Şimdi Ara

Samsung, yılın ilk çeyrek rakamlarıyla Nokia'yı mobil telefon alanında geride bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Samsung, yılın ilk çeyrek rakamlarıyla Nokia'yı mobil telefon alanında geride bıraktı






    Samsung hem akıllı telefon satışlarında Apple'ı hem de mobil telefon satışları bakımından lider Nokia'yı ilk çeyrek rakamlarıyla geride bırakmış durumda.




    Samsung 2012 mali yılı ilk çeyrek itibariyle dijital medya ve iletişim cihazları bölümünde yaklaşık 32 milyar dolar gelir elde etti. Bunun yaklaşık 22 milyar doları iletişim ve mobil cihazlarından, 10 milyar doları da tüketici elektroniğinden geldi. Sadece mobil bölümünün geliri yaklaşık 17 milyar dolar oldu ve yıl bazında yüzde 70 artış kaydedildi. Dijital medya ve iletişim cihazlarında elde edilen yıllık artış yüzde 40 oldu.




    İşletim karı ise ilk çeyrekte yüzde 98'lik bir artışla 5.16 milyar dolar civarında gerçekleşti. Karın yüzde 73'ü mobil cihazlardan elde edildi. Bu da yaklaşık 4 milyar dolara denk geliyor. Firmanın nakit birikimi ise bir miktar düşüşle 25.39 milyar dolara geriledi.




    Samsung Galaxy S3 modelinin beklentisine rağmen SII ve Note modellerine olan talepte bir azalma olmadı. Galaxy serisinin tek başına geliri 4.5 milyar dolar oldu. Özellikle 7000/8000 serisi HD TV ve 3D TV'lerin Samsung'un karını artıran modeller oldu.




    Strategy Analiytics raporuna göre ise Samsung, son çeyrekte 93.5 milyon adet mobil telefon satışı yaparken, Nokia 82.7 milyon ile ikinci sırada kaldı. Tarihte ilk kez Samsung mobil telefon satışlarında liderliği eline aldı.




    Ayrıca Samsung 44.5 milyon adet akıllı telefon ile de 35.1 milyon adet satış yapan Apple'dan bu alandaki liderliği de geri aldı.

     








  • malumun ilanı
  • apple steve jobs ile beraber mezara gomulmustur.
  • Akıllı telefon pazarında Touchwiz'e rağmen alkışlanacak bir başarı.
    Toplamda Nokia'yı geçmesi ise uzun zamandır düşüş trendindeki Nokia için bir dönemin fiilen kapandığının ilanıdır.
  • normal sonuçta samsung
  • inadın sonu...
  • Güle güle Nokia.
  • Yarışta Nokia'yı geçti sırada ki kurban Apple :)
  • helal len samsung
  • samsung zaten D500 den sonra hep kullanıcı odaklı kararlar ve modellerle buraya geldi nokia ise tam tersine kimseyi s.kine takmadan marka satmaya kalktı.olacağı budur .bu evreden sonra nokianın standart bir markadan pek bir farkı yok kullanıcı gözünde.zaten olması gerekende bu.
  • Rakamlar çok yüksek.Bir çeyrekteki satışı diğer android sektöründeki firmaların yıllık toplam satışından fazla.. SIII ile smartphone satışları baya artacak gibi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ?1?

    apple steve jobs ile beraber mezara gomulmustur.


    Aynen dediğin gibi 600milyar dolarlık şirket battı gitti. Merak etme yakında Apple, "IBrain" diye bir cihaz çıkaracak diye bir dedikodu var.
  • İstedìği kadar geçsin bada ya hala üvey evlat muamelesi yapyor.
  • sektördeki oyuncu sayısı azalacak gibi duruyor büyükler biraz daha büyüyor ,orta ölçekliler küçülüp belki kapanacak.Sadece çinli firmaların potansiyeli gözüküyor onlarda en fazla alt segmentte yer alırlar bir yada iki tanesi apple samsung ile rekabet edebilir.Nokia ve sony gibi firmalar vaktiyle dijital dünyanın kazananı iken şimdi yeni dijital dünyanın kaybedeni oldular.elektronik sektörü çok hızlı gelişiyor yöneticiler ise eskiyor.
  • ne devler gördük şimdi sadece adı var bunlarda o seviyeye geliceklerdir hızla yükselen çabuk düşer mike tyson'da olduğu gibi bekleyip görücez...
  • Samsung un bir dünya telefon modeli Applenin tek model telefonunu geçmiş bence bu başarı dağil zaten olması gereken bir durumdu, o kadar modelin varken sadece tek modelle piyasayı götüren applenin miktarını anca geçebiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Samsung un bir dünya telefon modeli Applenin tek model telefonunu geçmiş bence bu başarı dağil zaten olması gereken bir durumdu, o kadar modelin varken sadece tek modelle piyasayı götüren applenin miktarını anca geçebiliyor.


    Hala bu tür yorumlar yapılmasına aklım şaşıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can_66

    samsung zaten D500 den sonra hep kullanıcı odaklı kararlar ve modellerle buraya geldi nokia ise tam tersine kimseyi s.kine takmadan marka satmaya kalktı.olacağı budur .bu evreden sonra nokianın standart bir markadan pek bir farkı yok kullanıcı gözünde.zaten olması gerekende bu.


    samsung D500 ilemi atılım yaptı güldürme beni..o zamanlar kral yine nokia'dı..

    samsung atılımı galaxy serisi ile yaptı özelliklede s2 ile..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: strathmorea

    Samsung un bir dünya telefon modeli Applenin tek model telefonunu geçmiş bence bu başarı dağil zaten olması gereken bir durumdu, o kadar modelin varken sadece tek modelle piyasayı götüren applenin miktarını anca geçebiliyor.

    Apple da Samsung gibi politika izlese belki şuan sattığı telefondan daha az bile satabilir.Bir çok kişi İphone u gösteriş için aldığı kesin.(Size demiyorum yanlış anlaşılmasın)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 27 Nisan 2012; 14:00:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ?1?

    apple steve jobs ile beraber mezara gomulmustur.


    haberle ne alaka?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.