Şimdi Ara

Panasonic ve NHK 8K çözünürlüğe hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Panasonic ve NHK 8K çözünürlüğe hazırlanıyor






    Tüketici standardı olarak 3840 x 2160 piksel çözünürlüğe denk gelen 4K kavramı henüz yeni yeni teknoloji literatürüne girerken, firmaların 8K çözünürlük için hazırlıkları başladı bile.




    İlk 8K çözünürlük sunan televizyon örneğini yeni nesil yüksek çözünürlüklü TV yayınını tanımlayan Super Hi-Vision standardı için 85 inç olarak CES 2012 fuarında görmüştük. Panasonic ve Japon yayıncısı NHK firması ortak olarak ürettikleri 145 inçlik 8K plazma prototipini basına tanıttı. Daha önce 85 ve 103 inçlik 4K modelleri üzerinde çalışan ikilinin 8K prototipi 7680 x 4320 piksel çözünürlük sunuyor.




    Kendinden aydınlatmaya sahip prototipin ekranı, her bir pikseli tarayarak benzersiz bir resim kalitesi ortaya koyan yeni bir sürücü metodu barındırıyor. 




    Prototip ilk olarak Japonya'da 24 Mayıs'ta sergilenecek. Ardından ABD'de 3 Haziran'da meraklılarını bekliyor olacak.





     







  • En geç 2 sene sonra telefonlarda bile 1920*1080p görürüz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpyPC

    En geç 2 sene sonra telefonlarda bile 1920*1080p görürüz.

    O kadar süreceğini pek sanmam Galaxy S 4 yada iPhone 5 ile birlikte Full HD yada üstü bir çöznürlükle karşılaşmamız işten bile değil, asıl soru bu denli yüsek çöznürlüklere PC platformunda hangi ekran kartının yetişebileceği dahası kaç kişinin elini cebine götürdüğünde o parayı bulabileceği...
  • Noluyo aqa?
  • güzel haber yavaş yavaş başlamaları lazım anca geliştirirler :)
  • Sayilarin sonu yok, bu islerin sonu yok.
  • İyi bir şey fakat pclerde de böyle yüksek çözünürlükler göreceğiz bu kadar olmasa bile bu gpuları geliştirmeye yöneltecek firmaları fakat bu süreç daha yavaş olacak çünkü para kazanmak için ağırdan alacakar...
    Sorun şu 4k,8k vs. gelse dahi bizim ülkemize teknolojiler bir 10 yıl sonra uğruyor..daha 4:3 ve standart çözünürlükte yayın yapan tv kanallarımız çoğunlukta..bu neyi sağlar miilet 4k ya geçti biz de hd ye full hd ye geçelim der bizimkiler olur biter.
  • la la la bize daha 15 sene var la bu haberleri okuyunca kötü oluyom la
  • birden cocukken aldıgım 4mb ramler aklıma geldi, bu da katlanarak devam eder herhalde..
  • ülkemizde tv yayınları o kadar kaliteli ki 8k TV şart olmuştu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 28 Nisan 2012; 10:58:08 >
  • TV yayınlarının 8K çözünürlüğe çıkması herhalde bir 50 seneyi alır. o kadar yüksek bant genişliğine çıkabilecek bir teknoloji hali hazırıda bulunmuyor ve olası seçenekler arasında da yok... bir bluray film 1920x1080 ve 30Mbit bitrate oranına sahipken görüntü kalitesinde kısma yapmadan bunu 8Kya taşımak için 30Mbitx8=240Mbit ederki bunu iletecek veriyolu ayrı bir dert (ssd kullanmak şart gibi) işlemekde ayrı bir sorun olur... tabi görüntü kalitesini kısarsanız youtube gibi 1080p videoyu 1Mbit ile verirseniz 8Mbitte yeterli olacaktır belki ama bu full hd bir ekranda vcd izlemeye benzer... sanırım ömrü hayatımda 8k çözünürlüğe sahip bir TVim olmayacaktır. bugün bile hd kanalların hemen hemen hepsi 720p çözünürlüğünde yayın yapıyor.. 8K Türkiye için değil japonya bile için çok erken..
  • Çok geç kaldılar, 1950 yapımı filmlerin bile orjinal makara çözünürlükleri FullHD 1920x1080'in 10 katı, yani 20bin x 10bin'den yüksekler, 1950 yılı nere, 2012 nere halen çözünürlük sürünüyor.
  • Bu kadar yüksek çözünürlüklü panel üretmek tamamen gövde gösterisi ve her firmanın bir kategoride gövde gösterisi yapacağı paneli oluyor muhakkak, bu paneller normal insanlar için üretilmiyor. Isınmak için şöminede para yakanlar için üretiliyor. Fakat bu çözünürlükte herhangi bir kaynak olmadığı için onlar dahi bu paneli tam performansla kullanamıyorlar. Üstelik panelin doğal çözünürlüğün den daha düşük bir çözünürlükte yayın izlenmek istendiğinde görüntüde bozulmalar oluyor.
  • aga bu nedir
  • Ben çok ileri teknoloji bir ürün çıktığında hep şunu sorarım: "Bu ürün, nerde ve ne amaçlı olarak kullanılacak?" gereksiz demiyorum ama cidden merak ediyorum.
  • o değil de bu ekranda çok feci sf4 ya da pes oynanır
  • Bu ne hız ya? :) Daha insanlar 1280x720'den cıkamamısken ful HD'ye geçiş tam anlamında yokken (tabi ülkemiz için konuşuyorum) hızlı bir ilerleme tabi bu teknolojileri milyonerler milyarderler iş dünyasında genellikle kullanılacaklarını düşünüyorum ama potansiyel elbetde var ama hızlı bir yükseliş bu..
  • Laan yazdım anlayan anladı bi yöneticiler anlamadı yorumumu sildi üyeliğimi silmenizi istiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaraKanarya
    Çok geç kaldılar, 1950 yapımı filmlerin bile orjinal makara çözünürlükleri FullHD 1920x1080in 10 katı, yani 20bin x 10binden yüksekler, 1950 yılı nere, 2012 nere halen çözünürlük sürünüyor.


    Konuyu en iyi açıklayan mesaj, arşivciler aynı filmlerin makaradan yeniden taranmışlarını belki 4 kere daha satın alacaklar, halbuki Hollywood şu anda o taramayı yapıp arşivinde tutabiliyor, 2 saatlik filmin boyutu 177 GB, 2 adet 100 GBlık 4 katman BD'de saklıyorlar.
  • .....Konuyu en iyi açıklayan mesaj, arşivciler aynı filmlerin makaradan yeniden taranmışlarını belki 4 kere daha satın alacaklar.....

    Aynen bu şekilde olacak,genelde 35mm pelikül filme çekilmiş sinemada göstrerilen makaradaki filmde fuullhd nin birçok katı çözünürlük mevcut,
    mesela kwai köprüsü filminin bluray baskısının kartonetinde filmin 4k şeklinde taranıp restore edildiği yazıyor,işte bu ve bunun gibi bir çok filmin
    4 hatta 8k taranmış verileri bunların elinde mevcut,yine birçok yeni çekilmiş filmin 4k 5k gibi hazırlandığı biliniyor zaten,
    sadece zamanını bekliyorlar,
    şimdi başta sony olmak üzere bluray,in kaymağını yiyorlar..bir kaç sene içinde tahminim 2014-15 gibi yeni çözünürlükler
    çıkacaktır ev sineması için,işte çıkmaya başladı 4k paneller yavaş yavaş ,4k player,birde 4k disk..tamamdır.........




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.