Şimdi Ara

iPhone Siri Türkçeleştirme Konusu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
4
Favori
7.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı Geceler bütün iPhone'cu dostlarım.

Dikkat:Lütfen kurulum işlemlerine kadar ilerleyin.Editleme işine geçmeyin Assistantsiriserver'e update geldi.

iPhone'un 4S modeliyle gelen siriye merak ve talep büyük,ancak ülkemizde ingilizce genel kısımda yok denecek durumda olduğu için merağın bastırılması gerekiyor.Bu konuda kendi siri serverimizi ve kodları türkçeleştirmeyi birbirimize öğreticez.

Lütfen! Kim her ne yaptıysa konu altında paylaşmasını ve bilgi vermesini rıca ediyorum.

Bazı arkadaşların karıştırdığı konuya bir açıklık getirelim.
    Apple'ın yaptığı siri "Yapay Zeka" gibidir.Hemen hemen her soruya cevap verebilir.
    Bizim yapacağımız.Sınırlıdır yapay zeka'ya erişemiyebilir.Bu konu tamamen yeteneğimiz ve ütopik beyinlerimize bağlı,ne kadar kurarsak o kadar iyi ilerletiriz.

Uğraş veren insanlar karşılık beklemesin,zira bu konuyu açma sebebim yapılanları paylaşıp uğraş veremiyenlerin ve yapamıyanların yararlanmasıdır.

Şimdi kendi çapımda bir kaç uğraş ile hazırladığım türkçeleştirmeler.
    Şu anlık bu fotoğraflarla idare edelim.

Bu işlem için jailbreak şarttır.
    DİKKAT: Bu kurulum iPhone 4,3gs,3g "2g'de çalışıyormu bilgim yok" içindir. 4S sahipleri kurmasın onlarda siri mevcud.
    1:Siri için gereken repo:BigBoss reposudur bu repo jailbreak yapan herkesin telefonunda jailbreakle gelir.
    Search kısmına spire yazın morumsu noktalı noktalı logosu olanı telefonunuza kurun.

2:SiriServerLanguages tweakı bunuhttp://cydia.siri-server.com reposundan kurabilirsiniz.

3:AssistantServer Installer tweakı,bunu insanelyi reposundan kurunhttp://repo.insanelyi.com

Sırasıyla bu üçünü kurduktan sonra telefonu açıp kapatın.

Telefon açıldıktan sonra ayarlar/genel/siri'yi açın dil seçeneğini türkçe yapın bilgilerim kısmını doldurun,konuşmak için yaklaştır bölümü kapalı kalsın sonra...
    Ayarlarda siri serveri bulun genelde herkesin ip sihttp://127.0.0.1:4443 tür siz yinede siri serverin içine girip en üstte yazar orada kontrol edin.
    Ayarlar dan spireye girin az önce aldığınız http adresini spirede proxy host kısmına yapıştırın. ana menuye dönün ve telefonu kapatıp açın.
    telefonunuz açıldığında menu tuşuna basılı tutun ve spireye birşeyler söyleyin ve hüsran :) türkçe konuşmuyor aksanı ingilizce diye şaşıracaksınız nedeni google voice api sini eklemediğimiz için.

google voice api sin eklemek için gmail hesabınız olması gerekli,hesabınıza girin eklentilerinize google voiceyi ekleyin ardından telefondan
    assistant server installere girin ve içerisinde google name pass bölümüne gmailinizi ve şifrenizi yazın ve alttaki aşamaya geçin.

Gelelim türkçeleştirme aşamasına...

Öncelikle gerekenler
    Jailbreak
    iFunbox
    Editra

bunları google aracılığıyla teğmin ediniz.

Herşey elinizin altında var sayımla gerekli bilgilendirmeye başlıyorum.

iFunboxu açın telefonunuzu görecektir.
    Raw File Systeme girin
    Var/mobile/SiriServerCore bu uzantı bizim siri ile ilgili herşeyimiz.Bütün Türkçeleştirme işlemi bu klasörün içinden olacak "sadece plugin klasörüyle bitmiyor"
    herneyse öncelik olarak plugin klasörüne al atıcaz.Girin plugin klasörüne,ne görüyorsanız hepsi gerekli komutların yattığı dosyalardır.
    işte bunların içini açmak için gereken programda Editra programıdır.siz hemen SiriServerCore klasörünü masaüstüne kopyalayın,ardından ayrı bir bölüme bir kez daha kopyalayın "bir problemde geri dönüş olsun diye"
    şimdi editlenecek olan dosyaların uzantısı .py dir .pyc olanlara dokunmayın.
    smaltalk.py bütün konuşmaların muhabbetlerin merhaba,merhaba gibi diyalogların bulunduğu dosyadır.Bu dosya sizin tamamen beyin gücünüze bağlıdır.Ne kadar düşünürseniz o kadar dolar :)
    plugin klasörünün içerisinde ayrı olarak klasörler var bunlarda işte haritadan konum bulma,alarm kurma,kişi arama ve bunun gibi işlevlerin kodlarının yattığı yerdir.Bunlarda ise
    __init__.py dosyaları editlenicek diğer dosyalara ellemeyin.

Örnek verelim smaltalk dosyasını açtım ve içinden merhabanın kodlarını çıkarıcam

bu benim editediğim çok kapsamlı script

[color=#000000]    @register("tr-TR", u"(.*Masal Anlat.*)|(.*Masal Anlatırmısın.*)|(.*Hikaye Anlat.*)|(.*Hikaye Anlatırmısın.*)|(.*Bana Hikaye Anlatırmısın.*)|(.*Bana Masal Anlatırmısın.*)|(.*Bana Hikaye Anlat.*)|(.*Bana Masal Anlat.*)") 
    @register("en-US", ".*tell.*story*")
    def st_tell_story(self, speech, language):
    if language == 'tr-TR':
    self.say(u"Günlerden bir akşam vakti,dünya'ya bir kız çocuğu gelmiş...Ailesi adını 'Siri' koymuş.")
    self.say(u"Kendisi bir telefon kazasında ölünce Apple isimli şirketin 'iPhone' isimli telefonuna sesi entegre edilmiş.")
    self.say(u"o gün,bu gündür her kullanıcıya yardımı dokunmaktadır.")
    else:
    self.say("Once upon a time, in a virtual galaxy far far away, there was a young, quite intelligent agent by the name of Siri.")
    self.say("One beautiful day, when the air was pink and all the trees were red, her friend Eliza said, 'Siri, you're so intelligent, and so helpful - you should work for Apple as a personal assistant.'")
    self.say("So she did. And they all lived happily ever after!")
    self.complete_request()[/color]

@register sizden gelen ses ile hareket ederek aşağıdaki işlevi siriye yaptırmaya yarar.
    def ST_TELL_STORY bu kısım siriye konuşturmak istediğiniz konunun bir ilgili alanı
    sıfırdan yazıcam peki oraya ne yazmalıyım.
    şöyle diyelim siz siriye geri git tarzında cümleler sarf edeceksiniz bu def bölümü st_back tarzında olmalı veya st_go git tarzında türkçe söylediğiniz kelimeyi google api ingilizce şekilde anlaması gerekli,işte bu yüzden söyleyeceğiniz cümlenin içinden bir kelimeyi ST_ bölümüne yazmalısınız.
    Dikkat:burada hataya düşerseniz telefonunuz elma logosunda kalma ihtimali %35 tir "şahsen ben yakalandım :)" konunun sonunda o problemden kurtulmayıda anlatıcam.

genelde yapılan hata"benim yapıp 3.5 saatte çözemediğim hata"
    türkçe karakterler kullanırsanız (ç,ş,ü,ğ,ö,ı) bunlarda komutların başına "u" harfi geçmelisiniz'ki siri türkçe kelime kullanıldığını anlasın.
    @register bölümünde türkçe karakter kullanıp "u"yu koymayı unutursanız siri dediğinizden anlamadım cevabı verir.
    self.say bölümünde "u"harfini koymassanız türkçe karakterlerin olduğu bölümde ½$£# tarzında işaretler çıkar.
    Türkçe karakter olmayan bölüme "u" harfi koymayın diyaloğun çalışmasını engeller.
    kodlarda ",) ( bu işaretler önemlidir bunlardan birisi eksik olursa kod işlem yapmaz ancak . * bu işaretler pek önemli değildir ama koymanızı tavsiye ediyorum.
    self.say komudu sirinin vereceği cevabın geçileceği bölümdür.

Yukarıda 2 @register var neden?
    tr-TR olan bölümde siriserverlanguage türkçe ise ilk onu anlayacaktır.yok ingilizce seçerseniz
    else ( ya da)
    alt kısımda bulunan ingilizce kısmı söyleyecektir. ( üstteki türkçe cümle alttakinin cevirilmiş hali değildir.Hikayeyi ben uydurdum. )

self.complete_request() scriptin bittiğini anlatır.Bu koddan sonra yazılacak herşey bu scriptte işe yaramaz.
    Yeni script yazılacaksa @register ile başlanacaktır.
    Şimdilik arkadaşlar smaltalk klasörünü kurcalayın birşeyler öğrenin ben kodlarla ilgili araştırma yapıyorum nereden bulup hangi kodları öğrenebiliri diye sizde araştırın bulun.

Konu altında herşeyi sorabilirsiniz.
    Gerekli uğraşlarım kısa bir süre sonra paylaşılacaktır.

Şu anda hazır olanlar. Lütfen Konuyu okumakta üşenmeyiniz.Eksik bilgi sıkıntı çıkartabilir.

ApiKeys.Conf dosyası böyle olaca
    # this file defines all commonly used api keys for plugins 
    # you must define a api like this:

# apiName="APIKEY"

wolframalpha = "HEK32P-6HTJTR4GL5"
    wordnik = "52283a17d7b4982a0e70a0c9bcf06882ca60faf08784fc81a"
    yahoo = "dj0yJmk9WHhvV1Q5QkRDUFVFJmQ9WVdrOVZITkxUMGhuTjJjbWNHbzlNemMyTlRNNE1qWXkmcz1jb25zdW1lcnNlY3JldCZ4PWNh"
    google = "AIzaSyDai8xskI66Drc541ZfUteUcST0iyyPS88"

#twitterPlugin
    twitter_consumer_key = ""
    twitter_consumer_secret = ""
    twitter_access_token_key = ""
    twitter_access_token_secret = ""
    twitter_username = ""

Plugins.Conf içeriği bu şekilde olacak
    # here you can configure which plugins are loaded 
    #
    # The order in which they appear defines the order in which they are queried for responses to speech
    # The plugin must be in the plugins folder
    # Add the following to your plugins.conf

alarmKur
    ePosta
    googleYerler
    hatirlat
    internetteAra
    kisaKonusmalar
    kisaMesajGonder
    kisiAra
    kronometre
    muzikCal
    neredeyim
    notAl
    saat
    startRequestHandler
    takmaAd
    twitter
    wolfram
    wordnik
    yahooHavaDurumu
    yolTarifi
    resimGoster

Doğru adımlar atılırsa çalışan komutlar

Saat
    Hava Durumu
    Neredeyim
    Kısa Konuşmalar(Nasılsın,masal anlat vb. gibi)
    takmaAd

Alarm:
    beni uyandır/kaldır 7de
    Google Yerler:
    buraya en yakın|buraya yakın|bana yakın|bana en yakın|yakınlardaki|en yakın "lokanta" bul|göster|nerede
    Hatırlat:
    bana bunu hatırlat "fatura ödeyeceğim"
    KısaKonuşmalar:
    Merhaba-meraba/selam/selamünakaleyküm
    Günaydın/Hayırlı Sabahlar
    İyi Akşamlar/ Hayırlı Akşamlar
    İyi Geceler/ Hayırlı Geceler
    Güle Güle/Hoşçakal/Görüşürüz
    Naber / Nasılsın / İyimisin
    Napıyosun ne yapıyorsun
    Nerdesin / Neredesin
    Deneme/Kontrol/Orda mısın
    Kimsin/Adın ne
    Kaç yaşındasın
    Kapa çeneni/sus
    Senin baban kim
    Bir fıkra/hikaye/masal anlat
    Ne giyersin / Ne giyiyorsun
    Seni seviyorum / Sana aşık oldum
    Sence en güzel renk hangisi/en sevdiğin renk ne
    En iyi telefon sence hangisi

kısaMesajGönder:
    (Ali)'ye yeni bir mesaj/sms gönder
    kişiAra:
    'yı|'yi|'ı|'i|'u|'ü ara
    muzikÇal:
    Bir (şarkı|müzik|parça) çal <müziğin ismi>
    neredeyim:
    nerdeyim / neredeyim / burası neresi
    notAl:
    bunu not al <notunuz>
    bir not yaz <notunuz>
    resimGöster:
    bana bir "aslan" resmi göster
    Saat:
    Saat kaç
    Takma ad:
    bana bundan sonra "ali" de
    beni bundan sonra "ali" olarak çağır
    Hava Durumu:
    hava nasıl / hava durumu / ankara'da hava durumu
    Trafik Durumu ve Yol Tarifi:
    ankara'ya nasıl giderim
    trafik nasıl / trafik durumu
    ankara'da trafik nasıl
    wordnik
    "mecaz" kelimesinin anlamı
    wolfram alpha:
    Steve Jobs kimdir
    gibi sorular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Architecth -- 29 Nisan 2012; 18:05:50 >

• Hayırlı olsun, sİftah benden :))

Merakla gelişmeleri bekliyoruz
  • diger konudaki arkadas bunlari yapmamis miydi zaten?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani neden öbür konudan devam edilmemiste yeni bir konuya ihtiyac duyulmus ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CankatAdiloglu

diger konudaki arkadas bunlari yapmamis miydi zaten?

Diğer konuda arkadas yapmış ama dosyaları paylaşmak istemiyor.

• Sadece başlığı okuyarak yorum yapanlar olmuş:) bari konuyu okumaya isteniyorsunuz benim yorumunu okuyun,adam nasıl yapıldığını anlatacak ve gereklenleri paylaşacak,satmayacak ondan yeni konu acmış..
  • Takip
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone Rehber Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Apple Siri sorunu
    11 ay önce açıldı
    Apple iPhone 5C [ANA KONU]
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Forumda ilk siri sunucusunu ben acmistim. :) Turkcelestirme olarak degil ancak. Key bagisi toplayamadigimiz icin kapattik. Her neyse demem o ki yardim lazim olursa %100 yardima hazirim proje acik kaynak oldugu sürece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyg

quote:

Bence diğer arkadaş (@lodge..) dosyaları verse de zor olur, herkesin bir sunucu bulması gerekir yahut evdeki pc yi açık bırakması gerekir, ayda 5 lira verip bunca zahmet + elektrik parasına (kotaya girmiyorum)

Burda ise sunucu direk telefonun içinde
    Ve key toplama gereği yok

Bakalım nasıl olacak
    (5.1 unt jb çıkar belki bugün)

• quote:

Orijinalden alıntı: ercuezel

quote:

quote:

Bence diğer arkadaş (@lodge..) dosyaları verse de zor olur, herkesin bir sunucu bulması gerekir yahut evdeki pc yi açık bırakması gerekir, ayda 5 lira verip bunca zahmet + elektrik parasına (kotaya girmiyorum)

Bakalım nasıl olacak

Bahsettigim jlozde degildi :) O sunucuda siri'nin apple sunucusuna bağlanması için gereken keyler paylaşılıyordu.
    Bu projede ise Google Api kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyg -- 25 Nisan 2012; 11:14:44 >

• Teşekkürler Architecth eline sağlık :) Asıl merak ettiğim konu kendimiz istediğimiz soru öbeğini oluşturup, bu soru öbeğine istediğimiz cevabı verdirtebileceğiz mi? Yukarıdaki resimlere göre bu mümkün ancak bu soru-cevap ekleme kısmında sınır var mı? Çünkü ne kadar çok cümle eklersek o kadar yapay zeka artacak:)
  • quote:

quote:

quote:

Bakalım nasıl olacak

dosyaları verse zor olmaz aksine kolay olur.gereken dosyaları orjinalleriyle değiştirince zaten siri direk türkçe oluyor.
    Bu konuyu açma sebebim açık kaynak olması daha iyi bilenler çıkar daha ileriye taşınır,herkes bir kod yazar bir çatı altında toplanır,siri'de daha çok diyalog olur.
    Kim bilir belki programcının birisi çıkar yapay zekanın kodlarını yazar
    Bu işler belli olmaz yani.

quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Teşekkürler Architecth eline sağlık :) Asıl merak ettiğim konu kendimiz istediğimiz soru öbeğini oluşturup, bu soru öbeğine istediğimiz cevabı verdirtebileceğiz mi? Yukarıdaki resimlere göre bu mümkün ancak bu soru-cevap ekleme kısmında sınır var mı? Çünkü ne kadar çok cümle eklersek o kadar yapay zeka artacak:)

Hayır soru cevap bölümünde sınır yok aksine diyalogta işlemi başlatan kod st_xxxx dir xxxx yerine örnek back yazarsan onunla ilgili birşeyler eklersin.
    akşama doğru gereken açıklamayı uzun bir yazıyla net açıklarım ileride fotoğraflara dökmeyi bile düşünüyorum.Şu an işim olduğundan pek ilgilenemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Architecth -- 25 Nisan 2012; 11:53:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Architecth

quote:

quote:

quote:

Bakalım nasıl olacak

dosyaları verse zor olmaz aksine kolay olur.gereken dosyaları orjinalleriyle değiştirince zaten siri direk türkçe oluyor.
    Bu konuyu açma sebebim açık kaynak olması daha iyi bilenler çıkar daha ileriye taşınır,herkes bir kod yazar bir çatı altında toplanır,siri'de daha çok diyalog olur.
    Kim bilir belki programcının birisi çıkar yapay zekanın kodlarını yazar
    Bu işler belli olmaz yani.

quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

Teşekkürler Architecth eline sağlık :) Asıl merak ettiğim konu kendimiz istediğimiz soru öbeğini oluşturup, bu soru öbeğine istediğimiz cevabı verdirtebileceğiz mi? Yukarıdaki resimlere göre bu mümkün ancak bu soru-cevap ekleme kısmında sınır var mı? Çünkü ne kadar çok cümle eklersek o kadar yapay zeka artacak:)

Hayır soru cevap bölümünde sınır yok aksine diyalogta işlemi başlatan kod st_xxxx dir xxxx yerine örnek back yazarsan onunla ilgili birşeyler eklersin.
    akşama doğru gereken açıklamayı uzun bir yazıyla net açıklarım ileride fotoğraflara dökmeyi bile düşünüyorum.Şu an işim olduğundan pek ilgilenemiyorum.

Merakla bekliyoruz, açıklamaların doğrultusunda bende çalışmalara başlayacağım

• Merhaba, ben Siri Sunucu'yu Türkçeleştirme Projesi adında konu açtım ve türkçeleştirdiğim dosyaları paylaştım.Fakat çoğu eklenti çalışmıyor.Kodlama bilgim olmadığı için çözemiyorum.Eğer bana yardım ederseniz herkesin işine yarar.

İndirme linki = plugins.rar
    Bunu telefonunuzun /var/mobile/SiriServerCore/plugins klasörüyle yer değiştirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cryzeo

Merhaba, ben Siri Sunucu'yu Türkçeleştirme Projesi adında konu açtım ve türkçeleştirdiğim dosyaları paylaştım.Fakat çoğu eklenti çalışmıyor.Kodlama bilgim olmadığı için çözemiyorum.Eğer bana yardım ederseniz herkesin işine yarar.

Bunu telefonunuzun /var/mobile/SiriServerCore/plugins klasörüyle yer değiştirin.

Arkadaşlar kodları ben denemeden denemenizi önermiyorum zira zararlı içerik ve ya problemi olan kodlar telefonu apple logosunda bırakabiliyor bu durum tethered cihazlarda restoreye kadar gidebiliyor.Untethered cihazlarda şansınız varsa 10 sn home+power kombinasyonu ile telefon açılabiliyor.

Edit:Anlatım konuya geçilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Architecth -- 25 Nisan 2012; 16:22:39 >

• quote:

quote:

Merhaba, ben Siri Sunucu'yu Türkçeleştirme Projesi adında konu açtım ve türkçeleştirdiğim dosyaları paylaştım.Fakat çoğu eklenti çalışmıyor.Kodlama bilgim olmadığı için çözemiyorum.Eğer bana yardım ederseniz herkesin işine yarar.

Arkadaşlar kodları ben denemeden denemenizi önermiyorum zira zararlı içerik ve ya problemi olan kodlar telefonu apple logosunda bırakabiliyor bu durum tethered cihazlarda restoreye kadar gidebiliyor.Untethered cihazlarda şansınız varsa 10 sn home+power kombinasyonu ile telefon açılabiliyor.

İçinde zararlı içerik kesinlikle yoktur.Problemli kodlar olabilir bilmiyorum.Ben sadece Siri'yi türkçeleştirmek istiyorum.Kodlama bilgim olmadığı için hataları çözemiyorum.Belki hataları sizinle birlikte çözebiliriz.Hataların büyük çoğunluğu sanırım türkçe karakter yüzünden.Ben hepsinin başına "u" koymuştum ondan da olabilir

• quote:

quote:

quote:

İçinde zararlı içerik kesinlikle yoktur.Problemli kodlar olabilir bilmiyorum.Ben sadece Siri'yi türkçeleştirmek istiyorum.Kodlama bilgim olmadığı için hataları çözemiyorum.Belki hataları sizinle birlikte çözebiliriz.Hataların büyük çoğunluğu sanırım türkçe karakter yüzünden.Ben hepsinin başına "u" koymuştum ondan da olabilir

bakalım dostum benden bile iyieri var.
    Çözüm bulabilinir inşallah ve herkes rahat eder.

Edit:dostum gerekli sitedeki konunu gördüm yazıklarının arasında çalışan sanırım yok,ve ya çalışan varsa hangileri ?
    iki taraflı ortak çalışma yaparak iki sitedende bu işi yürütebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Architecth -- 25 Nisan 2012; 17:13:18 >

• neredeyim, hava durumu, kısa konuşmalar (smalltalk),Saat çalışıyor diğerlerini bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryzeo -- 25 Nisan 2012; 17:22:00 >
  • takip
  • Cok tesekkurler bende gerekli calismalari baslatiyorum :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.