Şimdi Ara

Xperia Neo V Ekran Parlaklığı Sorunu Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikli olarak: Bu işlem sırasında çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Telefonunuzu bu işlemi yaptıktan sonra root edilmiş hali ile yani unroot (root işlemini geri alma) işlemi yapmadan garantiye göndermemeniz gerekmektedir. Aksi halde cihazınızın garanisi iptal edilebilir veya cihazınız kullanılamaz hale gelebilir. Sorumluluk size aittir.

Bildiğiniz gibi Xperia Neo V kullanıcılarının büyük çoğunluğunun şikayet ettiği önemli bir sorun var cihazda; ekran parlaklığının düşük seviyede oluşu.Bununla alakalı olarak bayağı bir araştırma yaptım ve derli toplu bir başlıkta bu problem adım adım nasıl çözülür şeklinde bir açıklamaya malesef rastlamadım ve bu sebeple bu konu başlığının yeni kullanıcılara yararlı olacağını düşünmekteyim.

Aslında ekran parlaklığının düşük olmasının nedenini 'cihazın ekran parlaklığının GreenHeart adı altında enerji tüketimini azaltmak için ışık sensörüne bağlı olarak otomatikman çoğalıp azalması' olarak açıklayabiliriz. Bizim yapacağımız işlem de bununla alakalı; neo v'nin ekranı ışık sensörüne bağlı olarak ayarlaması özelliğini iptal edeceğiz. Gelelim bunu nasıl yapacağımıza.

ADIM 1 - Telefonu Root Etmek

Az önce bahsettiğim GreenHeart projesinden dolayı cihazınızda size otomatik ışık sensörünü kapatma yetkisi verilmemiş. Root işlemi de zaten bu tarz yetkinizin olmadığı opsiyonlara yetki almanızı sağlayan bir işlem. Siz sormadan ben söyleyeyim; bu işlem sonrası telefonunuzun garantisi gider ama garantiye yollamadan önce telefonu unroot edip eski haline getirirseniz garantisi geri gelir. Forum içerisinde ufak bir araştırma ile root işlemini cihazınızın versiyonuna göre nasıl yapacağınıza dair birçok anlatım bulabilirsiniz. O sebeple tekrardan burada yazmanın gereksiz olacağını düşünüyorum. Telefonunuz zaten root edilmiş ise bu adım sizi ilgilendirmiyor.

ADIM 2 - Sensörü Kapatmak

Bu adıma geldiğinize göre telefonunuzda root yetkisi almışsınız demektir. Root yetkisi aldığınıza göre de menünüze SuperUser isimli bir uygulama gelmiştir. Bu uygulama sizin telefonunuza yükleyeceğiniz yalnızca root işlemi yapılmış telefonlarda çalışan uygulamalarınızı yönetebileceğiniz genel bir uygulamadır.İlerde vereceğim full sürümlü uygulamayı kurmak için ilk olarak Root Browser Lite uygulamasını telefonunuza kurmanız gerekmekte. Bunun için tek yapmanız gereken telefondan google play market'e girip arama bölümüne 'root browser lite' yazmak ve en üstte çıkan uygulamayı yüklemek.

Root Browser'ı yükledikten sonra aşağıda linkini vereceğim uygulama kurulum dosyasını indirip olduğu gibi telefonunuzun hafıza kartının ana dizinine usb yoluyla aktarın ve telefonu usb'den çıkartın.

http://www.mediafire.com/?cc9ypqj6cxiug5u

Daha sonra telefonunuzun menüsünden Root Browser uygulamasına girin. Karşınıza bir güvenlik sorusu çıkabilir. Allow'u seçerek devam ediyoruz ve sdcard klasörüne giriyoruz. Burada usbden telefona aktardığımız 'Disable_Auto_Brightness_Dragonlord_Xperia.arc' isimli, yıldız şeklinde bir simgesi olan kurulum dosyasına dokunuyoruz ve install diyoruz. Son olarak menuden Toggle ALS isimli uygulamayı çalıştırıyoruz çıkan seçeneği onaylayıp tekrar menuden Toggle ALS Preference isimli uygulamayı çalıştırıyoruz ve Disable Sensor After Unlock seçeneğine tik atıyoruz. Çıkan uyarıya allow diyoruz ve bir de bakıyoruz ekranımız parlamış ve hiç sönükleşmiyor :)

Eğer olmazsa tuş kilidini açıp kapatın.

Arkadaşlar başta zor gelebilir ama adım adım uyguladığınızda aslında gerçekten çok basit bir işlem.

Alıntı Değildir,
    Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hometheater -- 26 Nisan 2012; 12:09:30 >

• anlatım için teşekkürler fakat verdiğinizhttp://www.googleandroid.gen.tr/attachment.php?aid=5679 linkindeki dosyayı o siteye üye olmadan indiremiyoruz. mediafire gibi bi siteye yükleyebilirseniz daha iyi olur.
  • uygulamanın market linkini buldum isteyen buradan indirebilir

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hatcyl.android.Disable_Auto_Brightness
  • quote:

Orijinalden alıntı: TsuMura

anlatım için teşekkürler fakat verdiğinizhttp://www.googleandroid.gen.tr/attachment.php?aid=5679 linkindeki dosyayı o siteye üye olmadan indiremiyoruz. mediafire gibi bi siteye yükleyebilirseniz daha iyi olur.

hocam işe yarayıp yaramadığını da yazsaydınız sevinirdim. bu arada benim verdiğim link programın full sürümü o yüzden google market linki vermedim. linki de şuan düzelttim bu arada. yine de ilginize teşekkürler.

• Bende Xperia neoda denedim çalıştı :) program zaten bende vardı direk ykledim çalıştı tabiki telefonda rootlu :)
  • Programı indirip kurmuştum ama denemesini yapamamıştım o yüzden yazamadım kusura bakmayın. Sizin verdiğiniz dosyayı indirip kurdum biraz önce program gerçekten çok iyi durduk yere ekran kararması felan olmuyor artık. Işıl ışıl ekran :-)
  • Up. Deniyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Galaxy S5 Karıncalı Ekran Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sadece şu ekran yüzünden root yetkisi almayı düşünüyorum yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetozturk154

Sadece şu ekran yüzünden root yetkisi almayı düşünüyorum yani.

Bende sırf ondan aldım, işe yarıyor gerçekten kapattı sensörü parladı ekran. Birde rootlamışken kernel yükleyip oc yaptım 1.8 a uçuyor telefon
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

quote:

Bende sırf ondan aldım, işe yarıyor gerçekten kapattı sensörü parladı ekran. Birde rootlamışken kernel yükleyip oc yaptım 1.8 a uçuyor telefon

Root işini nasıl yapacağım kardeşim o sorun işte. Ayrıntıları bilmiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

İlk önce 2.3.4 0.42 ye geri dönmen lazım flash tool ile bu linkte var. Root etmede flash tooldan:

http://xperianeolover.blogspot.com/2012/02/how-to-flash-stock-rom-402a042.html

• quote:

quote:

quote:

quote:

İlk önce 2.3.4 0.42 ye geri dönmen lazım flash tool ile bu linkte var. Root etmede flash tooldan:

Neden ICS'de root olmuyor yaaa.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İcs zaten sorunlu ki Xperia serisinde. Menüde kasmalar uygulamaların %60 ı açılmıyor (Telefondan kaynaklı) 4.0.3 de root oluyor 4.0.4 de olmuyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İcs zaten sorunlu ki Xperia serisinde. Menüde kasmalar uygulamaların %60 ı açılmıyor (Telefondan kaynaklı) 4.0.3 de root oluyor 4.0.4 de olmuyor.

Anladım kardeşim. Benim ayrıntılı bir yer bulup oradan makineyi rootlamam lazım.

• süpersiniz ekran nasıl parlamaya basladı ekranı kıstım

4.0.4 ICS kullanıyorum dedikleriniz doğru değil hatta bu ıcs romda telefonum baya hızlandı takılma kasma yok
  • Bunun herhangi bir zararı var mı acaba? Bende kullanıyorum ekran çok farkediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.