirsek alacak durumu olsa bile almam bence PC oyun piyasası hep yerinde sayıyor.cod2 ve most wanted zamnında gts250 ekran kartı almıştım hala duruyor.Açıkçası benim hoşuma giden oyun yok piyasada yıllardır hiç mi gelişme olmaz ya?Biraz oynayınca oyun hemen canım sıkıyor eskiden lisedeyken okula gitmez sabahtan akşama kadar kafede oyun oynardık.Benim GTS250 im zamnında da çok iyi bir kart olmasa bile müthiş elektirik harcaması var.Sırf bilgisyar bu kart yüzünden ayda 20 liradan fazla elektirik yakıyor.Elektirik parasını geçtim yazın odada sıcaktan duramıyorum bir de klima mı alcaz?İçlerinde ses anfilerindeki gibi güç transistörleri filan yok.Gece açık bıraktığımda pc yi uyuyamıyorum.Bu yeni çıkan kartlar da 2 yıl sonra gözden düşecek ve pc de boş yere elektrik harcayan kafanızı şişiren aletler olacaktır.Bence oyunlardaki fps artışı hedefinin yanında sessizlik ve az enerji çeken kartlar yapılmalı.Bu kartlar nasıl bu kadar elektirik çekiyor anlamış değilim zaten. Fiyat konsu ise başka yerlerden okuduğum kadarıyla 28 nm üretiminde ciddi sıkıntılar var ve n-vidia ve AMD aynı fabrikalarda gpu ları üretiyor ve kendi üretimleri bile kotalı.AMD yi savunanları da anlamıyorum zaten hadi n-vidia eskiden beri pahalı satmya çalışırdı bu kartları da bu AMD ye de ne oldu.AMD eskiden beri hep geriden gelmiş bir firma ama ATı yi almadan önce çok güzle fiyat performans ürünleri vardı.Şimdi işlemci pazarında intel ile kıyaslanamıyacak kadar geride kaldı.ATI yi aldı saolsun onu da batırdı.İki kulvarda da kan kaybediyor. Ben her ne kadar oyun amaçlı bir düşüncem olmasa da adamlar ekran kartlarının lansmanını ve tasarımını çok güzel yapıyorlar.Sırf görmek test etmek için alınabilir.
Burda insanların birbirini eleştirmesi çok yanlış.Eğer adam asari ücretle çalışıp 1 yıl para biriktirip bu tarz bir kart alıyorsa onu eleştirebiliriz.Yoksa arkadaşların dediği gibi 10 bin lira kazanan insan yılda 3bin liralık masraf yapsa ne olur?Kartı alanları eleştireceğinize devletin koyduğu gümrük vergisi kadar kar yapmaya çalışan yerel satıcılarımızı eleştirin.Bir gecede 1-2 milyar içki sofrasında harcayıp sağlığına da kastedenlere kimse laf söylemiyor. Karta gelirsek alacak durumu olsa bile almam bence PC oyun piyasası hep yerinde sayıyor.cod2 ve most wanted zamnında gts250 ekran kartı almıştım hala duruyor.Açıkçası benim hoşuma giden oyun yok piyasada yıllardır hiç mi gelişme olmaz ya?Biraz oynayınca oyun hemen canım sıkıyor eskiden lisedeyken okula gitmez sabahtan akşama kadar kafede oyun oynardık.Benim GTS250 im zamnında da çok iyi bir kart olmasa bile müthiş elektirik harcaması var.Sırf bilgisyar bu kart yüzünden ayda 20 liradan fazla elektirik yakıyor.Elektirik parasını geçtim yazın odada sıcaktan duramıyorum bir de klima mı alcaz?İçlerinde ses anfilerindeki gibi güç transistörleri filan yok.Gece açık bıraktığımda pc yi uyuyamıyorum.Bu yeni çıkan kartlar da 2 yıl sonra gözden düşecek ve pc de boş yere elektrik harcayan kafanızı şişiren aletler olacaktır.Bence oyunlardaki fps artışı hedefinin yanında sessizlik ve az enerji çeken kartlar yapılmalı.Bu kartlar nasıl bu kadar elektirik çekiyor anlamış değilim zaten. Fiyat konsu ise başka yerlerden okuduğum kadarıyla 28 nm üretiminde ciddi sıkıntılar var ve n-vidia ve AMD aynı fabrikalarda gpu ları üretiyor ve kendi üretimleri bile kotalı.AMD yi savunanları da anlamıyorum zaten hadi n-vidia eskiden beri pahalı satmya çalışırdı bu kartları da bu AMD ye de ne oldu.AMD eskiden beri hep geriden gelmiş bir firma ama ATı yi almadan önce çok güzle fiyat performans ürünleri vardı.Şimdi işlemci pazarında intel ile kıyaslanamıyacak kadar geride kaldı.ATI yi aldı saolsun onu da batırdı.İki kulvarda da kan kaybediyor. Ben her ne kadar oyun amaçlı bir düşüncem olmasa da adamlar ekran kartlarının lansmanını ve tasarımını çok güzel yapıyorlar.Sırf görmek test etmek için alınabilir.
mantığına bak! bir tarafın neden 10.000 diğer tarafın asgari ücret aldığını sorgulayacağına neyi karşılaştırıyorsun. ayrıca kart neden o kadar pahalı? bunları sorgula sanane adam isterse 500 lira maaş alır bir yıl para biriktirir içki sigara içmez gene alır. fakir pahalı birşey alınca suç, zenginse sorun yok değirmenin suyu kesilmiyor nasılsa peh.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satantribal -- 1 Mayıs 2012; 18:27:56 >
Orijinalden alıntı: .TRinTY. Burda insanların birbirini eleştirmesi çok yanlış.Eğer adam asari ücretle çalışıp 1 yıl para biriktirip bu tarz bir kart alıyorsa onu eleştirebiliriz.Yoksa arkadaşların dediği gibi 10 bin lira kazanan insan yılda 3bin liralık masraf yapsa ne olur?Kartı alanları eleştireceğinize devletin koyduğu gümrük vergisi kadar kar yapmaya çalışan yerel satıcılarımızı eleştirin.Bir gecede 1-2 milyar içki sofrasında harcayıp sağlığına da kastedenlere kimse laf söylemiyor. Karta gelirsek alacak durumu olsa bile almam bence PC oyun piyasası hep yerinde sayıyor.cod2 ve most wanted zamnında gts250 ekran kartı almıştım hala duruyor.Açıkçası benim hoşuma giden oyun yok piyasada yıllardır hiç mi gelişme olmaz ya?Biraz oynayınca oyun hemen canım sıkıyor eskiden lisedeyken okula gitmez sabahtan akşama kadar kafede oyun oynardık.Benim GTS250 im zamnında da çok iyi bir kart olmasa bile müthiş elektirik harcaması var.Sırf bilgisyar bu kart yüzünden ayda 20 liradan fazla elektirik yakıyor.Elektirik parasını geçtim yazın odada sıcaktan duramıyorum bir de klima mı alcaz?İçlerinde ses anfilerindeki gibi güç transistörleri filan yok.Gece açık bıraktığımda pc yi uyuyamıyorum.Bu yeni çıkan kartlar da 2 yıl sonra gözden düşecek ve pc de boş yere elektrik harcayan kafanızı şişiren aletler olacaktır.Bence oyunlardaki fps artışı hedefinin yanında sessizlik ve az enerji çeken kartlar yapılmalı.Bu kartlar nasıl bu kadar elektirik çekiyor anlamış değilim zaten. Fiyat konsu ise başka yerlerden okuduğum kadarıyla 28 nm üretiminde ciddi sıkıntılar var ve n-vidia ve AMD aynı fabrikalarda gpu ları üretiyor ve kendi üretimleri bile kotalı.AMD yi savunanları da anlamıyorum zaten hadi n-vidia eskiden beri pahalı satmya çalışırdı bu kartları da bu AMD ye de ne oldu.AMD eskiden beri hep geriden gelmiş bir firma ama ATı yi almadan önce çok güzle fiyat performans ürünleri vardı.Şimdi işlemci pazarında intel ile kıyaslanamıyacak kadar geride kaldı.ATI yi aldı saolsun onu da batırdı.İki kulvarda da kan kaybediyor. Ben her ne kadar oyun amaçlı bir düşüncem olmasa da adamlar ekran kartlarının lansmanını ve tasarımını çok güzel yapıyorlar.Sırf görmek test etmek için alınabilir.
mantığına bak! bir tarafın neden 10.000 diğer tarafın asgari ücret aldığını sorgulayacağına neyi karşılaştırıyorsun. ayrıca kart neden o kadar pahalı? bunları sorgula sanane adam isterse 500 lira maaş alır bir yıl para biriktirir içki sigara içmez gene alır. fakir pahalı birşey alınca suç, zenginse sorun yok değirmenin suyu kesilmiyor nasılsa peh.
1. ben burda almış ve ya alacak kimseyi eleştirmedim.Kart neden pahalı sorusuna da okudğumuz kadarıyla yorum yaptık tabi bu bu kadar yüksek fiyatı açıklamaya yetmez.Beni eleştridiğin noktaya gelincede sana 2 gün önce başıma gelen bir olayı anlatayım.Resimciye çıkarmak üzere resim vermiş ve almaya gidiyordum içeri girdiğimde önümde bir kız vardı onun işini halletmesini bekliyordum.Kzı çıkartılmak üzere resim verdi ödemesi gerekn miktarın 10 lita olduğunu söyledi adam Kız cüzdanını açtı sadece 5 lirası vardı.Adama hafiften utanarak 5 lira verdi ve yanında başka para olmadığını üstünü resimlere almya gelince vereceğini söyledi.Kızın elinde iphone var ama 10 lira parası olmuyor cebinde.5 lirayı da oraya verdi dolmuşa vermey parası da kalmadı.Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı erişebildiğine kanaat getirmeli şimdi bende Ferrarim olsun isterim ama şu anki durumumda Ferrari için para biriktirecek değilim sen istersen biriktirebilirsin.
Orijinalden alıntı: .TRinTY. Burda insanların birbirini eleştirmesi çok yanlış.Eğer adam asari ücretle çalışıp 1 yıl para biriktirip bu tarz bir kart alıyorsa onu eleştirebiliriz.Yoksa arkadaşların dediği gibi 10 bin lira kazanan insan yılda 3bin liralık masraf yapsa ne olur?Kartı alanları eleştireceğinize devletin koyduğu gümrük vergisi kadar kar yapmaya çalışan yerel satıcılarımızı eleştirin.Bir gecede 1-2 milyar içki sofrasında harcayıp sağlığına da kastedenlere kimse laf söylemiyor. Karta gelirsek alacak durumu olsa bile almam bence PC oyun piyasası hep yerinde sayıyor.cod2 ve most wanted zamnında gts250 ekran kartı almıştım hala duruyor.Açıkçası benim hoşuma giden oyun yok piyasada yıllardır hiç mi gelişme olmaz ya?Biraz oynayınca oyun hemen canım sıkıyor eskiden lisedeyken okula gitmez sabahtan akşama kadar kafede oyun oynardık.Benim GTS250 im zamnında da çok iyi bir kart olmasa bile müthiş elektirik harcaması var.Sırf bilgisyar bu kart yüzünden ayda 20 liradan fazla elektirik yakıyor.Elektirik parasını geçtim yazın odada sıcaktan duramıyorum bir de klima mı alcaz?İçlerinde ses anfilerindeki gibi güç transistörleri filan yok.Gece açık bıraktığımda pc yi uyuyamıyorum.Bu yeni çıkan kartlar da 2 yıl sonra gözden düşecek ve pc de boş yere elektrik harcayan kafanızı şişiren aletler olacaktır.Bence oyunlardaki fps artışı hedefinin yanında sessizlik ve az enerji çeken kartlar yapılmalı.Bu kartlar nasıl bu kadar elektirik çekiyor anlamış değilim zaten. Fiyat konsu ise başka yerlerden okuduğum kadarıyla 28 nm üretiminde ciddi sıkıntılar var ve n-vidia ve AMD aynı fabrikalarda gpu ları üretiyor ve kendi üretimleri bile kotalı.AMD yi savunanları da anlamıyorum zaten hadi n-vidia eskiden beri pahalı satmya çalışırdı bu kartları da bu AMD ye de ne oldu.AMD eskiden beri hep geriden gelmiş bir firma ama ATı yi almadan önce çok güzle fiyat performans ürünleri vardı.Şimdi işlemci pazarında intel ile kıyaslanamıyacak kadar geride kaldı.ATI yi aldı saolsun onu da batırdı.İki kulvarda da kan kaybediyor. Ben her ne kadar oyun amaçlı bir düşüncem olmasa da adamlar ekran kartlarının lansmanını ve tasarımını çok güzel yapıyorlar.Sırf görmek test etmek için alınabilir.
1. ben burda almış ve ya alacak kimseyi eleştirmedim.Kart neden pahalı sorusuna da okudğumuz kadarıyla yorum yaptık tabi bu bu kadar yüksek fiyatı açıklamaya yetmez.Beni eleştridiğin noktaya gelincede sana 2 gün önce başıma gelen bir olayı anlatayım.Resimciye çıkarmak üzere resim vermiş ve almaya gidiyordum içeri girdiğimde önümde bir kız vardı onun işini halletmesini bekliyordum.Kzı çıkartılmak üzere resim verdi ödemesi gerekn miktarın 10 lita olduğunu söyledi adam Kız cüzdanını açtı sadece 5 lirası vardı.Adama hafiften utanarak 5 lira verdi ve yanında başka para olmadığını üstünü resimlere almya gelince vereceğini söyledi.Kızın elinde iphone var ama 10 lira parası olmuyor cebinde.5 lirayı da oraya verdi dolmuşa vermey parası da kalmadı.Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı erişebildiğine kanaat getirmeli şimdi bende Ferrarim olsun isterim ama şu anki durumumda Ferrari için para biriktirecek değilim sen istersen biriktirebilirsin.
kızı neden yargılıyorsun belkide gerçekten para almayı unuttu. olamaz mı? biriktiriyorum 2050 ye kadar ölmessem alacam birtane.
Bir donanım konusunda düzgün şekilde tartışmak ve üslubuyla kimseyi gereksiz bir tartışma içine çekmemek yerine olabildiğince basit olabildiğince saygısız ve inanılmaz şekilde hazımsız yorumlar görmek beni DH'den tiksindiriyor.
Artık buna bir son versek fena mı olur ?
Bu forumda bu kadar fanboy oldukça çok zor.Özellikle bazı isimler her haberdeki yorumlarında en az 10 eksi yemelerine rağmen tutumlarından vazgeçmiyorlar.
Kimi dünyayı yutabileceiğini sanır, Kimi sadece ihtiyacı olanla yetinir!!! Bu, Kişinin mentalitesi ve içerisindeki gizli arzuları ile ilgili olmalı !!!
Yüzüklerin Efendi İki Kule + Kadir (Kadir İnanır Style:) Saruman, köpek!!! Saruman... Bundan sonra büyü yapmayacaksın! Eyüp Camii'ne gidip tövbe edeceksin! Bundan sonra adın Saruhan! Bu topraklarda, kan değil buğday çıkacak Saruhan! Yarın Gandalf'ı da alıp Cuma'ya gideceksiniz! O yüzük de kiminse verin sahibine, ayıptır ulan! Dağılın lan!!
Kart gayet güzel sunumdaki videoyu izlemedim gerçi nvidia nın başındaki şimdi girip google a bakmaya üşendim juan muan bişeydi anlatmış etmiş onuda izlemek lazım... akşam vakit bulursam bakıcam onada... kartı cidden istiyorum yaw, alayım kullanayım yani... :) tabi koca forum herkez 10tl verse bana bir kart alırız... haydin beyler pamuk eller cebe :)
Kart gayet güzel sunumdaki videoyu izlemedim gerçi nvidia nın başındaki şimdi girip google a bakmaya üşendim juan muan bişeydi anlatmış etmiş onuda izlemek lazım... akşam vakit bulursam bakıcam onada... kartı cidden istiyorum yaw, alayım kullanayım yani... :) tabi koca forum herkez 10tl verse bana bir kart alırız... haydin beyler pamuk eller cebe :)
kart çok iyi her yönüyle ama fiyat çok biraz beklemekte fayda var. bu kartla sli ya falan gerek yok baya da götürür. İşte şimdi Asus un 3 slotluk soğutması bu kartla alınabilir.:)
beyler niye siz parasına bu kadar takıldınız ortalama bir kullanıcıya 560m yeter tabi parası olanda alır bu kartı olur biter zenginin parası zühürdün ağzını yorarmış boşferin fiyatı banada yüksek geldi banada abartı geldi ama napalım yapacak birşey yok çok kafanızı takmayın
bi arkadaş yetersiz demiş daha ne olsun anlamadımki 590m bile crysıs 2 yi ful hd en yüksek detaylarda 3 boyutlu 40 fps le oynuyordu ortalama bu kart neler yapar siz tahmin edin artık
Umarim bu karti alip ilk inceleme diye baslik atip 2 hafta sonrada zarar edip satan cikmaz bazilarini anlamiyorum millet kazandigi parayi nasil bu kadar kolay harciyor aklim almiyor pc sevdasi dersinde madem cok seviyorsun bekle en iyisi ciksin onu al en iyisini al sirf karti kullandim demek icin karti alip satanlar var yemin ediyorum yazik gunah harcanan paraya yazik bu tur dunya isleriyle ego tatminiyle bu dunyada asla mutlu olunmaz Yukaridaki abimde dogru soylemis alabilecegin bir seyi almak zorunda degilsin kullaniyorsan al ama full hd cozunurlukde bu karti kullansan ne kullanmasan ne ne farkini goreceksin 680le arasinda hic hemde hic
3D Vision Surround yapılırsa GTX 680 in bile bazı durumlarda yetmeyeceği kanaatindeyim. Ama derseniz onu kaç kişi kullanıyor diye birşey diyemem. Her topal satıcının bir kör alıcısı vardır diye boşuna dememişler.
İşlemciye ve ekran kartına 750şer TL'den fazla vermek bana alıklık gibi geliyor netekim... i7 2600K + GTX560ti + GSKILL DDR3 2000Mhz ram + İyisinden anakart = 2300TL! 1 adet 590 alacağınıza high end denebilecek oyun makinesi kurabiliyorsunuz. Varın görgüsüzlük mü değil mi siz karar verin ben bişey demiyorum alan güle güle kullansın.
Aşırı saçma bi sistem olur bu. Oyun makinesinde ne işi var 2600k nın? gtx560ti ile de high end bi sistem olmuyor malesef. Benim gözümde 2500k dahi fazladır oyunlar için. i3-2100 ya da phenom x4 960t-970 + gtx570 ya da 6970&7870 tarzı bi sistem işte high end sistem olur
1/Sonsuz ihtimalin gerçekleşmek için sonsuz zamanı ve fırsatı varsa, buna %100 denir. Kimilerinin tesadüf deyip uzak durduğu, kaçınılmaz olana dek bekleyen bu masum oranın ta kendisidir.
Aşırı saçma bi sistem olur bu. Oyun makinesinde ne işi var 2600k nın? gtx560ti ile de high end bi sistem olmuyor malesef. Benim gözümde 2500k dahi fazladır oyunlar için. i3-2100 ya da phenom x4 960t-970 + gtx570 ya da 6970&7870 tarzı bi sistem işte high end sistem olur
High-end in heryeri high end olursa high-end olur CPu dan kırp gpuyu yükselt gpudan kırp cpuyu yükselt olmaz. Ayrıca thunderwatcher isimli arkadaşa hitaben: Ekran kartının, pc parçasının, teknolojinin görgüsüzlüğü olmaz arkadaşım. Adamın parası varsa alır çatır çatır oynar oyunları.Adamın parası var niye almasın. En üst performansı hedefliyor.Belki 3d yapacak, belki dev ekranda oynayacak. Paran varsa alırsın, takarsın, yaşadığın yanına kar kalır.Zaten en üst seviye kartlar yeni seri geldimi çok rahat elden çıkarılıp yeni seriye geçilir.Sirkülasyon devam eder. Ekran kartının fan yapraklarının üstüne swarovski taş koysalardı adam gidip o kartı alsa bak o görgüsüzlük olur işte.
Kaldıki i7-2600k işlemci koyup yanına 560ti takmak amaçsızlık oluyor BANA GÖRE. Oyun pcsi kuruyorsan eline kalem kağıdı alınca ilk başa ekran kartını yazmak lazım.Sonra ona darboğaz yapmayacak en f/p işlemciyi seçersen kafi. Gerisi zaten teferruat.
High-end in heryeri high end olursa high-end olur CPu dan kırp gpuyu yükselt gpudan kırp cpuyu yükselt olmaz. Ayrıca thunderwatcher isimli arkadaşa hitaben: Ekran kartının, pc parçasının, teknolojinin görgüsüzlüğü olmaz arkadaşım. Adamın parası varsa alır çatır çatır oynar oyunları.Adamın parası var niye almasın. En üst performansı hedefliyor.Belki 3d yapacak, belki dev ekranda oynayacak. Paran varsa alırsın, takarsın, yaşadığın yanına kar kalır.Zaten en üst seviye kartlar yeni seri geldimi çok rahat elden çıkarılıp yeni seriye geçilir.Sirkülasyon devam eder. Ekran kartının fan yapraklarının üstüne swarovski taş koysalardı adam gidip o kartı alsa bak o görgüsüzlük olur işte.
Kaldıki i7-2600k işlemci koyup yanına 560ti takmak amaçsızlık oluyor BANA GÖRE. Oyun pcsi kuruyorsan eline kalem kağıdı alınca ilk başa ekran kartını yazmak lazım.Sonra ona darboğaz yapmayacak en f/p işlemciyi seçersen kafi. Gerisi zaten teferruat.
Görgüsüzlük konusunda haklısın aslında. Bu ekran kartları evden dışarı çıkan milletin her an görebileceği parçalar değil ki alıp onu hava atasın Tabi bi tane varken ve yetiyorken 2. 3. alınırsa o zaman tabi görgüsüzlüktür. Ayrıca aylık düzenli 2bin lira gelirim olsa inan alırdım bu kartı öle 10-20bin gelir olmasına gerek yok illaha. İnsan bazı zevkler uğruna bazı şeylerden vazgecmeyi bilmeli. Kaldı ki sigaraya-içkiye para veren bir insan değilim. Asıl görgüsüzlüğün tanımı yapılacak olsa; ALİ AĞAOĞLU Hayatımda gördüğüm en görgüsüz insan. Gerek araba koleksiyonuyla (TV lere şov amaçlı göstermesi) Gerek canlı yayında cebinden tomarla para cıkarması velhasıl kelam görgüsüzlerin başına çeker bu ali ağaoğlu.
Konu dedemin kayışı gibi uzadı da uzadı ama madem bana hitaben bir şeyler yazılmış cevap yazayım bari.. Herkesin fikrine saygım var -bir yere kadar-. Neyin görgüsüzlüğü olup neyin olmayacağının tespiti ne bana kalır ne size. Ben kriterimi söyledim. Katılan da sağolsun katılmayan da. Alsın almasın meselesi değil. Zaten insanlar da birşey satın alırken bize sorup bizden izin alacak değiller. Ben sadece bilgi kirliliği olmasın, insanlar BU KARTI ALIRLARSA BAŞKA BİR ALEME GEÇECEKLERİNİ SANMASINLAR diye söyledim fikrimi. Yoksa bana ne başkasının parasından, aldığı karttan... VERTU diye bir marka var bak bakalım görgüsüzlük müymüş... 12.000TL civarı fiyatı olan altın kaplama elmasla süslü cep telefonu falan satıyolar. O zaman ben de sana diyorum ki "adamın parası varsa alır çatır çatır kullanır telefonu. Adamın parası var niye almasın?"... Yine geçen gün bir yat dergisini inceliyordum arap bi adam yat almış klozetin içi dışı, taharet musluğu, lavabo falan komple altın! Adamın parası var arkadaşım alır almaz... Varsa parası alır. Anladın mı şimdi?
Ha kaldı ki kimseye almasın da demiyoruz. Amaaaa bunu görüp de özenenler, içine ettikleri klozet altın kaplama olunca k.çları bunun hayrını görecek sananlar için bizim fikir belirtişimiz. Üzmeyin kendinizi güzel kardeşlerim hiçbir halta yaradığı yok. Salak olduğun için ederken bile kendini lord zannediyosun olayı bu.
2600K yanlısı olmamın sebebi intel kullanıcısı olunca -malum sürekli anakart değiştiğinden- yeni bir mimariye geçmeden önce en azından birkaç sene kullanabilmek parçaları. Şahsen -BAKIN ŞAHSEN DİYORUM- şuanki gidişata göre 2600K ya da daha iyisi i7 3820 epey bir gider diye düşünüyorum. Yoksa şart değil elbette. Ekran kartından bir noktaya kadar nasiplenip bir noktadan sonra işlemciyi kastıran MS Flight Simulator gibi programları da göz önünde bulundurmak lazım sadece COD BF mentalitesiyle bakarsak olaya elbette işlemci geri planda kalabilir ancak ben After effects de kullanıyorum photoshop da sketchup da... Bunların ekran kartıyla pek bir ilişkisi yok. İşlemciyi kasıyor daha çok. İşlemci seçerken önümüzdeki 2-3 hatta 4 sene dar boğaz yapmayacak işlemciyi seçmeye çalışmak lazım aksi takdirde intelin tiktaklarına kurban gidersiniz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 4 Mayıs 2012; 1:34:15 >
Umarim bu karti alip ilk inceleme diye baslik atip 2 hafta sonrada zarar edip satan cikmaz bazilarini anlamiyorum millet kazandigi parayi nasil bu kadar kolay harciyor aklim almiyor pc sevdasi dersinde madem cok seviyorsun bekle en iyisi ciksin onu al en iyisini al sirf karti kullandim demek icin karti alip satanlar var yemin ediyorum yazik gunah harcanan paraya yazik bu tur dunya isleriyle ego tatminiyle bu dunyada asla mutlu olunmaz Yukaridaki abimde dogru soylemis alabilecegin bir seyi almak zorunda degilsin kullaniyorsan al ama full hd cozunurlukde bu karti kullansan ne kullanmasan ne ne farkini goreceksin 680le arasinda hic hemde hic
Bu insanların tek derdi tartışmada yetersiz kalırlarsa bilgileriyle yeri geldiğinde HAVA atabilmek CAKA satabilmek ve insanlara rütbeni bil rütbeni ! çekebilmek için he heeeyt be ulan her kart geçti elimden diyebilmektir.
O ellerinden geçen her kartla bench kastıkları yegane oyunda ( ve oynadıkları belki ) BF 3 tür.
Olay bu.
Yeri gelir de bilgisi yetmezse ASLANIM ben onların alayını kullandım benden iyimi bileceksin ergen seni liseli diyebilmektir başka insanlara buradan.
Gördüğünüz yerde yokmuş gibi davranınız.
PC sevdası başka birşey takıntı başka birşey. Bu adamlar dünyanın parasını 3 4 ayda bir habire döküp döküp 2 oyun oynamıyorsa buna sevda falan denmez takıntı denir, e çünkü o kartlar OYUN oynamak için yapılıyor dekor değiller. E kardeşim oyun falan oynadığıda yok ki bu tiplerin e o zaman ne PC aşkından bahsederler laf olsun diye.
Yani hadi 1 sene 2 sene ultra ayarlar ultra durumlar ( 3d vision falan gibi ) için gittin dana gibi sli lı falan sistem kurdun gtx 590 hd 6990 gtx 690 falan aldın e oyun oynasana kardeşim artık e ne zaman oynayacan. Yok ki oyun kültürü zevki, bi BF3 tamam...
Ha yok yüzde 10 performanlı yeni birşey mi çıktı hemmen gidip onu alayım geri kalmayayım şanım yürüsün adım en üstte yazsın first class falan diye, hey yarebbim ya.
Oyun moyun hikaye yani.
Hobi falan değildir mantıksız iş yapıp kendiyle bir de böbürlenip insanlara buradan çaktırmadan bakın bende ne var ! egosu yapmak.
Çoluk çocuk tavrıdır.
Bırakınız alsınlar buradan da hemmen ilan edip kıytırık iki bench ayağına tebrikleri kabul etsinler.
@urazs Mesajınıza kısmen katılıyorum, extreme sistem toplayıp 40 yılın başında bir oyun oynayanlar da var. Sadece benchmark testleri için harcama yapmak bana da mantıksız geliyor. Ama arkadaş gerçekten extreme gamer'dır, kartı gücünü test etmek için satın almak dışında, 3d monitöründe ultra ayarlarda kaliteden faydalanmak için de satın alıyorsa ona saygım sonsuzdur. Sonuçta ekmek-köfte ilişkisi, ne kadar iyi kalite istiyorsanız ona göre cüzdanı açmak gerekiyor. Ama bench kasıp o.c. forumlarında dolaşmak için alınıyorsa, paraya yazık derim.
yani neymis dunyanin en hizli ekran karti deyilmis...bu sadece bi ornek dahada guclusu vardir kesin !! eminim yanilmiyorsam 8gblik bi ekran karti da vardi :P
yani neymis dunyanin en hizli ekran karti deyilmis...bu sadece bi ornek dahada guclusu vardir kesin !! eminim yanilmiyorsam 8gblik bi ekran karti da vardi :P
Bu dunyanin en hizli karti degil kagit ustunde saf gucte 580in gerisinde ama driver destegi ile autocad ve 3dsmax gibi konularda 580i geciyor
Durmadan dünyanın en hızlı kartı şusu busu... Aman da şu teknolojileri ekledik aman da bunu yaptık. Canlarım benim hep çalışıyorlar. Piyasa konsol oyunlarının çamur grafikleriyle dolup taşıyor. Çıkan oyun yok, hala 5870'im ile tam detay oynayamadığım oyun yok. Ama bu saflar hala yeni kart üretmeye didiniyorlar. Dur bi önce oyunları çıkartın şimdiki sistemlerimiz perişan olsun sizin o "kod yığını optimizasyon özürlüsü grafik çöplüğü" oyunlarınızda, ondan sonra başlayın "aman da bu kart süper bak yeni çıkarttık GTX 69000 xse asdqwe edition bak bunda kasmaz kesin" diye yolmaya başlayın milleti.
Onu bunu bilmem de, ekran kartı konusunda en mantıklı dönem ATI HD 5x serisinin çıktığı dönemdi. 2-3 yıl öncesi aldığım kart hala bana mısın demiyor. Neden demiyor çünkü hayvan grafikli oyunlar yok, konsollar sağolsun.
Neyse, shut up and take my money.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 7 Mayıs 2012; 9:03:54 >
Origin FIFA 13 ID: Dante1905 || Apple iPad 2 3G 64GB - Apogee Jam - Gelaskins Osteology || Canon EOS 600D || Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II || Canon EF 50mm f/1.8 II || (Satılık) Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM || Weifeng WT-3730 Tripod || Heritage H-150CM 25th Anniversary (Seth Lover Manyetikler) || Marshall JTM30 - Marshall Guv'Nor V1 İngiliz - Ibanez Tube Screamer TS10 Japon - T-Rex Replica || Creative Titanium HD || Roccat Kave Solid 5.1 ||
Durmadan dünyanın en hızlı kartı şusu busu... Aman da şu teknolojileri ekledik aman da bunu yaptık. Canlarım benim hep çalışıyorlar. Piyasa konsol oyunlarının çamur grafikleriyle dolup taşıyor. Çıkan oyun yok, hala 5870'im ile tam detay oynayamadığım oyun yok. Ama bu saflar hala yeni kart üretmeye didiniyorlar. Dur bi önce oyunları çıkartın şimdiki sistemlerimiz olsun sizin o "kod yığını optimizasyon özürlüsü grafik çöplüğü" oyunlarınızda, ondan sonra başlayın "aman da bu kart süper bak yeni çıkarttık GTX 69000 xse asdqwe edition bak bunda kasmaz kesin" diye yolmaya başlayın milleti.
dost nasıl yani? 5870 ile tam detay oynayamadığım oyun yok derken, sen yapma bari..
5870 withcer 2 de 10 fps , battlefield 3 en son ayarlarda 4x MSAA 20fps zor verir multiplayerda.. hepimiz kullandık 5870 kapasitesini çok iyi biliyoruz..
kart ölmeden değiştirmek en mantıklısı, örneğin hd5870 500-600tl ederken satmalıydın şuan 250tl anca eder.. böyle yaparsan min zararla en kaliteli kartları kullanırsın..
i7 2600k 5.0Ghz & ASUS Maximus IV Extreme & XFX HD7970 Black Edition & MSI GTX 680 & Kingston HyperX T1 3x2Gb 2000Mhz & Noctua NH D-14 & Creative X-FI Titanium HD PCI-Ex & 60GB OCZ Vertex 2 & 128GB OCZ Vertex 4 & Western Digital Caviar Black X3 RAID0 & Corsair TX850 & Cooler Master Cosmos RC1000 & Logitech Z-5500 & Logitech Driving Force GT & Logitech F710 & Logitech MX Revolution & Logitech G500 & Microsoft Natural Ergo 4000 +Logitech G510 & Samsung SA700 3D LED & Xbox 360 Slim 250GB & PS3 Slim 120GB & UE-40C6000 Samsung Led Tv & Lenovo Z580 GT635m / Win 7 Ultimate 64bit / Win 8 Pro 64bit
Durmadan dünyanın en hızlı kartı şusu busu... Aman da şu teknolojileri ekledik aman da bunu yaptık. Canlarım benim hep çalışıyorlar. Piyasa konsol oyunlarının çamur grafikleriyle dolup taşıyor. Çıkan oyun yok, hala 5870'im ile tam detay oynayamadığım oyun yok. Ama bu saflar hala yeni kart üretmeye didiniyorlar. Dur bi önce oyunları çıkartın şimdiki sistemlerimiz perişan olsun sizin o "kod yığını optimizasyon özürlüsü grafik çöplüğü" oyunlarınızda, ondan sonra başlayın "aman da bu kart süper bak yeni çıkarttık GTX 69000 xse asdqwe edition bak bunda kasmaz kesin" diye yolmaya başlayın milleti.
Onu bunu bilmem de, ekran kartı konusunda en mantıklı dönem ATI HD 5x serisinin çıktığı dönemdi. 2-3 yıl öncesi aldığım kart hala bana mısın demiyor. Neden demiyor çünkü hayvan grafikli oyunlar yok, konsollar sağolsun.
Aynen ya konsollar yüzünden pc'nin hakkını veren oyunlar yapılmıyor