Şimdi Ara

DH Özel: ASRock'ın yeni amiral gemisi X79 Extreme11'e yakından bakıyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
7.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Ivy Bridge kod adını verdiği üçüncü nesil Core işlemci ailesini geçtiğimiz günlerde lanse eden Intel, güncel yol haritasına göre en yüksek performans segmenti için uzunca bir süre daha Sandy Bridge-E serisi işlemci modelleriyle devam edecek. Durum böyle olunca, Intel tabanlı anakart çözümleri için üreticiler bir yandan Z77 tabanlı yeni modellere yoğunlaşmaya başlarken diğer taraftan X79 çipsetli yeni çözümler için geliştirme çalışmalarını da sürdürüyorlar.

     


    DH Özel: ASRock'ın yeni amiral gemisi X79 Extreme11'e yakından bakıyoruz


     

    Anakart dünyasının son dönemde en çok konuşulan temsilcilerinden ASRock, yeni modeli X79 Extreme11 ile çıtayı yükseltmeye hazırlanıyor. Henüz duyurusu yapılmayan yeni anakartın mühendislik örneğini Donanım Haber farkı ile masaya yatırdık ve dünyada ilk defa teknik özelliklerini paylaşma fırsatı yakaladık.

     


    DH Özel: ASRock'ın yeni amiral gemisi X79 Extreme11'e yakından bakıyoruz


     

    ASRock X79 Extreme11 yüksek performans tutkunu donanım meraklıları ve farklı sektörlerden profesyoneller için geliştirilen bir anakart. Sahip olduğu uzun özellik listesi ile sınıfında ayrıcalıklı bir konuma sahip olan anakart, yüksek kaliteli komponentleri ve özelleştirilmiş detayları ile aynı zamanda iş istasyonlarına yataklık edecek yetenekte bir anakart. Intel'in Sandy Bridge-E serisi Core i7-3820, Core i7-3930K ve Core i7-3960X Extreme Edition  işlemcileriyle uyumlu olan anakart üzerinde 8 adet DIMM slotu bulunuyor ve 2400MHz'e kadar dört kanal DDR3 bellek desteği sunuluyor.

     


    DH Özel: ASRock'ın yeni amiral gemisi X79 Extreme11'e yakından bakıyoruz


     

    İşlemci soketinin etrafındaki dizilime baktığımızda en fazla dikkat çeken noktanın PWM bölgesi olduğunu söyleyebiliriz. İşlemci soketinin üst kısmındaki alan, donanım profesyonellerinin ilk bakışta anlayabileceğimi üzere 24 fazlı güç tasarımı ile desteklenmiş durumda. ASRock, 24 fazlı güç tasarımı ile hem ileri seviye hız aşırtma uygulamalarında saat hızları agresif oranda arttırılan işlemcilerin ihtiyaç duyduğu gücü en yüksek seviyede sağlamayı hem de iş istasyonu formundaki sistemlerin 7/24 yük altındaki çalışma koşullarında en yüksek stabiliteyi sunmak için gelişmiş güç tasarımı üzerinde çalıştıklarını ve bunu X79 Extreme11 modeline uyguladıklarını ifade ediyor.

     


    DH Özel: ASRock'ın yeni amiral gemisi X79 Extreme11'e yakından bakıyoruz


     

    Standart kapasitörlere göre çalışma ömrü çok daha uzun olan altın kaplı özel kapasitörlerle donatılan anakartın en güçlü yanlarından biri sahip olduğu çoklu ekran kartı desteği. Bilindiği üzere X79 çipseti ile PCIe x16 + PCIe x16 konfigürasyonunda AMD veya Nvidia tabanlı çoklu ekran kartı kurulumu yapabilmek mümkün. Buradan hareket eden ASRock, endüstride ilk defa PCIe x16 + PCIe x16 + PCIe x16 + PCIe x16 formunda dört yollu ekran kartı desteği sunan X79 anakartı hazırladığını ifade ediyor.

     


    DH Özel: ASRock'ın yeni amiral gemisi X79 Extreme11'e yakından bakıyoruz


     

    Bu sayede örneğin GeForce GTX 680'nin dört tanesini tam hızda çalıştırarak oyunlarda maksimum performans elde etmek veya özel amaçlı iş istasyonlarında yine bu kartın dört tanesini CUDA tabanlı uygulamalar için en yüksek bantgenişliğinde çalıştırabilmek mümkün. Çipset bazında bu destek olmadığı için ASRock, 4x PCIe x16 desteğini PLX firmasının PEX8747 yongasının çiftini kullanarak sağlıyor.

     


    DH Özel: ASRock'ın yeni amiral gemisi X79 Extreme11'e yakından bakıyoruz


     

    Dikkatli okuyucularımızın fark edeceği üzere X79 çipsetinin hemen altında bir başka yonga daha bulunuyor. LSI firmasına ait olan 2308-1 kodlu bu yonga ile SAS (Serial attached SCSI) bağlantısına olanak tanıyor ve iş istasyonu olarak kullanılacak sistemler için SATA arabiriminin yanında profesyonel depolama sürücülerine destek verilerek daha zengin bağlantı seçeneği sunulmuş oluyor.


     


    DH Özel: ASRock'ın yeni amiral gemisi X79 Extreme11'e yakından bakıyoruz


     

    Tüm bu özelliklere ek olarak ASRock X79 Extreme11'de oyun odaklı teknolojilere de yer veriliyor. Bu özelliklerin başında Creative'in en yeni ses işlemcisi olan dört çekirdekli SoundCore 3D geliyor. Ses işlemeyle ilgili yükü işlemci üzerinden alan gelişmiş ses çipi aynı zamanda daha zengin ve temiz ses deneyimi sunarken, oyunculara yönelik Scout Mode özelliği ile de FPS türü oyunlarda rakiplerin ayak seslerinin duyulmasına ve birkaç saniyelik avantaj sağlanmasına olanak tanıyor. İleri seviye iş istasyonu özellikleriyle donatılan bir anakartta ilk defa oyun odaklı bir ses işlemcisinin kullanılıyor olması, ASRock'ın üst seviye anakart tasarımlarındaki agresif tutumunun bir yansıması olarak gösteriliyor. 

     


    DH Özel: ASRock'ın yeni amiral gemisi X79 Extreme11'e yakından bakıyoruz


     

    ASRock X79 Extreme11'de hız aşırtmacılar için kart üstü kontrol butonlarına ve donanım uzmanları için hata analizine olanak tanıyan Debug LED özelliğine de yer veriliyor. Gelimiş BIOS tasarımı ile sunulacağı ifade edilen anakart giriş-çıkış bağlantıları açısından da oldukça zengin bir profil sergiliyor. Arka panelinde dört adet USB 3.0 portuna, sekiz adet USB 2.0 portuna, FireWire konnektörüne, eSATA portları ile çift Gigabit Ethernet ve ses portlarına yer verildiğini görüyoruz.

     


    DH Özel: ASRock'ın yeni amiral gemisi X79 Extreme11'e yakından bakıyoruz


     

    Depolama sürücüleri için 8 adet SAS portu ile altı adet SATA konnektörüne sahip olan anakart, tüm bu komponentleri bakır yoğunluğu arttırılmış (57 gram, 2oz) baskılı devre kartı üzerinde barındırıyor. ASRock tarafından resmi olarak açıklanmış olmasa da Mayıs ayının sonlarına doğru piyasaya sürülmesi beklenen X79 Extreme11'in tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatı henüz bilinmiyor ancak üzerinde barındırdığı özellikler dikkate alındığında şirketin güncel ürün gamındaki en pahalı X79 anakart tahminini yapmak ta açıkçası yanlış olmayacaktır.

     








  • güzel ama fiyatı kim bilir ne kadar olur fiyat bilgisi belirtilmemiş ama çok pahalı olacağı belli
  • Fulun fulu derler galericiler ya pek dolu bir anakart bu
  • asrock altını bedavaya alıyor sanırım altın kaplama kapasitör ve transistör işine iyice merak sarmış durumdalar. fiyatı asusun üst seviye kartları ile aynı neredeyse.
  • baya iyiymiş
  • Parasının her kuruşunu hak eden bir anakart olduğu kesin, gerçekten bir mühendislik harikası. Bilindik firmalardan önce atağa geçmesi ve çok iyi bir çıkış yapmasından dolayı firmayı da ayrıca kutluyorum.
  • Altın kaplamalı kondansatörler,4 ekran kartı ve dahası her şey güzelde benim en hoşuma giden Creative'in en yeni ses işlemcisi olan dört çekirdekli SoundCore 3D'in bu ana kart üzerinde yer alması oldu...İnceleme için teşekkürler...
  • ilk defa PCIe x16 + PCIe x16 + PCIe x16 + PCIe x16 formunda dört yollu ekran kartı desteği sunan X79 anakartı hazırladığını ifade ediyor. iyiymiş
  • ilk defa PCIe x16 + PCIe x16 + PCIe x16 + PCIe x16 formunda dört yollu ekran kartı desteği
    Creative'in en yeni ses işlemcis olan dört çekirdekli SoundCore 3D geliyor bunlar ilgi çekici
  • işte bunun bir üstü X79 Champ1on Series diye geçiyor.
    4 4lük bir anakart muhteşem yapmış adamlar



    DH Özel: ASRock'ın yeni amiral gemisi X79 Extreme11'e yakından bakıyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 26 Nisan 2012; 23:59:59 >
  • Önemli olan Türkiye piyasasına girmesi.Ve giriş yaptıktan sonra kaç tl olacağı.
  • Açıkçası girdikten ve aldıktan sonra da teknik desteğinin güçlü olup olmayağı.Kaldı ki Türkiye'de distribitörlükler hemen değişiyor yahut firma Türkiye'den çekiliyor.Açıkçası güzel bir para verip bunu alıp sonra serviste karın ağrısı çekmeyi kimse istemez.Kaldı ki elektronik cihaz kimse sorun çıkartıp çıkartmayacağına garanti veremez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren -- 26 Nisan 2012; 16:39:18 >
  • Şuan türkiye piyasasına giriş yaptı zaten garantili bir şekilde Teknobiyotikde Asrock üst seviye anakartları bulmak mümkün bu kart henüz tanıtımı dahi yapılmadığı için yok tabi :) ancak fatal1ty serisi başta olmak üzere çoğu ürününe ulaşabilirsiniz
  • Anakart Yamuk !

    bkz : sondan ikinci resim
  • @Batw0 bılgılendırme ıcın tesekkurler.O yuzden demek ki sadece extreme6 var.Tanıtımdan sonra sitede olur.Hadi hayırlısı o zaman.
  • asrock tr de cızgı elektronıgı de arkasına da alarak guzel ısler yapacak ınsaallah
    asus a gore ust sevıye kartları cok cok ucuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeMachine -- 26 Nisan 2012; 22:37:57 >
  • adamlar yapıyor abicim
  • Sata bağlantıların yerleşimi iyi olmamış, sıkıntı oluyor montaj sonrası kablo sökmek takmak.Dik konumlanması daha iyi olurdu ama mal iyi :)

    Tabi ben Asus varken Asrock almam, alanlara hayırlı olsun derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez

    Anakart Yamuk !bkz : sondan ikinci resim


    Aynen hacı o benim de dikkatimi çekti. Gerçekten gözler çok hassas organlar. Tam olarak soldan ilk ethernet girişini (RJ-45) içeren dikdörtgen I/O dizisi ile onu takip eden dikdörtgen I/O dizisi arasında bir kavis var.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.