Şimdi Ara

HTPC 3D Bluray ISO Proje Tamamlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
7
Favori
7.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar epey bir media player arayışından sonra benim için en doğru seçimin HTPC olduğuna karar verdim,
    bundan 6 yıl öncede böyle bir girişimde bulunmuş gerek o zamanki yazılımların azizliği gerekse benim doğru donanımı
    seçmememden kaynaklanan performans sorunları oluşmuştu. Şimdi yeni bir HTPC kuruyorum parçalar aşağıda

GIGABYTE Z77N-WIFI
    Intel i3 2100
    CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE LOWPROFILE
    Asus GT 430 LP - HDMI 1.4
    Corsair F120 GB SSD
    SilverStone Milo ML03B
    HıghPower 500 watt power
    Microsoft MCE klavye ve kumanda

Asıl amaç film izlemek web ve bazende oyun olduğu için işin asıl kısmını tabiki yazılım oluşturuyor bu pc de Win7
    64 bit, XBMC, TotalMedia Theatre 5 kullanacağım.
    XBMC gerek arayüz olarak gerek film afişlemede baya güzel iş çıkartıyor aşağıda başka
    bir makinaya kurduğum XBMC yazılımından birkaç foto ekledim mesela aşağıdaki resimde görüleceği üzere filmin sadece
    trailer'ını youtube üzerinden izlettiriyor bir alttaki resimde ise filme ait bilgileri alabiliyorsunuz. Gelelim işin bir başka boyutuna
    3D Bluray iso dosyalarını menülü olarak oynatabiliyorsunuz zamanım elverdikçe ilerlemeleri bu başlık altında paylaşmaya çalışacağım

XBMC 3D iso oynatmıyor onun için XBMC'den çıkıp başka bir playerla oynatmalısınız yada XBMC'ye powerdvd yada total media player gibi
    bir player tanımlamalısınız böylece çıkış yapmadan XBMC arayüzünde seçtiğiniz 3D iso'yu tanımladığınız playerda oynatırsınız

XBMC üzerinden external player ile 3D isonun oynatılması kendi htpc'm

XBMCSetup 11.0 Eden+HD-audio

TotalMedia Theatre 5 15 gün Trial

Virtual CloneDrive Free

yukardaki yazılımları edinip kurduktan sonra aşağıdaki adımları gerçekleştiriyoruz

External player tanımlamak için aşağıdaki örnek kodlardan faydalanabilirsiniz bunları bat dosyası olarak oluşturacaksınız
    bunun için notepad kullanarak uzantısını bat olarak kaydetmeniz yeterlidir

PlayBDMV 
    @echo off
    rem you can place your PlayBDMV file in \Roaming\XBMC\userdata\
    set pth=%1
    set pth=%pth:BDMV\index.bdmv=%
    "C:\Program Files (x86)\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe" %pth% exit

PlayDisc
    @echo off
    rem you can place your PlayDisc file in \Roaming\XBMC\userdata\

"C:\Program Files (x86)\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe" E:

PlayISO
    @echo off
    rem you can place your PlayISO file in \Roaming\XBMC\userdata\
    rem you need to put the correct VCDMount drive letter in the command below

"C:\Program Files (x86)\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\VCDMount.exe" /d=0 %1
    "C:\Program Files (x86)\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe" F:
    "C:\Program Files (x86)\Elaborate Bytes\VirtualCloneDrive\VCDMount.exe" /d=0 /u

yukardaki dosyaları oluşturduktan sonra playercorefactory.xml dosyasını oluşturacağız
    playercorefactory

<playercorefactory> 
    <players>
    <player name="BDMV_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <!-- You can place your PlayBDMV file anywhere -->
    <filename>C:\Users\HTPC\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayBDMV.bat</filename>
    <args>"{1}"/fullscreen</args>
    <hidexbmc>true</hidexbmc>
    <hideconsole>false</hideconsole>
    <warpcursor>none</warpcursor>

</player>
    <player name="Universal_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <filename>C:\Program Files (x86)\ArcSoft\TotalMedia Theatre 5\uMCEPlayer5.exe</filename>
    <args>"{1}" /fullscreen</args>

</player>
    <player name="ISO_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <!-- You can place your PlayISO file anywhere -->
    <filename>C:\Users\HTPC\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayISO.bat</filename>

</player>
    <player name="Disc_Player" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
    <!-- You can place your PlayDisc file anywhere -->
    <filename>C:\Users\HTPC\AppData\Roaming\XBMC\userdata\PlayDisc.bat</filename>

</player>
    </players>
    <rules action="prepend">

<rule filetypes="bdmv" player="BDMV_Player"/>
    <rule filetypes="m2ts|mkv|avi|ts" player="Universal_Player"/>
    <rule filetypes="iso" player="ISO_Player"/>

<rule name="Blu-Ray" protocol="bd" player="Disc_Player"/>>
    </rules>
    </playercorefactory>

Yukardaki kodlarla uğraşmak istemeyenler için hazır bat dosyaları aşağıdaki linkte

XBMC External Player

bu dosyayıda oluşturunca başlattan %appdata% yazıp xbmc klasöründe userdata klasörüne oluşturduğumuz dosyaları
    atıp xbmc'yi kullanmaya başlıyoruz oluşabilecek sorunlarda buradaki anlatım ve çözümlerden faydalanabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 16 Mayıs 2013; 16:14:11 >

• merhaba xbmc oldukça fazla özelliğe sahip güzel bi program.. xbmc için xbmctr sitesini ziyaret etmenizi önerebilirim.. xbmc için gayet güzel bir türkçe kaynak sitesi.. site sahibi kendi eklentilerini oluşturmakta..
  • SilverStone Milo ML03B HTPC kasayı nerden aldınız acaba.3-4 gündür araştırıyorum ama bulamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Merhaba arkadaşlar epey bir media player arayışından sonra benim için en doğru seçimin HTPC olduğuna karar verdim,
    bundan 6 yıl öncede böyle bir girişimde bulunmuş gerek o zamanki yazılımların azizliği gerekse benim doğru donanımı
    seçmememden kaynaklanan performans sorunları oluşmuştu.
    Şimdi yeni bir HTPC kuruyorum elimde Zotac H67 ITX anakart vardı İ3 2100 bir işlemci ve Asus GT 430 LP
    ekran kartı aldım kasa olarak SilverStone Milo ML03B HTPC kasa ve HıghPower 500 watt power aldım, burada
    asıl amaç film izlemek web ve bazende oyun olduğu için işin asıl kısmını tabiki yazılım oluşturuyor bu pc de Win7
    64 bit XBMC TotalMedia Theatre 5 yada Power DVD 12 kullanmayı düşünüyorum, ama XBMC de external player
    tanımlamada sıkıntılarım var XBMC gerek arayüz olarak gerek film afişlemede baya güzel iş çıkartıyor aşağıda başka
    bir makinaya kurduğum XBMC yazılımından birkaç foto ekledim mesela aşağıdaki resimde görüleceği üzere filmin sadece
    trailer'ını youtube üzerinden izlettiriyor bir alttaki resimde ise filme ait bilgileri alabiliyorsunuz. Gelelim işin bir başka boyutuna
    3D Bluray iso dosyalarını menülü olarak oynatabiliyorsunuz aşağıdaki linkte bu konuda yapılmış bir çalışma var gözatmanızı tavsiye ederim
    zamanım elverdikçe ilerlemeleri bu başlık altında paylaşmaya çalışacağım

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1393597

MAdem öyle al mac mini kur xbmc kurtul kumandAsi bile harika

• 3D bluray iso oynatırmı sence mac mini yada HD sesleri passtrough yapabilirmi

Kasayı deveyükünden aldım
  • quote:

3D bluray iso oynatırmı sence mac mini yada HD sesleri passtrough yapabilirmi

mac miniye vereceğin para ile her türlü mac miniden daha iyibir htpc toplarsın hatta daha ucuza bile toplayacağın htpc bile daha iyi olur. 3d destekli ekran kartlı güzel bir htpc topla keyfine bak. kumandalarda ebayda çok ucuza çok kullanışlı kumandalar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 28 Nisan 2012; 19:17:09 >
  • quote:

3D bluray iso oynatırmı sence mac mini yada HD sesleri passtrough yapabilirmi

Mac mini'ye bu isleri yaptirabilen varsa bende mac mini alabilirim ama okudugum forumlarda kimse basarili olamamisti..
  • 3D bluray iso tamam powerdvd 12 sorunsuz oynatıyor sesleri passtrough yapabiliyor
    xbmc DTS, AC3, ve diğer HD formatlı sesleri çözmeden avr'ye yolluyor şu an tek sıkıntım
    benim avr'nin 3D desteği olmaması onuda yenilediğim zaman epey keyifli olacak
  • XBMC TotalMedia Theatre 5 'i satınmı aldınız?
  • Bende pc den izliyorum normal filmleri xbmc ile ama 3d bluray iso oynatamiyor diye biliyorum yoksa oynatma yolu varmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilidian

XBMC TotalMedia Theatre 5 'i satınmı aldınız?

quote:

Orijinalden alıntı: alperozlu

Bende pc den izliyorum normal filmleri xbmc ile ama 3d bluray iso oynatamiyor diye biliyorum yoksa oynatma yolu varmi.

XBMC ve TMT5 ayrı yazılımlar fakat birlikte kullanılabiliyor
    satın almadım PowerDVD yada TMT5 ,XBMC'ye external player
    olarak tanıtılıp 3D bluray iso o şekilde oynatılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 4 Mayıs 2012; 21:03:05 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilidian

XBMC TotalMedia Theatre 5 'i satınmı aldınız?

quote:

Orijinalden alıntı: alperozlu

Bende pc den izliyorum normal filmleri xbmc ile ama 3d bluray iso oynatamiyor diye biliyorum yoksa oynatma yolu varmi.

XBMC ve TMT5 ayrı yazılımlar fakat birlikte kullanılabiliyor
    satın almadım PowerDVD yada TMT5 ,XBMC'ye external player
    olarak tanıtılıp 3D bluray iso o şekilde oynatılıyor

bu işlerde acem olduğum için hiç bişi anlamadım.
  • anlaşılır bir kılavuz hazırlayıp ilk mesaja ekleyeceğim, bu arada TMT5 ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 5 Mayıs 2012; 18:43:48 >
  • selam arkadaşlar , powerdvd acaba full sbs dediğimiz 3840x1080 3d dosyalarını oynatabiliyor mu , eğer öyleyse bende htpc kurup xbmc ile powerdvd12 kurup kullanacağım.. full sbs deki amaç 3d filmlere türkçe dublaj ekleyebilmek..
  • hepsiburada da satılıyor htpc ler ama hangisini almak doğru olur bayada bir çeşit var
    http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?categoryId=111001&sc=8
  • Selamlar Komuya Uzun Zamandır Yazan Olmamıs
    plex vs denedıkten sonra xbmc cok hosuma gıttı bırde full bluray lerı ve 3d destegı olsaydı ıyı olucaktı ama denilen yolu denıycem
  • selam arkadaşlar , bu total media ile 3d iso bluray izlerken harici ses kullanabiliyor muyuz? bilen var mı acaba? malum 3d izlerken altyazılı izlemek hiç zevk vermiyor.. 3d isoya ses de ekleyemiyoruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: resai

selam arkadaşlar , bu total media ile 3d iso bluray izlerken harici ses kullanabiliyor muyuz? bilen var mı acaba? malum 3d izlerken altyazılı izlemek hiç zevk vermiyor.. 3d isoya ses de ekleyemiyoruz..

Bildiğim kadarıyla PC'de şu an hiçbir program 3D Bluray Iso'ları harici ses veya altyazı ile oynatamıyor.

Egreat R6S gibi cihazlar harici altyazı ile oynatıyor, ama onlar da harici ses oynatamıyor.

Benim bildiğim, PC'de MkvToolNix programı ile MKV formatındaki SBS filmlere harici ses dosyası eklenebiliyor.
    Ancak 3D Bluray ISO'lar bu tür müdahaleler için fazlasıyla karmaşık diye okudum.

Hatta yanılmıyorsam, 2D Bluray ISO'lara bile PC'de harici ses ve altyazı eklenemiyor / oynatılamıyor.
  • Program çok çok güzel. Beni, elimdeki ikinci bilgisayarı satmaktan vazgeçirecek gibi.
    Fakat sizin açıklamalarınıza rağmen yapamadığım bir şey, filmin trailer'ını izlemek oldu. Nedense bunu beceremedim?
    Bunun için herhangi bir eklenti kurdunuz mu yoksa yeni sürümlerde falan bu özelliği kapattılar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

Program çok çok güzel. Beni, elimdeki ikinci bilgisayarı satmaktan vazgeçirecek gibi.
    Fakat sizin açıklamalarınıza rağmen yapamadığım bir şey, filmin trailer'ını izlemek oldu. Nedense bunu beceremedim?
    Bunun için herhangi bir eklenti kurdunuz mu yoksa yeni sürümlerde falan bu özelliği kapattılar mı?

Selam, konuyu öksüz bırakmışım. sorunuza gelince fragman eklentisi kalkmadı
    fragman yazısını ilk tıkladığınızda sorması lazım eklentiyi yükle diye görmeden bişey
    diyemeceğim ama arayüz skin değiştirin mutlaka bulursunuz kolay gelsin bu arada
    bat dosyaları ile uğraşmak istemeyenler için hazır ekledim indirip deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newfel -- 8 Kasım 2012; 9:34:27 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.