Şimdi Ara

'Bu Japonlar neden sürekli fotoğraf çekerek gezerler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu Japonlar neden sürekli fotoğraf çekerek gezerler? diye merak ederiz ya, meğer bu olayın aslı sandığımızdan çok başkaymış. Her Japon'un yılda 2 kez yurtdışına çıkması mecburiymiş. Bunu bilmeyen yok zaten. Ancak Japonlar'ın gittikleri her ülkede fotoğraf çekmeleri de zorunluymuş!

Yüzbinlerce insanın çektiği milyonlarca fotoğraf, devletin sırf bunun için kurulmuş bi biriminde incelenip arşivleniyomuş. Meğer adamlar giyimden kuşama, alet edavattan binalara kadar her şeyin fotoğrafını çekip son trendleri, eksikleri gedikleri inceleyerek ona göre teknoloji üretiyolarmış. Vay beee! Japon bu, korkulur valla!

• quote:

Orijinalden alıntı: MyPLanet

Bu Japonlar neden sürekli fotoğraf çekerek gezerler? diye merak ederiz ya, meğer bu olayın aslı sandığımızdan çok başkaymış. Her Japon'un yılda 2 kez yurtdışına çıkması mecburiymiş. Bunu bilmeyen yok zaten. Ancak Japonlar'ın gittikleri her ülkede fotoğraf çekmeleri de zorunluymuş!

Yüzbinlerce insanın çektiği milyonlarca fotoğraf, devletin sırf bunun için kurulmuş bi biriminde incelenip arşivleniyomuş. Meğer adamlar giyimden kuşama, alet edavattan binalara kadar her şeyin fotoğrafını çekip son trendleri, eksikleri gedikleri inceleyerek ona göre teknoloji üretiyolarmış. Vay beee! Japon bu, korkulur valla!

Ben bu bilgileri bilmiyordum.Hakkate ilginç.Bu konuyla ilgili güvenilir bir kaynak var mı? yoksa şehir efsanesi mi?

Ben , onların ürettiği makinelerle dünya bu kadar fotoğraf çekiyorsa, onların daha çok çekmesi normal diye düşünürdüm

• ben genlerinde var saniyordum

• Eskiden sanayileşmiş ülkelere gidip bu işi gizli yaparlarmış. Japon otomobil ve makina firmalarının avrupa markalarının teknolojisini daha ucuza üretebilmesinin sebebinin bu olduğuna dair rivayetler var. :)
  • Çok ilginç bilgi gerçekten.Çinlilerde , Norveçti sanıyorum bir köyü fotoğraflayarak kopyaladılar.Bir yıl boyunce bütün şehri tek tek çekmiş adamlar
  • aslinda baya populer bir paylasim ama benim merak ettigim bu yurt disi ve foto zorunluluk ise devlet destegide olmasi gerekir
  • Hurafedir bunlar yahu :)
  • çok iyimiş...
    yılda 2 kez yurt dışına çıkma zorunluluğu, vay anasını..

öğrenci vizesi bile alırken 865 gün önceden devlet binalarına sürtünüyoruz.
    yine bize verilen cevap:
    höööt, otu oturduğun yerde...
  • Japonlar aslinda Mars'tan gelmisler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyPLanet

Bu Japonlar neden sürekli fotoğraf çekerek gezerler? diye merak ederiz ya, meğer bu olayın aslı sandığımızdan çok başkaymış. Her Japon'un yılda 2 kez yurtdışına çıkması mecburiymiş. Bunu bilmeyen yok zaten. Ancak Japonlar'ın gittikleri her ülkede fotoğraf çekmeleri de zorunluymuş!

Gezmelerinin en buyuk nedeni Japonya'daki pahalilik. Japon'yada gezecegine diger ulkelere gitmek cok daha ucuza geliyor. Farkli memleketleri gorunce de fotograf cekiliyor elbette.

• Çok detaylı bilgi sahibi olmasamda bildiğim kadarıyla japon halkının genel olarak tüketim alışkanlığı düşük bir halktır, faiz oranları bile çoğu zaman sıfır veya sıfırın altında yani adamlara para harcanması için üzerine para veriyor devlet :DD bu yüzden yurtdışına çıkma zorunluluğu gibi durumlar çok normal Japonya için:) Bu arada mühendislik için master veya doktora yapmayı düşünen varsa japonyada tamamen devlet desteğiyle eğitim almakta çok kolay aradan bunuda çıkartayım :)
  • Ama japonya çok pahalı bir ülke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.S.S. -- 29 Nisan 2012; 10:50:15 >
  • Bu komplo batılı komploların yanında devede kulak kalıyor.
  • Yilda iki defa disari cikma zorunlulugunu ilk defa duydum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçma geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Hurafedir bunlar yahu :)

Bizim kosuke de yılda iki defa caponyaya gidiyor...

Kim salladıysa iyi sallamış helal valla...
  • Evet bu japonlar harika. Devlet bunlara başka milletlerin anlayamayacağı , akıl İzan sınırlarını zorlayan tv programları yapmaları için de teşvik veriyormuş.
    Google ınız: weird japanese tv show

Bir de Amerikalılar dünyanın en küçük vidasını yapmış hikayesi var ki, tadından yenmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

Yilda iki defa disari cikma zorunlulugunu ilk defa duydum

Cikamayanlara da pasaport kaydi satiyolar 1000Yen'e.
  • enteresan
  • Bunu internetten japonyada yaşayan bir türk doğruladı yani emin olabilirsiniz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.