Şimdi Ara

Dönen LCD ekranın faydaları neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Canon A610 almayı düşünüyorum.Bazı yorumlarda döner LCD senin için önemli değilse gibilerinden yormlara rastlıyorum.Ne işe yarar bunun dönmesi?Ne gibi kolaylık sağlar kullanıcıya?Bir açıklarsanız sevinirim.



  • Döner LCD nin faydaları çok. Aklıma gelenleri yazayım:

    Kendinizin veya bir arkadaşınızla kendinizin fotoğrafını çekmek istediniz. Makineyi zaman ayarlı çekim moduna getirdiniz, sabitlediniz kadrajı ayarladınız deklanşöre bastınız ve arkadaşınızın yanında yerinizi aldınız, süre sonunda otomatik çekim gerçekleşti. Acaba kadrajda yeriniz doğrumuydu? Fotoğraf çekildikten sonra bakıp görebilirsiniz tabi. Doğru olmamışsa yeniden çekebilirsiniz ama tekrar çekilemeyecek pozlar da olabilir. Döner LCD olsaydı, LCD yi ters çevirip çekim esnasında kendinizin görebileceği konuma getirip çekilecek fotoğrafın kadrajlamasını çekimden önce izleyebilirsiniz ve konumunuzu ona göre ayarlayabilirsiniz. Hani bir de uzaktan kumanda ile çekim yapma şansınız varsa, zaman ayarına da gerek kalmaz ardarda oturduğunuz yerden (oturuyorsanız tabi) makinenin başına gitmeden çekim yapabilirsiniz.

    Öyle bir fotoğraf çekmeniz gerekiyor ki makinenin yere koyulması lazım. Kadrajı görebilmeniz için bu durumda sizin de yere uzanmaktan başka çareniz kalmaz. Uzanılacak yer her zaman uzanmaya elverişli olmayabilir, uzanacak mesafe bile olmayabilir. Bu durumda makineyi yere koyup LCD yi yukarı doğru katlarsanız kadrajı rahatlıkla takip edebilirsiniz.

    Bir de bu durumun tersi olabilir. Çekmek istediğiniz fotoğraf için makinenin sizin göz hizanızdan çok yukarıda tutulması gerekebilir. (Foto muhabirlerinin önleri çok kalabalıkken makinelerini yukarı doğru kaldırıp fotoğraf çektikleri durumu gözünüzde canlandırmaya çalışın.) Bu durumda da aşağı doğru çevrilmiş bir LCD; neyin çekildiğinin görülebilmesi ve doğru kadrajlama yapılabilmesi açısından, büyük fayda sağlar.

    Yine öyle bir fotoğraf çekmeniz gerekti ki, açı ve konum olarak konunun tam karşısına geçemiyorsunuz, durum ve/veya yer müsait değil. Makinenin objektif o konuya doğrultulmuşken LCD size dönük durumdaysa böyle bir durumda çok kolaylık sağlar.




  • @ocaklilar
    sağolasın hocam güzel bilgiler, bazılarını bilmiyordum iyi oldu
  • amatör bir kullanıcı olmama rağmen faydalarını gördüm şahsen
  • Daha önce doğru düzgün bir forograf makinesini elime almadığımdan ne gibi faydaları olabileceğini bilmiyordum.Siz yazdınız ama henüz kullanmadığım için size inanıyorum ama nasıl olur diye de düşünmeden edemiyorum.Neyse çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • öncelikler ekranın korunması açısından önemli bence. yani döndürüp kapatabilirsin böylece çizilme gibi durumlarla pek sık karşılaşmazsın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.