Şimdi Ara

Intel Ivy Bridge işlemciler görücüye çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
10.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Intel Ivy Bridge işlemciler görücüye çıktı

     

    Intel'in üçüncü nesil Core işlemcileri ailesi Ivy Bridge nihayet resmi olarak görücüye çıktı. Multimedya ve grafik konularına daha çok odaklanan Ivy Bridge ile özellikle Ultrabook konseptinin bir adım daha ileriye taşınması amaçlanıyor.




    Intel'in yayınladığı yol haritasına göre masaüstü bilgisayarlar ve laptoplar için 8 farklı Core i7, sadece masaüstü bilgisayarlar için 5 farklı Core i5 varyantı ay sonunda bizleri bekliyor. Ancak uygun fiyatlı çift çekirdekli i5, i3 ve Pentium seçenekleri için ise bir süre daha beklemek gerekecek.




    Tik-tak iş geliştirme mimarisi kapsamında 32nm fabrikasyon sürecine sahip Westmere işlemciler Tik aşamasına denk gelirken Sandy Bridge işlemciler Tak aşamasına denk geliyor. 22nm fabrikasyon sürecine sahip Ivy Bridge işlemciler ise mimarinin Tik aşamasını temsil ediyor.




    Intel'in dünyanın ilk 3D veya tri-gate tasarımı ile hacimli üretimine geçilen yongası olduğunu belirttiği Ivy Bridge işlemciler, silikon yüzeyinden kazanmak için transistörleri enine değil boyuna olacak şekilde sıralıyor.

     

    Intel Ivy Bridge işlemciler görücüye çıktı 




    Ivy Bridge işlemciler Sandy Bridge işlemcilere nazaran özellikle grafik anlamında büyük fark atarken asıl konu daha az yer kaplayarak ve daha az enerji tüketerek daha iyi performans veren bir yapı sunması. SYSmark benchmark testinde Sandy Bridge i7-2860QM işlemcisine göre Ivy Bridge Core i7-3820QM işlemcisi yüzde 8 daha iyi performans gösterirken, Cinebench yazılımında ise yüzde 22'lik bir artış göze çarpıyor. Böylece daha iyi performans veren ancak pil ömrü olarak da öncekilere göre daha verimli olan Ultrabook ve MacBook'lar görmek mümkün olacak.

     

    Ivy Bridge grafik alanında da eski bakış açısını kıracak gibi görünüyor. Seri ile gelecek HD 4000 grafik birimi yonganın üçte birlik bir alanını kaplıyor. Sandy Bridge ile gelen HD 3000 grafik birimi Medieval 2 gibi pek çok işin altından rahatlıkla kalkabilirken, modern 3D oyunlara gelince aynı şeyi söylemek mümkün olmuyordu. Ayrıca AMD'nin Fusion serisi APU'larında yer alan Radeon HD grafik birimlerinin de gerisinde kalıyordu.




    Haber müdürümüz Erdi Özüağ'ın da değindiği gibi 3 ve 4 serisi grafik birimlerinde yüzde 84'e varan farklardan bahsediliyor. Intel resmi olarak en az yüzde 50 şeklinde bir fark belirtse de 3DMark Vantage'ın Entry Preset testinde aradaki farklar açıkça görülüyor. Ancak işlemcilerin ısıl performansına göre beraberinde gelecek HD 4000 grafik birimlerinin de saat hızları farklı olacak. Intel kare hızı ve grafik ayarlarına değinmeden piyasadaki tüm oyunları çalıştırabileceğini belirtiyor. DirectX11, Open GL 3.1 ve OCL 1.1 standartları da destekleniyor.

      Intel Ivy Bridge işlemciler görücüye çıktı

    Multimedya olarak da seride önemli yenilikler var. Qucik Sync video çözücü yüzde 50-80 arasında hız artışı kazanırken, InTru 3D, HD video konferans desteği, HDMI 1.4A standardı seride yerini almış.




    Yonga üzerinde ise PCIe 3.0, Sata 3.0 6GB/s, entegre USB 3.0 ve daha geniş kablosuz desteği sunuluyor.




    Serinin fiyat listesi henüz belirginleşmedi. Ancak masaüstü Core i5 işlemcisinin başlangıç fiyatı 174$ iken, Core i7 işlemcisinin başlangıç fiyatı 278$ şeklinde. Üst seviye laptop yongalarının fiyatı ise 378$-1096$ arasında değişiyor. 6 serisi anakartlar uygun yazılıma sahipse Ivy Bridge yongalarına ev sahipliği yapabiliyor. 










    Intel Ivy Bridge işlemciler görücüye çıktı 








  • Bir makale bekliyorum bu konuda DH den.
  • Casper hd4000den sonra 6310m koymaya devam ederse Turk sirketi demem saydiririm
  • Video incelemesi de bekliyoruz.
  • HD4000 grafik performansı iyi tamam güzelde 3D transistör ne getirdi ne götürdü.Ivy bridge işlemcerlin biraz ısınma problemi olduğu söyleniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: knnkpln

    HD4000 grafik performansı iyi tamam güzelde 3D transistör ne getirdi ne götürdü.Ivy bridge işlemcerlin biraz ısınma problemi olduğu söyleniyor.

    Cidden öyle brişey varsa Intel yakında revizyon güncellemesi yapabilir.
  • oyun puanlamasıda ki starcraft 2 de "söyle" kelimesine bitiyorum. bu böyle değil ama böyle söyle diye sankli not düşmüşler adam da silmeyi unutmuş gibi
  • Konuya hakim birisi hd 4000 esdegeri ekran karti soyleyebilir mi?
    Bir de bu grafik birimi modelden modele farklilik gosteriyor mu, yani i3 teki ile i7deki hd 4000 ler arasinda performans farki oluyor mu, sandy bridge deneyimlerinizden bunu paylasir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk yapılan bağımsız testlerde grafik birimini (HD 4000)gerçekten eski birimlere göre çok daha iyi bir performans gösteriyor. Fakat en iyi ivy'lerin grafik birimleri şu andaki AMD trinity serisinin grafik birimlerinin hala epeyi arkasında kalıyor. Yeni çıkacak AMD trinity 2 serisinin grafik biriminin eski trinity grafik biriminden %40-%50 daha iyi performans göstereceği varsayıldığında (ilk testlerden çıkan sonuçlar) Intel'in bu konuda hala AMD'nin eline su dökemediği ortaya çıkıyor. Trinity 2.0 serisinin işlemci performansının trinity ilk serisinin işlemci performansından %25 daha yüksek olduğu ve fiyatlarının ivy bridge'lerden daha düşük olacağı da göz önüne alındığında en azından orta ve orta üst düzeylerde ikinci nesil AMD trinity'lerin çok iyi bir alternatif olacakları görülüyor. AMD'nin Brazos 2'leri de enerji verimli alt düzey ve hafif laptoplarda (AMD buna 'ultrathin' diyor) Intel'in 'ultrabook'larına en azından f/p bazında bir alternatif oluşturabileceği tahmin ediliyor. AMD olağanüstü zor koşullara ve yaptığı bazı hatalara rağmen hala iyi işler yapıyor ve hala Intel'e sahayı boş bırakmıyor. Bu da biz tüketiciler için iyi bir durum.




  • Es islemciler oc yapildimi cok isiniyor testlere gore normal ler bi ciksinda bakalim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agamli

    Konuya hakim birisi hd 4000 esdegeri ekran karti soyleyebilir mi?
    Bir de bu grafik birimi modelden modele farklilik gosteriyor mu, yani i3 teki ile i7deki hd 4000 ler arasinda performans farki oluyor mu, sandy bridge deneyimlerinizden bunu paylasir misiniz?

    sandy kısmında i7 lerde hd3000 gelirken i3 lerde hd2000 geliyor ve performans farkı var ve yanılmıyorsam paralel işlemci sayılarıda farklı zaten(masaüstü işlemciler için konuşuyorum)..bu serilerdede(ivy) yanlış bilmiyorsam hd4000 dışında birde hd2500 ile gelenler olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usb2.0 -- 25 Nisan 2012; 10:50:43 >
  • Uygun fiyatla gelmeleri halinde 6 serisi anakartlarada uyumluluğu düşünüldüğünde yeni alcak olanlar tercih edebilirler.Yanlız ısınma sorunu olduğu söyleniyor ona bi açıklık getirilmeden hamle yapmamak lazım.Sentetik testlerde 2500k-2600k dan kesinlikle daha iyi olcağı kesin fakat oyunlarda durum nasıl görmek gerekiyor.
  • ölü işlemci, anca left 4 dead çalıştırır ! :D hahahahahah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    ölü işlemci, anca left 4 dead çalıştırır ! :D hahahahahah

    Yaş kaç senin ?
  • Ivy bridge gayet iyi gibi fakat ısınma problemi var gibi.
    Ortalama 4.5GHz Sandy eşittir 4.2GHz Ivy
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *Furious*

    quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle ölü işlemci, anca left 4 dead çalıştırır ! :D hahahahahah
    Yaş kaç senin ?


    80 darbesiyle yaşıtım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beray07

    quote:

    Orijinalden alıntı: playstyleölü işlemci, anca left 4 dead çalıştırır ! :D hahahahahah
    Git kumda kale yap


    intel yapmış zaten ! :) muhahhaha :D
  • Amd Atiyi satın alarak asrın en büyük kar,ını yaptı.Amd gelecek nesil işlemcilerinde intelin yapmakta zorlanacagi çok büyük yeniliklerle gelicek.Örnegin işlemcideki fiziksel yükü ekran kartı işlemcisine bindirme.Böylece sanki içinde 6 çekirdek + 1 ekstra hesaplama moturu olucak.Buda performansda çok büyük etki yaratıcak.İntel 3d gateyi seçti Amd ise ekran kartını içine gömmeyi seçti.İkisininde yolu farklı.İntel işlemciyi ön planda tutuyor amd ise işlemcinin içine herşeyi gömmeyi planlıyor.Buda daha verimli bir sistemin ilk adımları oluyor.İntelde yoluna devam ediyor amd dede.Ama amd kötü bir firmaymış gibi kötüleyenler bence amd nin xp 3000+ tek çekirdeklerini kullanıp birden i5 yada i7 geçenler genelde amd ye düşmanlardır.Çünkü amd nin 1 çekirdeklisini intelin 4 çekrideklisiyle kıyaslarlar beyinleri okadar çalışıyor çünkü.Şİmdi bir iki sazan levrek atlar ortaya kimseye söylemedim ama sazanlar heryerde vardır.Cevap verirmiyim bilemiyorum.
    Donanım haber ekibinden de ricam artık şu intel işlemcilere çevreci havası vermesinler.Amd egzoz gazımı üretiyor.Amd dede nvidia da aynısını yapıyor intelin ne faydası var dogaya ağaçmı yeşertiyor.Eskiden ne harcıyorsa şimdede aynını belkide daha fazlasını harcıyor.
    Yeni intelin verdigi degerlere bakarsak 10watt der.Eve gelirsin 200watt harcar.
    Lcd tv alıyon 2ms diyor bir film izliyon takıla takıla hani 2ms idi ""griden giriye"" yokya yalana bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DETROID -- 25 Nisan 2012; 12:08:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    ölü işlemci, anca left 4 dead çalıştırır ! :D hahahahahah

  • çok yazan biri degilim, şunu söylemek için girdim, dayanamadım yazayım dedim ...

    Intel Ivy Brigde 23.04 de patladı, ve şu gün sadece DH olarak bu haberimi veriyorsunuz ? bütün haber siteleri saat tutmuştu bitsede eldeki verileri patlatsak diye ... üzüldüm açıkcası DH dan böyle geniş inceleme yada video beklerdim, ha belki belir (geç olmadı mı biraz) + gerçekten nacizade tavsiyemi dostca karşılayın "akıllı tel. haberlerini azaltın biraz ! "

    Herkese iyi forumlar,
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.