Şimdi Ara

Eski Nokia yöneticisi : Elop gerektiği kadar Windows Phone platformuna özen göstermedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Eski Nokia yöneticisi : Elop gerektiği kadar Windows Phone platformuna özen göstermedi






    Halen mobil telefon pazarında liderliğini sürdüren Nokia, bununla birlikte akıllı telefon segmentinde eski günlerinden oldukça uzak. Microsoft ortaklığıyla geleceğe umutla bakan Nokia'nın eski yöneticileri tam tersini düşünüyor.




    3 yıl Nokia'da ve sonrasında Symbian Vakfı'nda yöneticilik yapan ve şimdi bir danışmanlık şirketinde çalışan Lee Willams, CNET sitesine eski firmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.




    Finlandiyalı olmayan ilk tepe yöneticisi Stephen Elop'un bir yol haritası sunamadığını ve Elop ile firmanın vizyonunun kalmadığını belirten Willams, Elop öncesinde Nokia'nın liderlik pozisyonunu asla bırakmadığını vurguladı.




    Elop'un finans müdürü gibi davrandığını vurgulayan Williams, geleceğe odaklanmak yerine masraflara ve şirket için faaliyetlere odaklandığını belirtti. Nokia bir vizyoner tarafından değil masraflardan kısmak isteyen biri tarafından yönetiliyor.




    Williams'a göre çok fazla değişim geçiren Nokia, Symbian ile hızla pazar payı kaybederken, Windows Phone ile çok yavaş artış gösteriyor. Nokia'nın Symbian işletim sistemi ile daha gelişmiş bir platform oluşturma imkanı varken işin kolayına kaçarak Windows Phone ortaklığına girişti. Symbian ve MeeGo'dan vazgeçilmeden Windows Phone cihazları portfolyoya eklenseydi, Nokia şimdi çok farklı bir pozisyonda olabilirdi.




    Bir beyin göçü yaşayan Nokia'nın tecrübeli yöneticileri ayrılırken, Microsoft'un genç personeli önemli görevlere getirildi. 




    Williams yönetici iken Nokia'nın 10 cihazından 7'si yüksek karj marjına sahipti ve her biri on milyonlarca satmaktaydı. Son çeyrekte ise sadece 20 milyon Symbian cihazı satıldı. Lumia cihazları ise bu konfigürasyonla ancak iki milyon satabilecek kapasitede.




    Williams bir Symbian modeli kötü olsa bile güçlü Nokia markası nedeniyle 2.5-3 milyon arası satış yapabildiğini aktarırken şimdi Windows Phone modelleri sadece ABD'de 200 000 ünite satabildi. Williams Symbian döneminde Nokia'nın verimli bir inekken şimdi ölü bir ördeğe dönüştüğünü söylüyor.




    Symbian yöneticisi iken S40 ve MeeGo projelerini ekibiyle beraber sonuna kadar desteklediklerini açıklayan Williams, şimdi pek çok uzmanın ayrıldığını ve MeeGo'ya geliştirici desteğinin kalmadığını ifade etti.




    Williams, Nokia'nın Android'den hiç bir kazancının olmayacağına inanıyor. Çünkü Android, Nokia'nın kendi ekosistemini kurmasına karşı direnecek bir yapıya sahip. Nokia'nın hali hazırdaki sunduğu seçenekleri sunmaktan bile uzak. Android aslında reklam alanı yaratmaya yarıyor.




    Windows Phone cihazları mevcut batarya ömrü veya kamera özellikleriyle iddialı olabilecek bir yapıda değil. Henüz uygulama mağazası da emekleme aşamasında ve rakiplerini yakalamak için yeterli zamanı yok. Ayrıca yeteri kadar esneklik tanımayan bir ekosistem.




    Windows Phone 8 ise doğru yönde atılmış önemli bir adım. Anahtar rol oynayacak önemli gelişmeler yaşanıyor. Ancak Nokia'nın kendi bünyesinde bu geliştirmeler zaten hali hazırda bulunuyordu.




    Williams; Elop Microsoft İşletme Bölümü başkanı iken Nokia yöneticilerinden Jorma Ollila'nın, firmaya biraz ABD kültürü enjekte etmek umuduyla tepe yöneticisi olmasını desteklediğinin de altını çiziyor. Ancak Nokia'yı Nokia yapan Finlandiya'dır ve bu hep böyle kalacak.




    Firmaların kötü dönemlerinde acımasızca eleştirildiğine sık sık şahit oluyoruz. Nokia da bunlardan birisi. Önümüzdeki dönemde firmanın yükselişe geçmesi bu eleştirileri azaltacaktır.

     








  • Sirketin basinda fatih yurek var nokia ne yapsin
  • Eskiden N95'e hayal gozuyle bakardim... Simdi Nokianin Bir devini geçtim, devlerle kapışan bir savaşçısı bile yok.
  • nokia eski günlere çabucak dönemez.. ancak çok kaliteli ürünleri çok ucuza satacak ancak öyle bişeler olur belki.. onuda yapmadığına göre artık hayal kurmasın kimse.. fanatiklerinden başka kimse nokia almaz artık.. şahsen beni kaybetmiş, artık kimi kaybetmez ki ?!
  • nokia sen degilmiydin bu millete aynı modelleri boyalayıp cilalayıp satan sana az bile sürünmeye devam
  • Nokianin 2 sene öncesinden böyle olacagi belliydi. Nokia connected people türkcesi (Nokia koniktid pipel).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 26 Nisan 2012; 23:41:40 >
  • Hislerime tercüman olmuş.
  • Altın Çene ödülünü almak üzere Lee Willams'ı Sahneye davet ediyoruz.
  • millet nokia yı eleştirmeyin. şimdi 6300,5800 kullanıp akıllı telefon kullandığını zanneden nokia cılar basar burayı
  • Elop halen nasıl CEO olarak devam edebiliyor anlamak mümkün değil..Dışarıya sızacağını bile bile kendi çalşanlarına NOKIA nın ne kadar vahim durumda olduğuna dair e-mail göndermiştir ve kanımca reklamın iyisi kötüsü olmaz diye düşünmüştür. Şirket için hiç bir vizyonu olmadığına inandığım bir adamdır kendisi. Nokia şu an AUTO PILOT ta ilerlemekten kendini bir an önce kurtarır umarım.. Tabi ilk önce ELOP'un gitmesi gerek.. Eğer gönderilebiliyorsa..
  • KEŞKE IYV BRIDGE HABERLERİ GÖRSEK -------------------------------------
  • ona buna kızmasınlar büyüyen şirkentin şişmanlama hastalığına yakalandılar hantallaştı acilen kilo vermesi gerek zor ama . bu pazarda dirilebilmesi için çok çalışması lazım çook ama iphone ilk çıktığında mücadeleye girmeli idi somsung ne yaptı kopyaladı taklit etti ama şimdi kafa kafaya cihazları işe yaramasada kendi yazılımı yürüyor nokiaya baktımda geçen gün inceledim evelden yeni çıkan cihazı incelerken içim giderdi alasım gelirdi şimdi bi kaç tıkladım . geri bıraktım . yazık oldu n95 e verdiğin onca parayı düşündüm güldüm:)
  • Yakın zamana kadar benzer modelleri birine radyo koyup, birine 5MP kamera koyup satıyordu bizim millet nokia ne yapsa alıyordu tabi o zamanlar iyiydi değilmi? tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması olur sen o zamandan bu günleri göremiyorsan yenilmeye mahkumsun.
  • williams'in simdiki ceo elop'a yonelik elestirilerine katiliyorum. hatta android konusundada hakli. nokianin kendine ait olmayan bir ekosistemde istedigi farki ortaya koymasi mumkun degil.

    ama sunuda unutmamak gerekki bugun nokia'nin stephen elop ve microsoftun eline dusmesinin sebebi en bastan williams'in kusagindaki ve anlayisindaki eski yoneticileri. elop'un gelis nedeni nokianin yasadigi kan kaybiydi. dusus elopdan sonra baslamadi.

    "Windows Phone cihazları mevcut batarya ömrü veya kamera özellikleriyle iddialı olabilecek bir yapıda değil." sadece williamsin su sozu bile nokianin gunumuz akilli telefon dinamiklerini anliyamadigini net bicimde gosteriyor. nokianin onceligi her zaman batarya omru ve kamera olmustur. dunde bu boyleydi bugunde boyle. begenilmeyen n8 in bile kamerasi hala rakipleri tarafindan asilabilmis degil. tum bunlara ragmen nokianin kan kaybi hala suruyorsa demekki piyasa analizleri dogru degil. anlayislari yanlis. insalarin ne istedigini anlamakdan uzaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 27 Nisan 2012; 11:16:55 >




  • microsoft hayatta boş beleş işe girmez nokiabence yanlış yaptı kesinlikle symbyan ile devam edilmeliydi
  • Nokia, iPhone ve Androidin pazara hakim olması ile iyice afalladı. Alel acele, meego diye bir işletim sistemi yapıp, daha sonra geliştirme yapmayacağını açıklıyor.
    Windows Mobile ile el sıkışıp, symbian ve java cihazları piyasaya sürmeye devam ediyor.

    Üstüne böyle saçma açıklamalarla, kendini akıllı sanan Stephen Elop karşımıza çıkıyor:http://tinyurl.com/bqfnm3m

    Bu lafları yutacağından da adım gibi eminim.
  • Yaptıkları cihazlar rakiplerinin gerisinde kaldığı için telaşlı bir şekilde oraya buraya koşuştular. Sybianı bırakayım İntelle, Microsoftla anlaşma yapayım derken düzgün bir yol haritaları kalmadı.Saldım çayıra mevlam kayıra düşüncesiyle cihazlar çıkarıp milyarlarca paralar yatırıldı ama kar edilemedi. Şimdi Windows Phonelu telefonlardanda yeteri kadar kar edilemezse başkabiriyle yeni bir anlaşmamı olucak? Yok arkadaş stratejilerini değiştirip, yoğun bir şekilde üstünde duracakları bir yol haritası belirlemeleri lazım. Umarım tekrar parlak dönemlerini geri kavuşur... (ama nezaman?)
  • Microsoft nokiayı kullanıyor bunların ruhu duymuyor wp li modeller tutmassa microsoft bunları bırakır gider. Bari meego yu bitirmeyesdin bre nokia belki bir umut var derdik ama yok.
  • windows phone lar tamam nokia'yı eski günlerine götüremeyecek ama bir nebze olsun toparlanması için nefes aldıracağını düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Nokia, iPhone ve Androidin pazara hakim olması ile iyice afalladı. Alel acele, meego diye bir işletim sistemi yapıp, daha sonra geliştirme yapmayacağını açıklıyor.Windows Mobile ile el sıkışıp, symbian ve java cihazları piyasaya sürmeye devam ediyor.Üstüne böyle saçma açıklamalarla, kendini akıllı sanan Stephen Elop karşımıza çıkıyor:http://tinyurl.com/bqfnm3mBu lafları yutacağından da adım gibi eminim.


    yuh meego alel acele mi yapıldı dostum sen meego bildiğine emin misin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.